Hvis der er en køkkenartikel, vi ville kæmpe for at leve uden, ville det være en af ​​de bedste stavblendere. Vores guide fremhæver de mest effektive muligheder, der er funktionelle, alsidige og giver dig mulighed for at oprette en række lækre retter. Derudover har vi besvaret almindelige spørgsmål, du måtte have på din shoppingrejse.

Når det kommer til madlavning, kan de bedste stavblendere eller stavblandere, som de ellers kaldes, hjælpe dig med at overvinde køkkenopgaver med lethed og hjælpe dig med at lave alt fra supper til saucer. Både funktionelle og strømlinede, har de kapaciteten til at udføre så mange tekniske madlavningsopgaver. Det er derfor, du skal sørge for at have en i dit arsenal. Mens de bedste blendere er en praktisk køkkenstift, kan de bedste stavblendere – også almindeligt kendt som stavblendere gøre næsten alt, hvad de kan gøre – men i en pænere, mere kompakt og lettere at bruge form. Ligesom almindelige blendere kan stavblendere hjælpe dig med at purere saucer, supper, smoothies og dressinger samt blande klodsede fødevarer. Men med stavblendere er det ikke nødvendigt at transportere din mad ud af gryden for at blande den, hvilket giver dig en mere strømlinet proces til madlavning.

Philips HR2653/90 – Bedste stavblender i test

Philips HR2652/90 stavblender

Philips ProMix HR2657/90 inkluderer risteskiver til fremstilling af vegetabilsk spaghetti. Bortset fra det har denne stavblender de samme egenskaber som andre Philips ProMix stavblendere. For eksempel kan du justere hastigheden ved at trykke på knappen mere eller mindre. Meget praktisk, fordi det giver dig mulighed for langsomt at opbygge hastigheden for at undgå sprøjt. Du kan bruge den medfølgende madhakker til at hugge ingredienser, som løg eller urter. Med den medfølgende ballonpisker kan du også slå æggehvider eller piske fløde uden at få en øm hånd eller arm. Med den medfølgende smoothie-kop kan du lave smoothies uden at sprøjte og nuu kan du nemt tage din smoothie med på farten ved at dreje låget til at gå på koppen.

Fordele:

  • Brugervenlig
  • Mange funktioner

OBH Nordica Supermix Pro – Bedste stavblender til prisen

OBH Nordica - StickMixer Super Mix Pro​ Blender

Denne enkle stavblender giver dig en tiltrængt hjælpende hånd til den daglige madlavning. Den har en kraftig motor på 400W med en turbofunktion for endnu hurtigere resultater. Knivene er maskinvaskbare og nemme at rengøre.

Med en minihakker på 500 ml og en blandekop på 700 ml inkluderet, vil du være forberedt på enhver køkkenrelateret udfordring.

Nyttige oplysninger

OBH Nordica er en virksomhed med nordiske rødder, der producerer elektroniske husholdningsprodukter, hvor attraktivt design og funktionalitet er højt prioriteret, og hvor produktudvikling ofte sker i samarbejde med førende, nordiske designere. Udvælgelse og produktion af innovative produkter med unikke løsninger er blevet en nøglefunktion for OBH Nordica.

Fordele:

  • Prisvenlig sammenlignet med andre mærker og modeller
  • Ekstra minihakkere
  • Nem at rengøre

Stickmixer Precision Mix fra OBH Nordica – Bedste stavblender med 2 i 1 løsning

OBH Presision Mix stavblender

Precision Mix er en 2-i-1 håndmixer og blender, en ægte hjælper i køkkenet! Fire smede stålblade giver effektiv blanding, og med flere hastigheder passer Precision Mix til mange forskellige formål. Precision Mix inkluderer en take-away beholder, som du kan lave din smoothie i og tage med dig med det samme. Inkluderet er også en minihakker, perfekt til at undgå tårer, når du hugger løg! Pakken indeholder også en piskeris til æggehvider og blandekopper.

Fordele:

  • Mange funktioner
  • Brugernvelig

Russell Hobbs Desire 3 in 1 – Bedst testede funktioner i en stavblender

Russel Hoobs 24700-56/RH Desire Hand Blender 3in1

Som navnet antyder, er dette et multifunktionelt køkkenredskab. For dine penge får du en 500W stavblender med to hastighedsindstillinger og en pulsfunktion. (Pulse er en praktisk funktion, der giver dig mulighed for at hugge klumpede grøntsager og lignende op uden at gøre dem til puré).

Blenderhovedet skiftes ud for en vispefastgørelse. Blenderbenet passer også ind i toppen af en 500 ml hakeskål, der kan forsegles, så du kan piske en dåse tomat uden at gøre dit køkken til et gerningssted. Den leveres også med et gummilåg, så du kan gemme madrester, der er tilovers. Endelig er der en 700 ml målekande.

