Køkkenknive Test 2024 → Se De 5 Bedste Køkkenknive

Køkkenknive

Et køkken er ikke meget uden et sæt gode køkkenknive. Man bruger dem i alle facetter af madlavningen; lige fra at skære franskbrød og snitte grøntsager til at udskære kød og filetere fisk. Det varierer naturligvis, hvor meget man gør af de forskellige aktiviteter, men det vil som regel være svært at stykke et måltid sammen, hvis ikke man køkkenknive at gøre det med. 

Men hvad definerer en god køkkenkniv, og hvordan finder man de bedste? Det har vi sat os for at hjælpe dig med. Derfor har vi her i artiklen fundet 6 af de bedste køkkenknive, som du kan gå ud og investere i allerede i dag. Køkkenknive dækker typisk over flere forskellige typer af knive. Af den årsag bliver du her præsenteret for køkkenknivesæt, som hver især består af mellem 3 og 9 knive, der dækker de fleste behov.

Vi har delt listen op i nogle kategorier, så du hurtigt og nemt kan finde frem til de køkkenknive, der passer bedst til dig. Under hver kategori beskriver vi kort, hvorfor lige netop de køkkenknive fortjener titlen som de bedste i den kategori. Samtidig sørger vi for at linke til en dansk webshop, der sælger de pågældende knive, så du nemt kan læse mere eller købe med det samme, hvis du har besluttet dig.

Vi håber, at du vil læse med og forhåbentligt blive klogere på de bedste køkkenknive.

Qknives The Complete Set Original Series med 6 knive – Bedste køkkenknive

Knivsæt - The Complete Set - Original Series Køkkenknive

De bedste køkkenknive finder du hos Qknives i form af knivsættet The Complete Set i deres Original Series. Dette sæt består af 6 japanske køkkenknive;

Det betyder kort sagt, at du kan løse praktisk talt alle opgaver i køkkenet, der kræver en kniv. Denne alsidighed i sættet af køkkenknive kombineret med en fornuftig pris, er i den grad med til at sikre titlen som de bedste køkkenknive, men det er naturligvis ikke det eneste, der spiller en rolle.

Smedet efter Damaskusmetoden

Der er som sagt tale om japanske køkkenknive, der er smedet efter Damaskusmetoden. Det betyder kort sagt, at der er tale om damaskusstål eller carbonstål, som er kendt for sit høje indhold af kul og ikek mindst de mange lag.

Helt præcis er disse køkkenknive ratet til 62 HRC. Hvis ikke du ved, hvad det betyder, er du ikke alene. Det er der nemlig ikke ret mange, der gør. HRC er en måleenhed, der bruges til at måle hårdhed på blandt andet køkkenknive. Det sker på Rockwell-skalaen, og der gives en værdi på mellem 0 og 100, hvor 100 er det hårdeste.

En HRC på mellem 50 og 55 er det almindelige for langt de fleste køkkenknive produceret efter europæiske metoder. Men japanske køkkenknive produceret efter Damaskusmetode (som stammer fra tiden med samuraier) opnår en noget højere hårdhed, som eksemplificeret af disse bedste køkkenknive.

Hårdheden er vigtig, fordi den sikrer robusthed, holdbarhed og ikke mindst skarphed. Det betyder, at disse køkkenknive er utrolig slidstærke og kan holde de næste mange år, ligesom der også går lang tid, før de bliver sløve.

Flot og praktisk design

En af de ting, der virkelig får lige netop disse køkkenknive til at skille sig ud fra dem man typisk finder i de danske køkkener, er deres design. De bærer tydeligt præg af den japanske arv, med en helt særlig struktur og et udseende, der ikke bare er flot, men også praktisk.

Som du måske kan se på billederne, er der små ujævnheder i dele af knivsbladets side. Det har den effekt, at madvarer ikke klæber fast til kniven på samme måde. Du har givetvis oplevet det, når du skærer agurk eller lignende, og det kan være hæmmende for effektiviteten og den gode snitteteknik. Derfor er det rart at være fri for, hvilket du i større grad er med disse køkkenknive, end med nogle, der har en helt glat overflade.

