Vi har udvalgt 7 af de bedste produkter i denne test
Der er kaffe, og så er der espresso. De, der ikke er kender forskellen, klumper dem undertiden sammen, men for dem, der specifikt handler om deres foretrukne koffeinholdige drik, sammenligner ikke engang de to.
Når du laver espresso, starter du med en højere kvalitet af kaffebønner og brygger dem derefter gennem en proces, der producerer en større intensitet af smag end hvad du ville opleve med din typiske kop americano. Et skud af høj kvalitet i espresso kommer med et lag dejligt skum på toppen kaldet crema og kan drikkes som det er eller blandes med andre ingredienser, for at fremstille et hvilket som helst antal populære espressodrikke.
Hvis læsning af dette afsnit ikke gjorde dig tørstig efter en espressodrink, vil du sandsynligvis være tilfreds med en mere traditionel kaffebrygger. Men hvis ideen om en mørkt, fyldig, skummende skud af espresso får dig til at klø til at gå ud til din yndlingscafé, så er en espressomaskine et køb, der selvom det er dyrt, meget godt kan betale sig selv.
AIVIQ AEM-101S er en premium automatisk espressomaskine, der kombinerer funktionalitet med elegance.
Maskinen er designet med fokus på minimalisme og stilrenhed. Med rene flader og lækre materialer, fremstår AEM-101S som et ægte mesterværk inden for kaffemaskiner.
Med den højtopløselige touch skærm kan brugeren nemt vælge og tilpasse sin foretrukne kaffedrik. Mulige drikkevarianter inkluderer Espresso, Americano, Cappuccino, Latte, Macchiato, Latte Macchiato, Flat white, Varm mælk og varmt vand.
Maskinen er udstyret med en justerbar præcis konisk kværn, der sikrer friskkværnet kaffe hver gang. Den fuldautomatiske proces betyder, at kaffebønnerne kværnes, tampes og brygges ved et enkelt tryk på en knap.
AEM-101S kommer med et automatisk mælkeskumnings system, der gør det nemt at tilføje skummet mælk til din kaffe. Med touch skærmen kan man justere mængden af skum og temperaturen, så den passer perfekt til den enkelte brugers præference.
AIVIQ AEM-101S er den ultimative espressomaskine for dem, der søger en kombination af funktionalitet og elegance. Med dens avancerede funktioner og stilfulde design er det en uundværlig tilføjelse til ethvert moderne køkken.
AIVIQ AEM-101S er den ultimative espressomaskine for dem, der søger en kombination af funktionalitet og elegance. Med dens avancerede funktioner og stilfulde design er det en uundværlig tilføjelse til ethvert moderne køkken.
Malet kaffe har ikke lang holdbarhed, så for den bedste kvalitet af espresso skal du virkelig male dine egne bønner. For at få de bedste resultater er kværnen uden tvivl lige så vigtig som espressomaskinen, men hvordan sørger du for, at du får en god kop kaffe?
Med Sage The Barista Express behøver du ikke bekymre dig om at vælge den rigtige kværn, da denne manuelle maskine har en indbygget. Det betyder, at du har den fleksibilitet og kontrol, som en manuel maskine giver dig, med den pæne og kompakte karakter af en bønne-til-kop maskine.
Selvom halvdelen af prisen for virksomhedens Dual Boiler, har Barista Express den samme høje byggekvalitet og udseende. Dens rustfri stålfinish (fås i sort eller sølv) ser fantastisk ud og føles hård og holdbar. Det føles virkelig som om du får dine penge værd for det.
At få Barista Express startet er meget let. Alt du skal gøre er at montere vandfilteret i det store 2 l beholder, fylde det med vand og sætte det ind i bagsiden af maskinen. Der er ingen indstilling af vandhårdhed på denne maskine, så der er ikke noget mere at gøre.
Dernæst skal du montere kaffekværnets tragt ovenpå, som er stor nok til at rumme en standard 250 g pose bønner. Det er derefter et spørgsmål om at montere det rigtige filter i maskinens håndtag. Der er enkelt- og to-kop-filtre til malet kaffe; begge er filtre med en væg designet til kaffe, som du selv maler.
Du får også en velfremstillet låg, der fastgøres magnetisk i en slot foran på maskinen, og Razor, en metalblok med kreditkortstørrelse, der bruges til at udjævne kaffen i filteret.
Maskinen leveres med trykregulering på 15 bar, som er fuldt justerbar og giver dig kontrol over din kop. Den manuelle mælke-dampende funktion er der for noget latte-kunst, og maskinen kan rumme højere kopper.
Men den passer kun til dig, hvis du ikke har en stor husstand med mange kaffedrikkere. Den er lavet af materialer af høj kvalitet, men imødekommer kun individuelle behov.
Superautomatiske eller fuldautomatiske espressomaskiner automatiserer hele processen med kaffe. Der er ingen manuelle tryk- og temperaturkontroller, der ændrer smagen på din kop. Det eneste du kan kontrollere er smagen af kaffepulver.
Nogle af disse maskiner leveres med en indbygget kværn, så du behøver kun kaffebønner af høj kvalitet for at fodre maskinen. Men hvis de ikke har en indbygget kværn, skal du bruge det separat.
En halvautomatisk espressomaskine giver dig derimod en vis kontrol over din kop. Du kan kontrollere trykket for at ændre vandindholdet i dine kaffeskud. Det kan have en betydelig indvirkning på resultaterne.
Ligesom de super-automatiske, halvautomatiske maskiner leveres også med og uden en kværn. Disse maskiner kan automatisere nogle processer som kogning eller mælkeskumning. Maskiner fra forskellige mærker har forskellige funktioner. Men generelt har du i en halvautomatisk maskine en vis kontrol over den kop, du laver.
Hvis du ønsker at købe en maskine, der kan lave en kop kaffe uden at involvere dig, skal du vælge en superautomatisk maskine. Men hvis du foretrækker at lave din kop som en professionel, skal du vælge en halvautomatisk maskine.
Ingen bønner-til-kop-maskiner er særlig hurtige at opsætte, men Siemens EQ.9 Plus Connect tager dette til et andet niveau. Når den ikke er udpakket, er det bedst at læse vejledningen omhyggeligt for at sikre, at du har fjernet hele båndet. Du finder endda nogle på indersiden af maskinen bag bryggeenheden.
Når det er gjort, kan du tænde maskinen. Dette indebærer tilslutning af Siemens EQ.9 Plus Connect S700 til dit hjemmenetværk, så du kan bruge Siemens Home Connect-appen til at styre kaffemaskinen eksternt.
Derefter skal du følge instruktionerne på Siemens EQ.9 Plus Connect store LCD-skærm for at tilføje vandfilter, fylde den store 2,3 l vandtank og køre den indledende rengøringscyklus, der skyller vand gennem systemet.
Dernæst kan du tilslutte mælkekanden. Den sættes pænt ind i venstre side af Siemens EQ.9 Plus Connect kaffemaskine. Så er det simpelthen et spørgsmål om at fylde bønnebeholderne med dit valg af bønner, og du er klar til at gå.
