Bagemaskine Test 2024 → Se De 3 Bedste Bagemaskiner

Bagemaskine

Ynder du at spise friskbagt brød hver morgen, men er knap sĂĄ begejstret for den tid, det tager at ælte dejen, lade den hæve og efterfølgende bage den? SĂĄ er der ingen tvivl om, at du skal anskaffe dig en bagemaskine. Den klarer nemlig hele bageprocessen for dig – fra start til slut. 

For at hjælpe dig godt i gang med livet med en bagemaskine, har vi skrevet denne artikel. Nedenfor starter vi med at præsentere dig for de fem bedste bagemaskiner i 2022. De er i forskellige prisklasser, har forskellige funktioner og kan hver deres ting. Forhåbentligt er der mindst en af dem, der passer til dine behov.

På den anden side af bedst i test listen, finder du en række nyttige informationer til dit køb af bagemaskine. Vi kommer blandt andet med gode råd til, hvordan du finder et godt tilbud, hvad du skal være opmærksom på ved købet, svarer på ofte stillede spørgsmål og meget mere.

Der er altså lagt op til en artikel, der udelukkende er i bagemaskinernes tegn. Vi håber, at du vil læse med!

Princess Homemade Deluxe – Bedste billige bagemaskine

Princess Homemade Deluxe Bagemaskine

 

OvenstĂĄende bagemaskine er lige til den dyre side for nogle. Hvis du gerne vil have den bedste billige bagemaskine, hvor budgettet ikke bliver smadret og hvor du samtidig ikke gĂĄr for meget pĂĄ kompromis, sĂĄ tag et kig pĂĄ Princess Homemade Deluxe.

Modellen her kan lave brød på enten 500 gram eller 750 gram ad gangen, og er naturligvis udstyret med en non-stick belægning, der sikrer, at dejen ikke klistrer sig fast til beholderen. Størrelsen på brødene svarer omtrent til mellem 8 og 12 skiver alt efter, hvor tykke skiver, det bliver skåret ud i.

Med hele 19 forudindstillede programmer, er der nærmest frit valg pĂĄ alle hylder i denne bagemaskine. Af eksempler kan blandt andet nævnes et lækkert og svampet bananbrød, et dejligt og sundt speltbrød eller – til dig med cøliaki – et glutenfrit brød.

En indbyggede timer giver dig mulighed for at bestemme, hvornår brødet skal være klar. Du kan vælge helt op til 15 timer, fra du heller ingredienserne i. Det betyder, at du roligt kan sætte brødet over aftenen før, så du kan stå op til nybagt og velsmagende brød til morgenmad.

Gode anmeldelser – men ingen dansk brugsanvisning

Princess Homemade Deluxe får gode anmeldelser med på vejen fra de kunder, der har købt den. Hos KitchenOne, hvor den blandt andet kan købes, bliver den i gennemsnit vurderet til 4,7 ud af 5 stjerner. Bagemaskinen bliver rost for sit gode brød, og der er i øvrigt også lagt billeder op af både brødet og maskinen.

Som der er en enkelt køber, der skriver, så kommer modellen her som udgangspunkt ikke med dansk brugsanvisning. Det betyder, at hvis du ikke er super skarp til engelsk, så kan det være, at det ikke er den rette bagemaskine for dig. Den er dog relativ intuitiv, og det burde være til at gennemskue, hvordan den bruges.

PĂĄ ekspertsiden af anmeldelserne fremgĂĄr Princess Homemade Deluxe ogsĂĄ som en af de bedste bagemaskiner i BesteProduct.nl’s test af lige netop disse maskiner. Her bliver den rost for lige netop sit gode brød med konsistent høj kvalitet og  de mange programmer – alt sammen til en rimelig pris.

Princess 152009 – Enkel og god bagemaskine

PRINCESS 152009 Bread Maker

 

Vi forbliver i Princess-regi lidt endnu med denne Princess 152009. Mens navnet nok ikke vinder nogen præmier, sĂĄ er der ingen tvivl om, at maskinen godt kunne gøre det. Det er nemlig en af de mest enkle bagemaskiner, som man kan købe – og det er ikke en dĂĄrlig ting.