Samtidig er håndtagene lavet i såkaldt pakkatræ, som er en kombination af træ og harpiks. Dermed bliver det et kompositmateriale, som er særligt modstandsdygtigt overfor både varme og vand. Det bidrager til øget holdbarhed og robusthed, selvom du skærer saftigt kød, eller andre madvarer, der stadig er brandvarme direkte fra ovnen eller panden.

Laguiole by Hâws knivsæt med 5 knive – Bedste billige køkkenknive

Laguiole by Hâws knivsæt med knivblok

Køkkenknive er sjældent en lille investering. Hvis man virkelig vil have kvalitet, kommer man hurtigt til at betale på den dyre side af 2.000 kr. og ofte mere. Det er endda for et køkkenknivesæt – køber man de enkelte knive separat bliver det mange gange dyrere.

Heldigvis er der også mulighed for at finde billige køkkenknive – i hvert fald relativt set. Dette knivsæt fra Laguiole by Hâws får her titlen som de bedste billige køkkenknive, fordi du kan få det til en rimelig pris set i forhold til de andre knive, der bliver fremhævet her på listen.

Samtidig er det et ganske fint sæt, der består af 5 gode køkkenknive;

 • en Santoku kokkekniv
 • en kokkekniv
 • en udskæringskniv
 • en urtekniv
 • en brødkniv

Selvom det er næsten en halvering af ovenstående keramiske køkkenknive, kommer du rigtig langt med disse knive. Hvis du tænker over det, så er sandsynligheden relativ stor for, at du i virkeligheden ikke behøver meget mere end disse basale køkkenknive. Alt derudover er enten gejl eller også går du tilpas meget op i madlavningen til at behøve et bredere udvalg af køkkenknive.

Lækre materialer fra ende til anden

Fordelen ved Laguiole by Hâws er, at de laver nogle virkelig lækre knive. De bruger rustfrit stål til knivsbladene, og mens det ikke er er smedet efter Damaskusmetoden eller er keramisk, så slår det i den grad til. Du kommer givetvis bare til at skulle slibe dem lidt oftere.

Håndtagene på knivene er udarbejdet i det flotte oliventræ, hvilket vi er slemt begejstrede for. Det har nemlig et helt særligt udtryk, som emmer af kvalitet. Det underbygges da også af den medfølgende knivblok i matchende træ, og som virkelig fremhæver knivene på flotteste vis.

4,6 ud af 5 stjerner

Hos COOP, der forhandler disse billige køkkenknive, er der mulighed for, at man som kunde kan skrive en anmeldelse af det produkt, man har købt. Det er der i skrivende stund 79 kunder, der har gjort, og størstedelen er godt tilfredse med deres køkkenknive.

Helt konkret har de i gennemsnit vurderet disse billige køkkenknive til 4,6 ud af 5 stjerner. Det fordeler sig sådan, at 55 har givet en femstjernet anmeldelse, mens 19 har givet en firestjernede. Herefter fordeler de sidste 5 anmeldelser sig på de et- til trestjernede anmeldelser.

Det kan være svært at gøre alle tilfredse, men det er godt nok tæt på, at det er lykkedes med disse køkkenknive fra Laguiole by Hâws. Det er da også en vigtig faktor i deres placering på listen her.

Miyabi 5000 MCD knivsæt med 3 knive – Bedste japanske køkkenknive

 

KNIVSÆT 3 DELE MIYABI 5000 MCD 67

Hvis du virkelig dyrker den kvalitet og fokusset på gode redskaber, som man har i det japanske køkken, så skal du naturligvis gå efter de bedste japanske køkkenknive. De kommer fra Miyabi, som er noget af det ypperste indenfor japanske køkkenknive og køkkenknive generelt – men man kommer også til at betale for kvaliteten.

Selvom den vejledende salgspris er mere end dobbelt så høj som nogle af de andre dyre køkkenknive på listen her, får du blot 3 knive med i købet;

 • en Kudamono urtekniv på 9 centimeter
 • en Shotoh alsidig kniv på 13 centimeter
 • en Gyuto kokkekniv på 20 centimeter

Man kommer rigtig langt med disse 3 japanske køkkenknive, men det er ikke nødvendigvis sikkert, at du kan klare dig uden eksempelvis en brødkniv og en større kokkekniv. Det ændrer dog ikke på, at når først du har anskaffet dig disse, kommer du aldrig til at erstatte dem med andre.

