Stiksav Test 2024 → Se De 7 Bedste Stiksave

Stiksav

Drømmer du om en ny stiksav? Så har vi muligvis lige det, som du har brug for. I denne artikel har vi nemlig samlet de 7 bedste stiksave lige nu. Dem præsenterer vi dig for nedenfor, hvor du måske kan blive inspireret til, hvilken maskine du skal købe, når drømmen skal opfyldes.

På den anden side af vores bedst i test liste kan du læse lidt mere generel information om stiksave. Her kommer vi blandt andet ind på dine muligheder for at købe en stiksav på tilbud og andre gode måder, hvorpå du kan spare penge i forbindelse med købet.

Derudover kan du også læse lidt mere om, hvad en stiksav bruges til og hvad den koster. Der er med andre ord masser at komme efter i de nedenstående afsnit, og vi håber derfor naturligvis, at du vil læse med!

Bosch PST 18 LI – Bedste stiksav i test

Bosch PST 18 LI Solo

Lad os starte med at præsentere den bedste stiksav i test. Det er denne Bosch PST 18 LI, som er en vældig fin maskine, der har fået titlen som den bedste af sin slags i en test udført af eksperterne hos PriceRunner.

Den får titlen som den bedste i test på grund af dens lethed og smidighed, samt den meget hurtige opladning. Samtidig får den ros for sit kompakte design, der gør det relativt nemt at save efter figur. Samtidig er det en rimelig billig stiksav, hvor man får rigtig meget værdi for pengene.

Der er således masser af gode elementer ved Bosch PST 18 LI. Det er absolut en oplagt stiksav til dig, der skal bruge en sådan til husbehov. Men det er nok ikke denne model, som du ser flest af ude på byggepladsen; den har nemlig en lidt mindre savdybde i både træ og stål end flere af de andre stiksave på listen her.

Men der er ingen tvivl om, at hvis du er på udkig efter den bedste stiksav i test til private hjem og dertilhørende opgaver, så er Bosch PST 18 LI et oplagt bud. Det siger eksperterne, og det gør vi også. Men den showet stopper faktisk ikke helt der.

Forbrugerne giver pæne ord med på vejen

Der er nemlig også masser af ros til stiksaven fra de forbrugere, der har købt den. Slår man den eksempelvis op på PriceRunner, vil man i skrivende stund se, at den i gennemsnit bliver vurderet til 4,6 ud af 5 stjerner baseret på knap 350 anmeldelser.

Lidt færre anmeldelser er der på Google; her er den nemlig blevet anmeldt af 302 forskellige personer. De vurderer den i gennemsnit til 4,7 ud af 5 stjerner. Der er altså bred enighed om, at det er en god stiksav. Hvis man holder dette op mod kåringen fra PriceRunners eksperttestere, tegner der sig et tydeligt billede af, at Bosch PST 18 LI i den grad fortjener sin titel som den bedste stiksav i test.

Bosch PST 650 – Bedste billige stiksav

Bosch PST 650

Vi bliver hos Bosch lidt endnu, når vi præsenterer den bedste billige stiksav. Det er nemlig en Bosch PST 650, der er den absolut billigste model her på listen. Til trods for den lave pris, er der dog ingen tvivl om, at det fortsat er en fantastisk maskine.

Faktisk kan man undre sig over, hvordan de har formået at lave en stiksav til en så lav pris. Når det så er sagt, så er det her naturligvis ikke den bedste maskine, som kan løse alle opgaver. Den har naturligvis sin målgruppe, og det er dem, der har brug for en stiksav til mindre opgaver i og omkring hjemmet.

Til store bygge- eller renoveringsprojekter vil vi typisk ikke anbefale en billig stiksav som denne. Den vil nemlig højst sandsynligt ikke kunne løse alle de opgaver, som du har brug for, at den skal kunne. Men har du bare af og til behov for at skære i en træplade af den ene eller anden årsag, så er Bosch PST 650 oplagt.

Maskinen her er uden batteri og har en relativ lav vægt på 2 kilo. Det betyder, at du – hvis ellers du har forlængerledningerne og kabeltromlerne i orden – kan bruge den uden bekymring for, om den nu også er ladet op. Vægten sikrer, at den ikke er så tung at holde, og dermed kan du også arbejde i længere tid og bære den rundt uden problemer. Det betyder ligeledes, at den kan opbevares på toppen af et skab, uden at den bliver for tung at løfte op og ned.

