Håndstøvsuger Test 2024 → Se De 4 Bedste Håndstøvsugere

håndstøvsuger test

Er du endelig klar over, at dit hjem er et rod, og du skal begynde at rydde op? Tænker du på de rengøringsværktøjer, du kan få for lettere oprydning? For disse værktøjer planlægger du at få et håndstøvsuger, der ikke koster meget, men som er effektivt? Du svarede sandsynligvis ja på de fleste af disse spørgsmål, hvilket førte dig til denne artikel.

Nå, du kom til det rigtige sted. Hvis du vil vide mere om håndholdte støvsugere, og du vil skaffe en til dit hjem, hjælper vi dig med at finde det bedste produkt til dig. Her deler vi et par tips om, hvordan du køber en håndholdt støvsuger og nogle tilføjede oplysninger om dette rengøringsværktøj.

Leifheit Regulus PowerVac – lille håndstøvsuger

Leifheit Regulus PowerVac 2in1 støvsuger

 

Leifheit Regulus PowerVac 2-i-1 trådløs støvsuger, er den trådløse allrounder til lille og hurtig rengøring imellem. Støvsugeren har både en smidig batterisuger og en praktisk trådløs håndstøvsuger. Med sin udskiftelige 20V lithium-ion støvsuger batteri, suger den ved den laveste indstilling på op til 40 minutter. Og desuden grundigt takket være den elektrisk betjente gulvdyse med DuoBristle Technology. Tæt placerede rækker med både hårde og bløde børstehår fjerner groft snavs samt det fineste støv, med to sugeniveauer og poseløs cyklonteknologi.

Støvsugeren renser alle gulve og trapper, selv vanskelige hjørner, uden et generende kabel. Med den aftagelige håndstøvsuger eller håndstøvsuger med tilhørende tilbehør, kan du hurtigt og nemt fjerne støv, krummer og dyrehår fra møbler og puder og lignende. Den trådløse håndstøvsuger er også straks klar til brug. Med sine udskiftelige vedhæftede tilbehør, er den alsidig.

Godt at vide

Sugekraften ved denne opretstående håndstøvsugere kan ikke sammenlignes med en normal beholderstøvsuger. Derfor er denne opretstående håndstøvsuger især velegnet som en trådløs støvsuger ud over en beholderstøvsuger, ikke som erstatning. Arbejdstiden for denne opretstående støvsuger måles ved den laveste sugeindstilling. En højere sugeindstilling forkorter batteriets levetid.

Fordele:

 • Mange funktioner
 • Meget tilbehør
 • Lang batterilevetid

Ulemper:

 • Mindre motorkraft end andre modeller

Einhell TE-VC 18 Li-Solo 2347120 – Bedste håndstøvsuger med størst støvbeholder

Einhell Håndstøvsuger Expert Plus TE-VC 18 Li solo

 

Einhell TE-VC 18 Li-Solo trådløs håndstøvsuger er altid klar ved hånd til oprydning af snavs og irriterende krummer på tæppet, sofaen eller bordet. Dette praktiske kraftværk er medlem af den serviceprøvede Power X-Change-familie fra Einhell. Genopladelige batterier fra denne serie kan bruges i et hvilket som helst af produkterne fra systemfamilien. Korte arbejdsområder, en stor samling af forskellige batterier og opladere og lav ydelse hører fortiden til.

Den trådløse håndstøvsuger rengøres hurtigt hver overflade, takket være de tre inklusive dyser. Gulvdysen er specielt designet til hårde gulve og glatte overflader. En anden dyse er tilvejebragt til polstring og tekstiler. Med sprækkedysen kan du også rengøre svært tilgængelige områder med lille anstrengelse. 46,5 cm forlængerrør gør det nemt for dig at bruge den praktiske trådløse støvsuger til at rengøre gulve, mens du rejser dig. Støvbeholderen har en kapacitet på 540 milliliter. For pladsbesparende opbevaring er der en integreret vægholder. Dette produkt leveres uden batteri og oplader, der fås separat, f.eks. som et praktisk startsæt.

Fordele:

 • Mange funktioner
 • Genopladeligt batteri
 • Stor støvbeholder

Electrolux Rapido ZB6114BO – Bedste letrenselig håndstøvsuger

Electrolux Rapido ZB6114BO genopladelig håndstøvsuger

 

Denne lille håndstøvsuger fra Electrolux vil være en god hjælper til dit hjem. På grund af det bløde, ergonomisk formede håndtag passer den perfekt ind i din hånd. Samlet set vil det sofistikerede design altid gøre det lettere for dig at arbejde med den. Den har små dimensioner, men har stor sugekraft. Støvsugerens konstante styrke sikres ved hjælp af cyklonteknologi sammen med et lithiumbatteri af høj kvalitet, der tager 4 timer at oplade fuldt ud. Der er også en ladestation, som du let kan montere på væggen. Støvsugeren holder din hånd og hjælper dig med at være ryddelig på samme tid.

Electrolux enkelhed er dens styrke

Højeffektfiltreringen tilvejebringes af et dobbeltfilter, der kan rengøres hygiejnisk og let ved at strømme vand. Dette fjerner selv det fineste støv fra filteret, hvilket forlænger filterets levetid og yderligere forbedrer effekten af ​​Electrolux håndstøvsuger. Dens enkelhed er også kendetegnet ved, hvordan beholderen, hvori støv og snavs opsamles, tømmes. Den håndholdte støvsuger har en integreret Easy Reach-skydedyse, der gør den nemt at nå alle hjørner, slots og bunden af ​​skuffer. Alt dette er muligt uden at afbryde støvsugningen eller den komplicerede og upraktiske udskiftning af støvsugeren mod en anden. Skub simpelthen dysen, så du kan få den, hvor det er nødvendigt.

