Hästens Seng 2024 → Se De 1 Bedste Senge fra Hästens

Hästens Bed

Hästens senge er kendt for at være nogle af de bedste i verden, og det er de i den grad også prissat efter. Ryet er dog ikke kommet ud af det blå; de blå senge fra den svenske sengeproducent er nemlig konsekvent gode. Det er heldigt for dig, fordi du stort set ikke kan vælge forkert, når du skal beslutte dig for, hvilken Hästens seng, der er den rette.

Når det så er sagt, så er der naturligvis nogle af mærkets senge, der er bedre end andre. Derfor har vi sammensat denne liste over de bedste Hästens senge. Nedenfor vil vi introducere dig til nogle af de bedste og mest populære kontinentalsenge, elevationssenge og boxmadrasser. 

Derudover vil du også kort blive præsenteret for den bedste Hästens topmadras og rullemadras. Det betyder i bund og grund, at en sengegavl er det eneste du mangler for at have et fuldt setup fra Hästens efter at have læst denne artikel.

God fornøjelse!

Bedste Hästens kontinentalsenge

Vi lægger ud med de bedste Hästens kontinentalsenge. Det er uden tvivl dem, der trækker flest kunder til, og det er ikke helt uden grund. Kontinentalsengen er nemlig den mest behagelige sengetype, hvor du får et ekstra komfortabelt lag udover bare boxmadrassen.

Nedenfor finder du tre afsnit, der omhandler tre forskellige senge. Først vil vi præsentere dig for den bedste Hästens kontinentalseng til prisen, sidenhen den dyreste seng og sidst den billigste seng i kontinentalform.

Hästens Maranga BJ – Billigste Hästens kontinentalseng

Kontinental trekvartseng, Maranga - BJ Hästens Seng

 

Sidst på listen over de bedste kontinentalsenge fra Hästens har vi denne model, der er den billigste. Det vil sige, at for dig, der ikke er klar til at bruge op mod 400.000 kroner eller mere på en seng, så er det her den helt rigtige seng.

Faktisk kan det i mange tilfælde være et oplagt bud på en god 140 centimeter seng, fordi du stadig får en luksuriøs model, der sikrer god søvnkvalitet. Derfor er det heller ikke ualmindeligt, at mange starter ud med en sådan seng som denne for lige at opleve, hvad det er for en noget.

Forskellen ligger i lagene

Prisforskellen på den billigste og dyreste Hästens seng ligger især i lagene. Det ses derfor også, at du her får to lag i bunden; ét med bomuld og uld og ét med hør. Derfor måler basen heller ikke mere end 19 centimeter, hvilket kan bidrage til at sengen her er nemmere at komme ind og ud af.

Mellemadrassen er sammensat af 2 lag manuelt behandlede J-krølhår, hvor de dyrere modeller benyter sig af A-krølhår. Derudover har den 8 lag sammensat af det lækreste bomuld og uld. Til sammen giver det en tykkelse på 21 centimeter, og du får således høj komfort uanset den lavere pris.

Bedste Hästens elevationssenge

Skal din næste seng være en Hästens elevationsseng? Så er dette afsnit det helt rigtige sted at følge med. Nedenfor gennemgår vi nemlig tre af de bedste og mest fremhævelsesværdige elevationssenge fra den svenske sengeproducent.

Sådan finder vi de bedste Hästens senge

Det var oversigten over de bedste Hästens senge med en lille tilføjelse til sidst i form af rulle- og topmadrasserne. Vi håber, at du har fundet en, der kan passe til dine behov og dit budget. Lige om lidt kan du glæde dig til at læse mere om Hästens senge, muligheden for at købe dem på tilbud, får svar på spørgsmål og så videre.

Først skal vi dog tale lidt om, hvordan vi har fundet de bedste Hästens senge. Som vi startede ud med at sige, så er de alle af en kvalitet, som de færreste er vant til. Men derfor er der alligevel nogle modeller, der skiller sig ud.

