Strygejern Test 2024 → Se De 6 Bedste Strygejern

strygejern test

De valg, som forbrugerne har i disse dage, når det kommer til strygejern, er mange. Selv når du ønsker at købe en simpel ting somet strygejern, kan det være en skræmmende opgave at vælge blandt de mange forskellige muligheder. Når du ser på et strygejern, er variationerne i funktionerne mange. Dette er grunden til, at i stedet for at vælge et hvilket som helst strygejern, er en meget bedre idé at kende dine behov først og derefter sammenligne det forskellige udvalg.

Indholdsfortegnelse

Bedste strygejern: Tefal Ultimate Pure Gold strygejern

Tefal Ultimate Pure Gold dampstrygejern FV9847E0

 

Dette strygejern er Tefals mest kraftfulde (ved 3100w), så det bliver meget varmt ekstremt hurtigt. Det er langt mere kraftfuldt og effektivt end de andre strygejern på listen. Den kan også prale af et MicroScale-filter, designet til at stoppe skalaen fra at opbygges og kun sikre ren, filtreret damp, hvilket betyder meget lille chance for at ende med kalkpletter og grimme mærker på dit tøj. Den fungerer ved at fange selv de mindste partikler af skalaen, der forurener dampkammeret. Der er også anti-dryp for at stoppe vand- og våde pletter.

Strygesålen er også lavet af “Durilium air glide autoclean”, og i retfærdighed giver det hurtig, jævn glidning; og dampfordelingen. Den kontinuerlige dampudgang fungerer godt; den bliver varm om et par sekunder og skyer straks med den ønskede krøllende damp.

Tefal Ultimate Pure fungerer godt på gardiner, såvel som hængende beklædningsgenstande. Den har en tydeligt mærket temperaturskive, med termostatindstillinger mærket specielt til sengetøj, bomuld, uld, silke og syntetisk stof og tørstrygning uden damp. “Turbo Burst” og ekstra dampknap fungerer godt på bomuld og sentøj. Vandtankens kapacitet er 350 ml, og ledningen er 3 m lang.

Som mange strygejern, kan du bruge den til lodret dampning såvel som ved hjælp af et strygebræt, og den har også en automatisk slukningsfunktion, til at forhindre katastrofen ved at lade den være ubehandlet (den slukkes efter 30 sekunder, når den er vandret og efter otte minutter når den er lodret).

Den lange 10-års garanti på Tefal Ultimate Pure er attraktivt. Takket være det overlegne filter, gør den de bedste skjorter  flotte som nye.

Til den trådløse elsker: Tefal Freemove Air strygejern

Tefal dampstrygejern

Tefal Ultimate Pure har et højt effektforbrug, men hvis man køber et trådløst strygejern for præferencen, kan man også overveje Tefals trådløse model, men mindre kraftfulde, som giver mere bevægelsesfrihed og fjerner risikoen for snubler over ledninger (især praktisk, hvis du stryger, mens børn eller kæledyr spreder sig rundt omkring dig).

Trådløse strygejern kan undertiden være tunge, men dette her er let og har også sikkerhedsfunktionen “Auto-off”. Det oplades vandret, så der er mindre chance for at slå det over eller brænde dig selv på strygesålen. Irriterende, men strygejernet balancerer ikke på sin egen base på strygebrættet, hvilket betyder at du skal placere det tilbage på ladestationen, når du vil justere din skjorte med begge hænder.

Det er nemt at oplade – bare sæt stikket i, et grønt lys indikerer, at det varmer op, og når det holder op med at blinke, er det klar til brug. Når strygejernet skal sættes tilbage på basen for genopladning, lyder et blinkende rødt lys og et bip.

Du ved, hvornår den har nået den rette temperatur til den valgte indstilling (tydeligt markeret), når en grøn indikator for temperaturindikator tændes.

Vær professionel derhjemme: Philips Perfectcare Elite Steam Generator strygejern

Philips Perfect Care Elite strygejern

 

Denne blegner lidt i sammenligning med Elite Plus og Elite Silence, men den ældre og betydeligt billigere Philips dampgenerator, er stadig en formidabel performer. Det heftige 1,8-liters vandreservoir pumper damp med et passende højtryk på 120g/min. Jerndelen af ​​combo’en er lige så let og elegant som pumpen er stor. Den glider over tøj som en ishockey puck. Dens knapfyrede 470g dampforstærkning, er nok til at flade det meste tøj.

Philips PerfectCare-systemet involverer ingen temperaturkontrol, der flader alt fra silke til denim (ikke at man skal stryge jeans) uden at skulle ændre temperaturindstillingen.

