Infrarød Terrassevarmer Test 2024 → De 8 Bedste Terrassevarmere

infrarød terrassevarmer test

Er du på udkig efter den bedste infrarød terrassevarmer? Så er du kommet til det helt rette sted, for det er nemlig lige præcis infrarøde terrassevarmere, der er vores hovedfokus i denne artikel. Her kan du blandt andet glæde dig til at blive præsenteret for vores liste over de bedste terrassevarmere og meget mere.

Vi har nemlig også samlet en række gode råd og generel information om infrarøde terrassevarmere. Det er alt sammen noget, som er godt at have i baghovedet undervejs i beslutnings- og købsprocessen, men også bagefter, når du skal til at bruge din terrassevarmer.

Vores håb er naturligvis, at du er blevet meget klogere på infrarøde terrassevarmere, når du har læst artiklen her i gennem. Hvis du bare vil vide, hvilken model der er den bedste, så behøver du dog ikke at læse det hele igennem. I så fald kan du nemlig blot nøjes med nedenstående liste over de 10 bedste terrassevarmere.

God fornøjelse!

Hortus 211-352 – Bedste infrarød terrassevarmer

Hortus HORTUS 211-352

 

Hortus 211-352 har fået titlen som den bedste infrarød terrassevarmer. Det er der mange gode grunde til. Blandt andet er den blevet kåret som bedst i test hos PriceRunner, og så har den i øvrigt også fået utroligt gode anmeldelser af forbrugerne, der har købt den.

Faktisk scorer den 5 ud af 5 stjerner hos Skousen, hvor den bliver rost for at være nem at montere og betjene. Der bliver ligeledes lagt vægt på muligheden for at skifte mellem 3 forskellige varmestyrker (500 W, 1000 W og 1500 W), så man kan bruge den i en række forskellige situationer. Disse kan naturligvis skiftes i mellem med en fjernbetjening, der fungerer vældig godt.

Hele vejen rundt er dette en virkelig fin infrarød terrassevarmer, som kan leve op til de flestes behov for en meget rimelig pris. Det er ligeledes væd at bemærke, at den er klassificeret som IP65 vandtæt, hvilket i bund og grund betyder, at den kan modstå langt det meste vind og vejr. Derfor er den også velegnet til at blive installeret i ubeskyttede arealer. Du behøver med andre ord ikke at have en overdækket terrasse, for at få glæde af denne bedste infrarød terrassevarmer.

Home-it 58620 – Bedste billige infrarød terrassevarmer

Home it Terrassevarmer - til væg - 2000 W

 

Hvis du bare er på udkig efter en billige infrarød terrassevarmer, så kan du med fordel tage et nærmere kig på Home>it 58620, som er en væghængt model, der yder 2000 W. Den er nærmest ustyrligt billig, og er således en god måde at anskaffe sig en terrassevarmer på uden, at det bliver for dyrt.

Til trods for, at prisen er lav, så får du alligevel her en særdeles kraftfuld infrarød terrassevarmer, der er udstyret med tre forskellige varmestyrker; 650 W, 1350 W og 2000 W. Man har sparet fjernbetjeningen væk, og i stedet sat en snor i terrassevarmeren. Så er det bare med at trække i snoren, når du vil ændre på varmestyrken.

En billig infrarød terrassevarmer som denne kan man næppe forvente meget af, når det kommer i forhold til modstandsdygtighed overfor vejret og så videre. Men den er faktisk det, man kalder for stænktæt (IP34-certificering). Det betyder, at du sagtens kan hænge den op ude, så længe den er i læ for det værste regn og blæst. Det kunne eksempelvis være på en overdækket terrasse.

Hortus 211-361 – Bedste infrarød terrassevarmer til bord

Hortus Terrassevarmer - Bordmodel - 211-361

 

Hvis man gerne vil have lidt varme på bordet, men ikke lige er klar på eller har mulighed for en loftshængt model, så kan en infrarød terrassevarmer bordmodel være et oplagt valg. Og når det kommer til bordmodeller, så er Hortus 211-361 helt i top.

Udover at have et smart design, så kan den også yde op til 2000 W. Vi siger op til, fordi man kan vælge mellem 3 forskellige varmestyrker på henholdsvis 800 W, 1200 W og 2000 W. Der er med andre ord mulighed for at bruge denne terrassevarmer til bord store dele af året.

Modellen måler 80 centimeter i højden og er således ikke meget større end en almindelig bordlampe – og ved man ikke bedre, kunne man godt forveksle den med en. Designet er nemlig lavet så Hortus 211-361 også ligner en almindelig stilfuld bordlampe.

Kunderne er vældig begejstrede for deres infrarød terrassevarmer til bord; faktisk har de i gennemsnit givet den 5 ud af 5 stjerner på COOP Shopping. Det kan man vist roligt sige er pænt. Den bliver blandt andet rost af flere af kunderne for at være med til at forlænge sommeraftenerne. Samtidig siger Humlebi12, at den fordeler varmen godt hele vejen rundt og Rene1977 synes, at man får meget værdi for pengene.

