Løvsuger Test 2024 → Se De 8 Bedste Løvsugere

Løvsuger Test

Døjer du med masser af blade og øvrigt løv i haven eller på terrassen? Så kunne du med fordel overveje at investere i en løvsuger, der relativt hurtigt og nemt kan sørge for at fjerne løvet, og få din grund til at se knivskarp ud igen.

Men hvilken løvsuger er bedst? Det har vi undersøgt for dig her i vores lille løvsuger test. Nedenfor kan du nemlig finde vores bud på de 10 bedste løvsugere i test, som du kan købe lige nu. For hver af de ti maskiner forklarer vi, hvad der gør dem særlige og linker ind til forhandlere, hvor du kan købe dem.

Forhåbentligt er der en af disse løvsugere, der er den helt rette for dig. Hvis ikke, så kan listen da som minimum agere inspiration til, hvad du skal kigge efter. For yderligere inspiration og viden om løvsugere, hvordan man finder de bedste og så videre, kan du læse med på den anden side af vores bedst i test liste.

Her svarer vi nemlig på nogle af de oftest stillede spørgsmål om løvsugere, vi giver dig gode råd til, hvordan du får fingrene i billige løvsugere og meget mere. Der er altså masser af gode informationer, og du kan derfor roligt glæde dig til at blive meget klogere i løbet af artiklen her.

God fornøjelse!

Einhell GC-EL 3024 E – Bedste billige løvsuger

Einhell Løvsuger

 

Mens ovenstående løvsuger fra Stiga giver rigtig god værdi for pengene, så er det ikke den billigste løvsuger på markedet. Der er nemlig andre modeller, der er billigere. En af disse er Einhell GC-EL 3024 E, som her i artiklen er kåret som den bedste billige løvsuger.

Denne model er også med ledning, hvilket igen bidrager til, at man kan blive ved længe. Samtidig er det naturligvis også med til at holde prisen nede, fordi det ofte er batterierne, der gør mange elektriske løvsugere dyre. Er du derfor på udkig efter billige løvsugere, er der ingen tvivl om, at modellerne med ledning er det bedste valg.

Kraftig motor på trods af den attraktive pris

På trods af, at der her er tale om en billig løvsuger, så går du ikke meget på kompromis med motorkraften. Faktisk får du her en model med en effekt på hele 3.000 watt. Motoren kan generere en lufthastighed på 66 meter i sekundet, hvilket burde være rigeligt til de fleste.

Samtidig kan du glæde dig over en sugeeffekt på helt op til 650 kubikmeter i timen. Det vil altså sige, at der virkelig kan suges noget løv, hvis du giver den gas. Det opsugede løv ender i øvrigt i en 40 liters opbevaringspose, der naturligvis følger med i købet.

Anmeldelser: Kraftig, letvægtig og nem at bruge

Slår man Einhell GC-EL 3024 E op på Google, bliver man præsenteret for en række anmeldelser, der i gennemsnit har vurderet løvsugeren til 4,3 ud af 5 stjerner. Det er en fornuftig score, og langt de fleste er meget begejstrede.

Af flere bliver denne billige løvsuger kaldt for overraskende kraftig og ikke mindst meget nem at håndtere og ikke så tung at bære rundt på. Begge dele er utroligt positivt, og absolut nogle egenskaber, som er guld værd i enhver løvsuger – uanset prisklasse.

Vær dog også opmærksom på, at det ikke er den bedste løvsuger. Den får blandt andet kritik for at have et lidt lille rør, der relativt nemt bliver blokeret, hvis man forsøger at suge større blade eller lignende. Det skal du naturligvis være opmærksom på. Det gælder især, hvis du har store blade i haven fra eksempelvis et kastanjetræ.

Makita DUB185Z – Bedste batteridrevne løvsuger

Makita DUB185Z Løvsuger

 

Hvis du er på udkig efter den batteridrevne løvsuger, så tag et nærmere kig på Makita DUB185Z. Det er en relativ kompakt løvsuger, som du uden tvivl kan finde plads til derhjemme i skuret, garagen eller måske endda bryggerset.

Der er tale om en kombimaskine, der både har suge og blæse funktion, og så bliver elmotoren drevet af et 18 V batteri. Det er i øvrigt den samme type af batteri, som du sandsynligvis har til dit øvrige eldrevne værktøj fra Makita.

Det her kan virke som en relativ billig batteridreven løvsuger, og det er det i teorien også. Du skal bare huske, at der også skal tilkøbes et batteri, og det er i mange tilfælde en større investering. Har du allerede batterier, som nævnt ovenfor, så kan det dog være særdeles attraktivt at købe denne løvsuger på batteri.

Kraftig luftstrøm

Med en Makita DUB185Z får du en løvsuger, der kan levere en særdeles kraftig luftstrøm. Det er ellers noget, som mange er bekymret for, når de vælger en model med batteri. Bekymringer er der dog ingen grund til her.