Desire 3-i-1 giver dig en masse for dine penge. Det er en budgetvenlig vare, der kan klare det meste af din madlavning. Det er ikke den bedste mulighed for store familier eller store husstande, men for alle andre vil det vise sig at være et nyttigt køkkenudstyr. Husk, at tankevækkende brug holder den i gang så længe som muligt. Forsøg ikke at bruge den til at knuse is. Brug pulsfunktionen, når du blander hårde ingredienser.

Fordele:

  • Mange funktioner
  • Brugervenlig
  • Passer til forskellige køkken skåle

Ulemper:

  • Lille kapacitet

Braun Multiquick 3 MQ – Bedste designet stavblender

Braun Multiquick 3 MQ3035WH Sauce

Vi kunne godt lide Brauns industrielle design. Den sidder behageligt i hånden med en ujævn tekstur på den hvide plastkrop for ekstra greb. Din pegefinger falder på knappen for de langsommere af de to hastigheder, og din langfinger er perfekt placeret til den hurtigere.

Knappearealet er dækket af blåt gummi, der ser godt ud mod den hvide plast i glans og føles meget praktisk. Det er uigennemtrængeligt for fingeraftryk. Der er dog ingen løkke til at hænge den op.

Den leveres med tre tilbehør. Den første er en blandingsfod i rustfrit stål – et materiale, der er bedre end plast for modstandsdygtighed over for varme og pletter. Den anden er en piskeris af rustfrit stål. Den tredje er et skæreudstyr designet til små mængder grøntsager, nødder og mere. To knapper på siden af ​​kroppen gør den let at skifte tilbehør.

Hvordan er den at bruge?

Brauns skæreudstyr er lille, men mægtig. Den er kraftigt nok til at hugge løg også, men du skal bare trykke kort på knappen for også at hugge grøntsager. Hold knappen nede, og du pulveriserer løg i uappetitlig mos. Det er dybest set godt til hurtigt at hugge små ting.

Vi kogte en suppe op med vores løg og blandede den derefter. Brauns blender viste sig at være stærk, og de to hastighedsindstillinger var praktiske for ikke at forårsage et stænk. Den resulterende suppe havde en god, glat konsistens.

Mixerens hurtige indstilling var perfekt til at blande kikærter for at fremstille hummus. Du kan mærke den ekstra kraft. Vi var imponeret over resultatens glathed.

Fordele:

  • Kvalitet
  • Mange funktioner

Bamix Swissline XL – Bedste premium stavblender

Bamix Swissline stavblender 493550

Du kan fortælle, at dette er kvalitet, det øjeblik du tager den ud af kassen. Selvom den ikke er den letteste af stavblendere, er den flot og kompakt og sidder smukt i hånden og arbejder hurtigt og dygtigt med lige det rette niveau for at omdanne de hårdeste klumper til fløjlsbløde blandinger. I mellemtiden gør tilbehør den let til arbejde med hakning, purering, omrøring, blanding, opskumning og emulgering med særligt imponerende resultater, når det kommer til mayonnaise og flødeskum.

Det er praktisk talt uforgængeligt (mange stavblendere er det ikke), men du skal tage dig tid til at se YouTube-videoer for at få mest muligt ud af den, og vi fandt at den fungerer bedst med mindre mængder. For alle, der tilbringer meget tid i køkkenet, er dette ikke et køb, du sandsynligvis vil fortryde.

Fordele:

  • Mange funktioner
  • Kvalitet

Bamix Mono – Mest brugervenlige stavblender

Bamix Mono Spiral sort

Bamix Mono M133 er en håndholdt stavblender, der er anstændig til mange anvendelser. Den ser ud og føles ekstremt velbygget og er utroligt let at rengøre. I modsætning til nogle andre stavblandere gør dem et godt stykke arbejde med at knuse is, selvom den tager omkring fire minutter at skabe is af bar-kvalitet, hvilket er lang tid. Desværre er den skuffende til at fremstille smoothies og ting som mandelsmør, da den tager en vanskelig tid at blande alle ingredienser fuldstændigt og efterlader en masse bidder.

På den lyse side er den meget god til at fremstille klumpede supper, og takket være dens nedsænknings design kan du blande lige i gryden. Bamix Mono M133 er en anstændig stavblender til multifunktionel brug. Selvom det kun er okay at fremstille smoothies, gør den et tilfredsstillende job med at knuse is og skabe is af bar-kvalitet på omkring fire minutter. Takket være dens nedsænknings design, er den meget god til at lave supper, og den ser ud og føles holdbart nok til at blive brugt i professionelle omgivelser.

Fordele:

  • Brugervenlig
  • Design

Ulemper:

  • Begrænsede funktioner

Hvordan vi testede de bedste stavblendere

Når vi testede førnævnte stavblendere, undersøgte vi nogle nøglefunktioner for at sikre, at du køber den rigtige maskine til dig og dit køkken. Vi kiggede på en række funktioner på hver af de bedste stavblendere for at hjælpe dig med at forstå, hvilken der ville fungere bedst for dit hjem.