Heat1 Eco Pro Line 212-360 – Bedste infrarød terrassevarmer uden lys

Heat1 terrassevarmer - Vægmodel 212-360 - Sort

En infrarød terrassevarmer har mange fordele, men en af de ting, der ikke taler for den, er dens skarpe røde lys. Hvis det er noget, der generer dig meget, kan du overveje at investere i en infrarød terrassevarmer uden lys. Det kunne eksempelvis være denne Heat1 Eco Pro Line 212-360.

Når vi kalder det for en infrarød terrassevarmer uden lys er det lidt en sandhed med modifikationer. Du slipper nemlig ikke helt for lyset, men terrassevarmerens Ultra Low Glare Plus (ULG+) varmerør har op mod 98% mindre lysudledningen end de traditionelle Low Glare (LG) varmerør.

Modellen her er et oplagt valg til dig med en overdækket terrasse eller lignende, hvor du er sikker på, at du slipper for at få vand ind. Den er nemlig ikke super modstandsdygtig overfor vand, men er støvskærmet. Skulle der vise sig at være problemer med den, kan du glæde dig over de 5 års garanti.

Terrassevarmeren har en effekt på op til 2000 W, og kan indstilles til 3 forskellige varmestyrker, der strækker sig mellem 650 W og 2000 W. Det er ligeledes værd at bemærke, at den kan monteres både på væggen eller på et stativ. Derudover kommer den med et beslag med vippefunktion, så den kan justeres alt efter behov.

Hortus 211-401 – Bedste Hortus terrassevarmer

Hortus terrassevarmer - Gulvmodel 211-401 - Sort

 

Vi har efterhånden nævnt mange forskellige Hortus terrasevarmere – og det er ikke helt uden grund. De laver nemlig nogle rigtig gode og velfungerende modeller, som alle er anbefalelsesværdige. Så når vi kårer den bedste Hortus terrassevarmer så er det med en lille fodnote om, at den er én blandt mange værdige.

Alligevel kan Hortus 211-401 være et ret interessant valg. Det er uden tvivl en af de billigste terrassevarmere på listen, og det er heller ikke den største. Det er en såkaldt gulvmodel, hvilket vil sige, at den er lavet til at sætte under bordet. Her har den ét formål; at varme dine og dine gæsters ben op, så de ikke bliver kolde.

Designet gør, at modellen her varmer 360 grader rundt om sig selv i op til 6 meter. Den sættes blot i stikkontakten og så har du en ledning på 180 centimeter til at placere den der, hvor det giver bedst mening. Den har naturligvis en indbygget væltesikring, så den automatisk slukker hvis den skulle vælte. Rejser du den efterfølgende op igen, så er den naturligvis klar til at køre med den samme.

Effekten på 1200 W er ikke lige så høj som ved nogle af de andre modeller, som vi har præsenteret dig for her på listen. Det er dog okay, fordi formålet med denne model er, at den skal varme ben, der som regel vil være lidt tættere på lampen end i andre situationer.

Sunred OUT-80-108 – Bedste stående infrarød terrassevarmer

Retro stående terrassevarmer med 2100 watt

Er du på udkig efter en stående infrarød terrassevarmer? Så har vi her fundet en særdeles anbefalelsesværdig model. Den er fra virksomheden Sunred, og har et meget retro og stilfuldt look, der gør den til et attraktivt valg over nogle af de mere industrielle terrassevarmere, som man ellers kan købe.

Derudover er det her en model, der kan levere hele 2100 W, og som har 3 forskellige varmestyrker, der er nemme at skifte i mellem (900 W, 1200 W og 2100 W). Fordi modellen måler 2,1 meter i højden, kan den naturligvis være relativ følsom i forhold til vind og lignende. For at modvirke risikoen ved, at terrassevarmeren muligvis skulle vælte, er der blevet integreret en tipover sensor. Denne sensor sikrer, at der bliver slukket for terrassevarmeren i tilfælde af, at den skulle vælte.

Sunred OUT-80-108 er udført i rustfrit stål og aluminium, og er således modstandsdygtig overfor det meste. Alt i alt er det en af de bedste stående infrarød terrassevarmere, der med sin 1,8 meter lange ledning og nemme justerbarhed er et meget fleksibelt valg til enhver terrasse.

Hortus UFO 2000 W GT 211-315 – Bedste loftshængte infrarød terrassevarmer

Hortus HORTUS UFO 2000 W, GT 211-315

 

Hvis du gerne vil have den bedste loftshængte infrarød terrassevarmer, så er Hortus UFO 2000 W GT 211-315 en model, der er værd at overveje. Som navnet antyder er det en kraftig terrassevarmer, der er formet en smule som en UFO – eller måske bare som en loftslampe (det afhænger vist af dit fantasiniveau).

Til en rimelig pris får du her en infrarød terrassevarmer, som er ideel til at blive monteret over bordet på den overdækkede terrasse eller lignende. Modellen er rimelig energieffektiv, og er faktisk også ganske modstandsdygtig overfor vind og vejr med en IP54-certificering (støv- og spuletæt).

I modsætning til de andre infrarøde terrassevarmere som vi har præsenteret dig for her på listen, er denne model ikke udstyret med forskellige varmestyrker. Den har en effekt på 2000 W (hvoraf omtrent 80% konverteres til varme), og det er det. Der er altså ikke noget med at justere den til at varme med forskellige styrke her.

