Sodavandsmaskine Test 2024 → Se De 3 Bedste Sodavandsmaskiner

sodavandsmaskine test

Sodavandsmaskiner er et af de mest fantastiske moderne vidunder, når det kommer til køkkenkomfort. Disse smarte enheder lader dig lave dine egne sodavand og kulsyreholdige drikkevarer derhjemme uden at skulle have en enorm, kommerciel maskine eller bruge masser af penge i processen. Hvis du overvejer at skifte til hjemmelavet sodavand, men ikke er helt sikker på, hvilken sodavand du skal få, skal du tjekke de vigtigste punkter i denne vejledning og lære, hvad du skal overveje, før du foretager dit køb. 

Aqvia Balance – Bedste brugervenlige sodavandsmaskine

AQVIA BALANCE BLACK

AQVIA Balance, AGAs sodavandsmaskine, blev nomineret bedst i sin klasse på det svenske tv-program Plus på SVT. Plus er et uafhængigt tv-program på SVT, der tester forskellige produkter og tjenester på det svenske marked ud fra forbrugernes perspektiv.

I episoden gennemgik Plus fire forskellige sodavandsmaskiner på markedet. AQVIA vandt Plus-testen baseret på en god pris, og at den leverer så mange drikke som lovet og er brugervenlig.

AQVIA Balance-modellen er fremstillet i Sverige og har været på markedet i over et år. Kulsyrebeholderen kræver ikke elektricitet eller batterier og er glat og nem at bruge. Den leveres med en AFA iltflaske, der giver ca. 60 liter kulsyreholdigt vand. Den vejer 2,5 kg og inkluderer en iltkapsel og en genanvendelig plastflaske.

Det danske magasin ‘Familiejournalen’ nominerede AQVIA Balance til ‘Best i test’ og tildelte i alt 6 ud af 6 point i 2012. Magasinet testede fire forskellige sodavandsmaskiner, og AQVIA Balance var en klar vinder.

Fordele ved denne sodavandsmaskine:

 • Brugervenlig
 • Stor beholder

Aqvia AGA Exclusive – Bedst designede sodavandsmaskine

Aqvia AGA Exclusive Black Steel sodavandsmaskine

Ud over selve sodavandsmaskinen indeholder pakken en gasflaske, to 1-liters drikkeflasker og en brugsanvisning. Udstyret er prisværdigt, da kulsyreholdige maskiner ofte sælges med kun en drikkeflaske, og nogle gange skal endda en gasflaske købes separat. Alt, hvad jeg havde brug for, var et stort udvalg, så jeg kunne prøve forskellige drinks, da jeg købte enheden.

Drikken kulsyreholdes ved at trykke armen øverst på apparatet nedad. Selve sodavandsmaskinen føles virkelig af høj kvalitet og tung. Den eneste knap, der findes på enheden, er kulsyrehåndtaget. Der er også en lille overløbsbakke under kulsyrezonen, men det er sandsynligvis mere en dekoration end en nyttig funktion. Hvis drikken er sprudlende, når den er kulsyreholdig, er der sandsynligvis en større rengøringsarbejde foran.

AGAs flagskibsmodel er elegant. Sodavandsmaskinens overflade er mørkegrå, børstet stål uden fingeraftryk. Udseendet skriger virkelig af kvalitet og elegance, så hvis du kun kan finde en farve, der passer til dit eget køkken i samlingen, så kan du holde det gode humør. Efter vores opfattelse er enhedens design imidlertid ikke helt på niveau med materialer. Selvom layoutet er behageligt reduceret, har det ingen tydelig idé.

Gasflasken er nøjagtig den samme som Sodastream-enheder undtagen etiketterne, så Sodastream-gasflasker kan bruges i AGA-enheder og omvendt. Det er virkelig let at installere en gasflaske gennem døren bag på apparatet, så længe du hurtigt læser vejledningen. Herefter er enheden klar til brug, dvs. den behøver ikke elektricitet eller andre ledninger.

Brug af AQVIA Exclusive

Inden drikkevarer kan kulsyreholdes, skal vandflaskerne stadig fyldes og afkøles. Det er mest bekvemt at fylde begge flasker, der fulgte med apparatet, og altid have en fyldt med vand i køleskabet. Flaskerne har en dimensionslinje, som den skal fyldes i, men markeringslinjen kan være lidt mere synlig og trykt rundt om hele flasken i stedet for en side. Advarselsteksterne på flasken skal overholdes, dvs. den kulsyreholdige flaske må kun fyldes med rent vand. Hvis enheden f.eks. forsøger at karbonisere den færdige juice, vil der være en mindeværdig overraskelse, fordi sukkeret i drikken vil forårsage en stærk skum. Tilsæt derfor altid smag efter kulsyre.