Endnu mere magisk kan du lade strygejernet ligge med forsiden nedad på ethvert stof – endda en silke pyjamas – og det vil ikke brænde.

Plus Philips’ effektive Easy De-Calc Plus afkalkningsfunktion, kan du være sikker på, at denne glatte operatør forbliver fejlfri i mange år fremover. Den er ret dyrt, men du får hvad du betaler for. Sammenlignet med nyere tilføjelser til Philips-serien, føles det som en et godt køb.

Til kalk-haderne: Tefal Ultimate Pure FV9835 strygejern

Tefal Ultimate Pure Purple

 

Forestil dig scenen… Du skal til et bryllup, og du har din yndlingsskjorte – muligvis din eneste skjorte – klar på strygebrættet. Du har kun få minutter til overs, så du tænder dit strygejern, placerer det på skjorten, trækker i dampudløseren og en kalkstænk vælter over hele fronten. Vi har alle været der. De smarte bods i Tefal ser ud til at have løst denne latterlige ubelejlighed, ved at montere et “MicroScale”-filter på dette stilrene strygejern, der fjerner 100% kalk i dampkammeret, før det når strygesålen. Det kan vi godt lide.

Ultimate Pure har også nogle andre gode funktioner, som 60 g/min kontinuerlig damp, en Philips Azure Elite-matchende 260 g/min dampforstærkning, en stor 350 ml vandtank med stort fyldhul og en fancy “Durilium Airglide”-sål med en pletreducerende palladium-belægning, der siges at give 33% mere glidning end sine forgængere. Vi kan ikke være sikre på, at den er nøjagtig 33% glattere, men vi ved, at den skummer over tøj som en ishockeypuck på is.

Ligesom de fleste dampjern, kommer Ultimate Pure med en brugervenlig glidetemperaturskala, der løber fra lav varme (til silke og andet finvask) til meget varm (krøllet sengesæt). Den takler alt, hvad man ligger i vejen.. På trods af at udmærke sig i alle afdelinger, er det en ret tung ting i hånden, så husk det, hvis du er lidt skrøbelig i armmuskelafdelingen.

Til den nøjagtige: Russell Hobbs One Temperature strygejern

Dampstrygejern Cordless One Temperature

 

Dette strygejern har en temperaturteknologi, hvilket betyder, at den har en indstilling, som er sikker at bruge på alle “strygejernede” stoffer (omkring 140 grader celcius). Det betyder, at du ikke behøver at tænke på, at det er for varmt eller ikke varmt nok til at være effektivt, hvilket er en velsignelse.

Igen giver automatisk slukningsfunktionen ro i sindet; og en keramisk strygelplade betyder, at den glider glat. Du kan også bruge den til lodret dampning, på tøj, der hænger op, såvel som på dit strygebræt. Med 2600w strøm bliver den ikke så varm og dampende som andre modeller. Der er også sprøjtedyse og mulighed for at bruge et 210g dampskud, for at slippe af med forankrede folder (selvom du skal vente fire sekunder mellem hvert skud).

Den har en vandtank med en samlet kapacitet på 350 ml og en 3 m netledning.

Mens strygejernet er sikkert på alle strygbare stoffer (tjek etiketten og vaskeinstruktionerne på dit tøj), kan du også vælge at bruge det til tørstrygning såvel som dampstrygning (grunden til at du måske gør dette er, fordi visse typer stoffer ikke er egnet til brug med dampfunktionen. For eksempel skal silke og satin presses med et specielt strygejern.

Den selvrensende funktion til at stoppe opbygningen af ​​skalaen er også smart. Vælg blot knappen til selvrensning og hold den over en skål, for at lade vand og damp vaske kalk og støv ud af strygesålen. Dette fungerer, men tager tid.

Den leveres med en kande til hældning af vand uden spild. Et stort rødt lys blinker langsomt for at fortælle dig, at den varmer op, hvilket tager et par sekunder.

Russell Hobbs giver god værdi og leveres med en 60-dages pengene-tilbage-garanti og har to års garanti for mangler. En anstændig overkommelig mulighed.

Den selvrensende: Philips Azur strygejern

Philips Azur strygejern GC490960

 

Dette er et bedst sælgende strygejern fra det pålidelige mærke Philips, og det ser slankt ud. Med en 300 ml vandtank, er den i stand til 50g kontinuerlig dampning i minuttet og har en 210g dampforstærkning, for hurtigt at få folderne ud af flere lag og takle tykkere stoffer.