Kunderne er vældig begejstrede for deres Hortus UFO 2000 W GT 211-315, og roser den blandt andet for at fungere perfekt, for at være nem at betjene og for at være særdeles strømeffektiv. Jaime skriver blandt andet, at den – på anmeldelsestidspunktet – kostede omkring 4,5 kroner i timen, når den var tændt.

Mill CB2000BASIC – Bedste væghængte infrarød terrassevarmer

Mill Basic terrasevarmer CB2000BASIC

 

Vi har allerede præsenteret et par forskellige væghængte infrarød terrassevarmere, og de er i sagens natur alle gode valg. Nu vil vi dog gerne smide en ekstra model ind i udvalget; Mill CB2000BASIC, der får titlen som den bedste væghængte infrarød terrassevarmer.

Det gør den blandt andet fordi du her får meget værdi for pengene. Samtidig har den en IP65-certificering, som betyder, at den faktisk godt kan klare at blive udsat for regn. Kombinerer man dette med effektiviteten, der omdanner 92% af de 2000 W til varme, så er der ingen tvivl om, at dette er et interessant valg.

Modellen kommer med en fjernbetjening, så man kan styre sin terrassevarmer fra havestolen. Her kan man blandt andet vælge mellem hele 6 forskellige varmestyrker, så du vitterligt har frit valg i forhold til, hvor meget varme den skal udsende.

Med 4,4 ud af 5 stjerner i gennemsnit hos kunderne, der har anmeldt deres Mill CB2000BASIC, er der ingen tvivl om, at det er en populær terrassevarmer. Den bliver blandt andet rost for at have en god varme og et ikke for skarpt lys, hvilket gør det behageligt at sidde udenfor på tidspunkter, hvor det ellers har været for koldt uden en terrassevarmer.

Sådan finder vi de bedste infrarøde terrassevarmere

Det var vores liste over de bedste infrarøde terrassevarmere. Forhåbentligt har den givet dig en idé om, hvilken model du skal vælge, når nu du skal sikre dig mere varme på terrassen. Det kan dog også godt være, at du sidder tilbage og gerne vil vide, hvordan vi dog er kommet frem til, at det er ovenstående terrassevarmere, der er de bedste. Det er et fornuftigt spørgsmål og vi går i den grad ind for god kildekritik. Derfor vil vi gerne bruge et kort øjeblik på at forklare vores fremgangsmåde.

Det forholder sig sådan, at vi ikke selv har testet ovenstående terrassevarmere. For at vi ville kunne sammensætte en bedst i test liste baseret på egne erfaringer, ville vi skulle have testet en lang række af forskellige terrassevarmere. Det har vi hverken ressourcerne eller ekspertisen til.

I stedet er vi ret gode til indsamling og efterfølgende behandling af data. Derfor er vores liste over de bedste infrarøde terrassevarmere baseret på et grundigt dataarbejde. Her har vi samlet informationer om en lang række forskellige terrassevarmere (tekniske specifikationer, forbrugeranmeldelser, ekspertanmeldelser, design, materialevalg, pris, m.m.), som vi efterfølgende har sammenlignet på kryds og tværs.

I sidste ende tegner der sig et billede af modeller, der performer stærkt på tværs af alle de variable, som vi har opstillet, og det er således de, som bliver udnævnte som de bedste terrassevarmere i denne artikel.

Køb en infrarød terrassevarmer på tilbud

En infrarød terrassevarmer kan godt være en større investering med priser, der gerne når op i nærheden af 2.000 kroner. Omvendt kan man også købe modeller for helt ned til 400 kroner eller mindre, hvis man er heldig. Det er altså et prisfelt, der spænder meget bredt.

Uanset om man går efter de dyre modeller eller bare vil have det billigste, så kan man med fordel undersøge mulighed for at købe en infrarød terrassevarmer på tilbud. Det hænder fra tid til anden, at man får muligheden for at gøre et godt kup på en terrassevarmer, når forhandleren sætter prisen ned.

Der er naturligvis ofte mere at spare på de dyrere modeller end på de billige, men en krone sparet er en krone tjent, som man siger. Det er altså værd at tage det hele med. Derfor lyder vores anbefaling også på, at du slår til, hvis du ser din nye infrarøde terrassevarmer på tilbud. Man kan aldrig vide, hvornår det igen bliver muligt at gøre sig en god handel med lidt besparelser, så det er bare med at udnytte tilbuddet mens man kan.

Vi forsøger så vidt muligt altid at linke ind til forhandlere, der er gode til at sætte deres infrarøde terrassevarmere på tilbud, men vi kan naturligvis ikke give nogen præcis datoer eller garantier. Vores råd kan dog være, at der kan være ekstra mulighed for at spare penge på tilbudsdage som Black Friday, Cyber Monday, Single’s Day og så videre.

Hvad er en infrarød terrassevarmer?

En infrarød terrassevarmer er i sagens natur en terrassevarmer, der kører på strøm i stedet for gas. Der er dog flere forskellige typer af terrassevarmere, der kører på strøm. Her adskiller den infrarøde model sig ved, at den udsender infrarøde kortbølgede varmestråler.

