Kap-/Geringssav Test 2024 → Se De 7 Bedste Kapgerinssave

kap geringssav test

Hvis du overvejer at købe en kap-/geringssav, så har du sandsynligvis allerede opdaget, at der er mange forskellige at vælge i mellem. En kap-/geringssav er nemlig ikke bare en kap-/geringssav; der er stor forskel på, hvilke og hvor store snit de kan klare, hvor stærke de er og så videre.

For at hjælpe dig lidt på vej, har vi sat os for at samle de bedste kap-/geringssave, så du forhåbentligt får lidt nemmere ved at danne dig et overblik over det store udvalg. Nedenfor kan du se vores bedst i test liste over kap-/geringssave, og vi tør godt love, at du kan finde en sav her, som lever op til de behov, som du står med.

Hvis ikke du finder den rette, så kan du læse meget mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du køber en kap-/geringssav på den anden side af nedenstående liste. Her vil du også få gode råd, tips og tricks til, hvordan du sparer penge på dit køb og meget mere.

God fornøjelse!

Bosch GCM 8 SJL – Bedste kap-/geringssav i test

Bosch GCM 8 SJL

 

Bosch GCM 8 SJL vinder prisen som de bedste kap-/geringssav. Det gør den af flere årsager, men den primære er, at den klarer sig rigtig godt i anmeldelserne. Uanset om du spørger eksperterne eller de forbrugere, der har købt den, så er det her tilsyneladende en kap-/geringssav, der fortjener topkarakter på hele linjen.

Det skyldes blandt andet, at der her er tale om en meget alsidig kap-/geringssav, som kan klare de fleste opgaver, som man nu engang måtte have brug for at få løst. Den er præget af smarte løsninger; den har blandt andet udtræk, et 2-punkts-støvudsugnignssystem og muligheden for at skære helt op til 312 mm ved vandret skæring. Det er ret meget trods den ”lille” klinge, der blot måler 216 mm.

Med andre ord, har vi her en kap-/geringssav, der giver utrolig meget værdi for pengene. Ja, det kan næsten være svært at forstå, at prisen ikke er højere. Derfor kan det heller næppe komme som en overraskelse, at dette ikke er det første sted, at den har vundet titlen som bedst i test.

Specifikationer

Hastighed5.500 omdrejninger i minuttet
Effekt1.600 W
Geringsindstilling50 grader (venstre) / 60 grader (højre)
Hældningsindstilling47 grader (venstre) / 2 grader (højre)
Klingediameter216 mm
Kapacitet

70 x 312 mm

70 x 214 mm

48 x 312 mm

48 x 214 mm

Lydstyrke112 dB(A)
Mål910 x 460 x 630 mm

Makita DLS111ZU – Bedste Makita kap-/geringssav i test

Makita Kap Geringssav 2x18V

 

Hvis du er på udkig efter en Makita kap-/geringssav, så kan vi kun anbefale, at du tager et kg på denne DLS111ZU model. Den har en savklinge på 260 mm og kan skære rimelig store snit, og er samtidig med fleksibel og justerbar.

Modellen har et såkaldt 2-søjleudtræk, hvilket betyder endnu mere fleksibilitet til trods for det kompakte design. Dertil er den udstyret med Bluetooth AWS, hvilket betyder, at man kan koble den op med en støvsuger, og dermed sikre automatisk start og stop af støvsugning, når maskinen starter og stopper.

Det kompakte design er ikke bare rart, fordi den ikke fylder særlig meget på bordet. Det betyder nemlig også, at denne kap-/geringssav kan placeres med bagenden helt op ad væggen, så der er mindre pladsspild. Hele vejen rundt er det her en vældig fin kap-/geringssav, som godt nok også er lidt dyrere i vejledende udsalgspris end nogle af de andre maskiner, som vi har præsenteret her på listen.

Vores vurdering er dog, at det er et vældig godt køb og et oplagt valg, hvis man gerne vil have en kap-/geringssav lavet af Makita.

