Kogende Vandhane Test 2024 → De 3 Bedste Kogende Vandhaner

Kogende Vandhane

Danskerne er i de senere år faldet pladask for konceptet med kogende vandhaner. Det med at kunne tænde for det varme vand, og øjeblikkeligt have kogende vand strømmende ud af hanen er praktisk og belejligt i sådan en grad, at når først man har vænnet sig til det, er det nærmest umuligt at gå tilbage til en ”almindelig” vandhane. 

Med den bedste kogende vandhane er man godt stillet uanset om der skal koges æg, pasta eller kartofler, om der skal varmt vand på instant kaffen eller i tekoppen, eller om det bare handler om at have kogende vand lige ved hånden til en hurtig og effektiv opvask.

Mange danskere forbinder kogende vandhaner med Quooker. Det er en virksomhed, der har været blandt de første og bedste til at markedsføre de kogende vandhaner – særligt herhjemme, og derfor er virksomhedsnavnet blevet synonym med konceptet.

Der er dog adskillige virksomheder, der fremstiller kogende vandhaner som fuldstændige løsninger, hvor du både får armatur og vandbeholder med i købet. Udover Quooker vil du også blive præsenteret for nogle af disse i nedenstående bedst i test guide til kogende vandhaner.

Vi har nemlig samlet en oversigt over de 4 fire bedste kogende vandhaner, som du kan købe lige nu. Nedenfor kan du læse mere om hver af disse modeller, og forhåbentligt finde den, der passer bedst til lige netop dine behov og dit budget.

Grohe Red Duo II – Bedste kogende vandhane

Grohe Red Duo II kogende vandhane i krom med C-tud og rund kedel i medium

 

Vi lægger ud med den bedste kogende vandhane, og den er faktisk ikke fra Quooker. I stedet er det en model fra Grohe, som i den grad også er et velkendt navn, når det kommer til armaturer og andre produkter til køkken og bad.

Værdi for pengene, god kvalitet og høj anvendelighed

Der er flere grunde til, at det er Grohe, der løber med titlen som den bedste kogende vandhane. Mest afgørende er det, at du får utrolig meget værdi for dine penge ved at investere i denne model, kontra eksempelvis en Quooker eller nogle af de andre dyrere modeller.

Samtidig kan du glæde dig over, at armaturet og den medfølgende kedel er i samme høje kvalitet, som vi efterhånden har vænnet os til at forvente af Grohe og deres produkter. Kombinerer man dette med smarte funktioner, der gør Grohe Red Duo II særdeles anvendelig i hverdagen, er det intet under, at den her får titlen som den bedste kogende vandhane.

Rummelig kedel og stort svingfelt

Denne anvendelighed ser vi på flere måder. Eksempelvis kommer til udtryk gennem den medfølgende kedel, som kan rumme op til 3 liter kogende vand. Det vil altså sige, at du kan tænde for vandhanen og fylde en gryde eller tre 1-liters kander med kogende vand – uden at skulle vente et eneste øjeblik.

Udover den rummelige kedel, er det medfølgende armatur i denne pakke også særdeles praktisk. Det er en del af Grohe SilkMove-produktserien, som er blevet rost for at være nem at indstille og flytte rundt på henover vasken.

Det giver god mening, for armaturet har nemlig et svingfelt på 150 grader. Reelt set betyder det, at den kogende vandhane kan positioneres stort set præcis ligesom du ønsker det og kunne have behov for.

Du skal i øvrigt ikke være bekymret for at du eller dine børn brænder sig, når de rører ved armaturet. Først og fremmest aktiveres det kogende vand via knapper, der er børnesikret. Derudover har armaturet en CoolTouch-overflade, hvilket betyder, at den aldrig bliver så varm, at man kan brænde sig ved berøring.

Fleksibilitet i hverdagen og økonomien

Det at have en Grohe kogende vandhane giver masser af fleksibilitet og frirum i hverdagen, fordi du slipper for at skulle gå og vente på en langsom elkedel – der i øvrigt ofte også fylder på køkkenbordet. Bruger man regelmæssigt kogende vand derhjemme, kan det også være billigere med en Grohe kogende vandhane som denne, end at skulle have elkedlen kørende i tide og utide.

