Robotstøvsuger Test 2024 → Se De 10 Bedste Robotstøvsugere

robotstøvsuger test

Har du problemer med at beslutte, hvilket robotstøvsuger du vil købe? Lad vores robotstøvsuger købsvejledning hjælpe.

Der er utallige robotstøvsugere tilgængelige til en række priser, der kan hjælpe dig med den kedelige opgave med at rengøre dine gulve. Uanset om du har tæppe eller hårdttræ eller en lille zoologisk have, er der et robotstøvsuger, der passer til dine behov. Mange af de robotstøvsugere, der er tilgængelige i dag, er fyldte med praktiske funktioner, der tager besværet med at holde dit hjem rent. Fra planlagte rengøringer til skraldespande, der tømmes automatisk, er der masser af modeller at vælge imellem.

Vi har samlet følgende guide til dem af jer, der sidder fast om, hvordan man begynder at shoppe efter et robotstøvsuger. Og hvis du vil have den korte ende af det, så er her nogle hurtige tips til at starte dig.

Neatsvor X650 Pro Robotstøvsuger med gulvvasker – Bedst i Test

Neatsvor X650 Pro robotstøvsuger

Neatsvor X650 Pro Robotstøvsuger er ikke bare en almindelig robotstøvsuger; det er en kombination af kraft og intelligens. Med sin gulvvaskefunktion skiller den sig ud fra mængden og lover at levere en upåklagelig rengøringsoplevelse.

Brugernes oplevelse

Mange brugere har udtrykt deres tilfredshed med produktet, idet de har fundet det som et kvalitetsprodukt. Efter at have brugt det i omkring et halvt år, har nogle brugere bemærket, at de sjældent har brug for en manuel støvsuger, undtagen for trapper.

Funktioner og forbedringsmuligheder

Selvom Neatsvor X650 Pro Robotstøvsuger er fyldt med avancerede funktioner, er der rum for forbedring. Nogle brugere ønsker, at den kunne genkende og gemme kort over forskellige rum for at undgå at genoprette dem hver gang. Derudover ville en funktion, der tillader forskellige sugeindstillinger for forskellige rum, være en velkommen tilføjelse.

Fordele

 • Kombineret støvsugning og gulvvaskefunktion.

 • Kraftig og intelligent rengøringsmekanisme.

 • Mulighed for at gemme op til 5 kort for forskellige rum.

Ulemper

 • Kan ikke køre op og ned ad trapper.

 • Udfordringer med at genkende og gemme kort for forskellige rum.

 • Stopper ved 20% batteri som en sikkerhedsforanstaltning.

Specifikationer

 • Gulvvaskefunktion: Ja

 • Trappesensor: Ja, forhindrer den i at falde ned ad trapper.

 • Højdeklaring: Kan klatre op til 2,0 cm i højden.

 • Kortlagring: Kan gemme op til 5 forskellige rumkort.

 • Sugeindstillinger: Flere, inklusive “Max fan gear”.

Neatsvor X650 Pro Robotstøvsuger er en imponerende kombination af kraft og teknologi, der gør rengøringen nemmere og mere effektiv. Med sine avancerede funktioner og muligheden for at tilpasse rengøringsoplevelsen er det et fremragende valg for forbrugerne, der søger en pålidelig robotstøvsuger.

Roomba Combo® j7+ robotstøvsuger og robotgulvmoppe

Roomba Combo® j7+ robotstøvsuger og -gulvmoppe

Roomba Combo® j7+ repræsenterer en revolutionerende tilgang til hjemmets rengøring, idet den kombinerer en robotstøvsuger og en gulvmoppe i én enkelt, effektiv enhed. Denne model er designet til at håndtere både tæpper og hårde gulve i ét gennemgående rengøringspas, hvor den kan dække op til 90 kvadratmeter pr. opladning. Dens unikke evne til automatisk at løfte moppen helt væk fra gulvet gør den til den eneste robot på markedet, der undgår våde tæpper under rengøringen.

Med den intelligente iRobot OS-teknologi, som fungerer som robottens ‘hjerne’, er Roomba Combo® j7+ i stand til at identificere og undgå forhindringer som tøj, tasker og legetøj. Denne teknologi sikrer en mere målrettet og problemfri rengøring. Robotstøvsugeren kommer også med avancerede funktioner som at kunne indstille rengøringsmiddelmængden efter forskellige gulvtyper, hvilket sikrer optimal rengøring af både hårde gulve og tæpper.

Foruden dens effektive støvsugning og mopping, tilbyder denne robotstøvsuger også en hygiejnisk håndtering af støvposer. Poserne, som kan fange mikroskopiske partikler ned til 0,7 mikron, er designet til at forsegle sig selv ved fjernelse, hvilket minimerer spredningen af støv og allergener. Med disse funktioner tilbyder Roomba

Neakasa N3 Robotstøvsuger

Neakasa N3

Neakasa N3 er mere end blot en almindelig robotstøvsuger. Dette produkt kombinerer avanceret teknologi med brugervenlighed, hvilket gør det til en fremragende hjælper i den daglige rengøring. Neakasa N3 skiller sig ud med sin imponerende sugekraft på 4000 PA, som effektivt fjerner støv, sand, hår og andre partikler fra gulvet. Denne model kan både støvsuge og vaske gulve samtidigt, hvilket sparer tid og giver et skinnende rent resultat.

En af de mest bemærkelsesværdige funktioner ved Neakasa N3 er dens evne til automatisk at oplade og tømme sig selv. Når batteriet er lavt, finder robotstøvsugeren selv tilbage til ladestationen, hvor den ikke kun oplades, men også tømmes automatisk. Dette betyder, at brugeren næsten ikke behøver at tænke på vedligeholdelse af enheden.

Styring af Neakasa N3 sker nemt via en medfølgende app, der tillader brugeren at kontrollere og planlægge rengøringen præcist og bekvemt fra en smartphone. Appen giver mulighed for at indstille no-go zoner, starttider, vandmængde, og sugestyrke, hvilket gør det muligt at tilpasse rengøringen til individuelle behov og hjemmets specifikke forhold.

Med sin banebrydende teknologi og brugervenlige design er Neakasa N3 et fremragende valg for dem, der søger en effektiv og pålidelig løsning til at håndtere dagligdagens rengøringsopgaver.

Roomba Combo® j5 Robotstøvsuger og -gulvmoppe

Roomba Combo® j5

Roomba Combo® j5 robotstøvsuger og -gulvmoppe repræsenterer en revolutionerende tilgang til hjemmets rengøring, designet til at tackle en bred vifte af rengøringsopgaver på flere overfladetyper. Denne robotstøvsuger er ikke blot en støvsuger; den fungerer også som en gulvmoppe, hvilket gør den til en alsidig løsning for daglig rengøring. Enheden er udstyret med en udskiftelig vandbeholder, der tillader gulvmopning af op til 55 m² pr. påfyldning, hvilket kan anvendes med enten rengøringsmiddel eller simpelthen vand.