Det vil med andre ord sige, at den kun varmer de personer og ting op som strålerne rammer. Det er, ud fra et energimæssigt synspunkt, klart at foretrække fremfor de el- og gasmodeller, der varmer luften op. Den infrarøde terrassevarmer kan ofte kendes ved, at den udsender et meget rødt lys, når den er tændt.

Fordele ved at vælge en infrarød terrassevarmer

Der er op til flere fordele ved at vælge en infrarød terrassevarmer fremfor en mindre effekt elektrisk model eller en model, der kører på gas.

Først og fremmest vil den infrarøde teknologi ofte være væsentligt mere energieffektiv. Årsagen er sådan set ganske simpel; eftersom den ikke skal bruge energi på at opvarme den kolde og ofte cirkulerende luft, så skal der meget mindre energi til for at du oplever, at der bliver varmt.

Ligeledes er varmen mere behagelig, i det den gerne er jævn og konstant. Den varmer på mange måder ligesom UV-strålerne fra solen, og det kan give en mere komfortabel oplevelse. Kombinerer man dette med, at den er hurtig til at varme op, så bliver det en bedre helhedsoplevelse

Det er også værd at bemærke, at en infrarød terrassevarmer sjældent giver lyd fra sig. Der er altså ingen larm eller mindre støj, når man har den tændt. I modsætning til terrassevarmere, der kører på gas, er der heller ingen lugt, der følger med, når den er tændt.

Hvilken type terrassevarmer: Halogen eller infrarød?

Når man taler om elektriske terrassevarmere findes der overordnet set to typer; halogen og infrarød. De minder på mange måder om hinanden, men der er én meget essentiel forskel; varmeeffekten.

For hvor en infrarød terrassevarmer benytter omkring 4 til 5 procent af sin energi på at skabe lys, så bruger en halogen terrassevarmer 40 procent til lyset. Det vil altså sige, at det er 40 procent af energien, der ikke bliver brugt på at skabe varme. Du skal derfor have en noget effekt (og dermed også et højere strømforbrug), for at opnå den samme varme på terrassen med en halogen terrassevarmer.

Derfor er vi absolut af den opfattelse, at man altid skal vælge en infrarød terrassevarmer. Det kan i nogle tilfælde godt vise sig at være dyrere i anskaffelsespris. Realiteten er dog, at den forskel meget hurtigt vil tjene sig hjem, når man først begynder at tage sin terrassevarmer i brug.

Afstand: Så langt væk kan din infrarøde terrassevarmer placeres

Når du har købt dig en infrarød terrassevarmer, er det naturligvis vigtigt, at du får den placeret rigtigt, så du får bedst mulig udnyttelse af varmen. Kommer den for langt væk vil du opleve, at de infrarøde stråler simpelthen ikke kan nå så langt, og derfor ikke har nogen effekt.

Men hvor langt væk kan man placere sin infrarøde terrassevarmer? Det er lidt svært at sige, fordi det varierer fra model til model. Som regel kan du dog finde infrarøde terrassevarmere med en rækkevidde på 4 til 6 meter. Det burde være rigeligt for de fleste.

Det er dog også vigtigt at være opmærksom på, at køber man eksempelvis en mindre infrarød terrassevarmer til at stille på bordet eller under bordet, så vil den sandsynligvis have en kortere rækkevidde. I så fald skal afstanden mellem dig og selve varmeren af samme årsag være mindre.

Du vil dog som regel altid kunne læse dig til, hvor stor en afstand den infrarøde terrassevarmer kan virker over. Det er informationer der gerne skulle være tilgængelige på produktsiden (hvis du handler online) eller på emballagen (hvis du handler fysisk).

Sådan vælger du den bedste infrarøde terrassevarmer

Vi fremhævede først i artiklen vores liste over de 10 bedste infrarøde terrassevarmere, og forhåbentligt var der inspiration at hente for dig der. Men hvis nu du ikke lige fandt den helt rette model, eller hvis du bare gerne vil tage din beslutning på et mere oplyst grundlag, så er det nu, du skal være ekstra opmærksom.

Nedenfor gennemgår vi nemlig vores liste over de vigtigste punkter, som du skal have i mente, når du vælger en infrarød terrassevarmer. Nogle er måske vigtigere end andre for dig, men du bør have dem alle i baghovedet i forbindelse med købet.

Ender du med at vælge en infrarød terrassevarmer som ikke lever op til dine behov, vil du ret hurtigt fortryde dit køb. Derfor er det generelt en god idé at gøre sig nogle tanker om nedenstående, fordi de alle spiller en rolle, når det kommer til at få opfyldt sine behov.

Effekt

Effekten ved en infrarød terrassevarmer er ret vigtig; den er et udtryk for, hvor meget varme modellen kan udsende. Dermed bliver den også et udtryk for, hvor lang tid terrassevarmeren kan forlænge sommeren med. Jo højere effekt, jo varmere og dermed også en længere sommer på terrassen.

Som du måske bemærkede, har de fleste terrassevarmere en effekt på mellem 1500 W og 2000 W. Nogle har lidt mere, andre har lidt mindre, men det er her de fleste befinder sig. Det er også som udgangspunkt det sted, som vi vil anbefale at gå efter som tommelfingerregel.

