Webcam Test 2024 → Se De 5 Bedste Webcams

webcam test

Vi lever i en mere og mere digitaliseret verden med flere videomøder, online undervisning og streaming på internettet. Derfor er et webcam en absolut essentiel gadget. Herudover åbner den også op for muligheden for at kommunikere på en måde, så det føles som om, I er i det samme rum, selvom at I er på afstand.

Dog er det ikke altid nemt at vælge det helt rigtige videokamera til computeren, hvorfor det tit er nemmere at lægge tanken om køb af et webcam til side og bruge sin tid og energi andetsteds. Dette behøver du ikke længere. Vi er nemlig parat til at hjælpe dig lige nu og her med at finde det helt rigtige webcam, der passer bedst til dig og dine behov.

Vi har via en lang række eksperttest samt undersøgelse af forbrugernes anmeldelser fundet de allerbedste webcams på markedet. Det store forarbejde er altså gjort og du kan læne dig tilbage og blot læse med her for at høre om de bedste webcams på markedet lige nu. Er du ikke parat til at købe endnu? Så lad dig ikke stoppe, vi har nemlig også samlet en stor mængde nyttig information til, hvad du bør vide, inden du køber dit næste webcam og hvad du skal være særligt opmærksom på inden køb.

Vi håber, at vi på den ene eller den anden måde kan hjælpe dig med at blive klogere på, hvad et webcam er for en størrelse, hvorfor det er helt essentielt og hvilke webcams, der klarer sig bedst i test baseret på ekspertvurderinger og forbrugeranmeldelser.

Disse webcams er bedst i test

I disse tider er det mere vigtigt end nogensinde før at have hjemmeudstyret helt i orden, når der skal arbejdes hjemmefra, holdes kurser, møder samt ses med venner og familie fra trygheden af dit eget hjem. Lige herunder finder du de allerbedste webcams på markedet lige nu.

Det er dog vigtigt, at du, inden du køber, overvejer, hvad dine behov er. Skal du for eksempel bruge webcammet tit til arbejde eller daglige til ugentlige møder og ønsker en særlig høj opløsning for et knivskarpt og professionelt billede. Eller måske er det mere et webcam, der skal bruges til sjove virtuelle og uformelle sammenkomster på en tryg og sikker måde og hvor prisen er mere betydningsfuld end kvaliteten? Måske en mellemting? Ønsker du et webcam med indbygget mikrofon for praktikalitet? Eller er du måske mere interesseret i et webcam, der kan transformeres til at være et sikkerhedssystem? Det kan man nemlig sagtens.

Er du stadig lidt i tvivl, så følg med i vores test og gør op med dig selv undervejs, hvad du har af præferencer til dit kommende webcam.

Logitech HD Pro Webcam C920 – Bedste webcam til prisen

Logitech HD Pro Webcam C920

Det bedste webcam lige nu er C920-modellen fra det populære brand Logitech. Denne model er særligt god, da der medfølger en masse spændende funktioner, en høj opløsning til en fornuftig pris.

Især opløsningen på 1080p er værd at lægge mærke til. Jo højere en opløsning er, jo bedre. 1080p i opløsning svarer til det vi kalder fuld HD, HD og High Definition, hvilket altså gør det til et webcam med et skarpt billede. Herudover understøtter denne model også 720p streaming.

Logitech C920 er god – både i professionel sammenhænge samt til privat brug. Webcammet bidrager med en belysning, der gør, at man også kan få et skarpt billede selv i mørkere rum med den medfølgende lyskorrektion.

C920-modellen har en indbygget stereolyd med to mikrofoner for en naturlig lydgengivelse, så dine kommunikationspartnere helt glemmer, at du ikke er ved siden af dem. Der medfølger også HD-autofokus og en klap så du kan dække for kameraet, når det ikke er i brug, hvilket er en god sikkerhed for eventuelt misbrug.