Disse har vi fundet på baggrund af tekniske specifikationer, materialevalg og – sammensætning, funktioner, priser og andre produktinformationer. Hvor muligt har vi benyttet os af en Hästens seng anmeldelse, men en naturlig konsekvens af prisklassen er, at der ikke er mange af disse.

Derfor har vi ikke kunne være lige så afhængige af ekspert- og forbrugeranmeldelser, som vi normalvis er, når vi laver bedst i test-artikler. Det ændrer dog ikke på, at ovenstående giver et godt billede af, hvilke Hästens senge, der er de bedste.

Køb en Hästens seng på tilbud

Vi bliver lidt i det med prisen og hvordan den kan begrænse adgangen til Hästens senge for nogle. Det forholder sig nemlig heldigvis sådan, at der fra tid til anden er mulighed for at finde en Hästens seng på tilbud.

Frekvensen af udsalg på Hästens senge er på ingen måder i nærheden af, hvad vi ser fra andre sengefmærker, som eksempelvis Bedre Nætter. Du skal nok desværre ikke regne med, at du altid kan finde en af ovenstående senge på tilbud, men det hænder heldigvis.

Skulle det ske, at du falder over et Hästens seng udsalg, så har du overordnet set to muligheder;

 1. du kan købe den seng, som du har udset dig og spare nogle penge, eller
 2. du kan købe en dyrere og bedre seng, fordi den med tilbuddet kommer indenfor budgettet.

Hvis du på forhånd har besluttet dig for, at du må købe for X kroner, så vil vi generelt anbefale den nederste tilgang. En seng skal holde i mange år, og du vil derfor takke sig selv for at have valgt det bedste du kunne indenfor de rammer, du har sat dig. Det er i hvert fald vores erfaring.

Man kan dog også gribe mulighed 1, og bruge besparelsen på udsmykning af soveværelset, en god ferie eller lignende. For når først der bliver trukket procenter fra, bliver besparelserne store i kroner og øre ved et godt Hästens seng tilbud.

Hvad er Hästens?

Hästens er en svensk producent af senge, madrasser og andet til soveværelset. Virksomheden er officielt registreret som Hästens Sängar AB, og holder til i den svenske by Köping. Herfra drives den af samme familie, som i 1852 stiftede forretningen med det formål at lave sadler.

I dag er Hästens ejet af Jan Ryde, som er søn til Jack Ryde, der designede det ikoniske blå- og hvidternede mønster, som Hästens senge er så kendte for i dag. Men det er naturligvis meget mere end bare designet, der har gjort sengemærket kendt; de har siden starten af 1900-tallet lavet senge, og i 1952 blev de hofleverandør til det svenske kongehus.

Titlen som hofleverandør er naturligvis ikke noget, man bare lige opnår. Det kræver produkter af god kvalitet, og det er lige netop det, som Hästens har været kendt for i en periode, der snart kan omtales som århundreder.

Køb din Hästens seng online og spar penge

Hästens er et af de mærker, der styrer deres salgssteder med rimelig hård hånd. Det vil sige, at de også relativt hårdt kan styre prisen på deres senge. Når det så er sagt, så kan der være en idé i at købe din Hästens seng online.

For selvom producenten styrer prisen, så kan man til tider opleve, at sengene er lidt billigere at købe på nettet. Samtidig er der det fantastiske ved onlinehandel, at hurtigt og nemt kan tjekke om der er et tilbud. Du kan eksempelvis komme tilbage til siden hen løbende, for at se, hvordan prisen udvikler sig.

Det er trods alt noget nemmere end hver uge at skulle hen til din lokale Hästens forhandler, som sandsynligvis ikke ligger lige rundt om hjørnet. Samtidig har du mulighed for at slå til, hvis du skulle opdage, at prisen på din drømmeseng er blevet sat ned.

Dertil kommer naturligvis alle de andre fordele. Eksempelvis vil man givetvis kunne finde en forhandler med prismatch på internettet, man vil kunne få leveret sengen lige til døren og man kan hurtigt komme gennem købsprocessen uden at have en sælger, der forsøger at sælge alverdens ekstra ting med idet, at du er ved at betale.