Vi vil ligeledes gerne slå et slag for, at du vælger en model med mulighed for at vælge mellem forskellige varmestyrker. Det har de fleste af de terrassevarmere som vi præsenterede øverst på siden, og det er værd at gå efter. Muligheden for at justere effekten giver ikke bare en mere passende varme, men sikrer også et bedre strømforbrug, når man skruer ned for varmen.

Afstand

Afstanden (eller rækkevidden) for en infrarød terrassevarmer er jo noget, som vi nærmest lige har været inde på. Men lad os da for en god ordens skyld lige kort nævne det igen. Det er nemlig en ret vigtig faktor, der absolut bør spille en rolle i valget af terrassevarmer.

Det er nemlig ikke altid, at man lige kan hænge en infrarød terrassevarmer op hvor som helst. Ofte er der nogle begrænsninger, der gør, at den kun kan hænge eller stå på nogle bestemte steder. Derfor er det vigtigt at man får valgt en model, der har en rækkevidde tilsvarende til afstanden mellem den forventede placering og det sted, hvor den skal varme.

Kommer terrassevarmeren for langt væk vil den reelt set ikke have nogen effekt, og så kan man vist roligt sige, at det har været penge lige ud ad vinduet.

Type

Infrarøde terrassevarmere kan købes i forskellige typer. De kan enten være på stander, hænge ned fra loftet, være monteret på væggen eller stå på bordet. Mulighederne er mange, og hver type passer naturligvis til forskellige brugssituationer.

Den mest fleksible er naturligvis bordmodellen og standeren. Disse kan man flytte rundt på uden meget besvær, og dermed kan man bruge dem til flere forskellige ting og flere forskellige steder. Det er dog ikke altid, at omstændighederne tillader dette, og i sådanne tilfælde kan de andre typer komme til sin ret.

Har man eksempelvis en overdækket terrasse med et bord, som altid står det samme sted, kan en loftshængt infrarød terrassevarmer være et oplagt valg. Det ligner på mange måder en almindelig lampe, med den ene vigtige forskel, at den kan varme personerne omkring bordet op.

Den væghængte infrarøde terrassevarmer er et oplagt valg for mange, fordi den kan sidde fastmonteret på ét sted uden at være i vejen. Her kan den opvarme personer, når de bruger terrassen uanset om de så sidder i en sofasektion, ved havesættet eller bare går rundt på terrassen.

Størrelse

Størrelsen på terrassevarmeren bør naturligvis også spille en rolle. Den kan naturligvis have en indflydelse på det areal, som de infrarøde stråler kan nå ud til og dermed også det areal, som kan opvarmes.

Derudover er det naturligvis også et spørgsmål om, hvad man kan få plads til. Det nytter nemlig ikke at købe den største infrarøde terrassevarmer, hvis ikke man har et sted at stille eller hænge den. Mål derfor gerne op inden, at du tager den endelige beslutning, hvis du er i tvivl om, hvor meget plads du har til rådighed.

Modstandsdygtighed

Når vi taler om modstandsdygtighed, så tænker vi her specifikt på vind og vejr. Eftersom en terrassevarmer typisk skal hænge udenfor, er den nødt til at kunne modstå især regn, men også støv, til en vis grad. Derfor har vi også af flere omgange fremhævet de enkelte terrassevarmeres IP-certificering.

Det er nemlig et udtryk for, hvor modstandsdygtig de er overfor lige netop vand og støv. Certificeringen vil bestå af to tal (eksempelvis IP65). Jo højere tallene er, jo bedre – det indikerer nemlig en større modstandsdygtighed.

Har du planer om at din terrassevarmer skal placeres i læ, hvor den ikke vil blive udsat for regn eller lignende, er IP-certificeringen ikke så vigtig. Skal den dog hænge på en husmur uden overdækning eller andet, så er det vigtigt, at du vælger en model, der kan holde til det.

Pris

Endelig skal prisen naturligvis også spille en rolle, når du vælger din nye infrarøde terrassevarmer. Det er en god idé at fastsætte et budget forud for købet, så du ikke kommer til at købe en dyrere model, end du reelt set har råd til. Men også så du ikke ender med at købe en billigere model, som ikke opfylder dine behov, fordi du gerne vil spare mere end det måske strengt taget er nødvendigt.

Vi håber, at du via vores bedst i test liste over infrarøde terassevarmere har fået en nogenlunde idé om, hvad du kan forvente i de forskellige prisklasser. Hvis ikke, så kan du naturligvis scrolle derop igen og se, hvad de forskellige modeller kan tilbyde.

Der findes et væld af forskellige mærker

Når du skal købe en infrarød terrassevarmer kan du vælge mellem modeller fra et væld af forskellige mærker, men der er især ét, som du nærmest ikke kommer udenom; Hortus. Det er meget naturligt, fordi de laver nogle velfungerende terrassevarmere, hvor du får meget værdi for pengene.