Herudover er Logitech C920 i en prisklasse, hvor alle kan være med, hvilket gør det til en model, der er populær hos de fleste. Blandt andet er den både populær til streaming, hjemmearbejde samt sjov og spas. Du får altså kvalitet til prisen for denne model, der kan købes hos Computersalg.dk.

Vær opmærksom på, at denne model ikke kan justeres fra side til side, så hvis du skal bruge webcammet til at vise forskellige ting rundt i rummet, er du nødt til at løfte hele webcammet.

Andre kunder har sagt følgende om Logitech C920:

 • ”Både billede og lyd er rigtig god – også i konkurrence med andre lignende produkter. Let at installere og let i brug.”
 • ”Superfin Webcam. Nem at installere og fint design.”
 • ”Virker som det skal, god kvalitet”

Logitech Meetup Webcam – Bedste webcam til business-møder

Logitech Meetup

Et af de bedste webcams til forretningsmøder og konferencer er Logitechs Meetup webcam, der er specielt designet til konferencemøder. Det vil sige at webcammet har et professionelt og skarpt billede, men den kan bruges til alle slags videomøder. Hvad enten det er til streaming, sjov eller i professionel sammenhæng.

Denne model er i den dyrere ende af skalaen, men man får også et produkt, der er solidt, holdbart og med en utrolig god opløsning for et klart og skarpt billede. Man glemmer næsten, at man ikke befinder sig i samme rum med denne model.

I et super flot design får du 4K Ultra HD. Webcammet er trådløst og forbindes via Bluetooth-forbindelse, så du slipper for at rode med ledninger. Det kan dog også tilkobles med et USB-kabel og så kan det styres med den medfølgende fjernbetjening.

Det er ikke blot billedet, der er skarpt. Den indbyggede mikrofon transmitterer en fremragende lyd og samtidig opsnapper den alt lyd i rummet, så ingen bliver glemt i et møde. Den fungerer særligt godt til de store mødelokaler, da den kan indstilles til at filme det bredere rum, men kan også bruges som almindeligt webcam.

Dette konference- og forretningsorienterede webcam kan købes hos Gucca.

Andre kunder har sagt følgende om Logitech Meetup Webcam:

 • ”Det bedste webcam til business. Højeste kvalitet”
 • ”Opløsningen er fantastisk og mikrofonerne fange alle lyde i rummet. Selv hvisken kan høres. Nem set-up. Det er virkelig fantastisk”

Razer Kiyo Pro – Bedste webcam til streaming

Razer Kiyo Pro

Er du streamer eller drømmer om at være det? Og har du endnu ikke fundet det helt rigtige webcam for et skarpt billede, justerbart visningsfelt og fantastisk eksponering samt fokus? Så anbefaler vi Razer Kiyo Pro, der er en high-performance model, med en avanceret lyssensor, der fungerer optimalt uanset om det er lyst eller mørkt.

Webcammet kan også prale af at kunne optage med hele 60 frames pr. sekund og en maksimal opløsning på 1920×1080 – det vil sige, at du kommer til at stå knivskarpt på din stream. Kameraet har naturligvis en indbygget mikrofon, samt en række teknologier, der blandt andet tæller High Dynamic Range (HDR), mulighed for at lukke af for kameraet (mere sikkert privatliv), en STARVIS-sensor og Corning Gorilla Glass 3.

Alt dette får du, når du køber Razer Kiyo Pro hos eksempelvis Proshop.

Andre kunder har sagt følgende om Razer Kiyo Pro:

 • ”Meget tilfreds med dette webcam. En smule dyrt sammenlignet med andre webcams, men du får hvad du betaler for. Kvalitetslyd inkluderet. Særligt god i dæmpet lys sammen med autofokus”
 • ”Fantastisk billede”
 • ”En af de bedste webcams på markedet”

Trust Trino HD Video Webcam – Bedste webcam til videomøder

Trust Trino HD Video Webcam

Mangler du bare et godt og solidt webcam til videomøder eller til at connecte med venner og familie på en tryg og sikker måde? Så anbefaler vi Trust Trino HD Video Webcam, der står til en fremragende pris samtidig med at det tilbyder en høj opløsning på 1290×720 – altså HD kvalitet.