Den har standardeffekt på 2600w og en glat strygesål, og ligesom Tefal Ultimate Pure har den også en indbygget kalkbeholder, der forhindrer, at der opbygges skala. Fordi beholderen er aftagelig, kan du skylle opbygningen væk på 15 sekunder, for at være præcis (dette er hurtigere og fungerer bedre end den selvrensende knap, der findes i Russell Hobbs-temperaturjernet).

I sandhed er dette sandsynligvis Azurs mest karakteristiske træk. Hvis man er bekymret for, at man aldrig kommer til at rengøre og pleje sit strygejern, kan det meget vel være det bedste for dig.

Den har en lidt kortere 2,5 m ledning og leveres med to års garanti. Alt i alt et solidt køb.

Typer af strygejern

Det første og vigtigste kriterium, som du altid skal se på, er, om du skal vælge tørstrygejern, eller om du skal vælge dampstrygejern. Meget afhænger også af brugen af ​​strygejernet. Ved hjælp af dampstrygejern, kan du nemt fjerne rynkerne selv fra de mest stædige stoffer.

Disse strygejern er i stand til at generere en betydelig mængde damp, for at fjerne rynker fra enhver type stof. På den anden side, hvis du leder efter at bruge strygejern til lejlighedsvis brug, kan du også gå med tørstrygejern.

Variable indstillinger på strygejern

Når du først er sikker på, hvilken type strygejern du vil vælge, er den næste faktor, du skal undersøge, indstillingen af strygejernet. Ideelt set skal du vælge et strygejern, der giver dig mulighed for at ændre temperaturindstillingerne. Tilsvarende, hvis du vælger et dampstrygejern, skal det give dig mulighed for at generere en variabel mængde damp.

Dette hjælper dig automatisk med at generere dampen i henhold til den type stof, du stryger. De giver dig mulighed for nøjagtigt at kontrollere mængden af ​​damp, der produceres af strygejernet. Dette sikrer, at du er i stand til at variere dampen efter dit behov og få jernet til at producere damp i længere tid, i en enkelt genopfyldning af tanken.

På den anden side, når du bruger tørstryget, er det vigtigt at have temperaturvariationer i tørstryget. WASING Deluxe Classic Dry Iron og BLACK + DECKER Classic Steam Iron giver dig begge mulighed for at variere temperaturindstillingerne. Med tørstryget er det vigtigt at variere temperaturindstillingen, da dette giver dig mulighed for at indstille den rigtige temperatur i henhold til den type stof, du stryger.

Spray i strygejern

Mange af strygejerne består også af en sprayfunktion. Den største fordel ved denne sprayfunktion er, at den kan fugte tøjet inden strygning. Dette sikrer, at den strygning, du er i stand til at skabe på tøjet, også er meget skarpere. Du vil også kunne stryge dem ganske let og hurtigt.

Strygesål på strygejern

Typen af strygesål i strygejernet er ret vigtig. Hvis det er af keramik eller andet sådant materiale, er der altid en risiko for at det klæber til det sarte stof. På den anden side, hvis det er af rustfrit stål, er det helt af nonstick-natur. Dette sikrer, at du nemt kan stryge enhver form for tøj uden problemer.

Dette er grunden til, at du altid skal vælge strygesålen af ​​nonstick-materiale som rustfrit stål. I stedet for at gå igennem hundredvis af muligheder, for at finde det nonstick-rustfrie ståltøj, er det en meget bedre idé at gå efter specifikke modeller. Disse strygejern består af strygesål i rustfrit stål, som sikrer, at der ikke er noget problem med,, at jernet klæber til stoffet. Du kan endda bruge dem på sarte stoffer uden problemer.

Ledning på strygejern

Når du bruger strygejernet, er det nødvendigt, at stikkontakten er i nærheden af ​​dig. I et sådant tilfælde skal du muligvis flytte ledningen lidt rundt. Hvis ledningen ikke er robust, begynder den at bøjes, og den udvikler snit efter en periode. Dette er grunden til, at du har brug for et strygejern med en trækbar ledning. Dette vil sikre, at du er i stand til at flytte den i alle retninger, og når den ikke er i brug, kan du trække den let tilbage. Dette øger også ledningens levetid.

Dette vil også sikre, at vedligeholdelsen af strygejernet er i top, og at du ikke behøver at bekymre dig om at udskifte ledningen. Når du leder efter sådan jern, kan du kan altid gå efter specifikke modeller, med en trækbar ledning. Dette gør det lettere for dig at bruge strygejernet i længere tid uden ledningsproblemer.