4-trins rengøringssystem

Roomba Combo® j5 benytter et avanceret 4-trins rengøringssystem, der effektivt indfanger og fjerner genstridigt snavs og skidt. Systemet inkluderer Dual Multi-Surface-gummibørster, en sidebørste for rengøring langs vægge og i hjørner, samt en kraftig sugefunktion, der trænger dybt ind i tæpper for at fjerne indgroet snavs. Når det er tid til at moppe, kan støvsugerbeholderen nemt udskiftes med Roomba Combo® moppebeholderen, hvilket muliggør en grundig rengøring af gulvflader.

Intelligent navigation

Takket være den avancerede iRobot OS og PrecisionVision-navigation, behøver brugeren ikke at oprydde før rengøringen starter. Robotstøvsugeren er programmeret til at genkende og undgå almindelige hindringer såsom ledninger og kæledyrs efterladenskaber, sikrer en problemfri rengøringsoplevelse. Skulle robotstøvsugeren uheldigt møde kæledyrs efterladenskaber, tilbyder iRobot en udskiftning under deres Pet Owner Official Promise (P.O.O.P.), der garanterer mod sådanne uheld.

Denne robotstøvsuger er en ideel løsning for dem, der søger en effektiv, multifunktionel rengøringshjælper, der kan håndtere både støvsugning og gulvmopning uden besvær.

ABIR X8 Robotstøvsuger

ABIR X8

ABIR X8 er en revolutionerende robotstøvsuger, der lover at forvandle måden, du tænker om rengøring på. Udstyret med en kombination af avanceret navigationsteknologi og kraftfuld sugeevne, sikrer denne enhed, at dit hjem altid fremstår pletfrit med minimal indsats fra din side.

Denne robotstøvsuger bruger sofistikerede algoritmer til at navigere omkring møbler og andre forhindringer, hvilket sikrer en effektiv og omhyggelig rengøring af alle overflader. Med en sugeevne på hele 4000 PA kan X8’eren nemt håndtere alt fra fint støv til større snavspartikler. Desuden muliggør den indbyggede vandtank og vaskeklud, at enheden både kan støvsuge og vaske gulvet samtidigt, hvilket giver en tidsbesparende løsning på daglige rengøringsopgaver.

En af de mest imponerende funktioner ved ABIR X8 er dens evne til selvstændigt at vende tilbage til opladningsstationen, når batteriet er lavt. Dette sikrer, at den altid er klar til brug, og du behøver aldrig at bekymre dig om at genoplade enheden manuelt. Med en robust 3200 mAh batteri, tilbyder denne robotstøvsuger op til 120 minutters kontinuerlig rengøring, hvilket er tilstrækkeligt til at dække de fleste hjem.

Takket være den tilhørende Smartlife-app kan du have fuld kontrol over rengøringsprocessen, selv når du ikke er hjemme. Appen giver dig mulighed for at indstille starttidspunkter, regulere vandmængden og sugekraften, samt specificere hvilke rum robotstøvsugeren skal rengøre, hvilket gør det nemt at tilpasse rengøringen til dine specifikke behov.

iRobot Roomba i3+

iRobot Roomba i3554+ robotstøvsuger

 

Hvis du tror, at din robotstøvsuger ikke virker, er det sandsynligvis fordi du ikke tømmer skraldespanden ofte nok. De fleste robotstøvsugere har en lille beholderkapacitet på ca. 0,6 liter. Hvis den skraldespand bliver fuld i løbet af dagen, trækker robotstøvsugeren bare overskydende snavs over hele dit hus.

Andre producenter, som Shark og Ecovacs, tilbyder nu også selvtømningsstationer. Men af disse er Roomba i3+ den mindst praktiske. Den har ikke nogle af de navigationsfunktioner, som andre middelstore støvsugere har, som evnen til at indstille virtuelle barrierer. Men den har stadig iRobots let at rengøre gummirulle og snavsdetekteringssystemer, for at snuse problemer på dit tæppe. Og den er utrolig tilfredsstillende at se trille sig tilbage til Clean Base og tømme sig selv med en enorm effekt efter blot 10 minutter.

Neatsvor X520 robotstøvsuger

Neatsvor X520

Neatsvor X520 er en avanceret robotstøvsuger, der tilbyder en effektiv og problemfri rengøringsoplevelse. Dette innovative rengøringsværktøj giver brugeren mulighed for både at støvsuge og vaske gulvet, hvilket optimerer rengøringsprocessen. X520 er særligt designet til at fjerne hår, støv og bakterier effektivt og kan endda håndtere tunge partikler som stålkugler. Med en imponerende sugestyrke på 6000 PA er den perfekt til at bekæmpe fastsiddende snavs og dyrehår.

Brugen af X520 er overraskende enkel; den tændes let og styres bekvemt via en app. Dette betyder, at du kan styre din robotstøvsuger fra hvor som helst i verden. En væsentlig funktion ved Neatsvor X520 er dens evne til selv at returnere til opladningsstationen, når batteriet er lavt. Med en fuld opladning kan robotstøvsugeren køre mellem 120-180 minutter, hvilket sikrer en grundig rengøring af dit hjem uden hyppige afbrydelser.

Ved at vælge Neatsvor X520 kan du spare op til 10 timer om ugen på rengøringsopgaver, hvilket frigiver mere tid til dig selv. Det er ikke bare en investering i et renere hjem, men også en investering i din egen fremtid. Neatsvor tilbyder personlig vejledning og support for at finde den robotstøvsuger, der bedst passer til dine behov, hvilket understreger deres engagement i at forbedre dit hjemmemiljø og livskvalitet.

Roomba Combo® Essential Robotstøvsuger & -gulvmoppe

Roomba Combo® Essential

Roomba Combo® Essential er en innovativ robotstøvsuger og -gulvmoppe, designet til effektiv rengøring med minimal indsats fra din side. Dette to-i-en rengøringsværktøj tilbyder en praktisk løsning på dagligdagens snavs, takket være sit 4-trins rengøringssystem. Systemet inkluderer en effektiv sugefunktion, en V-formet gummibørste, en sidebørste og en moppe, som sammen sikrer skinnende rene gulve efter hvert brug. Robotstøvsugeren er yderst kompakt og smart, med et slankt design, der muliggør navigation under møbler og rundt om hjørner uden risiko for at falde ned ad trapper.

Udover dens grundlæggende rengøringsfunktioner, udmærker Roomba Combo® Essential sig ved sin evne til at rengøre kanter og hjørner effektivt. Dette skyldes den roterende sidebørste, som opsamler støv og snavs langs vægge og i andre svært tilgængelige områder. Brugeren kan også tilpasse rengøringsoplevelsen ved at vælge mellem tre forskellige vandmængder til gulvmopningen samt tre sugekraftindstillinger, hvilket giver en fleksibel og tilpasset rengøring afhængigt af gulvtype og graden af snavs.