Herudover har denne model en smart snap-shot knap, så du for eksempel kan gemme et screenshot af en PowerPoint-præsentation eller et særligt billede eller blot de bedste minder fra din videosamtale. Denne model er særligt også kompatibel med Skype og andre programmer af samme art. Der medfølger desuden en indbygget mikrofon.

Trust Trino HD Video Webcam kan købes hos Computersalg.

Andre kunder har sagt følgende om Trust Trino HD Video Webcam

 • ”Fungerer rigtig godt”
 • ”Absolut et fint webcam”
 • ”Til prisen er det et fint webcam. Lige hvad jeg havde brug for til samtaler med mine venner. Min kæreste købte en fra et mere velkendt mærke og endte med at returnere det, da man kunne høre feedback fra mikrofonen. Disse problemer var der ikke ved dette kamera. Det er også nemt at installere. Bare plug det i. Anbefalet”

Logitech HD Webcam C270 – Bedste billige webcam til under 300 kr.

Logitech HD Webcam C270

Det behøver ikke koste en formue at finde et godt webcam, der passer til dig og dine behov. Du kan nemlig lige nu finde det bedste billige webcam fra Logitech; nemlig modellen HD Webcam C270.

Dette webcam giver opløsning i HD og et meget skarpt billede. Den indbyggede mikrofon reducerer samtidig baggrundsstøj, for en god lyd uden gener. Herudover har den automatisk lyskorrektion, så billedet altid er skarpt uanset forhold.

Det er ikke verdens bedste webcam, men du får meget for dine penge, når du køber det hos Computersalg.

Andre kunder har sagt følgende om Logitech HD Webcam C270

 • ”Nem installation, upåklagelig funktion”
 • ”Super god til prisen”
 • ”Min datter elsker den. Skarpere end på hendes bærbar og i en meget bedre vinkel.””
 • ”På grund af karantæne/covid-19 samles vores familie og spiller spil sammen online via webkameraer en gange ugentligt. Denne er perfekt til det, den er ikke super fancy, men et simpelt webcam, der klarer jobbet. Jeg ville ikke have valgt en anden model. Denne var perfekt, lille og let bevægelig. Alt i alt et godt køb.”

Sådan finder vi de bedste webcams

Vi finder de bedste webcams på markedet ved at tage udgangspunkt i eksperternes vurderinger og test, da det er dem, der har specialviden indenfor teknologien omkring webcams til at vurdere, hvad der er et godt webcam og hvad der ikke er.

Hovedsageligt har vi dog baseret denne bedømmelse på forbrugernes egen test af produktet. Dette gør vi især, da forbrugerne er upartiske i forholdt til mærker, men er oftest mere troværdige, når det kommer til vurdering i henhold til pris, da det er egne hårdt optjente penge, der er blevet brugt modsat eksperterne. Det er derfor hos forbrugerne at den rigtige test ligger, hvorfor denne liste over de bedste webcams i høj grad også er baseret på de forbrugeranmeldelser, der er at finde rundt omkring på Google og på diverse hjemmesider. Du kan dermed forvente en upartisk og troværdig vurdering.

Er du ikke enig i forbrugernes anmeldelser? Eller ønsker du bare at bekræfte de i forvejen positive anmeldelser? Så læg selv en anmeldelse og bidrag til at fremtidige kunder ved, hvad de køber, når de skal vælge et webcam, der passer til deres behov.

Køb et webcam på tilbud

Der er mange gode muligheder for at købe et webcam på tilbud. Dog hænger pris og kvalitet ofte sammen, hvorfor det er særligt vigtigt, at du undersøger markedet inden køb og læser ekspert- og forbrugeranmeldelser. Hvis det er et af produkterne på denne side, så er du særligt heldig, for dem kan vi sige god for, så slå til mens du kan.

