Løbesko Test 2024 → Se De 9 Bedste Løbesko

Bedste Løbesko

Hvis det er ved at være tid til at finde et nyt sæt løbesko, så er du kommet til det helt rette sted. Her hos Bedst Test har vi nemlig samlet de 10 bedste løbesko, som kan købes for penge lige nu. Disse 10 par sko finder du på listen nedenfor, hvor vi kort vil gennemgå hver sko og fremhæve noget af det, der gør den ekstra attraktiv.

Men fornøjelsen stopper slet ikke der. Efter, at du er blevet præsenteret for de bedste løbesko i 2021, har vi også sørget for, at du får en masse gode råd til, hvordan du finder den helt rette model, hvordan du kan spare penge på dine nye løbesko og meget mere. Du kan blandt andet se frem til vores gode tips til, hvordan du kan forbedre din løbetræning.

Der er altså rigeligt at tage fat i, så nu vil vi heller ikke bruge mere tid på at præsentere teksten her. I stedet kan du se frem til at læse om de 10 bedste løbesko på vores Bedst-i-Test-liste nedenfor.

God fornøjelse!

Adidas Ultraboost 21 – Bedste løbesko

Adidas Ultraboost 21

Først på listen over de bedste løbesko finder via Adidas Ultraboost 21. Det gør vi af flere årsager, men den primære er, at den er – i vores optik – den bedste neutrale løbesko på markedet lige nu. Den er ikke lavet til sprint eller konkurrenceløb, men den er heller ikke lavet til maraton eller andre længere distancer.

I stedet er Adidas Ultraboost 21 den bedste løbesko til almindeligt løb i hverdagen. Her kan du få en fornuftig pasform og ikke mindst en affjedring, der giver dig et ekstra boost, når du er ude at løbe. Du kan også se frem til en udmærket støtte og stabilitet. Det er med til at sikre, at medmindre du har behov for en ekstra støttende og stabil sko, så får du en god og ubesværet løbetur.

Udover de løbemæssige egenskaber, er Adidas Ultraboost 21 også en smule bæredygtig løbesko. Der er nemlig brugt et materiale, der hedder Primeblue. Det er delvist lavet af genanvendt plastik. Faktisk er der ikke noget sted på skoen brugt ny polyester.

Nike Air Zoom Pegasus 37 – Bedste løbesko kvinder

Nike Løbesko - Air Zoom Pegasus

Lad os fortsætte lidt i samme spor, og i stedet kåre den bedste løbesko til kvinder. Den titel har vi valgt at give til Nike Air Zoom Pegasus 37, som har et navn, der i den grad indikerer, at man kommer til at være flyvende med disse sko – og det er ikke helt forkert.

Skoen er nemlig utrolig let, samtidig med, at den har en affjedring, der gør det muligt at bruge den på de fleste underlag. Den har fået et hav af gode anmeldelser, og det er altså ikke uden grund. Den bliver nemlig rost for at tilpasse sig godt, og for at levere en od løbeoplevelse uanset om man løber distancer eller intervaltræner.

Endelig har Nika Air Zoom Pegasus 37 også et design, som vi her på redaktionen er begejstrede for. Det stilrene udtryk er, i vores optik, et af de pæneste blandt de 10 løbesko på listen her. Det er naturligvis en individuel vurdering, men det er også noget, som mange af kunderne roser skoen for.

Nike Running Renew Run 2 – Bedste løbesko til begyndere

NIKE RENEW RUN 2 (GS)

Hvis du er ny i løbeverdenen, og gerne vil anskaffe dig de bedste løbesko til begyndere, så kan vi anbefale, at du tager et kig på Nike Running Renew Run 2. Navnet er ikke mundret, men til gengæld får du en særdeles komfortabel sko med slidstærkt gummi, et relativt anonymt udseende og god brug af åndbart mesh-materiale.

Samtidig er det en af de billigere sko på listen, hvilket naturligvis også er en interessant faktor, når man som nybegynder skal anskaffe sin første løbesko. Det er nemlig ærgerligt at gå ud og bruge et par tusinde kroner på en dyr løbesko, hvis man efter et par uger indser, at løb ikke er er en træningsform, man kan lide.