Produktet demonstrerer en bemærkelsesværdig kombination af avanceret teknologi og brugervenlighed, hvilket gør det til en essentiel tilføjelse til ethvert moderne hjem.

Neatsvor X500 Robotstøvsuger

Neatsvor X500

Neatsvor X500 er en topmoderne robotstøvsuger designet til at tilbyde en overlegen rengøringsoplevelse. Med sin avancerede 3.0 gyronavigations teknologi sikrer den en omfattende dækning af hjemmet, idet den nøjagtigt og effektivt renser hvert hjørne. Robotstøvsugeren er udstyret med en kraftfuld børsteløs motor og en unik turbo sugningsforstærkningsdesign, der giver en sugeevne på op til 3000 Pa, hvilket sikrer, at alle typer snavs effektivt fjernes fra gulvet.

En af de mest imponerende funktioner ved Neatsvor X500 er dens real-time smarte kortsystem. Dette system viser et kort over huset i appen, mens robotstøvsugeren arbejder, og gemmer det til senere visning i rengøringshistorikken. Dette gør det nemt at spore rengøringsprocessen og sikrer, at ingen områder overses.

Tilpasningen til hjemmets behov stopper ikke her. Med sin lave højde på kun 7,5 cm kan X500 nemt navigere under møbler som sofaer og senge for en grundigere rengøring. Robotstøvsugeren har også en stor vandtank på 350 ml, som minimerer behovet for påfyldning midt i en mopping session, og dens smarte mopping system justerer vandmængden efter forskellige gulvtyper og miljøforhold.

Kompatibiliteten med stemmestyringsteknologier som Alexa og Google Home tilføjer yderligere bekvemmelighed, hvilket gør det muligt at starte, stoppe eller dirigere robotstøvsugeren til opladningsbasen via stemmekommandoer. Neatsvor X500 sikrer også en bekymringsfri brug med automatisk genopladning, hurtig levering og en 3-års garanti, hvilket gør den til en pålidelig partner i den daglige rengøring.

Denne robotstøvsuger repræsenterer en ideel løsning for dem, der søger en effektiv, automatisk og brugervenlig rengøringsenhed, der kan tilpasses et hvert moderne hjem.

iRobot Roomba S9+

iRobot Roomba S9558+ robotstøvsuger

 

For stellar, problemfri ydeevne er Roomba S9+ i sin egen liga. I årenes løb har man konsekvent fundet ud af, at iRobot tilbyder de bedste navigationsfunktioner. Med S9+ inkluderer det en 3D-sensor, der scanner sin sti 25 gange i sekundet og trækker svimlende 230.400 datapunkter i sekundet for at forhindre, at Roomba S9+ sidder fast.

Det er ud over en selvtømmende base med en sensor i støvbeholderen, en gummirullebørste, der skrubber op med lavt bunke tæppe, utrolige kantdetekteringsfunktioner, en proprietær hjørnebørste, ufejlbare smarte kort med no-go-zoner og evnen til at linke til din iRobot-moppe. Hvis du vil have det bedste, skal du få denne robotstøvsuger.

Hvad er en robotstøvsuger?

En robotstøvsuger er en autonom enhed designet til automatisk at støvsuge gulve og tæpper uden menneskelig indgriben. Disse enheder er typisk udstyret med forskellige sensorer, der hjælper dem med at navigere rundt i hjemmet, undgå forhindringer og falde ned fra kanter, som f.eks. trapper. En robotstøvsuger kan programmeres til at køre på bestemte tidspunkter og kan ofte styres via en smartphone-app. Dette gør det muligt for brugeren at aktivere støvsugningen, selv når de ikke er hjemme.

Overvejelser før køb af en robotstøvsuger

 • Rumstørrelse og layout: Før du investerer i en robotstøvsuger, er det vigtigt at overveje størrelsen og layoutet af det område, som den skal rengøre. Robotstøvsugere kommer med forskellige batterikapaciteter, hvilket afgør, hvor længe de kan køre på en opladning. Større rum kræver en robotstøvsuger med en kraftigere batterikapacitet for at kunne fuldføre rengøringen uden at skulle genoplades midt i processen.
 • Typer af gulve og tæpper: En anden vigtig faktor er typen af gulve i dit hjem. Nogle robotstøvsugere er bedre egnet til hårde gulve som fliser og træ, mens andre er designet til effektivt at kunne håndtere tæpper og løse tæpper med deres justerbare sugeevne og børstesystemer. Hvis du har en blanding af begge typer gulve, så søg efter en robotstøvsuger, der automatisk kan justere sig efter forskellige overflader.
 • Husdyr og allergier: Hvis du har kæledyr, kan det være en god idé at se efter en robotstøvsuger, der er specielt designet til at opsamle dyrehår. Disse modeller har ofte mere kraftfulde sugefunktioner og specialdesignede børster, der ikke sætter sig fast i dyrehår. For allergikere kan robotstøvsugere med HEPA-filtre være en fordel, da de kan fange meget fine partikler og dermed reducere allergener i hjemmet.

Ved at tage disse overvejelser med i din beslutningsproces, kan du finde den robotstøvsuger, der bedst opfylder dine behov og gør dagligdagen lettere og mere behagelig.

Hvorfor skal du bruge en robotstøvsuger?

Dette er fremtiden, og vi har robotter, der gør det hele: Biler, der kører selv, droner, der navigerer over himlen og robotstøvsugere, der finder vej rundt mellem møbler. En robotstøvsuger holder tingene relativt rene og sparer dig besværet med at trække den tunge støvsuger ud, hver gang en skål jordnød falder på gulvet.

Selvom robotstøvsugerteknologi er avanceret, vil du sandsynligvis stadig have en traditionel støvsuger til dyb rengøring. Robotstøvsugere er gode til daglig oprydning – at samle omstrejfende krummer, kattekuld, alle slags hår, støv og alt andet, der finder vej på dine gulve. De er også velegnede til kontorlokaler, fordi den sidste ting, du vil bekymre dig om, når du er på deadline, er hvorfor gulvet er dækket af støv. De er også gode til værelseskammerater, da det betyder, at der er en mindre opgave at dele. Mange robotstøvsugere kan planlægges, så de køre ofte som flere gange om dagen, og nogle app-aktiverede robotter giver dig mulighed for at se deres fremskridt, når de renser. Hvis du er bekymret for allergi eller støv, kan du også finde modeller, der tømmer den indbyggede affaldsspand i en større skraldespand i bunden, hvilket minimerer din eksponering for støv.

Guide til køb af robotstøvsuger: Hvor stort er dit hus?