Det omfattede:

Brugervenlighed: Vi testede stavblenderne på, hvor enkle de var at bruge – herunder hvor let knapperne var at trykke på, og om de havde skridsikre gummihåndtag – som er meget mere behagelige at holde og kan hjælpe med at forhindre ulykker.

Design: En stavblender skal være kompakt, bærbar, nem at rengøre, stilfuld og opvaskemaskinevenlig – uden at gå på kompromis med funktionalitet og bekvemmelighed. Vi testede hver stavblender for disse kriterier.

Effektivitet: Det vigtigste, vi testede disse stavblendere for, er uden tvivl, hvor godt de fungerer. For at gøre dette brugte vi dem i vores egne køkkener til at undersøge, hvor godt de blandede vores mad til vores præferencer, afhængigt af opskriften.

Ekstra tilbehør: Ekstra tilbehør minimerer behovet for ekstra apparater. Det er godt at vide, om din enhed også har tilbehør, der muliggør hakning, forarbejdning, piskning eller skumdannelse, hvis det er det, du leder efter.

Værdi for pengene: Du vil ikke betale for oddsen for din stavblender – men kvalitet er vigtig. Vi undersøgte, om nogle af de dyrere modeller her virkelig var værd at sprøjte de ekstra kontanter på, eller om du ville få en lige så god oplevelse fra mere overkommelige modeller.

Sådan vælger du den bedste stavblender

De bedste stavblendere formodes at være bærbare, lette og nemme at bruge, samtidig med at de er stærke. Hvis en stavblender er for tung, giver den ikke kun armpine, men er også sværere at manøvrere.

Vær opmærksom på stavblenderens størrelse – hvis håndtaget er for klumpet, vil du finde den sværere at gribe, mens den ende, der rent faktisk blander maden (kendt som beskyttelsen over klingen), ikke skal være for bred ellers vil den være svær at passe ind i små skåle og kander for at blande effektivt. Den kan også hjælpe med at overveje, om du vil have en ledningsfri eller trådløs stavblender. Der er fordele og ulemper ved begge muligheder. Ledninger giver ensartet strøm, mens trådløse modeller ikke vikler sig sammen og reducerer oddsen for ting, der vælter. Det hele koger ned til, hvad du personligt foretrækker.

Staveblendere har en eller to tænd/sluk-knapper indbygget i håndtaget – en fornuftig position til nem brug. Ideelt set ville du være i stand til at hente stavblenderen for at se, hvordan det føles i din hånd, men hvis du køber online, skal du være forsigtig med for mange knapper, og hvor de er placeret – for langt fra toppen af ​​håndtaget er en no go. En anden funktion at passe på er et gummigreb på håndtaget, hvilket kan gøre blanding meget mere behageligt.

Hvis du spekulerer på, hvordan man rengør en stavblender, er det også værd at bemærke, at stavblendere normalt er meget lettere rengjort end almindelige blendere – i betragtning af at de ofte er mindre og har mindre vedhæftet tilbehør.

Skal jeg købe en stavblender med tilbehør?

Nogle af de dyrere stavblendere leveres med kander, forskellige klinger, vedhæftet tilbehør og piskeredskaber og er absolut værd at overveje, hvis du ikke har – eller ikke ønsker – yderligere elektriske piskerier eller processorer, der optager plads i dine skabe. Men hvis du allerede har disse gadgets og ikke ønsker at fordoble, er en no-frills model ideel og kan afhentes til en god pris.

Stavblendere er en af ​​de få køkkenudstyr, der kan passe i en skuffe, så se efter kompakte, hvis det er her, du planlægger at opbevare den. Hvis de har et aftageligt blendertilbehør for lettere opbevaring og rengøring, så meget desto bedre.

Er stavblandere det værd?

Hvis du ønsker at lave en suppe, en sauce, eller hvis du endda prøver en smoothieopskrift – er en stavblender absolut det værd. En stavblender sparer dig besværet med at få din større blender ud for at piske dine ingredienser – hvilket sparer dine hænder, når det kommer til at løfte gryder og den ekstra indsats.

Faktisk kræver mange blenderopskrifter online endda stavblendere som en måde at blande din mad sammen – så i nogle tilfælde anbefales det endda, at du bruger en stavblender over en almindelig blender. Faktisk er der en enorm mængde stavblender opskrifter derude, som du kan prøve!

Hvor kraftig skal min stavblenders motor være?

Vi anbefaler stavblendere, der overstiger 100 watt, hvilket giver dig mulighed for at blande mere væske og derved få mere for din investering. Når det er sagt, oversættes watt ikke til forbedret funktionalitet. Fokuser på, hvordan strøm leveres, især teknologien og hastighederne involveret; og hvordan de fungerer.

