Havetraktor Test 2024 → De 2 Bedste Havetraktorer

Havetraktor

Med en stor have – eller grund for dens sags skyld – kan man næsten ikke undvære en havetraktor. Udover at de naturligvis kan bruges til at slå græsset, så kan man med et anhængertræk bagpå også bruge en havetraktor til at indsamle haveaffald, flytte rundt på byggematerialer og så videre. 

Det er på alle måder et uundværligt værktøj, hvis ellers man et bor på et en matrikel med et stort udendørs grundareal. Men hvilken havetraktor skal man så vælge? Det er et spørgsmål, som vi forsøger at give dig svaret på her i denne havetraktor test. Nedenfor præsenterer vi dig nemlig for intet mindre end de 4 bedste havetraktorer, du kan investere i lige nu.

Havetraktorerne har vi delt op i kategorier, så du hurtigt kan finde frem til den, der passer bedst til dig, dine behov og dit budget. Det gælder uanset om du er på udkig efter den bedste havetraktor overordnet set, om du gerne vil have en billig havetraktor, om der er plads i budgettet til en premium model eller om du skal have dig en havetraktor med batteri.

Læs med, bliv klogere og klik dig direkte videre til forhandlere, der sælger de bedste modeller. Du får det hele serveret lige her i denne havetraktor test – god fornøjelse!

Texas XC140-98 – Bedste billige havetraktor

Texas XC140-98 Med klippedæk

 

Hvis du er på udkig efter en billig havetraktor, så bliver du nok skuffet. For der findes ikke ret mange deciderede billige havetraktorer, og dem der er lavt prissat, er det typisk af en årsag. Derfor har vi valgt at fremhæve denne Texas XC140-98 som den bedste billige havetraktor, selvom den er en smule dyrere end de billigste alternativer.

Til gengæld får du her en model af god kvalitet, der kan klare alle de opgaver, du måtte have behov for – og som samtidig er den billigste havetraktor her i denne test.

Alt hvad du behøver i en havetraktor

Faktisk vil vi næsten gå så langt som at sige, at Texas XC140-98 har stort set alt, hvad du behøver i en havetraktor. Modellen her er udstyret med 6 manuelle gear; 5 fremadgående og et bakgear, hvilket sikrer, at du altid kan køre i lige præcis den hastighed og med de omdrejninger, som passer til den opgave, du sidder med i øjeblikket.

Selve motoren er produceret af den anerkendte motorproducent Loncin, og er en 4-taktsmotor. Den har en slagvolumen på 432 cc, og benzintanken er gjort ekstra stor, så den rummer 7,5 liter. Det betyder, at du kan køre på denne billige havetraktor længe uden at bekymre dig for meget om at fylde den op.

Derudover kommer Texas XC140-98 med anhængertræk, så du kan smide en trailer, en græsopsamler eller lignende bag på. Det er naturligvis værd at bemærke, fordi det ikke er alle havetraktorer, hvor man fra fabrikken får et anhængertræk – i flere tilfælde skal det eftermonteres.

Sid behageligt mens du slår græsset

Det er sådan, at det sæde, som Texas XC140-98 er udstyret med, kan justeres. Det betyder, at man nemt kan tilpasse det, så man får den helt optimale siddeposition. Derudover har man altid de vigtigste håndtag lige inden for rækkevidde. Derudover er der også blevet gjort plads til en kopholder, så man kan have termokanden eller en kold sodavand ved hånden under klipningen af græsset.

Selve klippehøjden kan justeres mellem 30 og 90 millimeter, og klippebredden måler 98 centimeter. Det betyder, at man effektivt kan klippe selv en større græsplæne, og det bliver helt uden helligdage, for venderadiussen er nemlig helt nede på 45 centimeter.

Ryobi RM480E – Bedste havetraktor med batteri

Ryobi RM480E

I mange år har det udelukkende været muligt at købe en havetraktor med benzinmotor. Måske man har kunne finde en diesel havetraktor, men så har der været lang i mellem – og der har været endnu længere imellem de elektriske varianter med batteri. Det er der sådan set stadigvæk, men med Ryobi RM480E kan vi nu kåre den bedste havetraktor med batteri.

Stort klippeareal trods batteri

Mange er generelt afholdende i forhold til at skifte over til elektrisk haveudstyr; hvad end det så er en hækklipper, en almindelig plæneklipper eller en havetraktor. Men det er der i virkeligheden ikke grund til at være nervøs for.

I hvert fald kan Ryobi RM480E dække intet mindre end 10.000 kvadratmeter med sit batteri på 48 V / 100 Ah. Det betyder, at du hurtigt og nemt kan få slået græsset, hvilket da også hjælpes på vej af klippebredden på 96 centimeter.

