Elkædesav Test 2024 → Se De 9 Bedste Elkædesave

elkædesav test

Vi er efterhånden ved at være et sted i udviklingen, hvor langt de fleste private mennesker kan erstatte deres benzindrevne motorsav med en elektrisk. Men hvilken elkædesav skal man vælge? Det kan godt være en anelse uoverskueligt for mange, og det er derfor at vi har lavet denne oversigt; så du kan finde den bedste elkædesav.

Lige om lidt præsenterer vi dig for en liste med 10 forskellige elkædesave, der alle er anbefalelsesværdige på hver deres måde. Efterfølgende kan du se frem til en lang række gode råd, tips og tricks omkring elektriske kædesave. Her kan du blandt andet læse mere om, hvordan du får dig en billig model, hvad du skal være opmærksom på og meget mere.

Vi håber naturligvis at alt dette er med til at gøre dig klogere på dit forestående køb af en elkædesav. Under alle omstændigheder kan man vist ikke diskutere, at du efter at læse denne artikel ikke gider at høre mere om eldrevne motorsave lige foreløbig.

Så lad os endelig komme i gang – god læselyst!

Makita DUC353Z – Bedste elkædesav i test

Makita akku elkædesav LXT 2x18V Li-ion DUC353Z

 

Først på listen finder vi denne Makita DUXX353Z, som vinder prisen som den bedste elkædesav i test. Det gør den fordi den oprigtigt har fået gode anmeldelser af både eksperter og forbrugere. Finder man den på Google Anmeldelser scorer den solide og stabile 4,8 ud af 5 stjerner på baggrund af knap 1.200 anmeldelser.

Modellen bliver beskrevet som en professionel sav, der kan save med en kædehastighed på op til 20 meter i sekundet. Den er ligeledes bemærkelsesværdig, fordi man nemt kan skifte både kæde og sværd på saven uden at bruge værktøj, og så har den automatisk kædesmøring.

Modellen kommer også med smarte funktioner som eksempelvis overbelastningsbeskyttelse, elektronisk og mekanisk bremse og variabel hastighed. Kombinerer man dette med det kompakte design og den nemme håndtering, så er det her alt i alt en rigtig fin elkædesav.

Makita DUC353Z fungerer godt til krævende opgaver og tilsavning af træstammer med en sværdlængde på 35 centimeter. Den har ligeledes plads til to 18V-batterier, så du kan holde den kørende længe. Tager vi prisen i betragtning, er der ingen tvivl om, at der hele vejen rundt er der tale om en elkædesav, som vi gerne vil anbefale.

Texas CSZ 5800 58V – Bedste store elkædesav

CSZ 5800 m58V elkædesav med batteri og lader

Texas CSZ 5800 58V er en stor elkædesav, som egner sig godt til de mere krævende opgaver. Det gør den af flere årsager – den ene af disse er batteriet. Som navnet antyder er modellen her nemlig udstyret med 58V-batteri, hvilket betyder, at den kan holde dig kørende længe (op mod 35 minutter) på én opladning.

Motoren har en effekt på 1800W, hvilket svarer nogenlunde til det kraftoverskud, som du kan forvente fra en benzindreven motorsav. Sværdet, der måler hele 45 centimeter, sikrer også, at denne model kan bruges til at fælde selv større træer. Og det er altså på trods af, at det er en elkædesav.

Kædehastigheden på denne model er 11,2 meter i sekundet, og den har et konstant træk. Der er naturligvis både en kædebremse og automatisk smøring af kæden, så den altid er nem og sikker at benytte. Det kræver naturligvis nogle armkræfter at bruge denne elmotorsav fra Texas; den vejer 6,2 kilo med batteriet i.

Til gengæld kræver det ikke så mange økonomiske kræfter at købe Texas CSZ 5800 58V. Med det den tilbyder, så er det en særdeles attraktiv pris – især fordi både batteri og oplader er inkluderet i listeprisen her.

Bosch Power for ALL – Bedste lille elkædesav

Bosch Power elkædesav 18V solo

 

Hvis du er på udkig efter mere eller mindre det modsatte, så tag et kig på denne Bosch Power for ALL. Den vinder nemlig titlen som den bedste lille elkædesav. Det gør den – i sagens natur – fordi den ikke er ret stor. Sværdet måler ikke mere end 20 centimeter i længden, og selve maskinen vejer og fylder ikke ret meget.

Det gør modellen nem at håndtere, og den er oplagt til diverse beskæringsarbejde og lignende. Faktisk alle de opgaver, som ikke behøver en stor og tung motorsav, kan løses af denne lille og meget gode elkædesav fra Bosch.

