Knivsliber Test 2024 → Se De 5 Bedte Knivslibere

Knivsliber test

BedstTest.dk Anbefaler

2024

bedsttest badge 5a
Professionelt resultat hver gang
Nem og sikker at håndtere
To typer keramiske slibestænger
Knivsliber test

Knivsliber test:Når man laver mad, er der ikke noget bedre end en kniv, der skærer igennem kødet eller grøntsagerne, som var det smør. Til gengæld findes der nærmest heller ikke noget værre under madlavningen, når det ikke er til at skære en tomat over, eller det er umuligt at skære senerne fra kødet fra. En skarp kniv er derfor alfa og omega for den gode oplevelse i køkkenet. 

Vil du gerne være sikker på, at du altid har en skarp kniv ved hånden i køkkenet, kan du med fordel investere i en knivsliber. Der findes mange forskellige typer på markedet, hvoraf det langtfra er dem alle, der er lige gode. For at gøre det muligt for dig at styre udenom de dårlige knivslibere, har vi lavet en knivsliber test, hvor kun de bedste knivslibere på markedet er med.

Det gør det muligt for dig i første omgang at vælge en knivsliber, der rent faktisk virker efter hensigten, og som giver dig en skarp kniv hver gang, du sliber den.

Zwilling knivsliber test – V-Edge

Zwilling knivskærper - V-Edge

Zwilling kan også det der med at lave gode knivslibere, der gør kniven skarp på et kort øjeblik. For med denne model får dine knive fornyet liv efter en hurtig tur i sliberen. Det gælder uanset, om du har europæiske eller asiatiske knive til at ligge i skuffen.

Det der kendetegner modellen her er, at den har to sæt vinkelstave til henholdsvis europæiske og japanske knive, en nem og sikker pull through-teknik samt at den holder kniven i den rette vinkel hele tiden.

Den kan derfor sagtens bruges af alle. Den nemme og sikre pull through-teknik sikrer nemlig, at du kan slibe kniven ved blot at trække kniven gennem de v-formede, keramiske slibestænger. Derudover sørger V-edge for, at kniven bliver holdt i den rette vinkel, så der hverken kommer fejl eller skader på bladet.

Endeligt kan slibestængerne bruges på alle fire kanter. De kan derfor bruges i mange år, inden de kræver en udskiftning.

Chef’s Choice knivsliber – 120 (bedst i test)

Chef's Choice knivsliber - 120

Den absolut bedste knivsliber i vores knivsliber test er modellen her fra Chef’s Choice. Det er nemlig en ganske effektiv knivsliber, der er ganske nem at bruge, fordi den er elektrisk. Du kan derfor på ganske få sekunder få en helt skarp kniv igen.

Med Chef’s Choice går man aldrig galt i byen, da de er kendt for at lave køkkenudstyr, der er innovativt, holdbart og meget funktionsdygtigt. Det er netop også, hvad der kendetegner knivsliberen her.

Knivsliberen er til kokke på alle niveauer (også dig hjemme i køkkenet) og kan anvendes til almindelig vedligeholdelse og en mere udførlig slibning. Den har 3 slibetrin. Skiverne i sliberen er desuden affjedrede, så du ikke kommer til at slibe dine knive for meget eller skævt.

Første trin sliber kniven ultra-skarp, andet trin laver en stummere vinkel ved æggen og beskytter dermed kniven mod bøjning, mens det tredje trin polerer kniven og rengør den for slibestøv.

Chef’s Choice knivsliber – 4633

Chef's Choice knivsliber - 4633

Har du bade asiatiske og europæiske knive til at ligge i skuffen, er denne knivsliber ganske ideel for dig. For denne knivsliber kan nemlig bruges til begge dele, uden at gøre skade eller lave fejl på knivene.

Fordi den er så alsidig i brug, er den god til kokke på alle niveauer, som sætter pris på at have skarpe knive i køkkenet og en knivsliber, der kan levere det gang på gang. Den kan både bruges til helt almindelig vedligeholdelse, ligesom den også kan bruge til den helt store omgang, hvor knivene virkelig skal slibes skarpe og fine.

For at undgå skader eller skævheder på kniven, er den udstyret med affjedrede skiver. Det afgørende ved denne er, at den har tre ridser, hvoraf de to af dem har samme funktion til enten europæiske eller asiatiske knive.

På den første ridse bliver den rette vinkel på kniven dannet, hvilket er 15 grader på asiatiske knive og 20 grader på vestlige. På andet trin finsliber og polerer den æggen, så den bliver helt skarp og holdbar. Ridserne er med diamanter og beholder derfor formen.

Anysharp Pro Original knivsliber test

Knivsliber - Anysharp

Anysharp Pro Original er en noget billigere knivsliber sammenlignet med de øvrige i vores knivsliber test. Den er rigtig godt egnet til dig, der laver helt almindelig mad i køkkenet, og derfor ikke laver noget gastronomisk i køkkenet hver eneste dag.