Den eneste inkompatible del af Aqvia (med enheder fra andre producenter) er drikkeflasken, hvor vandet er kulsyreholdigt. Flasken har en hurtigudløsningsmekanisme, der gør det muligt at fastgøre den til sodavandsmaskinen med en kort trådbevægelse. På trods af den enkle fastgørelse er forbindelsen virkelig tæt, dvs. gasserne trænger kun gennem trykaflastningsventilen, hvis det er nødvendigt. I henhold til manualen skal kulsyrehåndtaget holdes nede i 3-4 sekunder, hvorefter overtryksventilen skal lave en lyd. Instruktionen er meget sand, fordi drikken lige blev tilstrækkelig sur, når den trykkes i ca. 3 sekunder, selvom ventilen frigav ekstra tryk i blot et par sekunder. Drikkens surhedsgrad kan justeres efter ønske ved blot at holde armen nedtrykket i længere eller mindre tid. For at opnå et perfekt surhedsniveau kræves et par træningspas. Efter forsuring kommer flasken lige så let af enheden som den gjorde, dvs. med et kort twist i den modsatte retning. Så enheden er virkelig nem at bruge, og der er ikke noget galt med den. Efter karbonatisering har du en flaske sodavand i hånden, som du kan nyde, som du ønsker. Tilføjelse af en teskefuld salt til en drink gør det for eksempel til en effektiv sportsdrik eller en sund tørstslukkende drink ved at tilføje friske bær/citrus.

Desværre har AGA en væsentlig ulempe. Der er ingen vejledning i flaskerne eller vejledningen ud over vandblandings forholdet. I nogle drikkevarer er forholdet 1 del koncentrat + 20 dele vand og i nogle 1+8. Hvis du virkelig vil øge den mængde, der anbefales i instruktionerne, er der først en beregning og derefter en slags målebeholder. 1 + 20 betyder, at der tilsættes 50 ml koncentrat til en liter kulsyreholdigt vand, og 1+8 skal være henholdsvis 125 ml. Tallene for en halv liter kulsyreholdigt vand ville være 25 ml og 62,5 ml. Hvis disse beregninger er sande, er løfterne om literflasker (med 580 ml koncentrat) pr. liter ikke helt rigtige. Flasker, der er lovet 5 liter klar til at drikke, har faktisk en tilstrækkelig mængde koncentrat til at gøre 4,64 liter, og når der er lovet 12 liter færdig drik, er der virkelig nok koncentrat til at fremstille 11,6 liter.

En anden ting, der forårsager ekstra fejl er, at manualen anbefaler at hælde kulsyreholdigt vand i en anden beholder (karaffel osv.), dvs. der skal ikke tilsættes smagsstoffer til sodavandsmaskinens egne flasker. Man skulle antage det i praksis dog gør næsten ingen dette, men bruger selve kulsyreflasken til blanding. Selve testeren sluttede med at tilføje smagskoncentrater i decimaler direkte til kulsyreflasken. Måling er betydeligt vanskeligere end med Sodastream-produkter, hvor forseglingsflaskens låg fungerer som målebeholder. Sodastream manualer forbyder heller ikke aromaer i en kulsyreholdig flaske.

Fordele:

 • Elegant design
 • Stor beholder

Ulemper:

 • Målebeholder ikke helt nøjagtig

Aarke Carbonator II – Bedste brugervenlige sodavandsmaskine

sodavandsmaskine fra AARKE - model: Carbonator II

Uanset om dit mål er at reducere brugen af ​​plastik, have en uendelig forsyning med brusevand eller bare opnå mere kontrol over, hvor brusende din seltzer er, kan en sodavandsmaskine som Aarke Carbonator II være et værdifuldt køb.

Aarke sodavandsmaskine fremstilles i en række sofistikerede finishmuligheder, der passer til ethvert køkken, og dets enkle håndtag forvandner ledningsvand til sodavand på få sekunder. Selvom prisen er i den høje ende, er det stilfulde design og det slanke fodaftryk svært at modstå – men hvor godt fungerer den? Sådan gik vores Aarke sodavandsmaskine efter et par dages test.