Betjeningen er simpel og meget intuitiv – men pĂĄ trods af det, er der 15 forprogrammerede bageprogrammer, og sørme om den ikke ogsĂĄ kan bage glutenfrit brød. Modellen er meget nem at rengøre, og fremstĂĄr i øvrigt ogsĂĄ meget anonymt pĂĄ en køkkenbordplade.

Størrelsen på brødene, som du kan bage med din Princess 152009, kan være mellem 680 gram og 900 gram. Det vil som regel resultere i et sted mellem 8 og 14 skiver brød alt efter tykkelse af skiverne, størrelse af brødet og så videre.

Der er ikke helt lige så lang timer på denne maskine, som de to førnævnte. Her kan du nemlig maksimalt sætte brødet over 13 timer før, at den skal være færdig. Den vil som regel skulle begynde at bage cirka 3 timer før, at brødet skal være klar til at spise.

En uundværlig bagemaskine

Hvis du spørger kunderne, så er Princess 152009 en nærmest uundværlig bagemaskine. Det er i hvert fald det, som en enkelt bruger skriver på Skousen i forbindelse med en 5-stjerner anmeldelse. Billedet bliver en anelse mere nuanceret, når man finder maskinen på Google Anmeldelser.

Her bliver den i gennemsnit vurderet til 4,5 ud af 5 stjerner på tværs af lande, forhandlere og brugere. Som en enkelt anmelder skriver, så gør den Princes 152009 præcis, hvad den skal. Den leverer hverken mere eller mindre, en der bliver lovet, og det er naturligvis helt okay.

Samtidig bliver den i flere anmeldelser rost for at være relativ stille i forhold til andre bagemaskiner, ligesom den heller ikke rykker synderlig meget på sig, når den arbejder. Alt tyder således på, at Princess 152009 absolut er værd at overveje, hvis du står og skal have dig en god, enkel og pålidelig bagemaskine.

Panasonic Croustina – Laver sprødt brød hver gang

Panasonic Croustina

Den sidste bagemaskine pĂĄ listen er en, der laver godt, brød hver gang – i hvert fald, hvis man spørger TrustedReviews. Modellen hedder Panasonic Croustina, og ja den kommer muligvis fra samme mærke som dit fjernsyn, kamera, varmepumpe eller mikrobølgeovn. Deres produktportefølje er stor og varieret, og gode bagemaskiner er altsĂĄ ogsĂĄ en del af den.

Modellen her bliver af eksperter rost for at lave godt brød hver gang, med en sprød skorpe og alt sammen uden at støje ret meget. Men på trods af, at den 18 programmer, er der ingen af dem, der er lavet til surdejsbrød eller rugbrød.

Modellen har 700 W, en timer pĂĄ 13 timer og kan lave velsmagende brød til familie, venner eller bare dig selv. Og selvom der ikke umiddelbart er programmer til surdejsbrød eller rugbrød, sĂĄ kan den bruges til at lave pizzadej, syltetøj og kage. Der er med andre ord rig mulighed for at bage – eller lave – lige netop det, som du har allermest lyst til.

Det enkle hvide design gør den til en meget enkel og almindelig pæn tilføjelse til ethvert køkken – nærmest uanset stilen. Det betyder, at du ikke behøver at være lige sĂĄ bekymret for, om du har skabsplads til den. Det gør nemlig ikke noget for det overordnede udtryk i køkkenet, at den stĂĄr fremme.

Populære hos eksperter og forbrugere

Som nævnt, er Panasonic Croustina meget populær blandt de eksperter, der har anmeldt den. Det gør sig både gældende i Storbritannien, Italien, Tyskland, Slovakiet og mange flere lande. Den adskiller sig især ved sin sprøde skorpe, som de færreste bagemaskiner formår at lave.

SlĂĄr man den op pĂĄ Google Anmeldelser, er det ogsĂĄ tydeligt, at kunderne er begejstrede for maskinen. Med 4,3 ud af 5 stjerner i gennemsnit, er det sĂĄledes ikke meget at komme efter. Her bliver den blandt andet kaldt for en super brødmaskine – der nærmest er perfekt.

SĂĄdan finder vi de bedste bagemaskiner

Det var vores liste over de bedste bagemaskiner. Forhåbentligt var der en eller flere af dem, der passer til det, som du søger efter. Næste punkt på dagsordenen er, som lovet, en masse information, som du kan bruge, når du skal købe en bagemaskine.