Hundredvis af tilfredse kunder

På PriceRunner er der mere end 600 forbrugere, der har anmeldt stiksaven her, og en langt overvejende andel af dem har været meget positive. Faktisk har hele 87% givet Bosch PST 650 en 4- eller 5-stjernet anmeldelse.

Det betyder, at maskinen i gennemsnit bliver vurderet til 4,4 ud af 5 stjerner. Lidt lavere end den anden stiksav fra Bosch, som vi præsenterede ovenfor, men fortsat en meget pæn score. Alle de her kunder tager naturligvis ikke fejl; der er noget om snakken, når Bosch PST 650 bliver kaldt for den bedste billige stiksav.

Makita DJV180Z – Bedste Makita stiksav

Makita Stiksav 18V - DJV180Z

Prisen som den bedste Makita stiksav går i denne omgang til Makita DJV180Z. Det er en af de lidt dyrere stiksave, men det er der en meget god grund til. Den har nemlig masser af kvaliteter, der gør den til et meget attraktivt køb.

Først og fremmest er det en Makita – det er trods alt en forudsætning for at blive fremhævet i kategorien her. Samtidig er det stort set altid en garanti for høj kvalitet. Det kan du i hvert fald roligt forvente fra maskinen her.

Derudover er det en stiksav med batteri, hvilket giver en ekstra fleksibilitet under brug. Her kan du frit save og bevæge dig med stiksaven uden at skulle tage højde for ledninger. Den bruger naturligvis almindelige 18V-batterier, som du sandsynligvis har liggende, hvis du har andet Makita værktøj.

Snitdybden er på 135 mm i træ, hvilket er rigeligt for de fleste. Har d behov for at skære i stål, kan den tage 10 mm og i aluminium kan den håndtere 20 mm. Kombinerer man alt dette med smarte funktioner såsom LED-lys, mulighed for en variabel hastighed, motorbremse, samt en garanti på 3 år, så er der masser af gode grunde til at købe Makita DJV180Z.

Positive tilbagemelding fra 1.200+ købere

Søger du efter Makita DJV180Z på Google, vil du i skrivende stund blive præsenteret for ikke mindre end 1.221 anmeldelser fra forbrugere. Langt de fleste af disse er meget positive, og det resulterer i en meget flot gennemsnitlig vurdering på hele 4,7 ud af 5 stjerner.

Dette vidner naturligvis om, at der i den grad er noget at komme efter med denne stiksav fra Makita. Det bliver underbygget yderligere af, at maskinen bliver vurderet til præcis det samme af de 101 anmeldelser, som den i skrivende stund har fået på PriceRunner.

Bosch GST 18 V-LI B – Bedste Bosch stiksav

Bosch GST 18 V-LI B

Hvis du drømmer om den bedste Bosch stiksav, så kan du med fordel tage et kig på Bosch GST 18 V-LI B; en velfungerende og fuldstændig gennemført maskine med alle de funktioner og kapaciteter, som du kunne få behov for.

Det er en batteridreven model, der kører på de klassiske 18 V Bosch-batterier, som du muligvis kender fra dit øvrige batteridrevne værktøj fra det populære mærke. Det betyder naturligvis, at du i så fald ikke behøver ud for at købe nye batterier bare fordi du har købt denne nye stiksav.

Dette er en stiksav, der indgår som en del af Bosch Professional. Det er en produktserie, der er målrette professionelle brugere såsom håndværkere. Derfor kan du være sikker på, at denne model kan håndtere det meste. Med en snitdybde på 120 mm i træ, vil du også kunne løse de fleste opgaver.

Har du behov for at skære i metal, kan den håndtere 8 mm, hvilket også er nok til de fleste husbehov. Aluminium klarer den også – her tager den helt op til 20 mm. Du kan med andre ord være helt rolig ved, at den nok skal hjælpe dig godt på vej med dine håndværksopgaver.

Eksperter og forbrugere er begejstrede

Bosch GST 18 V-LI B får pæne ord med på vejen fra eksperter. Eksempelvis bliver den rost for sit lækre håndtag og den gode spånblæser i en bedst i test artikel fra PriceRunner. Og lad os blive lidt på den portal; her har stiksaven nemlig fået 75 anmeldelser fra almindelige forbrugere, som i gennemsnit vurderer den til 4,7 ud af 5 stjerner.

På Google er der nogle flere anmeldelser, når man slår stiksaven op. Nærmere præcist er der i skrivende stund 960 bedømmelser, som i gennemsnit vurderer Bosch GST 18 V-LI B til 4,8 ud af 5 stjerner. Det er altså meget pæne vurderinger, som på alle måder underbygger, at det her rent faktisk er den bedste stiksav fra Bosch.

