Springmadras Test 2024 → Se De 5 Bedste Springmadrasser

springmadras

Er du på udkig efter en springmadras til din seng – men er du i tvivl om, hvilken model du skal købe? Så er du kommet til det helt rette sted. På siden her guider vi dig nemlig gennem en liste over nogle af de absolut bedste springmadrasser i forskellige størrelser. 

Efter vores Bedst i Test liste, får du også en masse information om, hvordan du kan spare penge, når du køber en springmadras, hvor du bør købe den, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med købet, hvorfor en god springmadras er vigtig og meget mere.

Vores mål er, at du er blevet klogere på springmadrasser og hvilken springmadras, der er den bedste, når du går herfra. Forhåbentligt kan nedenstående liste inspirere dig til beslutningen om hvilken springmadras, der er den rette for dig. I så fald har vi dækket dig ind; under hver anbefaling har vi nemlig placeret et link, så du kan klikke dig direkte videre til en dansk og vellidt forhandler, som sælger den pågældende model.

Det bliver simpelthen ikke nemmere at købe den bedste springmadras.

Nordkap Springmadras 90×200 – Bedste springmadras 90×200

Nordkap Springmadras 90×200

Nordkap er et dansk mærke med danske produktionsfaciliteter. De producerer senge, madrasser og hvad der ellers hører sig til inden for den verden, og deres springmadrasser er i den grad af god kvalitet. Derfor løber deres 90×200 model også med titlen som den bedste springmadras i den størrelse.

Her får du en madras med 220 pocketfjedre for hver kvadratmeter. Disse er opdelt i 5 forskellige komfortzoner, hvilket betyder, at madrassen er ganske egnet til at tilpasse sig din krop, så du får mest mulig komfort og støtte, når du ligger på madrassen.

Som med de fleste springmadrasser er denne model vendbar, hvilket betyder, at du kan vende den om. Dette kan være fint at gøre fra tid til anden, for at ”sprede” sliddet på madrassen, og dermed få den til at holde længere.

Nordkaps springmadras i størrelsen 90×200 kan købes med tre forskellige klasser af fasthed / hårdhed. Sørg for at vælge den type, der passer bedst til din vægt og dine præferencer. Du kan hos forhandleren se en nærmere specifikation af, hvilken hårdhed, der er den rette for dig.

Senses Springmadras 140×200 – Bedste springmadras 140×200

Senses-Lysegraa-300x225

GÅ TIL BUTIK

Senses er en springmadras fra Bedre Nætter; en populær online forhandler af senge og madrasser af høj kvalitet og med et højt serviceniveau. Modellen her er oplagt til dig, der skal have en springmadras i størrelsen 140×200, da den er særdeles komfortabel.

Denne madras er også udstyret med pocket-fjedre, som er inddelt i 7 komfortzoner. Derfor kan man også her se frem til optimal støtte og komfort. Ligeledes tilbyder Bedre Nætter 25 års garanti på fjedrebrud, når man vælger deres Senses springmadras.

Ser man på kundernes anmeldelser af lige netop denne madras, så er der generelt stor begejstring for både madrassens kvalitet og komfortniveau. Men måske vigtigst af alt, så fremhæver de fleste kunder, at de har fået en god, troværdig og ikke mindst oprigtig vejledning og service i forbindelse med deres køb af springmadrassen her – som i øvrigt ikke er den dyreste i sortimentet, men alligevel en solid model.

Venus Springmadras – Bedste springmadras 180×200

Venus-Springmadras-180x200-Bedste-springmadras-180x200-1-300x225

GÅ TIL BUTIK

Springmadrassen Venus er også fra Bedre Nætter, og den løber med prisen for den bedste springmadras i størrelsen 180×200. Det gør den blandt andet fordi, man har muligheden for at vælge en forskellig fasthed i hver sin side af madrassen. Det er ellers normalt et problem ved enkelte madrasser til dobbeltsenge, at man ikke har det valg. Derfor er Venus også rigtig interessant.