Hårdere stål end nogen andre køkkenknive

Vi har præsenteret dig for køkkenknive med en HRC på 62 og 64 – og nu tager vi den lige endnu et nøk opad; Miyabi 5000 MCD er nemlig testet til 66 HRC. Det er hårdere end nogen andre køkkenknive på listen her, og du får dermed en holdbar kniv, der kan gå i arv i generationer, hvis ellers den bliver plejet og brugt rigtigt.

Produktionen foregår i Seki, Japan og laves efter de gamle metoder. Det sker med damaskusstål i intet mindre end 132 lag. Som du givetvis kan forestille dig, sikrer det naturligvis en hårdhed og skarphed, der ikke kan sammenlignes med nogen andre køkkenknive.

Det er Miyabi i hvert fald stærkt overbevist om, hvorfor de tilbyder en livstidsgaranti på både de benyttede materialer og eventuelle produktionsfejl. Hvis budgettet tillader det, og du går tilpas meget op i din madlavning til for alvor at sætte pris på en ægte kvalitetskniv med et stolt japansk håndværk bag sig, så er der ingen tvivl om, at du ikke bare lige finder bedre japanske køkkenknive end disse.

 

Global knivsæt med 5 knive – Bedste Global køkkenknive

Global Knivsæt med 5 knive

Vi får benene lidt ned på jorden igen ved fremhævning af de bedste Global køkkenknive. Du kender givetvis allerede Global, da det i den grad er et unikt og anerkendt mærke indenfor produktion af køkkenknive. Der er ikke langt mellem danske køkkener, hvor man finder mindst en køkkenkniv fra Global på knivmagneten.

Her er der tale om en knivsæt, hvor du får 5 Global køkkenknive med i købet;

 • en G-9 brødkniv
 • en G-2 kokkekniv
 • en GS-5 grøntsagskniv
 • en GS-11 universal kniv
 • en GS-38 skrællekniv

Med disse 5 knive er du godt udstyret til at klare det meste i dit køkken. Hvis det skulle vise sig, at du mangler en specifik kniv, kan du i øvrigt altid tilføje med årene fra Globals store sortiment af køkkenknive til rimelige priser.

Praktisk design og materialevalg

Designet på disse Global køkkenknive er ganske praktisk på flere fronter. Først og fremmest er det helt udført i Cromova 18-stål, som udover at være slidstærkt, også er let at rengøre og gribe om. Derudover, er knivene også fremstillet i ét stykke.

Det er bemærkelsesværdigt, fordi det sikrer, at der ikke er nogen samlinger. Det betyder, at der ikke er nogen risiko for, at der sætter sig madrester i samlingerne. Dermed øges hygiejnen gevaldigt, og det er da også en af årsagerne til, at der er mange professionelle køkkener der bruger lige netop disse køkkenknive fra Global.

5 ud af 5 stjerner

Anmeldelser fra kunder er altid vigtige, men særligt i dette tilfælde er de værd at lægge mærke til. Hos KitchenOne er der nemlig i skrivende stund 129 forbrugeranmeldelser, og de har alle vurderet disse køkkenknive til 5 ud af 5 stjerner.

Ja, du læste rigtigt. Der er 129 fremmede for hinanden, der alle er enige om, at det her er et sæt af køkkenknive, der er intet mindre end fremragende. Det kan virke usandsynligt, men den er god nok. De bliver rost for deres ikoniske design, deres holdbarhed og ikke mindst for at ligge godt i hånden – noget, der naturligvis er meget vigtigt.

Kinderkitchen Knivsæt med 2 knive – Bedste køkkenknive til børn

Kinderkitchen - Børne Kokke Knivsæt - Blå/Grøn

Inden, at vi runder denne lille liste over de bedste køkkenknive af, skifter vi lige boldgade. For indtil nu har det handlet om skarphed, hårdhed og holdbarhed. Det skal helst ikke være i fokus, når man kigger på køkkenknive til børn – i hvert fald ikke de to første parametre.