Er det derimod et ukendt produkt er det vigtigt, at du gør dig forarbejdet, så du ikke står tilbage med et utilfredsstillende og uholdbart produkt. Kan du ikke finde et af de anbefalede produkter på tilbud lige nu, så kan du altid se tiden an og se om det ikke kommer på tilbud før eller siden. Vi forstår dog godt, hvis du ikke kan vente med at købe dit webcam, så du kan komme i gang med dine virtuelle møder i trygheden af dit eget hjem.

Billig er ikke altid bedst, men det bedste er altid den billigste løsning i sidste ende, da du slipper for at skulle ud og købe et nyt webcam flere gange, fordi det ikke fungerer optimalt eller lever op til dine forventninger.

Det skal du være opmærksom på, når du køber et webcam

Det kan være svært at overskue, hvad man skal kigge efter, når man er på jagt efter det helt rigtige webcam. Hvad er fps? Hvad er 750p? og hvordan er det forskelligt fra 1080p? er du også forvirret? Så har vi samlet en lille oversigt herunder, der giver dig et indblik i, hvad det hele betyder:

 • Opløsning: En høj opløsning er et absolut must. Jo højere jo bedre. Vi anbefaler et minimum på 720p, når du leder efter et webcam, mens et 1080 er endnu bedre.
 • FPS: Frames Per Second er et udtryk for, hvor mange billeder kameraet optager per sekund. Her er en højere FPS også mere ønskværdigt end en lavere, da en lav FPS vil give en mere rykkende og ujævn bevægelse. Du bør som minimum vælge et kamera med 15 FPS, og gerne helt op omkring 24 for et mere glidende billede.
 • Linse: Her anbefaler vi særligt glaslinser fremfor plastiklinser, da det generelt er med til at sikre en bedre performance fra kameraet.
 • Motion Sense: Med denne funktion kan du forvandle dit webcam til et sikkerhedssystem.
 • Autofokus: Denne funktion gør at billedet altid fokuserer på dig, uanset om du bevæger dig eller ej.

Med dette på plads er det måske nemmere at overskue at finde det produkt, der bedst passer til dig og forstå, hvilke specifikationer der måske medfølger.

Fordele ved at anskaffe et Webcam

Er du stadig lidt i tvivl om, hvorvidt du i virkeligheden har brug for at anskaffe dig et webcam? Så lad os lige minde dig om frem gode grunde til, hvorfor vi mener, at et godt webcam er en absolut essentiel gadget:

 • Muligheden for at mødes med dem, du elsker allermest uden at skulle rejse langt for at se dem
 • En billigere løsning end et standard videokameraer og har desuden en fordel i at give en ansigt-til-ansigt kommunikation fremfor en mere distanceret kommunikation
 • De er vigtige i mange typer jobs, især ved hjemmearbejde og kan bruges til at snakke med klienter, kunder eller måske kollegaer, så du ikke føler dig alt for isoleret
 • Med et webcam kan du modtage undervisning, kurser, træning mm. på en lang række måder uden at skulle forlade trygheden ved dit eget hjem
 • Du behøver ikke have bukser på – en af vores favoritting ved webcam’et er, at du kun behøver at være velklædt fra toppen og ned. Resten er udenfor kamerafeltet og du kan derfor være afslappet fra maven og ned

Er du stadig ikke overbevist? Et webcam kan bruges til forfærdeligt mange ting på en gang og samtidig forvandles til et billigt sikkerhedssystem. Du kan også have sjov i timevis med et webcam, der kommer med special effects.

Hvorfor det er en god idé at anskaffe en klap til at dække dit webcam

Enten skal du kigge efter et webcam med en form for dække ellers skal du dække det ved at sætte noget over det, når du ikke bruger dit webcam. En direktør fra den amerikanske sikkerhedstjeneste FBI har blandt andet beskrevet, at denne handling skal gøres på samme måde, som at du altid ville låse din dør, når du forlader dit hjem.