Funktionalitet

Funktionalitet er den afgørende faktor, du skal overveje, når du køber stavblendere. Typisk skal de være der i køkkenet for at forberede dine hjertelige opskrifter, som for eksempel lave cremet suppe direkte i gryden. Desuden kan du blande alle varme ingredienser med den, inklusiv kaffe. Inden for fem minutter kan du komfortabelt lave hjemmelavet salatdressing, let tilberede en række saucer, dips og pesto eller mayonnaise, og den er perfekt til let blanding.

Multifunktionel

At lave babymad er en anden opgave, hvor en stativblende udmærker sig. Kartoffelmos og purégrøntsager kan let gøres på under et minut uden nogen indsats fra brugerens side. Hver gang du tænker på at piske cremer op, og stavblanderen gør det muligt, gør flere piske skumholdige drikkevarer dette med ringe anstrengelse. Du kan også stadig nå din stavblender når du slår æg for at lave omeletter, eller når du har brug for et blødt æg som en del af din madlavning. I det væsentlige kan du blande pandekagedej op, hvis din opskrift kræver det.

Desuden kan den overraske dig, når du har brug for at lave milkshakes og smoothies, bare husk, at den kun håndterer blødere ingredienser, som hakning af ost, brødkrummer og endda små portioner kød.

Effekt

Stavblenderne er designet til letblanding, piskning, mashing og hakning af opgaver, og dette bestemmer effekten af ​​stavblandere, som normalt varierer fra 150 W til 600 W. Generelt har du brug for en stavblender til let blanding, en 200-350 watt stavblender vil tjene formålet, mens kraftige stavblandere har op til 1000 watt. Nogle kommercielle stavblendere leveres dog med moderat watt på 200-400 watt, og de er perfekte til det, de er designet til; hvor nogle andre giver dem mulighed for at udføre tunge opgaver.

Maksimal køretid

Det er også meget vigtigt at vide, før du køber en stavblender, at størstedelen af ​​stavblendere er designet i 10 sekunder til 1 minut kontinuerlig drift og skal afkøles i få minutter, før du begynder at betjene dem igen. Denne driftstid er generelt nok, da denne type stavblender er beregnet til den hurtige opgave, hvor du nemt kan bruge dem i gryden eller glasset.

Tilbehør

For effektiv bearbejdning af en stavblender er tilbehør vigtige supplementer. Dette er de grundlæggende vedhæftede tilbehør, der ledsager en typisk nedsænkningsblender:

  • Blandearm med et klokkeformet hoved, som er velegnet til det meste af homogeniseringen, såsom fremstilling af suppe eller tilberedning af opskrifter til dressing og saucer.
  • Piskerhoved er designet til piskning og blanding af grundlæggende kageopskrifter.
  • Masher bruges til kartoffelmos og andre kogte grøntsager og frugter; Mini-chopper er den stående skål med monteret i den vigtigste blenderenhed; det er designet til lette opskæringsopgaver.
  • Madprocessor, der ligner meget vedhugning, men har en større skål og stærkere knive og udfører tungere opgaver såsom at lave hummus og tykke dips.
  • Skummende klingehoveder er beregnet til skumning af mælk og kan blande grundlæggende dej; Stjernebladhoved (s-knive) bruges til makulering og hakning af kød.
  • Bægerglas er en beholder, hvor du kan blande dine opskrifter.

Tilsvarende er andre mindre vedhæftede tilbehør måske ikke meget vigtigste, men kan stadig inkluderes i stavblenderens pakke:

  • Stænkskærm monteret på blenderen og beskytter stænken mod bægerglasset.
  • Bægerlåget gør bageret til en opbevaringsbeholder.
  • Pan guard er en plastikfælg, der er monteret med metalklokkehovedet til beskyttelse af nonstick-gryderne fra ridser.

Det er typisk den dyrere stavblender, der kommer med et større udvalg af tilbehør. Ikke desto mindre kan der laves et fødevareprodukt af høj kvalitet, når det minimale udvalg af tilbehør bruges dygtigt.

Hastighedsindstillinger

Den grundlæggende stavblender kan kun have en hastighed, som aktiveres med en tryk-og-hold-knap. De mere sofistikerede modeller leveres med to og flere hastigheder, herunder valg af variabel og turbohastighed.

Drift

Stavblendere er nemme at montere og bruge. For eksempel, hvis du har brug for at tilberede mad eller en drink, kan en stavblander let komme til gryder eller skåle bekvemt. De fleste stavblendere er automatiserede, så du kan forberede din opskrift med præcision. For eksempel, når du øger trykket på nogle stavblenders udløser, øger de automatisk deres hastighed.

Andre går i det omfang, at de advarer dig mod at blande varm mad og drikke. Anti-sugeteknologi er også blevet anvendt i de fleste moderne stavblendere. Denne teknologi hjælper med at forhindre madindholdet i at spildes ud af gryden eller bue, når den blandes.