DeWalt DCS334N – Bedste DeWalt stiksav

Dewalt DCS334N

Mange danskere har masser af DeWalt værktøj hjemme i skuret, kælderen eller garagen. Hvis du er en af dem, og i den forbindelse er på udkig efter den bedste DeWalt stiksav, så tag et kig på DeWalt DCS334N. Det er nemlig en meget funktionsdygtig ledningsfri stiksav, der – ligesom ovenstående modeller – bruger 18 V-batterier, og naturligvis passer sammen med batterierne fra dit øvrige DeWalt værktøj.

Det her er på alle måder en stiksav, der er målrettet håndværkere og andre professionelle, der har brug for det bedste. Her får du nemlig ikke bare en solidt bygget stiksav, der kan holde til at blive udsat for det meste. Du får også en stiksav med imponerende snitdybder i både træ, aluminium og stål, samt masser af funktioner.

Den har naturligvis indbygget LED-lys, så du kan se, hvad du laver. Samtidig er der en støvblæser, der sikrer at støvet bliver fjernet fra arbejdsfladen. Det er to vigtige elementer, men slet ikke alt. Den har også mulighed for, at du kan indstille variable hastigheder, der er en såkaldt 4-positioners pendulfunktion og meget mere.

Det her er uden tvivl en maskine, der kan det hele og lidt til. Så hvis du stiller høje krav til dit værktøj, kommer du meget langt med denne DeWalt stiksav.

Nærmest perfekt vurdering

DeWalt DCS334N stryger lige ind på førstepladsen over de absolut bedste kundeanmeldelser på listen her i dag. Det siger noget, for alle de ovenstående (og nedenstående) stiksave har fået vanvittigt flotte vurderinger. Det er trods alt en af de primære årsager til, at de fremgår som de bedste stiksave her i artiklen.

Men med en gennemsnitlige score på 4,9 ud af 5 stjerner på både PriceRunner og Google Anmeldelser, er der ingen tvivl om, at det her er en maskine, der gør det vældig godt. Vurderingerne er baseret på henholdsvis 303 og 189 anmeldelser. Det betyder, at det ikke bare er få tilfredse kunder, der står bag, men derimod er det tale om hundredvis, der giver DeWalt DCS334N en nærmest perfekt vurdering.

Ryobi One+ R18JS-0 – Bedste Ryobi stiksav

Ryobi Stiksav R18JS-0

Ryobi er endnu et af de populære værktøjsmærker herhjemme, selvom det nok ikke helt kan konkurrere med ovenstående tre mastodonter. Det skal dog ikke forhindre dig i at kigge nærmere på den bedste Ryobi stiksav; Ryobi One+ R18JS-0.

Det her en maskine, der kan håndtere mange ting taget sin pris i betragtning. Du kan både skære i stål på op til 6 mm og i træ på op til 101 mm. Samtidig er den udstyret med en masse funktioner og lækre egenskaber. Eksempelvis kan du glæde dig over det meget bløde grip, som kan gøre det rarere at bruge stiksaven i længere perioder ad gangen.

Derudover er der naturligvis også indbygget LED-lys, variabel hastighedsfunktion pedulfunktion – og som med alle de ovenstående stiksave; skift af klinge uden værktøj. Du har med andre ord alt det, som du skal bruge, så længe af snitdybderne lever op til dine krav.

Som du måske kan se på billedet, er det her også en ledningsfri stiksav. Det betyder, at du slipper for at bøvle med ledninger. I stedet kan du bare bruge dit Ryobi 18 V batteri, og så er du godt kørende.

Gode anmeldelser fra hele verden

Det her er en stiksav, der har fået gode anmeldelser fra eksperter i hele verden. Eksempelvis fremgår den af en PriceRunner test, bedst i test oversigter i de tyske medier Heimwerker-test.de og Alles Bestev. Dertil kommer endnu en flot anmeldelse i franske Les Numeriques.

Men det er ikke kun eksperterne, der er glade for Ryobi One+ R18JS-0. Også forbrugerne er svært begejstrede for deres køb. Med en gennemsnitlig vurdering på 4,6 ud af 5 stjerner baseret på 99 anmeldelser hos PriceRunner og 4,8 ud af 5 stjerne i gennemsnit hos Amazon, er der altså også her tegn på, at det her i sandhed er den bedste Ryobi stiksav.