Specifikationer

Hastighed4.400 omdrejninger i minuttet
Effekt1.500 W
Geringsindstilling60 grader (venstre) / 60 grader (højre)
Hældningsindstilling48 grader (venstre) / 48 grader (højre)
Klingediameter260 mm
Kapacitet

91 x 197 mm

68 x 218 mm

58 x 279 mm

42 x 310 mm

43 x 279 mm

29 x 305 mm

Lydstyrke102 dB(A)
Mål805 x 644 x 660 mm

Bosch GCM 12 GDL – Bedste Bosch kap-/geringssav i test

Bosch GCM 12 GDL

 

Denne Bosch GCM 12 GDL bliver kåret som den bedste Bosch kap-/geringssav. Det gør den fordi du her får en kompromisløs maskine, der har en høj justerbarhed og fleksibilitet, den højeste effekt på denne liste og en nærmest urealistisk høj snitkapacitet på helt op til 341 mm.

Det er også en stor kap-/geringssav, men hvis du har pladsen, er der ingen tvivl om, at det her er creme de la creme. Modellen har et lasersystem med dobbelt laserlinjer, som i samarbejde med den kvalitetsklinge, der sidder på maskinen, sikrer ualmindeligt præcist snit – altid.

Derudover har maskinen her en helt bestemt Bosch glidearm, som giver meget af den her fleksibilitet til trods for, at den på den lede er en relativ kompakt kap-/geringssav. Kombinerer man alt dette med smarte funktioner som spindle lock, nem rengøring, intelligent bremse og en blød opstart, er der ingen tvivl om, at det her er et godt køb blandt Bosch kap-/geringssave og kap-/geringssave generelt.

Specifikationer

Hastighed4.000 omdrejninger i minuttet
Effekt2.000 W
Geringsindstilling52 grader (venstre) / 60 grader (højre)
Hældningsindstilling47 grader (venstre) / 47 grader (højre)
Klingediameter305 mm
Kapacitet

104 x 341 mm

104 x 240 mm

51 x 341 mm

Lydstyrke106 dB(A)
Mål1.100 x 670 x 740 mm

Metabo KGSV 72 XACT SYM – Bedste Metabo kap-/geringssav i test

Metabo Kapsav Geringssav KGSV 72 XACT SYM

 

Det er heldigt, at man ikke skal udtale navnet på denne Metabo KGSV 72 XACT SYM, som her vinder prisen som værende den bedste Metabo kap-/geringssav. Hvis vi ser bort fra det lange og ikke just mundrette navn, vil vi opdage, at det her er en meget habil kap-/geringssav.

Her får du nemlig en maskine, der kan klare det meste, men som især er perfekt til dig, der skal lægge gulv. Modellen er nemlig lavet specifikt til at håndtere snit i paneler og lister. Det kommer blandt andet til udtryk i specifikationer nedenfor, hvor du vil se, at indstillingsmulighederne er fuldstændig symmetriske. Det sikrer et nemt og præcist arbejdsflow, som er guld værd, når man skal lave panelsamlinger og ligenende.

Derudover kommer maskinen med smarte funktioner som eksempelvis hastighedsregulering, indvendige trækstænger (hvilket betyder, at der ikke skal være plads bag saven) og meget mere. Der er ligeledes en spåntragt integreret i denne kap-/geringssav, hvilket sikrer en nem og effektiv støvsugning af spånerne.

Hele vejen rundt er der tænkt på dig, der skal skære i smig og lave skarpe snit dagen lang. Vi kan derfor roligt anbefale denne Metabo kap-/geringssav til alle, der er på udkig efter en model i det prisleje.

Specifikationer

Hastighed6.300 omdrejninger i minuttet
Effekt1.500 W
Geringsindstilling50 grader (venstre) / 50 grader (højre)
Hældningsindstilling47 grader (venstre) / 47 grader (højre)
Klingediameter216 mm
Kapacitet

305 x 72 mm

215 x 42 mm

Lydstyrke97 dB(A)
Mål660 x 540 x 415 mm

DeWalt DHS780N 2x54V XR Flexvolt – Bedste DeWalt kap-/geringssav i test

Dewalt Dhs780n 54vx2 Xr Flexvolt 305mm Geringssav Løs Enhed

 

DeWalt er et værktøjsmærke, der er kendt for at fremstille værktøj af høj kvalitet. Denne DeWalt DHS780N 2x54V XR Flexvolt er ingen undtagelse, da det i den grad er en velfungerende og oplagt kap-/geringssav. Lad os springe let og elegant over endnu et tungetvister navn og i stedet kigge på, hvad denne model kan tilbyde.