Udover det, så har den naturligvis også de populære pocket-fjedre og er i øvrigt inddelt i 7 komfortzoner, hvilket igen sikrer en god støtte og komfort, når du ligger i sengen. Ligesom med den førnævnte springmadras, får man også her 25 års garanti på fjedrebrud, så man er godt dækket ind henover de næste mange år.

Også denne springmadras er populær hos kunderne. Blandt andet skriver Nina, at det er en rigtig god madras, Dennis roser den for sin kvalitet, og Kis siger, at hun sov godt fra første nat. Disse positive anmeldelser fra kunder, der rent faktisk har købt og sover med denne springmadras, er naturligvis en stor del af årsagen til, at den løber afsted med titlen som den bedste springmadras i størrelsen 180×200.

Recast Sovesofa – Bedste sovesofa med springmadras

Recast - Soft Pacific Pearl

Nu bevæger vi os kort væk fra traditionelle springmadrasser, og vil i stedet kort tale lidt om den bedste sovesofa med springmadras. Vi har alle prøvet af sove på en sovesofa, og ofte er det i realiteten blot en traditionel sofa, der er eller kan blive stor nok til, at man kan ligge på den og sove. Det kan være en fin nødløsning, men det resulterer ofte i dårlig søvnkvalitet.

Hvis du gerne vil kunne byde dine gæster på en bedre nattesøvn, eller hvis du selv skal bruge en sovesofa som din primære seng, kan vi på det varmeste anbefale, at du vælger en sovesofa med springmadras. Det kommer til at gøre underværker for din søvnkvalitet, og det behøver hverken at koste meget ekstra eller for den sags skyld af være et kluntet møbel – som sovesofaer ellers har det med at være.

Recast er en sovesofa fra Bedre Nætter, som står skarpt – og som passer ind i ethvert rum rent stilmæssigt. Den er også udstyret med pocket-fjedre, der sikrer en god og behagelig oplevelse uanset om man bruger den som sofa eller som seng. Til hverdag kan den stå som en helt traditionel sofa eller daybed, mens den om natten kan foldes ud til en lille dobbeltseng på 140 centimeter x 200 centimeter.

Nordkap Springmadras 85×200 – Bedste springmadras 85×200

Nordkap-Springmadras-85x200-cm-300x225

 

Nu er vi tilbage til springmadrassen fra Nordkap, som også løb med prisen for den bedste springmadras i størrelsen 90×200. Denne gang er det blot i en lidt smallere udgave, nemlig 85×200. Det er ikke et mål, hvor man kan finde synderlig mange springmadrasser, fordi der i Danmark ikke sælges så mange senge, hvor madrassen ville passe til.

Man kan dog købe senge, der er 170 centimeter x 200 centimeter, og til disse ville man skulle bruge 2 af disse 85×200 springmadrasser. Det lille udvalg gør dog ikke så meget, når der er mulighed for at købe denne model fra Nordkap, som i den grad har alt det, man behøver.

Den er naturligvis også danskproduceret, den har 220 pocket-fjedre per kvadratmeter fordelt på 5 komfortzoner, og så kan den vendes. Du bestemmer i øvrigt også selv fastheden, og så har den 10 års garanti mod brud på fjedrene.

Sådan finder vi de bedste springmadrasser

Ovenstående liste præsenterer de bedste springmadrasser i test – men hvor kommer de dog fra? Hvem har besluttet, at disse springmadrasser er de bedste? Hvilke tests er der tale om? Det er alle sammen nogle naturlige spørgsmål at stille, og heldigvis er der nogle gode svar på dem.

Det forholder sig nemlig sådan, at vi desværre ikke selv har kapaciteten eller ressourcerne til at teste samtlige af disse springmadrasser – og alle de øvrige produkter, som man kan finde anbefalinger af her på hjemmesiden. I stedet går vi ind og arbejder med data.

Det vil sige, at vi indsamler masser af informationer om en lang række forskellige springmadrasser. Vi kigger på hvordan de klarer sig, når eksperter anmelder dem i magasiner, tests og lignende. Men vi kigger også på, hvad de kunder, der allerede har købt de enkelte madrasser, siger om dem. Er de tilfredse eller ej? Disse anmeldelser og tests af springmadrasserne kombineres med tekniske specifikationer, priser, garantiperioder og mere.

