Elradiator Bedst i Test 2024 → De 6 Bedste Elradiatorer

Elradiator

For mange er en elradiator interessant, fordi det er omtrent den simpleste form for opvarmningsløsning, der findes på markedet lige nu. Vælger man traditionelle radiatorer, gulvvarme eller andre løsninger, kræver det typisk noget større og mere omfattende installationer.

Du skal blot være opmærksom på om boligens elinstallation kan håndtere belastningen, samt om der skal laves faste installationer. Er der behov for ændringer, vil det kræve assistance fra en autoriseret elinstallatør; men det vil fortsat være en langt billigere løsning i installation end andre opvarmningsmetoder.

Men før du kan begynde at opvarme dele af boligen med elradiator, skal du først vælge hvilken model, der skal stå for opvarmningen. Det er her, hvor nedenstående elradiator test kommer ind i billedet. Vi har nemlig udvalgt 7 bud på de bedste elra diatorer, som du kan købe i dag og dermed hurtigt blive klar til at få et varmere hjem.

Hver af de 7 elradiatorer har fået titlen som den bedste i hver deres kategori. Det skal gøre det nemt for dig at lokalisere lige netop den elradiator, der passer bedst til dine behov og dit budget. Samtidig har vi gjort det nemt for dig, hvis du ender med at finde den rigtige elradiator på bedst i test listen; vi har nemlig sørget for at indlejre henvisninger til populære webshops, der sælger de fremhævede produkter til attraktive priser.

God fornøjelse!

Adax NEO H12KWT – Bedste elradiator med WiFi

Adax Varmepanel NEO H12KWT med Wifi 230v 1200w hvid, (HxB) 327x984mm, med ledning og stikprop

Der er flere grunde til, at Adax NEO H12KWT er interessant at kigge nærmere på. Ikke bare er det den bedste elradiator med WiFi; det er også en af de flotteste modeller på markedet, og derfor går denne NEO-serie også under kaldenavnet; design elradiator.

WiFi behøver ikke at være kompliceret

Der er ingen tvivl om, at der efterhånden er rigtig mange smarte produkter på markedet, der kan forbinde til internettet. I mange år har det bare været rigtig kompliceret og de tilhørende apps har i bedste fald være middelmådige.

Men for Adax NEO H12KWT er der ingen grund til at bekymre sig. De har gjort det ualmindeligt nemt at slutte modellen til internettet, og det er da også en af årsagerne til, at den vinder titlen som den bedste elradiator med WiFi. For hvad gør det, at den har WiFi-kompabilitet, hvis det er for besværligt at bruge.

Nem betjening på farten og i nærheden

Når du har koblet elradiatoren til dit WiFi, er det bare at åbne den tilhørende Adax WiFi-app på din mobil. Herfra vil du hurtigt kunne opsætte den elektriske radiator og efterfølgende styre den – uanset hvor du er i verden.

Du behøver sågar ikke engang at tænde og slukke for Adax NEO H12KWT manuelt. Du kan lægge tidsplaner for, hvornår den skal varme og hvornår den skal være slået fra. Dermed kan du undgå at bruge unødigt med penge på opvarmning.

Men bare fordi du kan betjene Adax NEO H12KWT via en app, er det ikke ensbetydende med at du behøvre det. For os er den bedste elradiator med WiFi også en, der kan bruges uden internetadgang – og det kan du med denne model fra Adax. Der er nemlig indbygget indstillingsmulighed direkte på elradiatoren, og det er nogel gange bare nemmere.

Dimplex DTD2W 07 – Bedste Siemens elradiator

Dimplex Top DTD Varmeliste 750w 230v, (HxBxD) 200x1055x90mm, DTD2W 072

Sidst på listen har vi den bedste Siemens elradiator. Titlen går til Dimplex DTD2W 07, som er en stilren elradiator med topudluftning, og op til flere smarte funktioner. Det kan givetvis virke en anelse forvirrende, at vi så præsenterer dig for en model fremstillet af en virksomhed, der hedder Dimplex.

Der er dog en mening med galskaben; Dimplex er nemlig det brand, som Siemens udgiver elradiatorer under. Derfor vil det også være Dimplex, du skal søge efter, hvis du specifikt er på udkig efter en elradiator fra Siemens.

