Cykellås Test 2024 → Se De 5 Bedste Cykellåse

Cykellås

Vi danskere elsker at cykle. Problemet er bare, at der også er ret mange, der elsker at stjæle cykler. Bor man i storbyen kan man næsten være sikker på, at man får stjålet sin cykel, hvis ikke den er udstyret med en god cykellås. Men hvor finder man sådan en? Jo, det gør du lige her i artiklen, hvor vi præsenterer dig for de 5 bedste cykellåse i 2022.

Modellerne på listen nedenfor er alle gode bud på, hvordan du kan holde din cykel mere sikker, når du ikke selv bruger den. Men priserne, sikringsniveauerne og typerne af låse er forskellige. Det betyder, at nærmest uanset dine behov og dit budget, så er der en cykellås til dig.

På den anden side af vores lille bedst i test liste for cykellåse har vi samlet en masse gode råd omkring det at købe cykellås. Du kan blandt andet blive lidt klogere på, hvad du skal være opmærksom på, hvor du kan købe til gode priser og finde en cykellås på tilbud og meget mere.

Der er altså lagt op til masser af forhåbentligt nyttig information, som vi satser på, at du kan bruge til noget i din købsproces. Men nok om, hvad der kommer – lad os komme i gang!

HIPLOK DX Plus U-Lock – Bedste cykellås

HIPLOK DX Plus U-lock Cykellås

Den første cykellås, som vi vil anbefale her, er HIPLOK DX Plus U-Lock. Faktisk får den titlen som den bedste cykellås i denne omgang.

Som navnet indikerer, er det en u-lås eller det, som vi også kalder for en bøjlelås. Den er oplagt at kombinere med en wire. Så snart, at du har en wire, har din lås nemlig en længere rækkevidde. Den kan eksempelvis sørge for, at cyklen bliver låst fast til en lygtepæl, et cykelstativ, et træ eller lignende. Wiren – eller kablet – kan opbevares i låsen – der er nemlig lavet en decideret opbevaringsplads til den.

HIPLOCK DX Plus U-Lock er fremstillet i solide materialer og vejer derfor også 1,1 kilo. Den er praktisk talt umuligt at brække op, og det er da også derfor, at den er forsikringsgodkendt. Med sin tykkelse på 14 mm vil en cykeltyv skulle have det helt store værktøj frem for at tackle låsen, og det betyder, at din cykel er overvejende sikret.

Men selvom der er blevet brugt solide materialer til udarbejdelsen af låsen, skal du ikke frygte for dit cykelstel. Den er nemlig belagt på overfladen med blød gummi, så den ikke ridser stellet. Derudover har den en lille smart feature; nemlig et såkaldt clip ride system. Det gør det muligt at montere låsen i din bæltestrop, i dine stropper på rygsækken eller lignende. På den måde slipper du for at bekymre dig om, hvordan du skal have din HIPLOCK DX Plus U-Lock med dig.

Tilfredse kunder siger god for HIPLOCK DX

Når man søger efter denne cykellås på Google Anmeldelser, bliver man præsenteret for en vifte af tilfredse kunder, der nærmest kun har positive ting at sige om HIPLOCK DX som lås. Faktisk har den i skrivende stund ikke fået en eneste anmeldelse på under 3 stjerner, og den gennemsnitlige score er 4,7 ud af 5.

Den primære anke er i forhold til låsens vægt. Fordi den er så solid som den er, er vægten svær at komme udenom. Derfor er det vigtigt, at man beslutter sig for, hvorvidt man kan leve med en tungere cykellås til gengæld for, at man forhåbentligt kan regne med, at cyklen ikke bliver stjålet.

Basta Ringlås – Bedste billige cykellås

Basta ringlås Cykellås

Hvis du er på udkig efter den bedste cykellås til prisen, så kommer du ikke udenom denne model fra Basta. På trods af, at det er en billig cykellås, så er den forsikringsgodkendt og særdeles anbefalelsesværdig.

Her får du en meget traditionel cykellås, der monteres på stellet og låser om baghjulet. Den er ganske nem at montere, og kan er typisk ikke en, som tyven kan skære over på stedet. Den har nemlig et hærdet stålbeslag, samt en såkaldt anti-boreplade på cylinderen.

Til gengæld gør den det ikke muligt at låse cyklen fast til omgivelserne, men i mange tilfælde vil det ikke være nødvendigt. Det forholder sig nemlig som regel sådan, at cykeltyven udvælger det nemmeste mål, og der er sjældent noget nemt ved en cykel, der ikke kan cykles på.

Når du køber denne Basta ringlås, medfølger der to cykelnøgler. De kan bare ryge direkte i nøglebundtet, og så er du godt kørende. Skulle du miste dem, er der mulighed for at bestille nye via en online nøgleservice.