Først og fremmest vil vi gerne fremhæve snitkapaciteten, som når helt op på 345 mm. Det er ret vildt, og er generelt et tegn på en alsidig kap-/geringssav, der kan bruges til at løse langt de fleste opgaver. Derudover har den et relativt lavt støjniveau, og dens mål er også meget kompakte.

Endelig har modellen her også et såkaldt falsestop. Det betyder, at du kan justere skæredybden, når der skal laves render og falsning. Et smart værktøj, som absolut er værd at tage med i købet. Og apropos købet, så er dette en af de kap-/geringssave, der har den højeste vejledende udsalgspris på listen her. Til gengæld får man en maskine af høj kvalitet med masser af smarte funktioner (eksempelvis et integreret støvsugningssystem) og lineære skinner med bronzebelægning.

Specifikationer

Hastighed3.800 omdrejninger i minuttet
Geringsindstilling49 grader (venstre) / 49 grader (højre)
Klingediameter305 mm
Kapacitet

211 x 112 mm

303 x 110 mm

345 x 76 mm

268 x 63 mm

345 x 44 mm

244 x 76 mm

Lydstyrke100 dB(A)
Mål770 x 470 x 396 mm

DeWalt DWS778-QS – Bedste lille kap-/geringssav i test

DeWALT DWS778-QS geringssav 250 mm

 

En kap-/geringssav er generelt et rimelig kompakt stykke værktøj, taget dets funktion i betragtning, men der er ingen tvivl om, at det ikke er alle, der har plads til nogle af de maskiner, som vi har fremhævet her i artiklen.

Så hvis du er på udkig efter den bedste lille kap-/geringssav, så er det nu, at du skal spidse ørene. DeWalt DWS778-QS er nemlig muligvis det, du leder efter. For selvom det er en lille og kompakt kap-/geringssav, så får du her en klinge på hele 250 mm og en snitkapacitet på op til 305 mm.

Det er med andre ord mere eller mindre det bedste fra begge verdner, især når vi tager fleksibiliteten i betragtning. Samtidig har den en specialdesignet støvudsugning, som reducerer mængden af partikler i luften markant. Dermed reduceres også den negative indvirkning på helbredet ved brug af maskinen.

Selvom dette er en lille kap-/geringssav, er den ikke nødvendigvis billig. Men hvis man kigger væk fra størrelsen, og i stedet ser på dens egenskaber, funktioner og tekniske specifikationer, så er det her virkelig en sav, hvor du får meget værdi for pengene.

Specifikationer

Hastighed4.300 omdrejninger i minuttet
Effekt1.850 W
Geringsindstilling50 grader (venstre) / 50 grader (højre)
Hældningsindstilling48 grader
Klingediameter250 mm
Kapacitet

305 x 58 mm

305 x 85 mm

215 x 85 mm

215 x 58 mm

Lydstyrke94,2 dB(A)
Mål615 x 390 x 465 mm

Bosch GCM 12 SDE – Bedste store kap-/geringssav i test

Bosch GCM 12 SDE

 

Bosch GCM 12 SDE er navnet på den bedste store kap-/geringssav, som kan købes i øjeblikket. Det er ikke helt uden grund, at vi fremhæver lige netop denne model. Den kan nemlig klare snit på helt op til 400 mm. Det er ret vildt, og det betyder i bund og grund, at den kan løse praktisk talt alt, hvad man nogensinde kunne forvente af en kap-/geringssav.

Her får du utrolig meget fleksibilitet, samtidig med, at du får en kap-/geringssav, der er spækket med smarte funktioner og systemer. Den har eksempelvis et såkaldt intelligente bremsesystem, en aksellås, blød opstart, indgang til støvsugning, et rengøringssystem og meget mere.

Uanset om du spørger forbrugere eller eksperter, så er der praktisk talt kun roser at komme efter. Og det er da heller helt uforståeligt, fordi sådan en fleksibel maskine til prisen er bare et godt køb – længere er den ikke. Og som med altid fra Bosch, kan du forvente god kvalitet, og det er naturligvis også en vigtig faktor.