Kinderkitchen er et mærke, der laver køkkenudstyr, der kan få børn med i køkkenet. En af deres fantastiske produkter er dette sæt af køkkenknive til børn. Der er to knive, som begge forestiller en hund; den ene har bare form som en brødkniv og den anden som en traditionel kniv med et lige knivsblad.

De er fremstillet af japansk rustfrit stål som er hårdt, men man har ikke slebet dem mere end, at de kun kan skære i blød mad. Samtidig har man designet dem på sådan en vis, at hundeørene på det ergonomiske håndtag (formet som en hundekrop) fungerer som en fingerafskærmning.

Der er altså fokus på sikkerhed, så børnene kan hjælpe til i køkkenet med deres egen køkkenkniv, uden at du behøver at være bange for, at de kommer til skade.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

KERAMIK-STÅL-HYBRID ONYX™ 9-DELE KOMPLET KNIVSÆT Køkkenknive

Hvis du tænker, at 6 knive overhovedet ikke er nok, så kan du overveje at investere i disse keramiske køkkenknive fra Onyx Cookware. Sættet indeholder nemlig hele 9 knive;

 • en kokkeniv på 20 centimeter
 • en forskæringskniv på 20 centimeter
 • en Nakiri grøntsagskniv på 18 centimeter
 • en brødkniv på 20 centimeter
 • en Santoku kniv på 18 centimeter
 • en udbenerkniv på 15 centimeter
 • en unviersalkniv på 13 centimeter
 • en urtekniv på 9 centimeter
 • en tournierkniv på 9 centimeter

Der er med andre ord lidt af det hele her. Det betyder reelt set, at du sandsynligvis ikke kommer til at møde et behov i køkkenet, som ikke kan løses med en af ovenstående knive.

Holdbarhed og skarphed uden sammenligning

Onyx Cookware er primært kendt for deres gryder og pander, som bruger en helt bestemt hybrid non-stick-belægning, men laver altså også knive af keramisk stål. Dette sikrer ikke bare en lang holdbarhed, men også et sæt utroligt skarpe knive.

Dette tydeliggøres gennem målingen af knivene til 64 HRC. Dermed forstærkes fordele som øget slidstærkhed, robusthed og længere skarphedsperioder.

Hvis du kender lidt til knive, vil du givetvis vide, at keramiske køkkenknive typisk ikke holder ret længe. Det er her, hvor hybrid kommer ind i billedet. Man har nemlig taget en plade af keramisk stål og plasma, som svejses udenpå kernen af stål. Dermed får man både holdbarheden fra stålet og skarpheden fra den keramiske plade.

Udenpå kniven har man lavet en legering af titan ved at smelte titan og stål sammen. Det bidrager både til et flot udseende, men vigtigst af alt sørger det for, at overfladen på knivsbladet gøres endnu hårdere og mere modstandsdygtig.

Onyx Cookware er overbeviste om, at du bliver vældig glad for dine nye keramiske køkkenknive. Derfor tilbyder de 5 års garanti og 100 dages returret. Det ville de naturligvis ikke gøre, hvis ikke de var sikre på, at deres køkkenknive kunne leve op til både dine forventninger og det slid, som du udsætter dem for.

Køkkenknive i balance

Vi er generelt fortalere for, at man vælger køkkenknive, hvor der har været fokus på andet end bare knivsbladet. Her tænker vi særligt på håndtaget eller skæftet om man vil. Det skal nemlig både være rart at holde ved, og så skal det veje tilpas meget eller lidt til, at der blive skabt en kniv i balance.

Det er nemlig med til at sikre kontrol over kniven – og med kontrol kommer en bedre, mere effektiv og ikke mindst mere sikker på oplevelse, når man bruger sine køkkenknive i køkkenet. Der er ingen tvivl om, at det er noget man har haft i fokus ved udvikling af disse keramiske køkkenknive.

Skæftet på dem er nemlig lavet i fiberglad, som bidrager med den rette vægt til at skabe en god balance og vægtfordeling i kniven. Dertil er glasfiber også både afvisende overfor vand og pletter, hvilket ikke bare bidrager til sikkerheden, men også til knivenes udtryk.