Første ting: Overvej, hvor stort dit hus er, inden du begynder at lede. Nogle robotstøvsugere, som iLife V3s Pro, fungerer bedre i små miljøer som lejligheder og byhuse, mens modeller som Roborock S4 Max er bedre egnet til rum på op til 2.000 kvadratfod med flere værelser og flere etager. Dit valg afhænger hovedsageligt af størrelsen på din bolig.

Du vil også gerne finde ud af, hvor meget plads du har under møblerne til at passere igennem. Robotstøvsugere som iRobot Roomba i3 er 3,6 tommer høje og kan sandsynligvis ikke passe under en sofa. Eufy Robovac G30, som er lige under 2,85 tommer høj, har for eksempel lettere ved at navigere gennem trange rum.

Har du tæpper eller hårdttræ?

De fleste robotstøvsugere kan nemt håndtere rengøring af både tæpper og hårdttræ, men nogle er bedre til at rengøre den ene eller den anden. High-end robotstøvsugere som Roomba S9+ kan rumme hurtige overfladeforandringer ved at øge strømmen, hver gang tæppet opdages, og derefter nedsænke ned igen, når den registrerer hårdttræ. Løse tæpper bør også være med i beslutningen. Du kan måske finde ud af, at modeller i lavere ende vil blive fanget i kvaster.

Hvis du bare er på udkig efter vedligeholdelse af hårdttræ, kan du gå så billigt som iLife V3’s Pro, da den gør det meget godt med rengøring af kæledyrshår fra trægulve. Hvis dine gulve er vinyl og fliser, og du håber på noget mopping-hjælp, er der iRobot Braava Jet M6, som er specielt lavet til støvning og vask af gulve ved hjælp af en sprøjtedyse.

Har du katte eller hunde?

Heldigvis fremstiller mange producenter af robotstøvsugere, der er velegnede til oprydning efter kæledyr, som for eksempel iLife V3s Pro, Roomba S9 og Roborock S4 Max. Hvis du lider af allergi, har disse robotstøvsugere højeffektive filtre, der hjælper med at eliminere allergener, der hænger i luften.

Men ting som rullebørste, sidebørster og filtre slides til sidst og skal udskiftes. Og selvom du bare vil have en robotstøvsuger til at hjælpe med killinger, der løber deres kuld over siden, skal du huske at tømme skraldespanden ofte, så den ikke løber over. Der er nu adskillige robotstøvsugere tilgængelige med selvtømmende affaldsspande som iRobot Roomba i7+, Roomba i3 +, Ecovacs Deebot Ozmo T8 og Shark IQ. Nogle producenter giver dig mulighed for at købe baserne til automatisk tømning separat, så du kan opgradere, hvis du beslutter, at det er en funktion, du vil have.

Vil du have en “smart” robotstøvsuger?

Internettet er en herlig ting, der hjælper med at holde os forbundet, ikke kun til andre mennesker, men også til vores apparater. De fleste robotstøvsugere tilbyder nu ledsagende apps til din smartphone, der giver dig fuld kontrol over din robotstøvsuger, uanset hvor du er. Selv støvsugere, der ikke understøtter kortlægning, såsom iRobot Roomba 675, er forbundet til dit hjems WiFi og styres via en app. Mens funktioner varierer efter producent og model, giver de fleste robotstøvsugerapps dig mulighed for, at starte og stoppe, planlægge rengøringer og øge eller nedsætte sugeintensiteten.

Hvis en robotstøvsuger har app-funktioner, betyder det ofte, at den også tilbyder Amazon Alexa eller Google Assistant-integration. Hvis den gør det, kan du aktivere dets stemmekommandofunktioner, ved at aktivere dygtigheden og sige “Start rengøringen!” og den kommer i gang.

Der er stadig et par robotstøvsugere på indgangsniveau, der kommer med en fjernbetjening i stedet for at oprette forbindelse til en app. Det kan være besværligt at bruge alle funktionerne, hvis fjernbetjeningen forsvinder, men i det mindste inkluderer alle robotstøvsugere en indbygget start/stop-knap.

Hybride robotstøvsugere med mopper

Der er mere end et par robotstøvsugere, der også har en indbygget mopping-funktion, hvilket i teorien er en god idé. En enkelt enhed til at rengøre både dine tæpper og dine trægulve. De modeller, vi har testet, udmærker sig imidlertid ikke ved en eller begge funktioner. Ja, de koster mere, men hvis du vil have en robotmop, er det værd at investere i en dedikeret enhed.

Batterilevetid på en robotstøvsuger

I gennemsnit kan et robotstøvsuger fungere op til halvanden time, men nogle avancerede modeller varer hele to timer. Mange støvsugere navigerer endda tilbage til deres basestationer, oplader og afslutter rengøringen for at få arbejdet gjort.

Budget for robotstøvsuger

Robotstøvsugere fås i alle mulige former og størrelser og til forskellige priser. Som med de fleste ting i livet, jo mere du bruger, jo flere funktioner får du. For eksempel vil avancerede robotstøvsugere have bedre kortlægningsfunktioner og omfatte funktioner, som at holde zoner, rengøring af enkeltværelse og målrettet rengøring af områder. De har også flere tilføjelsesfunktioner såsom opladningsdokke med automatisk tømning af affaldsspande og lydmontering.

Bare forvent ikke for mange smarte funktioner. Husk også, at mange producenter vil spare på ældre modeller, når de frigiver nyere.

Hvad får du for mindre end 1500 kr?

Robotstøvsugere fra lav til midten af ​​enden vil tilbyde lange rengøringstider, store skraldespande og lave profiler, men for at spare dig for nogle få hundrede kroner, går de ofte fra ting som Wi-Fi-forbindelse og sofistikeret navigation. Så i stedet for at flytte rundt i et rum på en ordnet måde, vil de ping-pong tilfældigt rundt, indtil jobbet er gjort.

Hvad får du for gennemsnitlig pris?

Hvis du er i stand til at budgettere mere til rengøringsmidler til hjemmet, har du mange muligheder med funktioner såsom hjemmekortlægning, rumspecifikation, rengøring og automatisk snavsdetektion. Kortlægning er utrolig praktisk, fordi det øger en robotstøvsugers rengøringseffektivitet og sikrer, at den rengør hele niveauet og ikke springer rundt uden køkken under køkkenstole.

Hvad får du for mere end gennemsnittet?

God hjælp bliver ikke billig. Der er relativt få robotstøvsugere i denne prisklasse, og de fleste af de avancerede funktioner, der er tilgængelige i disse, falder ind under “rart at have” i stedet for “absolut nødvendigt.” Disse inkluderer muligheden for at kortlægge op til 10 etager, undgå bestemte områder, tømme deres egne affaldsspande og arbejde i partnerskab med andre robotstøvsugere.

