Bilbatteri Test 2024 → De 5 Bedste Bilbatterier

Bedste bilbatteri

Et bilbatteri – eller startbatteri om man vil – er en essentiel del af en bil. For hvis ikke du har et fungerende batteri installeret i bilen, så kommer du ingen vegne. Som navnet antyder, er et startbatteri nemlig nødvendigt for at starte bilen.

Men så er det vel bare at købe det første og bedste batteri til sin bil? Desværre ikke helt, der er nemlig forskel på bilbatterier, og det er derfor en god idé at undersøge, hvilke bilbatterier, der klarer sig bedst i test.

Og det er lige netop det, som vi giver dig et overblik over her på siden. Vi har samlet nogle af de absolut bedste bilbatterier, og du må ikke lade dig skræmme af, at det i høj grad er bilbatterier fra velkendte mærker. For selvom de laver de absolut bedste og mest pålidelige bilbatterier, er deres priser fortsat ganske fornuftige.

Læs med og bliv klogere på, hvordan du vælger det bedste bilbatteri til din bil.

Varta H3 – 12V 100Ah – Bedste bilbatteri

Varta H3 – 12V 100Ah

 

Vil du gå all in på dit nye bilbatteri, kan du til en relativ fornuftig pris købe et Varta H3 Silver Dynamic bilbatteri. Her får du et nøk op på power i forhold til producentens anden produktlinje; Blue Dynamic. Det betyder i bund og grund, at du for en endnu bedre starteffekt og en større ladekapacitet. Til sammen betyder det færre problemer med batteriet i hverdagen.

Varta H3 vurderer vi til at være det bilbatteri, der klarer sig bedst i test. Det gør det blandt andet også fordi det som udgangspunkt kan bruges i alle personbiler (med plads til batteriet), som ikke er udstyret med start/stop-teknologi.

Varta E11 – 12V 74Ah – Bedste bilbatteri til prisen

Varta E11 – 12V 74Ah

 
 

Varta E11 er et af de mest populære bilbatterier fra den respekterede producent af bilbatterier, og det er ikke helt uden grund. Bilbatteriet er nemlig kendt for at levere en høj ydeevne henover en længere periode, og så fungerer det til rigtig mange biler.

Du kan nemlig, som udgangspunkt, vælge et bilbatteri fra Varta Blue Dynamic-serien (E11 er en del af denne), og regne med at det passe til alle ”almindelige” personvogne uden forhindrende ekstraudstyr og Start/Stop-funktion.

Det der gør lige netop Varta E11 til det bedste bilbatteri til prisen, er kombinationen af høj ydeevne, pålidelighed og ikke mindst en særdeles fornuftig pris.

Varta G14 – 12V 95Ah – Bedste start/stop bilbatteri

Varta G14 – 12V 95Ah

 

Hvis du har du købt en bil med start/stop-funktion, kan du ikke bare installere et helt traditionelt batteri i bilen. For at undgå problemer, skal du nemlig sikre dig, at bilbatteriet er bygget til at kunne håndtere de konstante start og stop, som funktionen medfører.

Her kan vi klart anbefale Varta G14, som det bedste start-stop bilbatteri. Batteriet er en del af Varta Silver Dynamic AGM, og det betyder, at batteriet er bygget til at lade ekstra hurtigt op – blandt andet med energi fra bilens regenerative bremsesystem.

Selv siger Varta, at dette batteri har en 3 gange så lang levetid som et ”almindeligt” batteri, og mens det måske skal tages med et gran salt, så er der ingen tvivl om, at Varta G14 er af høj kvalitet.

GS YUASA MF038 – 12V 35 Ah – Bedste billige bilbatteri

GS YUASA MF038 – 12V 35 Ah

 

GS YUASA MF038 er et billigt bilbatteri fra en af Asiens største producenter af startbatterier til lastbiler og personbiler. Her får du et lille batteri med en relativ lille kapacitet, hvilket betyder, at du skal sikre dig, at batteriet kan levere nok strøm til at starte og holde gang i din bil.

Kan det det, finder du næppe et billigere bilbatteri, der også er pålideligt. Skulle der mod forventning opstå problemer med dette bedste billige bilbatteri inden for de første par år, kan du glæde dig over, at det kommer med en garanti på 3 år.

Batteriet passer som udgangspunkt i biler uden start/stop-teknologi.

