Skruemaskine Test 2024 → Se De 4 Bedste Skruemaskiner

bedste skruemaskine

En god skruemaskine er et rigtig nyttigt stykke værktøj, som du vil være glad for at have i din værktøjssamling, når behovet opstår. Vi skal alle med mellemrum have hængt noget op eller samlet et møbel og så er en batteridrevet skruemaskine både tidsbesparende og letter arbejdet betydeligt. Vi kigger i det følgende nærmere på nogle af de bedste skruemaskiner på markedet i dag. Vi kigger både på de mindre skruemaskiner som passer perfekt til almindeligt husbehov og vi kigger på de mere kraftfulde maskiner, som mere henvender sig til professionelle eller flittige gør det selv folk. Vi synes ikke, vi har kunne undersøge markedet for skruemaskiner uden også at kigge på et par kombinerede skrue- og slagboremaskiner. Vi ved mange også overvejer denne løsning.

Læs med videre, så du kan blive godt klædt på, inden du skal købe din nye skruemaskine. Vi giver dig vores bud på de bedste skruemaskiner, men også gode ideer til, hvad du skal være opmærksom på når du skal vælge den rette model til dig.

Vælg den rigtige skruemaskine til DINE behov

Hvis du ikke er vant til at købe værktøj eller ikke har gjort det længe. Så kan det være svært at gennemskue, hvilken model du skal vælge. Og vi kan heller ikke give dig et ensidigt svar. Vi kommer i vores test af skruemaskiner på to gode bud på skruemaskiner, som vi vil anbefale. Men i sidste ende kommer det an på hvilke krav, du sætter til en skruemaskine.

Behovsafdækning

Det er altid en god ide at lave en behovsafdækning, når der skal købes nyt. Det er vigtigt, at sikre, at du ikke investere i en model, der kan mindre end du har behov for. Det vil være en stor frustration, som du vil fortryde. Der er på den anden side ingen grund til at smide mange tusinde kroner efter en model som kan langt mere end du nogensinde får bruge

Vores hensigt med denne artikel er at klæde dig på så du kan vælge den rette model til dine behov og dit budget. Læs med videre om, hvad du skal overveje inden du beslutter dig for en model.

Hvilke opgaver skal skruemaskinen løse

Leder du efter en lille og let model, som du primært vil bruge til at løse opgaver som samling af møbler eller køkkenmoduler, til ophængning af billeder og hylder og andre småopgaver i hjemmet. Så kan du sagtens nøjes med en af de mindre 3.6 V modeller, som vi gennemgår senere i denne artikel. De mindre modeller er perfekte til steder, hvor der er dårlig plads at arbejde på og hvor du har brug for en skruemaskine, der ikke vejer for meget.

Har du brug for en skruemaskine i forbindelse med renovering af hus eller opførelse af en tilbygning eller lignende, så skal du have en kraftigere skruemaskine. Vi anbefaler, at du vælger en model på 12+ V. Du kan også med fordel vælge en model, hvor du har mulighed for at tilkøbe ekstra batterier. Bruger du din skruemaskine som arbejdsredskab, så har du ikke lyst til at være begrænset af batteriets levetid. Med to batterier kan du altid have et til opladning.

Hvis du gerne vil slå to fluer med et smæk og både have muligheden for at kunne bruge dine skrue-boremaskine. Dem har vi også kigget på et par stykker af. En bore-skruemaskine er perfekt til almindelige opgaver i hjemmet. Det skal dog nævnes, at en rigtig boremaskine køre med flere omdrejninger end en bore-skruemaskine. Hvis du vælger en kombinationsmodel, så skal du også være opmærksom på, om modellen har slagfunktion, så den også er anvendelig til skruemaskine til at skrue med, men også til at bore huller, så skal du vælge en at bore i beton og andre hårde materialer.

Tilbehør

Mange skruemaskiner bliver solgt med tilhørende batteri og bits og det kan være en fordel, hvis du gerne vil i gang med at bruge maskinen med det samme og ikke har tid til at skulle finde bits ved siden af. Det er dog ikke en nødvendighed at det er en del af pakken, da der findes mange bits mærker på markedet som alle vil kunne passe til din skruemaskine.

Tilhørende bitssæt

Følger der et tilhørende bitssæt med den skruemaskine, som appellerer til dig, så er det dejligt. Men det bør ikke være bits sættet, der er vægten på skålen. Følger der ikke et bitsæt med til den model, som du umiddelbart foretrækker, så kan du med lethed tilkøbe det enten online eller i ethvert byggemarked. Du behøver ikke vælge bitsæt af samme mærke som din skruemaskine.