Det smarte ved denne knivsliber er, at det ikke er nødvendigt at holde den fast til underlaget med hånden. For den er nemlig udstyret med en PowerGrip sugekop, som fastgør knivsliberen til enhver glat og flad overflade. Den behøver kun et blidt tryk for at sidde fast på bordet.

Knivsliberen sliber alle køkkenknive meget sikkert og er egnede til de hærdede stålknive og kokkeknive. Den kan dog også godt slibe savtakkede knive såsom brødknive. Alt i alt er denne derfor rigtig fin at have stående i køkkenet.

Global knivsliber test H-220GB Shinkansen

Global – Knivsliber

Global er et rigtig fint mærke, når det kommer til køkkenudstyr og knivslibere. Med denne model får du en ganske udmærket knivsliber til en rigtig god pris. Den egner sig især rigtig fint til dig, som laver mad hver dag derhjemme, men hvor det ikke er nødvendigt at slibe kniven hver gang efter brug.

Modellen her er vinklet således, at den passer til anbefalingerne for slibning af japanske knive. Den fungerer ved, at du fylder kammeret med vand, da det renser stenene og forhindrer opvarmning af metallet. Herefter skal du trække knivbladet lodret frem og tilbage gennem den hvide sten. Det skal du gøre 7-8 gange.

Det samme gør du i den lyserøde sten, hvorefter du vasker kniven af i hånden. Den er bedst til Global knive, men kan også bruges til alle former for knive med et glat blad.

Den er ikke særlig stor i størrelsen, og kan derfor sagtens stå fremme på køkkenbordet eller stilles ind i et køkkenskab. Den er god og nem at holde ved under slibningen.

Hvorfor købe en knivsliber?

Mange af os har en eller flere knive til at ligge i skuffen eller stående i knivblokken – og ofte er de mere eller mindre sløve. Det skaber som regel frustrationer eller direkte uheld, fordi kniven ikke kan skære godt nok igennem og derfor heller ikke tager fat. Det er der ingen grund til, når det ikke kræver mere end knivsliber at ændre på dette.

Som du kan se i vores knivsliber test, findes der flere forskellige slags af både manuelle og elektriske knivslibere. Hvad der er den bedste for dig, kommer helt an på hvad dit behov er, samt hvilken type knive du har liggende i din skuffe. Læs derfor gerne grundigt om knivsliberne i vores test, så du er sikker på at købe den rette hjem til skuffen.

Hvilke fordele og ulemper er der ved en knivsliber?

Som du kan se, findes der mange forskellige knivslibere på markedet, hvor det er muligt at køre kniven igennem og få en skarp kniv efter det. De fås i forskellige prisklasser, hvoraf de højeste prisklasser er beregnet til semiprofessionelle i et køkken. Men er du i tvivl om, hvorvidt en knivsliber er det helt rette til dig og dine knive? Og vil du derfor gerne vide, hvad fordelene og ulemperne er? Dem får du herunder.

Fordele ved en knivsliber

Noget der er helt fantastisk ved en knivsliber er, at den kan slibe og rette æggen på knive af blødere stål. Nogle af modellerne kan også slibe og rette æg på knive lavet af hårdt stål. Desuden kræver det ikke meget øvelse at bruge en knivsliber, ligesom det kun tager et øjeblik at gøre det, når det er blevet nødvendigt igen.

Ulemper ved en knivsliber

Ulempen ved knivslibere er, at priserne på dem varierer rigtig meget, hvilket også gælder for kvaliteten og den vinkel, som knivsliberen er lavet til. Det gør det svært som forbruger at finde den helt rette knivsliber, da man risikerer at købe en, som ikke passer til den vinkel, som ens kniv har. Vi har dog forsøgt at finde knivslibere, der passer til den type af kniv, som langt de fleste danskere har liggende i skuffen. Du går derfor ikke galt i byen ved at købe en af de knivslibere, vi har nævnt i testen her.

Hvor ofte skal en kniv slibes med en knivsliber?

Der er meget stor forskel på, hvor ofte det er nødvendigt at slibe kniven med en knivsliber. Spørger du en kok, vil han sige, at du skal gøre det hver eneste dag for at holde kniven skarp nok til at skære kød og grøntsager dagen lang. Men bruger du ikke en kniv lige så meget eller lige så ofte som en kok i et professionelt køkken, er det nok at slibe din kniv en gang om ugen. Der skal ikke meget længere tid til, at kniven igen begynder at føles en anelse sløv.

Vil du derfor gerne have følelsen af en skarp kniv, hver gang du går i køkkenet, bør du gøre det til en vane at slibe kniven hver uge. Det synes måske af meget, men da det ikke tager meget mere end et øjeblik, er det godt givet ud. Særligt når man tænker på, hvor mange frustrationer, du ender med at slippe for ved at slibe dine knive regelmæssigt.

Er du typen, der nemt glemmer at slibe knivene, fordi du har så meget andet at tænke på, er det bare at finde en fast plads til den i køkkenet, så den er nem at finde frem, når det igen er tid til en god omgang slibning..

Er en dyr knivsliber den bedste knivsliber?

