Løvblæser Test 2024 → De 3 Bedste Løvblæsere

Løvblæser

Når efteråret kommer, ser vi bladene og løvet falde til jorden. Det varsler ikke bare om, at det er ved at være tid til at klæde sig varmere på og finde udendørsbelysningen frem, men også om, at vi skal have gang i riven for at få samlet bladene sammen. 

Men sådan behøver det ikke at være; man kan også vælge at investere i en løvblæser. Det handler bare om at tage den i hånden, og så ellers gå og blæse bladene og løvet sammen i de bunker, som man ellers ville have brugt timers hårdt arbejde på at rive sammen i stedet.

Skal du have fingrene i sådan en maskine? Så er du kommet til det helt rette sted; dette er nemlig vores løvblæser test, hvor vi præsenterer dig for en oversigt over de 4 bedste løvblæsere, som vi har udvalgt nøje.

Hver af disse løvblæsere brillerer i en bestemt kategori. Her finder du nemlig den bedste løvblæser med batteri, den bedste akku løvblæser, den bedste benzindrevne løvblæser og sidst, men ikke mindst, den bedste billige løvblæser. Der er med andre ord noget for enhver smag og ethvert budget.

Makita DUB362Z – Bedste løvblæser med batteri

Makita DUB362Z Løvblæser

 

Vi lægger ud med den bedste løvblæser med batteri; Makita DUB362Z. Det er en velfungerende, elektrisk model, som lever op til den kvalitet og effektivitet, som vi kender fra Makitas øvrige produkter.  Samtidig er prisen attraktiv, hvilket betyder, at du får rigtig meget for pengene, når du køber denne model.

Det gælder især, hvis du i forvejen har batteridrevent værktøj fra Makita. Det er nemlig de samme 18 V batterier, som benyttes til denne model, som du bruger til eksempelvis en Makita skruemaskine eller lignende. Forskellen er blot, at Makita DUB362Z kræver to batterier, så den samlede spænding når op på 36 Volt.

Lydsvag til glæde for dig selv og dine naboer

En af de ting der gør Makita DUB362Z til en særligt anbefalelsesværdig løvblæser er, at den er utrolig lydsvag. Det kommer sig blandt andet af, at den er elektrisk, og det er i den grad en fordel. Først og fremmest betyder det, at hverken du eller dine naboer bliver lige så generet af støjen, når maskinen er i brug.

Men det har også vigtigere effekter end blot den reducerede gene. Støj kan nemlig være skadeligt, hvis man bliver udsat for det i længere tid. Det reducerede støjniveau i forhold til eksempelvis en benzindreven løvblæser, er derfor knapt så hårdt for kroppen ved vedvarende brug.

Når det så er sagt, så er det fortsat en god idé at bruge høreværn, når du blæser løvet sammen med din Makita DUB362Z. For selvom den er støjsvag sammenlignet med nogle af konkurrenterne, så er det ikke ensbetydende med, at den er lydløs.

Smart design

Der er flere smarte designløsninger ved Makita DUB362Z, som er værd at fremhæve. Først og fremmest er der det lange blæserør, som ikke bare gør det nemmere at præcisere, hvad man ønsker at blæse på, men også sikrer, at man ikke behøver at gå og bukke sig under løvblæsningen.

Derudover har man brugt letvægtige materialer, så maskinen blot vejer 4,2 kilo. Det betyder, at den har en overskuelig vægt, som man godt kan bære på i længere tid. Kombinerer man dette med muligheden for at justere blæsehastigheder, så har man et stærkt og ikke mindst brugervenligt værktøj.

4,7 ud af 5 stjerner

Slår man vejen forbi PriceRunner, vil man i skrivende stund blive præsenteret for 82 anmeldelser. Disse har i gennemsnit vurderet Makita DUB362Z til 4,7 ud af 5 stjerner, hvilket er en meget pæn score, der i den grad også taler for, at dette er den bedste batteridrevne løvblæser.

Texas BVC2800 – Bedste akku løvblæser

Texas BVC 2800

 

Hvis man gerne vil have en elektrisk løvblæser, men ikke er interesseret i, at den skal være batteridreven, så kan man købe en akku løvblæser. Og her er der ingen bedre end Texas BVC2800.

Blæse- og sugefunktion

Hvad der er interessant ved Texas BVC2800, er blandt andet, at det er en kombineret løvblæser og -suger. Det vil sige, at den ikke bare kan blæse løvet rundt på gårdspladsen eller i haven, men den kan også suge det op, så det bliver fjernet efterhånden, som du bevæger dig rundt.

Det opsugede løv samler sig i den medfølgende opsamlerpose, hvilket er utroligt smart. Så er det nemlig bare at gå over til komposten for at tømme den fyldte pose efter, at du har været løvet igennem.