Vores topvalg i dette beslag er iRobot Roomba S9+, som ikke kun er fremragende, men også har en genopladningsbase med en affaldsspand, der suger snavs ud. Det betyder, at du ikke behøver at tømme støvsugeren efter hver rengøring, og du skal heller ikke håndtere støvet. S9+ fungerer også sammen med iRobot Braava jet, så moppen kan tage over, når støvsugningen er færdig.

Checkliste: Dit første brug af en robotstøvsuger

 • Bliv hjemme for at se din robotstøvsugers første løb. Mange hjem har hot spots – en underlig dørstolpe, et klumpet tæppe – der kan forårsage problemer. Det er også værd at kigge efter robot-fælder, som bånd og snore.
 • Tøm beholderen, hvis du mener, at din robotstøvsuger ikke fungerer. Man kan fylde en lille robotstøvsugerbeholder på mindre end 10 minutter i barn- og hundefyldte huse.
 • Tjek dit Wi-Fi. Hvis du har et Wi-Fi-aktiveret robotstøvsuger, kan langt størstedelen af ​​dem kun oprette forbindelse til 2,4-GHz trådløst netværk. Hvis du har problemer med at oprette forbindelse, skal du kontrollere, om du opretter forbindelse til det rigtige netværk (for eksempel vil mange dual-band-netværk have et “Home1” og “Home2” valg for de forskellige netværk).
 • Oplad og opbevar robotstøvsugeren under din sofa eller soveværelse, hvis du ikke har nok ledig vægplads.
 • Brug den i løbet af dagen. Hvis du har et kortlægningsrobotstøvsuger, bruger den normalt en optisk sensor, hvilket betyder, at det kræver lidt lys at navigere. Bedre at planlægge brug kl. 14 i stedet for midnat.
 • Smid ikke din standardstøvsuger ud, da du kan få brug for den.

Hvad er det bedste ved en automatisk robotstøvsuger?

Støvsugere er kommet langt. Du behøver ikke længere den værdighed at trække rundt i en uhåndterlig plastikslange, der er forbundet med en klodset beholder på hjul på størrelse med en Galapagos-skildpadde. Faktisk behøver du ikke engang at komme ud af sofaen. Selvom det stadig føles som en relativ ny produktkategori, er der flere gode robotstøvsugere tilgængelige, som hjælper dig med at bortskaffe støv, kæledyrshår og andet affald i dit hjem, uden at du behøver at løfte en finger. Hvilken er den rigtige for dig? Vi har samlet vores højest vurderede robotstøvsugere og leveret et par tip, der hjælper dig med at finde netop den robotstøvsuger, du leder efter.

Opretstående robotstøvsugere

I modsætning til mere traditionelle dåse- eller stickmodeller, er robotstøvsugere autonome og (for det meste) intelligente. De støvsugere, vi har testet, er udstyret med lasere, bundkort, sensorer og endda Wi-Fi, for at navigere rundt i dit hjem uden behov for hjælp. Med nogle få undtagelser er du næppe nødt til at interagere med dem overhovedet.

De fleste robotstøvsugere leveres med ladestationer og kan endda oplade sig selv. Vælg blot et tilgængeligt sted og den vender tilbage alene, før den løber tør for strøm. Når det sker, vil den sidde der, indtil den har nok energi til at gå ud igen og fortsætte, hvor den slap. Du kan også indstille tidsplaner for de fleste til at vågne op og starte et rengøringsjob, så det kan finde zonerne, mens du er ude af huset. Det betyder, at du potentielt kan undgå al fysisk interaktion, indtil den skal tømmes.

I modsætning til mange traditionelle støvsugere bruger robotstøvsugere, ikke poser til at holde støv, hår og andet snavs, de suger op. I stedet bruger de en skraldespande, der er lette at fjerne, og du kan bare skubbe den ud og tømme den i den nærmeste skraldespand. Mange er udstyret med HEPA-filtre, der forhindrer allergener i at sprede sig gennem luften.

Er robotstøvsugere det værd?

En robotstøvsuger er normalt højere i pris end en traditionelt støvsuger (dog ikke altid). Det er en ret betydelig investering, selv i den nederste ende. Lad os overveje, hvad du får for prisen.

Medmindre du virkelig elsker at støvsuge, er selve opgaven ret dagligdags. Afhængig af størrelsen på dit hus, kan en robotstøvsuger spare dig alt fra minutter til timer af din tid hver uge, ved at tage sig af en temmelig utaknemmelig opgave. Det alene er grund nok til, at nogle mennesker overvejer en.

Derudover har robotstøvsugere nået det punkt, hvor de stort set er lige så effektive og kraftfulde som almindelige støvsugere. Robotterne afrundet her bruger filtre, sidebørster og centrifugeringsbørster, der vil gøre et lige så godt stykke arbejde, med at rengøre dit hjem som deres opretstående ækvivalenter. De er også ret kompakte, så de tager ikke meget plads. Og de er i stand til at rejse under de fleste sofaer og borde, så du ikke behøver at omarrangere møbler. Selv hvis du gør det, bruger de mere avancerede robotstøvsugere på denne liste hukommelsesbanker til at bemærke, hvor møblerne er placeret, for ikke at støde på noget ved et fremtidigt pas.

Også værd at nævne: Smarte robotstøvsugere er meget mere overkommelige nu. Hvad er fordelene ved forbindelse? De fleste Wi-Fi-støvsugere kan programmeres og fjernstyres ved hjælp af din smartphone. Nogle kan endda aktiveres med Amazon Alexa eller Google Assistant stemmekommandoer.

Premium forbundne robotstøvsugere kan generere statistik og kort over de områder, de har renset. Nogle kan endda oprette personlige plantegninger, der eliminerer behovet for, at du bruger fysiske “virtuelle vægge” til at afskære dele af dit hjem.

Robotstøvsugere på hårde gulve og tæpper

Hårde gulve

De fleste af de robotstøvsugere vi har testet, er meget gode til at rengøre hårde gulve – omend ikke altid i hjørner og kanter.

For et hus med for det meste hårde gulve vil de fleste robotstøvsugere, gøre et rimeligt stykke arbejde med at holde gulvene rene, når de køres dagligt, selvom en mere grundig rengøring med et standardstøvsuger (eller en kost) vil stadig være mere effektivt.

Tæppe

På trods af sofistikeret teknologi – navigationssoftware, trappedetektion, kameraer til at opdage snavs – er robotstøvsugere stadig forholdsvis dårlige til at fjerne snavs fra tæppet.

Robotstøvsugere kan ikke generere sugning af en standard støvsuger, og mens de kan lade tæppet se rent ud, efterlades meget snavs under overfladen. Over tid kan dette beskadige tæppet.

I et hjem med tæppebelagte gulve, er en robotstøvsuger god til at rydde op, men tæppet har brug for en regelmæssig overgang med en standard støvsuger, for at få det meste af snavsen ud.

Sidder robotstøvsugere fast?