En elradiator med den rette effekt

Vi har specifikt valg 07-modellen, som indikerer radiatorens effekt på 750 Watt, fordi det er et rigtig fint effektniveau for en elektrisk radiator af denne størrelse. DTD2W-modellen kan dog fås med seks forskellige effektniveauer fra 250 Watt til 1.500 Watt, så der er mulighed for at vælge den variant, der passer bedst til dig.

Derudover er det værd at bemærke, at Siemens / Dimplex her har produceret en elradiator med en særligt nøjagtig termostat, der gør den ualmindelig præcis i sin opvarmning, og dermed også ualmindelig anvendelig i hverdagen.

Denne anvendelighed hjælpes også på vej af dobbeltisoleringen, der sikrer, at selve panelet har en relativ lav overfladetemperatur. Det er en fin sikkerhed at have – særligt når Dimplex DTD2W 07 er en Siemens elradiator, der på mange måder går i et med rummet qua det klassiske og meget stilrene, hvide design.

Malmberg DL03A Turbo – Bedste billige elradiator

Fritstående Konvektorradiator med turboblæser hvid, 3-effektindstillinger 750w/1250w/2000w

Elradiatorer kan købes i mange forskellige prisklasser. Der er nogle modeller, der koster adskillige tusinde kroner, mens andre er noget billigere. Malmberg DL03A Turbo hører til sidstnævnte prissegment, og det er blandt andet også derfor, at den her vinder titlen som den bedste billige elradiator.

Lige til at gå til

En af fordelene ved at vælge en billig elradiator som Malmberg DL03A Turbo er, at det er lige til at gå til. Eksempelvis kommer denne model med fødder, som gør, at du hurtigt og nemt kan sætte den op, der hvor du har brug for opvarmning. Der er ikke nødvendigt at bruge tid på at hænge den op på væggen eller andet.

Samtidig er der betjening lige på siden af elradiatoren, så du heller ikke behøver at bøvle med at få sat en app op, forbundet radiatoren til WiFi eller andet. Det er bare at pakke den ud, sætte den op, slutte den til stikkontakten og tænde den. Nemmere bliver det ikke.

Trinløs termostat og indbygget blæser

Selvom Malmberg DL03A Turbo er en billig elradiator, går du ikke på kompromis med effekten. Modellen her kan nemlig yde helt op til 2.000 Watt, og du kan vælge mellem henholdsvis 750 Watt, 1.250 Watt og 2.000 Watt.

Dertil er der også en trinløs termostat, der gør det nemt at vælge, hvilken temperatur du ønsker, at Malmberg DL03A Turbo skal varme rummet op til. Skal den ikke varme op, men bare skal lidt luftcirkulation, kan du også nøjes med bare at tænde for blæseren uden at sætte gang i varmelegmet.

Nobø Front NFK4N – Bedste elradiator

Nobø elradiator 1500W 400V (HxBxD) 400x1025x90mm, Front NFK4N 15

Hvis du er på udkig efter den bedste elradiator, så er det Nobø Front NFK4N, du skal have fat i. Som navnet antyder, bliver den produceret af Nobø, der er kendt for at være førende på markedet, når det kommer til lige netop elektriske radiatorer.

Flot og enkelt design

En af de elementer, der taler for, at det er Nobø Front NFK4N, der skal have titlen som den bedste elradiator, er designet. Det er både enkelt og elegant på en måde, der gør, at radiatoren ubemærket kan integreres med resten af boligens indretning – nærmest uanset hvilken indretningsstil man har derhjemme.

Det er en klar modsætning til det udtryk, som mange forbinder med elradiatorer; nemlig at de er klodsede, kluntede og ikke for kønne. Som du vil se på denne liste over de bedste elradiatorer, er det dog noget, der i overvejende grad er blevet gjort op med; en udvikling, der blandt andet er drevet af producenter som Nobø.

Effektiv opvarmning med 1.500 Watt

Når du køber denne bedste elradiator, så får du en model, der kan yde en effekt på 1.500 Watt. Det vil i langt de fleste tilfælde være tilstrækkeligt til, at du vil opleve en hurtig opvarmning af det rum, som Nobø Front NFK4N monteres i.

Varmen ledes ud gennem udluftningspanelerne på fronten af elradiatoren. Det betyder, at man hurtigt mærker varmen, i modsætning til elradiatorer, der eksempelvis har udluftning i toppen.

Ekstern styring ved hjælp af termostat

Noget af det, der gør Nobø Front NFK4N til den bedste elradiator, er også, at man kan påmontere en termostat. Vælger man den rigtige termostat, vil man kunne styre den elektriske radiator via en smart home hub.