Ekstra batteri

Der er forskel på, om der følger batteri med, når du køber en skruemaskine. Det bør du selvfølgelig også tage med i dine betragtninger, hvis du sammenligner priser. Vi opfordre altid til at vælge en model, hvor du har mulighed for at tilkøbe et ekstra batteri, så du altid har to batterier. Et du kan bruge og der er til ladning.

Flere af 3.6 V skruemaskinerne har USB ladere med mikro-USB ledning. Det er utrolig smart, da disse typer skruemaskiner kan lades med alle almindelige USB ladere. Det er praktisk, hvis du har glemt din lader i farten.

Bosch Go skruemaskine 3,6 V

Bosch go 3.6v

Bosch Go 3,6 V skruemaskinen er endnu et eksempel på en lille og kompakt skruemaskine, der er beregnet til at skrue i træ, metal og plastik. Mindre skruemaskiner som denne og AKKU 3,6 V, som vi lige har anmeldt, er perfekte til for eksempelt at samle køkkenelementer, hvis du er ved at renovere boligen. Den kan også gøre arbejdet, når der skal hænges lamper op på væggen eller skrues en hylde op. At skruemaskinen er lille og let gør, at du kan komme til overalt. Modellen har selvfølgelig også LED arbejdslys, så du altid kan se, hvad du laver.

5 momentindstillinger og USB adapter

Bosch Go 3,6 V er muligvis lille og let, men det er en kraftfuld maskine, som let klare alle almindelige opgaver i hjemmet. Ved denne model kan du vælge mellem 5 momentindstillinger. Det giver dig mulighed for at skrue ved forskellig hastighed. Det kan være en stor fordel, hvis du skruer i emner, der let slår fliser af eller splitter. Her er det nemlig vigtigt ikke at skrue med for store omdrejninger. Det er en stor fordel at kunne kontrollere dette.

Denne model kommer med en USB-adapter og et Mikro-USB kabel. Vi ser det som en stor fordel, at Bosch har valgt en ladeløsning, der gør den kompatibel med alle standard USB ladere. Ved denne model vil det ikke være verdens undergang, hvis du har glemt laderen hjemme.

Tilbehør

Bosch Go 3,6 leveres sammen med USB adapteren og et Mikro USB kabel. Sættet indeholder også et bitsæt med 25 dele samt 1 skruebit.

PowerPlus 16 V

Skruemaskine 16 Volt + 2 batterier

PowerPlus 16 V skruemaskine er velegnet til alle små og store opgaver i hjemmet. Denne model er en solid og kraftfuld skruemaskine, som kommer med en masse små lækre detaljer, der viser, at der er tænkt over alt. Både når det kommer til design og styrke. For eksempel er der en aftagelig strop på PowerPlus 16 V skruemaskinen, som du kan sætte omkring dit håndled, hvis du arbejder steder, hvor det vil være katastrofalt at tabe skruemaskinen.

Denne skruemaskine har også LED arbejdslys, der sikrer dig godt arbejdslys lige meget i hvilken arbejdsstilling, du arbejder.

Ekstra batteri giver ekstra arbejdstid

Modellen kommer med to batterier. Hvilken gør denne skruemaskine til en af favoritterne. Det ekstra batteri gør det muligt at arbejde uden pauser. Når det ene batteri lader, så kan det andet tages i brug. Når man er midt i et projekt ønsker man ikke at værktøjet er det, der dikterer, hvornår der skal holdes pauser. Opladetiden for batteriet er ca 3 timer. PowerPlus har valgt at benytte batteritypen Li-On, som er brugt er mange af de førende værktøjsmærker i deres skrue og slagboremaskiner.

Overordnet indtryk

Vi er meget begejstrede for denne model, der har en masse smarte funktioner. Skruemaskinen har et kompakt design, der er udført, så den ligger godt i hånden. Selv med batteriet påsat, så er vægten ikke ubehagelig i brug. Det gør også, at den kan bruges i områder, hvor du eksempelvis har armene over hovedhøjde.

Bosch bore- og skruemaskine GSR 12-35, 2 x 12 V

Bosch bore skruemaskine GSR 12-35

Bosch GSR 12V er en let bore- og skruemaskine, der giver den optimal håndtering, hvis du for eksempel arbejder et sted, hvor pladsen er trang eller hvis du arbejder over hovedhøjde. Med sine 12 V er denne model en kraftfuld maskine, som kan klare alle opgaver i hjemmet uden problemer. Bosch GSR 12 V har en børsteløs motor og Electronic Motor Protection som effektivt forhindrer overbelastning.

Arbejder både i træ, stål og murværk

Med denne model har du alt, hvad du skal bruge, når du skal skrue og bore i træ, metal eller murværk.  Bosch GSR 12V er beregnet til bore i træ i en diameter på maksimalt 32 mm. I stål kan den børe op til mm i diameter og skruefunktionen er beregnet til på til 8 mm. Det gør denne maskine til en alsidig model, som effektivt vil klare de opgaver, du står med som gør det selv mand eller kvinde.