Du kan nemlig tænde få motoren og få op mod hele 98 meter i sekundet. Samtidig har du mulighed for at vælge mellem tre forskellige hastighedstrin. Bemærk dog, at det kræver tilkøb af en separat opsamlingspose førend, at du kan bruge Makita DUB185Z som løvsuger.

Topscore fra kunderne

Makita DUB185Z er en batteridreven løvsuger, der i den grad får ros med på vejen fra kunderne. Slår du den op på PriceRunner, bliver du i skrivende stund præsenteret for en enkelt 5-stjernet anmeldelse. Det er naturligvis dejligt, men det er selvfølgelig ikke så nemt at generalisere ud fra én persons holdning.

Heldigvis kan du finde flere anmeldelser på Google. Her bliver maskinen i gennemsnit vurderet til 4,7 ud af 5 stjerner baseret på knap 400 anmeldelser. Underne er generelt meget begejstrede for dens kraftige motor, den høje kvalitet og ikke mindst værdien for pengene.

Makita BHX2501SX – Bedste benzindrevne løvsuger

Makita Benzin

Vi har indtil nu kun præsenteret løvsugere med elektrisk motor. Det skyldes primært, at det er den mest populære motorvariant til hobbybrug. Samtidig er der ingen tvivl om, at det også er sundere at gå med en elektrisk løvsuger end med en, der konstant udsender benzindampe.

Men der kan også være fordele ved at vælge en benzinmotor. Hvis det er disse fordele, du er på udkig efter, så har vi her fundet den bedste benzindrevne løvsuger. Det er en Makita BHX2501SX, som er udstyret med en 4-takt benzinmotor, der har en effekt på 1,1 hestekræfter og 810 watt.

Den kan levere en maksimal lufthastighed på op til 65 meter i sekundet, hvilket er okay. Samtidig er den både nem at betjene og har en relativ kompakt størrelse. Du skal dog være opmærksom på, at den vejer 4,4 kilo. Det er på ingen måder uhåndterligt, men man skal være forberedt på, at den naturligvis kan blive lidt hård at bære på i længden.

Leveres med rummeligt sugesæt

Når du køber Makita BHX2501SX, så leverer de fleste forhandlere den med et sugesæt. Det vil sige, at opsamlingsposen kommer med i pakken. Derfor kan du også glæde dig over, at du bare kan gå i gang med at bruge din løvsuger med det samme.

Du behøver heller ikke at bekymre dig om at skulle investere i et dyrt batteri eller slæbe rundt på en lang forlængerledning. Det kræver blot lidt benzin i tanken, og så er du klar til at suge løv for alle pengene. For mange vil det fortsat være en fleksibel løsning.

Hundredvis af gode anmeldelser

Finder du Makita BHX2501SX på PriceRunner, så vil du opdage, at kunderne er meget begejstrede for den. Faktisk er der i skrivende stund 328 anmeldelser af maskinen, og de har i gennemsnit vurderet den til 4,5 ud af 5 stjerner.

Den bliver kaldt for let at bære på, mere støjsvag end modeller med 2-takt motorer og byggekvaliteten bliver rost til skyerne. Et lignende billede tegner sig på Google Anmeldelser, hvor den gennemsnitlige vurdering lyder på 4,7 ud af 5 stjerner.

Også her er der stort set kun positive ting at læse om maskinens, dens ydeevne og kvalitet. Derfor har vi heller ingen kvaler ved at anbefale den som den bedste benzindrevne løvsuger her i artiklen.

Makita DUB363ZV – Bedste Makita løvsuger

Makita 2x18v

 

Nu har vi faktisk allerede præsenteret to Makita løvsugere på listen her, og de er begge gode og stærke kandidater til at være den bedste Makita løvsuger hver især. Men i sidste ende, er det blevet denne Makita DUB363ZV, der er løbet med titlen.

Det er det blandt andet fordi det er en meget kraftig batteridreven løvsuger. Den skal nemlig udstyres med to 18 V batterier, som giver en total spænding på 36 V. Den samlede motoreffekt er på 860 W, og den kan præstere 804 kubikmeter i timen eller 65 meter i sekundet.

Samtidig er den relativ lydsvag, og vibrationerne bliver holdt på et minimum. Alt dette er naturligvis med til at sikre, at du hurtigt, effektivt og komfortabelt kan suge løv i hele haven.

Kniv, sugesæt og skulderbælte

Når du køber Makita DUB363ZV, så får du ikke bare en løvsuger. Med i pakken er også en kniv, der findeler det opsugede løv, så det fylder mindre og er lige til komposten. Samtidig er det medfølgende sugesæt også med til at sikre, at du kan komme i gang med at suge løv med det samme. Der er nemlig ikke behov for, at du går ud og køber opsamlingsposer og så videre ved siden af selve maskinen.