Men inden, at vi når dertil, vil vi først lige bruge et par korte afsnit på at forklare, hvordan ovenstående bagemaskiner er blevet vurderet som værende de bedste. Det er nemlig ikke nogen, vi bare har trukket op af hatten.

Bag udvælgelsen ligger der et grundigt analysearbejde, hvor vi har indhentet vigtige data om en bredt vifte af bagemaskiner, der kan købes i Danmark i øjeblikket. For hver maskine kigger vi på tekniske specifikationer, produktegenskaber, forbrugeranmeldelser og ekspertanmeldelser.

Alle disse data bliver efterfølgende holdt op mod hinanden for hver bagemaskine med henblik på at finde de bedste maskiner i øjeblikket. Her lægger vi naturligvis vægt på, hvad maskinen kan, men især forbruger- og ekspertanmeldelser spiller en stor rolle. For hvis de, der har købt og prøvet den i virkeligheden er tilfredse med den, så finder der ikke en større blåstempling.

Køb en bagemaskine på tilbud

En bagemaskine kan både være billig og dyr, men uanset hvad, kan den være rar at købe på tilbud. Vi har det nok alle sådan, at enhver krone sparet, er værd at tage med. Især hvis det er på produkter, man alligevel havde tænkt sig at købe.

Derfor kan du med fordel være særligt opmærksom på, om du kan købe din nye bagemaskine på tilbud. Det er ikke altid, at det er en mulighed, men det hænder, at forhandlerne sætter prisen ned. Det vil typisk være på de lidt dyrere modeller, er der vil være penge at hente, men alt har ret.

Når det så er sagt, så er det også rart bare at kunne få sin nye maskine og ikke mindst få nybagt brød hver evig eneste morgen. Hvis budgettet er til det, er det derfor ikke sikkert, at der er værd at vente længe på det perfekte bagemaskine tilbud, som man aldrig kan være sikker på kommer.

Ofte stillede spørgsmål om bagemaskiner

Selvom bagemaskiner efterhånden har eksisteret længe, så er det noget, som relativt få for alvor kender til og bruger i hverdagen. Hvis du er en af dem, der måske sidder med nogle spørgsmål, så er det nu, at du skal være særligt opmærksom.

Nedenfor besvarer vi nemlig nogle af de oftest stillede spørgsmål om bagemaskiner. Alt efter din kendskab til køkkenmaskinen kan det være, at du kan lære noget nyt.

Hvad er en bagemaskine?

En bagemaskine er en køkkenmaskine, der står for hele processen med bagning af et brød. Det vil sige, at man hælder blot ingredienserne i, fortæller maskinen, hvilket brød den skal bage, og hvornår brødet skal være klar til at spise.

Herefter sørger den for at blande ingredienserne, ælte dejen, hæve dejen og efterfølgende bage brødet, så det er friskbagt og klar til at spise, som angivet. Fordi bagemaskiner primært er lavet til at bage brød, så bliver de også kaldt for brødmaskiner.

Hvordan virker en bagemaskine?

Der kan være lidt forskel på, hvordan en bagemaskine virker alt efter mærket, men grundidéen er den samme.

Det vil typisk være en boks med et rum. I bundet af rummet er en motor, der er lavet til at dreje dejkrogene rundt, og oven på den placeres en bageform, der er lavet specifikt til bagemaskinen. Formen vil have en dejkrog i bunden, som forbinder med motoren underneden. På den vis, minder den lidt om en blender.

Det vil også være i formen, at man putter ingredienserne i. Når man vælger et passende program, vil maskinen vide, hvad den skal gøre. Det vil sige, at den blander ingredienserne, ælter dejen, hæver i den tid, som programmet foreskriver, og begynder at bage brødet, så det er klar til den indstillede tidspunkt.

Bagningen sker via de varmeelementer, der er indbygget i bagemaskinen. Der kan være lidt forskel på, hvordan de er placeret fra maskine til maskine, ligesom motoren, dejkrogsløsningen og så videre også kan være forskellig.

Hvad koster en bagemaskine?