Vægt af strygejern

Ideelt set, når du vælger et strygejern, skal det være let. Dette sikrer, at du er i stand til at bruge strygejernet i længere tid, uden nogen form for smerter i din hånd eller skuldre. Desuden vil du også kunne udføre kommerciel strygning, ved hjælp af disse jern. Du skal altid vælge det lettest tilgængelige jern, der kan give dig de bedst mulige funktioner, du har brug for. Dette gør det lettere for dig at stryge tøjet, uden at skulle tage længere pauser imellem.

Automatisk slukning af strygejern

Det er en almindelig begivenhed, at du kan blive forstyrret, når du stryger i lang tid. Problemet er, at hvis du lader strygejernet være tændt i lang tid, kan det brænde tøjet, eller det kan føre til enhver anden ulykke. Dette er grunden til, at strygejernsproducerende virksomheder i disse dage inkluderer en automatisk nedlukningsfunktion. Dette sikrer, at når strygejernet holder stille i en hvilken som helst position i en temmelig lang periode, lukker det af sig selv.

Dette vil sikre, at strygesålens temperatur falder, efter at strygejernet er lukket ned. Dette vil også hjælpe dig med, at forhindre enhver form for ulykke. Denne funktion er dog ikke tilgængelig i hvert strygejern. Disse strygejern scorer også tilstrækkeligt på andre parametre. Så hvis du ønsker at vælge et strygejern der har sikkerhedsfunktion, er der rige muligheder at vælge imellem.

Størrelsen på strygesålen

Når strygejernet strygesål er på den større side, vil det hjælpe dig med at dække et større område på kortere tid. Dette er grunden til, at du skal vælge et strygejern med en større strygesål. Når du vælger et strygejern med en større strygesål, kan du desuden være sikker på, at antallet af huller for at frigøre dampen også vil være på den højere side. Dette sikrer, at dampen ikke kun spredes mere, men den producerede mængde damp vil også være på den højere side.

Dette er hovedårsagen til, at du altid skal vælge et strygejern med den større strygesål. I stedet for at lede efter et strygejern med større strygesål, kan du vælge BLACK + DECKER, som er kendt for sine store strygesål. Desuden har de et 400-hullers design, der sikrer, at mængden af ​​damp, der produceres, også er på den højere side. En ting, som du skal huske på, er imidlertid, at jo større størrelse strygesål er, jo mere vil vægten af strygejernet også være. Dette er grunden til, at du skal opnå et kompromis mellem størrelsen på strygesålen og vægten af strygejernet.

Formfaktor af strygejern

Du skal også huske på, at du skal se på formfaktoren for strygejernet. Først når det er let at holde, kan du bruge det i lang tid. Du skal se på håndtagets mekanik samt de kontrolindstillinger, der er tilgængelige på strygejernet. Først når de placeres på et behageligt niveau, kan du bruge strygejernet i længere tid uden problemer.

De har også ergonomisk design på håndtaget. Desuden er formfaktoren for disse også ret kompakt. Dette sikrer, at du er i stand til at bruge det let, og du vil være i stand til at manøvrere dem ganske simpelt, når du stryger mere tøj.

Effekt

Du skal huske på, at strygejernets wattforbrug er ret vigtigt. Jo højere effekt, desto hurtigere bliver strygejernets opvarmningsproces. Desuden vil jo højere temperaturen også være, jo højere wattværdi af ​​jernet er, jo mere vil den temperatur også kunne opnås. I tilfælde af at du vælger dette strygejern, vil produktionen af ​​damp ikke kun være hurtigere, men også højere, når du går efter den højere wattforbrug af strygejernet. Dette er grunden til, at du ideelt set bør overveje at vælge et strygejern, der har en effekt på mere end 1800 watt. Dette sikrer, at det er i stand til at varme op ganske hurtigt.

Den giver dig også en effekt, der er højere end de normale strygejern. Dette betyder, at det temperaturinterval, som du kan nå med disse strygejern, også vil være på den højere side.

Dette gør dem også meget mere alsidige. Du vil være i stand til at fjerne krøller fra en lang række stoffer, ved hjælp af disse strygejern. Desuden vil du også være i stand til at bruge dem til tykkere stoffer. Dette er grunden til, at du skal kigge efter disse dampende jern, når du leder efter en højere watt.

Så hvis du er forvirret over valg af strygejern, skal du blot følge de retningslinjer, som vi har nævnt i denne guide til strygejern. Desuden vil du være i stand til let at opfylde dine krav ved hjælp af de parametre, som vi har nævnt her også.

I stedet for at bruge timer på at sammenligne de forskellige muligheder, er det en meget bedre idé bare at gå med de anbefalinger, som der er nævnt sammen med parametrene. Dette gør opgaven med at vælge det rigtige strygejern meget lettere for dig. Vi har lavet anbefalinger med stor omhu for at sikre, at du er i stand til at vælge de bedste strygejern i de tilsvarende kategorier.

