Kummefryser Test 2024 → Se De 1 Bedste Kummefrysere

kummefryser

Overvejer du at købe en ny kummefryser, men er du i tvivl om, hvilken du skal vælge? Så er du endt det helt rette sted. Her på siden har vi nemlig sat os for at finde de bedste kummefrysere lige nu og her. Resultatet af denne indsats kan du se nedenfor, hvor du vil blive præsenteret for en række udvalgte modeller, som vi mener er anbefalelsesværdige.

På den anden side af nedenstående liste over de bedste kummefrysere, kan du finde meget mere information om frysere generelt, hvordan du kan spare penge på en kummefryser, hvilken type fryser du skal vælge, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med købet og så videre.

Vi har for alvor lagt os i selen for, at du bliver en ekspert i kummefrysere, hvis du læser hele vejen igennem her. Hvis du blot er på udkig efter lidt inspiration til, hvilken model du skal vælge, så kan du nøjes med blot at kigge på vores gode forslag nedenfor. Her præsenterer vi nemlig kort de enkelte kummefrysere, og har naturligvis også sørget for at linke ind til en troværdig forhandler, hvor du kan gennemføre købet med det samme, hvis det bare skal gå stærkt.

God fornøjelse!

Scandomestic WB301W – Kummefryser med mest valuta for pengene

Scandomestic WB301W

 

Den sidste kummefryser, som vi vil anbefale i denne omgang, er Scandomestic WB301W. Det er nok den model, hvor du får mest værdi for dine penge, da du her kan se frem til hele 292 liters fryseplads, samtidig med at både støjniveau og energiforbrug er på et nogenlunde respektabelt niveau. Det gælder alt sammen til en skarp pris, som gør denne model til et attraktiv valg for dig, der gerne vil have meget for din penge.

Kunderne er begejstrede for modellen, og den har fået 5 stjerner fra op til flere glade kunder. Bland andet skriver en af anmelderne, at kummefryseren er af høj kvalitet og, at vedkommende er en yderst tilfreds kunde. Så kan det vist ikke siges meget mere klart og tydeligt end det.

Specifikationer

FarveHvid
Længde1055 mm
Højde835 mm
Bredde735 mm
Kapacitet292 liter
EnergimærkeF
Årlig energiforbrug286 kWh
Støjniveau41 dB(A)

 

Sådan finder vi de bedste kummefrysere

Det var vores liste over de bedste kummefrysere, og den er heldigvis ikke bare taget ud af den blå luft – nærmest tværtimod. Listen består nemlig af vinderne af en omfattende ”datakonkurrence”. Vi har nemlig indsamlet data om en lang række forskellige kummefrysere, der er til salg i Danmark. Det er data som eksempelvis tekniske specifikationer, energiforbrug, støjniveau, priser og ikke mindst forbrugeranmeldelser.

Alt dette blevet samlet og sammenlignet på kryds og tværs. Her har vi især lagt vægt på, hvad forbrugerne har at sige om de enkelte modeller, men også valuta for pengene har spillet en stor rolle. De bedste kummefrysere på listen er lidt en blandet flok; her ser vi både den fryser, der har klaret sig bedst på tværs af de forskellige parametre, og vi ser de frysere, der klarer sig rigtig godt i enkelte kategorier.

Vi har altså ikke selv haft hver enkelt kummefryser til test, hvilket vi har det okay med. Vi har nemlig ikke de tekniske kompetencer eller for den sags skyld ressourcerne til at teste så mange forskellige produkter. Til gengæld er vi super skarpe og rutinerede i sammenlign af data og udvælgelse af top-performere den vej rundt.

Køb kummefryser på tilbud

Hvidevarer har aldrig rigtig været billige – især fordi det ofte er en af de ting, som man bare helst ville undvære at bruge penge på. Når det så er sagt, så er det i dag nemmere at finde en billig kummefryser end nogensinde før, fordi elektronik og hvidevarer bare bliver billigere og billigere.

Men det er stadig de færreste, der ynder at bruge mange penge på at anskaffe sig en ny fryser til kælderen, garagen, bryggerset eller hvor man nu ellers har sin kummefryser stående. Derfor kan det være en udmærket idé at holde lidt øje med muligheden for at købe en kummefryser på tilbud.