Endelig kommer den også med et skulderbælte. Det gør, at den er nemmere og mere behagelig at bruge i længere tid. Samtidig belaster du også kroppen mindre, når du bruger skulderremmen, da du fordeler vægten bedre end, hvis du udelukkende maskinen med hænderne.

Endnu en populær løvsuger

Makita har ret godt styr på det der med at lave værktøj. Det har vi set ovenfor, hvor deres løvsugere har fået gode anmeldelser, og vi har set det for deres øvrige værktøj. Oplagte eksempler er også deres stiksave, multicuttere, kap geringssave og så videre.

Denne model er ingen undtagelse. Søger man den frem på Google vil man nemlig se, at den har fået 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Det baserer sig i skrivende stund på mere end 160 anmeldelser. Der bliver givet tydeligt udtryk for, at det er en fantastisk maskine, der har en super sugekraft.

Også på PriceRunner ser det godt ud, selvom den ikke har fået så mange anmeldelser. De to som Makita løvsugeren har fået er dog 4-stjernede, hvilket også er et udtryk for, at det faktisk er en vældig god maskine, der er værd at købe.

Bosch Universal Garden Tidy 3000 W – Bedste Bosch løvsuger

Bosch LØVSUGER UNIVERSAL GARDEN TIDY 3000W

 

Nu har vi vist kigget nok på Makita, så lad os i stedet kigge nærmere på nogle af de andre populære værktøjsproducenter. Først i rækken står den bedste Bosch løvsuger, som her på listen er vurderet til at være Bosch Universal Garden Tidy 3000 W.

For en gang skyld kan vi præsentere et stykke værktøj, der ikke har et eller andet modelnummer som navn, men i stedet et relativt sigende navn; Garden Tidy. Det er nemlig lige netop, hvad denne Bosch løvsuger gør; holder dit have ordentlig.

Kombimaskine med fornuftig ydelse

Det er en kombimaskine, hvilket vil sige, at den både kan fungere som løvblæser og løvsuger. I realiteten er dens primære formål dog at suge, og den kommer da også med en indbygget opsamlingspose, der rummer hele 50 liter.

Det vil sige, at du uden problemer kan suge løv fra hele haven. Samtidig kan du glæde dig over den kraftige blæser, der sikrer, at du røreret ikke blokerer til. Det gør den med hastigheder på op til 79 meter i sekundet og, så har den i øvrigt en præstation på op til 576 kubikmeter i timen.

Glade franskmænd

Bosch Universal Garden Tidy 3000 W er en Bosch løvsuger, der især er populær i Frankrig. Det kommer blandt andet til udtryk på Google, hvor den i gennemsnit bliver vurderet til 4,4 ud af 5 stjerner – og det er overvejende franskmænd, der har anmeldt maskinen.

Det ændrer dog ikke på, at de har nogle rigtig gode pointer. Den får særligt meget ros for sin brugervenlighed, sin kraftfulde sugeevne og ikke mindst værdien for pengene. Samtidig har maskinen en teknologi, der sørger for at reducere mængden af fugt og skidt i opsamlingsposen. Det er med til at sikre, at den er nem at tømme og ikke bliver ulækker med tiden.

Ryobi RBV 3000 CESV – Bedste Ryobi løvsuger

Ryobi RBV3000CESV

 

Hvis du er på udkig efter den bedste Ryobi løvsuger, så er der ingen tvivl om, at Ryobi RBV 3000 CESV er et oplagt bud. Maskinen her er nem at bruge, og har praktisk talt alle de funktioner, som du skal bruge – ovenikøbet til en attraktiv pris.

Der er tale om en kombimaskine, hvor du både kan blæse og suge løv – altid med masser af kraft. Faktisk leverer modellen her en effekt på 3000 W, som navnet indikerer. Det betyder hastigheder på op til 104 meter i sekundet og 840 kubikmeter i timen.

Indbygget kompostfunktion og rummelig beholder

Vælger du at investere i en Ryobi RBV 3000 CESV for at bruge den som løvsuger, vil du blive glad for at høre, at den har en indbygget kompostfunktion. Det er begrebet for den kniv, der makulerer de opsamlede blade og løv, så det er lige til at ryge på komposten.

Efter at løvet er blevet makuleret, opbevares det i den rummelige beholder, der har en kapacitet på 45 liter. Det burde være nok til at nå rundt i de fleste almindelige haver. Er det ikke tilfældet hos dig, så kan du heldigvis nemt tømme beholderen undervejs og efterfølgende fortsætte.

Det bliver naturligvis også hjulpet på vej af, at dette er en model med ledning. Det vil sige, at du ikke behøver at have de samme bekymringer for at løbe tør for strøm eller benzin, som man kan have ved ledningsfri eller benzindrevne løvsugere.

