Pandekagepande Test 2024 → Se De 8 Bedste Pandekagepander

Pandekagepand

BedstTest.dk Anbefaler

2024

bedsttest badge 5a
Pande med non-stick belægning
Særligt udviklet til pandekager
Virker på alle varmekilder
Pandekagepand

Nylavede pandekager er noget af det bedste vi ved, men det kan godt tage lang tid at stege en hel portion af dem. Samtidig kan det være en utrolig irriterende proces, hvis man gør det på en pande med høje kanter. Med en ordentlig pandekagepande kan du både skære lidt af tilberedningstiden og gøre det mindre besværligt at håndtere pandekagerne. 

Derfor har vi lavet denne lille pandekagepande test, hvor vi har samlet en oversigt over de 8 bedste pandekagepander, som du kan købe lige nu. Denne oversigt tager form af nedenstående liste, som er delt op i 8 kategorier. Hver kategori byder på én pandekagepande, der er blevet kåret som den bedste i lige netop den kategori.

Denne opbygning skulle gerne gøre det lidt nemmere for dig at navigere artiklen her, så du hurtigt og nemt kan finde frem til lige netop den pandekagepande, der bedst løser dine behov. Hvis du gerne vil holde mulighederne åbne, står det dig naturligvis også frit for at læse med fra ende til anden. Så sørger vi for, at du bliver præsenteret for 8 fantastiske pandekagepander, som du kan være helt tryg ved at investere i.

For hver pandepræsentation forklarer vi, hvorfor lige netop den pandekagepande har fortjent en plads på listen her. Du kan ligeledes se et billede af panden og ikke mindst klikke dig videre til en troværdig dansk webshop, hvor den pågældende pandekagepande kan købes. Nemmere bliver det simpelthen ikke.

Kitchen Craft Professionel Pandekagepande – Bedste pandekagepande

Kitchen Craft Professionel pandekagepande, 24 cm.

Vi starter hårdt ud med den bedste pandekagepande. Det er denne model fra Kitchen Craft, som muligvis er et mærke du kender. Hvis ikke, så kan vi afsløre, at de generelt er kendt for deres høje kvalitet. Det er da også årsagen til, at de giver 15 års garanti på blandt andet denne pandekagepande.

Modellen her har en lav kant, som ikke bare gør det nemmere at holde pandekagetykkelsen på det rigtige niveau, men som også gør det nemmere at vende pandekagen med en pandekagepalet. Især sidstnævnte er guld værd, fordi pandekagerne kan være svære at komme til, hvis man har en pande med høje kanter.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at det er en pandekagepande, der kan bruges på alle varmekilder. Det vil sige, at uanset om du har gaskomfur, keramisk komfur eller induktion derhjemme, så er det bare med at tage denne pandekagepande i brug.

Non-stick-belægning

Kitchen Craft har belagt denne pandekagepande med en non-stick-belægning. Det betyder, at du ikke risikerer, at dine pandekager brænder eller klistrer lige så let fast til panden, som de ville, hvis der ikke havde været en sådan belægning.

Det i sig selv er naturligvis bare rart, fordi det gør arbejdet nemmere. Men det giver faktisk også muligheden for at bruge mindre mængder af fedtstof, når du steger pandekagerne. Man kan altid diskutere om det er ved pandekagerne, at man skal gå ned på smør, men i hvert fald åbner non-stick-belægningen op for muligheden.

4,9 ud af 5 stjerner

Spørger man kunderne hos KitchenOne, der forhandler denne pandekagepande, så er der ingen tvivl om, at de er begejstrede. I gennemsnit har de vurderet panden til 4,9 ud af 5 stjerner, og roser den for at være både flot og velbalanceret.

Det er naturligvis også en vigtig faktor i vores bedømmelse, der sikrer lige netop denne pandekagepande en titel som den bedste.