Det er heldigvis en af de varekategorier, som vi regelmæssigt ser i tilbudsaviserne. Derfor vil du typisk også kunne være heldig at finde i hvert fald en af ovenstående kummefrysere på tilbud nærmest uanset hvornår du klikker dig videre.

Skulle dette ikke være tilfældet, så skulle det undre os, hvis ikke du kan finde den helt rette kummefryser på tilbud inden for et par uger eller sågar blot et par dage. Det er nemlig sådan det foregår i denne verden; der er altid tilbud. Nogle gange kan du spare mange hundrede kroner, og andre gange er det nogle lidt mindre besparelser – men det hele er værd at tage med.

Hvad er en kummefryser?

Nu har vi talt rigtig meget om kummefrysere, men hvad er det egentligt for en størrelse? Det er et helt fair spørgsmål at stille, for der er op til flere forskellige typer frysere, og hvis ikke det er et område, man har befærdet sig lidt i, er det forståeligt nok, at man ikke har 100 procent styr på de forskellige begreber.

En kummefryser er så at sige en traditionel fryser. Hovedkendetegnet er, at fryseren har et låg i stedet for en dør. Det vil sige, at du åbner fryseren oppefra og kigger ned i fryserummet. Mange forestiller sig ofte, at en kummefryser er stor, og at man nærmest kan vælte ned i den.

Det er da heller ikke helt forkert, fordi mange kummefrysere er et store. Men det behøver ikke nødvendigvis at være sådan. Som du kan se på listen over de bedste kummefrysere, så kommer de i meget forskellige størrelser.

Alternativet til en kummefryser vil typisk være et fryseskab eller en skabsfryser. Det er kendetegnet ved at have en dør i stedet for et låg, og dermed åbner man fryseren ligesom man typisk vil åbne et køleskab. Det er en lidt nyere type af fryser, men også ganske populær.

Kummefryser vs Fryseskab: Hvad skal man vælge?

Nu har vi styr på, hvad en kummefryser er og hvad et fryseskab er. Spørgsmålet er så blot, om man skal vælge den ene eller anden type af fryser. Der er ikke et entydigt svar, da det afhænger rigtig meget af, hvilke behov og krav man har til sin fryser.

Et fryseskab rummer typisk ikke lige så meget som en kummefryser, men til gengæld er det ofte lidt mere organiseret med hylder, skuffer og lignende (som du kender det fra dit køleskab). Det betyder, at det er nemmere at holde et overblik og komme til de ting i fryseren, som man har behov for. Det er ligeledes værd at bemærke, at fryseskabe typisk er en smule dyrere end kummefrysere.

Udover at du kan få en god og billig kummefryser, så har den naturligvis den fordel, at den ofte kan rumme rigtig meget – både i mængde og størrelse. Køber du eksempelvis hjortekød eller har du fået kødet fra en halv ko, kan det hurtigt blive problematisk at opbevare det i et fryseskab. Her vil en kummefryser være væsentlig bedre egnet.

De fleste kummefrysere kommer dog også med kurve og lignende, som man kan bruge til at organisere indholdet med. Derfor behøver de heller ikke at være meget mere uoverskuelige end et fryseskab.

Vær forsigtig ved køb af brugt kummefryser

Mange overvejer at købe en brugt kummefryser, fordi de her får muligheden for at spare lidt penge. Realiteten er dog, at man ofte ikke sparer sig selv for ret mange meget. Udviklingen af hvidevarer går efterhånden så stærkt, at en kummefryser ikke skal være ret brugt, før den er forældet.

Den kan givetvis stadigvæk fryse, og det er jo naturligvis det vigtigste. Men som regel vil en brugt kummefryser have et væsentlig højere energiforbrug end en nyere model, og dermed kommer du hurtigt til at betale det, du har sparet på indkøbsprisen tilbage i øget strømforbrug.

Det er ligeledes vigtigt at være opmærksom på, at man typisk ikke har garanti på en brugt kummefryser. Det vil sige, at hvis der er noget, der skulle gå i stykker eller lignende, så er det surt show. I så fald kan det ofte ikke betale sig at reparere på fryseren, da det i mange tilfælde vil være lige så dyrt som at anskaffe sig en ny kummefryser.

Dermed ikke sagt, at en brugt kummefryser altid er et håbløst køb. Vores anbefaling er blot, at du er lidt forsigtig – eller nærmere grundig – i forbindelse med dit brugtkøb.