Hvordan vedligeholder du dit strygejern?

Vedligeholdelse af dit strygejernet hjælper med, at forlænge apparatets levetid og sparer dit tøj for uønskede skader. Her er nogle tips til at holde dit strygejern rent og i god stand:

 • Brug kun destilleret vand i vandbeholderen. Vand fra hanen kan have høje niveauer af kalk og sediment, som vil forårsage ophobning og blokere damphullerne påstrygesålen.
 • Hvis strygesålen har rester fra stivelse, skal du hælde lidt eddike i en ren, tør klud og tørre den afkølede overflade af strygejernet grundigt af.
 • Hvis der er ophobning inde i vandreservoiret eller i hullerne på strygesålen, skal du hælde en blanding af eddike og vand i dit dampstryger reservoir. Tænd for strygejernet, og lad den dampe i cirka fem minutter.
 • For at fjerne brændt materiale fra strygejernets strygesålen, skal du tænde strygesålen til dets varmeste indstilling. Læg en brun papirpose eller et stykke avis på strygebrættet. Hæld en generøs mængde salt på papiret. Gnid det varme jern rundt i saltet i cirkulære bevægelser, indtil det brændte materiale forsvinder.
 • Alternativt kan du bruge en våd rengøringssvamp på overfladen af ​​koldt jern til at fjerne eventuelle forbrændte rester.
 • Strygetøj vil være en leg, når du finder de bedste strygejern til jobbet. Besøg dit lokale hvidvarerforhandler, for alle dine vasketøjsforsyninger, herunder strygejern, strygebrætter, tøjdampe, vaskemiddeler og mere.

Strygesåle på strygejern

Der er stort set tre typer strygesåler:

 • Stålplade af aluminium
 • Non-stick sål
 • Keramisk strygesål

Strygesål i rustfrit stål er også en meget god type jern, men de findes ikke i overalt i verdenen.

Undgå strengt aluminium på strygejern

Der anbefales ikke aluminiums strygejern, da de glider med lidt friktion, ridser let og svært at rengøre. Faktisk kan aluminiumsålen efter lidt tid blive ‘klæbrig’ og muligvis forårsage rynker på tøjet. Men på grund af den lave pris, er aluminiumsjern meget populære. Den korte opsummering af grundene til, hvorfor man undgår sålplader af aluminium er:

 • Glider med friktion
 • Det er meget vanskeligt at rengøre aluminiumsålen
 • Aluminiums sålpladen kan let ridses med knapper eller kroge af tøj
 • Sålen i aluminium er mindre holdbar og kan blive “klæbrig” efter nogen tid.
 • Strygesål i aluminium kan skabe rynker på tøjet
 • Eliminering af aluminiumsål giver os de to valg, nonstick-sålplade eller keramisk sålplade. De detaljerede forskelle er anført nedenfor.

Non-stick sål på strygejern

Non stick-strygesål består af aluminium eller metalplader med nonstick-belægning. Non-stick belægningen tager sig af aspekter, så jern ikke klæber til tøj og glat glidning. Mens du leder efter non stick strygesål, skal du kigge efter “Non Stick Coated Plate” nøgleord i produktbeskrivelsen.

Keramisk strygesål på strygehjernet

Keramisk strygesål har en keramisk belægning på aluminium eller metalplade. Keramik er af natur meget effektiv i varme og dampfordeling. Uden for alle materialer giver keramisk strygesål overlegen svæve- og strygeoplevelse. Morphy Richards Super Glide Steam Iron er et så kendt keramisk strygejern.

Strygesål med nonstick-jern

For din forståelse viser vi de almindelige forskelle mellem disse to.

Damp og varme er vigtige for at forvise krøller. Og mens nogen af ​​de testede jern fjerner krøller, tager det til sidst jern, der producerer lidt damp, længere tid at få arbejdet gjort.

Vælg mellem rustfrit stål, anodiseret aluminium, keramik og non-stick. De bedste er ofte rustfrit stål eller keramik.

Strygejern har urskiver, dias eller digitale kontroller. Sørg for, at kontrollerne er lette at se og justere, og at stofindstillingerne er tydeligt markeret.

Selv et strygejern, der er fremragende til strygning, kan føles tungt eller akavet i din hånd, så hold det inden du køber.

Rengøring af dit strygejern

Rengør overfladen lejlighedsvis. For at fjerne rester skal du rengøre strygejernets strygesål – i henhold til producentens anvisninger – og især hvis du bruger stivelse.