Alle disse data bliver samlet og holdt op mod hinanden, og det er på den måde, at vi finder frem til ovenstående liste over de bedste springmadrasser. Den er således baseret på data fra flere forskellige kilder, hvilket vi i den grad mener, er en styrke. Ved at gøre det på den måde undgår man nemlig en enkelt persons bias i forhold til det pågældende produkt, da vi i stedet tager ”gennemsnittet” af de informationer, der forefindes om hver springmadras.

Køb en springmadras på tilbud

Springmadrasser kan købes i mange forskellige prisklasser, men generelt gælder det, at de ikke er billige, hvis kvaliteten skal være i orden. Heldigvis er der relativt ofte mulighed for at spare penge på sit køb, hvis man slår til, når den bedste springmadras er på tilbud.

Det sker nemlig med regelmæssigt mellemrum, at de forskellige forhandlere sætter deres springmadrasser på tilbud, og dermed giver dig mulighed for at spare stort. Når man ser et godt tilbud, er der overordnet to måder at gribe det an på.

 1. Købe den springmadras, som man havde udset sig, og samtidig spare penge, eller
 2. Købe en bedre springmadras end den man havde udset sig uden en bemærkelsesværdig merpris

Den første er fin, hvis du i forvejen har et begrænset budget i forbindelse med dit køb af springmadras, og gerne vil have mulighed for at spare lidt penge. Hvis det dog ikke er tilfældet, så kan vi absolut anbefale, at du overvejer, om det vil give mening at købe en bedre springmadras end du ellers oprindeligt havde tænkt, når nu du har muligheden for at få den til en attraktiv pris.

For mens en højere pris ikke altid er lig med en bedre kvalitet, så er der ingen tvivl om, at når det kommer til springmadrasser, så får man som regel et bedre produkt, hvis man er villig til at betale ekstra for det.

En god springmadras er grundstenen for god søvn

Og der er ingen tvivl om, at det kan give rigtig god mening at gå efter den bedste springmadras. Det er nemlig grundstenen for, at du får en god søvn. Springmadrassen understøtter topmadrassen på din seng, og kan derfor vitterligt ses som sengens base.

Selvom man sjældent ligger direkte på springmadrassen, så er den således med til at sikre en behagelig og understøttet søvn. Jo bedre din springmadras er, jo bedre er din søvn altså. Derfor er det også vigtigt, at du ikke tager dig til takke med en springmadras, som ikke er den rette for din krop.

Gør du det, kan du nemlig risikere dårligere søvn, rygproblemer og andet. Det er lige præcis årsagen til, at du altid bør være velovervejet i dit valg af madras. Dette kan du være på flere måder; allerede ved at læse en bedst i test guide som denne, er du godt på vej. Men fordi det er meget individuelt, hvorvidt en springmadras er god for dig eller ej, så bør du også så vidt muligt vælge en forhandler, der giver dig muligheden for at prøve springmadrassen i en længere periode uden at du fratages muligheden for at returnere den, hvis ikke den passer.

Forbedret søvnkvalitet har mange fordele

Men hvorfor er det overhovedet at god søvn er vigtigt? Og er det virkelig så vigtigt, at man skal bruge flere penge på det end man kan slippe afsted med? Det er naturligvis en individuel vurdering, hvor vigtigt søvnkvalitet er for en, men vi er af den klare overbevisning, at det er noget, der er værd at investere i.

Hvis du i gennemsnit sover 8 timer hvert døgn, bruger du 1/3-del af dit liv på at sove. Bliver du 80 år, svarer det til 26,67 år eller 9.733,33 dage. Med andre ord, er det en stor del af ens liv, der foregår i sengen. Hvis man skulle bruge en lige så stor del af sit liv i en bil eller i en kontorstol, ville man nok også investere i en bil med flest mulige komfortfunktioner eller en kontorstol med bedre lændestøtte, rygstøtte eller lignende.