Specifikationer

Hastighed4.000 omdrejninger i minuttet
Effekt1.800 W
Geringsindstilling52 grader (venstre) / 60 grader (højre)
Hældningsindstilling47 grader (venstre) / 47 grader (højre)
Klingediameter305 mm
Kapacitet

85 x 370 mm

70 x 400 mm

90 x 250 mm

38 x 370 mm

Lydstyrke105 dB(A)
Mål860 x 600 x 530 mm

Sådan finder vi de bedste kap-/geringssave

Ovenstående liste er vores bud på de bedste kap-/geringssave, men det kan naturligvis variere fra eventuelle bedst i test lister på andre hjemmesider. Derfor vil vi gerne forklare, hvordan vi er nået frem til, at det lige netop er disse, der er de bedste.

Vi har ikke selv haft alle disse kap-/geringssave til test. I stedet har vi benyttet en metode, der er baseret på data. Helt konkret har vi gennemgået markedet for kap-/geringssave, og har for hver af disse indsamlet data som priser, tekniske specifikationer, materialevalg, ekspertanmeldelser og ikke mindst forbrugeranmeldelser.

Alle disse data bliver samlet for hver eneste sav, og efterfølgende sammenlignet på kryds og tværs. Herefter har vi dannet et billede af de bedste kap-/geringssave på tværs af forskellige kategorier og lignende, og det er måden, hvorpå vi sammensætter vores liste øverst i denne kap-/geringssav test.

Vi tror på, at denne datadrevne tilgang til arbejdet giver det mest objektive resultat. Listen er nemlig ikke baseret på, hvad vi synes og tænker. I stedet er den baseret på kundernes erfaringer, de tekniske specifikationer og ikke mindst værdi for pengene.

Køb kap-/geringssav på tilbud

Man kan få kap-/geringssave i mere eller mindre alle prisklasser. Uanset om du helst ikke vil bruge meget mere end 1.000 kroner eller om du har budgettet til at investere i en, der koster mere end 13.000 kroner, så er mulighederne der.

Men ligegyldig om man har et stort eller lille budget, så er de fleste interesseret i at spare penge. Det er heldigvis en mulighed, fordi der er regelmæssigt, er mulighed for at købe en kap-/geringssav på tilbud. Nogle gange kan man spare 100 kroner, andre gange kan man få en besparelse på op mod 40%.

Selve tilbuddet afhænger naturligvis af mange faktorer, og det er i hvert fald én ting, som vi ikke kan forudsige. Til gengæld kan vi roligt love, at de fleste af ovenstående kap-/geringssave nok skal komme på tilbud på et eller andet tidspunkt.

Men fordi vi ikke ved, hvornår det sker, så kan vi kun anbefale, at du slår til, hvis du finder den helt rette kap-/geringssav på tilbud. For hvem ved, hvornår det sker igen? Fordelen ved at købe ved tilbud er enten, at man kan spare nogle penge på den sav, man havde udset sig i forvejen, eller at man pludselig kan få råd til en bedre kap-/geringssav, uden at man overskrider budgettet.

Hvad er en kap-/geringssav?

Nu har vi allerede brugt lang tid på at tale om kap-/geringssave, men måske du sidder og studser over, hvad det egentligt er. I så fald er du ikke den eneste; en kap-/geringssav er noget, de fleste kender, når de ser den, men det er ikke alle, der lige har styr på navnet – som i øvrigt også er vældig forvirrende.

En kap-/geringssav (også kaldet en afkortersav) er et elværktøj, der benyttes til at save. Årsagen til det forvirrende navn er sådan set ganske enkel; der er tale om en to-i-en-løsning. Det vil med andre ord sige, at man her får både en kapsav og en geringssav i ét og samme stykke værktøj.

Med en kap-/geringssav får du muligheden for at lave meget præcise snit, som både kan være vinkelrette og ikke-vinkelrette. Alt efter hvilken klinge og sav du vælger, vil en kap-/geringssav kunne arbejde både med træ, aluminium og plast. Derfor er den også et oplagt valg til at save lister, fodpaneler og lignende med.

Helt generelt kan man ikke gå forbi et tømrerværksted eller en byggeplads uden, at man støder på en kap-/geringssav. Det er der en grund til; det er et alsidigt værktøj, som man med garanti kommer til at bruge på et eller andet tidspunkt, uanset om man arbejder med store projekter eller hygger sig med små gør-det-selv-opgaver.