Men der kan også være en idé i at kigge andre veje end mod Hortus. Det forholder sig nemlig sådan, at følgende mærker blot er nogle af de mange populære producenter af infrarøde terrassevarmere:

 • Sunred
 • Veito
 • Mill
 • Home>it
 • Wilfa
 • Tristar
 • Funktion
 • Heat1

Som du vil se på vores liste over de bedste terrassevarmere øverst på siden, er der flere af disse, der har fået en plads. Men der er også enkelte, der ikke bliver nævnt. Hvis du alligevel er nysgerrig på dem, kan vi afsløre, at der er flere af de forhandlere, som vi anbefaler, der også forhandler de øvrige mærker.

Typer af infrarøde terrassevarmere

Som vi allerede har været kort inde på, så findes der flere forskellige typer af infrarøde terrassevarmere. Hver type har sine styrker og brugssituationer, hvor den giver mening at benytte. For at gøre dig lidt klogere på, hvilke forskellige modeller, der findes og hvilke der er de rette for dig, har vi beskrevet dem hver især nedenfor.

Der er flere, der vælger at investere i flere forskellige typer af terrassevarmere. Det gør de fordi det er forskellige behov de opfylder. Det og meget mere bliver du forhåbentligt lidt klogere på henover de næste fire afsnit.

Stående infrarød terrassevarmer

Den stående infrarøde terrassevarmer er modellen, hvor terrassevarmere står på et stativ, en fod eller lignende. Den bliver typisk også kaldt for en gulvmodel, fordi den – naturligt nok – bliver placeret på gulvet. Dette siger ikke så meget om selve terrassevarmeren, fordi den godt kan antage nogle forskellige former alt efter hvilken model man vælger.

En ”rigtig” stående infrarød terrassevarmer er en model, hvor selve terrassevarmeren er en søjle og ofte også åben hele vejen rundt, så den kan varme i en 360 grader cirkel. Det er en populær model til at stille på gulvet under bordet, så alle kan få varmet sine ben.

Men en stående infrarød terrassevarmer kan også være en traditionelt væghængt model, men som i stedet er monteret på et stativ eller en stander. Fordelen ved dette kan være, at stativet kan flyttes rundt, og det kan være nemmere at justere både i højde og vinkel. Til gengæld kræver det naturligvis også mere plads end en væghængt model.

Infra terrassevarmer til bord

Vi bliver lige lidt ved infra terrassevarmere med stander eller fod. En bordmodel af en terrassevarmer er nemlig et populært valg, hvis man ynder at sidde ved havebordet til langt ud på aftenen. Denne type vil nemlig være lavet til at blive placeret midt på bordet; ligesom man ville gøre med en bordlampe. Herfra varmer den alle op hele vejen rundt om bordet, og den fylder ikke ret meget.

Typisk vil designet gøre, at man primært får opvarmet sine arme og hænder, og altså ikke resten af kroppen. Derfor vælger mange at kombinere en infrarød terrassevarmer til bord med en anden type af terrassevarmere, så man får den helstøbte oplevelse af at blive varmet godt op.

Lofthængt infrarød terrassevarmer

Den lofthængte infrarøde terrassevarmer er, som du nok havde regnet ud, en type, der hænges fast i loftet. Det minder på mange måder om en almindelig loftslampe, og den vil typisk blive placeret over et bord. Det er der dog ingen regler for, og nogle vælger derfor også at hænge et par stykker op på deres overdækkede terrasse, så man kan blive godt varmet op uanset hvor man er.

Der kan være flere årsager til at vælge en lofthængt infrarød terrassevarmer. En af de helt store er ofte, at det er lidt mere overskueligt at hænge noget op i loftet på den overdækkede terrasse (som typisk vil være af træ eller lignende), end i murværket på væggen.

Infrarød terrassevarmer til væg

Endelig har vi den infrarøde terrassevarmer til væg (også kaldet væghængt terrassevarmer). Det er sandsynligvis den mest populære model, og det er da også sådanne typer vi ser på restauranter og caféer, hvor der er mulighed for at sidde ude.

Idéen med infrarød terrassevarmer til væg er ret god, fordi den typisk vil kunne sende strålerne skråt udad, og dermed dække et stort areal. Samtidig er den fleksibel i den forstand, at mange af disse modeller kan monteres på stativer og standere af diverse art.

Det betyder, at det er en meget alsidig model. Det underbygges da også af, at den ikke kræver et loft, den kan hænges op i, eller gulvplads, som den kan stå på. Her skal du blot bruge lidt tid på at montere den til væggen.

IR Terrassevarmer: Vælg en model, der passer ind i dit uderum

Hvis du er på udkig efter en IR terassevarmer, så vil vi gerne slå et slag for, at du også tager udseendet med i dine overvejelser. Det er ikke noget, vi tidligere har nævnt som værende vigtigt. Det kan dog være fint at se undersøge, om man kan finde en model, der passer ind rent stilmæssigt i det uderum, hvor den skal bruges.

Man kan få infrarøde terrassevarmere i et væld af forskellige materialer og med forskellige udtryk. Det overordnede design er naturligvis ofte det samme, men der er altså mulighed for at tage nogle beslutninger, der sikrer at din nye terrassevarmer passer bedst muligt ind med den øvrige møblering og materialevalg.