Et af de vigtigste krav i en sådan kaffemaskine er evnen til at tilpasse det, den producerer. Til det formål bliver du ikke skuffet over EQ.9 Plus Connect S700. Til at begynde med har den to kværne (en hver til hver bønnebeholder), så du kan justere malingen for hver kaffetype.
Mere erfarne baristaer forstår, hvor vigtigt dette er, da forskellige kaffebønner kræver mindre justeringer af kværnen for at få mest muligt ud af dem. Dette er første gang, vi har set et sådant system: Melitta Caffeo Barista TS Smart har dobbelt bønnebeholdere, men de begge fodrer den samme kværn, som har en enkelt justering.
Træt af at stemple og male din kaffe? DeLonghi La Specialista har en løsning til dig. Dette er en førsteklasses espressomaskine med højere alsidighed og masser af nye funktioner.
Den første ting, du vil bemærke, er automatiseret slibning og stempling. Slibningen starter, så snart du låser portafilteret ind. Og når du er færdig, kan du trække i håndtaget ved siden af for at stemple kaffen.
Derudover kan du brygge og dampe din kaffe på samme tid! La Specialista (EC9335M) bruger to separate varmeenheder; en til dampstaven og en til brygkedlen.
En ting du skal være forsigtig med er, at La Specialista (EC9335M) ikke anbefales til brug på caféer. Du bør lægge for meget pres på maskinen, især hvis du bruger hårdt vand.
Du har muligvis hørt ordet “semi-automatisk espressomaskine” ganske ofte. Men hvad betyder det egentlig?
Halvautomatiske espressomaskiner er den type, der automatiserer alt undtagen udsugningspumpen. Det betyder, at du får kontrol over den mængde vand, der går gennem portafilteret. Dette giver dig mulighed for at kontrollere mætningen af det ønskede skud.
Den anden type er den super- eller fuldautomatiske espressomaskine. Her styrer maskinen udvinding og mætning. Disse fuldautomatiske maskiner tamper, sliber og starter brygningsprocessen alene. Det eneste, du skal gøre her, er at dampe mælken.
Hvis du vil spare tid på at lave et kaffeskud, passer en fuldautomatisk maskine måske mere til dig. Den frigør dine hænder og giver dig tid til at udføre andre opgaver.
Som vi siger, er denne Caffeo Passione Melittas store indsats i det kompakte maskinsegment. Langt væk er de dage, hvor man skulle rydde det halve køkken ud for at give plads til kaffemaskinen. Melitta Caffeo Passione er i stand til at inkludere alle de funktioner, som du forventer af en superautomat, inklusiv Auto Cappuccinatore-systemet, i et lille fodaftryk.
Evnen til at tilberede cappuccino eller enhver anden kaffedrik med mælkeskum, der automatisk overlader al kontrol til kaffemaskinen, er en luksus, der i stigende grad kræves af brugerne og derfor i stigende grad betjenes af store mærker.
Som du kan se, har mælkeskumrøret en indbygget drejekontrol, hvormed vi kan aktivere 3 forskellige funktioner: Mælkeskummer (højre position), varm mælk (øverste position) og varmt vand (venstre position).
De to sidstnævnte er perfekte til at udvide mulighederne for Melitta Caffeo Passione, da de giver os mulighed for med det samme at nyde drinks som infusioner eller chokolade i en kop. Med andre ord: En kaffemaskine, der ikke bare laver kaffe!
Betjeningen af Melitta Caffeo Passione damper er meget enkel. Plastrøret, der kommer ud fra siden, skal sættes i beholderen, hvor mælken opbevares.
Derefter tager systemet mælken og hælder den i din kop, som derefter bliver til skum (eller varm mælk afhængigt af den position, du har valgt på drejeknappen). Hvis du vælger at bruge varmtvandsanlægget, vil dette plastrør ikke blive brugt, da kaffemaskinen vil tage vandet direkte fra beholderen på 1,2 liter.
På en anden note er vi nødt til at skrive et par linjer om det ejendommelige AromaSafe-system: En speciel forseglingsplatform, der garanterer total beskyttelse af aromaer og smag af kaffebønner, der er opbevaret i tanken. Derudover sikrer Bean to Cup-funktionen, at kun den nøjagtige mængde kaffe, der kræves til hvert bryg, formales. Ikke et gram mere.
På denne måde bruger kaffemaskinen 100% af formalingen til ekstraktion af kaffen, og det malede kafferum er helt tom hver gang. Der er ingen risiko for at blande forskellige typer kaffe og ingen rester fra det ene præparat med det næste.
Kontrolpanelet på Melitta Caffeo Passione optager den øverste del af frontpanelet, og i midten er der et digitalt display, hvor symboler vises for at indikere aspekter af de indstillinger, der er valgt til vores kaffe, eller for at informere os om, hvilken del af processen vi er i.
Til venstre for skærmen er de fire knapper, der bruges til at vælge størrelsen på kaffen (espresso, normal, stor eller dobbelt), og til højre er kontrollerne til dampkogeren, starten på udtrækningen og intensitetsvælgeren.
Dette kunne let være en espressomaskine af kommerciel kvalitet, der ikke ser ud til at blive brugt af en professionel barista i din lokale high street-kaffebar.
Men det er den ikke, da det faktisk er en kaffemaskine til hjemmet. Pakket ind i det pæne ydre er der den helt rigtige mængde teknologi til at håndtere alle de akavede dele af kaffeprocessen, for at producere konsekvent fremragende kaffe hver gang.
Oracle adskiller sig fra andre bønner til kopmaskiner, da det er en slags hybrid mellem en traditionelt manuel espressomaskine og en fuldautomatisk kaffemaskine.
Faktisk er den eneste del, du skal gøre, at flytte portafilteret til maskinen. Og jeg ved ikke med dig, men jeg kan bestemt klare denne del, selv den første ting om morgenen.
Den første del af brygningsprocessen er formaling af kaffebønner, og som alle ægte bønner til kopmaskiner håndteres dette af den integrerede koniske burkværn i rustfrit stål. Hvilket efter behov, ved at dreje portafilteret til højre, male nøjagtigt 22 g kaffe.
Du har fuld kontrol over slibestørrelsen via drejeknappen til venstre for maskinen. Det giver dig mulighed for at kontrollere, hvor fint eller groft du vil have dem.
I modsætning til sin lillebror Sage Barista Express vil askinen ikke kun male den nøjagtige mængde krævede bønner, den vil også tampe dem korrekt for dig, og efterlader dig en perfekt kompakt mængde friskmalet kaffe.
Oracle tager malet kaffe, men jeg opfordrer dig, hvis du vil have den bedste espresso til at bruge friske kaffebønner.
Som jeg nævnte, er det 1% af processen, der er op til dig, indtil at flytte portafilteret og placere det i maskinen, lidt til højre. Du skal dreje for at låse det på plads.