Forskel på kap- og geringssav

Nu siger vi, at en kap-/geringssav består af henholdsvis en kapsav og en geringssav; men det er ikke sikkert, at det giver megen mening for alle. For hvad er det egentligt for nogle opgaver, at de to save løser?

Køber du en kapsav, så får du en sav, der kan lave et meget præcist vinkelret snit. Det er altså det eneste, som den kan; flotte, præcise og knivskarpe snit i en 90 graders vinkel. Det bliver gerne brugt til at kappe (deraf navnet) stolper, gulvbrædder og lignende.

Køber du en geringssav, så får du en sav, der kan lave præcise snit, som ikke er vinkelrette. Det er altså de skrå snit, som eksempelvis er nødvendigt, når man skærer lister og fodpaneler til.

Kap-/geringssaven kombinerer disse to typer af save. Det gør den ved, at man egentligt har en kapsav, som er monteret sådan, at den kan drejes og vinkles, så den bliver til en geringssav.

Kap-/geringssav: Med eller uden bord?

De fleste kap-/geringssave bliver købt som et værktøj, der sættes på et i forvejen monteret bord, på gulvet eller lignende. Man kan dog også købe en kap-/geringssav med bord fra start af. Det vil typisk være en oplagt løsning til en tømrer eller til dig, der har behov for at kunne komme til saven på steder, hvor det ikke er oplagt at stille den på jorden eller hvor der ikke er et bord til rådighed.

Der er dog ingen grund til at blive bekymret, hvis du allerede har købt en kap-/geringssav, eller hvis den model, som du har udset dig, ikke kommer med et bord. De fleste kap-/geringssave er nemlig designet sådan, at de kan monteres på et bord, der er lavet specifikt til den type af save og kan købes i løssalg.

Det kan være en rigtig fin ting at have sådan et bord til sin kap-/geringssav, men hvis du bare er på udkig efter en, som du kan have stående til lidt småopgaver derhjemme, så er det ikke nødvendigt. Hvis blot du har et andet bord at stille den på (eksempelvis et arbejdsbord i værkstedet eller lignende).

Guide: Sådan finder du den bedste kap-/geringssav

Når du skal vælge den bedste kap-/geringssav, så er der nogle forskellige ting, som du bør være opmærksom på. Kommer du til at foretage et køb uden at vide, om saven reelt set lever op til de behov og krav som du har (eller bør have) til den, vil du sandsynligvis blive skuffet.

For at hjælpe dig med at finde ud af hvilken kap-/geringssav, der er den rette for dig, har vi nedenfor beskrevet nogle af de ting, som du bør været mest opmærksom på i forbindelse med din købsbeslutning. Under hver af disse underoverskrifter vil du kunne læse mere om, hvorfor lige netop disse punkter er vigtige at have i mente.

Omdrejningshastighed

Omdrejningshastigheden for en sav er egentligt ret enkel; hvor mange gange kan saven dreje i minuttet. Mange kap-/geringssave har forskellige hastighedsniveauer, og generelt set er en højere hastighed et udtryk for et bedre og mere rent snit.

Klingediameter

Klingediameteren (eller diameter på skiven) er et udtryk for, hvor stor en savklinge, kap-/geringssaven benytter. Jo større den er, jo større snit vil den typisk kunne klare. Omvendt vil en større klinge typisk også være dyrere, når den en dag skal skiftes ud.

Svingplade

Svingpladen på en kap-/geringssav er den, der står for at dreje saven fra højre til venstre. Dermed er den også bestemmende for, hvor meget saven kan drejes, og det er derfor en vigtig ting at holde øje med.

Svingpladens radius er ikke altid opgivet tydeligt, men vil som regel blive benævnt med et interval af grader for henholdsvis højre og venstre side af saven. Det kunne eksempelvis være 0 – 57 grader (højre) / 0 – 45 grader (venstre).

Maksimalt tvær-, gerings- og kombisnit

Som du givetvis har gennemskuet, så kan en kap-/geringssav ikke save uendeligt store stykker. Der er en begrænsning på de snit, som saven kan lave, og det bliver kaldt for de maksimale tværsnit, geringssnit og kombisnit.

Tværsnittet er, når selve savklingen ikke er vinklet, men svingpladen må gerne være det. Geringssnit er, når savklingen er vinklet. Kombisnit er, når både svingpladen og savklingen er vinklet.