Hundredevis af begejstrede købere hos COOP

Cykellåsen her kan blandt andet købes hos COOP, og det er der mange, der har gjort. I alt er der i skrivende stund mere end 400 anmeldelser, der i gennemsnit vurderer låsen til 4,7 ud af 5 stjerner. Den bliver generelt rost for at være nem at montere, for at gøre hvad den skal og for at være forsikringsgodkendt til en skarp pris.

Det eneste, du skal være opmærksom på er, at låsen som udgangspunkt ikke kommer med skruer. Så hvis den skal monteres så snart den ankommer, er det bare med at sørge for at have nogle skruer ved hånden.

ABUS Bordo Lite Combo SH – Bedste cykellås med kode

Abus Foldelås 6055 Bordo Lite Combo

Hvis du er på udkig efter den bedste cykellås med kode, så vil vi gerne slå et slag for denne ABUS Bordo Lite Combo SH. Det er en såkaldt foldelås, som er praktisk talt umulig at klippe over. Samtidig er den ikke større eller tungere end, at du kan smide den i jakkelommen, tasken eller på en cykellåsholder, som kan tilkøbes og monteres under sadlen.

Foldelåsen fungerer lidt som en tommestok; du folder den ud på cirka samme måde, og den har derfor lidt af fleksibilitet som en kædelås. Forskellen er bare, at den er ganske stærk og svær at ødelægge. Med kodelåsen behøver du heller ikke at bekymre dig om at miste cykelnøglen. For hvis vi skal være ærlige, så har vi nok alle forlagt nøglen til vores cykel en gang eller to.

Her får du i stedet muligheden for at indstille din egen firecifrede kode. Så kræver det blot, at din hukommelse er god nok til, at du kan huske, hvad koden er. Mens du studser over om det er tilfældet, så kan vi fortælle, at det naturligvis er en forsikringsgodkendt cykellås.

Endnu en cykellås med 4,7 ud af 5 stjerner

Det begynder at virke lidt utroligt, at der nu er tre cykellåse i streg, der bliver ratet til 4,7 ud af 5 stjerner. Men den er altså god nok; i skrivende stund har denne ABUS Bordo Lite cykellås nemlig fået 55 anmeldelser, der i gennemsnit vurderer den til 4,7 stjerner.

De fremhæver især låsens robusthed, der er særligt høj i forhold til dens meget kompakte størrelse. Der, hvor den – ifølge kunderne – kunne være bedre var, at den gerne måtte komme med en holder – i stedet for, at den skal tilkøbes.

ABUS Bordo Alarm SH – Bedste cykellås med alarm

FOLDELÅS BORDO ALARM SH

Vi kan lige så godt afsløre det; de sidste to cykellåse på vores liste kommer også til at være foldelåse fra ABUS. Det er der en god grund til; de er bare rigtig gode. Modellen her er bedste cykellås med alarm.

Alarmen er monteret direkte på cykellåsen, og kan registrere bevægelser via en vibrationssensor. Når vibrationerne bliver så stærke, at de ikke bare skyldes vinden eller forbigående, begynder alarmen at hyle. Det kan cykeltyvene kun prøve en enkelt gang, før de holder sig langt væk fra sådanne alarmlåse.

Derudover er ABUS Bordo Alarm SH også bare generelt en rigtig sikker lås. Den er robust, og fordi det er en foldelås, er den svær at ødelægge for selv den mest garvede cykeltyv. Modellen vurderes til et sikkerhedniveau på 10 ud af 15, hvilket er ret højt.

Sikkerhedsniveauet og prisen, som også er ret høj, betyder naturligvis, at det ikke nødvendigvis er den rigtige lås for alle. Den er primært til dig, der har en dyr cykel eller bor i områder med høj risiko for cykeltyveri. Men hvis det er tilfældet, så er der ingen tvivl om, at det her er creme de la creme – og så er den naturligvis forsikringsgodkendt.

ABUS Bordo 6500A SmartX – Bedste cykellås med app

BORDO 6500A SMARTX FOLDELÅS - 110 CM

Sidste model på listen bliver ABUS Bordo 6500A SmartX, som er den bedste cykellås med app. Der er sket meget henover de seneste år; nu har vi både fået cykellåse med indbygget alarm og nu låse, der har tilhørende apps på telefonen.

Men den er god nok; modellen her er udstyret med Bluetooth, og kan kobles sammen med din smartphone. Idéen er, at du slipper for nøgler og kodelåse – i stedet kan du låse den op med din telefon. Samtidig kan du via app’en få vist præcis, hvor cyklen sidst har været parkeret. Det er en sand gave, hvis man har drukket lidt for tæt natten igennem, og ikke helt kan huske, hvor man stillede cyklen aftenen før.