Det er naturligvis ikke bare noget, vi siger. Med 4,3 ud af 5 stjerner i gennemsnit på Google Anmeldelser kommer vi vist ikke udenom, at det her faktisk er en særdeles anbefalelsesværdig elkædesav fra Bosch. Kunderne er blandt andet begejstrede for dens spidsbeskytter med gribetænder, der kan bruges til at stabilisere motorsaven og samtidig lave en ren skæring i grenen.

Modellen har en indbygget kontaktbeskyttelse, der sikrer at kæden stopper, hvis den kommer i kontakt med jorden. Dette er med til at øge levetiden på kæden – og er blot en af de mange smarte funktioner, som er særdeles brugbare ved brug af denne lille elkædesav.

Texas TCZ 5800 58V – Bedste elkædesav til hyppigt brug

TCZ 5800 m 58V elkædesav med batteri og lader

Mange af disse elkædesave kan sagtens tåle at blive brugt hyppigt, men der er især én model, som er ekstra egnet til regelmæssigt at være i arbejde; Texas TCZ 5800 58V. Årsagen er sådan set ret simpel. Batteriet sidder ikke på selve motorsaven, men i en lomme, der kan spændes fast om benet. Forbindelsen mellem elkædesaven og batteriet sker gennem en ledning.

Det kan lyde en anelse underligt, men fordelen ved dette er, at armene belastes væsentlig mindre, da de ikke skal bære på batteriet. Lommen (eller bæretasken) kan også monteres om livet eller på en skuldersele, for at skabe en bedre vægtfordeling på kroppen. Under alle omstændigheder er det med til at sikre langt bedre arbejdsforhold.

Elkædesaven vejer nemlig kun 2,8 kilo, og det er altså den vægt, som du skal bære med armene og ikke andet. Det er til trods for, at den har en motor med en effekt på 1500W, og kan arbejde med en kædehastighed på 15,2 meter i sekundet.

Modellen har naturligvis det samme stærke batteri som den anden elkædesav fra Texas, der blev præsenteret tidligere. Men fordi motoren, saven og sværdet er lidt mindre, får man her op mod 40 minutters brugstid på én opladning.

AL-KO EKS 2400/40 – Bedste elkædesav med høj effekt

AL-KO EKS 2400 40

 
 

Hvis du er på udkig efter en elkædesav med høj effekt, så er det måske værd at overveje denne AL-KO EKS 2400/40. Som navnet antyder har den nemlig en motor, der yder hele 2400W – ja du læste rigtigt. Det er fuldstændig vanvittigt, men som du måske allerede har gennemskuet, så betyder det også, at den ikke er udstyret med et batteri. I stedet bruger den kabel, hvilket kan besværliggøre bruges af kædesaven en smule.

Når det så er sagt, så er det faktisk en vældig fin elkædesav, der kan klare det meste. Den har en sværlængde på 40 centimeter og kan således håndtere selv større opgaver, og det gør den sørme både hurtigt og effektiv.

Der er indbygget motorbremse og en håndbeskyttelsesbøjle med hurtigt kædestop. Dertil er både en hurtig kædestrammer og automatisk smøring af kæden på saven. Dette får du alt sammen til en meget rimelig pris, der gør lige netop denne elkædesav til et ret attraktivt køb, hvis ellers du kan leve med ledningen.

For en god ordens skyld kan vi da også fortælle, at saven scorer 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit blandt de kunder, der har anmeldt den på Google Anmeldelser. Der tegner sig derfor alt i alt et billede af en maskine, der er værd at overveje.

Makita UC3551A – Bedste elkædesav med ledning

Makita 3 8 el-kædesav 35 cm. 2000W UC3551A

 

Vi bliver lige i lejren med ledninger, for Makita UC3551A får titlen som den bedste elkædesav med ledning. Det er altså en model til dig, der gerne vil have en stærk, alsidig og holdbar elkædesav, der får sin strøm fra en stikkontakt i stedet for et batteri.

Det er ikke altid, at det giver mening at vælge en model med ledning, men hvis man arbejder steder, hvor der er mulighed for at få strøm, så kan det være et godt valg. I så fald behøver du nemlig ikke at bekymre dig om, at skulle have nok batterier med eller skulle vente på at batteriet lader op igen. Det er bare at sætte stikket til strøm, og så er du godt kørende.

Og med denne elkædesav er du bogstaveligt talt godt kørende. Den har en kædehastighed på 13,3 meter i sekundet, et sværd på 35 centimeter og en effekt på hele 2000 W. Den vejer ind ved 4,4 kilo, hvilket er en rimelig vægt for en kraftig motorsav af god kvalitet.

Kunderne, der har købt lige præcis denne elkædesav fra Makita er generelt meget begejstrede for den. Faktisk har den – i skrivende stund – ikke fået en eneste anmeldelse på mindre end 3 stjerner hos Google Anmeldelser. Langt størstedelen af anmelderne er fuldt tilfredse, og den scorer derfor også 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit.