Høj sugekraft på hjul

Den lette betjening af støvsugeren under brugen er muliggjort af de patenterede bløde styrehjul, som den håndholdte støvsuger er udstyret med. Electrolux støvsugeren er enkel og hurtig og uden unødvendig vægt til at hjælpe dine hænder. Samtidig er dets beskyttelse mod skader og ridser garanteret af håndstøvsugerens overflade. Ud over støvsugning er funktionen enkel. LED-indikatorerne viser dig, når batteriet oplades, hvilket tager cirka 4 timer, eller når det er afladet. Når det er færdigt, slukker det sig selv. Det kan ikke være nemmere.

Fordele:

 • Letrenselig
 • Brugervenlig
 • Mange funktioner

Dyson V8 Absolute – Bedste håndstøvsuger overordnet

Dyson V8 Absolute

 

Dyson V8 Absolute er let, ledningsfri og er udstyret med et blødt rullehoved designet til hårde gulve (både fliser, træ og linoleum) plus et motoriseret hoved til at fjerne hårdt snavs fra tæpper. Uanset hvor dybt snavs, dens direkte-drev rengøringsmiddel er bogstaveligt talt bygget til at fjerne det uden besvær. Åh, og V8’s skraldespand er konstrueret med en meget praktisk trykknapudløsning, der ikke kræver noget rodet støvdykning, når den tømmes. Men den bedste funktion er den håndholdte mulighed: Klip forlængelsen af, og V8 omdannes til en rumrensende pistol, der zapper hundehår, eftermiddags snackkrummer og nærværende støv. Der er også en speciel MAX-tilstandsindstilling, der kan tændes, når lyshårede NORMAL-tilstandsdage bliver til skræmmende dybrensning. (Jeg anbefaler at bruge den i op til 40 minutter i MAX-tilstand efterfulgt af en gang i 25 minutter med det motoriserede hoved til en dyb rengøring).

Du kan også læse hele vores test af Dyson Støvsugere HER

Hvor meget vedhæftede tilbehør har Dyson V8 Absolute?

Ud over det vigtigste Soft Roller-rengøringshoved er V8 også udstyret med et mini-motoriseret værktøj, der er bygget til at tackle snavs og hår med en børstestang, der er dimensioneret til svært tilgængelige steder. Dernæst er Mini Soft Dusting Brush, et andet strategisk stort værktøj, der er blevet en go-to, for at indsamle sofa snavs (jeg vil gøre alt for at beskytte min sofa).

Kombinationsværktøjet er en praktisk gadget beregnet til problemfrit skift mellem overfladetyper under rengøring. Og endelig er der Dysons berygtede sprækkeværktøj, der let glider over alt fra bundplader til kanter, huller og det smalle lille område mellem dine skabe og køleskab. Du finder også en dockingstation og en oplader, der let kan monteres på væggen, både selvforklarende og meget nyttig. (Efter unboxing satte jeg min nye V8 op i vores andet rum/kælderområde, hvor min hund ikke kan nå den til at tygge på – og jeg kan ikke slå den over, når jeg trækker min cykel tilbage).

Fordele:

 • Motorkraft
 • Mange funktioner
 • Meget tilbehør

Hvad kan du forvente med håndstøvstøvsugere?

Håndstøvsugere er nøjagtigt hvad navnet antyder. Disse er små, kompakte, hovedsageligt støvsugere. Du kan bruge dette værktøj til hurtig rod og andre presserende rengøringer. Selvom de fleste modeller er alsidige, renser denne type støvsugere typisk et lille rum.

Du kan også bruge den til at rense større områder, især med modeller med ledning, men det tager utvivlsomt længere tid end at bruge andre typer støvsugere. De fleste kunder køber håndstøvsugere som et ekstra rengøringsværktøj derhjemme. Det er også et praktisk udstyr til rengøring af polstring, stof og trapper på grund af dets størrelse og hvor let den er at bære.

Typer af håndstøvsugere

Når du kigger rundt i dagens marked, vil du se masser af forskellige håndstøvsugere. Alle disse har forskellige styrker, svagheder, højdepunkter og fordele. Afhængigt af hvor og hvorfor du skal bruge den, er det et afgørende spørgsmål, når du køber din egen.

I dette afsnit fortæller vi dig om de forskellige typer håndstøvsugere baseret på nogle grundlæggende komponenter. Der er forskellige typer håndstøvsugere. I dette afsnit vil vi tale om ledning, trådløs og de mange forskellige filtre, som en håndstøvsuger har.

Kablet

Håndstøvsugere med kabel tilbyder typisk mere kraftfuld sugning. Ulempen dog har støvsugere med ledning selvfølgelig et begrænset område til rengøring. Nogle har længere

ledninger, mens andre har kortere.

Desuden kan støvsugere med en ledning være mindre alsidige, da du ikke kan bruge den udendørs. For eksempel, hvis du især køber et håndstøvsuger til din bil, kan du vælge en trådløs. Hvis sugekraften er vigtigere for dig, kan et håndstøvsuger være bedre egnet til dine behov.

Trådløs

Trådløse håndstøvsugere giver mere fleksibilitet, når det gælder rengøring af steder langt fra stikkontakten. Kunder, der køber håndstøvsugere til deres bil, vælger sandsynligvis trådløse modeller. Selv om trådløse håndstøvsugere tilbyder anstændig kraft til at suge snavs og hår på overflader, der er svære at rengøre, giver håndstøvsugere med ledninger normalt stadig mere kraftfuld sugning end de trådløse modeller. Du kan også overveje opladningstid og køretid for trådløse håndstøvsugere. Når det kommer til batteriets ydeevne, afhænger det normalt af typen af ​​batteri, der bruges til produkterne. Lithium-ion-batterier er generelt mere pålidelige, når det kommer til opladning og driftstid.