Det kommer an på. Nogle gange, hvis du har en blanding af tæpper og hårde gulve, har de måske lidt problemer med at rejse fra den ene overfladetype til den næste. Kvaster eller frynser på tæpper, kabler til hjemmeunderholdning og dybe tæppebunker kan være problematiske, da disse kan blive viklet ind i hjul eller børster. Med lidt forberedelse kan du undgå disse hændelser.

Er billige robotstøvsugere gode?

Der er nogle robotstøvsugere, der er værd at overveje, hvis du har et budget. Nogle er fremragende på hårde gulve. Imidlertid har de billigste robotstøvsugere muligvis ikke alle de funktioner, du leder efter.

Funktioner at se efter i en robotstøvsuger

Trappedetektion

Denne funktion, der nu er standard på næsten alle modeller, hjælper robotstøvsugeren med at føle, når den har nået en afsats eller et trin, så den kan trække sig tilbage og undgå en skadelig tumling.

Virtuel mur

Et tilbehør, der bruges til at skabe en usynlig barriere til blokering af åbne døråbninger eller andre områder, hvor du ikke vil have robotten ind.

Programmerbare tider

Denne praktiske funktion giver dig mulighed for, at indstille tidspunkter på dagen eller ugen til at køre robotten – for eksempel kan du indstille den til kun at køre, mens du er væk på arbejde.

Automatisk docking

Når batteriopladningen er lav, finder robotstøvsugeren vej tilbage til opladeren og lægger automatisk til.

Batterilevetid

Batteriets levetid er vigtigt, især hvis du har et stort område, der skal rengøres. Du vil have en robotstøvsuger, der renser længe nok til at dække dit gulvareal, inden den vender tilbage til ladestationen. Mens man bemærker, at batteriets levetid forbedres, har man bemærket nogle modeller, der fortsætter med at køre godt, efter at motoren rent faktisk var stoppet med ‘rengøring’. I det væsentlige har disse støvsugere en rengøringstilstand og en tilbagevenden til ladestationen. I disse tilfælde måler vi kørselstiden, indtil motoren holder op med at køre (dvs. rengøring er stoppet).

Støjniveau

Robotstøvsugere er generelt mere støjsvage end standard støvsugere, men nogle har en irriterende høj fløjte, og andre giver en mekanisk slibestøj.

Dette kan være mindre vigtigt, hvis robotstøvsugeren primært kører, mens du er ude af huset, men disse lyde kan være høje nok til at irritere naboer eller skræmme kæledyr.

Moppefunktion

Nogle robotstøvsugere har også en moppefunktion, men disse er kun bedst til lette pletter. Normalt indebærer dette at lægge en lille mængde vand i en tank, der fugter en mikrofiberpude, der er fastgjort til robotstøvsugerens bund.

Robotstøvsuger-apps

Alle undtagen de mest basale robotstøvsugere er smart-home-aktiverede. De opretter forbindelse til din trådløse router og arbejder med en dedikeret app, der hjælper dig med at kontrollere din rengøringsplan. Mens funktionalitet varierer afhængigt af hvor sofistikeret robotstøvsugeren er, skal de alle have den grundlæggende evne, til at tænde og slukke for maskinerne eller sætte cyklus på pause og programmere din foretrukne rengøringstid og frekvens. Andre funktioner kan omfatte et kort over, hvor den har renset, rengøringslog/historik, manuel rengøring, pletrensning, batteristatus eller meddelelser når den har gjort sit job.

Den grundlæggende evne til manuelt at tænde/slukke for din robotstøvsuger og betjene grundlæggende indstillinger enten på enheden eller via en fjernbetjening, er stadig praktisk. Imidlertid mangler flere og flere robotstøvsugere denne grundlæggende funktionalitet, med fuld afhængighed af WIFI-forbindelse og betjening via en tilknyttet app på din telefon. For at få mest muligt ud af alle funktionerne og funktionaliteten, skal du gøre dig fortrolig med appen. Nogle apps er lettere at navigere end andre, og husk, at hvis du støder på internetforbindelsesproblemer, kan det begrænse dens muligheder og gøre den let at bruge.

Webkameraer

Man har set nogle avancerede robotstøvsugere, der endda fungerer som et sikkerhedskamera. I forbindelse med en app, kan du logge på og overvåge dit hjem eksternt (eller se om katten har leget med den).

Fjernbetjening

De fleste modeller leveres med en fjernbetjening, for at ændre indstillingerne eller lede den rundt i lokalet. Men hvis den har brug for for meget tilsyn af ejeren, kan du måske opleve, at det er den mere effektive (og billigere) vej at bruge en almindelig støvsuger.

Overvejelse og design af robotstøvsugerens komponenter

Robotstøvsugeren indeholder hjulet, rengørings-, elektriske og kontrolsystemer, der alle arbejder harmonisk, for at opnå effektiv rengøring. Mens man designede disse systemer; æstetiske udsigter, totalvægt og elektrisk tilslutning, fik den passende opmærksomhed. Det generelle layout viser blandt andet fejemotoren, aksiale hjul og servostyrede motor.

Hjulsystemet

Man overvejede den omtrentlige vægt af robotten, for at fordele belastningen på hjulsystemet korrekt. I praksis koncentrerer et godt design belastningen mere på det aksiale hjul og lidt på forhjulet, fordi sidstnævnte er designet til navigation. Robotstøvsugerens konceptuelle design var sådan, at dens hjulsystem ikke var symmetrisk, hvilket antyder, at hjulene ikke var lige fordelt på strukturen. To aksiale hjul, der er jævnstrømsmotordrevne, tillader kun bevægelse i parallelle retninger og genererer det nødvendige drejningsmoment til at flytte støvsugeren. Det enkelte forhjul, som er servostyret, styrer robotten ved aktivt og hurtigt at skifte hjulets retning. Den blev designet til at gøre det muligt for robotstøvsugeren at køre baglæns og fremad.

Rengøringssystemet

Den er udstyret med to roterende fejemotorer, der hver er udstyret med to børster, der drejer snavs ind i vakuumradiusen. En af udfordringerne ved et skiveformdesign er, at børsterne har tendens til at overlappe hinanden og til sidst vikle sig sammen. I det nuværende design, blev fejemotoren imidlertid placeret halvvejs mellem hjulene og forhindrer derved, at børsterne overlapper hinanden. En nøje overvejelse af fejesystemets layout viser, at den rent faktisk fejre et område, der er større end sig selv, som angivet af det effektive rengøringsområde.

Det elektriske system og batteriet

Det elektriske system er designet til at være kompakt, og de fleste komponenter er monteret på sugemotoren. Dette isolerer systemet fra kroppen og forhindrer således skader på grund af vibrationer, hvis den støder på en fast overflade. Derudover hjælper det kompakte elektriske system med at balancere belastningen for at forhindre vingling. Et genopladeligt lithium-ion-polymerbatteri, anvendes på grund af dets lette vejning, høje elektrokemiske potentiale og gode energitæthed (hvilket er dobbelt så stort som standardnikkel-cadmium). Relæerne, ultralydssensorer, sugemotor, fejemaskinerne er blandt andet forbundet med Arduino mega-controlleren via deres respektive ben.