DeWalt DCM575N-XJ – Bedste akku-elkædesav

DeWALT akku kædesav 40 cm. 54V (1)

 

Hvis du er på udkig efter en akku-elkædesav, der kan leverer på hele fronten og opfylde alle dine krav, så er DeWalt DCM575N-XJ en model, der er værd at overveje. Her får du en elkædesav med en sværlængde på 40 centimeter og et batteri på 3 Ah.

Modellen har naturligvis en låsbar afbryder, et ekstra håndtag og et non-slip greb. Alt sammen er med til at sikre en god og sikker brugeroplevelse. Hele vejen rundt er det her nemlig en velfungerende og ikke mindst stærk elkædesav.

Man skal dog også være opmærksom på, at det er en af de dyreste modeller på listen. Så det her er til dig, der er villig til at betale ekstra for at få en model, der bare leverer på praktisk tal alle parametre. Derfor scorer den også 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit, når man slår den op på Google Anmeldelser.

Texas PCZ 5800 58V – Bedste topsav på el

PCZ 5800 m 58V batteri og lader (1)

Er du på udkig efter en topsav på el (også kaldet for en elektrisk stangkædesav eller stanggrensav)? Så er det værd at tage et kig på denne Texas PCZ 5800 58V. Det er endnu en model fra den samme Texas modelserie, som vi tidligere har præsenteret dig for.

Det betyder, at du endnu engang får en sav med et 58V / 4.0 Ah batteri, der sikrer en stærk og varende ydeevne. Faktisk kan du regne med at bruge modellen her i op til 60 minutter før batteriet løber tør for strøm. Det svarer omtrent til at kunne oversave 70 grene med en diameter på 10 centimeter.

Motoren er ikke lige så kraftig som med nogle af de elkædesave, du er blevet præsenteret for. Her får du 700 watt, men det er rigeligt til den opgave, som lige præcis denne sav skal kunne løse. Med en vægt på 3,9 kilo (og op til 5,6 kilo med batteri), er dette en relativ let sav, der er rimelig nem at håndtere.

For at kunne nå alle de øverste grene kan du glæde dig over længden på 212 centimeter. Men hvis det ikke er nok, kan du altid tilkøbe forlængerstangen, der måler 94 centimeter. Så kan du klare langt de fleste opgaver med

AL-KO EKS 2000/35 – Bedste billige elkædesav

AL-KO EKS 2000 35

 

Hvis du bare er på udkig efter en billig elkædesav, så er det værd at tage et nærmere kig på denne AL-KO EKS 2000/35. Modellen yder 2000W og er generelt både stærk og effektiv. Med en sværdlængde på 35 centimeter, har den – trods sin pris – også en størrelse, der kan klare mange opgaver.

En af årsagerne til, at du får dig så god en pris, når du køber denne model, er, at den kører på strøm fra en ledning og ikke fra et batteri. Det vil sige, at du ikke har den samme fleksibilitet i forhold til brugen, da du altid skal have strøm i nærheden. Omvendt behøver du ikke at bekymre dig om at løbe tør for strøm.

Under alle omstændigheder er prisen god, og du får blandt andet motorbremse, håndbeskyttelsesbøjle med kædestop, automatisk kædesmøring og mere, når du køber denne model. Slår man den op på Google Anmeldelser, vil man se, at den scorer 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit.

Alt i alt et rigtig god køb for dig, der gerne vil have en god og billig elkædesav.

Sådan finder vi de bedste elkædesave

Det var vores liste over de bedste elkædesave. Vi håber naturligvis, at du kunne finde en, som kunne være relevant for dig. Men måske du sidder tilbage og studser lidt over, hvordan vi lige er kommet frem til, at det er disse save, der er de bedste. Det vil vi vældig gerne forklare.

Vi har ikke selv haft kompetencerne eller ressourcerne til at teste en lang række forskellige elkædesave for efterfølgende at rangere dem. Det ligger uden for vores ekspertise, og derfor har vi ikke kastet os ud i det. Til gengæld er vi ret skarpe til research, dataindsamling og dataanalyse.

Derfor har vi indsamlet en masse relevante informationer (tekniske specifikationer, priser, forbrugeranmeldelser, ekspertanmeldelser m.m.) omkring en stor del af de elkædesave, der kan købes i øjeblikket. Disse informationer bliver efterfølgende analyseret, og de enkelte modeller sammenlignes på kryds og tværs.

Efterhånden som vi kommer videre i analysen, frasorteres de elkædesave, der klarer sig værst. På den måde fortsætter vi indtil vi har en top 10 som den du ser ovenfor. Her vil du også bemærke, at de hver især klarer sig ekstra godt i hver deres kategori.