Du har måske bemærket, at portafilteret har en tud/dispenser på begge sider, som du ser i caféerne. Dette betyder, at selv når du vil have et enkelt skud, skal du sørge for, at din kop er under begge tuder.
Nu er vi klar til at lave enten et enkelt eller dobbelt skud. Vælg blot hvad du har brug for og tryk på “bryg”, Oracle tager sig af resten.
Den har forprogrammerede ekstraktionstider, men du kan justere disse efter eget valg. Jeg vil foreslå, at du starter med forudindstillingerne og ser, hvordan det går.
Der er også en forprogrammeret mulighed for en lang sort kaffe, samt varmt vand til fremstilling af americano. Ikke alle espressomaskiner har denne mulighed direkte fra maskinen.
Jeg kan med sikkerhed sige, at den espresso, du får, vil være så god som enhver, du har haft før, selv fra de fleste kaffebarer.
Det er muligt, at du er en espresso elsker uden at indse det. En masse af de mest populære drinks på kaffebarer er lavet med espresso, så hvis du typisk bestiller et eller flere af varerne på listen nedenfor, kan en espressomaskine være værd at overveje.
Hvis du ejer en espressomaskine, kan en af disse fremstilles i dit eget køkken for færre penge, så længe du har de rigtige ingredienser og lidt tid til at bruge på dem:
Dette er væsken, ligesom den kommer ud af maskinen. Mange espressoelskere foretrækker at drikke det i sin naturlige tilstand, der ligner en lidt mørkere version af sort kaffe.
Dit espresso-skud med kun lidt dampet mælk på toppen for at tilføje lidt ekstra skum og temperere den stærke smag.
Som en macchiato, men med ekstra mælk. En cappuccino er en af de mest populære måder at drikke espresso på og let at lave derhjemme, hvis du har en espressomaskine.
Dette ligner en cappuccino, men med mere mælk og kun et tyndt lag skum.
Som en cappuccino, men med chokolade tilsat.
Det er de vigtigste standarder, men hvis du vil, kan du altid tilføje ekstra detaljer baseret på dine præferencer som flødeskum, smagsstoffer som hasselnød, karamel eller pebermynte og endda bruge alternativer til mælk.
Med en espressomaskine i dit hjem kan du eksperimentere til dit hjertes glæde og producere sammensætninger, der slår smagen af drikkevarerne ud på din lokale kaffebar, fordi de er baseret på dine personlige præferencer.
Den største forskel, du finder i de typer espressomaskiner, der er på markedet, er, hvor let de er at bruge.
Manuelle espressomaskiner er til dem, der ikke har noget imod at lægge noget arbejde i deres espresso. Det ekstra arbejde kan dog betale sig, fordi manuelle espressoproducenter giver dig mulighed for at kontrollere alle dele af processen med at lave et skud af espresso, så du potentielt (hvis du gør alt lige rigtigt) ender med det perfekte skud. Den anden side af det er, at du nemt kan skrue espressoen op, hvis du ikke får det helt rigtigt, og det kan tage lidt tid at lære.
Den mest karakteristiske ting, du vil bemærke ved disse maskiner, er armen – nogle har et fjederstemplet design og andre et direkte håndtag, sidstnævnte er lidt mere arbejde. Manuelle espressomaskiner er ofte attraktive, næsten lige så dekorative som de er funktionelle. De er dyre, men for de rigtige kaffeelskere, der er villige til at lægge arbejdet i, kan de producere et godt skud af espresso.
Fordele:
At huske på:
Halvautomatiske espressomaskiner har elektriske pumper, som straks gør dem meget nemmere at bruge end deres manuelle kolleger. De giver dig en blanding af den kontrol, som folk kan lide i manuelle maskiner (dog ikke så meget) og den brugervenlighed, som du begynder at se i de forskellige typer automatiske modeller. De er den mest populære type espressomaskine på markedet i dag.
Du kan finde nogle modeller, der falder inden for et lavere prisklasse, men mange af de pænere halvautomatiske modeller på markedet kommer i tusindvis.
Fordele:
At huske på:
Ud over en elektronisk pumpe automatiserer fuldautomatiske espressoproducenter også mængden og afgivelsen af vandet i espressoproduktionsprocessen.
Som et resultat er de endnu nemmere at bruge end halvautomatiske modeller, men de tager endnu et stykke kontrol ud af dine hænder – hvilket kan være et problem, hvis du er meget særlig om, hvordan du kan lide din espresso.
Som med halvautomatiske modeller er prisklassen på denne type espressomaskine bred. Du kan finde modeller til et par hundrede og andre til flere tusinde kroner.
Fordele:
At huske på:
Som navnet antyder, tager superautomatiske espressoproducenter brugervenlighed til det ekstreme.
Ideen bag denne type enhed er at gøre processen med at lave et skud af espresso lige så let som at tilføje dit kaffegrums og trykke på en knap. Det er det. Hurtig og enkel uden noget rod at rydde op.
Denne type espressomaskine er et godt valg for alle, der ikke ønsker at udføre noget arbejde og ikke er for bekymrede over smagens vanskeligheder, men i stedet bare ønsker et hurtigt skud. Hvis du drikker meget espresso i løbet af dagen, kan det være den der passer dig.
Fordele:
I det væsentlige et “All-in-One”-system med mange indbyggede specialfunktioner.
At huske på:
Hvad folk vil have i en espressomaskine varierer nok til, at du kan finde en lang række muligheder på markedet. For at finde den maskine, der passer til dig, er her nogle af de vigtigste faktorer og funktioner, du skal overveje, når du handler rundt.
Som sandsynligt blev klart, da du læste gennem beskrivelsen af de forskellige typer espressomaskiner, der er tilgængelige, er en stor differentierende faktor i forskellige modeller, hvor nem og praktisk de er at bruge. Hvis du vil have en maskine, hvor meget af processen er automatiseret, kan du nemt finde en. Du kan endda finde modeller, der fremstiller nogle af de mere komplicerede espressodrikke som cappuccinoer med et tryk på en knap.
Hvis bekvemmelighed er din højeste prioritet, skal du kigge efter en espressomaskine, der falder ind i en af de mere automatiserede kategorier og har programmerbare indstillinger. Og sørg for, at du finder alle knapper og ekstra funktioner intuitive, før du køber.
Hvis du ender med en model, der er nem at bruge, men med smerter at rengøre, så er den faktisk ikke så praktisk. Sørg for, at du har en idé om, hvad der vil være involveret i rengøringen af din espressomaskine, før du køber den, så du ved, hvor involveret processen bliver. Jo flere funktioner og komponenter maskinen har, jo mere sandsynligt tager det lang tid at rengøre.
Prisklassen for espressomaskiner er enorm, og der er så mange faktorer, der kan gøre en forskel i omkostningerne, at det er svært at generalisere. I nogle avancerede modeller betaler du mere for holdbarhed og kvalitet af materialer.