Med hjul på røret

Selv med en letvægtig akku løvblæser, kan det blive hårdt at gå og bære på den i længere tid. Her har Texas fundet på en smart løsning; de har nemlig monteret hjul på blæserrøret. På den måde går man ikke og bærer på en tung løvblæser, men kan i stedet skubbe den langs jorden, som var det en vogn eller lignende.

På trods af hjulene medfølger der også en skulderstrop, som kan bruges til at aflaste armen og ryggen endnu mere. Det er meget bedre for arbejdskomforten og -stillingen ved længere blæsesessioner, og det er på alle måder værd at inddrage i sine overvejelser, når man skal vælge den bedste løvblæser.

4,2 ud af 5 stjerner

På PriceRunner har Texas BVC2800 i skrivende stund fået 213 anmeldelser, som i gennemsnit vurderer den bedste akku løvblæser til 4,2 ud af 5 stjerner. Det er lidt mindre end modellen ovenfor fra Makita, men fortsat rigtig pænt, da det er en vurdering, der ligger mellem god og fremragende.

Einhell GC-EL 3000 E – Bedste billige løvblæser

Einhell GC-EL 3000 E

Sidst på listen har vi Einhell GC-EL 3000 E, der får titlen som den bedste billige løvblæser. Det er et oplagt valg til dig, der er på udkig efter en model, der ikke koster alverdens, men som fortsat kan løse dine behov til en løvblæser.

Elektrisk løvblæser med ledning

Einhell GC-EL 3000 E er en elektrisk løvblæser, som er udstyret med ledning, hvilket vil sige, at den er bedst egnet til brug i mindre haver og gårde, hvor det er realistisk at bruge en forlængerledning på hele arealet.

Fordelen ved ledningen er til gengæld, at man har en motor, der yder 3.000 Watt, og som bliver ved lige så længe, som det tager at få blæst alt det løv, man orker. Dertil er der grænser for andelen af sliddele, som kan gå i stykker, hvis man sammenligner med en benzindreven model.

Sugningsfunktion og indbyggede hjul

Når du køber en Einhell GC-EL 3000 E, som din billige løvblæser, så får du faktisk også en løvsuger med i handlen. Modellen fungerer nemlig på begge måder, hvilket betyder, at du effektivt kan bruge den til at rydde gården eller haven for løv.

Derudover har Einhell GC-EL 3000 E også hjul på blæserrøret, præcis som vi så det ved Texas-modellen, der fik titlen som den bedste akku løvblæser. Det gør utroligt meget for arbejdsstillingen og -komforten, og er derfor også noget, der er værd at investere i.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Makita BHX2501SX

Hvis man har behov for at dække større arealer med sin løvblæser, så kan det være et oplagt valg at vælge en benzindreven model. I så fald vil vi anbefale, at man går specifikt efter Makita BHX2501SX, der her får titlen som den bedste benzin løvblæser.

Effektiv blæsning af store arealer med løv

Der er ingen tvivl om, at man med en benzindreven løvblæser får et værktøj, der er bedre egnet til storbrug end de elektriske varianter. Her behøver du ikke at bekymre dig om et batteri, der løber tør for strøm eller om du har adgang til en stikkontakt eller forlængerledning.

Det er bare at fylde benzin på tanken, og så er der ellers plads til at blæse løv. Derfor er det ofte også de benzindrevne løvblæsere, der bliver brugt af professionelle, eller af personer med store gårdarealer eller andet, hvor de elektriske løsninger bliver for upraktiske.

Men det er ikke kun i forhold til arealet, at en benzin løvblæser har en fordel. Typisk er den også meget mere kraftig, og kan således blæse større mængder af løv. Det er også tilfældet for denne Makita BHX2501SX, der får titlen som den bedste løvblæser.

Derudover har den en kombineret blæser- og sugefunktion, hvilket vil sige, at den også kan suge løvet op. Det ryger direkte i den medfølgende løvopsamler, som man efterfølgende kan tømme i komposten, og på den måde spare sig selv for praktisk talt alt det hårde og ubarmhjertige manuelle arbejde.

4,5 ud af 5 stjerner

Vælger du denne Makita BHX2501SX, kommer du ikke til at blive skuffet. Det er de 355 kunder, der i skrivende stund har anmeldt den hos PriceRunner, i hvert fald ikke blevet. De har nemlig i gennemsnit vurderet den bedste benzin løvblæser til 4,5 ud af 5 stjerner.

Her fremhæver de blandt andet, hvordan den er mere stille end en 2-takts løvblæser, ligesom den også er af høj kvalitet og ikke mindst særdeles effektiv; både til løvblæsning og -sugning.