Bon-fire Pandekagepande – Bedste pandekagepande til bål

Bon-fire pandekagepande

 

Pandekager kan ikke kun laves på komfuret; de kan også tilberedes over bål. Faktisk smager de ofte lige det bedre, når de er blevet stegt direkte over bålets flammer eller gløder. Som med praktisk talt alt mad givet bålet nemlig lige smagsoplevelsen et nøk opad. Så laver I af og til bål i haven, tager I på sheltertur eller andet, er det oplagt at investere i en pandekagepande til bål.

Vi anbefaler modellen fra det danske mærke, Bon-fire. Som navnet indikerer, specialiserer de sig i at lave udstyr, som kan bruges over bål – og det er de knivskarpe til. Der er ingen tvivl om, at denne Bon-fire pandekagepande på ingen måder er en undtagelse.

Praktisk design og ekstraudstyr

Der er tale om en traditionel pandekagepande til bål i den forstand, at det er en pande for enden af et langt træskaft. Skaftet måler helt præcis 130 centimeter i længden, og sikrer dermed muligheden for, at man kan stå eller sidde med en god afstand til flammerne og røgen.

Selve panden er lavet af emaljeret stål i sort, og så måler den 20 centimeter i diameteren. Det giver mulighed for en udmærket størrelse pandekage, uden at hverken pandekagepanden til bål eller selve pandekagen bliver for stor til at håndtere.

Skulle du få lysten til noget salt i stedet for noget sødt, så kan du også købe ekstraudstyr til den her pandekagepande. Bon-fire har nemlig lavet et pandelåg, der kan monteres på panden efter, at man har fyldt den med popcornkerner. Så kan man både bruge sin pandekagepande til at lave pandekager og popcorn over bål – er man ikke til popcorn over bål, kan man også købe en popcornmaskine, og lave dem som i tivoli.

4,7 ud af 5 stjerner

Lige netop denne Bon-fire pandekagepande forhandles blandt andet hos COOP. Her har kunderne mulighed for at anmelde deres køb, og det er der i skrivende stund 41 personer, der har gjort. De er i langt overvejende grad tilfredse, hvilket ses tydeligt på den flotte gennemsnitlige vurdering på 4,7 ud af 5 stjerner.

Det fremhæves blandt andet, hvordan kvaliteten er helt i top, og trods mange års brug, holder panderne fortsat. De kaldes ligeledes for let anvendelige, hvilket er perfekt til børnefamilien, og så er der i øvrigt masser af ros til prisen, der er ganske fornuftig i forhold til den høje kvalitet, som man får.

Funktion Pandekagepande – Bedste pandekagepande til induktion

Funktion Pandekagepande

Hvis du har induktionskomfur derhjemme, er det vigtigt, at du vælger en pandekagepande til induktion. Heldigvis er der efterhånden mange, hvor det ikke er et problem. Men den bedste, ja det kunne meget vel være denne pandekagepande til induktion fra Funktion.

Den fungerer nemlig til alle varmekilder, og det vil altså også sigeinduktionskomfurer. Men fordelen ved, at den også fungerer til eksempelvis et gaskomfur eller en keramisk kogeplade er, at du kan tage den med i sommerhuset, med hjem til venner eller et andet sted, hvor der bliver behov for at lave masser af pandekager.

Tynd bund og 2-lags non-stick-belægning

En af de vigtigste ting ved en pandekagepande er, at den skal være tynd. Det gælder sådan set uanset om den skal bruges til induktion eller en anden varmekilde. Det er i den grad tilfældet her, hvor panden måler blot 3 millimeter i tykkelsen. Det er altså en mindre end en tredjedel af en centimeter.

Tykkelsen – eller tyndelsen om man vil – sikrer en hurtig opvarmning af panden, og masser af varme på pandekagerne, så de bliver hurtigt stegt. Samtidig er den fremstillet i aluminium, som har flere fordele. Først og fremmest er det let, hvilket gør pandekagepanden let at håndtere. For det andet er det et godt varmeledende materiale, hvilket er med til at sikre en jævn varmefordeling over hele pandens overflade.