I andre kan de højere omkostninger have mere at gøre med ekstra funktioner, de inkluderer. Nogle gange betaler du for brugervenlighed, andre gange for en bedre smag af espresso, der stadig tager et stykke tid at lave. De virkelig dyre modeller kombinerer normalt flere af disse ting.
Hvis du er meget særlig om enten din espressos smag eller hvor meget tid du bruger på at lave den, så er en espressomaskine, der falder et eller andet sted i den højere ende af prisintervallet det værd. Hvis du ikke er for bekymret over brugervenlighed og er tilfreds med noget koffeinholdigt (eller har til formål at pynte din espresso med masser af mælk og sukker alligevel), så er du muligvis i den kategori af mennesker, der ville være tilfredse med en nederste ende model.
Vi har talt om nogle forskellige faktorer, der kan påvirke smagen af espresso, men vi har ærligt talt ikke engang rørt overfladen. Dette er et stort emne, som mange mennesker har meninger om (se bare de mange kaffecentriske fora på internettet for at få en smag).
Hvis du er ny med at lave espresso derhjemme, skal du ærligt talt ikke bekymre dig om oplysningerne. Eller hvis du foretrækker mochas eller cappuccinoer, hvor espressos smag spiller en rolle, men ikke er så fremtrædende som når du drikker en espresso skudt lige, kan du være tilfreds med espressoen lavet af en hvilken som helst af de maskiner, du finder.
Hvis du virkelig bryder dig om kvaliteten af din espresso-smag (eller tror du måske begynder at blive mere, når du eksperimenterer mere med at lave den derhjemme), så er der mange ting at overveje.
For eksempel, hvor mange kedler en maskine har, kan gøre en stor forskel (mere er bedre), om espressomaskinen bruger damptryk til at fremstille espressoen (anbefales ikke), og hvilken temperatur maskinen når til, og hvor stabil den holder temperaturen.
Som i alle ting, der involverer smag, er det bedste subjektivt – hvilket gør det at finde ud af, hvilken dyr espressomaskine der producerer espresso af højeste kvalitet til din smag, en udfordring, hvis du er ny til at lave espresso derhjemme. Hvis du ikke er for sikker endnu, hvor dine præferencer falder, kan du holde fast i en mellemklassemodel for at begynde at eksperimentere med.
Du kan altid bytte til en maskine med alle klokker og fløjter, da du får en bedre idé om, hvad du kan lide.
De fleste espressomaskiner er ideer, du kan planlægge at hænge på et stykke tid. Det betyder, at du vil have dem til at vare og måske finde dig selv nødt til at kontakte producenten, for dele eller reparationer for at få brugt dem ud i deres fulde levetid.
Tjek hvad kunderne siger i anmeldelser om deres oplevelser med forskellige mærker, når de har brug for hjælp (eller endnu bedre, hvis kunderne siger, at de har haft maskinerne i årevis uden brug for hjælp).
Du ønsker ikke at sidde fast med noget ubrugeligt inden for et par år på grund af noget, der ville være en simpel løsning, hvis du bare kunne få den rigtige fyr i virksomheden på telefonen.
Mange af de avancerede espressomaskimodeller kommer med en garanti, som kan give dig en idé om, hvad du kan forvente af deres holdbarhed. Baseret på brandets omdømme og anmeldelser, kan du få et klarere billede af, hvor længe du kan stole på, at en bestemt model holder.
Den type materiale, maskinen er fremstillet af, kan også gøre en forskel, espressomaskiner, der stort set er fremstillet af metaller, har tendens til at vare længere, samt opretholde varmen på en mere effektiv måde. Og de mere højautomatiske modeller med mange elektriske dele har sandsynligvis brug for reparationer oftere end manuelle espressomaskiner.
Nogle espressomaskiner kan blive ret store. Hvis du har begrænset køkkenplads (og de fleste mennesker har), kan du have svært ved at finde et sted, der passer til det uden at ofre tilgængeligheden af et andet køkkenudstyr. Mange af de større modeller laver to espresso skud på én gang eller har ekstra nyttige funktioner, hvilket kan være fordele, der gør den store størrelse det værd.
Dette er nogle af de vigtigste ting, du skal huske på, når du køber en espressomaskine. Nogle modeller er dog udstyret med nogle ekstra funktioner, der kan overtale dig, mens du handler rundt. Her er et par ekstra funktioner, som du bør overveje.
Indbygget kaffekværn: At have kaffe, der er frisk fra jorden, kan gøre en stor forskel i smag, og hvis du har en kværn, der er en del af din maskine, kan det øge komforten og spare bord plads. Denne funktion er fantastisk til dem, der har begrænset bordplads eller bare ikke vil købe en separat kaffekværn.
Vandfilter: Kvaliteten af dit vand vil påvirke den generelle smag af din espresso. En espressomaskine med et indbygget vandfilter, kan hjælpe med at sikre, at enhver ekstra smag, dit vand måtte have, ikke påvirker de drikke, du fremstiller.
Kopvarmer: Hvis du vil have din kop til at holde din espresso varm, snarere end at sive varmen ud, hvis den er, er en kopvarmer en god funktion.
Programmerbare indstillinger: Når du først ved, hvordan du bedst kan lide din espresso, kan du programmere maskinen og gøre det lettere for dig selv i fremtiden. Nogle maskiner giver dig mulighed for at programmere indstillinger for flere personer, så alle i familien kan gøre deres perfekte skud lettere.
Skummende tryllestav: De fleste espressomaskiner har denne funktion, men hvis du er interesseret i de typer espressodrikke, der involverer dampet mælk, er det en absolut nødvendighed, og du vil ikke ende med en enhed uden den.
En af de sidste ting, man skal huske på, når man prøver at finde den rigtige espressomaskine, er mærkeets kvalitet. Især hvis du vælger at gå med en af de dyrere modeller, vil du være sikker på at du er i gode hænder.
Brevilles espressomaskiner får blandede anmeldelser, selvom de i det hele taget er mere positive end negative. Selv for anmeldelser af den samme model vil forskellige kunder have meget forskellige meninger – man vil sige, at deres maskine giver et perfekt skud af espresso, mens en anden hævder, at temperaturen aldrig bliver høj nok til anstændig smag. Klager over maskiner, der blev tilstoppede og det var smertefuldt at rengøre, syntes tilsyneladende at komme op i anmeldelser af flere modeller, men mange kunder er i det store og hele glade for deres Breville espressomaskiner.
DeLonghi er et velkendt og pålideligt mærke for mange køkkenapparater og fremstiller en bred vifte af espressomaskiner. Fra de enkle overkommelige modeller i den nedre ende af prisklassen til de espressomaskiner, der kommer i tusinder, fandt vi DeLonghi-anmeldelser stort set positive igennem. Det, du får med en billig espressomaskine, er åbenbart anderledes end hvad du kan forvente af en dyr, så det er vigtigt at sikre dig, at DeLonghi-modellen passer til dig. Men de fleste kunder ser ud til at være tilfredse med deres valg.