Fire flotte stjerner fra forbrugere og eksperter

Ryobi RBV 3000 CESV er en løvsuger, der får pæne anmeldelser over hele linjen. Eksempelvis er den blevet testet i det tyske magasin Heimwerker-Test, hvor den har fået 4 ud 5 af stjerner. Det er ganske pænt for en relativ billig løvsuger.

Et lignende billede tegner sig på Google Anmeldelser, hvor den bliver vurderet til 4,1 ud af 5 stjerner i skrivende stund. Forbrugerne er generelt positive, og roser den blandt andet for dens kvalitet og ydeevne. Enkelte er ikke tilfredse, men som den gennemsnitlige vurdering indikerer, er det helt klart størstedelen af anmeldelserne, der kan give denne Ryobi løvsuger en anbefaling.

Det ser nogenlunde lige sådan ud på PriceRunner, hvor Ryobi RBV 3000 CESV er vurderet til 4,23 ud af 5 stjerner i gennemsnit.

Texas BVC2800 – Bedste Texas løvsuger

BVC2800

 

Texas Equipment er et mærke, der er utroligt stærke indenfor maskiner til brug i haven. Derfor er det heller ingen overraskelse, at de også har en løvsuger. Men hvilken er den bedste Texas løvsuger? Vores anbefaling er uden tvivl Texas BVC2800.

Modellen her er ikke bare en velfungerende løvsuger, den er også meget nem at benytte. Du vil sandsynligvis blive glad for dens meget unikke design. Tuden på sugerøret har nemlig en næsten 90-graders vinkel i bunden, så det nederste af røret følger underlaget vandret.

Samtidig har løvsugeren et lille hjul, der gør det nemt og mindre belastende at bruge maskinen i længere tid ad gangen. Man kan nemlig skubbe den rundt i haven, indkørslen eller hvor man ellers skal suge løv, som var det en trolley eller lignende.

Kraftig motor og finhakkende svinghjul

På trods af sin relativt lave vægt på blot 3,2 kilo, er det her en ret kraftfuld løvsuger. Motoren har en effekt på 2.800 watt, og kan generere en lufthastighed på helt op til 76 meter i sekundet, og en sugekapacitet på op til 810 kubikmeter i timen.

I maskinen sidder et svinghjul, der konstant drejer rundt med det ene formål at finhakke det opsugede løv. Det gør det væsentligt nemmere at håndtere opsamlingsposen efterfølgende, og reducerer samtidig risikoen for blokeringer.

4,2 ud af 5 stjerner

Finder du denne Texas løvsuger på PriceRunner, vil du i skrivende stund bemærke, at den i gennemsnit er vurderet til 4,2 ud af 5 stjerner. Det er baseret på mere end 200 anmeldelser, og er i den grad en ganske pæn score til en fornuftigt prissat maskine.

Det er ikke uden grund; du får nemlig masser af smarte funktioner og en generelt velfungerende løvsuger, når du køber en Texas BVC2800.

Einhell GE-CL 36 / 230 Li E – Bedste Einhell løvsuger

Einhell TURBO Solo 2x18V

 

Den sidste løvsuger på listen i denne omgang, bliver Einhell GE-CL 36 / 230 Li E, som får titlen som den bedste Einhell løvsuger. Det gør den, fordi den kan klare langt det meste til en attraktiv pris.

Der er tale om en kombimaskine, der både kan blæse og suge, og som kan levere en sugekraft på 230 kubikmeter i timen og en lufthastighed på op til 63 meter i sekundet. Det er på ingen måder den kraftigste model, men det burde være rigeligt til de fleste behov, som du måtte have som hobbyist.

2 x 18 V batterier

Einhell løvsugeren her er begerent til at blive brugt med to 18 V batterier. Det er naturligvis batterier, der er magen til dem, som du bruger med dit øvrige Einhell elværktøj, hvilket kan gøre maskinen her til et godt køb, hvis du i forvejen har sådanne batterier.

Samtidig får du også her en akku løvsuger, der kan hjælpe dig med at arbejde meget præcist med opsugning i haven. Generelt er det også værd at fremhæve, at det er en maskine, der er nem at bruge, og ikke særligt belastende for kroppen. Det hjælpes blandt andet på vej af de hjul, der er installeret på selve luftrøret.

Bedre end forventet

Det er der en enkelt anmelder, der har kaldt sin anmeldelse. Vedkommende er meget overrasket over, hvor effektiv maskinen er i den forstand, at den uden problemer suger blade uden at blokere. Han vurderer samtidig, at man kan bruge maskinen i omtrent 20 minutter inden, at batterierne skal lades op. På den tid kan man nå at suge mange blade.