Det økonomiske aspekt er generelt gældende for kogende vandhaner, men det er i den grad tilfældet med lige netop Grohe Red Duo II. Den har nemlig energimærke A, og er således certificeret energieffektiv.

Den økonomiske besparelse hjælpes også på vej af, at du nemt kan slukke og tænde for varmtvandsbeholderen, så den ikke holder vandet varmt i perioder, hvor du ikke skal bruge det – eksempelvis, hvis du er bortrejst i længere tid. Dertil er der også en ferietilstand, som sætter temperaturen ned til 60 grader, hvilket kan være oplagt at benytte sig af, hvis man er taget på en forlænget weekend eller en uges ferie.

Selve kedlen er lavet i titanium, som er særligt modstandsdygtigt overfor korrision. Derfor vil der også være mindre vedligehold og længere levetid inden, at kedlen kræver en udskiftning.

Quooker Fusion Pro3-VAQ – Bedste premium kogende vandhane

Quooker Fusion Round Kogende vandhane Rustfrit StĂĄl m/Pro3-VAQ

Så kommer vi til den; Quooker vandhanen. Her i vores bedst i test guide får den titlen som den bedste premium kogende vandhane. Det er altså særligt tiltænkt til dig, der har lidt ekstra penge at spendere på en kogende vandhane, og gerne vil gå efter en premium oplevelse.

Dermed ikke sagt, at du ikke får kogende vandhaner af høj kvalitet ved at vælge de andre modeller på listen her, men Quooker-modellen her har lige det ekstra touch. Det ser man blandt andet være lysringen i kontakten, der aktiverer det kogende vand. Den lyser automatisk rødt, når der er tændt for det kogende vand.

Iltet vand og tud med dobbeltvæg

Der er med denne Quooker tænkt over din og andres sikkerhed under brug. Først og fremmest er vandet tilpas iltet til, at skulle man strejfe det, mens det strømmer ud af vandhanen, så vil man sandsynligvis ikke brænde sig – heller ikke selvom det er kogende.

Derudover er armaturet udstyret med en tud, der har en dobbeltvæg. Det vil sige, at den ikke bliver så varm, at man kan brænde sig ved berøring. Endelig kan Fusion-hanen dreje 360 grader. Det giver om noget en fleksibilitet, der er svær at slå.

Har man den monteret på en køkkenø, hvor der er plads bag hanen, vil man kunne bruge den plads til at stille gryder eller andet, der skal fyldes med det kogende vand. På den måde behøver det hele ikke at foregå henover vasken, hvor man typisk vil komme til at holde det, der fyldes med kogende vand.

Selve betjeningsgrebet til at tænde for det kogende vand kræver både et dobbelttryk og en drejning. Dette har man gjort som en børnesikring, samtidig med, at det skal medvirke til, at man ikke uforvarende kommer til at tænde for det kogende vand.

Vakuumisoleret vandbeholder

Nu hedder denne bedste premium kogende vandhane Quooker Fusion Pro3-VAQ. Fusion er navnet på selve armaturet, mens Pro3-VAQ er navnet på den beholder eller kedel, der følger med.

Hvad der er særligt ved lige netop denne kedel er, at den er høj-vakuumisoleret. Ja, det lyder teknisk, og det er det i bund og grund også. Men det har flere gode effekter; først og fremmest sikrer det, at kedlen holder bedre på varmen.

Faktisk er kombinationen af vakuum og varmeskjold angiveligt den bedste isolering, der findes, når det kommer til vandkedler. Samtidig betyder det også, at vandet hurtigt kan nå op på kogende temperaturer, og så har det også en afgørende betydning for både kedlens størrelse og økonomien ved at have en kogende vandhane.

Insinkerator 3N1 – Bedste Insinkerator kogende vandhane

Insinkerator 3N1 J-formet Kogende vandhane, Børstet stål

Sidst på listen har vi denne Insinkerator kogende vandhane, og den er absolut værd at fremhæve. Først og fremmest er Insikerator et anerkendt mærke, der har formået at lave velfungerende kogende vandhaner med tiltalende italiensk design på armaturerne.

Selve armaturet på denne Insinkerator kogende vandhane kan fås i fire forskellige farver / materialer. Du kan vælge mellem børstet stål, krom, sort og rosaguld. Der er med andre ord en farve til ethvert køkken og enhver indretningsstil.