Werenberg er et det helt rigtige sted at handle

Som du måske har bemærket, er det Werenberg, som vi anbefaler i løbet af bedst i test artiklen. Det er ikke helt uden grund; først og fremmest er det en af de eneste danske møbelhuse, der har forhandleraftale på Hästens senge.

Men det er naturligvis ikke nok til, at de fortjener en anbefaling i sig selv. Det er til gengæld det faktum, at deres webshop er e-mærket, hvilket vil sige, at du er sikret god behandling som kunde. Der er rig mulighed for finansiering af køb, og så er der 100 % prismatch, hvilket vil sige, at hvis du finder en Hästens seng på tilbud et andet sted, så får du den til samme pris hos Werenberg.

Slår man Werenberg op på Trustpilot, har de i gennemsnit fået 4,7 ud af 5 stjerner af de knap 1.000 anmeldelser, som de har fået i skrivende stund. Hele 93 % af anmeldelserne kalder Werenberg for et godt eller fremragende sted at handle. Der kan således ikke herske megen tvivl om, at du kan være helt tryg ved at købe din Hästens seng her.

Hvilken Hästens seng skal jeg vælge?

Det var sådan set alt, hvad vi havde at sige om de bedste Hästens senge for denne gang. Vi håber naturligvis, at du er blevet meget klogere på, hvilken af deres modeller, der er den rette for dig. For en god ordens skyld får du her en opsummering af, hvilke senge vi fremhævede i løbet af listen ovenfor:

 • Kontinentalsenge
  • Hästens Eala BJ – Bedste Hästens kontinentalseng til prisen
  • Hästens 2000T BJX Luxury – Bedste Hästens kontinentalseng
  • Hästens Maranga BJ – Bedste billige Hästens kontinentalseng
 • Elevationssenge
  • Hästens Adjustable BJX – Bedste Hästens elevationsseng til prisen
  • Hästens Adjustable BJX Luxury – Bedste Hästens elevationsseng
  • Hästens Adjustable BJ – Bedste billige Hästens elevationsseng
 • Boxmadrasser
  • Hästens Excel BJX – Bedste Hästens boxmadras til prisen
  • Hästens Excel BJX Luxury – Bedste Hästens boxmadras
  • Hästens Excel BJ – Bedste billige Hästens boxmadras
 • Hästen BJX Luxury – Bedste Hästens topmadras
 • Hästens Quilted Cotton Rullemadras – Bedste Hästens rullemadras

Næste trin mod en god nattesøvn

Har du behov for at blive mindet om, hvad der gjorde hver af ovenstående senge særlige? Så er der heldigvis masser af informationer at hente øverst i artiklen, hvor vi har gennemgået hver eneste Hästens seng og madras.

I forbindelse med disse beskrivelser, kan du ligeledes klikke dig videre til en af de webshops, hvor vi anbefaler, at du køber din Hästens seng. Udover, at de naturligvis har flere informationer om de enkelte senge og madrasser, så har de også en fremragende kundeservice og et stort udvalg af mange andre gode produkter til boligen og soveværelset.

Vi anbefaler, at du under alle omstændigheder aflægger dem et visit og ser, hvad de kan byde på. Forhåbentligt kan du også finde lige netop den Hästens seng, der passer til dig. Vi ønsker dig i al fald held og lykke med jagten.

Tak fordi du læste med!

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Kontinental dobbeltseng, Eala - BJ Hästens Seng

Det bliver Hästens Eala BJ, der løber med titlen som den bedste Hästens kontinentalseng til prisen. Det gør den fordi du her får en rigtig god seng, der rent prismæssigt placerer sig et fornuftigt sted i det samlede Hästens udvalg.

Inspiration fra Hawaii

Eala er navngivet efter det Hawaiianske udtryk ”E ala!”, som er ækvivalenten til ”Nu står vi op”. Det kan lyde underligt, at et svensk mærke tager udgangspunkt i Hawaii og i øvrigt også slår sig på, at man skal stå op, når de laver senge.