Fordelen ved Nike Runnin Renew Run 2 og dens lavprofilsudseende er også, at den sagtens kan bruges til hverdag som en almindelig sneaker. Som du kan læse senere i artiklen her, så bør man ideelt set kun bruge sin løbesko til at løbe i, men hvis man gerne vil have en kombisko, er modellen her altså et oplagt valg.

Adidas Terrex Agravic Flow Gore-Tex – Bedste trail løbesko

Adidas Terrex Agravic Flow Gore-Tex

Hvis man ynder at løbe på trails (det vil typisk være skovstier eller andre off-road baner), så er det vigtigt, at man har et sæt sko, der er lavet til formålet. Her kan vi kun anbefale den populære Adidas Terrex Agravic Flow Gore-Tex, som vi har valgt at udnævne som den bedste trail løbesko.

Her får du en ydersål, der er designet til at sikre, at du står godt fast på et hvilket som helst underlag – uanset om det er vådt eller tørt. Det betyder dog ikke, at man har måtte give kald på nogle af de egenskaber, som gør Adidas-sko til gode løbesko.

Modellen her har nemlig fortsat Boost-teknologi, som giver skoen en spændstig støddæmpning, der både gør det behageligt at løbe og samtidig udnytter energien i hvert skridt du tager. Kombinerer du det med Gore-Tex-teknologien, der gør modellen her vandtæt, samt de ekstra beskyttelsesplader – ja så har du stort set den perfekte løbesko til trailløb.

Reebok Floatride Run Fast Pro Shoes – Bedste letvægtsløbesko

Reebok Floatride Run Fast Pro Shoes

Hvis du gerne vil have en let løbesko, så er der mange muligheder. Man er efterhånden blev så god til at udvikle løbesko af materialer, der praktisk talt ikke vejer noget. Derfor er det ikke ualmindeligt at finde løbesko, der gerne vejer 250 gram eller mindre.

Men hvis det virkelig skal være den bedste letvægtsløbesko, så bør du tage et kig på Reebok Floatride Run Fast Pro Shoes. Med en vægt på 111 gram, er det et af de letteste par løbesko, som du kan købe i anno 2021.

Så lette sko som denne model, er ikke optimale til alle former for løb. Den tynde sål og de meget letvægtige materialer betyder, at Reebok Floatride Run Fast Pro Shoes ikke holder lige så længe som andre løbesko. De er typisk lavet til brug ved hurtigløb, og skal sandsynligvis udskiftes lidt oftere.

Til gengæld får du en sko, som du praktisk talt ikke kan mærke, at du har på, og som i den grad kan sende dig flyvende ud af starthullerne og videre.

Adidas Adizero Adios Pro 2.0 – Bedste løbesko til konkurrenceløb

Adizero-Adios-Pro-2.0-sko-300x300

Løber du konkurrenceløb, og er på udkig efter en ny løbesko til dette formål, vil vi anbefale, at du tager et kig på Adidas Adizero Adios Pro 2.0. Den får nemlig titlen som den bedste løbesko til konkurrenceløb. Det gør den af flere årsager; blandt andet har den praktisk talt fået udelukkende fantastiske anmeldelser af de forbrugere, der har købt skoen.

Samtidig er det en utrolig let løbesko, der er designet til fart og fleksibilitet. Som du vil se, når du kigger på skoen, er den meget ergonomisk designet, og i øvrigt er modellen her optimeret til at give dine skridt en mere korrekt anatomisk overgang.

Der er ingen tvivl om at Adidas Adizero Adios Pro 2.0 er designet til at blive brugt på løbsdagen. Du kan naturligvis bruge dem til hverdag også – og du bør løbe dem til inden den store dag, men det er også nogle dyre sko, som ville være ærgerlige at slide op til hverdagstræning.

Når det så er sagt, så har du her en fantastisk stødabsorberende sko, der sender masser af energi videre i dit næste skridt. Samtidig har den en mesh-overdel, som dog er forstærket indvendigt for at give den perfekte pasform.