Derudover er det værd at fremhæve, at denne bedste havetraktor med batteri har en venderadius på blot 40 centimeter, og så har den i øvrigt også indbygget cruise control, samt LED-forlygter, der lyser godt op.

Fordelen ved at vælge den elektriske variant er ligeledes, at den naturligvis er uden gearing. Derfor er det vitterligt bare at trykke på speederen eller sætte fartpiloten, hvorefter du kan læne dig tilbage og bare sikre, at du holder retningen og styrer uden om forhindringer.

 

 

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

MTD Smart RE 125 Med klippedæk Havetraktor

Hvis du er på udkig efter den bedste havetraktor, så er det MTD Smart RE 125, du skal have fat i. Det er en smart model med alle de nødvendige funktioner og en god motorkraft – alt sammen til en meget attraktiv pris. Dermed får du altså rigtig meget for pengene, når du investerer i lige netop denne model.

Effektiv maskine til klipning af græsset

Helt specifikt får du her en havetraktor med en benzinmotor, der yder 12,5 hestekræfter. Det er mere end tilstrækkeligt til, at du effektivt kan slå græsset på hele grunden på ganske kort tid. Faktisk er det intet problem for MTD Smart RE 125 at slå op til 2.500 kvadratmeter i timen – så er det bare med at regne ud, hvor lang tid det vil tage at komme græsplænen igennem.

Den høje effektivt hjælpes naturligvis på vej af klippebredden på havetraktoren også. Den er nemlig på hele 92 centimeter. Det giver ikke bare en høj effektivitet, men hjælper også gevaldigt på engagementet og motivationen, fordi man for alvor kan se, at der sker noget, når man kører med maskinen her.

Samtidig har havetraktoren en venderadius på blot 46 centimeter, hvilket betyder, at man ikke får problemer med at slå græsset uden helligdage imellem sporene. Dertil er det også med til at sikre, at det er nemt at komme rundt om busker, træer, bede og hvad der ellers måtte være af forhindringer undervejs i græsslåningen.

Alt det slåede græs bliver samlet op i den medfølgende opsamler, der er monteret på denne bedste havetraktor. Her er der plads til 240 liter, hvilket burde række til selv de større græsplæner.

4,6 ud af 5 stjerner

Kigger man på PriceRunners side for MTD Smart RE 125, vil man se, at den i skrivende stund er blevet anmeldt 25 gange. Det har resulteret i en gennemsnitlig vurdering på 4,6 ud af 5 stjerner, hvilket er rigtig pænt.

Ud af de afgivne anmeldelser, er der 92 %, der har vurderet havetraktoren som værende enten god eller fremragende. Der kan således ikke herske megen tvivl om, at man er godt stillet, hvis man vælger at investere i denne model.

MTD Smart RE 130 H Med klippedæk

Er der plads i budgettet til at gå efter den bedste premium havetraktor? Så går vores anbefaling til MTD Smart RE 130 H. Modellen her er uden tvivl til den større side med sin kraftfulde motor produceret af Briggs & Stratton.

13 hestekræfter og god justérbarhed

Når vi siger, at motoren er kraftfuld, så mener vi det. Modellen her yder nemlig 13 hestekræfter, hvilket er mere end tilstrækkeligt i en havetraktor. Derfor klarer den også uden problemer grundarealer på op til 3.500 kvadratmeter.

Selve klipningen sker med bredde på 92 centimeter, og man kan justere klippehøjden til alt mellem 30 millimeter og 95 millimeter. Der er således god mulighed for at tilpasse græsslåningen til forholdene, og det sker alt sammen fra de ergonomisk placerede håndtag, der er nemme at få fat i fra førersædet af.

Bagpå havetraktoren er der monteret en græsopsamler, der rummer 240 liter, hvilket betyder, at du sparer dig selv for meget arbejde – eller for at skulle investere i en ekstern græsopsamler efterfølgende.

Nem at styre

Selve styringen af MTD Smart RE 130 H går praktisk talt som en leg. Det hjælpes blandt andet på vej af rattet, der har en soft-grip-belægning, som gør det blødt og behageligt at røre ved, samtidig med, at man har god føling med havetraktoren og dens placering på underlaget.

Derudover har maskinen et hydrostat, hvilket betyder, at du slipper for at skulle sidde og rode rundt med kobling og gearstang. I stedet kan du nemt kontrollere havetraktorens hastighed med en fodpedal, og det er ubetinget den bedste løsning, når der skal slås græs – særligt hvis man ofte går op og ned i hastighed.

Derfor har du også den fulde mulighed for at udnytte den lille venderadius på blot 46 centimeter, så du nemt kan navigere rundt om træer, sten, buske og hvad der ellers måtte være at finde på din vej under græsslåningen.

Populære Tests