Tag et kig på vores liste over de bedste infrarøde terrassevarmere for inspiration, og klik dig gerne videre til de forskellige forhandlere, hvor du kan se et større udvalg af populære modeller. Man behøver ikke at købe noget, men som altid kan det være en god måde at få en idé om, hvilke valgmuligheder der er til rådighed.

Der er mulighed for at vælge en infrarød terrassevarmer uden lys

En af de valgmuligheder, som muligvis kan være interessante at undersøge nærmere er en infrarød terrassevarmer uden lys. De lyser naturligvis ikke, når de er slukket, men når først man tænder for en traditionel infrarød terrassevarmer kommer der et rødt skær. Det er ikke nødvendigvis super skarpt, men for nogle kan det være en gene.

I så fald kan man være heldig at finde modeller, hvor lyset er mindre kraftigt. Det er de færreste, hvor man fuldstændig slipper for lys, men man kan komme tæt på. Vi præsenterede blandt andet Heat1 Eco Pro Line 212-360 i vores liste over de bedste terrassevarmere, og den er udstyret med nogle rør, der sikrer op mod 98% mindre lys end i andre terrasevarmere.

Muligheden er der altså, og det kan godt gøre en forskel for det samlede udtryk på terrassen om aftenen. Når det så er sagt, så er det ikke fordi vi vil anbefale, at dette skal være det eneste, som du træffer din beslutning på baggrund af. Det er nemlig de færreste, hvor det røde lys for alvor er en stor gene.

Er infrarød varme farlig?

Infrarød varme bliver af nogle betragtet som farligt fordi det jo er stråler, der sendes ud fra terrassevarmeren. Her ledes tankerne straks hen på mikrobølgeovne og lignende, men realiteten er, at der ikke er nogen fare ved at benytte sig af infrarød varme.

Uden at lade det blive for teknisk, så benytter infrarøde terrassevarmere sig af bølgelængder, hvor der er synligt lys (den røde farve). Disse bølgelængde er, ifølge Københavns Universitet, 100.000 gange kortere end grænsen mellem mikrobølger og infrarød stråling. Det vil med andre ord sige, at man ikke er i nærheden af at komme op i bølgelængder, hvor der er en skadelig virkning.

Du kan med andre ord være helt rolig ved at benytte en infrarød terrassevarmer. Infrarød stråling bruges til alverdens forskellige situationer, og har været brugt længe – ofte i forbindelse med sundhed og helse. Når det så er sagt, så konsultér altid med en læge inden, at du begynder at investere i infrarøde produkter, fordi de påstår at kunne hele sygdomme og lignende.

Indendørs terrassevarmer: Giver det mening?

En infrarød terrassevarmer må faktisk gerne bruges indendørs. Eftersom, at den udelukkende kører på strøm, er der i princippet intet der står i vejen for, at man har den stående i udestuen eller for den sags skyld køkkenet.

Realiteten er dog, at det ikke altid vil give mening med en indendørs terrassevarmer. Har man muligheden for gulvvarme, traditionelle radiatorer eller lignende, vil det som regel være en bedre løsning. Ligeledes er det vigtigt, at du er opmærksom på lovgivningen på området.

Der gælder nemlig regler om, hvor stor en andel af ens hus, der må være opvarmet med elvarme. Uden at gå for meget ind i emnet, kan vi allerede nu afsløre, at hvis du tror det er smart at skifte hele det indendørs varmesystem ud til infrarøde terrassevarmere, så tager du fejl.

Det vil typisk både være dyrere og ulovligt. Derfor er vores generelle anbefaling også, at man holder sig til at bruge terrassevarmere udendørs, i sin udestue, i sit skur eller andre dårlig isolerede steder, hvor der ikke er behov for konstant opvarmning af luften.

Køb din infrarøde terrassevarmer online og spar penge

Hvis du står og skal til at købe en ny infrarød terrassevarmer, så skal du naturligvis også tage stilling til, hvor den skal købes. Vi plejer som regel at anbefale vores læsere, at de køber deres infrarød terrassevarmer online. Det gør vi fordi, det som regel er her, at de kan få de bedste priser og vilkår.

Årsagen er egentligt ret simpel; en webshop kan holde sine omkostninger nede relativt set i forhold til deres omsætningspotentiale. Går du i byggemarkedet for at købe en infrarød terrassevarmer, vil størstedelen af de andre kunder være nogle, der – ligesom dig – bor indenfor en overskuelig afstand fra det pågældende byggemarked. De er altså begrænset i forhold til det antal kunder, som de kan tiltrække.

Besøger du i stedet en webshop, vil du i princippet kunne besøge den samtidig med kunder fra hele verden. Alle sammen nogen, som den pågældende online forhandler kan sælge sine infrarøde terrassevarmere til. Det kan de samtidig med, at de ikke betaler en dyr husleje for at have store butikslokaler. De kan i stedet leje et koldt lager på et sted, hvor der bare skal være nem adgang for lastbiler.

Dertil er der naturligvis også det med, at webshops kan have et større produktudvalg, det er nemmere at sammenligne priser på tværs, der er højere konkurrence på pris og så videre. Det kommer alt sammen dig til fordel som kunde – og det er værd at tage med.