Nike React Infinity Flyknit 2 – Bedste all-round løbesko

Nike Løbesko React Infinity Flyknit 2

Nike React Infinity Flyknit 2 får titlen som den bedste all-round løbesko. Her får du en løbesko, der kan bruges til de fleste formål, samtidig med, at den ikke vejer ret meget. Modellen har et enkelt design, en lang holdbarhed og så har den øget gummi på ydersålen. Denne ekstra gummi er med til at sikre, at skoen får mere trækkraft, og hjælper dig altså til en bedre løbeoplevelse.

Hvis du ikke har fundet andre modeller på listen, der lige passer ind i dine behov, kan Nike React Infinity Flyknit 2 meget vel være et oplagt valg for dig.

Puma Eternity Nitro – Bedste løbesko med ekstra støtte

Eternity-Nitro-Mens-Running-Shoes-300x300

 

Hvis du har brug for ekstra støtte, når du løber, bør du tage et kig på Puma Eternity Nitro. De får nemlig titlen som de bedste løbesko med ekstra støtte. Dermed er de oplagte til dig, der eksempelvis har svage ankler eller af anden grund har behov for, at din fod er understøttet ekstra meget, når du løber.

Puma har udstyret skoen med såkaldt runGUIDE-teknologi, hvilket vil sige, at Eternity Nitro arbejder aktivt med at sikre, at din fod altid er positioneret korrekt i skoen. Den forsøger altså at modvirke, at foden glider ud til siden eller lignende. Dermed bliver den også attraktiv for dig, der træder skævt, når du går og løber.

Her får du altså en stabil løbesko med god støtte – og i øvrigt en helt generelt god løbesko, der kan sikre mange gode kilometer under fødderne.

Puma Deviate Nitro – Bedste løbesko til længere distancer

Deviate NITRO Men's Running Shoes

 

Vi bliver i Puma-regi, men denne gang kigger vi nærmere på en model, der får titlen som den bedste løbesko til lænere distancer. Den hedder Puma Deviate Nitro, og den er optimeret til dig, der ynder at løbe maraton eller andre længere distancer.

Man har haft fokus på at designe en sko med lav vægt, uden at man er gået på kompromis med forskellige løsninger, der sikrer en mere efficient præstation på længere løbedistancer. Det sker blandt andet gennem brugen af NITRO Foam, der giver en god og ikke mindst responsiv støddæmpning og høj komfort.

Endelig er skoen udstyret med en kulfiberplade i sålen, der udnytter energien fra dine skridt til at sende dig videre ud i næste skridt. En lavpraktisk løsning, der fungerer lidt som en fjeder, og dermed gør det nemmere at løbe længere distancer med et lavere energiforbrug.

Sådan finder vi de bedste løbesko

Det var vores liste over de bedste løbesko i 2021. Vi håber, at den kan inspirere til dit næste køb, men hvis du inden da vil vide, hvordan vi dog i himlens navn er nået frem til, at det lige netop er disse 10 modeller, der er de bedste løbesko lige nu, så skal du fortsætte med at læse.

Det er et fornuftigt spørgsmål at stille, da man naturligvis altid skal være en anelse kritisk overfor sine kilder. Heldigvis er vi også meget glade for at kunne besvare spørgsmålet.

Det forholder sig sådan, at vi hos Bedst Test ikke har kapaciteten til at teste alle de produkter, som vi ender med at anbefale. Hvis du klikker dig rundt på siden her, vil du se, at du kan læse om et utal af forskellige produktkategorier. Vi har derfor ikke haft en eneste af ovenstående løbesko i hånden i forbindelse med udarbejdelsen af denne test.

I stedet har vi indsamlet og sammenlignet data omkring en lang række af forskellige løbesko. Her har vi kigget på ekspertanmeldelser, forbrugerudtalelser, tekniske specifikationer, priser og meget mere. Alt dette er blevet samlet i ét stort regneark, hvorefter skoene er blevet sammenlignet på kryds og tværs.