Filtre

Filtre varierer også for håndstøvsugere. Da disse støvsugere er små, mangler disse typer normalt et HEPA-filter. Det betyder, at hvis du leder efter en håndstøvsuger, der kan fælde allergener, er håndstøvsugere, der ikke har HEPA-filtre, ikke noget for dig. Der er håndstøvsugere, der er udstyret med HEPA-filtre. For disse typer kan det koste lidt mere end dem uden HEPA-filtre.

Håndstøvsugere: Hvem er det til?

Håndstøvsuger er til folk, der ønsker et rent hjem, men ikke ønsker en stor støvsuger. Det er også for dem, der er budgetbevidste, da denne type støvsuger typisk koster lavere end andre typer. Hvis du har brug for et produkt til at rengøre små rum som din bil, er håndstøvsugere noget for dig. Det er også for folk med rygproblemer og for ældre. Hvis du vil have en støvsuger, som du kan medbringe udendørs, er håndholdte typer velegnede til dine behov.

Hvad man skal overveje, når man køber en håndstøvsuger?

Før du køber en håndstøvsuger, er der et par punkter, du skal overveje for at få det bedste produkt til dig. Tjek følgende faktorer, så du kan undgå at spilde penge på at købe det forkerte produkt.

Pris

For mange mennesker er prisen den vigtigste faktor, der skal overvejes, når de køber en håndstøvsuger. God ting, denne type støvsuger koster normalt ikke dig en arm og et ben for at få et produkt af høj kvalitet. Du bør dog kontrollere produktets holdbarhed, hvis du foretrækker håndstøvsugere på budget-siden.

Formål

Hvor planlægger du at bruge en håndstøvsuger? Dette er den mest kritiske faktor, du skal overveje, når du køber sådanne produkter. For eksempel, hvis du har brug for et håndstøvsuger til din bil, kan du vælge at få en trådløs model. Hvis du vil have en hhåndstøvsuger, der holder polstringen og tæppet rent, eller hvis du har et barn, der gør en masse rod, vil du måske foretrække en håndstøvsuger med en ledning, da de normalt tilbyder mere kraftfuld sugning.

Håndstøvsugere udvikles typisk afhængigt af kundens behov. For eksempel er der håndstøvsugere til kæledyrsejere, som kommer med unikke værktøjer, der kan fastgøres til effektivt at fjerne kæledyrshår på overflader. Når du køber et produkt, skal du først identificere, hvor du sandsynligvis vil bruge den, så du får mest muligt ud af det produkt, du har købt.

Sugekraft

Sugekraft er afgørende for håndstøvsugere. Fordi denne type støvsugere normalt er til pletrensning, skal produktet tilbyde nok sugekraft til at slippe af med rod på forskellige slags overflader. Sugekraften, værktøjerne, og størrelsen på håndstøvsugerens åbning bestemmer også, hvilke typer affald det effektivt kan nå.

Jo mere pålidelig sugekraft, jo mere effektiv støvsugeren er til at blive effektiv. Hvis du ønsker at dyb rense dit tæppe eller polstring, skal du også overveje sugekraften i den håndstøvsuger, du køber.

Teknologi

Støvsugere i dag er udstyret med forskellige teknologier for at konkurrere bedre på markedet. For håndstøvsugere ser du typisk teknologier som No Loss Suction, Cyclonic Action, Hygienic Emptying System blandt andet. Disse innovationer forbedrer ydeevnen for støvsugere. Det afhænger af dine behov for hvilken teknologi du gerne vil have til din åndstøvsuger. F.eks. betyder No Loss Suction ensartet, kraftig sugning hele rengøringstiden. Du kan måske overveje denne teknologi som et plus, hvis du har brug for håndstøvsuger i længere rengøringstid end til hurtigt rod.

Beholder kapacitet

Beholderen er også en afgørende faktor. Fordi håndstøvsugere er kompakte, leveres den typisk med små snavsbeholdere. Små beholdere betyder hyppig tømning. Hvis du planlægger at få en håndstøvsuger til rengøring af kæledyrshår eller stort snavs, kan du overveje at få et produkt, der giver mere plads, når det kommer til snavsbeholderen.

Tilbehør

De fleste håndstøvsugere kommer med andet tilbehør til forskellige rengøringsbehov. Imidlertid, ikke alle kunder foretrækker at have ekstra værktøjer. Nogle folk ønsker en håndstøvsuger, der har værktøjer der allerede er indbygget i produktet. Dette er fordi at håndstøvsugere med indbyggede værktøjer er nemme at opbevare, i modsætning til andre modeller med monterbare rengøringshjælpemidler, som du kan placere forkert. Aftagelige enheder kan også tage plads til opbevaring.

På den anden side arbejder håndstøvsugere med ekstra værktøjer det meste af tiden, mere effektivt til rengøring af forskellige overfladetyper. For eksempel har et værktøj som en motoriseret børste, der fungerer godt til at slippe af med hår på tæppe eller polstring. Et motoriseret børsteværktøj gør det også meget lettere at rengøre fint snavs på bare gulv.

Batterikapacitet

Som nævnt er batterikapacitet afgørende, hvis du skal købe en trådløs håndstøvsuger. Lithium-ion-batterier er typisk mere foretrukne end andre batterityper, da de holder længere. Desuden afhænger opladningstiden også af typen af ​​batteri. Så når du køber et produkt, skal du overveje batteriets ydeevne. Det hjælper dig med at få mest muligt ud af, hvad produktet tilbyder.

Størrelse og vægt

Håndstøvsugere, selvom alle er små og kompakte, varierer vægten og størrelsen. I betragtning af produktets vægt er det afgørende, fordi disse støvsugere er håndholdte. Det kan føles tungt overarbejde, når du bruger det i lang tid. Medmindre du planlægger at bruge produktet til kun at tage dig af hurtigt rod, så betyder produktets vægt muligvis ikke så meget.