De øvrige anmeldelser er generelt positive, og som næsten den eneste maskine her på listen, har Einhell GE-CL 36 / 230 Li E ikke fået en eneste 1-stjernet anmeldelse. Den gennemsnitlige vurdering på 4,3 ud af 5 stjerner er da også et tegn på, at kunderne er overvejende tilfredse med løvsugeren.

Sådan finder vi de bedste løvsugere

Det var vores liste over de bedste løvsugere. VI håber naturligvis, at du har fundet en model eller to, som måske kunne løse de behov, som du står med. Om ikke andet kan en bedst i test liste som ovenstående være god inspiration til, hvad man skal kigge efter.

Lige om lidt kan du glæde dig til at læse meget mere om løvsugere, hvordan du kan købe dem på tilbud og få svar på nogle af de spørgsmål, som du måske sidder med. Først skal vi dog lige tale kort om, hvordan vi har fundet de bedste løvsugere.

Listen ovenfor er nemlig ikke bare trukket ud af det blå. Men det er heller ikke sådan, at vi har testet alverdens løvsugere for at nå frem til, at det lige netop er disse ti, der er bedst. Det har vi ladet andre, der er mere kompetente, om.

I stedet har vi baseret vores lille løvsuger test på produktinformationer, tekniske specifikationer, priser og ikke mindst forbruger- og ekspertanmeldelser. Alle disse informationer har vi indsamlet om et bredt udvalg af de løvsugere, der er til salg i Danmark. Efterfølgende er hver model blevet analyseret med henblik på at finde den bedste i hver af ovenstående kategorier.

Resultatet af vores analyse er du netop blevet præsenteret for; det er nemlig de ti løvsugere, der klarede sig bedst i vores test, der har fået en plads på listen. Her har vi særligt vægtet positive anmeldelser fra forbrugere højt. Det er trods alt dem, der bedst ved, hvordan maskinerne fungerer i hverdagen.

Køb en løvsuger på tilbud

Gør en god handel og køb din nye løvsuger på tilbud. Det er ikke så svært, som det måske kan lyde. For selvom vi aldrig kan vide med sikkerhed, hvornår de enkelte butikker holder tilbud, så er det vores klare opfattelse, at det ikke er ualmindeligt at se nogle af de bedst løvsugere på tilbud.

Det betyder, at der kan være mulighed for at spare lidt penge, når du skal ud og have nyt grej til at holde haven nydelig. Vi taler sjældent store besparelser på flere tusinde kroner, men det hænger, at du kan være heldig at spare en 50’er eller måske et par hundrede kroner.

Besparelsen er naturligvis meget afhængig af, hvilken løvsuger, der er tale om. Jo dyrere en model man kigger på, jo større er sandsynligheden for en stor besparelse i kroner og øre. Det er nemlig de dyrere modeller, der typisk har det bedste dækningsbidrag, og derfor også mere plads til at blive sat på udsalg.

Men uanset om du gå efter en dyr eller billig løvsuger på tilbud, så er besparelsen værd at tage med. Et oplagt sted at starte din søgen efter rabatterne er hos de forhandlere, som vi linker ind til via oversigten ovenfor. De er nemlig alle gode til at sætte deres varer, herunder løvsugere, på tilbud fra tid til anden.

Ofte stillede spørgsmål

Hvis du sidder og brænder inde med nogle spørgsmål om løvsugere, så e det nu, at du skal være særligt opmærksom. Det er nemlig i de nedenstående afsnit, at vi har besvaret nogle af oftest stillede spørgsmål om den populære maskine.

Her vil du blandt andet kunne blive klogere på, hvad en løvsuger er, hvad forskellen er på en løvsuger og en løvblæser og hvad du kan forvente at en løvsuger koster. Måske du allerede kender svarene – så er du velkommen til at springe videre i artiklen, men det er ikke utænkeligt, at du måske kan lære noget nyt.

Hvad er en løvsuger?

En løvsuger er en havemaskine, der er lavet til at suge løv. Mange kalder det for en havestøvsuger eller udendørs støvsuger, og det er som sådan ikke helt forkert. Grundidéen er nemlig den samme; der er tale om en maskine med en motor, der genererer et sugetryk og dermed suger løse genstande op i en pose eller beholder.

Det lyder ikke meget anderledes end en støvsuger, vel? Det er det heller ikke. Den største forskel ligger nok i, at en løvsuger ofte er væsentligt kraftigere end en støvsuger. Samtidig har en løvsuger ofte en indbygget kompostfunktion, som er en slags makulator.

Formålet er, at de opsamlede blade og løv bliver finthakket inden, at det kommer ind i opsamlingsposen eller -beholderen. Det reducerer risikoen for blokader og tilstoppelser af røret, og så er det også med til at gøre det nemmere at tømme løvsugeren ud på komposten bagerst i haven eller ned i spanden til haveaffald.

