Plænerens Test 2024 → Se De 3 Bedste Plænerensere

Bedste Plænerens

En smuk græsplæne er mange haveejeres ultimative stolthed. Men man kommer i de fleste tilfælde ikke sovende til en smuk og frodig grøn græsplæne uden hverken ukrudtsplanter eller mos. En græsplæne der er fuld af små blomster kan være et smukt syn, men det er som oftest ikke det de fleste haveejere stiler efter.

Vi har gennemgået markedet for, at se på hvilke muligheder du har for at få den bedste plænerens til din græsplæne. Vi er kommet frem til, at du overordnet har 3 muligheder, hvis du gerne vil bekæmpe ukrudt og mos i din græsplæne og samtidig give den de bedste vækstbetingelser.

Vi kigger på plænerens i form at et sprøjtemiddel, der fjerner ukrudtsplanter fra plænen. Vi kigger også på plænedress eller topdressing, som det også hedder, når du fornyer det øverste jordlag i plænen og sidst men ikke mindst, så kigger vi på plæneklippere med indbygget plænelufter og mosfjerner.
Du kan også se nærmere nogle af de bedste robotplæneklippere på markedet, så sikre du, at dit gras altid bliver vedligeholdt – om du har tid eller ej.

Vi håber, vi kan være med til at guide dig i den rigtige retning, når du skal finde den bedste plænerens til din plæne.

Trim Toxan plænerens

Trim Toxan plænerens

Hvis din græsplæne er fuld af mælkebøtter og kløverblomster og du drømmer om en græsplæne, der står helt grøn uden nogen uønskede gæster, så er der kun to ting at gøre. Du kan vælge at acceptere, at sådan er naturen og at de små blomster i din græsplæne er med til at sikre et rigt insekt og fugleliv i vores haver. Kan du ikke acceptere at dele din plæne med nogen, så kan Trim Toxan klare problemet for dig og give din græsplæne en grundig plænerens.

Sådan opnås den bedste effekt med Trim Toxan plænerens

For at give Trim Toxan plænerens de mest optimale muligheder for at få bugt med ukrudtet i din græsplæne, så opfordre producenten til, at du benytter plænerens i sommermånederne, hvor græsset er i vækst. Altså ikke efter den 1 september og ikke før 1 maj. Dette er selvfølgelig kun vejledende.

Hvis du vil have den største virkning af din plænerens, så kan du med fordel gøde din græsplæne med almindelig plænegødning ca 2 uger før, du vil give plænen plænerens. Det sikrer, at dit græs er sundt og vokser af fuld kraft, så det er parat til at tage over for de små huller, der bliver hvor ukrudtsplanterne dør. På den måde kommer din græsplæne sig hurtigere og du får et bedre resultat.

Det anbefales også, at du ikke klipper dit græs en lille uge op til, at du vil give din plæne plænerens.

Plænerens og nyanlagt græsplæne

Hvis du har en ny anlagt græsplæne, så kan du være uheldig, at græsset har fået konkurrence fra ukrudt. Dette kan ikke altid undgås selv om du har gjort din jordforberedelse grundigt. De fleste ukrudtsfrø er luftbårne og kan komme langvejs fra.

Hvis du lige har anlagt din græsplæne så skal du vente mindst 4 – 6 måneder inden du giver den plænerens ellers risikere du at svitse de unge græsplanter og det er jo ikke meningen.

Trim Toxan plænerens virker mod:

 • Bellis
 • Vejbred
 • Kløver
 • Mælkebøtter
 • Pengebladet (krybende fredløs)
 • Hønsetarm
 • Almindeligt fuglegræs
 • Andet ukrudt

Producenten gør opmærksom på at Trim Toxan har begrænset effekt mod ukrudtsplanten Ærenpris.

Champost plænedress

Plænedress fra Champost

Hvis du synes, din plæne ser ud til at trænge til lidt ekstra næring, så kan du med fordel give det en topdressing med Clampost plænedress. Champost plænedress består af harpet muld, finkornet sand og Champost Jordforbedring. Tilsammen giver dette de bedste vækstbetingelser for dit græs. Hvis du har planer om at efterså, så kan du med fordel gøre det i forbindelse med, at du giver din plæne topdressing. Den nye vækst vil spire hurtigere og vokse kraftigere.

Champost plænesdress mange fordele

Der er mange fordele ved at sørge for at holde din plæne sund. Det kræver nemlig meget mindre arbejde at vedligeholde en græsplæne, end det gør enten at skulle nyanlægge den og vente på, at græsset gror tilbage eller at skulle kæmpe mod en overmagt af ukrudtsplanter i plænen.

Clampost plænedress indeholder komposteret hestemøg, som tilføjer en eksplosion af næring til din plæne. Det er samtidig en helt naturlig gødningsform.