En bagemaskine til privat brug koster som regel mellem 400 kroner og 2.000 kroner. Dem, der bliver købt flest af, vil som regel koste et sted mellem 600 kroner og 1.400 kroner. Det er typisk også i dette prisleje, at du får mest valuta for pengene.

Hvad kan man lave i en bagemaskine?

En bagemaskine kan i princippet lave mange forskellige ting, men det afhænger af den enkelte maskine. Der kan nemlig være forskel på, hvad de er lavet til at kunne håndtere. Som udgangspunkt kan du godt forvente, at din bagemaskine kan lave almindelig hvidt brød.

Enkelte maskiner kan også lave kage, og de fleste bagemaskiner i Danmark kan også uden problem håndtere rugbrød og grovere franskbrød såsom sigtebrød og grahamsbrød. Surdej er også en mulighed i nogle bagemaskiner, men sørg for at tjekke op det inden, at du køber den.

Tro det eller lad være, men der er også et udvalg af bagemaskiner, der kan lave risengrød (det får du opskriften på lige om lidt), syltetøj og andet, som ellers ikke traditionelt bages.

Opskrifter til bagemaskine: Masser af gode muligheder

Langt de fleste bagemaskiner kommer med opskrifter, der er lavet specifikt til de programmer, som maskinen er udstyret med. Det er generelt en god idé at følge disse, da det som regel vil give det bedste resultat.

EfterhĂĄnden som man har vænnet sig til at bruge sin bagemaskine, kan der være idĂ©er i at prøve sig lidt frem med andre opskrifter – hvis ellers man har lyst til det. NedenstĂĄende er et bud pĂĄ tre forskellige opskrifter, som helt klart kan være værd at prøve.

Risengrød i bagemaskine

Lad os – som lovet – starte med en opskrift pĂĄ risengrød i bagemaskine. Det kan lyde underlidt, men den er god nok. Du skal blot følge nedenstĂĄende guide, men det vil som udgangspunkt kræve, at maskinen har et program, der kan bruges til formĂĄlet. Det kunne naturligvis være et decideret risengrødsprogram eller et syltetøjsprogram.

 1. Hælder 1 liter mælk, cirka 200 gram grødris og 0,5 teske salt i bagemaskinen
 2. Vælg risengrødprogram eller syltetøjsprogram
 3. Start bagemaskinen

SĂĄ fĂĄr du en risengrød, der smager fantastisk – uden at du behøver at bekymre dig for, om den brænder pĂĄ.

Durumfranskbrød i bagemaskine

Hvis du godt kunne tænke dig et lækkert durumfranskbrød, så er det bare med at hælde følgende ingredienser i bagemaskinen i nedenstående rækkefølge og lade den køre på et passende program.

 • 1 spiseskefuld solsikkeolie
 • 3,5 deciliter vand
 • 2 spiseskefulde skummetmælkspulver (eller 0,5 deciliter skummetmælk og kun 3 deciliter vand)
 • 0,5 teskefuld sukker
 • 1,5 teskefuld salt
 • 100 gram durummel
 • 350 gram hvedemel
 • 5 gram tørgær

Mængden af ingredienser kan naturligvis tilpasses alt efter, hvor stort et brød bagemaskinen kan rumme.

Rugbrød i bagemaskine

Eget hjemmebagt rugbrød kan i den grad noget. Måden du gør det på er meget simpelt; hæld nedenstående ingredienser i maskinen i den rækkefølge de nævnes, vælg rugbrødsprogrammet og sæt i gang.

 • 1 deciliter vand
 • 4 deciliter kærnemælk
 • 275 gram rugmel
 • 325 gram sigtemel
 • 2 teskefulde salt
 • 12,5 gram tørgær

SĂĄdan finder du den bedste bagemaskine

Vi håber naturligvis, at du blev inspireret og fandt den helt rigtige bagemaskine blandt de fem maskiner, vi anbefalede først i artiklen. Men hvis nu det ikke forholder sig sådan, så skal du jo ud at kigge efter en anden model, der passer bedre til dine behov.

For at ruste dig til opgaven, har vi skrevet nedenstående miniguide til, hvad du skal være særligt opmærksom på i den proces. Guiden består af faktorer, som du bør have med i dine overvejelser, når du skal finde den bedste bagemaskine til dig.