En løvsuger har traditionelt set haft en benzinmotor, men i dag ser vi primært modeller med elmotor. Disse kan enten være drevet af batterier eller ved tilslutning til en stikkontakt. Der er ingen tvivl om, at elmotoren er det sunde valg, men benzinmotoren har naturligvis også fordele.

Hvad er forskellen på løvsugere og løvblæsere?

Udover løvsugere findes der også en maskintype til haven, der bliver kaldt for en løvblæser. Disse to bliver forvekslet af mange, og det er ikke helt uden grund. Langt de fleste løvsugere kan nemlig også fungere som løvblæsere. Til gengæld er det ikke alle løvblæsere, der kan fungere som løvsugere.

Forskellen på de to maskintyper ligger i navnet. En løvsuger er lavet til at suge løv op fra jorden, gennem luftrøret og ind i en beholder. Her fjerner man altså løvet fra jorden med det formål at hælde det på komposten, køre det på genbrugspladsen eller lignende.

En løvblæser er derimod lavet til at blæse løv fra et sted til et andet. Her forbliver løvet altså på jorden efter, at man er færdig med at blæse. Man har bare flyttet det fra et område af haven til et andet. Nogle vælger bare at blæse løvet et sted hen, hvor det ikke generer, og andre vælger at blæse det sammen i en bunke, som de efterfølgende fjerner ved manuel kraft.

Det er altså forskellen på løvsugere og løvblæsere. Grunden til, at det ikke er alle løvblæsere, der kan fungere som løvsugere er, at de skal have et sted at suge løvet hen. Det er ikke alle blæserne, der er udstyret med en beholder eller muligheden for at installere en beholder til løvet. Derfor vil de typisk heller ikke have en sugefunktion.

Hvad koster en løvsuger?

En løvsuger kan koste alt mellem 200 kroner og 6.000 kroner. Langt de fleste maskiner, hvor man får fornuftig værdi for pengene og som samtidig ikke kan mere end man typisk har brug for i haven, vil koste et sted mellem 400 kroner og 2.000 kroner.

De billigste løvsugere vil som regel være dem, der har en elmotor og får sin strøm fra en stikkontakt. De lidt dyrere løvsugere vil som regel have en benzinmotor, og de dyreste løvsugere vil være dem, der er batteridrevne og bliver købt med et batteri.

Sådan finder du den bedste løvsuger

Når du skal finde den bedste løvsuger er der mange ting, som du kan være opmærksom på. Det kan være svært at tage stilling til det hele og i øvrigt være klar over, hvad man skal tage stilling til. Nedenfor har vi derfor beskrevet nogle af de vigtigste faktorer, som du bør overveje.

De behøver ikke alle at være lige vigtige for dig. Vi anbefaler derfor, at du tænker lidt over, hvad du vægter højest, og hvad der måske ikke betyder så meget for dig. Det kommer til at gøre det nemmere at vælge den bedste løvsuger – uanset om det så er en af modellerne fra listen i starten af artiklen her eller en anden.

Motortype

Som vi tidligere har været inde på, så kan en løvsuger købes med en benzinmotor eller en elmotor, der enten er drevet af strømstik eller batteri(er). De har hver især deres fordele og ulemper, og du bør derfor overveje grundigt, hvad det er, at du har brug for og lyst til at købe.

En elmotor med strømstik er klart den billigste løsning. Samtidig skal du heller ikke være bekymret for at løbe tør for brændstof eller strøm. Til gengæld skal have en forlængerledning, der er lang nok til, at du kan bruge din løvsuger i hele haven.

En elmotor med batteri er ofte den dyreste løsning – især, hvis du ikke har batterier i forvejen. Samtidig er du begrænset af, at du kun kan bruge løvsugeren så længe, at der er strøm på. Til gengæld kan du bruge den, hvor du vil, fordi du ikke er begrænset af forlængerledningens længde.

En benzinmotor er typisk den bedste løsning, hvis du ikke kan være afhængig af, at batterierne løber tør for strøm eller af en lang nok forlængerledning. Til gengæld udsætter du dig selv for benzindampe fra motoren og ofte også for mere støj end du gør ved en eldreven model.

Størrelse og vægt

Størrelsen på din løvsuger betyder noget i flere henseender. Både er der den totale størrelse på hele maskinen. Det kan betyde noget i forhold til, om du kan få plads til den i skuret, garagen eller hvor den ellers skal opbevares. Samtidig spiller vægten også en rolle, fordi du skal kunne bære din løvsuger uden problemer. Den skal derfor helst ikke blive for tung i længden, da du i så fald ikke vil få den brugt.

Størrelsen på selve luftrøret bør også indgå i dine overvejelser. Er dit løv eksempelvis ekstraordinært stort, så kan du være nødt til at købe en løvsuger med et luftrør, der har en stor diameter, så du ikke risikerer, at bladene blokerer for røret.