Køb en elkædesav på tilbud

Som du givetvis har bemærket, så kan prisen på en elkædesav variere en hel del alt efter mærke, effekt, størrelse og så videre. Men uanset om man vælger den billigste eller dyreste variant, så er det de færreste, der ville takke nej til at købe en elkædesav på tilbud.

Derfor kan vi heldigvis også glæde dig med nyheden om, at der regelmæssigt er gode muligheder for at gøre sig en god handel. Der er nemlig flere af de forhandlere, som vi linkede til på vores bedst i test liste, der regelmæssigt laver gode tilbud på elkædesave.

Når en elkædesav kommer på tilbud har du overordnet set to muligheder;

 1. du kan vælge at købe den sav, som du havde udset dig, men til en lavere pris, eller
 2. du kan vælge at købe en bedre sav, end den du havde udset dig, fordi den nu ikke længere går over budget.

Uanset om du vælger den ene eller anden mulighed, så er vores anbefaling, at du slår til, når du ser en elkædesav på tilbud. Det forholder sig nemlig sådan, at selvom tilbuddene er regelmæssige, så kan man aldrig vide sig sikker på, hvornår det sker igen.

Hvad er en elkædesav?

Nu har vi efterhånden talt rigtig meget om elkædesave, men måske du sidder tilbage og studser over, hvad det reelt set er for noget? Så lad os da kort forklare, hvad det er for en størrelse.

En elkædesav er en sav, der er udstyret med en kæde, der drives rundt af en, i dette tilfælde, elektrisk motor. Kæden er monteret på et savsværd, og når den bliver trukket rundt i en hastighed på op mod 20 meter i sekundet, kan den bruges til at save gennem træ.

I daglig tale bliver det kaldt for en motorsav, men den rigtige betegnelse er altså en kædesav. Den kan naturligvis både være drevet af en forbrændingsmotor (der typisk kører på benzin) eller af en elmotor. Sidstnævnte er tilfældet for de kædesave, vi har præsenteret her i artiklen – deraf navnet elkædesav.

Elektrisk motorsav eller benzindreven motorsav: Hvad skal man vælge?

Og lad os da endelig lige tale lidt mere om det med elektriske og benzindrevne motorsave, for hvilken model skal man vælge? Det forsøger vi at tale lidt mere om her, hvor du vil blive præsenteret for hver af de to modellers stærke og svage sider.

Den benzindrevne motorsav vil typisk være stærkere end den, der kører på el. Samtidig er den mere fleksibel i den forstand, at hvis bare man har benzin nok med sig, så kan man i princippet bruge den en hel dag. Til gengæld larmer den mere en den eldrevne motorsav, og er i øvrigt også usundere at arbejde med grundet afbrændingen af benzin.

Den elektriske motorsav er typisk ikke lige så kraftig, men er til gengæld meget stille at arbejde med og man slipper for benzingasserne. Man er dog også bundet til enten en kablet forbindelse eller af at have nok batterier med. Derfor vil en elkædesav sjældent være det oplagte valg, hvis man skal fælde træer dagen lang.

Hvis du bare skal have en motorsav til sporadisk hjemmebrug, så du har et værktøj til at beskære grene og måske fælde et enkelt træ med, så er en elektrisk udgave et oplagt valg. Arbejder du dog mere intensivt med din motorsav, så kan det godt være, at du er bedre tjent med en benzindreven udgave.

Sådan vælger du den bedste elkædesav

Forhåbentligt kunne du finde en elkædesav på listen øverst på siden, som du kunne overveje at købe. Men hvis nu vi ikke helt ramte plet i forhold til dine behov, så er det nu, at du skal spidse ørerne. Nedenfor gennemgår vi nemlig nogle forskellige ting, som du skal være ekstra opmærksom på, når du skal vælge den bedste elkædesav til dig.

Effekt

Effekten er et udtryk for, hvor kraftfuld en elkædesav er. Den udtrykkes som regel i Watt. Jo højere tallet er, jo mere motorkraft har saven, og dermed kan den som regel også tackle større og sværere opgaver. Det er dog ikke nødvendigvis ensbetydende med, at man bare skal gå efter den elkædesav med højest effekt, da der også er andre faktorer, der kan og bør spille ind.

En elkædesav kan have en effekt på alt mellem 700 Watt og 2.400 Watt. Vi er generelt af den overbevisning, at 1.500 Watt til 2.000 Watt er ”the sweet spot”, så at sige.