Resultatet er blevet til denne liste over de bedste løbesko – og fordelen ved metoden, der er blevet brugt til udvælgelsen af skoene, er blandt andet, at det er en ret objektiv liste. Eftersom, at vi ikke har nogle personlige holdninger til de enkelte sko (da vi ikke har prøvet dem), er listen baseret på de kriterier, som blev nævnt tidligere.

Køb løbesko på tilbud

Løbesko er desværre sjældent billige. Ofte koster selv de billigere modeller hurtigt et par hundrede kroner, og hvis man gerne vil have et par ordentligt løbesko, kan det derfor hurtigt blive dyrt. Heldigvis er der mulighed for at spare penge på det ret essentielle køb til sin løbetræning.

Ved at købe sine nye løbesko på tilbud, kan man nemlig hurtigt spare mange hundrede kroner. Det forholder sig ”heldigvis” sådan, at forhandlerne af disse sko har en relativ høj avance, hvilket betyder, at de kan sætte prisen langt ned, når skoene kommer på tilbud.

Vi forsøger løbende at linke ind til forhandlere med konkurrencedygtige priser på de enkelte modeller via listen over de bedste løbesko her på siden. Derfor er det et oplagt sted at starte, hvis du gerne vil købe løbesko på tilbud.

Der er naturligvis ikke tilbud på løbesko hele tiden, så hvis du ellers har muligheden for at vente, kan du med fordel væbne dig med tålmodighed og vende tilbage til siden her løbende for at se, om skoene skulle være kommet på tilbud i mellemtiden.

Vælg dine løbesko med omtanke

Når du står og skal have nye løbesko, er det generelt en god idé ikke at tage nogen forhastede beslutninger. Det er nemlig rigtig vigtigt, at du vælger den rette løbesko, da det ellers kan have konsekvenser for både din krop og din løbeoplevelse.

Forskellen på en forkert og en rigtig løbesko til dig kan nemlig ende med at betyde forskellen mellem et raskt eller et skadet knæ, en sund ankel eller en ankelskade, og så videre. Har man eksempelvis behov for ekstra støtte, bør man kigge specifikt efter en løbesko med ekstra støtte.

Det samme gælder i forhold til typen af løb. Løber man meget på asfalt, skal man bruge en type løbesko, løber man på skovstier og lignende, skal man bruge en anden løbesko, og løber man på atletikbane, skal man bruge en tredje type af løbesko.

Alt dette er vigtigt at være opmærksom på, inden man køber sine nye sko. Derfor har vi også delt vores liste over de bedste løbesko op i forskellige kategorier. Det skulle nemlig gerne gøre det nemt for dig at finde den helt rette model til dig.

 

Brug dine løbesko til at løbe – og ikke til andet

Mange danskere ynder at benytte deres løbesko til alt muligt andet end løb. De bruger den typisk også til løb, men tager den også gerne på i træningscenteret, når de skal gå en tur eller når de skal op i byen. Det er sådan set dejligt, at de har fået en løbesko, som de godt kan lide at have på.

I den ideelle verden, så bruger man dog kun sin løbesko til at løbe. Årsagen er sådan set meget simpel; der er forskel på måden, at ens fod bevæger sig, når man løber, og når man går. Bruger man sin løbesko for meget til at gå i, vil den tilpasse sig fodens bevægelser, når man går, og dermed vil den ikke længere være lige så optimal til at løbe i.

Vores klare anbefaling er derfor, at du vælger en løbesko, som du udelukkende kommer til at løbe i, og samtidig anskaffer dig en sko, som du kan gå i. Sidstnævnte kan for sin vis sagtens være en tilsvarende model, da idéen blot er, at man ikke bruger den samme sko til to forskellige formål.

Husk at udskifte dine løbesko i rette tid

En løbesko er bedst, når den er løbet lidt til. Her er den endnu ikke slidt, men den har tilpasset sig din fod. Herefter vil skoen blive værre og værre efterhånden som den bliver mere og mere slidt. Slitagen betyder nemlig, at skoen langsomt mister de kvaliteter, som gør den til en god løbesko.