Der er naturligvis forskel pĂĄ, hvad forskellige personer vægter. For nogle spiller design pĂĄ maskinen eksempelvis en stor rolle, mens udseendet ikke betyder noget for andre. Det samme gælder for antallet af programmer – som jo i princippet kan være ligegyldigt, hvis man kun vil bage Ă©t brød.

Sådan forholder det sig for alle de nedenstående faktorer, og du kan derfor med fordel bruge lidt tid på at tænke over, hvad du er særligt på udkig efter for hver af dem.

Størrelse

Størrelsen på din brødmaskine spiller en rolle i to forskellige henseender. Både er der størrelsen på selve maskinen og på det rum, hvori den bager brødene.

Lad os starte med den første; en brødmaskine skal helst kunne opbevares relativt ubesværet i køkkenet. For nogle vil det være fint, hvis den bare står på køkkenbordet. Her vil selve størrelsen på maskinen ikke betyde det store, hvis ellers man har plads til overs på bordet.

For andre vil den skulle pakkes væk hver gang, den har været brugt, og her er det naturligvis vigtigt, at man har et sted, hvor man kan stille den. Fordi den pludselig skal sættes i et skab eller en skuffe, vil størrelsen være mere afgørende her.

I forhold til bagerummets størrelse spiller det naturligvis også en rolle. For hvor store brød skal maskinen kunne bage? Nogle modeller har relativ små rum, hvor der ikke er plads til at bage så store brød, mens andre kan bage brød på op til 1 kilo eller mere.

Jo flere mennesker, der skal være mad til, jo større vil maskinens bagerum typisk skulle være. Det kan godt være en anelse svært at finde informationer om, så gå i stedet efter, hvor tunge brød, maskinen kan bage. Det er nemlig også en indikator for størrelsen.

Funktioner og programmer

Nogle bagemaskiner er relativt simple med få programmer, mens andre har op mod 20 eller flere forskellige bageindstillinger. Sidstnævnte vil typisk også være blandt de dyrere modeller, selvom det ikke er en given regel.

Du skal derfor overveje, hvorvidt du har brug for mange funktioner, eller om du i virkeligheden kun kommer til at bage lyse franskbrød. Hvis det sidste er tilfældet, er der ingen grund til at betale ekstra for den helt gejlede maskine.

Til gengæld er det også vigtigt at huske, at man altid kan lade være med at bruge funktioner, som maskinen har. Men det kan være svært at bruge funktioner og programmer, som maskinen ikke har. Er man derfor ikke helt sikker på sine behov, kan der være en idé i at købe en bagemaskine med nogle forskellige programmer og funktioner.

Design

Bagemaskinens udseende kan være meget vigtigt for nogle, mens andre ikke har tænkt sig at tillægge det den store værdi. Det vil typisk være vigtigere at tage højde for, hvis maskinen skal stå fremme altid. Så vil man nemlig se på den hver dag, og det vil ens gæster i øvrigt også. Her er det som regel en god idé at vælge en model, der passer ind i indretningen og stilen.

Skal bagemaskinen derimod pakkes væk efter hver brug, vil udseendet ikke betyde lige så meget. Den vil nemlig primært stå fremme om natten, hvor der alligevel ikke er nogen til at kigge på den.

Der hvor design dog altid bør betyde noget er i forhold til, hvordan selve maskinen er designet rent brugerflademæssigt. Den skal helst være nem og intuitiv at bruge, samt have nogle smarte designløsninger, som man sætter pris på i hverdagen.

Mærke

Mærket på din bagemaskine behøver ikke at betyde ret meget. Der kan dog være forskellige årsager til at vælge en model fra et mærke, som du allerede har andre produkter fra. Dermed vil brugerfladen og udseendet typisk falde ind med de andre maskiner og produkter.

Dertil kan der være nogle mærker, der har ry for at lave bedre bagemaskiner end andre. Det kan være svært at sige, og er egentligt ikke noget, vi er stødt på. Men man kan alligevel ofte vide sin sikker med en Kenwood, Princess, Panasonic eller OBH-model.

Andres erfaringer

Andres erfaringer med bagemaskiner er relativt nemme at finde. Man kan typisk søge efter en bestemt maskine på Google, hvorefter man vil blive præsenteret en række danske og internationale anmeldelser af selvsamme maskine. Andre gode platforme er PriceRunner og webshops.