En billig kummefryser kan være et bedre valg

Vi vil dog gerne slå et slag for, at det måske kan være bedre at købe en billig kummefryser i stedet for en brugt model. Typisk vil vi ikke anbefale de billigste modeller, simpelthen fordi de ofte har et værre strømforbrug og ikke de samme egenskaber og kvalitet, som nogle af de dyrere modeller.

Men nu var vi inde på det med, at udviklingen indenfor hvidevarer går utroligt stærkt. Det betyder også, at selv de billigste kummefrysere i dag ofte er bedre end de gamle kummefrysere; især, når man kigger på strømforbruget.

Vores anbefaling er derfor, at du i hvert fald undersøger muligheden for at købe en ny, men billig kummefryser i stedet for en brugt model, hvis du er fastsat på, at din nye fryser ikke må koste for meget. Det vil ofte være et valg, der kan tjene sig selv hjem i form af et lavere strømforbrug, længere holdbarhed og så videre.

Her er hvad du skal være opmærksom på, når du køber en kummefryser

Når nu du er på vej ud for at investere i en kummefryser, så er der nogle ting, som du bør være særligt opmærksom på i forbindelse med din beslutningstagen. Det forholder sig nemlig sådan, at det sjældent er den første, der også er den bedste.

Vores anbefaling er, at du på forhånd tager stilling til hver af nedenstående punkter, så du helt og holdent er klar over, hvad det er du søger, inden du tager ned til din lokale hvidevareforhandler eller begynder at kigge rundt på internettet.

På den måde er der større sandsynlighed for, at du holder dig inden for dit budget og at du køber en kummefryser, som du er tilfreds med – og det er vel det overordnede mål.

Størrelse og rummelighed

Det kan være umådeligt irriterende, hvis man løber tør for fryserplads. Men det kan også være et irritationspunkt, hvis man har fået købt sig en fryser, der er alt for stor til rummet, som den står i. Der er ligeledes heller ingen grund til at købe en fryser, som man aldrig får fyldt op, for så bruger man jo blot energi på at nedkøle et større rum end højst nødvendigt.

Der er altså ingen tvivl om, at størrelsen på din kummefryser er vigtig. Du bør derfor på forhånd tage stilling til, hvor stor din fryser skal være. Her tænker vi både på de udvendige mål (hvor meget må fryseren fylde i rummet?) og de indvendige mål (hvor rummelig skal fryseren være?).

Vores råd er, at hvis du er i tvivl, så vælg en kummefryser med lidt større kapacitet end du reelt set regner med at skulle bruge. På den måde risikerer du ikke at stå med en fryser, hvor der ikke er plads til at nedfryse den mørbrad, som du lige har købt på tilbud eller den jordbærgrød, som du lige har brugt timer på at koge.

Energiforbrug

Energiforbruget er umådeligt vigtigt, når du køber en kummefryser. Det er nemlig det, der afgør, hvor meget det kommer til at koste dig om året at have fryseren kørende. Vi er heldigvis så godt stillet her i landet, at alle hvidevarer kommer med et datablad, som er en lille oversigt over, hvor effektiv maskinen er.

I dette tilfælde, hvor der er tale om en kummefryser, er det især én ting, som du skal holde øje med; bogstavet. Fryseren vil være mærket med et bogstav mellem A og G, og jo før i alfabetet bogstavet fremgår, jo lavere er fryserens strømforbrug.

Du bemærkede måske i listen over de bedste kummefrysere, at en af modellerne var ratet som D. Det betyder i bund og grund, at det er meget effektiv og altså bruger væsentlig mindre strøm end en model, der er ratet til et G.

Det valg, som du foretager her, kommer til at oversætte direkte til kroner og øre henover hele perioden, hvor du ejer kummefryseren. Det er derfor også et område, der er værd at tage stilling til på forhånd; vil du gå efter den mest effektive kummefryser, der også opfylder dine andre behov, eller har du det okay med at betale lidt mere i strømforbrug, hvis du kan spare nogle penge på købsprisen?

Pris

Og nu vi taler om købsprisen; den er også fin at overveje inden, at du går ud og investere i din nye kummefryser. Det er fint at lægge et budget forud for handlen, så du ikke kommer til at købe noget der er dyrere end du reelt set har råd til, men også så du ikke køber noget, der er billigere end du har råd til, men som i realiteten ender med at koste dig mere på grund af højt strømforbrug.