Størrelsen er også en vigtig faktor

Håndstøvsugere købes typisk, fordi de er bærbare og nemme at bære. De har heller ikke brug for meget plads til opbevaring. Jo mindre størrelse, jo bedre. Ulempen ved mindre støvsugere har dog også mindre snavsbeholdere. Dette hjælper ikke, hvis du rengør ofte, eller hvis du har brug for en håndstøvsuger til at rengøre kæledyrshår, fordi din lodne ven kaster meget.

Vedligeholdelse af din håndstøvsuger

Håndstøvsugere er nemme at vedligeholde. De fleste modeller leveres med vaskbare filtre, hvilket betyder, at du ikke behøver at udskifte filtrene ofte. Nogle dele som f.eks. batterierne kan også udskiftes. For budget håndstøvsugere kan du give det ekstra pleje, da plastkomponenterne kan have problemer med holdbarhed. Selvom du ikke behøver at bekymre dig, fordi disse produkter leveres med en garanti. Alligevel vil du måske først kontrollere kundeanmeldelser om håndstøvsugerne og afveje, om garantien, de tilbyder, kan tilsidesætte holdbarhedsspørgsmål.

Konklusion

Dette er et par vigtige detaljer at overveje, hvis du vil vide, hvordan du køber en håndstøvsuger, der passer til dine behov. Du kan købe produkter som disse overalt, hvad enten det er i en egentlig butik eller online. At finde et håndstøvsuger online giver dig flere muligheder. På den anden side kan du hente produktet fra en faktisk butik, så du selv kan teste produktet, før du køber det. Uanset hvad du vælger, skal du altid overveje disse tips, vi har leveret, og du vil helt sikkert have den bedste håndstøvsuger til dig.

Hvordan renser du din håndstøvsuger?

Håndstøvsugeren, du bruger til at rengøre dit hjem, har også brug for regelmæssig rengøring. Hvis du holder filtre, slange, tilbehør, beholder og andre dele fri for støv og snavs, kan din håndstøvsuger køre mere effektivt, så det holder længere og samler mere snavs op med hver tur over gulvet.

Tips til rengøring af et håndstøvsuger

Rengør din håndstøvsuger udendørs eller i et godt ventileret område. Du udsættes for meget snavs, så du vil muligvis bære en maske over næse og mund og gummihandsker for at beskytte dine hænder.

Vær sikker, og start med at slukke for støvsugeren og tage stikket ud. Læs din brugervejledning, hvis producentens instruktioner afviger fra oversigten i denne vejledning. Hvis filteret i di håndstøvsuger ikke kan vaskes, skal du udskifte det med et nyt. Sørg for at få den rigtige størrelse og type. Hvis du vasker et fladt filter, skal du lægge det fladt for at tørre, så det ikke krøller sig op og bliver vanskeligt at geninstallere.

Lad filtre tørre grundigt, inden du sætter dem i håndstøvsugeren igen. Tør støvsugerhjulene af regelmæssigt, så du ikke maler snavs i dit tæppe eller markerer dine hårde gulve. Hvis du har problemer med at fjerne strenge eller hår, der er viklet rundt om din børsterulle, kan du prøve at bruge en af ​​dine udstyr til at suge dem af.

Sådan rengøres en håndstøvsuger uden pose

Giv din poseløse håndstøvsuger grundig rengøring mindst hver sjette måned eller når som helst den holder op med at arbejde effektivt.

De fleste poseløse støvsugere har en støvbeholder, et filter placeret over støvbeholderen, et eller flere tilbehør, et filter placeret efter motoren og et udskifteligt HEPA-filter.

Fjern beholderen og dump indholdet i skraldespanden. Læs producentens anvisninger for at se, om beholderen kan vaskes i varmt sæbevand, skylles rent og lufttørres. Hvis ikke, skal du tørre den af ​​med en mikrofiberklud og bruge en trykluftdåse til at blæse snavs eller støv ud, som du ikke kan nå.

Kontroller derefter, om der er støv og andet snavs i redskaberne og slangen. Rengør igen alle dele, du ikke kan vaske. Udskift HEPA-filteret hver 6. måned eller så ofte, som producenten anbefaler. Andre filtre skal muligvis udskiftes oftere afhængigt af producentens instruktioner. Lad alle vaskede dele tørre grundigt, inden du sætter dem på plads igen.

Brug en skruetrækker til at fjerne den roterende gulvbørste på din håndstøvsuger. Læg mærke til, hvordan det fortsætter, så du kan udskifte det korrekt. Hvis hår, strenge og andre fibre er viklet rundt om den, skal du bruge en saks til at skære dem løs eller trække dem af med fingrene. Tag børsten ud og bank eller ryst den for at slippe af med fnug, støv og andet snavs.

Kontroller bæltet, mens din støvsuger er adskilt, og udskift den, hvis det er slidt eller beskadiget. Nogle producenter anbefaler at smøre rullelejernes lejer. Tør området ud, hvor børsten er placeret. Se bag børsten efter et lille hul, der fører til en passage til beholderen. Snavs går gennem hullet og passagen, når du rengør, så sørg for, at de er fri for forhindringer.

Afslut ved at aftørre det udvendige af håndstøvsugeren og dets dele. Saml håndstøvsugeren igen, og kør i 30 sekunder eller deromkring.

Sådan rengøres en håndstøvsuger med en pose

Et pose håndstøvsuger drager også fordel af dyb rengøring mindst en gang hver sjette måned eller efter behov.

Kontroller først, om håndstøvsuger posen er fyldt. Nogle håndstøvsugere har et indikatorlys, der lyser, når det er tid til at ændre det. Hvis lyset er tændt, skal du kigge efter en lås eller knap, der frigør posen, trykke på den og løfte den ud.