Bosch GST 150 CE – Bedste stiksav til aluminium

Bosch GST 150 CE

Hvis du har behov for at kunne skære i aluminium med din nye stiksav, så kommer du ikke udenom Bosch GST 150 CE, der er den bedste stiksav til aluminium. Det er der flere årsager til, men den primære er, at maskinen her kan skære aluminiumsplader med en tykkelse på op til 20 mm.

Det burde være rigeligt til de flestes husbehov. Du kan samtidig glæde dig over en snitdybde på op til 150 mm i træ. Det er med andre ord en ganske alsidig stiksav, der kan løse langt de fleste opgaver, som du måtte have til den.

Det er heller ikke overraskende, da den nemlig er en del af produktserien Bosch Professional, som primært er målrettet professionelle håndværkere. Det betyder dog ikke, at det ikke kan være et oplagt køb for private også. Har du regelmæssigt brug for en god stiksav, der kan skære i aluminium, er der ingen tvivl om, at denne Bosch GST 150 CE er en god investering.

Maskinen kommer i en værktøjskuffert, der også indeholder et udsugningssæt, en glidesko, en hætte, en sugedyse, en enkelt stiksavklinge og en splintbeskytter. Du får med andre ord leveret alt, hvad du skal bruge for at komme i gang med det samme.

Positive anmeldelser fra forbrugere og eksperter

Bosch GST 150 CE er ikke en aluminiumsstiksav, man skal kimse ad. Den har nemlig fået særdeles gode anmeldelser fra både forbrugere, der har købt den og eksperter, der har testet den. Lad os starte med sidstnævnte. Stiksaven her er nemlig blandt andet testet af tyske Heimweker-Test, hvor den overordnede vurdering lyder: Spitzenklasse.

Det kan man vist næppe sige noget til. Men det kommer ikke som en overraskelse. Finder man nemlig stiksaven på PriceRunner, vil man i skrivende stund se, at den i gennemsnit er blevet vurderet til 4,6 ud af 5 stjerner baseret på mere end 260 anmeldelser.

Et lignende billede tegner sig på Google Anmeldelser, hvor modellen vurderes til 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit på baggrund af mere end 830 anmeldelser. Der er altså i skrivende stund masser af ros, og meget lidt ris til denne stiksav, som sagtens kan bruge stil at skære i aluminium.

Sådan finder vi de bedste stiksave

Det var vores liste over de bedste stiksave. Forhåbentligt er der en eller flere af dem, som du kunne overveje at have hængende på værktøjsvæggen derhjemme. Om ikke andet, så håber vi, at du har fået noget inspiration til, hvordan din videre søgen skal foregå.

Lige om lidt står den på flere generelle råd om køb af stiksav, men først vil vi kort forklare, hvordan vi har fundet ovennævnte bedste stiksave. Som du måske har gennemskuet, har vi ikke testet dem selv. Det er der to gode grunde til;

 1. vi ved simpelthen ikke nok om stiksave til at kunne lave ovenstående liste baseret på egne tests, og
 2. vi har ikke ressourcerne til at afvikle tests af det omfang, som det ville kræve at lave en god bedst i test liste.

I stedet er vi ret skarpe til det med data og dataanalyse. Derfor er det også baggrunden for ovenstående sammensætning af de bedste stiksave. Vi har nemlig indsamlet produktinformationer, priser, tekniske specifikationer, samt forbruger- og ekspertanmeldelser for en række stiksave, som du kan købe i Danmark.

På baggrund af disse har vi analyseret os frem til de bedste stiksave i hver af ovenstående 7 kategorier. Som du måske bemærkede, lægger vi særlig stor vægt på forbrugernes anmeldelser af maskinerne. Det skyldes simpelthen, at det er dem, der bedst ved, hvordan den enkelte maskine klarer sig i hverdagen. Så er de kunder, der allerede har købt en stiksav glade, så bliver du det sandsynligvis også, når du laver købet.

Køb en stiksav på tilbud

Du vil snadsynligvis gerne høre lidt mere om muligheden for at købe en stiksav på tilbud. Det er trods alt en gratis måde at spare nogle penge på, og hvem vil ikke elske det? Heldigvis er der fra tid til anden udmærket mulighed for at gøre sit et godt køb og indhente nogle besparelser på de her maskiner.

Det vil dog typisk være de dyrere modeller, der oftest bliver sat på udsalg. Det skyldes simpelthen, at forhandleren har et større dækningsbidrag på de dyrere modeller, og derfor også har mere plads til at sætte dem på tilbud.