Ligesom med modellen ovenfor, er ABUS Bordo 6500A SmartX også udstyret med en alarm. Lyden når op på hele 100 dB og er aktiveret i 15 sekunder, hvorefter den genaktiveres automatisk, hvis ikke du slår den fra. I modsætning til ovenstående model behøver du ikke at være lige så bekymret for selv at udløse alarmen; du behøver nemlig ikke at røre låsen for at låse den op, når du har app’en på din telefon.

Husk strømmen

Den her cykellås med app er farlig smart, men du skal også huske, at den skal være opladet. Ellers får du svært ved at låse din cykel op. Den lades via et USB-C-kabel, og du kan hele tiden følge med i batteristatus ved hjælp af indbyggede LED-lys.

Men det er ikke kun låsen, der skal være opladt; også din telefon skal helst have strøm på batteriet. Så det nytter ikke noget at komme hen til cyklen efter en lang dag, hvor telefonen har været brugt nok til, at den er helt død. Eller efter en nat, hvor man har glemt at få sat den til opladning.

Positive anmeldelser

Det med strømmen virker ikke til at være et større problem end som så. Spørger man dem, der har anmeldt ABUS Bordo 6500A SmartX på Google Anmeldelser, er den nemlig ret godt. Nærmere præcist fortjener den – endnu engang – i gennemsnit 4,7 ud af 5 stjerner.

Vi lover, at vi ikke er dovne. Det må være tilfældighederne, der spiller os et puds, men den er god nok. Folk er begejstrede for deres cykellås med app fra ABUS. Men endnu engang er det naturligvis vigtigt at pointere, at der her er tale om en relativ dyr cykellås. Den er derfor primært til dem, der kan se en værdi i den høje pris, sikkerhed og frihed for nøgler.

Sådan finder vi de bedste cykellåse

Det var alt, hvad der var at komme efter i denne omgang som en del af vores cykellås test. Men at kalde den det kan i virkeligheden godt være en anelse misvisende. For det er faktisk ikke os, der har testet de enkelte cykellåse.

Hvis vi skal være helt ærlige, så er det hverken noget vi har kompetencerne eller ressourcerne til. Derfor er ovenstående bedst i test liste baseret på en lang række forskellige ekspertanmeldelser, forbrugeranmeldelser, tekniske specifikationer, priser og mere. Alle disse informationer indsamler vi for et væld af forskellige cykellåse, for herefter at analysere dataene på kryds og tværs.

Det sker alt sammen med henblik på at finde de bedste cykellåse i hver af de fem kategorier, som vi har delt modellerne op i. Resultatet af analysen er du netop blevet præsenteret for.

Køb en cykellås på tilbud

Som du nok bemærkede, så kunne du både få en af de bedste cykellåse til et par hundrede kroner og til et par tusinde kroner. De kan med andre ord blive rigtig dyre, hvis du er på udkig efter det tunge skyts, og det er ikke alle budgetter, der kan holde til det.

Hvis det er tilfældet, så kan du med fordel købe din nye cykellås på tilbud. Det er heldigvis ikke så svært, som man måske kunne gå og tro. Der er nemlig regelmæssigt forhandlere, der reducerer prisen på et udvalg af deres cykellåse. Det er her, at du har mulighed for at slå til for at spare lidt penge.

Har du primært et lunt øje til den billigste cykellås på vores bedst i test liste, så skal du nok ikke gå og vente på et tilbud, for det kommer nok sjældent. Der er typisk rimelig godt salg i de billige modeller, og derfor kan det ikke betale sig for forhandlerne at sætte dem ned i pris.

De dyre er derimod knap så populære hos forbrugerne, fordi det trods alt endnu er mindretallet, der har så dyre cykler, at de kan retfærdiggøre en cykellås til mere end tusinde kroner. Samtidig er der typisk lidt mere at give af på prisen, og det er derfor, at du kan være heldig at gøre dig en god handel ved at købe en cykellås på tilbud.

Sådan låser du din cykel på den sikreste måde

En cykellås kan gøre rigtig meget, for at forhindre, at din cykel bliver stjålet. Det er dog ikke en fuldstændig tyverisikker løsning – det er der vist aldrig noget, der bliver. Men du kan reducere risikoen for tyveri endnu mere ved at tænke lidt over, hvordan du låser din cykel.

Det første trick er at parkere den et sted, der er til skue. Gerne under en lygtepæl eller lignende, hvor der er øget risiko for, at tyven bliver opdaget. Har du mulighed for at holde på et overvåget område, i en aflåst cykelkælder eller lignede kan det også gøre vidundere for risikoen.