Snitstørrelse

Snitstørrelsen er svarende til størrelsen på det sværd, som elkædesaven er udstyret med. Det bliver som regel målt i centimeter, og springer typisk med 5 centimeter-intervaller. Det vil altså sige, at du kan købe en elkædesav med et sværd (og dermed en snitstørrelse) på 20 centimer, 25 centimeter, 30 centimeter, 35 centimer og så videre.

Det her er naturligvis meget vigtigt at være opmærksom på, fordi det har direkte betydning for, hvor store opgaver du kan klare med din elkædesav. Alt under 30 centimeter fungerer bedst til beskæring af grene og lignende, mens 40 centimeter og derover bedre kan klare fældning af træer og så videre.

Kædehastighed

Kædehastigheden på din elkædesav betyder noget for, hvor rent og ubesværet et snit du kan lave. Som du givetvis kender det fra andre save og andet, så bliver resultatet ofte bedre, når selve savklingen, kæden eller lignende flytter sig hurtigt.

Her taler man om, hvor mange meter kæden kan flytte sig i sekundet. Denne hastighed befinder sig gerne på et niveau mellem 10 og 20 meter i sekundet. Typisk vil en elkædesav til større opgaver (med højere Watt og en større snitstørrelse) typisk kræve en højere kædehastighed end en mindre elkædesav.

Kabel eller batteri

Når du skal købe en elkædesav, er det vigtigt, at du tager stilling til, om den skal være kablet eller med batteri. Fordelen ved at vælge en kablet udgave kan være, at den har potentiale for en større effekt og samtidig gerne vejer mindre end en model med batterier.

Omvendt så er en elkædesav med batteri ofte nemmere og mere fleksibel at arbejde med. Den kan nemlig bruges uden, at man skal have et strømkabel med sig, hvilket absolut også er en positiv faktor. Til gengæld må vi nok erkende, at de batteridrevne elkædesave kan være en anelse dyrere end de billige elkædesave med kabel.

Pris

Og lad os lige hænge ved prisen lidt endnu. Som du givetvis allerede har indset, så kan prisniveauet for en elkædesav variere meget alt efter, hvilken model du vælger at købe. For ikke at lade dig rive med – eller for ikke at blive skræmt af for høje priser – anbefaler vi, at du lægger et budget forud for dit køb.

Her tænker vi naturligvis primært på pris; hvor meget må du købe for? Men tag også gerne stilling til, hvilke funktioner og så videre, du har behov for. På den måde ”tvinger” du dig selv til at købe en elkædesav, der lever op til dine behov – også selvom den ikke er det billigste valg.

Mærke

Mærket på en elkædesav behøver som sådan ikke at betyde noget i forhold til dit køb. Det kan det dog gøre, hvis du eksempelvis har et favoritbrand, som du køber alt dit værktøj fra. Den vigtigste årsag til at inddrage mærket i dine overvejelser er batterierne.

Typisk kan du nemlig være sikker på, at batterier til forskelligt elværktøj fra et mærke, vil kunne bruges til alt andet elværktøj fra samme mærke. Da batterierne ofte er ret dyre, kan der være en fordel i at kunne bruge dem på tværs af sit værktøj og sine opladere.

Der findes mange forskellige mærker inden for kædesave på el

Lad os lige blive ved det med mærket på din elkædesav; der findes nemlig et væld af forskellige brands, som du kan vælge i mellem. Hvis vi skulle præsentere dem alle, ville ingen af os komme igennem listen, fordi vi simpelthen ville nå at falde i søvn i mellemtiden.

Derfor har vi udvalgt nogle af de mest populære mærker af elkædesave, og lur os om ikke du allerede kender nogen af dem på forhånd. Som vi nævnte ovenfor, er det en udmærket idé at have mærket i mente i forbindelse med købet, da der kan være fordele i at have kompatible batterier til flere forskellige typer af værktøj – men lad det ikke være altafgørende.

Her er listen over de mest populære producenter af eldrevne kædesave:

 • Texas
 • Stihl
 • Alko
 • Adano
 • Alpina
 • Bosch
 • Makita
 • DeWalt

Sørg for at købe et ekstra batteri til din elkædesav

Hvis du har valgt en elkædesav med batteri (eller batterier), så kan det være en udmærket idé at købe et ekstra batteri til den. For som du kunne se, så kan nogle af de bedste elkædesave maksimalt arbejde i 40 minutter, før det kræver en opladning.

For mange er det rigeligt, men har man et stort projekt foran sig, så vil det muligvis være utilstrækkeligt. Under alle omstændigheder er det irriterende at blive afbrudt i sit arbejde, fordi værktøjet løber tør for strøm.

Derfor kan det være meget fornuftigt, hvis man går ud og investere i bare ét ekstra batteri til sin elkædesav. På den måde, vil man altid kunne oplade det ene batteri, mens det andet bliver brugt og omvendt. Det giver langt mere effektivt arbejde.