Derudover er det værd at fremhæve, at dette er en pandekagepande til induktion med non-stick-belægning i to lag. Det sikrer ikke bare en ekstra holdbarhed, men også en pandekage, der ikke klistrer fast til panden. Som vi tidligere har været inde på, kan det gøre det meget nemmere at vende og generelt bage dine pandekager.

4,8 ud af 5 stjerner

Der er endnu engang tale om en pandekagepande, som kunderne kan lide. De har hos KitchenOne i gennemsnit anmeldt den til 4,8 ud af 5 stjerner. Det er en ganske pæn vurdering, som blot underbygger vores pointe om, at det er den bedste pandekagepande til induktion.

I anmeldelserne biver den blandt andet rost for at være en fin pande til prisen. Det er ikke overraskende, for den er nemlig utrolig skarpt prissat – og du vil bemærke, at det uden tvivl er en af de billigste pandekagepander her på listen.

Russell Hobbs Fiesta – Bedste elektriske pandekagepande

Russell Hobbs pandekagepande - Fiesta

En elektrisk pandekagepande kan være et fantastisk køb, hvis du regelmæssigt serverer pandekager for familien eller gæsterne. Det er nemlig en pande, der kan sættes direkte på spisebordet, og dermed behøver du som vært ikke at fortrække dig til køkkenet for at lave dine pandekager. I stedet kan i gøre det til en fællesaktivitet og holde snakken kørende ved at sætte gang i den elektriske pandekagepande direkte i spisestuen.

Det er i hvert fald idéen med denne Russell Hobbs Fiesta, som får titlen som den bedste elektriske pandekagepande. Den har et enkelt og ligetil design, og den fylder ikke mere end, at den burde kunne stå på de fleste spiseborde.

Nem at benytte

Ligesom du sandsynligvis kender det fra din toastmaskine, hvis du har sådan en, så har denne elektriske pandekagepande to lamper; en gul og en grøn. Når temperaturen er klar til at lave lækre pandekager, så skifter lyset fra den gule til den grønne lampe.

Selve indstillingen af varmen er mindst ligeså intuitiv; du flytter bare på thermostaten, så den står på det ønskede niveau mellem 1 og 5. Uanset hvilket varmeniveau du vælger, kan du være sikker på, at pandekagen bliver varmet jævnt. Det er naturligvis essentielt for at sikre en velafbagt og velsmagende pandekage.

Som med flere af de øvrige pandekagepander på listen her, er Russell Hobbs Fiesta også belagt med en non-stick-belægning. På den måde slipper du for, at dine pandekager hænger fast til den elektriske pandekagepande.

4,6 ud af 5 stjerner

Der er i skrivende stund 41 kunder, der har taget sig tid til at anmelde lige netop denne pandekagepande på COOPs webshop. De er generelt glade for deres køb, som det fremgår af deres gennemsnitlige vurdering på 4,6 ud af 5 stjerner.

De fremhæver blandt andet, at den er let at bruge, og det er nemt at lave tynde pandekager med den. Samtidig siger flere, at det er rart at kunne flytte på den, så man kan stege sine pandekager nærmest uanset, hvor man er.

Dertil bliver det af mange kaldt for hyggeligt, at man kan sidde og lave pandekagerne løbende som de bliver spist, i stedet for at skulle stå ude i køkkenet og lave en hel omgang, hvor nogle muligvis når at blive kolde inden, at man når til dem.

Tefal Start’Easy Pandekagepande – Bedste Tefal pandekagepande

Tefal Start'Easy Pandekagepande 25 cm.

Tefal er muligvis en af de mest kendte producenter af pander, og de har derfor naturligvis også lavet pandekagepander. En af dem hedder Tefal Stat’Easy, og den bliver her kåret som den bedste Tefal pandekagepande.

Det gør den blandt andet fordi den er belagt med den såkaldte Titanium non-stick-belægning, som Tefal benyter sig af. Udover, at det naturligvis sikrer, at pandekagerne ikke klistrer sig fast til panden, så gør det også panden mere holdbar og modstandsdygtig. Belægningen er nemlig forstærket med partikler fra titan, og det bidrager altså som ekstra beskyttelse og sikrer dermed længere holdbarhed.