Hvis din maskine ikke har en indikatorlampe, skal du udskifte posen, når den er halvfuld. Sørg for at bruge en erstatningspose, der er lavet til din model. Fastgør den på plads med låsen eller knappen, du brugte til at frigøre den.

Fjern derefter den roterende gulvbørste. Bemærk hvordan det fortsætter, så du kan udskifte den ordentligt efter rengøring. Som med en poseløs støvsuger skal remmen kontrolleres for tegn på slid eller beskadigelse, mens børsten er slukket. Hvis det er nødvendigt, skal du udskifte den.

Som med en pose uden maskine skal du bruge dine fingre eller en saks til at fjerne strenge, hår eller andre materialer, der er viklet rundt om børsten. Ryst den udenfor for at fjerne eventuelt resterende snavs.

Hvis producenten anbefaler det, skal du smøre børstelejerne. Tør området ud, hvor børsten er placeret.

Rengør filteret eller filtrene ved at ryste dem ude, vaske dem eller udskifte dem som din manual angiver. Sæt alle delene på plads igen.

Sådan rengøres en trådløs håndstøvsuger

Nogen tømmer en poseløs støvsuger i en skraldespand. For at rengøre en trådløs håndstøvsuger eller stikstøvsuger, skal du først frakoble den fra opladeren. Fjern støvbeholderen og dump indholdet i skraldespanden.

Brug en skruetrækker til at låse gulvværktøjet op og tage rullebørsten af. Træk eller afskær snavs, snore og hår, der er viklet rundt om rullen. Tør området, der huser rullen ud, og sæt den på plads igen.

Skru eller fjern filteret fra toppen af håndstøvsugeren. Din manual fortæller dig muligvis at skylle den med koldt vand og lade den lufttørre grundigt, før du udskifter den, eller du skal muligvis udskifte den med en ny.

Tør støvbeholderen af med et fugtigt papirhåndklæde eller klud. Når den er tørret, skal du bruge en lille pensel eller en dåse trykluft for at nå og rense trange rum. Afslut ved at aftørre det udvendige af håndstøvsugeren og samle delene igen, når de er tørre.

Sådan rengøres en håndstøvsuger slange

Det vigtigste at vide om, hvordan man rengør en håndstøvsuger posen er, at man skal undgå at punktere den. Fjern blot slangen fra håndstøvsugeren, og sæt en tørreventilationsbørste eller en kost håndtag ind i den. Skub forsigtigt børsten eller håndtaget langs for at skubbe snavs ud, og pas på ikke at beskadige slangen. Når slangen er tom, skal du sætte den på igen og tørre den udvendigt af med en mikrofiberklud.

Sådan rengøres en håndstøvsuger der lugter

Nogle gange skal du vide, hvordan du rengør en håndstøvsuger, der lugter. Dårlig lugt kan opstå, når du ikke tømmer håndstøvsugeren ofte nok, eller det suger op noget, der lugter dårligt. Tøm håndstøvsugeren, kassér indholdet i den udvendige skraldespand, og brug en antibakteriel aftørring til at rengøre håndstøvsugeren. Lad den tørre grundigt. Hvis din producent siger, at din håndstøvsuger beholder er vaskbar, skal du vaske den ud med varmt sæbevand og derefter skylle den og lade den tørre.

Sørg også for, at din støvsugers slange og indsugningsventiler er klare og åbne. Undertiden kan bæltet i din håndstøvsuger begynde at lugte af friktion, når en roterende gulvbørste møder modstand af en eller anden slags. Udskift bæltet, hvis det er beskadiget eller slidt.

Hvis du lugter en varm, mekanisk lugt, kan håndstøvsugerens elektriske ledning blive beskadiget eller slidt. Vær sikker og få en professionel til at udskifte den, da en defekt ledning kan forårsage brand eller elektrisk stød.

Hvis du har en håndstøvsuger i posen, skal du friske den op ved at lægge en ny tørretumbler gennem hullet i en ny pose eller drys lidt vanilleekstrakt på et papirhåndklæde. Riv derefter papirhåndklædet i små stykker og støvsug dem op. Tæppeopfriskere er også tilgængelige for køb. De kan drysses over dit tæppe og derefter støvsuges for at få et rum til at lugte frisk og ren.

Følg producentens anvisninger for at rengøre et håndstøvsuger, da trinene kan variere efter mærke og model.

Støvsugerens historie

Støvsugeren er et resultat af flere og gradvise forbedringer af kosten, hvis anvendelse går tilbage til 2.300 f.Kr. I 1797 perfektionerede Levi Dickenson den tidligere kost efter at have bemærket, at hans kone ikke fejede, og børsterne faldt af. Han lavede nogle koste af sorghum og solgte dem endda over hele New England, således at de i 1850 var kendt som kostekorn.

Rengøringsprocessen var stadig kedelig, og folk søgte efter teknologisk avancerede rengøringsmetoder, så opfindere fik patenter til mekaniske fejemaskiner. Fejemaskinerne var stadig ikke nyttige, så Hiram Herrick fra Boston indgav patent på en tæppefejemaskine i 1858. Andre opfindere gjorde det samme i de næste to år, men de havde næsten ikke noget salg.

Støvsugerens revolutionære historie begyndte i 1960, da Daniel Hess skiftede fejemaskinen ved at tilføje luft til fejemaskinen. Det var stadig et manuelt håndstøvsuger, der brugte en roterende børste og bælge til at skabe sug for at suge det fine støv. Maskinen blev grundlaget for nutidens støvsuger, da investorer lånte konceptet fra den.