Når sålen bliver slidt, vil den få en forværret støddæmpning. Det giver en tungere løbeoplevelse, samt større risiko for knæskader og lignende. Efterhånden som skoen bliver mere udtrådt vil den også miste noget af den støtte og den stabilitet, som skoen havde da den var ny.

Derfor er det vigtigt, at du husker at udskifte din løbesko inden, at den bliver for slidt. Typisk vil du kunne se på skoen, at det er ved at være tid. Det kan eksempelvis være, at sålen slår revner, at den er meget udtrådt eller lignende.

En tommelfingerregel er, at løbesko skal udskiftes, når man har løbet omkring 1.000 kilometer i dem. Det kan godt være lidt mere eller lidt mindre, da det naturligvis afhænger af kvaliteten. Men som udgangspunkt er vores anbefaling, at når du har løbet 1.000 kilometer i dine løbesko, så bør du skifte dem ud.

Køb løbesko online og spar penge

Vi har allerede tidligere været inde på, hvordan du kan spare penge på dine løbesko ved at købe dem på tilbud. Men nu får du lige et tip mere til, hvordan du hente besparelser, når du skal have ny sko til dine løbeture.

Det er nemlig sådan, at der som regel er mulighed for at købe løbesko til ekstra attraktive priser, hvis man handler online. Årsagen er sådan set ret lavpraktisk; online forhandlere har færre faste udgifter set i forhold til deres indtægter end fysiske butikker.

Hvor en fysisk butik skal betale for husleje, varme, lys og løn til deres medarbejdere uanset om der er kunder i butikken, så kan en webshop typisk tilpasse sig lidt bedre. De kan nøjes med et lager, som ikke behøver at ligge på nogen dyr adresse med høj husleje. Samtidig behøver de ikke utallige sælgere og andet personale, der kan stå klar i butikken til at betjene de kunder, der måske kommer ind.

Alt dette skal ses i lyset af, at en webshop kan sælge til hele Danmark (ja sågar hele verden) uden synderlig mange ekstra faste omkostninger. En fysisk butik har derimod kun mulighed for at sælge til de kunder, der befinder sig inden for en rimelig geografisk afstand af butikken.

Disse besparelser kommer dig til gode som kunde, da du typisk vil kunne købe løbesko (og andre produkter) billigere, når du handler online.

Sådan finder du den bedste løbesko til dig

Vi kan sagtens præsentere dig for alle de bedste løbesko, men det er ikke sikkert, at det er de helt rette modeller for dig. Som du nok allerede ved, er fødder nemlig forskellige, og det betyder også, at det ikke altid forholder sig sådan, at den bedste sko til én person også er den bedste sko til en anden.

Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du sikrer dig, at du vælger den bedste løbesko til dig. Der er nogle forskellige ting, som man bør holde øje med, og det er lige præcis de ting, som du bliver introduceret til her.

Du vil i løbet af de næste par afsnit givetvis tænke, at det kan være svært at tage stilling til nogle af de ting, hvis man handler online. Heldigvis er det i dag så nemt (og ofte gratis) at returnere sko og tøj, som man køber på nettet – så du kan sagtens bestille online, prøve skoene derhjemme og sende dem tilbage, hvis ikke de passede.

På den måde får du også de besparelser, som vi nævnte tidligere. I øvrigt er det værd at nævne, at flere af de webshops, som vi linker ind til her på siden, arbejder med produktanmeldelser, som gør det nemt for dig at læse, hvad andre siger om skoen. På produktsiderne vil du typisk også kunne læse om nogle af de ting, som vi nævner nedenfor.

Pasform

Pasform er naturligvis en af de vigtigste faktorer, når man skal købe en sko – også en løbesko. Som du sandsynligvis ved, så kan fødder både være brede, smalle og noget midt i mellem. Det kan være svært at lave sko, der passer til alle disse forskellige typer af fødder, så producenterne vil typisk lave modeller med forskellige typer af pasform.