Ved ikke at dække dit webcam, har du placeret et overvågningskamera i dit hjem, tilgængeligt for dygtige hackere til at overtage, så de kan se alt, hvad du foretager dig i dit hjem, så længe det er indenfor kameraets synsfelt. Mange hackere bruger denne teknik til at forsøge at afpresse ofret for penge.

Derfor anbefaler vi altid, at du køber et webcam med et dække eller, at du selv husker, at placere noget foran dit webcam, når du ikke bruger det.

Er det indbyggede webcam i min computer ikke nok?

Et indbygget webcam er oftest i meget dårligere kvalitet, fordi der ikke er kælet for detaljerne på samme måde som ved et designet fritstående webcam. Med et indbygget webcam vil du altså oftest opleve ringere kvalitet, såvel som ingen mulighed for at rykke på webcammet så det stiller skarpt på det, du ønsker. Ligeledes er der som regel heller ingen mulighed for at indstille dit webcam fra den helt rigtige vinkel, så du står allerskarpest. Du mister også noget professionalisme ved at have et rigtigt fritstående webcam.

En anden grund til at indbyggede webcams i din computer er så dårlig kvalitet, er at det tynde materiale, der er at finde i en bærbar, simpelthen ikke tilbyder plads til en bedre løsning. Den lille plads gør at producenterne er nødt til at formindske sensoren og linsen, hvilket fører til en mere grynet kvalitet, der har svært ved at gøre et billede skarpt i lav belysning.

Herudover får en højere opløsning ikke altid producenten til at sælge flere computere, da det oftest ikke er selve grunden til, at forbrugeren anskaffer en bærbar til at starte med. Gør derfor noget godt for dig selv og dit eget billede og køb et fritstående webcam, der værner om kvalitet og billede, så du fremstår bedst mulig. Det gør hjemmearbejdet en del sjovere.

Hvorfor et webcam er en absolut essentiel gadget?

COVID-19 har virkelig vist os, hvordan det teknologiske kan hjælpe med at holde maskinerne i gang på trods af hjemsendelser. Selvom landet begynder at åbne mere op, har denne tid i den grad åbnet op for mulighederne for hjemmearbejde og online undervisning. Derfor er vi af den overbevisning, at et webcam kun bliver mere relevant i fremtiden.

Det har ligeså haft en vanvittig god effekt på mange undervisningssituationer og kurser, både for underviserne, der ikke behøver at aflyse undervisning, eksempelvis på grund af en manglende mulighed for transport, men også på at flere elever, der måske normalt ikke ville være kommet til undervisningen, pludselig finder en tryghed ved at deltage i undervisningen, når det foregår virtuelt.

Behovet for at mødes på trods af at være på afstand og en mere og mere digitaliseret verden gør, at et webcam og dets mange fantastiske funktioner er og bliver en fuldstændig essentiel gadget. Derfor kan vi kun anbefale dig, at du anskaffer dig et webcam. Du vil få brug for det før eller siden.

Hvorfor er webcams fra Logitech så populære?

Det er ikke underligt at flere af de anbefalede produkter på denne side stammer fra Logitech. Logitech er nemlig en af de største producenter i hele verden, når det kommer til multimedia-udstyr. Firmaet er grundlagt i 1981 i Schweiz.

De fremstiller altid innovative kvalitetsprodukter specielt designet til at gøre hverdagen meget nemmere og de var en af de første pionerer indenfor computerudstyr. De har sidenhen videreudviklet deres produkt og har opnået ekspertviden på området, samtidig med at de producerer og leverer produkter verden over. Det er altså klart at Logitechs innovative businessstrategi og ekspertviden, når det kommer til multimedia-produkter, også afspejler sig i deres bedste webcams.

Derfor kan vi kun anbefale at undersøge webcams fra Logitech inden køb. Det er selvfølgelig ikke alle modeller, der rammer skiven lige godt, hvorfor vi anbefaler, at du læser undersøgelser og anmeldelser af det specifikke produkt inden køb.

Populære Tests