Men der er mening med galskaben; det handler nemlig om, at Hästens tror på, at man føler sig mere vågen, når man har brugt natten i Hästens Eala kontinentalsengen. Det er om noget målet med søvn; at vi føler os friske om dagen.

Lækre og funktionelle materialer

Hästens Eala BJ er opbygget af flere lag med krølhår, uld, bomuld og hør, som alle har til formål at gøre søvnen behagelig. Det sker blandt andet ved god fugtabsorbering og ikke mindst -transport. Derudover sikrer materialerne og sengens opbygning, at der er god luftcirkulation under kroppen, så den hele tiden kan ånde.

Som du måske ved, kan det være utroligt vigtigt, at madrassen har den helt rigtige hårdhed, hvis man skal sove godt om natten. Derfor kan man vælge mellem fire forskellige typer af fasthed; blød, medium, fast og ekstra fast. Har man behov for det, er der også mulighed for at kombinere to forskellige fastheder, for at sikre optimal komfort for alle, der skal bruge sengen.

Kontinental dobbeltseng, 2000T - BJX Luxury Hästens Seng

Skal du have den dyreste Hästens seng af kontinentaltypen, er det absolut værd at tage et nærmere kig på deres 2000T BJX Luxury-model. Det er naturligvis ikke uden grund, at det er den dyreste; det er også creme de la creme. Så hvis penge ikke spiller en rolle i købsbeslutningen, er der ingen tvivl om, at det er lige netop denne model, der er den rigtige.

Hästens 2000T BJX Luxury kan fås i op til 210 x 210 centimeter, og der er selvfølgelig masser af flotte farver at vælge i mellem, hvis du ikke er til det klassiske blå- og hvidternede look. Det samme gælder for udvalget af ben, der kan fås i alverdens former og materialer. Dermed kan sengen komme til at passe som hånd i handske i dit soveværelse.

Manuel fiberbehandling

Når denne dyreste Hästens seng bliver fremstillet, så sker det med fibre, der er manuelt behandlet. Dette sikrer efterfølgende den helt unikke, fjedrende og luftige oplevelse, som man får, når man lægger sig på 2000T BJX Luxury.

Konkret er opbygning, at boxmadrassen i bunden med en tykkelse på 30 centimeter er opbygget af i alt 5 lag; hvoraf det ene består af disse manuelt behandlede krølhår, de to er opbygget af bomuld og uld, og de sidste to er lavet på hør. Mellemmadrassen måler 25 centimeter i tykkelsen og har hele 4 lags manuelt behandlede krølhår og 10 lag med bomuld og uld. Øverst oppe har vi den lækre topmadras, der måler 5 centimeter i tykkelsen, og agerer som kronen på værket.

Elevation dobbeltseng, Adjustable - BJX

Den bedste Hästens elevationsseng til prisen er uden tvivl denne Adjustable BJX-model. Her får du nemlig en lækkert sammensat seng med to fjernbetjeninger, så du nemt kan styre, hvordan sengen skal være indstillet. Den ene fjernbetjening er forbundet med ledning og den anden er trådløs. Dertil kan du også hente en app til telefonen (Hästens Remote), hvorfra du også kan indstille sengen.

Indstillingen er naturligvis både nem, hurtig og lydløs. Det betyder, at du roligt kan forvente høj komfort. Det gælder både når du sover, og når du skal justere på sengen for at læse, se fjernsyn, spise morgenmad i sengen og så videre.

Stadig lækre materialer

På trods af, at der her er tale om en elevationsseng, bliver der stadig brugt samme lækre materialer og man kan forvente samme høje komfort, som i en almindelig kontinentalseng fra Hästens. Modellen her får blandt andet titlen som den bedste til prisen, fordi du her får nogle lækre madrasser med et fornuftigt antal af lag og kvalitetsmaterialer, uden at du kommer op i de dyreste priser.

Det vil sige, at bunden er opbygget af ét lag manuelt behandler A-luksus krølhår, to lag hør og to lag bestående af bomuld og hør. Mellemmadrassen har hele fire lag A-luksus krølhår og 10 lag med bomuld og uld.