Det kan svinge lidt fra producent til producent, men typisk vil man tale om følgende tre typer;

  • Smal pasform
  • Almindelig pasform
  • Bred pasform

Hvis du generelt døjer med, at sko er lidt for stramme i siderne, så vil du sandsynligvis skulle gå efter en løbesko med bred pasform. Døjer du omvendt med, at du ikke altid kan fylde dine sko ud breddemæssigt, vil du givetvis skulle gå efter en smal pasform.

Endelig er der den almindelige pasform, som er en mellemting mellem de to. Den vil typisk passe de fleste mennesker, da den som regel vil være designet efter ”gennemsnittet”.

Størrelse

Størrelsen på en løbesko kan variere lidt fra mærke til mærke. Derfor er det ikke altid, at man kan gå efter den størrelse, som man normalvis bruger. Nogle producenter laver måske deres løbesko i en lidt større størrelse end andre, og den anden vej rundt.

Derfor anbefaler vi, at du kort besøger de enkelte webshops størrelsesguides, hvis sådanne findes. Her vil du kunne få en bedre idé om, hvilken størrelse af løbesko, der passer til dig. Det kan være fint at bruge lidt tid på selvom man normalvis er sikker på sin skostørrelse, da man på den måde reducerer risikoen for at skulle returnere det købte.

Den rigtige skostørrelse er ekstremt vigtig, når man køber løbesko. Tag dig derfor ikke til takke med, at du er kommet til at købe en sko, der er lidt for lille eller lidt for stor. Det kan godt være, at du tænker, at det går, men det kommer kun til at gøre din løbeoplevelse værre.

Affjedring

Når man taler om løbesko, taler man typisk også om affjedring og støddæmpning. Det gør man fordi, det er en essentiel del af en god løbesko, at den dæmper de stød, som går igennem kroppen, hver gang man tager et skridt.

Men det er også en essentiel del, fordi flere og flere løbesko udnytter denne affjedring til at sende energi ind i det næste skridt. Det giver den her lidt hoppende eller fjedrende løbeoplevelse, som nogle mennesker kan lide, og andre ikke kan.

Du bør afklare med dig selv, hvor meget affjedring du kan lide, og vælge din løbesko derefter.

Stabilitet og støtte

Der er ingen tvivl om, at løb er hårdt for kroppen. Derfor er det vigtigt, at man har en løbesko, der støtter foden godt og giver den stabilitet, som man har behov for. Nogle mennesker har behov for mere af dette end andre, og hvis du er en af de mennesker, så anbefaler vi, at du er ekstra grundig i dit valg af løbesko.

Det er ærgerligt at vride om eller på anden måde komme til skade, fordi man ikke valgte en løbesko med det nødvendige niveau af støtte og stabilitet.

Formål

Det er naturligvis også vigtigt, at du vælger en løbesko, der passer til det formål, som du vil bruge den til. Skal du bare løbe lidt ture på vejene omkring dit hjem, skal du typisk bruge en type af løbesko. Skal du i stedet løbe på bane, er det en anden type af løbesko, som du skal bruge.

Der er mange forskellige former for løb, og derfor er det også næsten lige så mange forskellige former for løbesko. Sørg for at vælge en, der passer til, så du får den bedste løbeoplevelse. Vi har nedenfor lavet en liste over nogle af de forskellige løbsformer, hvor vi anbefaler, at man køber en løbesko, der er lavet specifikt til formålet:

  • Løb på vej (fortov, asfalt)
  • Løb på trail (jord, mudder, skovbund, sten, vand)
  • Løb på atletikbane
  • Langdistanceløb
  • Konkurrenceløb

Gode tips til løbetræningen

Hvad end du er nybegynder eller har løbet længe, så kan du med fordel læse nogle af de nedenstående gode råd til løbetræningen. Afhængig af, hvor langt du er i din træning, vil der være nogle råd, der er mere relevante end andre, men de er alle værd at kende til og at have i mente fremadrettet.