Slank og stilfuld

Med ethvert køkkenudstyr, der sandsynligvis vil finde et permanent hjem på din bordplade, er det vigtigt, at designet er æstetisk tiltalende. Aarke Carbonator II skuffer ikke på dette område.

Vi valgte rustfri stålindstilling til at matche vores andre apparater, men Aarke kommer også i messing, hvid, matsort, kromsort og kobber – en trendy farve til moderne køkkener. Denne række finish er unik sammenlignet med andre sodavandsmaskiner.

Stort set hele ydre af Aarke Carbonator er lavet af metal. Dette er ikke kun for stil, men gør også maskinen mere holdbar. Da processen med kulsyreholdigt vand indebærer et stort tryk, vil metalmaterialet sandsynligvis modstå mere slitage, end hvis det var lavet af plast.

Flasken, der følger med karbonatoren, har bund og låg af rustfrit stål. Denne flaske matcher det meste af den tilgængelige maskine, der er pænt, og Aarke laver også en matchende flaske, der passer til den sorte krom. Da flaskerne er proprietære og de eneste kompatible med maskinen, er det rart at se en matchende flaske tilgængelig.

Et negativt af flasken er dog, at den er lavet af plastik. Da Aarke helt klart går efter en avanceret måde at lave sodavandsmaskiner på, ville det have været rart at have en glasflaske. Imidlertid forklarer de i deres websides FAQ-afsnit, at glasflasker ikke er kompatible med det tynde design af Carbonator II.

Håndtagssystemet baserer mængden af ​​kulsyre på, hvor langt og længe du trækker håndtaget ned. Når man taler om dets smarte design, er enheden meget minimalistisk med lige nok plads til nødvendige komponenter. Basen inkluderer en lille bakke til at fange vand, der måtte løbe ud, og tårnet er lige bredt nok til, at CO2-patronen glider tæt ind. Toppen inkluderer en dyse og holder, som vandflasken kan skrues på, sammen med maskinens betjeningshåndtag.

Håndtagssystemet baserer mængden af ​​kulsyre på, hvor langt og hvor længe du trækker håndtaget ned. Det frigiver også automatisk ekstra tryk i flasken, når du slipper håndtaget. I andre sodavandssystemer er der et andet trin med at tippe vandflasken for at frigøre trykket, så det er rart, at dette er en enkelt handling her.

Installationsproces

Opsætning af Aarke Carbonator II er relativt let, da alt kommer færdigmonteret udover CO2-patronen, der sælges separat. Alt, hvad vi skulle gøre var at skylle flasken med varmt vand, inden vi fyldte den op.

Da håndtagssystemet er baseret på styrke og bevægelse, dykker vi ind i vejledningen for at læse om bedste praksis for at hjælpe os med at få mest muligt ud af maskinen. Jo flere pumper du giver maskinen, jo mere boblende bliver vandet. Derudover er det vigtigt ikke at overfylde vandflasken, ellers vil du ende med vand, der løber ud.

Ydeevne

Aarke Carbonator II er yderst effektiv til kulsyreholdigt vand – jo flere gange vi trak i håndtaget, desto mere boblende blev vandet, indtil vi nåede vores foretrukne brusningsniveau. Vi må dog indrømme, at vi ikke så en enorm forskel mellem Aarkes vand og kulsyreholdigt vand fra billigere konkurrenter.

Et unikt element i denne sodavandsmaskine er håndtaget og trykudløsersystemet. I modsætning til mange andre sodavandsmaskiner, der har en simpel betjeningsknap, troede vi, at Aarke-sodavandsmaskinen var mere tilfredsstillende at bruge takket være dens håndtag. Derudover kræver mange maskiner et andet trin med at vippe flasken for at frigøre overtryk, før den skrues af, men Aarke eliminerer dette trin ved at medtage trykfrigivelsen i håndtagets “hjemmeposition”, som er parallel med tælleren.

Samlet set er Aarke lige så effektiv som andre standard sodavandsmaskiner på markedet og uden tvivl sjovere at bruge.

Fordele:

 • Brugervenlig
 • Billig købspris

Ulemper:

 • Almindelig plastikdesign

Hvad skal du se efter ved køb af en sodavandsmaskine?