Endelig skal du også tage stilling til størrelsen på beholderen. De kan fås i mange forskellige størrelser, og deres kapacitet bliver typisk angivet i liter. Spændet for de bedste løvsugere som vi præsenterede tidligere i artiklen, er omtrent fra 25 liter til 50 liter. Jo større, jo længere kan du bruge din løvsuger uden at tømme den – men jo tungere kan den også blive at bære på.

Effekt

Effekten i sig selv (watt) betyder faktisk ikke synderlig meget, når du vælger løvsuger. Det er nærmere sugekraften (typisk angivet i kubikmeter per time) og lufthastigheden (typisk angivet i meter per sekund eller kilometer per time), som du skal være særligt opmærksom på.

Jo kraftigere, jo bedre, men det kan også nå et punkt, hvor det ikke længere er værd at betale mere for mere kraft. Som du måske bemærkede i bedst i test listen over løvsugere, så var der stort spænd blandt de præsenterede maskiner. På trods af det, vil du – og langt de fleste – sandsynligvis kunne bruge dem alle sammen, uanset om du så vælger en af dem med mindre eller høje præstationer.

Makulator

Mange løvsugere har en indbygget makulator, der hakker der opsugede løv i mindre stykker inden, at det ryger ind i beholderen. Det kan være en stor fordel, fordi det mindsker risikoen for, at røret bliver blokeret, og samtidig gør det det nemmere at tømme beholderen efterfølgende.

Man kan dog også sagtens bruge en løvsuger uden makulator – eller kompostfunktion. Det afhænger alt sammen af dine behov. Det kan være, at der er penge at spare ved at købe en model uden. Skal du have en løvsuger med makulator, skal du tage stilling til, hvor finhakkende den skal være (angives i størrelsesforhold som eksempelvis 1:10, 1:15 og 1:20).

Mærke

Mærket på en løvsuger kan betyde meget for nogle og ikke så meget for andre. Vi er generelt fortalere for, at man ikke lader sig blænde af mærkeloyalitet, fordi man på den måde kan gå glip af nogle fantastiske produkter fra andre mærker.

Men lige ved værktøj og havemaskiner, er vi af en lidt anden holdning. Har du allerede elværktøj fra eksempelvis Makita, giver det ingen mening at købe en Bosch løvsuger – i hvert fald ikke, hvis den er batteridreven. For så vil du nemlig også skulle til at købe Bosch batterier, og det bliver dyrt.

Pris

Prisen indgår naturligvis også i langt de flestes overvejelser, når de skal anskaffe sig en løvsuger. Vores anbefaling er, at du lægger et budget på forhånd, hvor du tager stilling til, hvor meget du har lyst og råd til at bruge på en løvsuger.

Hvis du holder dig inden for budgettet er der to fordele;

 1. Du bruger ikke flere penge end du skal, og
 2. Du kommer ikke til at købe en for ”dårlig” løvsuger, fordi du blev nærig og brugte mindre, end du egentligt havde lyst og råd til at bruge hjemmefra.

Med et budget ved du, hvor meget du kan bruge. Så er det okay at bruge op til grænsen, så længe du ikke overskrider den. Brug eventuelt bedst i test listen ovenfor til at få en idé om prislejerne for løvsugere.

Køb din løvsuger online og spar penge

En måde hvorpå du kan holde dig inden for budgettet er ved at købe din løvsuger online. Det forholder sig nemlig tit sådan, at løvsugere er billigere på internettet. Faktisk er det sådan for rigtig mange forskellige produkter, at man kan finde dem til mere attraktive priser online.

Årsagen bunder i stærkere konkurrence mellem webshops på internettet end mellem fysiske butikker. Samtidig er der også den fordel ved at købe en løvsuger online, at du har et langt bredere udvalg at vælge i mellem.

Masser af gode værktøjsforhandlere at vælge i mellem

Uanset om du vælger at købe din nye løvsuger på internettet eller i en fysisk butik, så er der masser af gode forhandlere, som du kan vælge i mellem. Nedenstående liste er blot et uddrag af de mange steder, du kan gå hen:

 • Proshop
 • Homeshop
 • Davidsen
 • Jem og Fix
 • Harald Nyborg
 • Biltema
 • Bilka
 • Bauhaus
 • COOP

Løversuger bedst i test: Hvilken løvsuger er bedst?