Minimer utætheder

Lækage kan forekomme, når du trykker på ved lavere temperaturer. For at forhindre disse, skal du trykke på sarte stoffer først, inden du tilsætter vand. Efter strygning af genstande, der kræver damp, skal du tømme vandet. Dette reducerer dryp næste gang, og varmen kan fordampe resterende fugt. Den kan også reducere mineralforekomster på strygesålen.

Brug vand fra hanen

Næsten alle strygejern fungerer fint med postevand, medmindre dit vand er meget hårdt. Din manual viser, hvad der er bedst.

Typer af strygejern

Strygejern varierer alt efter sålens materiale, størrelse, vægt og funktioner. Alle testede strygejern fjernede krøller, men nogle producerede mere damp, hvilket gjorde jobbet hurtigere og har en strygesål, der glider lettere. De bedste glidende sålplader er ofte rustfrit stål eller keramik. Her er de typer strygejern, du skal overveje.

Konventionelle strygejern

Disse gør det muligt at påføre små mængder varm damp på stoffet under strygning, hvilket får krøller til at forsvinde hurtigere. Funktioner, der engang kun fandes på dyrere strygejern, er nu standard på billigere strygejern. De fleste nye strygejern kan bruges med postevand takket være anticalciumventiler eller harpiksfiltre.

Strygejern med dampstrygesystemer

Et strygejern giver dig mulighed for at anvende en konstant strøm af højtryksdamp. Et system tager meget mere plads end et konventionelt strygejern og kan placeres på en stol eller på et stativ i slutningen af ​​strygebrættet. Disse systemer tager længere tid at varme op, og nogle slukker ikke automatisk, hvis du lader dem være uden opsyn – det samme gælder for nogle også for andre strygejern. Dampproduktionen fremskynder strygningen og kan let fjerne rynker fra selv tørt sengetøj. Systemerne mangler normalt en sprayfunktion, men det er irrelevant, hvis dampstrømmen er høj nok.

Trådløse strygejern

Disse ligner konventionelle strygejern, men har ikke strømkabel. Mens de er mere manøvredygtige har de også været imponerende.

Funktioner på strygejern

Funktioner, der engang kun var på dyrere strygejern, er nu standard på billigere modeller.

Automatisk slukning

De fleste nye strygejern har denne funktion. Det slukker for strømmen, hvis strygejernet er ubevægeligt i et par sekunder eller minutter, hvad enten det er lagt fladt eller understøttet. Nogle strygejern lukkes også, når de efterlades på deres side. Automatisk afbrydelse kan forhindre brand, men opbevaret varme kan stadig brænde stof, hvis strygejernet efterlades med forsiden nedad.

Burst-of-Steam eller Surge-knap

Leverer en ekstra eksplosion af damp for at dæmpe stædige krøller, især praktisk, hvis du ofte trykker på sengetøj eller tunge stoffer som denim.

Praktisk kontroller

Listen over stofindstillinger skal være let at se. En temperaturregulering, der er tydeligt markeret og let tilgængelig, helst på forsiden af ​​håndtaget, er et plus. De fleste strygejern har et indikatorlys for at vise, at strømmen er tændt.

Trækbar ledning

Det kan holde ledningen ude af vejen, når du bruger strygejernet, eller når du opbevarer det, men sørg for, at ledningen ikke pisker, når den trækkes tilbage.

Selvrensende system

Skyller mineralaflejringer fra ventilationskanaler, men ikke altid effektive ved langvarig brug eller med meget hårdt vand. Prøv damp-burst-funktionen til at rense ventilationsåbningerne.

Dampmåler eller justerbar damp

Juster mængden af ​​damp eller luk dampen efter behov. En anti-dryppefunktion, der findes på de fleste strygejern, er designet til at forhindre lækager, når du damper ved lavere indstillinger.

Gennemsigtig vandreservoir

Nogle reservoirer er lille, lodret rør; andre er et stort kammer under håndtaget. Et gennemsigtigt kammer gør det let at se vandstanden. Kontroller, at vandtanken er markeret med vandstanden.

Lodret dampning

Brug strygejernet lodret til at fjerne rynker fra hængende beklædningsgenstande og friske gardiner.

Vandpåfyldningsdæksel

Et hængslet eller glidende låg over vandpåfyldningshullet skal forhindre utæthed, men det fungerer ikke altid.

Strygejernets historie

Strygning er ikke meningsløst tidsfordriv af hensyn til mode. Det er en tradition, der er udført gennem tiderne. Den måde, en person ser ud og finishen af ​​deres tøj på, har længe været et identifikationsmærke for klasse og statur. Men hvem er præcis ansvarlig for strygningens oprindelse?