Rengøring

Det meste af stavblenderen har en aftagelig skaft, der er ca. 8-12 tommer. Den største fordel ved den aftagelige aksel er at rengøre stavblenderen. Grundig rengøring er mulig, da skaftet kan fjernes fra stavblenderen og rengøres separat. Desuden har en stavblender et aftageligt blandehoved og andre fastgørelsesdele. De fleste af de aftagelige stavblandere til nedsænkning er opvaskemaskine sikre.

Med og uden ledning

De fleste stavblendere er kablede, men nogle af dem leveres med en aftagelig ledning og genopladelige batterier. Selvom de trådløse blendere har bedre manøvredygtighed, men er tungere og har mindre wattforbrug. Samtidig er stavblændere med ledning stærkere og mere kraftfulde.

Materialet

Stavblenderne er lavet af knive og hoveder i rustfrit stål og plastiklegemer. De kommercielle typer stavblendere kan have metalaksler. Stålmaterialet øger stavblenderens holdbarhed. Beholderne er normalt af plast og undertiden af ​​glas. Stålmateriale er også let at rengøre, fordi du kun har brug for varmt vand og et mildt rengøringsmiddel for at gøre det rent. Tilsvarende kan plast eller glasmateriale også let rengøres uden problemer. Når du arbejder på varm eller endda kogende suppe ved hjælp af en stavblender med stålmateriale, behøver du ikke bekymre dig. Sikkerheden ved din stavblender er garanteret, da ståldelen ikke kan smelte. Sådanne holdbare materialer beskytter stavblenderen mod revner eller endda vridning.

Mærker

Der er et stort udvalg af stavblendere, der er tilgængelige på markedet i dag. Nogle af de mest pålidelige stavblendere på markedet inkluderer KitchenAid, Braun, Cuisinart, Breville, Smeg, Bamix, Waring, All-Clad og Hamilton Beach; de er normalt vellavede, leveres med en garanti og viser fremragende ydeevne. De mærker, du aldrig har hørt om før, produceres normalt i Kina; de er normalt meget billigere end velrenommerede mærker, men de holder normalt ikke længe, ​​og vi råder ikke til at købe dem.

Nogle KitchenAid- og Braun-modeller er dog let overkommelige, og de er kendt for deres højtydende niveauer. Hvis du går efter et velrenommeret mærke med stavblender, er du garanteret at få dets tilbehør let på markedet, og deres garanti vil blive serveret. For eksempel, hvis et tilbehør går i stykker, kan du nemt udskifte det i stedet for at købe en ny stavblender.

Pris

Når en kunde tænker på at købe en vare, er det første spørgsmål, der rammer hans/hendes sind, prisen. Vær ikke bekymret, hvis du planlægger at købe en stavblender. Der er utallige overkommelige mærker tilgængelige på markedet. Med dit stramme budget kan du nemt købe en i henhold til dit valg. Deres priser bestemmes af design, motorkraft, antal tilbehør og det materiale, der bruges til at fremstille dem. Med så lave priser kan du få en kvalitetsmodel. Selvom premium-modellerne muligvis koster meget, har de normalt en stilfuld rustfri stålkonstruktion, et bredere udvalg af vedhæftede tilbehør og ydeevne til kommerciel blender.

Resumé

Endelig, hvis du leder efter et apparat, der udfører en række lette opgaver til blanding, så er en stavblander den rigtige mulighed. Det kan erstatte et par køkkenapparater, det er meget nemt og praktisk at bruge, og de er mere overkommelige end blendere i fuld størrelse. Så længe du køber en kvalitets stavblender, bliver din madlavning trodsigt lettere. Før du går efter en stavblender, skal du nøje overveje ovenstående købsvejledninger, så du kan købe den specifikke stavblender, der tjener dit formål.

Hvad kan du tilberede med en stavblender?

Cremede supper

Hvis du og dine kære elsker suppe der er fløjlsagtig, som en trøstende tomat- eller butternut squash-suppe, er der absolut ingen nemmere måde at opnå den luksuriøst cremede struktur end med en stavblander. Mange af vores suppeopskrifter opfordrer til sauterende aromater i en gryde og tilsætter derefter de primære ingredienser og lager eller anden væske i den samme gryde og simrer, før de blandes. En stavblander giver dig mulighed for at purere suppen lige i kogegryden ved at nedsænke bladstaven direkte i suppeblandingen. Sammenlign det med en bordplademodel, som kræver, at du laver indholdet af gryden i krukken og risikerer at sprøjte dig selv i processen.

Plus, for at holde damp fra at blæse låget af med det samme, anbefaler vi, at de, der bruger en stavblander til at purere varme fødevarer, ikke fylder krukken mere end halvvejs (og dækker krukken med et køkkenhåndklæde i stedet for et låg for at give dampen en flugtvej). Selvom der slet ikke er noget galt med denne tilgang, betyder det, at du muligvis bliver nødt til at blande i beholderen afhængigt af opskriftens udbytte, hvilket gør processen mere tidskrævende. I mellemtiden bruges en stavblender i en åben beholder ved design, hvilket eliminerer behovet for at tage eventuelle forholdsregler omkring dampopbygning.