Apropos forhandlere, hvor du kan købe en stiksav på tilbud, så er de webshops, du finder på vores bedst i test liste ovenfor et oplagt sted at starte din søgen. Det er nemlig alle forhandlere, der både er gode til at have lave priser på deres produkter, og sørme også til at sætte deres udvalg af stiksave på tilbud fra tid til anden.

Hvad bruges en stiksav til?

En stiksav bruges som udgangspunkt til at save i træ med. Flere og flere modeller kan dog også håndtere både stål og aluminium, hvis de er udstyret med de rette klinger.

Der hvor stiksaven dog er særligt velegnet er, når man skal save i cirkler, buer eller figursave på anden vis. Det kan den nemlig gøre på en måde, som ingen andre elektriske save kan. Samtidig kan man lave meget præcist arbejde med en stiksav, hvilket naturligvis også gør den til et oplagt værktøj at have.

Hvad koster en stiksav?

En stiksav kan koste mellem 200 kroner og 16.000 kroner. Langt de fleste modeller koster dog mellem 500 kroner og 2.000 kroner. Det er også i dette prisleje, at du finder samtlige af ovenstående bedste stiksave.

De billigste stiksave skal man typisk være varsom med, og stiksave, der er dyrere end 2.000 kroner er som regel målrette professionelt brug, mere end de er målrettet private forbrugere.

Slip for at købe et ekstra stiksav batteri

Langt de fleste stiksave er i dag ledningsfri. Det vil sige, at de kører med batteri. Det kan være rart, fordi det gør det nemmere at bruge saven som man vil, fordi man ikke skal bakse med en ledning. Til gengæld skal man være opmærksom på, at batterier kan være meget dyre.

Fordelen ved at vælge en stiksav fra et mærke du allerede har batteridreven værktøj fra er, at stiksaven sandsynligvis vil kunne bruge de samme batterier. Dermed slipper du for at skulle købe mange dyre batterier fordi du har værktøj fra mange forskellige mærker.

Holder du dig til det samme mærke, kan du typisk holde dine udgifter til batterier nede, fordi du kan nøjes med at købe et par stykker eller tre til alt dit ledningsfri værktøj.

Køb din stiksav online og spar penge

Vi anbefaler generelt altid vores læsere, at de handler på internettet, når de har muligheden. Det er ikke anderledes her, køb derfor din nye stiksav online. Så får du nemlig muligheden for at spare penge.

Som ud måske ved, er webshops nemlig en benhård konkurrence på et helt andet niveau end mange fysiske butikker. Når du shopper efter værktøj på internettet, kan du nemlig klikke dig fra den ene webshop til den anden på få sekunder. Dermed tager det ingen tid for dig at finde en forhandler med bedre priser, hurtigere levering eller lignende.

Hvis en webshop derfor vil beholde dig som kunde, er de nødt til at kæmpe for dig. Det vil de typisk gøre ved at sænke prisen på produkter, tilbyde bedre leveringsbetingelser, give dig adgang til attraktive loyalitetsprogrammer eller lignende.

Det kommer dig naturligvis til gode, når du vælger at købe en stiksav online.

Masser af pålidelige værktøjsforhandlere at vælge i mellem

Det kan dog også sagtens være, at du hellere vil ned i dit lokale byggemarked, når du skal købe en stiksav. Det er naturligvis også en mulighed, og vi er faktisk generelt godt stillet, når vi skal købe stiksave i Danmark – uanset om vi så gør det online eller i den virkelige verden. Vi kan nemlig vælge mellem pålidelige forhandlere som nedenstående:

 • Proshop
 • Homeshop
 • Jem og Fix
 • Harald Nyborg
 • Bauhaus
 • Davidsen

Stiksav bedst i test: Hvilken stiksav er bedst?

Det var vores bedst i test artikel om stiksave. Vi håber, at du er blevet bare lidt klogere på, hvilken model du skal vælge. Som en lille genopfrisker, får du her en oversigt over maskinerne fra listen først i artiklen, så du kan blive helt skarp på, hvilken stiksav, der er bedst:

 • Bedste stiksav i test: Bosch PST 18 LI
 • Bedste billige stiksav: Bosch PST 650
 • Bedste Makita stiksav: Makita DJV180Z
 • Bedste Bosch stiksav: Bosch GST 18 V-LI B
 • Bedste DeWalt stiksav: DeWalt DCS334N
 • Bedste Ryobi stiksav: Ryobi One+ R18JS-0
 • Bedste stiksav til aluminium: Bosch GST 150 CE