Kontrolsystemet: sensorer og mikrokontroller

Sensorer hjælper robotstøvsugere med at opfatte eksterne omgivelser, træffe beslutning og handle i overensstemmelse hermed. Den udviklede robot bruger fire ultralydssensorer, som er indbygget med ekkolod designet til at bestemme afstanden til et objekt. Denne type sensor tilbyder fremragende berøringsfri rækkevidde (2-400 cm) med høj nøjagtighed. Driften påvirkes ikke af sollys eller sort materiale, selvom akustisk bløde materialer som klud kan være vanskelige at opdage. Den leveres med ultralydssender og modtagermodul.

Mikrocontrollere indeholder generelt processorkerner, hukommelse og programmerbare periferiudstyr til input/output. De bruges i automatisk kontrollerede produkter og enheder, såsom bilmotorkontrolsystemer, fjernbetjeninger, kontormaskiner, apparater og andre indlejrede systemer. Her brugte man Arduino-mikrocontroller, fordi den bruger en enkelt bordcomputer, hvilket gør den populær på det professionelle marked. Arduino er open source med relativt billig hardware. Mens Arduino mikrokontroller kommer i forskellige funktioner afhængigt af kompleksiteten i brugen, bruges Arduino Mega til dette, fordi den giver mulighed for at bruge flere pins og mere hukommelse til at bevare koder. Arduino Mega er et mikrocontrollerkort baseret på ATmega2560. Den har 54 digitale input/output-pins (hvoraf 14 kan bruges som PWM-udgange), 16 analoge indgange, 4 UART’er (serielle hardwareporte), en 16MHz krystaloscillator, en USB-forbindelse, et strømstik, en ICSP-header og en Genstarts knap.

Microcontroller kan drives ved blot at slutte den til en computer med et USB-kabel, AC-til-DC-adapter eller batteri. Arduino-mikrocontrolleren har IDE, hvori der er gemt skriftlige programkoder. Dette muliggør interaktion med anden software eller en hardwareenhed. Mikrocontrolleren er tilsluttet computeren via drivere, som ofte installeres automatisk.

Robotnavigation

Mens de fleste støvsugerrobot navigationssystemer implementeres tilfældigt for at undgå almindelige forhindringer, er navigationssystemet i nogle enheder systematisk plottet ind i en simpel rutine, for at omgå forhindringer selv i et hjem med stadigt skiftende forhindringer som en butik. Robotstøvsugeren husker ikke kun denne rutine, men opdaterer snarere sig selv om omgivelserne og beslutter i henhold til rutinen. Protokollen er bygget til hastighed og effektivitet. Dette kommer tydeligt til udtryk i robotstøvsugeren beslutning, når den placeres i midten af ​​rummet, i hvilket tilfælde hele rengøringsprocessen standses, indtil robotten kunne navigere sig selv til startpositionen.

Når robotstøvsugeren er tændt, kontrollerer den sit miljø og bestemmer den bedste retning at bevæge sig på. Dette gøres ved at kontrollere afstanden mellem venstre eller højre sensor til nærmeste forhindring, og siden med højere afstand tildeles destinationen. Herefter kontrollerer den, om den er placeret et sted nær hjørnet af rummet. Med bagsensoren estimeres afstanden til forhindringen/hjørnet. Robotten bevæger sig derefter bagud, indtil afstanden er lavere end sikker afstand, safeD, som er valgt til at være 15 cm. Motordriveren på Arduino-motorskærmen, har evnen til at aktivere en motorbremse. Bremsen fungerer ved at kortslutte begge terminaler på motoren sammen, og den styres af pin 16 og pin 15.

3-2-1 start rengøringen

Når disse præoperative procedurer er afsluttet, tændes fejemaskinen, blæseren og hjulmotorer. Derefter bevæger robotstøvsugeren sig langs en lige linje, indtil den registrerer en forhindring som angivet af sikker afstand. Derefter skifter den sin sensor til navigationssiden, som bliver ved med at skifte efter hver drejning, side om side, der vender mod destinationen, skifter alternativt fra venstre mod højre eller omvendt. Når afstanden til destinationen til sidst nærmer sig sikker afstand, indikerer det, at den har nået det andet hjørne af rummet eller sidder fast. I begge tilfælde er alle motorer slukket for at spare strøm. Det initialiseres dog igen hver 15. for at se, om hindringen er fjernet, eller miljøet har ændret sig.

En oversigt over den komplette robotstøvsuger

Robotstøvsugerens design krævede overvejelser for kompakthed, effektivitet og intelligens. Valget af skiveformgeometrien sætter den i spidsen for de tilgængelige konceptuelle designs. Skiveformen er i stand til at begrænse antallet af motoriserede hjul til to trækkraft baghjul og et servo forhjul. Fejemaskinerne blev også anbragt analytisk i den mest optimale position, hvilket øger robotstøvsugerens rengøringsareal, uden at øge dens samlede størrelse. Affaldsspanden er udviklet til samtidig at fungere som et snavsopbevaringssted og en cyklonanordning, når den er fuldt integreret med køleventilatoren. Dette indikerer, at skraldespanden faktisk er en beholder, hvori der er opsat et delvis vakuum, suger og fastholder snavs uden mulighed for at spilde snavs. Det skal understreges, at affaldsspanden er i konstant kontakt med gulvet, hvorfra snavs suges.

I det elektriske design overvejer hvert af parret litiumionpolymerbatterier, der anvendes til Arduino og motorafskærmningen uafhængigt, fordi deres strømforbrug varierer. Mens motorskjold driver alle motorer ombord på robotstøvsugeren, fungerer Arduino-kortet som hjernen, der modtager impuls fra ultralydssensorerne og styrer motorskærmen. Et ekstra 12V batteri driver også sugeventilatoren, hvilket gør det samlede batteri, der driver robotten til 28,8V.

Designet

Chassisrammen er lavet af hårdt pappapir på grund af dens fleksibilitet og tilgængelighed. Arduino-mikrokontrolkortet er monteret på kabinettet og placeret i forhjulet for at give let adgang for andre interagerende komponenter. De fire ultralydssensorer er placeret 90° fra hinanden, mens blæseren skaber vakuum, der suger snavs. De to fejemaskiner roterer med og mod uret, for at samle snavs til støvsugningsområdet. Efter at alle komponenterne er samlet på rammen, og programmeringskoden blev uploadet, blev robotten derefter testet og fundet til at suge snavs effektivt og undgår forhindringer effektivt.