Vooni® Jumpstarter Powerbank – Bedste bilstarter

Vooni® Jumpstarter Powerbank

 

Med Vooni Jumpstarter Powerbank behøver du ikke at bekymre dig for, om bilen nu kan starte eller om bilbatteriet er dødt. Det er nemlig ikke en helt almindelig powerbank, men derimod en powerbank, der både kan oplade din telefon og agere som bilstarter på en kold vintermorgen. Du skal bare sørge for, at den er ladet op.

Powerbanken kan ved 100% strøm starte din motor flere gange, så du er ekstra godt dækket ind. Ligeledes er den selvfølgelig udstyret med såkaldte Smartclips, der sørger for, at du undgår en kortslutning og som kan give alarm, hvis der er uregelmæssigheder i bilbatteriets spænding.

For prisen er det et genialt værktøj at have liggende i bilen, da det i den grad kan redde dagen – eller i det mindste spare et opkald til autohjælpen.

Sådan udvælger vi vores Bedst i Test bilbatterier

Her på siden specialiserer vi os i at lave lister over de absolut bedste produkter inden for en række produktkategorier. Selvom vi umuligt kan være eksperter inden for alt, så er vi eksperter inden for research. Når vi sammensætter en liste som denne over de bilbatterier, der klarer sig bedst i test, sker det altså på baggrund af en mange timers forudgående forberedelse.

Vi læser tests og anmeldelser af utallige forskellige bilbatterier fra pålidelige kilder, vi undersøger anmeldelser fra tidligere købere af forskellige batterier, vi sammenligner forhandlere og fabrikanter, ligesom vi også kigger på batteriernes tekniske specifikationer. Alt dette og meget mere er med til at sikre, at vi kan lave en fyldestgørende og dybdegående liste over de bedste bilbatterier.

Så behøver du ikke at bruge lige så meget tid på research selv, men kan i stedet lade os inspirere dig til, hvilket startbatteri, der er det bedste for dig og din bil.

Find bilbatterier på tilbud

Du kan naturligvis altid finde bilbatterier på tilbud – og det er faktisk ikke helt dumt at være lidt opmærksom på netop dette. Der kan nemlig være mange penge at spare, hvis ellers man er lidt årvågen. Vi forsøger at hjælpe dig på vej, ved så vidt muligt at linke ind til webshops med de bedste priser, så du er sikret et godt tilbud.

Når man køber et bilbatteri på tilbud, kan det gavne på flere måder. Man kan spare et par hundrede kroner på et bilbatteri, som man ellers ville have købt alligevel. Men man kan også vælge at købe et dyrere og bedre startbatteri, fordi det nu er sat ned til et prisniveau, som man er villig til at betale.

Ligegyldig om du hælder mest til at gøre det ene eller det andet, så er det gavnligt at holde øje med gode tilbud på bilbatterier.

Køb et bilbatteri på nettet i dag

Når det kommer til tilbehør til en bil, er der mange, der ikke rigtig ved, hvor de skal gå hen, hvis de gerne vil have produkter i høj kvalitet. Og det kan vi godt forstå – det er nemlig ikke forfærdelig mange fysiske forhandlere, som er let tilgængelige, der sælger pålidelige bilbatterier og andet biltilbehør. 

Heldigvis kan man finde gode forhandlere af startbatterier på nettet. Her kan du købe alle ovenstående bilbatterier, og ovenikøbet få dem leveret lige til døren. Fordelene ved at købe et bilbatteri på nettet er mange, men især to er værd at fremhæve:

 1. Det er væsentligt billigere, da en webshop ikke har udgifter til dyre butikslokaler og sælgere, og
 2. En webshop kan have et væsentlig større produktsortiment end en traditionel fysisk butik

Begge dele kommer dig til gode, fordi du får langt flere bilbatterier at vælge i mellem samtidig med, at priserne typisk også vil være lavere. Alt sammen fordi du handler fra din computer, telefon eller tablet i stedet for at køre hen til den nærmeste fysiske forhandler – hvor end den så ligger.

Sådan skifter du selv bilbatteri

Mange får gerne deres mekaniker til at skifte bilbatteriet for dem – og det er der sådan set ikke noget i vejen for. Hvis man har pengene til at få mekanikeren til at gøre det for en, kan man jo lige så godt gøre det.

Vi anbefaler dog alligevel, at man overvejer at gøre det selv. Både kan man spare penge på det, og så lærer man også noget om sin bil, og hvordan den er sat sammen. Det kan virke ligegyldigt, men det er ikke helt dumt at vide, hvis man en dag står og har problemer.