Udvikling

Ives W. McGaffey fra Chicago forbedrede Hess-designet og opfandt “Whirlwind”, træ- og lærredstykke, i 1969. En bæltedrevet ventilator og trak håndsvinget, mens det samtidig skubbede det hen over overfladen var måderne til t betjene det, hvilket det gjorde akavet. To mennesker måtte derfor køre den. Den klarede sig godt på markedet og solgtes til $25, hvilket svarer til $450 i dag. American Carpet Cleaning Company, firmaet bag det, der solgte denne enhed lukkede næsten på grund af det langsomme salg og to brandhændelser. Den havde ødelagt næsten alle eksemplare i 1872.

I 1876 producerede Melvin Bisell fra Michigan en manuel fejemaskine til tæpper. Hans kone, Anna, opretholdte virksomheden, der udviklede det til det førende støvsugerfirma i branchen i dag, efter at have inkluderet bærbare støvsugere på listen over rengøringsudstyr.

I 1892 blev benzin en kilde til brændstof. I 1899 opfandt John Thurman fra St. Louis sin benzindrevne pneumatiske støvsuger, som historikere anser for at være den første motoriserede støvsuger. Maskinen fungerede ikke ved sugning, men løsnede i stedet støvet og blæste det ind i en beholder ved hjælp af den luftblæsning, den frembragte. Han opnåede patent på rengøringsmiddellet den 3. oktober 1899. Han foretog husopkald ved at rejse til en kunde på en hestevogn, og i 1903 opkrævede han $4 for hvert besøg.

I 1901 opfandt Hubert Cecil Booth, som var en britisk ingeniør, en motoriseret støvsuger efter reverse engineering af Thurmans patent. Cecil fik sin licens den 30. august 1901, og maskinen, kaldet Puffing Billy, havde brug for en hestevogn til at trække den. Rengøreren fik højt profilerede job som en i 1902, da Cecil fik til opgave at støvsuge Westminster Abbey som forberedelse til kroningen af ​​dronning Alexandra og kong Edward VII. De var tilfredse med resultaterne og købte enhederne til Windsor Castle og Buckingham Palace.

Under første verdenskrig kontaktede marinereservister, og flere af Puffing Billy-maskinerne rensede Crystal Palace i London. De blev populære i high-end hoteller og bygninger i New York, og de rige brugte dem ind i deres hjem. De var maskiner for overklassesamfundet og ikke for almindelige borgere.

I 1905 skabte Walter Griffiths fra Birmingham, England den første bærbare støvsuger, som han markedsførte på hjemmemarkedet. I 1906 opfandt Kirby den indenlandske støvsuger, den første af mange efterfølgende støvsugere. Enheden brugte vand til at adskille snavs. Hans senere opfindelser blev populært kendt som Kirby støvsugere. Håndstøvsugeren var ikke kun bærbart og let at opbevare, alle kunne bruge det, da arbejdet var ligetil, og hvor brugeren netop komprimerede det bælgelignende materiale, der sugede støv op ved hjælp af et aftageligt, justerbart rør, hvortil man kan fastgøre forskellige former dyser.

Hoover støvsuger

I 1907 regnede James Murray Spangler, der arbejdede som husmester i et stormagasin i Ohio, at hans kroniske hoste skyldtes tæppefejeren, han brugte. Da han var husmester, brugte han et pudebetræk til at samle støv, hæftede et kosthåndtag med en sæbeboks og fastgjorde en ventilatormotor. Med det opfandt han en opretstående, bærbar og elektrisk støvsuger. Den var i stand til at suge snavs og blæse det ind i det vedhæftede pudebetræk. Han modtog sit patent i 1908, afsluttede sit job og startede sit firma, Electric Suction Sweeper Company.

Spangler havde mange investorer, herunder ejerne af stormagasinet, for at hjælpe ham med at starte sin produktionsproces. Han var i stand til at leje fabriksarealer og købe 75 motorer, men han havde stadig brug for flere penge, så han fik lån og stillede sit hus som sikkerhed. James Spangler misligholdte tilbagebetalinger til banken, som var klar til at låse ham ud af huset og auktionere det. Spangler var desperat, så han henvendte sig til Susan Hoover, hans fætter og tidligt tilfredse kunder for at få hjælp.

William Hoover, Susans mand, var en berømt producent af lædervarer. Efter at have overvundet sin oprindelige tvivl gav han efter og købte patentrettighederne i 1908 fra Spangler. Spangler fortsatte dog med at designe for virksomheden. William brugte en masse penge på forskning og udvikling samt markedsføring ved hjælp af dør-til-dør-sælgere. William ændrede Spanglers skabelse til den massive succes, den er i dag. Ifølge Carol Gantz, der forfatter bogen med titlen ‘Støvsugeren: En historie’, “Uden Hoover ville Spanglers forretning have fejlet”.

William fortsatte med at finansiere yderligere forbedringer, som Spangler lavede til støvsugeren, og det færdige design lignede en sækkepibe monteret på en kageboks, men arbejdede stadig med høj effektivitet. De begyndte at sælge designslangen, men det indledende salg var meget langsomt, men tog en drejning, da Hoover introducerede en 10-dages gratis prøveperiode til hjemmebrug. Næsten alle købte støvsugeren, og inden 1919 indarbejdede Hoover støvsugere piskestangen i tråd med deres slogan “den slår, når den fejer, når den renser”.

I 1922 skiftede Electric Suction Sweeper Company sit navn til Hoover Company. Den første støvsuger, 1908 Model O, sælges til $60. Hoover er blevet et kendt navn, hvor nogle mennesker anvender ‘hoovering’ for at henvise til støvsugningsprocessen. Virksomheden sælger i millioner, og Spangler-prototypen har ikke ændret sig meget siden da, kun design er blevet mere støjsvage, mindre og slankere.