Ud for disse vil der typisk være nogle mål, der eksempelvis kunne lyde 70 x 312 mm, 45 x 220 mm og så videre. Det er altså indikerende for, hvor højt og hvor bredt et snit kap-/geringssaven kan lave i den pågældende situation.

Det er naturligvis vigtigt, at man vælger en sav, der kan klare de snit, som man har behov for at lave.

Indbygget laser

Nogle kap-/geringssave kommer med en indbygget laser, som mere eller mindre erstatter behovet for blyanter og blyantsstreger. Måden det fungerer på er, at laseren lyser ned på materialet, der skal skæres. Linjen er naturligvis helt lige, hvilket i bund og grund betyder, at du reducerer eller fuldstændig eliminerer risikoen for, at der skæres forkert.

Det er i vores optik en funktion, der absolut er værd at gå efter, fordi den i den grad kan gøre arbejdet lettere. Det vil typisk kræve nogle prøveskæringer, før man har helt styr på, hvordan man skal rette sig efter laseren, men når først man har det, så er det et vigtigt værktøj.

Mærke

Mærket på din kap-/geringssav behøver ikke nødvendigvis at spille en rolle, når du vælger din nye sav. Men det kan det med fordel gøre; for har du en masse andet værktøj af samme mærke, vil du sandsynligvis også have batterier til samme mærke, og det er en god ting.

Så behøver du nemlig ikke at have batterier og opladere til flere forskellige mærker, ligesom der også vil være mulighed for at skifte batterierne mellem de forskellige stykker el værktøj, som du har fra samme mærke.

Ovenstående er dog kun relevant, hvis du ender med at købe en batteridreven kap-/geringssav. Det er de fleste af savene i dag, men man kan også købe nogle med ledning. Derudover kommer vi ikke udenom, at nogle mærker er kendt for at lave værktøj af bedre kvalitet end andre, og det kan du naturligvis også vælge at inddrage i din beslutning.

Pris

Som vi allerede tidligere har været inde på, så kan prisen på en kap-/geringssav hurtigt løbe løbsk, hvis man ikke holder igen. Derfor kan du med fordel sætte et budget for, hvad din kap-/geringssav må koste – inden at du går i gang med at tage den endelige beslutning.

Du skulle gerne kunne få en idé om, hvad man kan få for de forskellige beløb ved at gennemgå vores liste over de bedste kap-/geringssave i test øverst på siden. Ud fra denne kan du forsøge at vurdere, hvad du har behov for, og samtidig vurdere om det er realistisk at du kan få opfyldt de behov for den beløbsgrænse, som du nu engang har sat for dig selv.

Du kan få kap-/geringssave fra alle de kendte mærker

Hvis du har et yndlingsmærke, når det kommer til værktøj, så kan du godt glæde dig. Langt de fleste af de mest kendte og populære værktøjsfabrikanter producerer og sælger også kap-/geringssave. Det betyder, at du roligt kan se frem til at købe en kap-/geringssav, der matcher resten af dit værktøjssæt.

Nedenstående liste er blot nogle af de kendte brands, hvorfra du kan købe en velfungerende kap-/geringssav:

 • Bosch
 • Makita
 • DeWalt
 • Metabo
 • Festool
 • Einhell

Sådan sparer du penge: Køb din næste kap-/geringssav online

Når du skal købe din næste kap-/geringssav, så kan det give mening at gøre det online. Det kan for mange virke lidt mærkeligt at købe deres værktøj på internettet, men der kan bare være mange penge at spare, hvis man vælger at tage sine indkøb online.

Det forholder sig nemlig sådan, at man typisk kan finde det samme værktøj til mere fordelagtige priser, når man handler på internettet. Det er der en række forskellige årsager til, men de kan egentligt opsummeres til noget ret enkelt; en webshop har som regel lavere omkostninger relativt set i forhold til deres omsætningspotentiale.

En klassisk fysisk butik har et begrænset opland af kunder, fordi der er en grænse for, hvor langt man vil køre for at købe sit værktøj. I modsætning har en webshop i princippet hele verden for sine fødder; de kan sælge til alle – uanset, hvor de bor.