Man skal bare også lige huske det faktum, at batterier til elkædesave udgør en stor del af prisen. Derfor kan man med fordel være ekstra skarp på tilbud, eller på at købe en eldreven motorsav fra et mærke, hvorfra man allerede har andet værktøj og dermed andre batterier, der gerne skulle være kompatible.

En elkædesav skal passes og plejes: Sådan gør du

Ligesom med alt andet værktøj, skal en elkædesav både passes og plejes, for at sikre en lang levetid. Derfor får du nedenfor nogle forskellige gode råd til, hvordan du sørger for at vedligeholde din elkædesav. Mange af trinene er ikke meget anderledes end for en almindelig benzindreven kædesav, og kan derfor bruges uanset om du vælger den elektriske model eller ej.

Spænd kæden korrekt

For at reducere risikoen for skader på maskinen eller på personer i nærheden af den, er det meget vigtigt, at kæden på elkædesaven er spændt korrekt. Er den for løs, kan den i værste fald hoppe af, og dermed beskadige på saven og dig (eller andre). Er den omvendt for stram, kan det resultere i øget slitage på selve sværdet.

Heldigvis er det ikke så kompliceret at spænde kæden korrekt. Først og fremmest skal du lade den og maskinen køle helt ned, før du begynder opstramning. Herefter skal du stramme kæden indtil følgende to ting gør sig gældende:

 1. Kæden er i kontakt med hele undersiden af sværdet på saven, og
 2. den sidder løst nok til, at du kan trække den rundt med håndkraft.

Smøring af kæde

Langt de fleste elkædesave har automatisk smøring af kæden, hvor man blot skal sørge for at opfylde en oliebeholder i ny og næ. Det gælder også for de bedste elkædesave, som vi præsenterede tidligere i artiklen.

Men netop fordi der er tale om en automatisk smøring, er det altid en god idé at sikre sig, at det virker. Det er heldigvis en relativ enkel ting at tjekke, hvis ellers man har en træstub eller lignende i nærheden. Så skal man nemlig bare følge nedenstående trin:

 1. Gå til en træstub eller andet, der må få olie på sig
 2. Start din elkædesav
 3. Hold saven over den pågældende træstub
 4. Skru højt op for omdrejningerne, hvis muligt
 5. Se om der tegnes en streg af olie på træstubben

Hvis det er tilfældet, virker kædesmøringen. Hvis ikke, så kan der være problemer med smøringen af kæden, og du kan med fordel selv kigge nærmere på det, eller får en anden til det.

Vedligehold af sværdet på elkædesaven

Udover kæden, er det naturligvis også vigtigt at vedligeholde selve sværdet på elkædesaven. Eftersom det er det, der bærer kæden og i øvrigt tager en stor del af den belastning, der forekommer når man skærer i træerne, så er det vigtigt at passe på det.

Nedenstående liste giver nogle gode forslag til, hvordan du vedligeholder sværdet på din elkædesav:

 • Fjern grater fra sværdet efter brug – eventuelt med en fil eller lignende
 • Vend savsværdet, når kæden på saven udskiftes, for at sikre en jævn slitage
 • Rengør indløbet for olien og rillen i savsværdet ofte

Gør du ovenstående er du godt på vej til et velholdt sværd, men sørg også for at holde øje med, om det er tid til at udskifte det. Det vil det være, hvis kæden ikke bliver holdt lige op i rillen, eller hvis selve rillen i sværdet ikke er dyb nok til at holde fast på elkædesavens drivled.

Hvornår kan man bruge sin elmotorsav?

En elmotorsav kan bruges til en lang række forskellige opgaver. Det kan eksempelvis være træfældning, beskæring af grene, tilskæring af fældede stammer og mere. Generelt kan den bruges til mere eller mindre alt, der involverer det at skære i træ.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at du kun bruger din elmotorsav på steder og tidspunkter, hvor det er tilladt. Der kan være forskellige regler alt efter, hvor du bor, men hovedpointen er, at du kun bruger din elkædesav på egen privat grund (eller andres med eksplicit tilladelse), og at du gør det i løbet af dagen for at reducere støggener for dine naboer.

Det bemærkes også, at du aldrig bør bruge en almindelige elmotorsav til at skære i noget, der er over skulderhøjde. Enten skal du sørge for at placere dig i samme højde som det, der skal skæres (på sikker vis), eller også skal du investere i en topsav / stangsav.

Har du styr på din faldretning og områdesikkerhed ved brug af motorsav på el?

Når du fælder et træ eller skærer en gren af, så vælter eller falder det naturligvis. Før du begynder på projektet med fældningen eller beskæringen, skal du derfor sikre dig, at du har en meget god idé om, hvor træet falder hen.