Det er heldigvis relativt enkelt at skifte bilbatteri, hvis blot man er forsigtig og tager det i et stille og roligt tempo. Hvis aldrig du har prøvet det før, så læs nedenstående trin-guide for en udførlig gennemgang af processen:

 1. Parkér bilen et sted, hvor der er rigeligt med plads omkring den. Sørg for at nøglen ikke ligger inde i bilen, da dørene muligvis låser af sig selv, når strømmen slår fra.
 2. Tag for en sikkerheds skyld gummihandsker og beskyttelsesbriller på. Skulle der være en lækage på dit bilbatteri og du får batterisyre på dig, kan det være utrolig farligt.
 3. Gennemgå bilens manual for at se om der skal bruges en kode til at bruge ting som radio, navigation og lignende efter at batteriet har været fjernet. Hvis du skal, så find denne kode inden du fortsætter.
 4. Åbn kølerhjelmen og sørg for at den står godt fast.
 5. Find frem til batteriet (typisk vil det sidde i en af siderne af motorrummet).
 6. Sørg for at du har styr på hvilket kabel, der er minus, og hvilket der er plus (sæt eventuelt mærker på).
 7. Fjern minus-kablet fra batteriets negative pol og undgå for alt i verden, at kabelskoen ikke kommer i kontakt med bilens karosseri (eller andet for den sags skyld).
 8. Gør præcis det samme med plus-kabel fra batteriets positive pol.
 9. Løsn batteriet og tag det forsigtigt ud af bilen. Det kan være tungt (op til 25+ kilo), så få eventuelt en hjælpende hånd.
 10. Gør det nye batteri klar til isættelse (fjern plast og andet, der ikke skal sidde på batteriet, når først det er pakket ud).
 11. Sæt det nye batteri i, og fastgør det præcis som det gamle var fastgjort.
 12. Tilslut plus-kablet til den positive pol, og sørg for at det er godt spændt fast.
 13. Gør det samme for minus-kablet til den negative pol.
 14. Gennemgå alt for at sikre dig, at alt sidder rigtigt og ordentligt fast.
 15. Start bilen. Hvis den starter, har du monteret batteriet rigtigt. Hvis ikke den starter skal du gennemgå det hele igen, for at sikre, at alt er gjort rigtigt. Det kan også være, at der ikke er strøm på batteriet.

Hvis ikke du er frisk på at kaste dig ud i ovenstående proces, kan du naturligvis altid få din mekaniker til at gøre det for dig.

Hvad skal man være opmærksom på, når man køber bilbatteri?

Når du køber et nyt bilbatteri er der naturligvis en række faktorer, der spiller ind. For det er ikke nødvendigvis alle bilbatterier, der passer til alle biler. Dertil er der forskel på, hvor meget kapacitet og hvor stort et batteri en bil har brug for.

Du skal i overordnet grad overveje følgende:

 • Alder på bilen
  Jo ældre bilen er, jo mindre avanceret behøver batteriet at være.
 • Størrelse på motor
  Jo større motoren på bilen er, jo bedre skal batteriet også være.
 • Mængden af el-drevent ekstraudstyr
  Har en bil en masse ekstraudstyr, der kræver strøm, vil det kræve et bedre og større batteri.
 • Start/stop-system
  Hvis bilen har et start/stop-system, bør den udstyres med et batteri, der er udviklet til dette.
 • Bykørsel
  Kører bilen meget i byen, vil der være større belastning på batteriet, end hvis den primært kører længere ture.
 • Inde- eller udeparkering
  Et bilbatteri er hårdere belastet, når det står udenfor, end når bilen er parkeret indenfor i ly for vind og vejr.

Generelt set er rådet herfra; penge sparet på at købe et billigere bilbatteri, er ikke nødvendigvis penge sparet i længden – især ikke på en ny bil. Tænk mere på funktionalitet og sikkerhed i dette tilfælde, end på at spare et par hundrede kroner i anskaffelsespris.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Telwin Convert 1000

Som en lille bonus til vores liste over de bedste bilbatterier, har vi også fundet en af de bedste bilbatteri ladere. Den oplader ikke bilbatteriet, men kan derimod sikre, at du kan få et helt almindeligt 220 AC stik i din bil.

Stikket kan eksempelvis bruges til at oplade en bærbar computer, have strøm til en DVD afspiller eller måske et TV. Det foregår helt enkelt ved at du sætter batteriladerens converter i bilens cigartænderstik, hvorefter batteriladeren kan give strøm til en lang række elektriske apparater.

Telwin Convert 1000 bilbatteri lader slår selvfølgelig automatisk fra, hvis bilbatteriet er ved at løbe tør for strøm. Der er altså ikke noget at bekymre sig om.