Priserne på kummefrysere ændrer sig naturligvis løbende, men du kan som hovedregel finde modeller, der koster alt mellem 1.000 kroner og 7.000 kroner. Det er altså noget af et spænd, og det er ikke nødvendigvis altid de dyreste kummefrysere, der også er de bedste, ligesom det heller ikke nødvendigvis er de billigste, der er værst.

Generelt set er man dog rimelig sikker, hvis man placerer sig et sted midt i mellem, da man her vil kunne finde nogle oprigtigt gode kummefrysere, som giver god værdi for pengene. Du vil også se, at en overvejende del af de kummefrysere, som vi præsenterede øverst på siden, er prissat i et ”middel”-leje.

Udseende

Ovenstående punkter er uden tvivl de vigtigste ud fra et rationelt synspunkt, men det er også vigtigt at være bevidst om, at man skal kunne lide udseendet på sin kummefryser, hvis den står et sted, hvor man kommer til at kigge på den regelmæssigt.

Generelt set vil mange mennesker placere deres kummefryser et sted, hvor den ikke umiddelbart ses i hverdagen; og ofte slet ikke af gæster. Derfor er udseendet ikke nødvendigvis noget, som du behøver at gå efter, men vi anbefaler, at du tager stilling til, om det betyder noget for dig.

Kummefrysere er typisk rimelig ens at se på, og der er ikke meget forskel på deres udseende, som det eksempelvis er tilfældet for køleskabe, mikroovne og lignende. Der kan dog være små forskelle, og hvis det er noget, som du vægter højt, så brug lidt tid på at finde en eller flere modeller, som du kan lide udseendet på.

Køb din kummefryser online og spar penge

Der er rig mulighed for at købe en kummefryser i fysiske butikker rundt omkring i landet, men vores anbefaling går faktisk på, at du køber din fryser på internettet i stedet. Ved at købe en kummefryser online kan du nemlig ofte være heldig at spare nogle penge. Dermed bliver en online kummefryser til en billig kummefryser.

Årsagen til, at det ofte er billigere at handle på nettet, bunder i noget så simpelt, som at online forhandlere ofte har lavere omkostninger. De betaler ikke for dyre butikslokaler rundt omkring i landet, men kan i stedet nøjes med at have et lager, hvor huslejen pr. kvadratmeter ofte er væsentlig lavere, samtidig med at de kan sælge til hele landet eller hele verden for den sags skyld.

Disse besparelser samt øget konkurrence med alle de andre online forhandlere kommer typisk dig til gode som kunde i form af lavere priser, attraktive handelsbetingelser og lignende. Derfor er det også bare med at gribe muligheden, når du har den.

Når det så er sagt, så er der flere af de forhandlere, som vi linker til her på siden og i nogle af vores andre artikler, der også har fysiske butikker. Det kan være forhandlere som Skousen, Elgiganten og lignende. Her kan der dog fortsat være fordel i at bestille din kummefryser online; så er du nemlig sikker på, at den står klar til dig, når du henter den i butikken. Du kan også slippe for at hente den selv og få den fragtet hjem.

Kummefryser test: Se listen over de bedste kummefrysere

Det var alt, hvad vi havde at sige om kummefrysere for denne gang. Men inden, at vi runder helt af, vil vi gerne kort præsentere dig endnu engang for listen over de bedste kummefrysere i test. Det er de samme modeller, som vi introducerede i starten af artiklen, men det er efterhånden længe siden nu, så en genopfrisker er nok ikke helt ved siden af.

Derfor får du her listen over de bedste modeller i vores kummefryser test:

  • Electrolux LCB3LF38W0
  • Beko HS22340
  • Whirlpool WHS1021
  • Blomberg FRM1992N
  • Scandomestic WB301W

Hvis du vil læse mere om de enkelte modeller kan du bare scrolle op øverst på siden, hvor vi har beskrevet dem kort og gjort det nemt for dig at sammenligne specifikationer og klikke dig direkte ind til troværdige forhandlere.

Tak fordi du læste med!