Når du giver din græsplæne plænedress fra Champost, så vil du opleve at græssets vækstbetingelser forbedres synligt. Græsset opnår den ønskede mørkegrønne farve, der viser at græsset er fuld af kraft og saft. Når græsset er i god vækst, så kan det også lettere danne en helt tæt måtte, som ikke så let tilbyder groplads til ukrudtsplanterne.

Hvis du døjer med mos i din græsplæne, så kan du også med fordel bekæmpe det ved, at give græsset de bedste betingelser. Både ved at gøde din plæne og give den plænerens, så vil du kvæle mosset og det sunde græs vil tage over, hvor mosset før var.

Sådan anvender du Clampost plænerens

Clampost plænerens bliver leveret til din adresse i en stor big bag, med mindre du selv vælger at hente det. I følge producentens anvisninger, så rækker 900 liter Champost plænedress til ca 200 kvm græsplæne.

Du skal starte med at slå dit græs på en mellemhøj indstilling, så din topdressing let kan fordeles på plænen. Brug derefter en trillebør eller lignende til at fordele topdressingen i små bunker rundt omkring på plænen. Det gør det meget lettere, når du skal fordele det jævnt over plænen.

Du kan med fordel bruge en løvrive til at fordele Champost plænedress på din plæne. Sørg for at fylde at små huller i plænen, så den bliver helt jævn. Du kan eventuelt bruge et bræt eller lignende til at rette plænen af med.

Texas plænelufter MPC1300 med mosfjerner

 

Texas plænelufter MPC1300 mosfjerner

Hvis mos er den største udfordring, som du har med din græsplæne, så skal du sætte målrettet ind på at bekæmpe mosset. Det kan gøres på flere måder som er mere eller mindre effektive. Du kan gå i gang med at rive mosset sammen med en løvrive, men det er nærmest en umulig opgave. Der i hvert fald kræver masser af tålmodighed og god tid. Du kan også med en vis effekt vælge at overgøde din græsplæne. Derved vil græsset vokse så kraftigt, at det kvæler en del af mosset. Ulempen ved denne behandling er bare, at du skal slå dit græs meget mere hyppigt, end du er vant til. Og det er ikke alle, der er lige vilde med den idé.

Vi foreslår, at du slår to fluer med et smæk og investere i en plæneklipper som samtidig er en elektrisk mosfjerner. Det er den mest effektive løsning mod mos i plænen.

3 i 1 plæneklipper, plænelufter og mosfjerner

Hvis du vælger at købe Texas MPC1300 plæneklipperen, så får du hele 3 maskiner i en. Det er både billigere og så er det pladsbesparende, så du ikke behøver at fylde hele skuret med redskaber, der udelukkende er til plænen.

Her får du en græsslåmaskine, der kan sørge for, at dit græs altid er smukt klippet. Samtidig er din plæneklipper også en plænelufter og en mosfjerner på én gang.

MPC1300 har en kombineret rulle med 16 knive og 16 fjedre monteret. Rullen er 34 cm bred, så den har en rigtig effektiv arbejdsbredde. Rullen sørger for at lufte græsplænen ved at stikke små huller i græsplænen. Hullerne er ikke synlige for dit øje, men sørger for, at der kan komme næring ned i plænen. De små knive sørger for at fjerne alt mos i plænen samtidig med at plænen luftes.

Opsamler og mange indstillingsmuligheder

Texas MPC1300 har en stor opsamlingspose der kan rumme 30 liter. På den måde slipper du for at skulle rive alt det løse græs sammen. Hvis du gerne vil arbejde uden opsamlingsposen, så kan det sagtens lade sig gøre.

Modellen har 3 indstillinger

 • Den laveste indstilling bruges til at komme helt i bund med plænen
 • Den mellemste indstilling bruges til en moderat behandling af plænen
 • Den højeste indstilling bruges til at give plænen en nænsom behandling.

Den højeste indstilling kan også med fordel anvendes til at fjerne afklippet græs eller visne blade fra plænen.

 

Sådan vælger du den rette løsning til DIN plæne

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken løsning du skal vælge til din græsplæne, så kan vi lave en kort opsummering af de forskellige muligheder,som du har.

Består din plæne problematik af, at du har mange ukrudtsplanter i din plæne. Så skal du vælge et ukrudtsbekæmpelsesmiddel som Trim Toxan. Det er den eneste måde hvorved du kan komme de ubudne gæster til livs.

Ligger din græsplæne delvis i skygge og har du derfor meget mos i din plæne, så skal du vælge en løsning som både kan fjerne mosset i plænen, men også forbedre jordkvaliteten, så du fjerner mossets gode vækstbetingelser. Det kan være en kombineret græsslåmaskine med plænelufter og mosfjerner som Texas MPC1300

Er det hverken ukrudt eller mos, der er problemet med din plæne, men snarere at den ser lidt trist ud. Så skal du vælge at give den en plænedress. Dermed forbedrer du toplaget af plænen og plænen får alt den næring, som den har manglet. Hvis du giver din græsplæne en topdressing som for eksempel Champost plænedress, så vil du i løbet af få uger se en stor forskel på din plæne.