Panden giver besked

Udover deres velfungerende non-stick-belægning, er Tefal også kendt for deres Thermo-Signal-teknologi. Som navnet indikerer, er det en funktion, der giver signal, når den rette temperatur er nået. Det fungerer sådan, at der er små hvide striber i bunden af panden, som forsvinder, når panden bliver varm.

Dermed behøver du ikke at bringe fingerspidserne i spil, når du skal vurdere om din pandekagepande er klar til at stege den første pandekage. Dertil kan du glæde dig over, at induktionsbunden sørger for en jævn fordeling af varme – uanset om du så bruger panden på et induktionskomfur eller andre varmekilder.

4,9 ud af 5 stjerner

Hos KitchenOne er denne Tefal pandekagepande blevet vurderet til 4,9 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Det er naturligvis en tydelig bekræftelse på, at det rent faktisk er en god pande, der er værd at investere i, hvis man gerne vil have en model fra Tefal.

Det er således heller ingen overraskelse, at der er masser af ros til pandekagepanden. Specifikt fremhæves det, at den har en god vægt, der gør panden let at håndtere, og at varmefordelingen er særligt god. Dertil er det en pande, der er nem at rengøre, hvilket er fint, fordi den har bedst af at blive vasket op i hånden, selvom den godt kan tåle opvaskemaskinen.

Le Creuset TNS Pandekagepande – Bedste Le Creuset pandekagepande

TNS 24CM

Hvis man gerne vil hav et køkken, der er sammensat af kvalitetsredskaber, så kan man med fordel købe det meste fra Le Creuset. De laver simpelthen nogle af de bedste gryder, pander, stegesøer og så videre. Derfor kommer det heller ikke som en overraskelse, at en Le Creuset pandekagepande er fremragende.

Vi taler specifikt om denne Le Creuset TNS Pandekagepande, som er fremstillet i anodiseret aluminium. Den kan holde til langt det meste, og kan i øvrigt bruges på både induktion, gas, keramiske kogeplader, elektrisk komfur og gå i ovnen. Samtidig sikrer materialevalget, at varmen opnås hurtigt og bliver fordelt jævnt, så pandekagerne også steget jævnt.

Toughened Non-Stick

Som du måske har bemærket, er det ikke bare en Le Creuset pandekagepande, men en Le Creuset TNS pandekagepande. TNS står for Toughened Non-Stick, hvilket betyder, at det er en ekstra slidstærk non-stick-belægning, som denne pandekagepande er belagt med.

Selv siger Le Creuset, at den er fire gange mere slidstærk end deres traditionelle non-stick-belægning. Det betyder, at selv ved brug af metalredskaber, kan den holde længe. Faktisk er de så sikre på, at den her pandekagepande holder for evigt, at de tilbyder livstidsgaranti.

Lige netop denne non-stick-belægning skulle være så effektiv, at du kan smide en pandekage på panden uden fedtstof. Vi er naturligvis af den klare opfattelse, at en pandekage smager bedst, når den er stegt i smør, men med denne Le Creuset pandekagepande kan man bruge smør af lyst i stedet for at nød.

5 ud af 5 stjerner

Hos Imerco er denne pandekagepande fra Le Creuset blev anmeldt af én person. Det er ikke meget, og slet ikke nok til at sikre statistisk generaliserbarhed. Men Julie, der har vurderet den, er jævnt begejstret. Hun kalder pandekagepanden for perfekt, og skriver, at pandekagerne bliver dejligt sprøde.

De Buyer Lyonnaise Mineral B – Bedste De Buyer pandekagepander

De Buyer Lyonnaise Mineral B 30 cm.