Har du muligheden, er det en god idé at låse cyklen fast til noget. Det kan eksempelvis være med en foldelås, kædelås eller bøjelås med wire. Før gerne låsen gennem stellet, baghjulet og en ekstern ting. Typisk kan man bruge cykelstativer, træer, lygtepæle, rækværk eller lignende.

Find en forsikringsgodkendt cykellås

Når du køber en cykellås, bør du altid gå efter en model, der er forsikringsgodkendt. Hvis ikke du har sådan en, er forsikringsselskabet i sin fulde ret til ikke at ville dække et eventuel tyveri af cyklen.

Der er heldigvis flere måder, hvorpå du kan finde en forsikringsgodkendt cykellås. Eksempelvis, er alle låsene på vores bedst i test liste forsikringsgodkendte, så det er et oplagt sted at starte. Alternativt kan du kontakte dit forsikringsselskab og bede dem om at anbefale en cykellås til dig.

En lang række af webshops – herunder dem vi linker ind til ovenfor – markerer også tydeligt deres forsikringsgodkendte cykellåse. Hvis du er i tvivl, kan du også altid kontakte deres kundeservice for at få dem til at undersøge, om en bestemt lås er godkendt.

En billig cykellås kan blive dyr i længden

Vi kan godt forstå fristelsen til bare at købe en billig cykellås, men det er ikke altid, at det er en god idé. Her tænker vi specifikt på typisk kædelåse, der koster under 100 kroner. De er nemlig sjældent forsikringsgodkendte.

Det er der naturligvis en årsag til. De er nemlig relativ nemme at ødelægge, så længe, at tyven har det rigtige værktøj. Derfor er der en noget større risiko for, at din cykel bliver stjålet med en billig cykellås. Fordi forsikringen i så fald heller ikke dækker, skal du anskaffe dig en ny cykel, og så bliver det hurtigt dyrt.

Når det så er sagt, så er en billig cykellås trods alt stadig bedre end ingen cykellås.

Køb din cykellås online og spar penge

Vi er generelt fortalere for, at man køber sin cykellås online. Det er der mange gode årsager til – den primære er, at man kan være heldig at spare nogle penge. Mange webshops har nemlig lavere priser på et udvalg af deres varer, end deres butikspendanter.

Det skyldes blandt andet, at webshops har adgang til et langt bredere marked af kunder, og at deres faste omkostninger ofte er lavere end de er i fysiske butikker. Samtidig er der benhård konkurrence på internettet, fordi forbrugere som dig ikke er blege for at skifte webshop, hvis der er mulighed for at spare bare en krone.

Derfor er webshops nødt til at gøre, hvad de kan for at holde fast på dig. Det betyder lavere priser, gode kundeforhold, attraktive handelsbetingelser og så videre.

Handl hos populære forhandlere

Uanset om du vælger at handle online eller i en fysisk butik, så har du rig mulighed for at købe en cykellås fra en velkendt og troværdig forhandler. Nedenstående liste er blot nogle af de mange:

 • Fri BikeShop
 • CykelExperten
 • PedalAtleten
 • Thansen
 • Harald Nyborg
 • Bilka
 • Føtex
 • Biltema
 • COOP
 • Davidsen

Udvalget er altså kæmpestort, og det endda blandt forhandlere, som langt de fleste danskere kender. Du vil måske bemærke, at flere af dem også forhandler lige netop de cykellåse, som vi har anbefalet øverst på siden.

Det kan derfor være oplagt at starte din søgen hos lige netop en af disse. Generelt vil vi særligt anbefale de, der generelt har et stort fokus på cykler. Det er nemlig her, at du er mest tilbøjelig til at få adgang til det største udvalg af gode cykellåse.

Cykellås bedst i test: Hvilken cykellås skal jeg vælge?

Det var sådan set alt, hvad vi havde at sige om cykellåse i denne omgang. Som en lille afslutning på artiklen, får du nedenfor en opsummering af hvilke cykellåse, der er bedst i test:

 1. Bedste cykellås:HIPLOK DX Plus U-Lock
 2. Bedste billige cykellås: Basta Ringlås
 3. Bedste cykellås med kode: ABUS Bordo Lite Combo SH
 4. Bedste cykellås med alarm: ABUS Bordo Alarm SH
 5. Bedste cykellås med app: ABUS Bordo 6500A SmartX

Har du brug for at få genopfrisket, hvad der gør ovenstående cykellåse særligt fremhævelsesværdige? Så scroll op øverst på siden, hvor du kan læse vores fulde gennemgang af hver af de fem modeller. Det er i øvrigt også her, at du kan klikke dig videre til diverse internetforhandlere, der sælger hver cykellås til attraktive priser.

Tak fordi du læste med!