Hvem opfandt strygejernet?

Kineserne var de første til at bruge varmt metal til at stryge tøj i det 1. århundrede. Forskellige teknikker er blevet brugt gennem historien og udviklet sig til det elektriske strygejern, vi bruger i dag, som blev opfundet i 1882 af Henry W. Seeley i New York City.

Ingen enkelt person eller kultur kan tage æren for oprettelsen af ​​strygning, da så mange har praktiseret kunsten ved hjælp af deres egne stilarter og metoder. Der er dog et par fremragende opfindelser i strygebevægelsen, der har hjulpet dem med at forbedre sig gennem årtierne.

Med opfindelsen af ​​det elektroniske dampstrygejern, er opgaven med at fjerne krøller fra vores tøj blevet uendeligt hurtigere og lettere. I dag har dette resulteret i, at det meste af vores tøj stryges, inden det bæres.

Vores forfædre tog sig også tid til at vaske, tørre og stryge deres tøj. Imidlertid blev ikke alt tøjet stryget, da det var en tidskrævende opgave. De rige fik arbejdet udført af tjenere. Den gennemsnitlige person strygede ikke tøj, der blev båret til daglig brug, kun kirketøj og tøj til særlige begivenheder blev presset til perfektion. Strygning var også en effektiv måde at slippe af med kropslus, og i dag har dampjern den ekstra fordel at fjerne bakterier. Et par år senere i 1892 blev strygning gjort endnu lettere med opfindelsen af ​​strygebrættet af Sarah Boone.

Strygeteknikker gennem tiderne

Strygning og presning har eksisteret i en eller anden form, så længe der har været tøj. Nogle involverede teknikker strakte stoffet ud eller slog, mens andre brugte tryk og varme. Strygning var en specialiseret færdighed og hårdt, varmt arbejde. Strygejern skulle sandpapireres, poleres og rengøres grundigt for at undgå skader på tøjet. Uden temperaturkontrollerne i dag var det også let at brænde eller beskadige tøj.

Strygejernets udvikling

Det elektriske jern opfundet af Henry Seeley var ikke en stor succes kommercielt, og det tog yderligere 10 år, før temperaturen på det elektriske jern kunne reguleres. I 1926 introducerede Eldec Company det første dampstrygejern. Det frigav vanddamp og erstattede behovet for manuelt at dæmpe tøj under tørstrygning, som det var tilfældet med Seeleys tidligere design. Det var først i 1940’erne og 50’erne, at strygejern blev populære til hjemmebrug og begyndte at erstatte ældre versioner. I dag er tørstrygejern stadig tilgængelige, men de konkurrerer ikke med et strygejern eller dets storebror, dampgeneratorens rynkefjernende kraft.

Flade strygejern

Flade strygejern, senere kendt som triste jern, blev smedet af smede i middelalderen. Nogle blev endda hugget ud af sten. Disse metaljern blev opvarmet på komfur eller ild. Deres form ligner de dampjern, vi bruger til tøj i dag. En klud eller et træhåndtag blev brugt til at holde håndtaget og beskytte brugeren mod forbrændinger.

Det triste jern blev ikke navngivet “trist” på grund af den måde, det fik folk til at føle sig. Trist er et gammelt ord for “solid”. Det var større og tungere end de første flade jern. De blev også kaldt “Gusing”-jern fra ordet gås, på grund af håndtaget lignede kurven på en svanehals.

Traditionelt skulle der bruges to flade strygejern på samme tid. Den ene var i brug, mens den anden opvarmede på ilden. Større, mere velhavende husstande med tjenere havde ofte strygeovne, der kunne rumme flere jern på én gang. Beviser for den samme jernstil blev også fundet i det gamle Egypten.

Boksejern eller trækulsjern

I stedet for massivt metal eller stenklump var kassen en metalbeholder, der holdt varme kul inde i den, og dette hjalp den med at forblive varmere i længere tid. Boksejern bruges stadig i dag i nogle dele af Indien og Afrika.

Det har et hængslet låg og lufthuller, der tillader kul at trække vejret og skulder. Historisk set er de blevet brugt i mange forskellige lande. Ulempen ved denne metode er, at røg, der udsendes af kulet, kan komme ind i tøjet. Nogle har tragte for at holde røg væk. Strygejern skal også være meget forsigtig, så der ikke kommer sod på tøjet.

Lignende kasser opvarmes ved hjælp af snegle eller mursten. Disse opvarmes i ilden og placeres derefter i strygejernet. Dette er en meget renere metode end trækuljernene.