Men en webshop er også hårdere presset, for den er nemlig i stærk konkurrence med alle andre webshops, der sælger de samme produkter. Derfor vil de typisk banke prisen i bund, så de kan vinde flest mulige kunder – og det kommer dig til gode, når du gerne vil have en billig kap-/geringssav.

Se Bedst i Test-listen: Hvilken kap-/geringssav skal du vælge?

Nu nærmer vi os efterhånden en afslutning på denne artikel, der har handlet rigtig meget om kap-/geringssave. Forhåbentligt har du lært en masse, og er blevet lidt klogere på, hvilken kap-/geringssav der er den rette for dig.

Inden, at vi runder helt af, vil vi gerne lige have lov at opsummere vores liste over de bedste kap-/geringssave, som kan købes i øjeblikket. Den kan du se nedenfor, og hvis du vi læse mere om de enkelte modeller, så er det naturligvis bare med at scrolle op i toppen af artiklen.

 1. Bosch GCM 8 SJL – Bedste kap-/geringssav
 2. Bosch PCM 8 S – Bedste kap-/geringssav med bord
 3. Makita DLS111ZU – Bedste Makita kap-/geringssav
 4. Bosch GCM 12 GDL – Bedste Bosch kap-/geringssav
 5. Metabo KGSV 72 XACT SYM – Bedste Metabo kap-/geringssav
 6. DeWalt DHS780N 2x54V XR Flexvolt – Bedste DeWalt kap-/geringssav
 7. DeWalt DWS778-QS – Bedste lille kap-/geringssav
 8. Bosch GCM 12 SDE – Bedste store kap-/geringssav
 9. Metabo KS 216 M Lasercut – Bedste billige kap-/geringssav

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Metabo Kapsav Ks 216 M LaSErcut

 

Hvis du er scrollet gennem ovenstående og har rystet ved tanken om priserne eller har tænkt, at du da ikke behøver alle de store snitkapaciteter, så kan du med fordel tage et kig på denne Metabo KS 216 M Lasercut. Vi har valgt at kåre den til den bedste billige kap-/geringssav, fordi du her får en let og kompakt kap-/geringssav, som ikke koster ret meget.

Men bare fordi saven er billig, er der ingen grund til at tro, at du bliver ladt i stikken, når det kommer til smarte funktioner og løsninger. Denne kap-/geringssav har nemlig både laservisning af skærelinjer, et indbygget LED-arbejdslys og meget mere.

Alt i alt er det en vældig fin maskine, og meget vel den, hvor du får mest værdi for pengene. Kombinerer vi dette med de mange positive anmeldelser fra forbrugerne, der har købt den, er vi ikke et øjeblik i tvivl om, at det er den bedste billige kap-/geringssav.

Specifikationer

Hastighed5.000 omdrejninger i minuttet
Effekt1.350 W
Geringsindstilling47 grader (venstre) / 47 grader (højre)
Hældningsindstilling47 grader (venstre) / 2 grader (højre)
Klingediameter216 mm
Kapacitet

120 x 60 mm

80 x 45 mm

Lydstyrke100 dB(A)
Mål475 x 465 x 285 mm

 

Bosch kap geringssav PCM 8 S

Hvis du gerne vil have en kap-/geringssav med bord, så kan du med fordel tage et kig på Bosch PCM 8 S. Det er en kompakt kap-/geringssav, der er relativ nem at tage med sig rundt. Det medfølgende bord er nemt at sætte op, og derfor går der ikke længe, før du kan have din kap-/geringssav klar til brug efter, at du har flyttet den.

Udover at have et bord, så er det her også en sav, der generelt gør et vældig godt stykke arbejde. Det er fleksibel at benytte, og kan skære i det meste – om end ikke lige så store snit, som modellen ovenfor. Til gengæld har den laserudstyr, et lavere støjniveau og er generelt set et rigtig godt valg til prisen, da man får bordet med i købet.

Specifikationer

Hastighed4.800 omdrejninger i minuttet
Effekt1.200 W
Geringsindstilling48 grader (venstre) / 48 grader (højre)
Hældningsindstilling45 grader (venstre) / 0 grader (højre)
Klingediameter216 mm
Kapacitet

60 x 200 mm

60 x 85 mm

Lydstyrke103 dB(A)
Mål1160 x 710 x 600 mm