Fordelen ved at drage på andres erfaringer, når man køber bagemaskiner og alverdens andre produkter er, at man her får førstehåndsberetninger fra personer, der reelt set har prøvet den maskine, som du overvejer at købe.

Pris

Det er de færreste af os, der bare kan slå os løs og købe lige præcis den bagemaskine vi vil. Budgettet holder os tilbage, og det er derfor naturligvis vigtigt, at man inddrager prisen i sin beslutning. Den skal nemlig falde inden for det allokerede budget til køb af bagemaskine.

Køb din bagemaskine online og spar penge

NĂĄr du skal købe en bagemaskine, kan du med fordel overveje at gøre det online. Her fĂĄr du nemlig i mange tilfælde muligheden for at spare nogle penge. Bagemaskiner er nemlig ofte billigere pĂĄ internettet – ligesom sĂĄ mange andre produkter.

Det skyldes primært to ting;

 1. Omkostninger
 2. Konkurrence

Webshops har som regel lavere faste omkostninger per salg end en fysisk butik har. Samtidig er de i tæt konkurrence med praktisk talt hele verden. Det står dig frit for som forbruger, hvilken webshop du vil handle hos, og du kan nemt skifte fra den ene til den anden.

Derfor er internetforhandlerne ekstra nødsaget til at være skarpe på deres priser, deres loyalitetsklubber, deres købsbetingelser og så videre. Alt dette kan nemlig være det, der overbeviser dig som kunde om, at det er værd at købe en bagemaskine hos dem.

Bredt udvalg af velansete forhandlere

Uanset om du vælger at købe din bagemaskine online, som vi anbefaler, eller i en fysisk butik, så har du masser af gode muligheder for at handle hos velansete danske forhandlere. I flæng kan blandt andet nævnes:

 • Skousen
 • KitchenOne
 • Bilka
 • Elgiganten
 • Imerco
 • Lidl
 • Aldi
 • COOP

De har alle et udvalg af bagemaskiner – nogle permanent, andre fra tid til anden. Fælles er dog, at du ikke skal være bekymret for om du nu kan finde en troværdig forhandler af bagemaskiner. Et oplagt sted at starte er hos de webshops, som vi linker ind til via bedst i test listen øverst pĂĄ siden.

Bagemaskine bedst i test: Hvilken skal jeg vælge?

Det var vores artikel om bagemaskiner. Vi har sådan set ikke meget mere at sige i dag. Inden, at vi rundet helt af for nu, vil vi dog gerne lige have lov at genopfriske listen over de bedste bagemaskiner, så du kan blive mindet om, hvilken model du skal vælge.

 1. Bedste bagemaskine: Kenwood BM450
 2. Bedste billige bagemaskine: Princess Homemade Deluxe
 3. Enkel og god bagemaskine: Princess 152009
 4. God bagemaskine med masser af funktioner: Morphy Richards 502000
 5. Bagemaskine med godt brød hver gang: Panasonic Croustina

Hvis du skulle have glemt, hvad der gjorde lige netop disse bagemaskiner særlige, så kan du scrolle op øverst på siden. Her finder du vores introduktioner af hver maskine. Det er også her, at du kan klikke dig videre til forhandlere, der sælger hver af disse modeller til skarpe priser.

Det bliver altså ikke meget nemmere at få købe sig til friskbagt morgenbrød hver evigt eneste dag resten af livet. Ja, det lyder som en drøm. Hvis du dagdrømmer lige så meget som vi gør, så kan vi kun slå et slag for, at du finder en brødmaskine.

Tak fordi du læste med!

âť—âť— UdgĂĄede modeller âť—âť—

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

KENWOOD BM450 , Bagemaskine

Den første model på listen er Kenwood BM450, der får titlen som den bedste bagemaskine. Det er der flere grunde til, at den gør. Den vigtigste er naturligvis, at det er en oprigtigt god bagemaskine, der er bygget til at holde og klare hele bageprocessen for dig.

Du skal blot fylde dine ingredienser i maskinen, og så sørger den for, at der står brød til dig næste morgen. Med mere end 15 forskellige programmer og mulighed for at køre i 15 timer, kan den her Kenwood bagemaskine klare langt de fleste behov.