Gaggia er et andet populært mærke, der tilbyder en række espressomaskiner til en bred vifte af priser. Et punkt, der kom igen og igen i anmeldelserne af Gaggia espressomaskiner, vi fandt, var påstande om holdbarhed – mange korrekturlæsere nævnte, at deres maskiner varede 12 år, 14 år, endda 30 år før tiden kom til at få en erstatning. Kunder roser også brugervenligheden og smagskvaliteten. Den ene klage, der kom et par gange, var omkostningerne ved forsendelse, hvis du skal købe en erstatningsdel, mens maskinen er under garanti, men for en maskine, der sandsynligvis varer over et årti, kan det synes at være en lille pris at betale for mange.
Endnu en gang med Jura-Capresso har vi et populært mærke, der sælger espressomaskiner, der spænder over de mange funktioner og priser på markedet. Du kan finde modeller til mindre end penge og andre i tusinder. For hele spektret fandt vi igen overvejende positive anmeldelser.
Mange af deres modeller får ros for brugervenlighed og værdi for prisen. Hvis du ser en Jura-Capresso-maskine, der har de funktioner, du leder efter, er der en god chance for, at du bliver tilfreds med den.
Keurig er primært kendt for deres kaffebryggerier, der serverer en enkelt servering, men de laver en model med fokus på at fremstille espressomaskiner. Det er overkommeligt, lige så let at bruge som alle deres andre kaffemaskiner med en servering, og anmeldelserne er positive. Den ene store ting at huske på, hvis du overvejer Keurig, er at du kun kan lave espresso fra Rivo single-serve-pakker. Mange læsere understreger, at de er tilfredse med kvaliteten af den Rivo-kaffe, de har prøvet, så hvis du er tilfreds med ideen om et godt skud af espresso og ikke længes efter at eksperimentere med forskellige typer, er denne begrænsning sandsynligvis ikke en problem.
Med stort set enhver espressomaskine, du køber, kan du stole på en smagskvalitet, der går ud over, hvad du får med en kaffebrygger. Uanset om du vil gå ud over god espresso til at udforske verdenen af især højkvalitets espresso og prøve det perfekte skud, vil det afgøre, om det er værd at forgrene sig til de billigere modeller på markedet. Hvis du endnu ikke er for sikker på, hvad du vil have ud af en kop espresso, kan du altid starte med en enklere maskine og gå op.
I mellemtiden vil du nyde espressodrikke i det mindste på niveau med det, du ville få i din nabolagscafé og sandsynligvis spare dig selv en masse penge i processen.
Der er mange faktorer, der arbejder sammen for at få et fantastisk skud af espresso. Når vi taler om det, fokuserer vi ofte på ting som at få de rigtige bønner, have den perfekte slibning, dosere den rigtige mængde, stemple jævnt med det rigtige tryk, og listen fortsætter. Her tror vi, at den mest glemte faktor i realiseringen af en lækker kop er renheden af den anvendte maskine, og hvordan det giver ensartet udsugning og klar smag. Alt for ofte når vi indstiller en maskine, ser vi i hovedet, ruller ærmerne op og forbereder os på at gå i kamp med en espressomaskine, der har to eller flere år med opbygget kaffegrums, tilstoppet inderside af et hoved og forurenende smag af resten af vores kontrollerede proces, der brygger espressoen.
Vi er her for at lære dig, hvordan du bruger fem minutter med din maskine til at rense din maskine og forbedre din hjemme espresso.
Det sted, vi ønsker at starte, er med tilbagevirkning af vand og vaskemiddel. Vi anbefaler en vand tilgang hver dag, maskinen bruges, men hvis du bare kan klare en gang om ugen, vil det også være fint. Rengøringsmiddel med vaskemiddel anbefaler vi ca. en gang hver anden uge på alle maskiner undtagen maskiner, der bruger E61-maskiner. I tilfælde af E61-hoveder, anbefaler vi en gang hver anden eller hver måned.
Når du har integreret tilbagespyling i en månedlig vedligeholdelsesrutine, sparer de 5 ekstra minutter, det tager at vise din maskine noget kærlighed, både dine smagsløg og din tegnebog, men endda en tilbagesprøjtningsrutine kan ikke rense alt på den anden side. Dog kan en lille skrubning eller en ny spredningsskærm, gøre en verden af forskel i den kop, der produceres af din epsressomaskine. Processen med at fjerne din spredningsskærm og rengøre din maskine er enkel, som vi anbefaler en gang om ugen som en del af vedligeholdelse af din maskine og oprettelse af en kvalitets kop espresso. Nedenfor vil vi undersøge fjernelsen af de forskellige slags skærme, rengøring og geninstallation.
Maskiner holder dispergerings skærmen på plads på forskellige måder. Nogle espressomaskiner som A53 og Vivaldi har en sekskantskrue i midten af skærmen, der holder den på plads. Med disse maskiner kan du løsne møtrikken med den korrekte størrelse skruenøgle, 7 mm i tilfælde af La Spaziale maskiner, og når den først er løsnet, vil den tråde resten af vejen med hånden og fjerne skærmen med den.
Centralt fladt hoved: Andre maskiner har en flad hovedskrue, der holder deres skærme på plads og kræver brug af et kort fladt hoved for at begynde at tråde skærmen ud. Når den er løsnet, kan du også trække den ud resten af vejen manuelt, og skærmen kommer ud med skruen.
Pakningsspænding: Alle maskiner, der bruger E61-gruppen, har dog deres skærm holdt lidt anderledes. I stedet for at bruge en skrue til at holde alt på plads, bruger E61s spændingen i pakningen til at låse skærmen på plads. For at fjerne en E61-skærm skal du bruge en flad skruetrækker til at lirke skærmen og pakningen ud ved at bruge kanten af maskinen som modmoment for at løsne det, hvor det holdes.
Når du har fjernet din skærm, kan du skrubbe al den opbyggede snavs ud af indersiden af din maskineog skærm. For at få al den uønskede opbygning ud af din maskine, anbefaler vi en varm, våd klud og en Pallo-børste. Det hjælper med at løsne eventuelt hærdet kaffegrums og snavs inde i maskinen og skærmen. Når du har skrubbet skærmen og maskinen med en klud, skal du give dem en god skrubbe med en børste og bruge kluden igen til at rense resterne.
Vi anbefaler bestemt, at man holder øje med ikke at bruge en børste med hårde børster på skærmen, da det kan forårsage uoverensstemmelser i, hvordan det spreder vandet og giver dig kanalisering, hver gang du trækker billeder med den skærm på plads.
Nogle maskiner har en intern dispergeringsplade, der er aftagelig såvel som en ekstern dispersionsskærm, disse plader er aftagelige og skal også rengøres, da de kan få kaffekværn op over tid.
Efter et sted mellem et og to år, anbefaler vi en ny skærm helt til din maskine, da selv med kortfattet rengøring bærer de og skal udskiftes. Den eneste undtagelse herfra er de to skærme på La Spaziale A53 og Vivaldi; så længe de rengøres korrekt med en blød børste og ikke bøjes, når de genindsættes i maskinen, vides de at fordele vand jævnt i årevis.