Masser af smart ekstra udstyr

Bosch har ikke sparet på noget ved denne model. Her får du bore- skruemaskine med 2 gear, LED arbejdslys, bælteklips, så du kan have begge hænder frie, når maskinen ikke er i brug. Indikator for batteristatus og hele to batterier. Det ekstra batteri gør en stor forskel, hvis du bruger din maskine ofte. Der er ikke noget mere ærgerligt end at blive bremset i arbejdet, fordi maskinen løber tør for strøm.

Denne bore- skruemaskine leveres i en æske med bore- skruemaskinen. 2 stik 12 volt batterier og en hurtiglader GAL ladestation.

Vores anbefaling som bedste skruemaskine

Makita DHP485ZJ elektrisk slag og skruemaskine 18 V

Skruemaskine, EY 7410

Makita DHP485ZJ elektrisk slag og skruemaskine 18 V er en kompakt og kulfri skruetrækker med slagbor.  Det er et alsidigt stykke værktøj som både kan skrue en tilbygning sammen og bore hylder op. Modellen er i Makitas karakteristisk farver sort og blå og er af samme gode kvalitet som resten af serien.

Funktionel med god vægtfordeling

Makita DHP485ZJ elektrisk slag og skruemaskine har en masse smarte funktioner der kan gøre arbejdet lettere. Den har for eksempel en 4 trin hastighed og T-mode som egner sig specielt godt til selvskærende skruer. Den har også en A-mode funktion med en langsom opstart. Det er en stor fordel når der skal skrues eller bores i sarte overflader som fliser og lign.

Modellen har en god vægtfordeling med batteriet påsat. Det gør den behagelig at arbejde med selv i ubekvemme arbejdspositioner.

Kræver tilkøb

Du skal være opmærksom på at denne model kræver at du tilkøber batteri og lader. Har du en anden bore eller skruemaskine fra samme mærke så er det værd at undersøge om du kan bruges det batteri du allerede har. Mange af Makita modellerne benytter nemlig samme batteritype.

Vores vinder som bedste skruemaskine på markedet

Vi har valgt Makita DHP485ZJ som bedste skruemaskine i vores test. Og vi er ikke alene om at være begejstret for denne model. Forbrugerrådet Tænk har også kåret denne model som bedst i test i deres boreskruemaskine test med en bedømmelse på hele 78%. Med denne model vil du have et stykke kvalitets værktøj der kan holde i rigtig mange år og som kan klare alle små og store opgaver både for gør det selv folket og for den professionelle håndværker.

 

Vinder og finalist

Vores vinder, som den bedste skruemaskine i test, er Makita DHP485ZJ skruemaskinen. Her er tale om en skruemaskine, hvor hver lille detalje er gennemtænkt og gennemført. Vi er overbevist om, at man med denne Makita model vil have skruemaskine i mange år frem. Denne model klarer store som små opgaver uden problemer og den har en masse ekstra funktioner, som giver dig mulighed for at kunne klare mange opgaver hurtigere.  Makita DHP485ZJ  er ikke kun vores vinder, men også vinder af Forbrugerrådet Tænks test af skruemaskiner.

Vi har dog også en finalist i kategorien den bedste skruemaskine og det er SKil 2626 modellen på 3.6 V. Denne skruemaskine tåler ikke sammenligning med vores vinder fra Makita. Men SKIL modellen vil i rigtig mange tilfælde være mere end rigeligt til almindelig husbehov. Leder du derfor efter en skruemaskine, som “kun” skal bruges til almindelige småopgaver, så kan denne model godt være en vinder for dig.

Vi har gjort det let for dig.

Hvis du blandt vores anmeldte skruemaskiner har fundet den perfekte model til dig og dine behov. Så har vi gjort det enkelt og let for dig at finde en forhandler. Meget værktøj har nemlig lange produktnavne, der ikke giver meget mening for menig mand. Det kan derfor være svært at finde den eksakte model på nettet. Vi henviser direkte til velrenommerede forhandlere, der har lige præcis de produkter, vi har anmeldt her. Det betyder, at det eneste du skal gøre, hvis du er interesseret i et produkt er, at trykke på forhandlerens link. Så kommer du direkte til virksomhedens hjemmeside. Vi henviser selvfølgelig kun til forhandlere med sikre hjemmesider – så du trygt kan handle online.

Vi ønsker dig god fornøjelse med alle dine fremtidige gør det selv projekter. Når man har værktøjet i orden, så er det altid lidt sjovere.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Skruemaskine AKKU 3.6V LI-ION

AKKU 3.6 LI-ON er en kompakt skruemaskine med tilhørende bitssæt fra håndværtøjsserien ProBuilder. ProBuilder er kendte for deres kvalitets produkter og deres lækre design og denne lille skruemaskine er ingen undtagelse.