Hoover Company markedsførte Constellation, som var en anden støvsuger, fordi den ikke havde hjul. I stedet flød den på udstødningen, der fungerede som svævefly. Stjernebilledet havde en roterende slange, der gjorde det muligt for brugeren at placere den i midten af ​​et rum og arbejde omkring den. Deres introduktion var i 1954, og deres sfæriske form gør dem let identificerbare. De er gode til at rengøre trægulve.

Virksomheden fortsatte med at ændre og opdatere konstellationen i flere år, indtil den ophørte i 1975. Det moderne design er mere støjsvagt, især når man rengør tæpper, fordi det dæmper lydene. De flyder på et blottet eller tæppebelagt gulv, men når man rengør hårde gulve, kan udsugningsluften føre til spredning af snavs og fnug.

Hoover Company genudgav den opdaterede version af konstellationen med ændringer som en HEPA-filtreringspose, en turbindrevet børsterulle, en redesignet version af håndtaget og en 12-1mp motor. I Storbritannien blev den nøjagtige model markedsført ved hjælp af Maytag-varemærket Satellite på grund af licensrestriktioner. Denne model forblev på markedet fra 2006 til 2009.

Moderne støvsugere

I 1910 blev Fisker og Nielsen Company i Danmark det første firma til at sælge støvsugere på det kontinentale Europa. Designet var let med en vægt på ca. 17,5 kg og derfor kunne en person betjene det. I 1921 lancerede Electrolux, et svensk firma, deres model, der gjorde det muligt for enheden at åbne gulvet ved hjælp af to tynde metalskinner. I 1930 begyndte et tysk firma Vorwerk at markedsføre deres model, som de brugte direkte salg til at sælge.

I 1920 kom Air-way Sanitizor Company i Toledo med ‘filterfiber’-posen, der var engangsbrug, en innovation, der introducerede den første engangsstøvpose til støvsugning. I 1926 opfandt virksomheden også opstillet 2-motorstøvsuger, som var den første i sin art og ‘power-dysen’ støvsugeren. Ifølge deres hjemmeside blev Air-Way Sanitizor det første firma, der havde en tætning på støvposen samt pioneren inden for HEPA-filtre på støvsugere.

Bærbar støvsuger

I 1990’erne blev bærbare støvsugere, der brugte cyklonadskillelses princippet, populære. Princippet var kendt for at adskille snavs og blev hovedsageligt brugt i centrale støvsuger systemer. I 1928, P.A. Geier Company i Cleveland havde fået patent på cyklonstøvsugeren og solgte det senere til Health-Mor i 1939. Health-Mor introducerede derefter Filter Queen Cyclonic støvsuger samme år.

Cyclone støvsuger

I 1983 oprettede James Dyson G-kraft støvsugeren, som var den første dobbelte cyklonmaskine uden pose. Hans opfindelse solgte ikke blandt producenterne, så han startede sit eget firma. I 1980’erne lancerede han cyklonrenseren i Japan til en pris af omkring US $1800. Dyson markedsførte Dyson Dual Cyclone (DC01), hvilket gør den til den hurtigst solgte støvsuger, der nogensinde er lavet i Storbritannien, og koster £200, selvom kritikere ikke forventede, at den skulle sælge på grund af den høje pris, der var dobbelt så stor som prisen på en konventionel enhed.

Robotstøvsugere

I slutningen af ​​1990’erne og begyndelsen af ​​2000’erne, kom nogle virksomheder med robotstøvsugere, der havde begrænset sugekraft. Flere af mærkerne inkluderer Bobsweep, Neato og Roomba. De kan bevæge sig autonomt og samle støv og snavs, mens de tømmes i en skraldespand. Neato Robotics lancerede i december 2009 den første robotstøvsuger i verden, der kan scanne og kortlægge omgivelserne. Kortet hjælper den med at støvsuge gulvet metodisk, selvom den muligvis skal gå tilbage til basen for at genoplade.

Funktioner

Den nylige udvikling af støvsugeren inkluderer Airider, der ligner konstellationen, idet den flyder på en pude af luft, frigivet af et britisk selskab i 2004. Andre innovationer er Air Recycling Technology, der bruger en luftstrøm til at samle støv fra tæppe i stedet for en støvsuger. Market Transformation Program (MTP) testede metoden og fandt, at den var en mere energieffektiv måde i modsætning til støvsugningsmetoden. Prototyperne til Air Recycling Technology, der findes, er nyttige, men ingen produktionsrenser bruger dem.

De moderne støvsugere kommer i forskellige konfigurationer til brug både indenlandsk og kommercielt. Sådanne indstillinger inkluderer de opretstående rengøringsmidler, der er populære i Storbritannien, USA og de fleste Commonwealth-lande, men ikke udbredt i de kontinental europæiske lande. De har et rengøringshoved, hvor tasken og håndtaget er fastgjort. De renser ved at feje og vibrere og findes i to varianter; renlufts typen hovedsageligt til kommercielle støvsugere og den snavsede luft, der anvendes i husstøvsuger.

En anden ny konfiguration er beholderen eller cylinder modellen i Storbritannien, som dominerer det europæiske marked. Deres unikke fordel er fleksibiliteten, idet brugeren, afhængigt af opgaverne, kan fastgøre forskellige hoveder og også kan manøvrere rengøringsmidlet, så hovedet når under møbler såvel som lodrette overflader.

Støvsuger med hjul der står på flisegulve

Trommelmodeller eller shop støvsuger modeller er tunge versioner af beholderens støvsugere. Cylinderen er i dette tilfælde en stor tromle, placeret lodret og kan enten være stille eller bevæge sig på hjul. De små versioner bruger strøm til strøm, mens større er afhængige af Venturi-effekten for at skabe et delvis støvsugning. Den har et indbygget støvopsamlingssystem, hvilket gør den ideel til brug på mange værksteder.