Det var alt, hvad vi havde at sige om løvsugere i denne omgang. For at sikre, at du er helt klar over, hvilken løvsuger der er bedst, så har vi opsummeret vores løvsuger test fra starten af artiklen her:

 • Bedste løvsuger: Stiga SBL 2600
 • Bedste billige løvsuger: Einhelle GC-EL 3024 E
 • Bedste batteridrevne løvsuger: Makita DUB185Z
 • Bedste benzindrevne løvsuger: Makita BHX2501SX
 • Bedste Makita løvsuger: Makita DUB363ZV
 • Bedste Bosch løvsuger: Bosch Universal Garden Tidy 3000 W
 • Bedste Ryobi løvsuger: Ryobi RBV 3000 CESV
 • Bedste Texas løvsuger: Texas BVC2800
 • Bedste B&D løvsuger: Black & Decker GW3030
 • Bedste Enhell løvsuger: Einhelle GE-Cl 36 / 230 Li E

Har du behov for at blive mindet om, hvorfor en eller flere af disse løvsugere er blevet fremhævet som bedst? Så scroll op øverst i artiklen, hvor du kan læse vores gennemgang af dem hver især, samt klikke dig videre til troværdige forhandlere, der sælger dem til attraktive priser.

Tak fordi du læste med!13

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Black & Decker GW3030

Den bedste B&D løvsuger er uden tvivl denne Black & Decker GW3030. Modellen her er nem at bruge, har et stort opsamlingsrør og en næsten lige så stor opsamlingspose, der rummer op til 50 liter. Kombinerer du dette med vægten på 3,7 kilo, er der lagt op til en god maskine, som er nem at bruge i timer på grund af den medfølgende bærerem.

Det er ovenikøbet alt sammen til en fornuftig pris, hvilket naturligvis bare er værd at tage med i pakken.

Kraftfuld motor på 3000 W

Elmotoren i denne model har en effekt på 3000 W, svarende til 3 kilowatt. Men det er ikke unikt, da der er flere maskiner på listen her, der har haft det samme. Hvad der er særligt interessant, er de flotte præstationstal.

Black & Decker GW3030 har nemlig en sugeevne på 840 kubikmeter i timen og en lufthastighed på 116 meter i sekundet. Begge dele er i den grad anbefalelsesværdige, og vil være tilstrækkeligt til langt de flestes behov.

Masser af flotte anmeldelser til B&D løvsugeren

Denne B&D løvsuger er populær blandt på forbrugere og eksperter. Eksempelvis har den fået en plads på PriceRunners bedst i test liste over løvblæsere (der er tale om en kombimaskine). Her bliver den rost for den indbyggede kompostkværn, den kraftfulde motor og den attraktive pris.

Når det kommer til forbrugerne, ser det også pænt ud med anmeldelserne. Faktisk er den i gennemsnit blevet vurderet til 4,3 ud af 5 stjener af i alt 138 kunder i skrivende stund. På Google er billedet næsten magen til, her er løvsugeren nemlig vurderet til 4,2 ud af 5 stjerner på baggrund af lidt mere end 500 anmeldelser.

Stiga SBL 2600 Løvsuger

Først løvsuger på listen her, og i øvrigt også den bedste løvsuger, er Stiga SBL 2600. Den får prisen som den bedste på listen her af flere årsager. Den primære er dog, at den giver rigtig meget værdi for pengene, og i øvrigt har alle de funktioner, som man typisk skal bruge i en løvsuger.

Stiga SBL 2600 er en kombimaskine i den forstand, at den både kan fungere som løvblæser og løvsuger. Ved sidstnævnte indstilling suger den løvet op i en 45 liters beholder. I maskinen er en metalklinge, der har til formål at skære løvet i mindre stykker, så beholderen kan blive tættere pakket, og så man undgår, at røret eller beholderen bliver stoppet.

Brug den så længe, at du orker

Modellen her er med ledning, hvilket ikke nødvendigvis er en dårlig ting. For det første slipper du for at købe dyre batterier og for det andet er du ikke begrænset på tid, når du bruger løvsugeren. Det kræver blot, at du har en god kabeltromle eller en lang forlængerledning, og så kan du uden problemer suge løv i hele haven.

En forudsætning for at bruge en løvsuger i lang tid ad gangen er dog, at den er behagelig at gå med. Det er heldigvis intet problem ved Stiga SBL 2600, der både er vibrations- og støjsvag. Det er på trods af, at modellen har en relativ kraftig elmotor. Den yder 2.600 watt, og kan generere en lufthastighed på helt op til 92 meter i sekundet.

Flotte anmeldelser fra forbrugerne

Ovenstående er naturligvis alt sammen meget fint, men det er også alt sammen bare funktioner og specifikationer på et papir. Det er trods alt ikke ualmindeligt, at produkter ikke helt kan alt det, som fabrikanterne lover.

Det er dog ikke et problem her. De kunder, der har købt og anmeldt Stiga SBL 2600, er nemlig jævnt begejstrede for løvsugeren. På både PriceRunner og Google Anmeldelser bliver den i gennemsnit vurderet til 4,6 ud af 5 stjerner i skrivende stund.