Når det kommer til knivslibere, er der som sagt meget stor forskel i kvaliteten på dem. Derfor er en af de dyre knivslibere også en af de bedste i vores knivsliber test. Det ville være skønt, hvis man kunne nøjes med en billig knivsliber, men du vil desværre ret hurtigt kunne mærke det på kvaliteten. Det vil være langt sværere at få den skarp, ligesom den nok heller ikke sliber helt optimalt i forhold til vinklen.

Vi anbefaler derfor på det kraftigste, at du finder en knivsliber, der er i den lidt dyrere ende, så du er sikker på at få et godt produkt med dig hjem i køkkenet. Vi er ret sikre på, at du vil blive rigtig glad for det.

Læs derfor gerne yderligere om specifikationerne hos forhandlerne, vi har linket til, da det sikrer, at du får købt en knivsliber, der fungerer rigtig godt til dine knive og dit behov.

Kommer knivsliberne på tilbud?

Vi har gjort vores bedste for at finde forhandlere, der tilbyder ovenstående knivslibere til så billige priser som muligt. Men synes du alligevel ikke, at det er billigt nok, kan du naturligvis tjekke, om de lige nu er på tilbud. For det skal de helt sikkert nok komme på et tidspunkt.

Er de det ikke lige nu, kan du altid vende tilbage til testen her og tjekke op på priserne igen. Dog vil glæden ved at bestille en knivsliber hjem i dag frem for en måned være langt større end besparelsen, da du slipper for at stå med sure miner i dit køkken, fordi du igen har skåret dig på grund af, at kniven var sløv og ikke kunne skære igennem. Det betyder meget mere, end hvad du lige går og regner med. I hvert fald hvis du bruger mange timer hver uge i dit køkken for at tilberede mad.

Alternativt kan du prøve at skrive til de enkelte forhandlere og spørge, om du kan forhandle om prisen. Det kan ske, at de siger ja, og du dermed er heldig at spare nogle hundrede kroner. Har du modet til det, er det i hvert fald forsøget værd.

Køb en knivsliber bedst i test hjem til køkkenet i dag

Bliv dine frustrationer i køkkenet kvit med en god og funktionel knivsliber fra vores knivsliber test. Vi kan særligt anbefale vores knivsliber bedst i test, som virkelig er god til at slibe knivene uden at skade dem eller lave fejl på dem – også til dig som måske godt kan lide at stå flere timer i køkkenet hver dag for at lave gastronomisk eller ekstra velsmagende mad.

Når du først får købt en knivsliber fra testen her, vil du opdage, at den kommer til at være ganske uundværlig. For det er virkelig en anden oplevelse at få lov til at stå og lave maden med helt skarpe knive. Det går meget hurtigere, er nemmere og får udskæringer til at være pænere.

Du kan stole ganske trygt på, at knivsliberne i vores knivsliber test alle er i rigtig god kvalitet og holder det, de lover. Vi har nemlig selv gennemgået den på kryds og på tværs og sikret os, at det andre uvildige tests siger, også holder stik i virkeligheden. Når du først har fundet en knivsliber, du godt kan lide i vores test, er du kun ganske få klik fra at få den hjem i dit køkken. For når du har klikket dig videre til forhandleren, er det bare at klikke den i kurven og betale for den – så går der kun ganske få dage, til du står med den i hænderne og kan få knive, der skærer gennem alt, som var det smør. Det er ganske fantastisk!

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Quttin - Elektrisk Knivsliber

Sidste knivsliber i vores knivsliber test er produktet her fra Quttin. Det er ikke noget hverken populært eller kendt mærke. Men det betyder ikke, at du får en knivsliber, der er mindre effektiv. Tværtimod leverer denne knivsliber rigtig godt i vores test – og at den så er ret billig, er jo blot endnu et plus for dig som forbruger.

Ligesom mange af de andre i vores knivsliber test er denne elektrisk. Det betyder, at du kan få en skarp kniv på bare et øjeblik, uden du selv behøver gøre særlig meget. Det er vitterligt bare at trykke på en knap, og så går der ikke længe, før du igen har en kniv, der kan skære gennem grøntsager og kød.

Det er en meget lille knivsliber, som er nem at gemme væk i køkkenet eller et køkkenskab.

OBH Nordica knivsliber SharpX

Næste på listen i vores knivsliber test er OBH Nordica SharpX knivsliber. Det er en elektrisk knivsliber, der formår at slibe med et perfekt resultat hver eneste gang. Du kan derfor trygt regne med, at din kniv bliver som ny på et ganske kort øjeblik.

Det særlige ved denne knivsliber er, at den har et patenteret slibesystem med 20 keramiske stave, som sikrer den bedst mulige slibning. Den passer til alle knive, bortset fra de savtakkede, og kan derfor sagtens bruges, uanset hvilken type af kniv, du har liggende hjemme i skuffen.

Designet på knivsliberen gør det meget nemt at benytte den til at slibe kniven, da den står fast. Du kommer derfor ikke til at stå og fumle med den. Du kan desuden sagtens have den stående på køkkenbordet, da designet er diskret og moderne.