Hvis du køber en bedre springmadras, vil du sandsynligvis få en bedre søvnkvaltiet. Som følge af det vil du muligvis også opleve, at du er bedre udhvilet om morgenen, har færre smerter i kroppen og generelt har mere energi i løbet af dagen. Forskning viser også, at bedre søvnkvalitet kan føre til bedre helbred, mindre risiko for overvægt og andre sundhedsmæssige fordele.

Der er altså ikke andet end gode grunde til at investere i bedre søvn.

De mest almindelige størrelser af springmadrasser

Springmadrasser kan fås i mange forskellige størrelser, og som udgangspunkt er det de standardstørrelser, som man som regel kan købe senge og sengestel i. Årsagen er ganske simpel; det hele skal jo gerne passe sammen.

I Danmark kører vi primært med følgende størrelser på springmadrasser:

 • 80 centimeter x 200 centimeter
 • 90 centimeter x 200 centimeter
 • 120 centimeter x 200 centimeter
 • 140 centimeter x 200 centimeter
 • 160 centimeter x 200 centimeter
 • 200 centimeter x 200 centimeter

Man kan dog også få springmadrasser i mindre gængse mål, som eksempelvis 85 x 200, 105 x 200, 170 x 200, 210 x 200 og lignende. Hvis man er en høj person, har man muligvis en seng, der er 210 centimeter lang – i så fald kan man som regel også finde springmadrasser i samme længde.

Hvis du har bygget din egen seng eller af anden årsag har en seng med utraditionelle mål, er der også enkelte forhandlere, der tilbyder at lave springmadrasser på specialmål. Det koster naturligvis lidt ekstra i forhold til et standardmål, men til gengæld kan man få den helt rette springmadras til sin seng – uanset størrelse.

Hvad er en springmadras?

En springmadras er en type af madras, der ikke har en fast ramme, som eksempelvis en boxmadras. Derfor skal springmadrassen ligge i en sengeramme med lamelbund eller noget andet, der kan holde madrassen på plads.

Som udgangspunkt er opbygningen – udover manglen på en fast ramme – den samme som en boxmadras. Det vil sige, at der er et fjedersystem inde i madrassen, og udenom dette er der så polstring og et betræk. Det er selve fjedrene, der er ”essensen” i springmadrassen, da det er disse, der gør den komfortabel.

Man taler typisk om forskellige typer af fjedre. Der findes mange, men de mest populære er Bonell-fjedre og Pocket-fjedre. Af de springmadrasser, som bliver anbefalet øverst på siden, er Pocket-fjedre den mest almindelige type.

Disse pocket-fjedre er mindre end andre typer af fjedre, og hver enkelt fjeder er ”pakket ind” i en stofpose. Dette har man gjort for at reducere eventuel støj og andre lyde fra fjedrene, samtidig med, at man mindsker slid.

Fordi en springmadras typisk har et væld af pocket-fjedre, så har den også rig mulighed for at tilpasse sig meget nøjagtigt efter den vægt, der lægges ovenpå madrassen (i dette tilfælde din krop) – hvilket fører til øget komfort.

Sådan vælger du den bedste springmadras

Der er mange ting, man skal være opmærksom på, når man skal vælge den bedste springmadras. Derfor kan det også være en udfordring at vælge rigtigt i første forsøg, hvis man bare vælger i blinde. Heldigvis er der nogle ting, som man kan være opmærksom på for at reducere risikoen for, at man ender med at købe den forkerte springmadras.

En af de vigtigste ting, som du skal tage stilling til, er madrassens hårdhed eller fasthed. Denne skal stemme overens med de behov, som din krop har. Er du lille og spinkel, vil du som regel skulle have en mindre hård madras, end hvis du er stor og robust. Vægten er nemlig afgørende for, hvor blød eller hård din springmadras skal være.

Ligeledes anbefaler vi, at du vælger en springmadras med en fornuftig garantiperiode, samt af god kvalitet. Det kan naturligvis være svært at vurdere kvaliteten af en madras, men generelt gælder det, at en lang garanti, gode og naturlige materialer, samt en vellidt forhandler alle er tegn på, at kvaliteten er i orden.