Når indersiden af din maskine og skærm er uberørt, kan du genindsætte skærmen på samme måde som du fjernede den. Når du geninstallerer en spredningsskærm til en maskine med en skrue, der holder den på plads, anbefaler vi at stramme den så tæt som muligt med din hånd og teste strømmen fra maskinen for at sikre, at den er jævn. Generelt behøver disse skruer ikke strammes forbi håndtæthed, og det kan medføre, at skærmen vrides og gør dem permanent beskadigede. Men hvis du bemærker inkonsekvent strøm fra maskinen efter kun at stramme møtrikken, skal du stramme den, og stram den en halv omgang ad gangen, og prøv derefter strømmen igen gennem skærmen, indtil den er jævn. For E61-maskine anbefaler vi at bruge et fødevaresikkert smøremiddel, såsom Molykote 111, på pakningen for at sætte pakningen og skærmen på igen.
Nu hvor du har renset din maskine, glæd dig over den klare, præcise smag, du har hjulpet din maskine til at producere! Velbekommen!
For mange kaffedrikkere er espresso kaffe. Det er den reneste destillation af kaffebønnen, den bogstavelige essens af en bønne. I en anden forstand er det også den første instant kaffe. Før espresso kan det tage op til fem minutter – fem minutter! – før en kop kaffe brygger. Men hvad er espresso præcist, og hvordan kom det til at dominere vores morgenrutiner? Selvom mange mennesker er fortrolige med espresso i disse dage takket være Starbucksificationaf verdenen, er der ofte stadig en vis forvirring over, hvad den faktisk er – hovedsagelig på grund af “espresso bønner”, der findes i supermarkedshylder overalt. For det første og vigtigst er espresso ikke en stegemetode. Det er hverken en bønne eller en blanding. Det er en metode til forberedelse. Mere specifikt er det en tilberedningsmetode, hvor varmt vand under højt tryk tvinges over kaffepulveret, til at producere en meget koncentreret kaffedrik med en dyb, robust smag. Mens der ikke er nogen standardiseret proces til at trække et skud af espresso, virker den italienske kaffemaskine Illys definition af den autentiske espresso lige så god en foranstaltning som enhver:
“En stråle med varmt vand ved 88°-93°C passerer under et tryk på ni eller flere atmosfærer gennem et syv gram kagelignende lag malet og tampet kaffe. Udført rigtigt, resultatet er et koncentrat på ikke mere end 30 ml ren sensorisk fornøjelse.”
For dem af jer, der som jeg er mere end et par år uden for videnskabsklassen, svarer ni atmosfærer til tryk til ni gange den mængde tryk, som normalt udøves af jordens atmosfære. Som du måske kan fortælle fra præcisionen i Illys beskrivelse, er god espresso god kemi. Det handler om præcision og konsistens og finde den perfekte balance mellem maling, temperatur og tryk. Espresso sker på molekylært niveau. Dette er grunden til, at teknologi har været en så vigtig del af den historiske udvikling af espresso og en nøgle til den løbende søgning efter det perfekte skud. Mens espresso aldrig blev designet i sig selv, har maskinerne – eller Macchina – der gør vores cappuccinoer og latte en historie, der strækker sig mere end et århundrede tilbage.
I det 19. århundrede var kaffe en enorm forretning i Europa med caféer, der blomstrede over hele kontinentet. Men kaffebrygning var en langsom proces, og som det stadig er tilfældet i dag, måtte kunder ofte vente på deres brygning. At se en mulighed begyndte opfindere over hele Europa at undersøge måder at bruge dampmaskiner til at reducere bryggetiden – dette var trods alt dampens tidsalder. Selvom der helt sikkert var utallige patenter og prototyper, tilskrives maskinens opfindelse og metoden, der ville føre til espresso, normalt Angelo Moriondo fra Torino, Italien, der i 1884 fik patent på ”nyt dampmaskineri til det økonomiske og øjeblikkelige konfekt af kaffedrik.” Maskinen bestod af en stor kedel, opvarmet til 1,5 bar tryk, der efter behov skubbede vand gennem en stor seng med kaffegrums, med en anden kedel, der producerede damp, der ville blinke kaffesengen og færdiggøre brygningen. Selvom Moriondo’s opfindelse var den første kaffemaskine, der brugte både vand og damp, var det udelukkende en bulkbrygger, der blev oprettet til Torino General Exposition. Ikke meget mere er kendt om Moriondo, hovedsageligt på grund af det, vi måske tænker på i dag som en branding fiasko. Der var aldrig nogen “Moriondo”-maskiner, der findes ingen verificerbare maskiner, og der er ikke engang fotografier af hans arbejde. Med undtagelse af hans patent er Moriondo stort set gået tabt for historien. De to mænd, der ville forbedre Morinodos design for at producere en enkelt serverings espresso, ville ikke begå den samme fejltagelse.
Luigi Bezzerra og Desiderio Pavoni var Steve Wozniak og Steve Jobs i espresso. Den milanesiske producent og “producent af spiritus” Luigi Bezzera havde know-how. Han opfandt single-shot espresso i de tidlige år af det 20. århundrede, mens han ledte efter en metode til hurtigt at brygge kaffe direkte i koppen. Han foretog flere forbedringer af Moriondo’s maskine, introducerede portafilteret, flere bryghoveder og mange andre innovationer, der stadig er forbundet med espressomaskiner i dag. I Bezzeras originale patent blev en stor kedel med indbyggede brænderkamre fyldt med vand opvarmet, indtil den skubbede vand og damp gennem en stemplet malet kaffe. Mekanismen, hvorigennem det opvarmede vand passerede, fungerede også som varmestråler, hvilket sænkede vandtemperaturen i kedlen til den ideelle bryggetemperatur på ca. 90° C. En voila, espresso.
For første gang blev en kop kaffe brygget på bestilling på få sekunder. Men Bezzeras maskine blev opvarmet over en åben flamme, hvilket gjorde det vanskeligt at kontrollere tryk og temperatur og næsten umuligt at producere et ensartet skud. Og konsistens er nøglen i espressos verden. Bezzera designede og byggede et par prototyper af hans maskine, men hans drik forblev stort set ikke værdsat, fordi han ikke havde nogen penge til at udvide sin forretning eller nogen idé om, hvordan han skulle markedsføre maskinen. Men han kendte nogen, der gjorde det. Desiderio Pavoni.