Her spiller din måde at fælde træet på naturligvis en rolle. Der er forskellige teknikker, der kan bruges til at påvirke træets faldretning; sørg for at have styr på det. Hvis ikke du har det, kan det give store problemer og potentielt set forholde skade på personer, dyr, hus, biler og andre genstande.

En måde at reducere risikoen for at forvolde skade er naturligvis at flytte alt, hvad der flyttes kan, i et område omkring træet, der fældes eller beskæres. Det burde ikke være nødvendigt, hvis man har styr på faldretningen, men man kan aldrig være for sikker.

Sørg for at bruge det rigtige beskyttelsesudstyr

Det er ikke helt ufarligt at arbejde med en kædesav; uanset om den så er elektrisk eller drevet af en forbrændingsmotor. Derfor er det altid vigtigt, at man bruger det rigtige sikkerhedsudstyr. På den måde reducerer man risikoen for, at man kommer til skade eller på anden måde bliver udsat for problematiske situationer i forbindelse med arbejdet.

Nedenfor taler vi lidt mere om, hvad du som minimum bør bruge, når du tager din kædesav i brug. Det er naturligvis ikke et krav, når du arbejder i privaten, men vi anbefaler på det kraftigste, at du følger anbefalingerne.

Høreværn

Selvom en elkædesav larmer mindre end en model med forbrændingsmotor, så kan den godt nå op i støjniveau på omkring 100 dB. Det er højt nok i sig selv, men lyden bliver ikke bedre for ørene af, at den ofte er en anelse skinger og typisk meget konstant.

Det er altså opskriften på høreskader, og det vil de fleste af os forhåbentligt helst undgå. Derfor kan vi kun anbefale, at du tager et sæt gode høreværn på, når du arbejder med din elkædesav. Det vil du takke dig selv for, når du en dag sidder i dine ældre dage og rent faktisk kan høre, hvad der bliver sagt til dig.

Beskyttelsestøj

Nogle kalder det for beskyttelsestøj, andre kalder for hårdført arbejdstøj – uanset, hvad du kalder det, så tag noget ordentligt og modstandsdygtigt tøj på, når du arbejder med din elkædesav. Det vil sige, at du skal ikke stå og fælde træer med den i shorts og t-shirt.

Tag en god tyk jakke og et sæt bukser på, der er lavet specifikt til arbejde med motorsave. Det vil typisk være udført i hårdføre materialer, og have diverse løsninger, der sikrer, at du er bedre beskyttet, hvis noget skulle gå galt.

Beskyttelseshjelm

Når man arbejder med fældning og beskæring af træer, så er der per definition noget der falder ned mod jorden. Det kan være grene eller det kan være hele træer. Og mens en hjelm næppe beskytter meget, hvis man har placeret sig lige der, hvor træet falder, så kan den gøre stor forskel, hvis der skulle komme en gren styrtende ned i hovedet på en.

Men det er ikke hjelmens eneste formål. Den må nemlig også meget have et visir af en eller anden slags. På den måde kan du nemlig også beskytte dig selv for diverse ting, der kunne flyve op mod ansigtet, når du går i gang med arbejdet.

Handsker

Endelig skal du have dig et sæt gode, tykke og ikke mindst stærke handsker, der kan modstå det meste. Det er altså ikke dine havehandsker, vi taler om her. Anskaf dig et sæt ordentlige arbejdshandsker, så du reducerer risikoen for skader på hænderne og underarmene.

Det er vigtigt at du benytter handsker – også selvom din elkædesav kommer med et beskyttelsesskjold ved håndtaget. Det er nemlig ikke altid, at skjoldet tager det hele. Samtidig kan du med fordel også se om du kan finde nogle handsker, der kan modstå vibrationer; disse kan gøre en stor forskel for komforten og kontrollen ved brug af en motorsav.

Køb din elkædesav online og spar penge

Mange vælger at gå i byggemarkedet, når de skal købe nyt værktøj, men det er ikke altid en lige gode idé – i hvert fald ikke, hvis man skal se det fra en økonomisk synsvinkel. Der kan nemlig være mange penge at spare, hvis man vælger at købe sin elkædesav online.

Udover, at det er væsentligt mere bekvemt at bestille produkter på nettet, så har det altså også nogle økonomiske fordele. Vores erfaring viser nemlig, at online forhandlere ofte kan tilbyde de samme produkter til en lavere pris. Du har givetvis oplevet noget lignende, når du tidligere har købt ting på nettet.

Hvorfor er det nemmere at købe en billig elkædesav online?