Den er udført i en lækker stålprofil, og kan i øvrigt håndtere tre forskellige brødstørrelser; 500 gram, 750 gram og 1.000 gram. På den måde er den perfekt til både hverdagsbrødet og til weekenderne, hvor der kommer gæster til spisning.

Der er samtidig en lille lomme i låget til græskarkerner, nødder, rosiner eller hvad man ellers vil have som topping. Det sørger selv for, at det bliver hældt på, når det er tid. Dermed kræver det bare, at du løfter brødet ud af bagemaskinen, og så er der nybagte lækkerier.

Kunderne er ellevilde

Ovenstående er alt sammen meget godt, men tekniske specifikationer og produktegenskaber kan ikke altid stå for sig selv. Det gør de heldigvis heller ikke her; for kunderne er nemlig svært begejstrede for deres Kenwood bagemaskine.

På Skousen, hvor den kan købes i skrivende stund, får den 4,9 ud af 5 stjerner i gennemsnit af kunder, der har købt den og efterfølgende anmeldt den. Her bliver den rost for at lave godt og velsmagende brød. En enkelt nordmand skriver i øvrigt, at den er så god, at hun har købt 2; en til huset og en til skihytten.

En anden skriver, at de har bagt alt deres rugbrød og franskbrød i bagemaskinen siden de købte den og, at det konsekvent bliver godt hver evigt eneste gang. Endelig bliver den også beskrevet som uundværlig. Ja, der er ingen tvivl om, at folk har stærke følelser for deres bagemaskiner.

Det er ikke kun et fænomen pĂĄ Skousen. Kenwood BM450 har nemlig en gennemsnitlig vurdering pĂĄ 4,5 ud af 5 stjerner, nĂĄr man slĂĄr den op pĂĄ Google Anmeldelser. Her er heller ikke meget ris til overs. En enkelt nævner dog, at den støjer lidt – sĂĄ hvis man har soveværelse tæt pĂĄ køkkenet og sover let ud pĂĄ morgenen, sĂĄ kan man risikere at blive vækket.

MORPHY RICHARDS 502000

Morphy Richards 502000 er en af de dyrere bagemaskiner, men den kan i den grad være investeringen værd, hvid du drømmer om en god bagemaskine med mange smarte funktioner. Et eksempel er eksmepelvis dejkrogen, der lægger sig fladt langs bunden inden, at bageprocessen begynder. Det betyder, at du – i modsætning til mange andre bagemaskiner – ikke fĂĄr et brød med hul i midten.

Modellen her kan bage brød i tre forskellige størrelser; 450 gram, 680 gram og 900 gram. Det betyder, at du kan undgĂĄ, at der bliver bagt for meget brød – og dermed ogsĂĄ undgĂĄ, at der skal smides mad ud. Dertil er det værd at fremhæve, at du kan bruge maskinen her til at bage alverdens typer af brød – ogsĂĄ med groft mel, glutenfrit brød og sĂĄ videre.

Med 19 forskellige programmer, er der mere eller mindre frit valg på alle hylder, så du kan få lige det brød, du drømmer om, når du står op om morgenen. Det kommer alt sammen fra en stilren maskine, der er nem at bruge, og som giver mulighed for tilsætning af frugt, nødder og lignende.

Endnu en bagemaskine med glade kunder

På Skousen finder du stort set kun tilfredse kunder, der har købt Morphy Richards 502000. Maskinen får nemlig i gennemsnit 4,8 ud af 5 stjerner i anmeldelserne, og bliver rost for at bage rigtig godt. En enkelt kunde har blandt andet skrevet, at den ikke bare laver lækre brød, men også lækre kager.

Der medfølger en række opskrifter til bagemaskinen, men den kan også godt fungere med færdigblandinger til eksempelvis rugbrød, hvis bare man eksperimenterer lidt. Dertil bliver Morphy Richards 502000 rost for at være nem at rengøre, have mange praktisk funktioner og meget mere.

Det er ikke kun hos Skousen, at der er positive ord til overs for bagemaskinen fra Morrphy Richards. Også på Google Anmeldelser bliver den i gennemsnit vurderet højt. Her får den nemlig 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit, med en klar overvægt af 5-stjernede anmeldelser.