Derudover er Nobø Front NFK4N også gearet til at man kan betjene den ved hjælp af mobil eller tablet; det kræver blot, at man henter den tilhørende app ved navn Nobø Energy Control. Det betyder, at du altid kan holde styr på, at din elradiator kører som den skal.

Det gør også Nobø Front NFK4N til et oplagt valg i eksempelvis sommerhuset, garagen eller andre steder, hvor man gerne vil have lidt varme på – særligt i de kolde tider, men ikke nødvendigvis er i nærheden til at betjene en radiator. Hvis blot denne Nobø elradiator har forbindelse til internettet, og du har det samme, vil det være muligt at styre den fra førnævnte app.

Nedis HTCO40FBK – Bedste lille elradiator

Nedis Elradiator | 2000 W | 2 Varmeindstillinger | Justerbar termostat | Integrerede håndtag | Sort

Er du på udkig efter den bedste lille elradiator, som du kan flytte rundt på efter behov, så er det denne Nedis HTCO40FBK, du skal have fat i. Modellen er ikke ret stor i størrelsen, og det gør den oplagt til de hjem, hvor man gerne vil have en elradiator til lige at supplere med lidt varme i de forskellige rum.

Transportabel – præcis som den skal være

En af de elementer, der blandt andet er med til at gøre Nedis HTCO40FBK til den bedste lille elradiator, er det faktum, at den er transportabel. Den har nemlig integrerede håndtag i sig, som gør, at man relativt nemt kan flytte på den alt efter behov.

Derudover har elradiatoren også indbyggede fødder, som gør, at den kan stilles praktisk talt hvor som helst. Det hjælpes da også på vej af vægten og størrelsen, der er tilpas til, at den kan være de fleste steder og ikke er for tung at manøvre rundt med.

Lille varme – stor effekt

Man kan fristes til at tro, at en lille elradiator også har en lav effekt, men det er ikke tilfældet for Nedis HTCO40FBK. Faktisk kan den yde helt op til 2.000 Watt, hvilket er mere end mange af de andre, større elradiatorer på listen her.

Den behøver dog ikke at varme med den fulde effekt hele tiden. Du kan også indstille den til at køre med 1.200 Watt. Selve betjeningen foregår direkte på den lille elradiator, hvor du også kan justere på termostaten for at tilpasse temperaturen, som Nedis HTCO40FBK varmer op til.

Adax VPS1004E – Bedste elradiator til badeværelse

Adax Vådrumsovn VPS1004E 400v 400w, (HxB) 325x388mm

I mange, særligt ældre boliger, kan det være en noget ubehagelig oplevelse at befinde sig på badeværelset i løbet af vinteren. Er der ingen varme og kunne isolationen være bedre, vil det typisk sætte sig i fliserne, der hurtigt bliver meget kolde.

Mange vælger derfor at investere i en elradiator til badeværelse, også kaldet en vådrumsovn eller en elradiator til vådrum, for at give temperaturen et nøk opad. Det kan være et rigtig effektivt værktøj til at gøre det mere behageligt at bruge badeværelset hele året rundt.

Hvis du vil have fat i den bedste elradiator til badeværelse, vil vi gerne slå et slag for Adax VPS1004E. Det er en model, der er specifikt designet til at blive installeret i vådrum, hvilket vil sige, at den er gearet til at håndtere den fugt, der helt naturligt vil være på et badeværelse.

Sikkert design

Sikkerhed er altid vigtigt, når man har med elektricitet og varme at gøre. Er sikkerheden ikke på plads, kan det nemlig have alvorlige konsekvenser – ikke bare for personer, men også for boligens elinstallationer.

Derfor er det vigtigt at vælge en elradiator til badeværelse som eksempelvis Adax VPS1004E, hvor sikkerheden er prioriteret højt. Modellen her er blandt andet dobbeltisoleret, hvilket vil sige, at overfladetemperaturen er lav, hvilket reducerer risikoen for forbrænding. Dermed kan man også godt benytte elradiatoren i hjem med børn.

Derudover har man også designet Adax VPS1004E til at at have en lav støvforbrænding, hvilket reducerer risikoen for udbrud af brand. Kombinerer man det med sikringen mod overophedning i tilfælde af, at den elektriske radiator eksempelvis skulle blive tildækket, så har man et oplagt bud på en sikker elradiator til badeværelse.