Årsagen er egentligt relativ enkel. En webshop har typisk mulighed for at holde sin omkostninger nede, hvis man ser det relativt i forhold til det omsætningspotentiale, de har. Fordi en webshop bare skal indlevere pakken til et fragtfirma, kan de i teorien sælge til hele verden. Omvendt er en fysisk butik mere begrænset, fordi de som regel kun vil sælge til kunder fra det nærmeste opland.

Men det er sjældent at webshops tager denne ekstra profit til sig selv. Det forholder sig nemlig sådan, at de naturligvis også er i langt større konkurrence end fysiske butikker. For hvis kunden finder ud af, at din kan få varen billigere eller med hurtigere levering et andet sted, så er det bare et enkelt klik på musen og de er videre.

Derfor gør de fleste webshops alt hvad de kan for at holde prisen nede. Samtidig forsøger mange også at tilbyde andre fordele. Det kan eksempelvis være en kundeklub, optjening af rabatpoint, gratis levering og så videre.

Alt dette kommer naturligvis til din fordel, når du gerne vil have fingrene i en billig elkædesav.

Webshop eller fysisk butik: Køb en elkædesav hos din yndlingsforhandler

Uanset om du vælger at ty til de klasisske fysiske butikker eller om du vælger at købe din elkædesav på internettet så er der masser af forhandlere at vælge i mellem. Nedenstående liste er blot et udvalg af de mange, hvor du kan være heldig at finde en god elektrisk kædesav.

 • Silvan
 • Biltema
 • Bauhaus
 • Davidsen
 • Jem & Fix
 • Texas
 • GlobalTools
 • VVS
 • Proshop

Vi forsøger så vidt muligt altid at linke ind til gode danske webshops, hvor vi gerne tør anbefale, at du køber din elkædesav. Det gør vi både på grund af deres tilfredse kunder, men naturligvis også, fordi de er gode til at have konkurrencedygtige priser.

Disse links kan du finde i vores bedst i test liste over elkædesave øverst på siden, hvor vi sørger for, at du bliver præsenteret for minimum én forhandler, der fører den pågældende model. Så er det bare at klikke sig videre, læse mere og eventuelt foretage købet.

Se listen: Her er de bedste elkædesave i test

Det var alt, vi havde at sige om elkædesave i denne omgang. Forhåbentligt er du blevet meget klogere på emnet, og er nu klar til at købe din næste eldrevne kædesav, så du kan komme i gang med at beskære grene, fælde træer og hvad du ellers måtte skulle bruge den til.

Men inden, at vi siger helt farvel, vil vi lige genopfriske vores liste over de bedste elkædesave i test, så det står 100 procent klart for dig, hvilke modeller der er værd at overveje. Den liste får du lige her:

 1. Bedste elkædesav i test: Makita DUC353Z
 2. Bedste store elkædesav: Texas CSZ 5800 58V
 3. Bedste lille elkædesav: Bosch Power for ALL
 4. Bedste elkædesav til hyppigt brug: Texas TCZ 5800 58V
 5. Bedste elkædesav med høj effekt: AL-KO EKS 2400/40
 6. Bedste elkædesav med ledning: Makita UC3551A
 7. Bedste akku-elkædesav: DeWalt DCM575N-XJ
 8. Bedste billige elkædesav: AL-KO EKS 2000/35
 9. Bedste topsav på el: Texas PCZ 5800 58V
 10. Nævneværdig elkædesav: Black & Decker CS1835

Er der en eller flere af ovenstående, der har fanget din interesse igen eller måske for første gang? Så er det bare med at scrolle op i toppen af siden. Her kan du naturligvis finde vores begrundelse for savens plads på listen, samt et direkte link til en dansk forhandler, der sælger den pågældende model.

Det bliver simpelthen ikke meget nemmere at købe den bedste elkædesav.

Tak fordi du læste med!

Meta Description: Vi har fundet de 10 bedste elkædesave i test, og præsenterer dem for dig her. Læs også om brug af en elkædesav generelt, gode tilbud og meget mere.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Black & Decker CS1835 1800W Kædesav 35cm sværd

Sidst på listen vil vi gerne lige kort nævne denne elkædesav. Det er en Black & Decker CS1835, og den er en ret interessant model. Den er nemlig ret veludstyret med en 1800W motor, et sværd på 35 centimeter og en hastighed på 13,5 meter i sekundet.

Men det er ikke de her specifikationer, der får også til at fremhæve den. I stedet er vi mere interesseret i nogle af dens forskellige funktioner. Elkædesaven har et anti-vibrationssystem, et automatisk stop inden for 0,15 sekunder, hvis kæden sætter sig fast, og et low kickback kæde, der kan håndtere savning af både vådt og tørt træ.

Hele vejen rundt et ganske fornuftigt køb, som absolut er værd at overveje, hvis ovenstående er noget af det, som man er på udkig efter.