Samtidig er der mulighed for at vælge mellem flere forskellige fastheder, og er sengen 180 centimeter eller bredere, vil I også kunne vælge en forskellige fasthed i hver side af sengen. På den måde kan I begge sove optimalt uden at skulle over i hver jeres seng.

Elevation dobbeltseng, Adjustable - BJX Luxury

Hästens Adjustable BJX Luxury er den dyreste Hästens elevationsseng, og det er også den bedste, hvis penge ikke spiller en rolle. Forskellen på denne model og den ovenfor er, at du her får luksusudgaven af topmadrassen, som følger med til sengen.

Her har man brugt lidt bedre materialer, som ikke bare sikrer god komfort og ventilation, men som også bidrager til en øget spændstighed i sengen. Det vil sige, at du der er bedre understøttelse af kroppen, hvilket i den grad betyder meget for søvnkvaliteten.

Udover dette, er det i store træk den samme seng, men den samme lagdelte opbygning, de samme smarte elevationssfunktioner og ikke mindst det samme lækre betræk. Som du muligvis kan se på billederne, så er den største udseendemæssige forskel på en kontinentalseng og elevationsseng fra Hästen, at sidstnævnte har en ”klods” underneden. Denne sørger for at der er plads til den bedste teknik, der sikrer lydløs, behagelig og pålidelig indstilling af sengens position.

Elevation trekvartseng, Adjustable - BJ

Tillader budgettet ikke helt en af de dyrere elevationssenge fra Hästens ovenfor, kan du med fordel tage et nærmere kig på Hästens Adjustable BJ. Det er nemlig den billigste elevationsseng fra den svenske sengeproducent, og det er der primært to årsager til.

Den første årsag er, at det er en såkaldt trekvartseng, der kan købes som 120 centimeter eller 140 centimeter i bredden. Dermed er den perfekt til dig, der oftest sover alene, til et gæsteværelse eller lignende.

Samme gode lagopdeling

På trods af, at dette er den billigste Hästens elevationsseng, har den fortsat den samme gode opdeling i lag, som de ovenstående modeller. Der er nemlig fire lag af det lækreste manuelt bedarbejdede A-luksus krølhår og 10 lag bomuld og uld i mellemmadrassen. Bunden består ligeledes af de samme fem lag; 1 med krølhår, to med bomuld og uld og to med hør.

Forskellen ligger derfor i topmadrassen, som er den billigste variant. Det ændrer dog ikke på, at den både er blød og fleksibel. Vi tør godt love, at selvom du sagtens kan mærke forskel på denne topmadras og nogle af de dyrere varianter, så er den fortsat milelængder foran de fleste andre topmadrasser, som de fleste af os har prøvet.

Bedste Hästens boxmadrasser

Er du hverken på udkig efter kontinentalsenge eller elevationssenge, men derimod en boxmadras, så læs med i nedenstående tre afsnit. Her har vi nemlig fremhævet nogle af de bedste Hästens boxmadrasser, som du kan købe lige nu.

Boxmadras dobbelt, Excel - BJX

Den bedste Hästens boxmadras til prisen er Excel BJX, som også er modellen, der fremgår af billedet ovenfor. Som du kan se, er den noget lavere end kontinentalsengene og elevationssengene, og det er simpelthen fordi man med en boxmadras ikke har mellemmadrassen.

Det betyder kort sagt to ting;

 1. Hästens Excel BJX er billigere end praktisk talt samtlige af ovenstående senge, og
 2. den er noget lavere.

Førstnævnte er naturligvis altid rat; især hvis din krop ikke behøver de store kontinentalsenge med et utal af madrasser. Den anden pointe kan være rar, hvis der er tale om et lidt mindre rum, hvor en stor seng hurtigt kan virke malplaceret eller få rummet til at virke proppet.

Derudover er der den fordel, at denne bedste boxmadras fra Hästens er nem at komme ind og ud af.