Brug for flere opskrifter med blandet suppe for at sætte en skinnende ny stavblender på arbejde? Prøv vores hurtige svampesuppe, fantastisk til at bruge svampe der er forbi deres bedste holdbarhed. En farverig, salig squashsuppe med miso og dashi, en rig men afbalanceret broccoli-ostesuppe, eller en asparges og estragon velouté.

Hjemmelavet mayonnaise

Det er muligt at fremstille mayonnaise på et par forskellige måder – i en stavblander, i en fødevareprocessor eller endda i hånden ved hjælp af en piskeris.

Men disse tilgange har betydelige ulemper. De større apparater fungerer ikke godt, medmindre du laver et ret stort parti mayonnaise; det er usandsynligt, at et mindre volumen ingredienser kommer i direkte kontakt med bladene, hvilket resulterer i, at din æggeblomme og citronsaft flyver op og sprøjter mod væggene i krukken eller skålen i stedet for at blive nede i nærheden af ​​bladene, hvor de skal være. Selvom det måske producerer en mere ønskelig tekstur, er det trættende for dem af os, som lad os mindes om, også får glæde ved at hugge en butternut squash i små terninger. Og alle de ovennævnte metoder afhænger af at tilføje olien i en langsom, konstant sipling, hvilket kræver en hel del tålmodighed og kontrol.

En stavblander føles på den anden side ikke kun effektiv, men ivrig efter at udføre jobbet og producerer en cremet, delikat mayonnaise – så lidt eller så meget som du vil – på rekordtid. I stedet for at tilføje olien i en langsom mængde, kan du simpelthen dumpe den i blandekoppen sammen med resten af ​​dine ingredienser. Størrelsen på den kop vil imidlertid være nøglen. Den skal være lige næppe større end hovedet på blandestaven, som skal plantes fast mod bunden af ​​koppen, så bladene kan trække olielaget ned i en  beholderog udfør den vanskelige opgave at sprede den jævnt mellem de vandbaserede ingredienser.

Når du har mestret den oprindelige opskrift, kan du prøve at tilføje smagsstoffer som urter eller pasta og lege med nogle andre variationer, herunder vegansk mayonnaise lavet med silketofu eller aquafaba. Eller byg på den samme teknik, og lav opskrifter som idiotsikker hollandaise og béarnaise sauce.

Smoothies lige i koppen

Vil du fjerne et trin og en skål fra din morgen smoothie rutine? Kast den frosne frugt, yoghurt, spinat, ingefær og alt andet, der får dig til at føle dig lysende og dydig om morgenen direkte i et glas eller en tumbler, der er bred nok til at passe til hovedet på din stavblender. Sænk blandestaven ned i koppen. Tænde for den. Bland. Drik. Ingen krukke til rengøring eller sammenkobling af knive til adskillelse. Tag bare tryllestaven af, når du er færdig, og giv den en hurtig (forsigtig) vask i hånden, eller hvis fabrikanten tillader det, skal du lægge den i opvaskemaskinen.

Smoothies efter batch er ikke mindre let, da alt hvad du skal gøre er at øge størrelsen på beholderen og mængden af ​​ingredienser i overensstemmelse hermed. Vil du vinde prisen for årets morgenmad, ved at skabe individuelle smoothie-blandinger til en gruppe gæster? Lyder det som om du måske prøver lidt for hårdt, men med en stavblender kan prisen blive din med en kort skylning af tryllestaven mellem kopperne.

Hvis du kan lide dine smoothies frostkoldt, skal du bemærke, at nogle stavblendere ikke er så effektive til at knuse is, selvom de bedste valg fra vores gennemgang var i stand til at trække det af.

Pisket fløde uden ander blendere

Fløde kan ikke rigtig nogensinde blive flødeskum, medmindre du indarbejder luft i den via en piskeris, uanset om det er en ballonpisker, der holdes i din hånd eller pisketilpasningen af ​​en stavblender eller standarmatur. Resultatet af forarbejdning af fløde med en blenders flade blade er noget tættere på et blødt smør, slet ikke flødeskum.

Alligevel kan det være et lækkert blødt smør, og der er nogle fordele ved den meget tættere og mindre fluffede flødetop, der kommer fra en blender eller en fødevareprocessor. (For eksempel er frugtagtige flødeskum, fremstillet ved at kombinere frysetørret frugt, sukker og fløde i en fødevareprocessor, meget mere stabil end den virkelige aftale, som vil tømme, hvis den ikke bruges med det samme.) Ud over det anerkender vi at hastigheden og letheden i denne stavblender stil gør det til en tiltalende mulighed.

Hvis du vil tage den rute, er det endnu en gang mere ryddeligt og hurtigere at stikke en stavblander i en kop med et par ml fløde end at komme ud af en køkkenblander. Nogle stavblander modeller, kan også udstyres med et pisketøj til flødeskum eller æggehvider, enten som en del af deres standard tilbehør eller mod et ekstra gebyr. Vi har ikke grundigt testet disse vedhæftede tilbehør, og de er ikke en reel erstatning for en standard blender, men de pisker fløde med succes og gør det hurtigere, end du ville være i stand til i hånden.