Samtidig er kvaliteten helt i top, hvilket gør det til en oplagt kogende vandhane for dig, der er på udkig efter noget lidt anderledes end standardmodellerne fra Grohe, Quooker og så videre – uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Indbygget vandfilter og 100 kopper i timen

Insinkerators kogende vandhane kommer med et indbygget vandfilter, der sørger for at vandet altid er friskt og lige til at drikke eller hælde over pastaerne, kartoflerne eller lignende.

Selve kedlen rummer 2,5 liter og holder det kogende ved en temperatur på 98 grader. Den er så effektiv, at du kan fylde 100 kopper med i timen – og ikke løbe tør for kogende vand. Du kommer med andre ord sjældent til at opleve ventetid eller føle dig nødsaget til at finde den gamle elkedel frem igen.

5 ud af 5 stjerner

Hvis man kigger forbi KitchenOne, der blandt andet forhandler denne kogende vandhane fra Insinkerator, vil man se, at den i skrivende stund har fået en enkelt anmeldelse. Det er ikke alverdens, men den er skrevet af en vældig begejstret kunde.

Helt nøjagtigt skriver kunden, Anja, i sin anmeldelse, at vandhanen er ”helt fantastisk”. Hun roser den til skyerne for, at det kogende vand strømmer ud i det sekund, at der bliver tændt – og at det kommer i et separat vandrør.

Det betyder, som hun fremhæver, at man kan tænde for det kolde vand straks efter, at man har haft gang i det kogende – helt uden at bekymre sig om at blive forbrændt.

 

âť—âť— UdgĂĄede modeller âť—âť—

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Akvatur Taurus Square 3-1 Krom

Der er ingen tvivl om, at det kan løbe op, hvis man vil have en kogende vandhane. Men det kan også gøres til en ganske rimelig pris, som denne bedste billige kogende vandhane er et eksempel på.

Modellen er en Akvatur Taurus 3-1, og du får således et armatur, en kedel og kalkfiltre – og det er ovenikøbet til at betale. Installationen følger som udgangspunkt ikke med i prisen, men alt der er nødvendigt for at installere den kogende vandhane kommer med, når den bestilles.

Dansk kvalitet hele vejen igennem

Udover prisen er der naturligvis også andre elementer, der gør denne Taurus kogende vandhane interessant. En af disse er det faktum, at den kommer fra et dansk firma. Akvatur er nemlig en virksomhed, der har deres helt egen serie af kogende vandhaner og alt, der hører sig til.

De holder til i Silkeborg, hvor de også har et showroom, så man kan komme og se vandhanerne i aktion. Fælles for hele deres produktudvalg er, at du kan forvente god dansk kvalitet.

Det er også tilfældet for Akvatur Taurus, som du ser her – også selvom den forhandles til den pris, som den gør. Det er altså et helt unikt tilfælde af værdi for pengene, og det er lige netop det, der er med til at sikre den en plads på listen her, som en billig kogende vandhane af anbefalelsesværdig karakter.

2,4 liter kogende vand ud af vandhanen

Beholderen, der følger med til denne Taurus kogende vandhane kan rumme 2,4 liter i alt. Det betyder, at du har 2,4 liter kogende vand til rådighed når som helst. Det burde være tilstrækkeligt for de fleste, og er det ikke det, kan man glæde sig over, at vandhanen er relativ hurtig til at få varmet det nytilkomne vand i beholderen op.

Opvarmningen sker med en effekt på 1000 Watt, og standbyforbruget er på 24 Watt i timen. Det svarer til 576 Watt (altså lidt 0,57 kWh) i døgnet – hvilket selv med høje priser er en særdeles økonomisk løsning. Det gælder særligt, hvis man allerede nu bruger meget kogende vand, og varmer det op på enten komfur eller i en elkedel.

Non-pressure-system

Vi har alle prøvet at stå foran en vandhane, hvor det sprøjter og sprutter, når man tænder for den – og det har bare været med almindelig koldt eller lunkent vand. Hvad sker der så, når man sender kogende vand gennem armaturet?

Der er heldigvis ingen grund til bekymring med en Akvatur Taurus kogende vandhane. Den benytter sig nemlig af det, man kalder for et non-pressure-system. Det vil sige, at der ikke er tryk på vandet, når man åbner for vandhanen, og dermed undgår man at sprutter og sprøjter alle steder.

Populære Tests