Robotten er 12 cm bred og 9 cm høj, hvilket gør det let at manøvrere. Den vejer kun ca. 1,5 kg, hvilket skyldes det lette batteri, papbaserede skraldespand og lille blæser. Maksimumvolumenet på skraldespanden er 0,14 l, hvilket er ret lille sammenlignet med andre avancerede støvsugere. Denne begrænsning pålægges på grund af blæserens lille diameter. Rengøringsmidlet kan om nødvendigt skaleres korrekt op.

Ydelsesevaluering af robotstøvsugeren

Ydelsen for den udviklede robotstøvsuger blev evalueret baseret på navigationseffektivitet, fejningsevne/effektivitet og strømforbrug inden for laboratorie- og kontormiljøer. Rengøringsevnen blev testet på et glat gulv, hvor tørt affald, såsom blanding af ris, stegte kassava-korn, mel (almindelige husholdningsfødevarer) og sand blev spredt. Robosugede dem efter to passager fra den ene ende af rummet til den modsatte væg, eller når en hindring blev stødt. Gulvet blev effektivt renset inden for et minut for gulve uden forhindringer. For dem med forhindringer tog det længere tid, fordi robotten skulle navigere dem.

Flere tests blev udført på kontorer og laboratorierum, og lignende resultater blev opnået. Mens den navigerede effektivt i disse områder, blev der observeret lejlighedsvis fejl på grund af lille forhindring. Det skal bemærkes, at den blev bygget til at forblive meget tæt på jorden, for at muliggøre mere sugning og detektere lille forhindring. Enhver forhindring, der ikke kunne detekteres, skal være højere end 1,5 cm, hvilket i det væsentlige ikke er en trussel mod robotstøvsugeren.

Affaldsspanden fungerede også effektivt, fordi den sugede snavs blev tilbageholdt uden at blive spildt af. Affaldsspanden er meget tilgængelig, hvilket gør den let til at tømme snavs og placere affaldsspanden. Den samlede forbrugte strøm er ~ 1102mA. For et batteri på 2200 mAh blev det beregnet, at rengøringsmidlet kunne rengøre effektivt i 2 timer, inden det genoplades. Dette er muligt, da de fleste strømhungrende komponenter (fejemaskiner, sugemotor) er slukket, når robotstøvsugeren lige initialiserer, sidder fast eller går i tomgang. Med denne kapacitet vil enheden blive brugt til kontor- og hjemmebrug, hvilket gør rengøring til en fuldstændig autonom pligt.

Udfordringer og anbefalinger

Rengøringskapaciteten er begrænset af skraldespandets volumen. Dette kan skaleres op forholdsmæssigt. Det tilrådes også et større pumpehjul med mere frigang mellem klingen og huset, da dette påvirker placeringen og hentningen af ​​skraldespanden. Motorskjoldet drives af to L293D IC; disse komponenter kan blive mere og mere opvarmede under drift, og derfor vil inkorporering af kølelegeme eller mere konventionelt kølesystem være gavnligt. Der er behov for flere sensorer til en storskala kapacitet, for eksempel en klipsensor i tilfælde af trapper. Endelig skal en dockingstation, hvor robotten kan genoplade sig selv, når dens batteri er tømt, blive inkorporeret for fuldstændig automatisering.

Du kan også tjekke ud vores andre støvsuger tests:

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

roborock s5 robotstøvsuger

I årenes løb er dens navigationsevner konstant forbedret, og appen er blevet renere og lettere at bruge. Hvis du vil have mest ud af pengene, er en mellemklasse Roborock som S5 Max, som sandsynligvis er det bedste valg.

Den har funktioner, som tidligere kun set på meget dyrere robotstøvsugere, som kortlægning, virtuelle barrierer og detektion af problemer. Dette er et af de eneste robotstøvsugere, der ikke løses ud på køkkenstrin, og det er sindssygt langvarigt batteri med op til 180 minutters batterilevetid. Støvbeholderen er også lidt større end gennemsnittet.

Xiaomi Roborock S6 MaxV robotstøvsuger RSD0177CE

For en robotstøvsuger, der er lidt billigere, kan også anbefales Roborock S6 MaxV. Den er designet specielt til kæledyrsejere med ReactiveAI, der bruger to stereoskopiske kameraer foran, til at identificere og undgå de mest frygtede robotstøvsugerhindringer, såsom piedestaler, strømskinner og ikke mindst dyr.

Den identificerede hver anden hindring nøjagtigt og undgår endda små bunker af Legos. Og med en sugekraft på 2,5 kPa, er den næsten dobbelt så kraftig som en almindeligt støvsuger; den sugede hundehår lige ud af vores tæppe med lav bunke.

Ecovacs Deebot T8 AIVI

 

De fleste robotstøvsugere konkurrerer i et overfyldt felt for at være trinvist mindre, hurtigere og mere kraftfuld. Deebot T8 AIVI fylder derimod så mange funktioner i en pakke, som den kan. Det er en robotstøvsuger og en moppe, har en mikrofon og er et Wi-Fi-aktiveret kamera, du kan navigere i og kigger på dit hus fra ankelhøjde. Det er ud over andre avancerede navigationsfunktioner, som hindringsidentifikation og muligheden for at tilpasse dit kort med virtuelle grænser, udpegede områder og flere etager.

Denne kraftfulde, sofistikerede robotstøvsuger har en lang batteritid og kan moppe og støvsuge i en enkelt passage. Men et Wi-Fi-aktiveret mobilkamera i dit hjem er et fristende mål for hackere. Appen sletter nogle gange omhyggeligt udformede kort og sensorerne sidder fast et par gange med køkkenstrin. Derudover advarer Deebot om at rengøre de følsomme støvsensorer med irriterende frekvens.

Robot sprzatajacy EUFY RoboVac G30 Verge czarny

 

Virksomheden lancerede for nylig en robotstøvsugersierie, der bruger lasernavigation. Den har ikke sofistikerede funktioner som virtuelle no-go-zoner i appen, og det er lidt ineffektivt. Det tog mellem 50 og 80 minutter at rense et lille hus; dyrere modeller slutter på 30 til 45 minutter. Men det har stadig Eufys lille, slanke formfaktor til at klemme under stramme pletter. Den stille app er attraktiv og nem at bruge, og den er ikke kompliceret. Den sidder ikke fast eller fortæller konstant at tørre dens sensorer af.

iRobot Roomba 675

 

Hvis alt hvad du ønsker er et budgetvakuum, der bruger bounce-navigation til ping-pong rundt i dit køkken efter middagen, har du nu en overflod af gode budgetmuligheder. iRobot Roomba 675 er meget kort, så den passer under de laveste skabe. Den har også en god batterilevetid og sidder ikke fast.

Indtil videre er iRobot Roomba 675 dog den mest effektive og mest overkommelige af de fleste. Batteriet holder rigtig lang tid i et budget-vac-mere end 100 minutter og den navigerer omkring de mest almindelige områder i huset.