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Whirlpool kummefryser WHS1021

 

Whripool WHS1021 vinder her prisen som den bedste billige kummefryser. Det gør den i høj grad fordi den er rigtig billig. Men også fordi der er så mange kunder, der har købt modellen her, som er utroligt tilfredse med den. Faktisk har den i skrivende stund score 4,5 ud af 5 stjerner baseret på hele 140 anmeldelser.

Med sin kapacitet på 99 liter, er det ikke modellen her, som vinder nogen præmier for dens rummelighed. Men hvis ikke dit behov for fryserkapacitet er synderligt højt, så er det ingen grund til at lade sig afskrække; nærmest tværtimod.

Den kompakte størrelse gør, at det her er det oplagte valg til dig, der ikke har så meget plads, men savner en billig kummefryser, hvor du kan få plads til dine frostvarer.

Specifikationer

FarveHvid
Længde527 mm
Højde860 mm
Bredde569 mm
Kapacitet99 liter
EnergimærkeF
Årlig energiforbrug211 kWh
Støjniveau41 dB(A)

Blomberg FRM1922N

Hvis du gerne vil have en støjsvag kummefryser, så kan du overveje at købe Blomberg FRM1992N. Med et støjniveau på blot 39 decibel, larmer den væsentlig mindre end nogle af de andre modeller her på listen over de bedste kummefrysere.

Samtidig får du en model, der er kompakt, men fortsat rummer 104 liter. Den passer derfor, ligesom kummefryseren ovenfor, til de små hjem, hvor der ikke er meget plads, men hvor man stadig har brug for godt med fryseplads.

Det er værd at pointere, at modellen her også har fået gode anmeldelser, og at der blandt andet er en kunde, der har skrevet, at vedkommende er ”rigtig glad for den” efter en måneds ejerskab. Her bliver den ikke rost for noget specielt, men det nævnes, at det er en ”fin lille kummefryser, der gør hvad den skal”.

Specifikationer

FarveHvid
Længde537 mm
Højde860 mm
Bredde585 mm
Kapacitet104 liter
EnergimærkeF
Årlig energiforbrug213 kWh
Støjniveau39 dB(A)

 Beko HS22340

Beko HS22340 er en lidt mindre kummefryser, men til gengæld er den væsentlig mere energieffektiv. Den bruger næsten halvt så lidt strøm som modellen fra Electrolux, og så er det i øvrigt også en af de mest støjsvage kummefrysere, som vi anbefaler her.

Modellen er super smart og har blandt andet en såkaldt ProSmart Inverter Compressor. Det lyder teknisk og det er det også, men idéen er ret simpel. Det er nemlig en teknologi der sørger for, at fryseren ikke taber temperaturen, når du åbner for låget, i samme grad som ved andre frysere.

Det er smart fordi det betyder besparelser for dig, når elregningen kommer – og det er da noget, der er til at tage og føle på.

Specifikationer

FarveHvid
Længde1101 mm
Højde860 mm
Bredde725 mm
Kapacitet230 liter
EnergimærkeD
Årlig energiforbrug168 kWh
Støjniveau39 dB(A)

Electrolux kummefryser LCB3LF38W0

Electrolux LCB3LF38W0 er ikke den mest energieffektive kummefryser og den støjer også lidt mere end de andre modeller på listen her, men til gengæld er det, med dens 371 liters frysekapacitet, den absolut største kummefryser som vi anbefaler i denne omgang.

Dertil er den fornuftigt prissat, og den har et væld af smarte funktioner, som blandt andet tæller indvendig LED-belysning, en såkaldt LowFrost-teknologi, der reducerer mængden af rimdannelse og så har den selvfølgelig også en alarm, der sikrer, at du opdager det, hvis ikke den er ordentlig lukket. Dertil er der et væld af andre smarte løsninger, som alt i alt gør denne model til en af de bedste kummefrysere på markedet.

Kunderne er da også vældig tilfredse med modellen her og har givet den 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Her bliver kummefryseren blandt andet rost for at den er stille (trods det lidt højere støjniveau end for de øvrige modeller på listen her), ligesom belysningen i fryseren også får pæne ord med på vejen.

Specifikationer

FarveHvid
Længde1300 mm
Højde845 mm
Bredde700 mm
Kapacitet371 liter
EnergimærkeF
Årlig energiforbrug318 kWh
Støjniveau45 dB(A)
Populære Tests