Våde/tørre støvsugere kan rengøre vådt spild. De kan bruges både indendørs og udendørs og kan rumme tørt og vådt snavs. Pneumatiske modeller er en version af våd-/renserierne og tilsluttes trykluften. De er uvurderlige for produktionsanlæg, da de kan rumme fugtigt og tørt snavs.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Electrolux Ergorapido ledningsfri støvsuger EER77SSM

Ergorapido Power ligner UltraPower Studio med hensyn til design og funktioner. Ergorapido er metallisk lilla med orange accenter, mens UltraPower er metallisk mørkeblå med orange accenter. Ligesom UltraPower tilbyder Ergorapido ledningsfri støvsugning komplet med opladningsstation, LED “forlygter”, en gennemsigtig dyse og fleksibel slange, der gør den ekstremt manøvredygtig.

Ergorapido tilbyder også Electrolux signatur “Brush Roll Clean”-teknologi. Tænd bare for støvsugeren, og tryk på håndtaget på dysens højre side. Den frigiver endnu et håndtag inde i dysen, der “kæmmer” gennem børsten for at hjælpe med opbygning af små partikler. Selvom den sandsynligvis ikke vil være i stand til at ordne tangler med stort snavs som et uheld med et sæt øretelefoner, gør den et ret godt stykke arbejde med de små ting.

Derfra begynder Ergorapidos funktioner at afvige lidt. I modsætning til UltraPower er Ergorapido en 2-i-1-model – en håndstøvsuger er pænt pakket. Tryk på 2-i-1-knappen foran på støvsugeren, så frigøres den håndholdte enhed til brug. En separat børstefastgørelse til den håndstøvsuger er endda inkluderet i købet.

Fordele

 • Flot design
 • Brugervenlig
 • Meget tilbehør

Trådløs Philips PowerPro Duo 2-in-1 ledningsfri støvsuger

Når den er opladet, er støvsugeren meget let at bruge, da den er så let. Den reagerer på de letteste berøringer og drejer let med minimal indsats. Suget på håndstøvsugeren er også meget godt med en normal eller en ‘turbo’-tilstand.

Vi har fundet ud af, at den normale tilstand er god nok til det hårde gulv omkring huset. ‘Turbo’-tilstanden er fantastisk til tæpper. Den bruger mere af batteriopladningen, så din rengøringstid er mindre, men fra snavsrummets indhold er det det værd! Philips PowerPro Duo 2-i-1 trådløs støvsuger har masser af opladning til daglig brug ved ca. 40 minutters brug.

I håndholdt tilstand er støvsugeren lige så kraftig som når den står i opretstående stilling. Den har også en ‘turbo’-funktion. Vi har fundet ud af, at den ikke kun er perfekt til trappen med sprækkeværktøjet, den fungerer også meget godt i bilen uden at skulle føre en ledning fra huset!

Den er også lille nok til virkelig at komme ind i alle kroge i en typisk bil, mens du stadig har et kraftigt håndstøvsuger i din hånd. Uden den håndholdte sektion i stokken bliver den imidlertid meget ude af balance og er vanskelig at lade stå op på sin egen uden at den vælter. Dette blev let overvundet, ved at støtte den mod en mur eller bare lægge den på gulvet!

Fordele:

 • Mange funktioner
 • Brugervenlig

Ulemper:

 • Korter batterilevetid
 • Liddt klodset at “parkere”

Bosch LithiumPower BBH52550

Boschs første seriøse trådløse opretstående støvsuger, og den lover at udskifte ledningsmodeller i alle andre end de største hjem. Drevet af et holdbart 25v lithium-ion-batteri, leverer Athlet høj sugekraft og masser af driftstid til at suse rundt i flere rum på en enkelt opladning.

Opladning sker ved hjælp af en stikkontakt med en flyvende ledning, der sættes i støvsugeren lige under håndtaget. Lyseblå LED-segmenter lyser for at indikere opladningens tilstand. Den har tre effektniveauer, så du kan afbalancere sugekraft mod køretid. Ved den laveste effektindstilling kræver Bosch op til en times rengøring.

Det trådløse design og de kompakte størrelser gør den ekstremt alsidig og let at flytte rundt, især da den vejer ind i en fjervægt på 3,3 kg med gulvhovedet fastgjort. Fjern gulvhovedet, og du kan fastgøre en klipslange og et udvalg af værktøjer til at nå mere utilgængelige steder, mens du bærer hovedenheden på en skulderrem. Det poseløse design har en støvbeholder med en kompakt 0,9-liters kapacitet og en advarselslampe, der indikerer, hvornår det vaskbare filter skal rengøres.

Tilbehør

At være en genopladelig trådløs model, er det vigtigste tilbehør selv. Vi var ikke alt for imponeret over dette, da det er en simpel ‘wall-wart’ plug-in-adapter med et let fiddly jack-stik. Det er ikke særlig ryddeligt, når det oplades, og medmindre du trækker opladeren ud af væggen under rengøringen, har du en efterfølgende kabel, der bare venter på at blive suget op. Muligheden for en ladestation ville have gjort konceptet meget pænere.

Montering af den fleksible slange kræver, at du fjerner gulvhovedet ved at trykke en robust plastikclips fast og løfte hovedenheden væk fra hovedet. Det er et trehåndsjob, så vi måtte placere en fod på hovedet.

Som nævnt får du en skulderrem til at bære den rundt med enden af ​​slangen og polstring og spaltedyser inden for rækkevidde. Denne bærbare natur betyder, at slangen er meget kort, men med superlysvægten og intet strømkabel at snuble over er den fremragende til at nå steder, som andre kæmper for at nå.

Fordele:

 • Brugervenlig
 • Mange funktioner

Ulemper:

 • Lidt klodset ledningssystem