Pavoni købte Bezerras patenter i 1903 og forbedrede mange aspekter af designet. Især opfandt han den første trykudløsningsventil. Dette betød, at varm kaffe ikke sprøjtede over hele baristaen fra øjeblikkelig frigivelse af pres, hvilket yderligere fremskyndede brygningsprocessen og tjente taknemmelighed fra baristaer overalt. Pavoni skabte også dampstaven for at få adgang til den opbyggede damp, der blev samlet i en maskins kedel. Bezzera og Pavoni arbejdede sammen for at perfektionere deres maskine, som Pavoni kaldte Ideale. På Milanos messe 1906 introducerede de to mænd verdenen til “cafeé espresso”. Bezzera, skønt han måske endda har bygget Pavonis første maskiner, langsomt falmede ud af billedet – han er muligvis blevet købt ud – da Pavoni fortsatte med at markedsføre sit navnemærke “espresso” (“lavet med det samme”) maskiner, som blev produceret kommercielt på hans værksted i Milano. Med sine mange innovationer markerede Ideale et vigtigt skridt i den første udvikling af moderne espresso. Efter messen i Milano begyndte lignende espressomaskiner at dukke op i hele Italien, og Bezzeras tidlige maskine udviklede sig til de detaljerede forgyldte ting, der ligner en hættepynt til et luftskib i en Jules Verne-roman.
Disse tidlige maskiner kunne producere op til 1.000 kopper kaffe i timen, men baserede sig udelukkende på damp, som havde den uheldige bivirkning at indpasse kaffen med en brændt eller bitter smag og kun i bedste fald kunne fremkalde to søjler med atmosfærisk tryk – ikke engang nok til, at den resulterende drik betragtes som espresso efter nutidens standard. Da elektricitet erstattede gas og Art Deco erstattede krom-og-messing-æstetikken i det tidlige 20. århundrede, blev maskinerne mindre og mere effektive, men ingen kaffeinnovatorer formåede at skabe en maskine, der kunne brygge med mere end 1,5-2 bar tryk uden at brænde kaffen. Pavoni dominerede espressomarkedet i mere end et årti. På trods af hans maskiners succes, forblev espresso en mest regional glæde for indbyggere i Milano og de omkringliggende områder.
Blandt Pavonis voksende konkurrence var Pier Teresio Arduino. Arduino var en opfinder, der var fast besluttet på at finde en metode til at brygge espresso, der ikke udelukkende var afhængig af damp. Selvom han tænkte på at inkorporere skruestempler og luftpumper i maskinerne, var han aldrig i stand til effektivt at gennemføre sine ideer. I stedet er hans vigtigste bidrag til espressos historie af en anden karakter. Arduino var forretningsmand og mestermarkedsfører – mere end endda Pavoni. Han byggede en markedsføring omkring espresso, som omfattede ledelse af grafisk designer Leonetto Cappiello for at skabe den berømte espressoplakat, der perfekt fangede espressos karakter og den moderne tids hastighed. I 1920’erne havde Arduino et meget større værksted end Pavonis i Milano og var som et resultat af hans produktionskapacitet og marketing, stort set ansvarlig for at eksportere maskiner ud af Milano og sprede espressoen over resten af Europa.
Manden, der endelig overgik brygningsbarrieren med to barer, var den milanesiske café-ejer Achille Gaggia. Gaggia forvandlede Jules Verne hættepynt til et forkromet bordplade-rumskib med opfindelsen af den håndtagsdrevne maskine. I Gaggias maskine, opfundet efter Anden Verdenskrig, tvinger damptrykket i kedlen vandet ind i en cylinder, hvor det yderligere er under tryk med et fjederstempelarm, der betjenes af baristaen. Dette undgik ikke kun behovet for massive kedler, men det øgede også vandtrykket drastisk fra 1,5-2 bar til 8-10 bar. Håndtagsmaskinerne standardiserede også størrelsen på espresso. Cylinderen på håndtagsgrupper kunne kun rumme en ounce vand, hvilket begrænsede det volumen, der kunne bruges til at forberede en espresso. Med løftestangsmaskinerne kom der også noget nyt jargon: baristas, der betjener Gaggias fjederbelastede håndtag, opfandt udtrykket “trækker et skud” af espresso. Men måske vigtigst af alt, med opfindelsen af højtrykshåndtagsmaskinen kom opdagelsen af crema – skummet, der flyder over kaffevæsken, der er det karakteristiske ved en kvalitets espresso. En historisk anekdote hævder, at de tidlige forbrugere var tvivlsomme over dette “afskum”, der svævede over deres kaffe, indtil Gaggia begyndte at henvise til det som “caffe creme”, hvilket tyder på, at kaffen var af en sådan kvalitet, at den producerede sin egen creme. Med højt tryk og gylden crema markerer Gaggias håndtagsmaskine fødslen af den moderne espresso.
Men det er ikke langt fra Macchina-udviklingen, ikke langt. Den næste revolution i espressomaskine skete passende i de revolutionære 1960’ere, da Gaggias stempelmaskine blev overgået af Faema E61. E61 blev opfundet af Ernesto Valente i 1961 og introducerede mange flere innovationer og espresso-firsts. I stedet for at stole på den manuelle kraft af baristaen brugte den en motoriseret pumpe til at give de ni atmosfæriske trykstænger, der er nødvendige til brygning af espresso. Pumpen trækker ledningsvand direkte fra en VVS-ledning og sender det gennem et spiralformet kobberrør inde i en kedel, inden det skydes gennem den malede kaffe. En varmeveksler holder vandet til en ideel bryggetemperatur. Med sine tekniske innovationer, mindre størrelse, alsidighed og strømlinede design i rustfrit stål, var E61 en øjeblikkelig succes og med rette inkluderet i pantheon af de mest indflydelsesrige kaffemaskiner i historien.
Der er helt sikkert et par andre trin undervejs, men denne udvikling sporer espressos større kommercielle historie. I mere end et århundrede er espressomaskinen forbedret drastisk med elektriske komponenter, edb-målinger og bærbar pneumatik. Men som med de fineste objekter inden for design er videnskab og teknologi ikke nok. Der er også en kunst til espressoen. Barista-talentet er lige så vigtigt som kvaliteten af bønnerne og maskinens effektivitet. Faktisk siges det, at en god espresso afhænger af de fire M’er: Macchina, espressomaskinen; Macinazione, den korrekte formaling af en bønner – en ensartet formaling mellem fin og pulveragtig – hvilket ideelt er udført øjeblikke, der brygger drikken; Miscela, kaffeblandingen og steken, og Mano er baristaens dygtige hånd, for selv med de fineste bønner og det mest avancerede udstyr afhænger skuddet af baristaens touch og stil. Når de kombineres korrekt, giver disse fire M’er en drink, der på én gang er dristig og elegant, med en let, sød skum crema, der flyder over kaffen. En kompleks drink med en kompleks historie.
En halvautomatisk espressomaskine giver dig mere kontrol over brygningsprocessen, såsom at justere trykket for at styre mængden af vand, der går gennem kaffen. Dette giver en mere personlig kop kaffe, da du kan finjustere smag og styrke. En fuldautomatisk maskine derimod automatiserer processen fuldstændigt, inklusive kværning af bønner, tampering og brygning, hvilket gør den nemmere og hurtigere at bruge, men med mindre kontrol.