Start stille ud

Hvis du netop skal til at begynde på din løbetræning, så er det vigtigste råd, vi kan give dig, at du bør starte stille og roligt ud. Som tidligere nævnt, er løb en aktivitet, der er særdeles hård for kroppen, fordi man konstant sender stød op gennem led og knogler.

Det kræver tilvænning, og man bør derfor tage den med ro i starten. Så selvom du måske er i god nok form til at løbe 5 kilometer, så lad være. Træn dig langsomt op, og start med at løbe 1 kilometer og arbejd dig op i distance henover et par uger.

Tilpas træningen til dit niveau

Ligesom med al træning, bør du tilpasse din løbetræning til dit niveau. Det er vigtigt, at du ikke overbelaster dig selv, fordi du har for høje ambitioner, da det sjældent fører til andet end skader og smerter. Det er naturligvis en hårfin balance, da man heller ikke skal tage den for meget med ro, da kroppen gerne skulle udvikle sig.

Men hvis du begynder at mærke smerter i stedet for ømhed, er det et tegn på, at du er blevet overbelastet. I så fald bør du tage den med ro, holde dine hviledage og tilpasse træningen derefter.

Arbejd med din vejrtrækning

Vejrtrækning er en rigtig stor del af det med at løbe og træne generelt. Mange er ikke opmærksomme på, hvor vigtigt det i realiteten er, men det er i den grad noget, som man med fordel kan fokusere på. Det kan nemlig være med til at sikre, at man kan løbe længere og hurtigere.

Man bør trække vejret med maven, da det involverer færre muskler, og samtidig udvider ”pladsen” i brystkassen. De fleste ender dog med at trække vejret med brystkassen, og det kan altså være mindre hensigtsmæssigt.

Det vigtigste er dog, at man holder en god rytme i sin vejrtrækning hele vejen igennem løbetræningen, da det er det vigtigste for en god løbeoplevelse.

Kombinér det med gode oplevelser

Hvis du er en af dem, der ikke er synderlig begejstret for at løbe, men bare gør det for at gøre det, så kan du overveje at kombinere din løbetur med nogle gode oplevelser. Det kan eksempelvis være, at du har en, som du kan løbe sammen med og dermed gøre løbetræningen til noget socialt.

Alternativt kan du opsøge nogle flotte områder at løbe i, hvor du kan kigge på vandet, skoven, naturen eller måske nogle flotte bygninger undervejs. På den måde bliver det mere end bare en løbetur op og ned af de samme veje med kedelige parcelhuse.

Opnå mere med din træning

Mange løbere tager koffeinpiller for at få et energi boost, men videnskaben siger ikke nødvendigvis, at det er den bedste idé. I stedet kan det være mere effektivt at ændre din løbetræning. Forskning viser, at intervaltræning – hvor du alternerer mellem korte perioder med hård løb og let jogning – kan øge din energiniveauer ved at øge din mitochondriele densitet. Mitochondrierne er de celler, der producerer energi til dine muskler, så jo flere du har, jo mere energi vil du have. Så prøv at inkludere nogle intervaller i din træning for at opnå mere energi – og forbrænding flere kalorier.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Løbeskoen Hoka One One Mens Clifton 7

Hoka One One Mens Clifton 7 løber med prisen som den bedste løbesko til herre. Nu til dags er det faktisk lidt noget pjat at dele de bedste løbesko op i herre- og damesko, for langt de fleste modeller kommer både i herre- og damevarianter. Men nu får Hoka One One Mens Clifton 7 alligevel lov at blive udnævnte som den bedste løbesko til mænd.

Det gør den blandt andet fordi, det er en meget let og utrolig komfortabel sko. Det skyldes blandt andet den tykke skumsål, som sikrer en god stødabsorbering. Præcis som du kender det fra din bil, er stødabsorbering en stor del af den samlede komfortoplevelse.

Samtidig er skoen fremstillet af et såkaldt mesh-materiale, der sikrer god ventilation og i samme omgang er med til at holde vægten på skoen nede. De 247 gram kan man ikke sige noget til, og den lave vægt gør også, at det føles mere befriende at have skoen på.