Kvaliteten er stadig helt i top

Med sengen her går du ”bare” en madras ned. Kvaliteten er den samme, og du kan derfor stadig glæde dig til valget mellem flere forskellige hårdheder, et bredt udvalg af sengeben og ikke mindst farver på sengebetrækket.

Bunden af sengen er 36 centimeter tyk, og er fyldt med fem lag i alt; ét lag manuelt bearbejde krølhår, to lag bomuld og uld og to lag hør. Du får således samme lækre kvalitet, og kombinerer man dette med den 5 centimeter tykke BJX topmadras, er der lagt op til god søvnkvalitet.

Boxmadras dobbelt, Excel - BJX Luxury

Hvis din Hästens boxmadras skal være den bedste af slagsen uden hensyntagen til prisen, så er denne model den helt rigtige. Her er endnu engang tale om en lækker model, der kan købes i størrelserne 160 x 200 centimeter, 180 x 200 centimeter, 210 x 200 centimeter, 160 x 210 centimeter, 180 x 210 centimeter og 210 x 210 centimeter.

Du får den samme base med fem gode lag, der sikrer høj komfort, god fugtafledning og ventilation, der holder kroppen lige den temperatur, den skal være. Dette hjælpes på vej af BJX Luxury topmadrassen, der sørger for komfort, udluftning, smidighed og ikke mindst spændstighed.

Det betyder kort og godt, at du ligger rigtig godt på sengen her, på trods af, at du ikke har en mellemmadras. For nogle vil det være den helt rigtige sengetype, og om ikke andet er det et oplagt bud til husets gæsteværelser.

BJX Luxury topmadras

Hvis vi lige skal dykke lidt mere ned i det med Hästens topmadrasser, som vi efterhånden har været en del inde på, så er der fire forskellige:

 1. Hästens BJX Luxury
 2. Hästens BJX
 3. Hästens BJ
 4. Hästens BV

Forskellen på de fire er at finde i lagene. Som du muligvis kan se på billedet, er den nederste model (BV) primært fyld med bomuld. Efterhånden som vi bevæger os op i mod den øverste model (BJX Luxury) bliver der mere og mere plads til de bedste materialer som luksus krølhår.

Og det er lige netop det, der gør Hästens BJX Luxury til den bedste topmadras. Det er da også den dyreste men der er ingen tvivl om, at du sandsynligvis vil opleve en markant forskel på søvnkvaliteten for den ekstra ivnestering, som i vores verden i mange tilfælde kan være pengene værd.

Når det så er sagt, så er de øvrige også rigtige gode bud på topmadrasser, der i den grad kan konkurrere med mange af de andre topmadrasser, som man ellers kan købe. Det er derudover værd at bemærke, at du altid kan opgradere en af de tidligere nævnte Hästens senge ved på et senere tidspunkt at købe en bedre topmadras i løsvægt.

Rullemadras - Quilted Cotton

Der er flere gode grunde til at investere i en rullemadras. Først og fremmest kan den være med til at give kroppen masser af mulighed for at ånde og sove behageligt. For det andet er det en god måde at beskytte resten af sengen på; her tænker vi særligt på dem, der sveder meget.

Sved kan både farve og skade selv den bedste seng. Her er det trods alt rarere, at det rammer en lidt billigere rullemadras, der nemmere kan vaskes, end en dyrere topmadras, som godt kan være sværere at få renset.

Der er ingen tvivl om, at der kan være rigtig stor forskel på kvaliteten af rullemadrasser. Har du lige netop problemer med, at du får det varmt om natten, så er det fordi din krop ikke kan slippe af med varmen. Det kan skyldes din seng, dit sengetøj, din dyne, din pude og ikke mindst din rullemadras.

Men denne model fra Hästens, som er udført i quiltet bomuld og polstret med det naturlige materiale lyocell, der stammer fra eukalyptusplanten. Materialet medvirker, at din krop får meget nemmere ved at holde en stabil kropstemperatur, og dermed slippe af med varmen, og holde på den, hvis det skulle blive nødvendigt.