Første model i vores skruemaskine test er en god skruemaskine til prisen. Den har en spindel låsefunktion og LED arbejdslys, der letter arbejdet i dårlig belyste vinkler. Den har også en indikator, der viser batterikapaciteten, så du altid kan være på forkant med at få ladet skruemaskinen op. En anden smart funktion ved AKKU 3.6 Li-ON skruemaskinen er, at håndtaget kan låses i en 60 graders vinkel. Denne model vejer ikke særlig meget og det er en stor fordel hvis du for eksempel skal skrue gipsplader op i et loft eller arbejde i andre ubekvemme arbejdspositioner.

Prisvenlig pakke med det hele

AKKU 3.6 Li-ON er en prisvenlig løsning til dig, der gerne vil have en skruemaskine som en del af din værktøjskasse. Men som ikke vil betale en formue for den. Måske fordi du ikke skal bruge den særlig ofte eller fordi budgettet ikke er til det. Denne skruemaskine er perfekt til almindelige småopgaver i huset. Leder du efter en skruemaskine, du kan bygge et hus med, så kan du med fordel lede efter en kraftigere skruemaskine.

Tilbehør

Denne model kommer med tilhørende bitssæt på hele 54 bits, samt bitholder. Med 54 bits skulle du være godt udstyret til at skrue ethvert objekt sammen. Det er også pladsbesparende at have det hele samlet i samme kuffert. Og det gør det helt sikkert lettere at finde de enkelte dele, når du skal bruge dem.

Batteridrevet skruetrækker 2636 AD

Testvinder i kategorien bedste skruemaskine 3.6 V

SKIL 2636 er endnu et eksempel på en 3.6 V skruemaskine. Som ved de foregående 3.6 V skruemaskiner, så er dette også en lille og kompakt maskine. Skruemaskiner af denne størrelse er at foretrække til mange opgaver i hjemmet. Skal du for eksempel samle møbler eller skrue skruer i på steder hvor pladsen er trang, så er en model som denne meget anvendelig.

God brugervenlighed

SKIL 2636 er perfekt til dig, der gerne vil have en batteridreven skruetrækker ved hånden, men som ikke har lyst til at investere en formue i en. Denne model kan det, den skal. Den har LED arbejdslys, højre- og venstreløb indstilling som sikrer optimal brugervenlighed og en mikro USB oplader. USB opladeren sørger både for, at batteriet har en reduceret ladetid, men den er også kompatibel med alle andre gængse USB ladere. Det er en stor fordel, hvis man er kommet afsted uden lader.

Tilbehør

SKIL 2636 er samlet i en smart lille kuffert sammen med en Mikro USB oplader og et bitsæt på 35 dele til skruer og forboring.

METABO AKKU SKRUEMASKINE BS 18 LTX BL I 2X4,0 ASC 30-36 (2)

Perfekt til den “professionelle” Gør det selv mand eller kvinde

Metabu Akku BS 118 LTX BL skruemaskinen er til den professionelle fagmand eller til gør det selv´eren, der altid har gang i store og små projekter. Denne model er på 18 V, hvilket giver dig alt den batterispænding, du har brug for, lige meget hvilken opgave, du kaster dig over. Her er ikke sparet på materiale valget nogen steder. Denne skruemaskine er lavet til at kunne holde i lang tid. Der er for eksempel 3 års garanti på Li-On batteriet og gearhuset er lavet i trykstøbt aluminium for at sikre den mest optimale varmeafledning, hvilken resultere i en længere levetid.

Mange smarte funktioner

Blandt de mange smarte funktioner ved Metabu Akku BS 118 LTX BL skruemaskinen er impulsdriften, der kan slås til. Det er en stor hjælp, hvis du kæmper med skruer, der ikke vil løsne sig. Skruemaskinen har også Precision stop, som gør den egnet til delikat arbejde og præcisionsarbejde. Desuden har den spindellås med indvendig sekskant til skruemaskine bits til brug uden borepatron og den har et integreret arbejdslys, så du let kan oplyse det område, du arbejder i.

Perfekt til den kræsne håndværker

Metabu Akku BS 118 LTX BL skruemaskinen er muligvis overkill, hvis du kun tager din skruemaskine frem ganske få gange om året for at skrue en hylde eller et billede op. Men hvis du enten er professionel fagmand eller en dygtig gør det selv mand, så har denne model vores store anbefaling. Her er tænkt på det hele og mere til og mange af funktionerne gør den perfekt til både delikate opgaver og opgaver, hvor der er brug for maksimal effekt.