Små og on-the-go opskrifter

Små blandingsopgaver er ikke bare mere bekvemme med en stavblender; de bliver også bedre. En stavblender klarer sig bedst, når alt hvad du behøver, er en lille smule puré, hvilket gør det til vores bedste valg til opgaver med lav volumen. Den inkluderer at lave en sauce fra vand og bare et par kg rullede havre til Vegan Chocolate Chip Cookies, blande en halv dåse tomater og lidt ingefær til kikærter og spinatgryderet og purere en kurv med friske brombær til en brombær kage.

Udover det, selvom den stadig skal tilsluttes, betyder en stavblenders bærbarhed, at den egner sig bedre til at blive samlet rundt i køkkenet og pisket. Uanset om du bare har brug for at røre en cremet suppe, der ikke kom helt cremet nok ud eller hurtigt purere et par stykker søde kartofler til babyens middag, får en stavblander hver lille eller sidste øjebliks blandingsopgave til at føle sig mindre og derfor mere håndterbar.

Ulemper ved en stavblender

Uanset hvor dedikeret en kok du måtte være, har ingen ubegrænsede penge og plads til at erhverve hver eneste potentielt nyttige køkkenudstyr, der er derude. Et spørgsmål, vi tidligere har set er, hvordan vi vurderer, om et bestemt værktøj giver en fordel, der er tilstrækkelig unik til at fortjene investeringen, eller om dets funktioner let overlappes af et andet, mere alsidigt udstyr. Stavblandere er et hyppigt emne for sådanne samtaler.

Men det er svært for os at besvare dette spørgsmål uden at kende de særlige forhold ved hver koks situation – hvor ofte du f.eks. bager eller hvor ofte du tilbereder mad til en stor gruppe, eller om du har en opvaskemaskine. Det bedste, vi kan gøre, er at beskrive et par af de punkter, hvor en stavblander kommer til kort eller ikke kan erstatte et andet værktøj, og give dig mulighed for at finde ud af, om nogen af ​​disse er en deal-breaker for dig personligt.

Nedsat kraft. Dette er en væsentlig ulempe og bør ikke komme som en overraskelse – mindre, lettere stavblendere pakker ikke den samme muskel og er derfor mindre pålidelige til at håndtere udfordrende opgaver end gode bordblendere. (Men godt er et nøgleord der: En rigtig god stavblender vil næsten helt sikkert være mere kraftfuld end en dårlig bordblander).

For eksempel er slibning af nødder til glatte møtrikker uden for de fleste stavblenders kapacitet, ligesom de ikke er grundige til at knuse is. Andre opgaver, som at skabe en tyk bønnepuré til hummus eller lave en stor portion suppe, kan udføres med en god stavblander, men kan tage meget længere tid. Det kan fjerne de andre fordele ved en sådan blender afhængigt af dine behov og madlavningsstil.

De fleste producenter af stavblendere understreger, at deres produkter ikke kan bruges kontinuerligt i mere end et minut for at undgå overophedning af motoren. Det betyder, at du ikke kan bruge dem til at gøre noget i retning af at “lave mad” en suppe med bare varmen fra blenderen, som afhænger af en kraftig blender som en Vitamix. (Derefter er en standard bordblender heller ikke stærk nok til at udføre denne opgave).

Begrænset skæreevne

Den meget mindre klinge og tæt lukkede hoved af en stavblander gør den mindre end dygtigt til at hugge tørre ingredienser, som gulerødder og selleri. Hvis du håber at løbe forbi uden en fødevareprocessor og bruge en stavblender til sådanne opgaver, har du ikke held. Når det er sagt, leveres nogle modeller med en mini fødevareprocessor, der fastgøres til motorens del af staven; de er ikke særlig kraftige, men nogle af vores redaktører har med succes brugt dem til at hugge et mindre volumen ingredienser i en knivspids.

Du skal vælge dit udstyr klogt

Forsøg ikke at bruge en stavblender i en gryde, der kun er et par centimeter fuld; du ender med at banke ind i gryden med bladet, sprøjte dens indhold over siderne og ikke effektivt blande det, du vil blande. Og som nævnt ovenfor fungerer vores hjemmelavede mayo-opskrifter ikke, medmindre du bruger et kar, der er knap bredere end stavblenderen.

Nedsat stabilitet

Ganske tydeligt giver en almindelig blender, der forbliver stationær på en bordplade, stabilitet, som du ikke får fra en håndholdt blender. For at få de bedste resultater skal du købe en stavblender, der er behagelig at holde. (Begge topvalg fra vores anmeldelse scorede godt på grebkomfort).