Pandejern

Panjern blev brugt af kineserne. Designet ligner meget jernet, kun formen adskiller sig. Varmet kul blev anbragt i de åbne metalpander og kørte derefter over silke og andre materialer for at udflade eventuelle folder.

Brændstofjern

Brændstofjern var en forbedring i forhold til flade jern- og trækulsmetoderne. Deres temperatur var jævnere, og de var lettere end deres forgængere. Men fordi de blev opvarmet med benzin, alkohol og andre meget brandfarlige brændstoffer, kunne de eksplodere og var farlige at bruge.

Manglebræt

I England blev mangelbræt blev brugt sammen med en kagerulle. Det fugtige stof blev rullet rundt om stiften, og derefter blev mangelbrættet brugt til at presse fast ned på det rullede stof.

Med en frem og tilbage rullende bevægelse, ville rynker blive bearbejdet af materialet. Mangler havde ofte håndtag til at hjælpe med at presse fast ned. Disse blev traditionelt hugget af unge mænd, som en gave til deres kommende brud og kunne være ret smukke og udsmykkede.

Manglebokse

Ikke at forveksle med vaskemangler, der på samme måde blev brugt til at rense snavset tøj. I England blev padler brugt til at slå tøjet lige. Stoffet blev lagt på en plan overflade og derefter ramt med den flade padle. Dette var banebrydende arbejde, så “maskiner” blev opfundet for at gøre processen lettere.

En stor kasse blev bygget og fyldt med sten eller sand. Tøj blev derefter rullet rundt om rullerne. Den tunge kasse blev derefter placeret over ruller og trukket frem og tilbage, ved hjælp af håndtag og læderremme. Senere hjul eller gear blev føjet til nogle designs, for at gøre arbejdet lidt lettere.

Hør

I middelalderens Europa blev lagenudjævnere lavet af glas, marmor, sten eller træ. Nogle havde håndtag, formet lidt som et stempel, så du kunne glide det over tøjet, mens du pressede. Glatningssten blev også brugt; de var omtrent på størrelse med en hånd og ville blive kørt over overfladen af ​​tøjet for at presse uønskede foldere ud. Dekorative glaslagensudjævnere er dateret tilbage til det 18. og 19. århundrede. Nogle af dem er lavet af mørkt glas og er endda fundet i vikingetiden.

Strække rammer

Middelalderlige hvidvaskere fladede lagner ud ved hjælp af store rammer, der strakte stoffet ud, mens det var fugtigt, og fjernede alle foldere i processen.

Stofpresser

Stofpresser var et træmøbel med en base og en justerbar presse, der kunne strammes for at flade stoffet mellem de to lag. Pressen indeholdt undertiden hylder eller skuffer til opbevaring.

Strygejernet som vi kender det i dag, er kommet langt fra det utvivlsomt hårdt arbejde, som vores forfædre måtte udholde for at få deres tøj perfekt. Meget har ændret sig siden Kina i det første århundrede. Selvom strygning er din mindst foretrukne ting at gøre, er det faktum, at det tager meget lidt at få arbejdet udført, en massiv kontrast til strygeformer i historien. Ingen slag kræves, ingen lange varme timer, der bærer et tungt stykke stål ved ilden… og vi har Netflix til at fordrive tiden imens.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Żelazko Morphy Richards Speed Steem Pro Strygejern

 

Med Morphy Richards 333020, behøver du aldrig bekymre dig om strygejernets holdbarhed. Den består af en strygesål i rustfrit stål. Den giver også en betydelig dampudgang, som er tilstrækkelig til enhver type stof. Vandtankens kapacitet er 1 liter, hvilket sikrer, at du ikke behøver at bekymre dig om at genopfylde den igen og igen. I denne kategori af jern, er dette den største kapacitet, du kan få, og hvis du har problemer med nogen form for krøller, kan du bruge vandsprayen til at stryge den perfekt. Med alle disse funktioner kombineret, er dette helt sikkert et af de bedste strygejern, som du kan få fat på.

Tefal UltraGliss FV4970

 
 

Tefal FV4040 kan producere 150g damp i burst-tilstand. Den er også ret let. Den består af en strygesål, der let kan glide over enhver form for stof. Det betyder, at selv når du håndterer et tungere stof, er der ikke noget spørgsmål om, at jernet sidder fast. Selvrensende funktioner sammen med “Anti-Calc”-design sikrer, at der ikke er nogen hygiejneproblem eller vedligeholdelsesproblemer i strygejernet. Ledningen bevæger sig i 360 grader, hvilket sikrer, at du er i stand til at bruge den i den retning, du foretrækker.

Dampreguleringen, der leveres, er meget overlegen i forhold til nogle af de andre jern.