Det er de færreste danskere, der kender til mærket De Buyer. Har man stiftet bekendtskab med det, så er det sandsynligvis gennem en stærk interesse i mad og madlavning, enten qua sin profession eller sin hobby. Uanset om du kender det eller ej, så er De Buyer et af de førende franske mærker inden for produktion af premium udstyr til køkkenener og konditorier.

Taget deres fokusområde og virksomhedens hjemstavn i betragtning, er det intet under, at du naturligvis kan købe en fremragende De Buyer pandekagepande. I denne artikel fremhæver vi specifikt deres Lyonnaise Mineral B-pande som den bedste.

99% stål

Den primære årsag til, at det er lige netop denne De Buyer pandekage, der får titlen som den bedste er, at den er lavet af 99% stål. Det vil sige, at den er så slidstærkt, at den holder i mange år. Det er sandsynligvis en pande, som kan gå i arv i familien, fordi de er praktisk talt umulige at slide i stykker.

Samtidig sikrer stålen ikke bare en hurtig og jævn varmefordeling, den giver også en vis alsidighed. Du kan nemlig bruge panden på alle varmekilder, herunder bål og grill. Du skal bare huske grydehandskerne, fordi der vitterligt er tale om 99% stål, så håndtaget kan også risikere at blive varmt.

Her er I øvrigt ingen non-stick-belægning. Det betyder, at det ikke er med denne pandekagepande, at du skal blive nærig med fedtstoffet. Faktisk nærmest tværtimod. Den bliver nemlig bedre jo mere den bliver brugt, og det skyldes blandt andet, at fedtstoffet sætter sig i materialet. Det kan læse mere om i den vejledning, der følger med i købet og fortæller, hvordan du får de bedste pandekager af din De Buyer pandekagepande.

5 ud af 5 stjerner

Kunderne er meget glade for deres pandekagepande fra det franske mærke. Faktisk så glade, at de hos KitchenOne udelukkende har givet den 5 stjerner. Blandt andet skriver Peter Gregersen, at det er den bedste pande han nogensinde har haft, og han overvejer om han skal anskaffe sig en magen til, som kan bruges til almindelig stegning og altså ikke bare til pandekager.

En anden kunde kalder De Buyer Lyonnaise Mineral B for en fremragende pande til pandekager. Og ligesom med Peter, er hun overbevist om, at hendes næste pande også bliver en Mineral B-pande fra De Buyer. Det er da om noget nogle blåstemplinger, der understreger, hvor lige netop denne pandekagepande fortjener en plads på listen her.

Greenpan Cambridge – Bedste Greenpan pandekagepande

Greenpan - Cambridge - Ø 28 cm

Som den sidste på listen her har vi Greenpan Cambridge, som får titlen som den bedste Greenpan pandekagepande. Du kender givetvis mærket, som i den grad er kendt for at lave fremragende pander og gryder til meget fornuftige priser – og deres pandekagepande er ingen undtagelse.

Keramisk non-stick-belægning

Panden er lavet af aluminium, som er et rigtig fint materiale til pandekagepander. Det er nemlig let, hvilket gør det ubesværet at vende pandekager i luften eller bare ryste lidt med panden, som man jo så ofte gør, når der laves pandekager. Samtidig er det en god varmeleder, hvilket betyder, at du får en jævn varmefordeling og dermed også en jævn tilberedning.

Selve panden er belagt med en keramisk non-stick-belægning, der er helt fri for kemikalierne PFOA, PFAS, bly og cadmium. Samtidig sikrer det keramiske aspekt, at den er utrolig slidstærk, og derfor kan du roligt regne med, at din Greenpan pandekagepande holder mange år ud i fremtiden.

4,8 ud af 5 stjerner

Kigger man ind forbi COOPs webshop i skrivende stund, vil man se, at denne Greenpan pandekagepande i gennemsnit bliver vurderet til 4,8 ud af 5 stjerner. Her bliver det især fremhævet, at den er af god kvalitet og rigtig god til at lave pandekager på – alt sammen til en god pris.

Det er i øvrigt værd at nævne, at den også kan lave nogle ganske fine omeletter, og at den er let at rengøre.