Mulige sikkerhedsrisici

Stavblandere har i nogle kvartaler fået ry for at være farligere end andre køkkenredskaber med blad. Som denne New York Times-artikel fra flere år siden beskriver, sætter brugere, der glemmer at tage stikkene ud af stikkontakten, før de forsøger at rengøre dem, en stor risiko for alvorlig personskade takket være kombinationen af ​​knivskarpe knive og meget følsomme afbrydere. Bliv ikke en af ​​disse mennesker. Selvfølgelig er klingeenheder til traditionelle blandere og fødevareprocessorer også skarpe og skal håndteres omhyggeligt, men da de ligger i en arbejdsskål eller krukke, mens værktøjet er i brug, er de mindre tilgængelige for fraværende fingre end stavblender blade.

Sådan rengøres og plejes en stavblender

Disse enkle tips lærer dig, hvordan du rengør en stavblender, for at holde den i top stand i de kommende år.

Stavblendere er et af de mest alsidige køkkenredskaber. Fra skummende milkshakes til glatte saucer, gør denne enhed arbejdet let. Plus, det er et af de få køkkenapparater, der koster dig særlig meget. Brug disse tips til, hvordan du rengør en stavblnder for at holde den i topform.

Varmt sæbevand

Der er en nem måde at rengøre en stavblender, der faktisk er sjov.

Efter at have blandet din opskrift (som en cremet suppe), skal du fylde et højt glas ca. tre fjerdedele fyldt med varmt sæbevand.

Kør stavblenderen i vandet i 10 til 20 sekunder. Tøm om nødvendigt glasset, og gentag det.

Presto! Stavblenderen vil være mousserende som ny. Tag stikket ud af stavblenderen og tør med et papir eller køkkenhåndklæde. Hvis du ikke havde tid til at rengøre stavblenderen med det samme (det sker for de bedste af os!) og finde dig selv med fast mad, har du to muligheder: Opvaskemaskine eller håndvask.

Kontroller først producentens instruktioner for at se, om stavblenderen er opvaskemaskine sikker. Hvis det er tilfældet, skal du pope det op på opvaskemaskinens øverste stativ. Hvis dit stavblender udstyr ikke er opvaskemaskine sikkert, skal du suge det i varmt vand og derefter bruge ovenstående metode til at rengøre det.

Sørg for at kontrollere blenderkroppen for ekstra rod forårsaget af stænk. Brug en fugtig klud til at tørre mad ud af stavblenderen, når stikket er trukket ud. Kør aldrig blenderkroppen under vand eller nedsænk den.

Hvad skal man rengøre lejlighedsvis?

Disse stavblendere er et yndlingsværktøj for berømtheds kokke, så det er ikke overraskende, at de får meget brug i dit hjemmekøkken. Omkring en gang om måneden kontrolleres omkring knapperne og fastgørelsespunktet på stavblenderens krop for opbygget snavs.

Sørg for, at din stavblender er frakoblet, og at stavblender beslaget er fjernet. Brug en vatpind dyppet i sæbevand til at rengøre omkring disse svært tilgængelige områder.

Tips til opbevaring

Opbevaring er meget vigtigt for at holde en stavblender i ny stand. Før du opbevarer stavblenderen, skal du sørge for, at hvert stykke er helt tørt. Fugt under opbevaring kan føre til meldug på din stavblender, hvilket ikke er ideelt til et rent køkken.

Sæt ledningen rundt om den bredeste del af blenderhåndtaget inden opbevaring. Når den vikles for tæt rundt om en smal overflade, kan der dannes små revner, hvor ledningen bøjes. Sørg for at opbevare din stavblender et sted, der er støvfrit og væk fra overdreven varme (som ved siden af ​​ovnen) og vand.

Konklusion

Fra supper til milkshakes til smoothies åbner en god stavblender mange muligheder for enhver hjemmekok. Antallet af ting, du kan lave med en stavblender gør det nødvendigt at have en til de fleste køkkener. At vide, at du har brug for en stavblender til dit køkken, er en ting. At finde ud af, hvilken der er bedst til dine behov, er en anden ting helt.

Antallet af stavblendere på markedet er stort, og du finder en masse variation blandt dine muligheder. En person, der planlægger at bruge sin stavblender næsten udelukkende til smoothies om morgenen, har ikke brug for den samme funktionalitet som en person, der sigter mod at lægge deres på hårdere opgaver, som at lave mandelsmør eller knust is.

Derfor har du mange valgmuligheder, når det kommer til stavblendere. Hvilken der fungerer bedst for dig, har meget at gøre med, hvad du agter at bruge den til, og hvor ofte du bruger den. Mange kunder, der spænder over avancerede modeller, er glade for, at de gjorde det, og føler stærkt, at de ekstra omkostninger er det værd, men mange, der ikke bruger deres blenders så ofte eller kun sætter dem til enkle opgaver, er lige så tilfredse med de mere overkommelige mærker. Hvis du ved, hvad du har brug for og forventer af din stavblender, der går i søgningen, skal du være i stand til at finde en model, der opfylder.