Køb din springmadras online

Hvis du står og skal købe en springmadras, kan det være en god idé at købe den online. Tidligere har det været et problem, fordi man ikke har haft mulighed for at prøve springmadrassen ordentligt af, inden man bestiller – men det er ikke længere tilfældet. De fleste online forhandlere af springmadrasser tilbyder nemlig, at du kan prøve din nye madras i en periode, og hvis det ikke er den rette model, kan du bytte eller returnere den gratis eller for et lavt beløb.

Dertil får du en række fordele, når du vælger at handle online. En webshop har nemlig ikke de samme udgifter til dyr butiksleje og salgspersonale, som en traditionel fysisk butik i din lokale gågade eller lignende.

I stedet kan de leje et lagerlokale langt væk fra dyre byens dyre kvadratmeterleje, og de sparede penge kommer dig til gode i form af lavere priser, hurtig levering og mulighed for at shoppe og få vejledning store dele af døgnet – helt uden at forlade dit hjem.

Springmadras test: Her er resultaterne

Inden vi runder af, får du her en opsummering af resultaterne på denne springmadras test, hvor vi har kåret de bedste springmadrasser i en række forskellige kategorier. Du kan læse meget mere om de enkelte modeller længere oppe i artiklen, hvor du også kan klikke dig direkte videre til forhandlere, der sælger hver springmadras til en god pris.

KategoriVinder
Bedste springmadras i størrelsen 80 x 200Essence Springmadras 80 x 200
Bedste springmadras i størrelsen 85 x 200Nordkap Springmadras 85 x 200
Bedste springmadras i størrelsen 90 x 200Nordkap Springmadras 90 x 200
Bedste springmadras i størrelsen 140 x 200Senses Springmadras 140 x 200
Bedste springmadras i størrelsen 180 x 200Venus Springmadras 180 x 200
Bedste sovesofa med springmadrasRecast Sovesofa

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Emma Diamond Springmadras – Bedst i test

Emma Diamond-springmadras

Emma Diamond-springmadras er ikke blot en madras; det er en revolution inden for søvnkomfort. Denne avancerede madras er designet til at tilbyde en enestående komfortoplevelse, der sikrer en forfriskende nats søvn.

Teknologi og Design

Emma Diamond-springmadras er udstyret med over 300 pocketfjedre, der sikrer en ergonomisk sovestilling. Disse fjedre tilbyder ikke kun støtte men også fremragende luftcirkulation, hvilket bidrager til et køligere soveklima.

Diamond Degree®-teknologi: En Game Changer

Med Diamond Degree®-teknologien sikrer grafitpartiklerne i det øverste skumlag optimal temperaturkontrol. Dette er afgørende for at opnå den dybe søvnfase hurtigere, hvilket sikrer, at du vågner op frisk og udhvilet.

Dynamiske Komfortzoner

Madrassen har 5 dynamiske komfortzoner, der tilpasser sig din krop. Disse zoner sikrer, at du sover i en ergonomisk korrekt position, hvilket betyder sundere søvn og øget velvære.

Fordele

 • Ergonomisk Design: Over 300 pocketfjedre sikrer en ergonomisk sovestilling.
 • Temperaturregulering: Diamond Degree®-teknologi sikrer optimal temperaturkontrol.
 • Dynamiske Komfortzoner: 5 zoner, der tilpasser sig din krop for maksimal komfort.

Ulemper

 • Kan muligvis føles for fast for nogle brugere.

Specifikationer

 • Pocketfjedre: Over 300 for ergonomisk støtte.
 • Komfortzoner: 5 dynamiske zoner.
 • Teknologi: Diamond Degree® for temperaturregulering.
 • Betræk: Åndbart og vaskbart for hygiejne og temperaturregulering.

Emma Diamond-springmadras er ikke blot en madras; det er en søvnrevolution. Med avanceret teknologi og design er det det ultimative valg for dem, der ønsker en forfriskende og komfortabel nats søvn.

Størrelser

 • 80×200 cm
 • 90×200 cm
 • 100×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 • 200×200 cm