Fysiske eller online: Handl hos de populære forhandlere

Uanset om du vælger at ty til det lokale byggemarked eller til en online forhandler, så kan du naturligvis købe en ny infrarød terrassevarmer hos alle de populære danske butikker, som du kender. Det tæller eksempelvis nedenstående:

 • Skousen
 • Bauhaus
 • Jem og Fix
 • Biltema
 • XL Byg
 • COOP
 • Davidsen
 • Elgiganten
 • Føtex

Flere af ovenstående er også de, som vi linker til via vores oversigt over de bedste terrassevarmere. Det er naturligvis alle steder, hvor du trygt kan handle. Og som du måske har bemærket, så er der også flere af dem, der både har online og fysiske butikker.

Det kan være en fordel, fordi du i så fald kan købe din infrarøde terrassevarmer online, og hvis du skulle have problemer, spørgsmål eller lignende, så kan du altid tage ned i butikken og få personlig service.

Bedste terrassevarmer: Se listen over vores top 10 her

Nu er vi efterhånden ved at være der, hvor vi ikke har mere at sige om infrarøde terrassevarmere. Lur os om ikke også du er ved at være ved et punkt, hvor du er godt mættet med information på det område i det næste lange stykke tid.

Inden, at vi runder helt af, vil vi dog vældig gerne lige opsummere vores liste over de 10 bedste infrarøde terrassevarmere. Så har du den helt frisk i hukommelsen, når du skal ud og købe din nye terrassevarmer:

 1. Bedste infrarød terrassevarmer: Hortus 211-352
 2. Bedste kraftfulde infrarød terrassevarmer: Opranic Nova 2300W
 3. Bedste billige infrarød terrassevarmer: Home>it 58620
 4. Bedste stående infrarød terrassevarmer: Sunred OUT-80-108
 5. Bedste loftshængte infrarød terrassevarmer: Hortus UFO 2000W GT 211-315
 6. Bedste infrarød terrassevarmer til bord: Hortus 211-361
 7. Bedste væghængte infrarød terrassevarmer: Mill CB2000PLUSS
 8. Bedste infrarød terrassevarmer uden lys: Heat1 Eco Pro Line 212-360
 9. Bedste Hortus terrassevarmer: Hortus 211-401
 10. Nævneværdig infrarød terrassevarmer: Veito CH1800RE Black

Hvis du gerne vil have genopfrisket, hvad det er, der gør de enkelte modeller særligt interessante, så scroll op øverst på siden, hvor du kan se den fulde oversigt over de bedste infrarøde terrassevarmere. Her kan du læse vores begrundelser for udvælgelsen af hver model, og sørme også klikke dig direkte videre til forhandlere, der sælger hver terrassevarmer til attraktive priser.

Tak fordi du læste med!

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Opranic Nova 2300W

 

Skal du bare have den bedste kraftfulde infrarød terrassevarmer, hvor der er smæk på varmen? Så tag et kig på Opranic Nova 2300 W. Hvor modellen fra Hortus kunne varme op til 1500 W, så kan denne model fra Opranic klare helt op til 2300 W.

Helt præcist har den 5 forskellige varmestyrker i intervallet 1400 W til 2300 W, og er derfor en model, der kan varme terrassen op på selv de koldeste dage, hvor man vil sidde ude. Det er dog værd at bemærke, at det naturligvis også kræver en del strøm at benytte en model som denne. Sørg derfor for, at du har sikringerne i orden (10A burde være nok, men 16A kan give lidt ekstra tryghed) forud for brugen af terrassevarmeren.

Med en forventet levetid på varmerørene på 6.000 timer, er der lagt op til brug af denne model i de næste mange år. Men sørg gerne for, at den bliver monteret i nogenlunde læ, da dens certificering ”kun” er en IP34, hvilket vil sige, at den er vandafvisende, men næppe kan tåle et stort regnskyl.

Har du dog en overdækket terrasse, som gerne skal kunne varmes op på en kraftig, men samtidig behagelige måde, er vi ikke et sekund i tvivl om at Opranic Nova 2300 W er den bedste infrarød terrassevarmer til dig.

Veito CH1800 RE

Afslutningsvis for vores bedst i test liste over infrarøde terrassevarmere vil vi kort nævne Veito CH1800 RE. Det er en stående infrarød terrassevarmer, der er i den dyre ende af skalaen. Til gengæld får man her en model med fire forskellige varmestyrker (900 W, 1200 W, 1500 W og 1800 W) – udført i velholdende materialer.

Modellen har en fjernbetjening de kan bruges til at indstille varmestyrken og mere. Og så er det værd at bemærke, at modellen her er udstyret med såkaldt kulfiber-teknologi med infrarøde stråler. Det er lidt anderledes end traditionel infrarød teknologi, og det betyder i bund og grund, at denne model er bedre til at konvertere energien til varme. Udnyttelsen er altså højere, og det kommer både strømregningen og komforten til gode.

En fin model, der med sine vægt på blot 2,8 kilo er utrolig nem at flytte rundt med. Det er kunderne tilsyneladende enige i, da de har givet den ganske positive anmeldelser. Helt præcist scorer den 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit på Google Anmeldelser.

Populære Tests