En espressomaskine med dobbeltkedel, som fx Sage Oracle, giver mulighed for at brygge espresso og skumme mælk samtidig. Dette sikrer, at kaffen ikke mister varme, mens du venter på, at mælken er klar. Dobbeltkedelmaskiner er ideelle for dem, der ønsker en optimal kaffeoplevelse uden at skulle vente.
En kopvarmer er vigtig for at sikre, at din kaffe holder temperaturen længere. Når du hælder varm kaffe i en kold kop, kan temperaturen hurtigt falde, hvilket påvirker smagsoplevelsen. En kopvarmer forvarmer koppen, så den er klar til kaffen og holder den varm længere.
Det er vigtigt at afkalke maskinen regelmæssigt, især hvis du bor i områder med hårdt vand. Desuden bør du rense mælkeskummeren, bryggeenheden og kaffekværnen for at sikre optimal ydeevne. Nogle maskiner har automatiske rengøringsprogrammer, mens andre kræver manuel rengøring. Brug af filtreret vand kan også hjælpe med at reducere kalkopbygning.
En espressomaskine med indbygget kværn, især en med justerbare indstillinger, sikrer friskmalede bønner, hvilket giver en mere intens smag og aroma sammenlignet med forudmalet kaffe. Justering af kværnens grovhed giver dig mulighed for at tilpasse smagen yderligere.
Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.
Philips 2200 espressomaskine er den perfekte partner til at hjælpe dig med dine kaffebehov. Denne slanke og tynde maskine kommer let ind i dit hjem eller kontor køkken. Maskinen er brugervenlig og ligetil for alle.
Den ser ikke efter meget opmærksomhed og afkalker ca. 5000 kopper, før den har brug for det igen. En anden stor funktion er, at denne maskine er nem at bruge og håndterbar.
Maskinen er dog stadig slået fra på nogle niveauer. Denne høje maskine bruger kaffebønner og formaler dem. Ikke desto mindre er lyden ret irriterende.
At gå ture til kaffebarer synes undertiden lettere sagt end gjort, men nu hvor jeg har tilføjet Philips 3200-serie fuldautomatisk espressomaskine med LatteGo til listen, kan jeg have en latte derhjemme, når mit hjerte ønsker det ved bare at trykke på en knap.
Fuldautomatiske espressomaskiner er bredt tilgængelige til hjemmebrug for at behage espressoelskere, der ikke vil mase med en manuel espressomaskine, men få tilbyder muligheden for at lave en cappuccino eller latte så let som denne Philips-maskine. De fleste espressomaskiner er udstyret med dampstave, der kræver dygtighed og finesse for at arbejde, mens traditionelle mælkeskummere er endnu et lille apparat, hvor din bordplade skal betjenes, opsættes og rengøres.
Men denne automatiske espressomaskine lover at gøre det hele i et trin. Fra maling til brygning og mælkeskum lige ind i koppen er jeg meget imponeret over den kaffe, denne maskine leverer, og du kan se hvorfor, at det er en af de bedste kaffemaskiner, du kan eje. Tilsætningen af LatteGo skumrer mælken problemfrit op til dig som magi og er det, der adskiller den fra andre automatiske espressomaskiner.
Det er forbløffende, hvordan alt fungerer med et tryk på en enkelt knap. Når vi går tilbage til eksemplet, kan en god latte macchiato tage dig et stykke tid på grund af mælkeskum, kaffen i midten og mælken i bunden. Med denne maskine skal du bare trykke på denne “Latte macchiato”-knap, og det hele fungerer perfekt. Samme ting med cappuccino; enkelhed er et plus.
Nogle gange vågner du op om morgenen og vil have den fantastiske mørke espresso inden du går på arbejde og ikke behøver at vente en halv time på, at din avancerede espressomaskine bliver varm. I disse tider fungerer denne maskine fantastisk godt. Det tager 30 sekunder for vandet at varme op og yderligere 30 sekunder for mælken at gøre det. Der går ikke mere end tre eller fire minutter, indtil du har din kop i hånden.
Når din velsmagende latte macchiato er klar, skal mælkedysen renses. For at gøre det skal du bare dreje knappen til rengøringstilstand, og maskinen vil sætte varmt vand igennem den og rengøre det hele perfekt til næste brug. Ja, det er en fantastisk maskine med én knap til alt inklusive rengøring inkluderet. Når den er rengjort, kan du sætte mælkebeholderen i køleskabet og opbevare resten af indholdet i et par dage.
Dette er noget, jeg først fandt ud af, når jeg først havde læst brugervejledningen og er super praktisk. Du kan finjustere de mængder mælk og kaffe, du ønsker til hver opskrift. For eksempel kan jeg lide min latte macchiato med lidt mindre mælk og mere kaffe end fabriksopskriften.
Igen er programmering kun at trykke på en knap, men lidt anderledes end når man laver kaffen. Hvad du skal gøre er at trykke på knappen til den ønskede drik og lade den være trykket, indtil den begynder at blinke. Dette betyder, at du er i programmeringstilstand. Løft ikke din finger, indtil det oprindelige niveau af mælk er det, du vil have (eller kaffe, hvis det er det, der kommer først ud i det program, du vil ændre).
Gentag denne procedure for hver del af præparatet (jeg ville også have mere skum), og næste gang du laver den sort, vil den huske dine præferencer. For at gå tilbage til fabriksindstillingerne skal du udføre en fabriksindstilling.
Kort sagt er denne Nespresso-maskine en fantastisk tilføjelse til dine husholdningsapparater, der tager noget plads fra dit køkken, men det er fantastisk at skabe nogle meget velsmagende kaffesorter.
Tag ikke fejl, dette er en maskine, der er så sikker på dens udseende som dens ydeevne, hvilket får den på barista-niveau bryggerier – hvis du har evnen til at fremstille dem. Under det retro slanke design er der meget at pakke ud fra Smegs ECF01 espressomaskine. Hvis du leder efter en press-and-play maskine til at levere dit første koffein hit om morgenen, er en espressomaskine muligvis ikke ruten at gå efter. Men hvis du opnår den perfekte crema, silkeagtigt skum og nyder noget, der føles virkelig italiensk, er det du har i tankerne, er du på det rigtige sted.
Som med Gaggia Gran Deluxe er Smeg ECF01 espressomaskine smukt kompakt med knap en centimeter spildt overflade. Der er et par smarte tilføjelser skjult i dette slanke design. Toppen af maskinen fungerer også som en kopvarmer, og selvom det ser ud til, at kun en espressokop passer under tuden, kan drypbakken fjernes, så du kan sætte et mellemstort kaffekrus eller en kop under. I modsætning til de klodsede køleskabe virksomheden er berømt for, har du et godt match med Smeg espressomaskine.
ECF01 har muligvis ikke alle klokker og fløjter fra andre højteknologiske maskiner, men med imponerende 1350W effekt og et 15 bar pumpetryk til effekt kommer den langt over Gaggia Gran Deluxe (med kun 950W).