Kulsyreform

Den mest betydningsfulde faktor, når det kommer til at købe en sodavandsmaskine til hjemmet, er den kulsyreform, som enheden bruger. Det er meget almindeligt for de fleste sodavandsmaskiner bruger CO2-beholdere til at karbonatisere vandet, som er den samme type gas, som bruges i kommerciel sodavand. Denne type sodavandsmaskiner har en stor sikkerhedsrisiko, fordi beholderne er under ekstremt pres og kan forårsage skade, hvis de ikke bruges korrekt, eller hvis du overopfylder en flaske ved at indsætte for meget kulsyre. Disse problemer er dog flere faktorer at være opmærksomme på end en konstant kilde til bekymring. Ved at følge de instruktioner, der følger med din sodavandsmaskine, kan du sikre fuldstændig sikker drift hver gang.

Den anden vigtige type kulsyreproces, du vil finde hos sodavandproducenter, kommer fra elektriske modeller. Disse sodavandproducenter bruger ikke CO2-beholdere og har i stedet interne motorer, der håndterer kulsyreprocessen. Jeg vil være på vagt over for sodavandsmaskine producenter, der bruger andre typer gasser eller andre manuelle processer, da disse kan have forskellige sikkerheds- eller sundhedsmæssige bekymringer samt begrænse den faktiske levetid for sodavandet.

Flasker

I de fleste tilfælde kommer sodavandsmaskiner med genanvendelige plastik flasker, som du kan indsætte direkte i sodavandsmaskinen. Hvis sodavandsmaskinen leveres med en plastikflaske, skal du sørge for, at den er BPA-fri for at undgå at indtage skadelige kemikalier under brug. De fleste plastikflasker indeholder en eller anden form for anbefalet brugsperiode, typisk omkring to år, hvorefter flasken fungerer på et optimalt niveau. Efter denne periode kan du muligvis se, at flasken får sodavand til at miste kulsyre ved en hurtigere hastighed. På det tidspunkt kan plasten – selvom den er BPA-fri – også forurene vandet, hvorfor producenterne bruger levetiden.

Nogle sodavandsmaskiner kommer med glasbeholdere, som typisk ikke inkluderer nogen form for udløbsdato ved brug. Glas nedbrydes ikke som plast over tid, så de er altid sikre at bruge. Da du ikke behøver at bytte flaskerne ud hvert par år som med plast, kan du også skabe mindre affald generelt og skabe mindre indflydelse på miljøet. Disse flasker skal også kunne genbruges, så du behøver ikke beskæftige dig med at købe nye beholdere hver gang du vil bruge din sodavandsmaskine.

Inkluderet komponenter

Du bør altid tjekke produktbeskrivelsen for hver sodavandsmaskine for at finde ud af, hvad der er inkluderet i pakken. Specifikt vil du finde ud af, om den indeholder en CO2-beholder og en flaske, så du kan begynde at bruge den med det samme. Hvis pakken ikke indeholder en eller nogen af ​​disse, skal du købe dem separat, før du kan lave din egen sodavand. Sørg for at kontrollere kravene til enheden, da ikke alle CO2-beholdere og flasker er kompatible med enhver sodavand. Nogle sodavandproducenter inkluderer muligvis kun en miniature- eller starter-CO2-beholder, hvilket giver dig betydeligt færre opladninger end en fuld størrelse beholder.

Nogle modeller kan også leveres med ekstra tilbehør, såsom specielle hætter til flaskerne eller omrøringsskeer for at inkorporere smagsblandingen med sodavandet. Der er endda modeller, der kommer med prøver af forskellige smagsblandinger, hvilket er meget nyttigt, da du ikke behøver at købe noget andet for at begynde at nyde dine drinks.

Kapacitet

Der er to steder, hvor du skal kontrollere kapaciteten på din sodavandsmaskine: karbonatoren og flasken. Kapaciteten på karbonatoren fortæller dig, hvor meget sodavand du kan lave, før du skal købe en ny. Typisk udtrykkes dette som det samlede volumen sodavand, du kan lave, snarere end et antal anvendelser, hvor 30 til 60 liter er almindelige for beholdere i fuld størrelse. Husk, at dette er en tilnærmelse, da den samlede brug afhænger af, hvor meget kulsyre du bruger for at lave dine drinks hver gang.

Kapaciteten i flasken fortæller dig, hvor meget af din drik du kan lave på én gang. De fleste sodavandsmaskiner kræver, at du karbonatiserer en hel flaske på én gang, så du derefter kan tilføje smagsblandingen for at skabe din drik i stedet for at lave en enkelt kop ad gangen. Større flasker er gode til fester eller flere mennesker, men kan skabe ekstra, hvis du bare laver sodavand til dig selv.

Karbonatorbeholder

Hvis din sodavandsmaskine bruger en CO2-beholder som kulsyre, bliver du til sidst nødt til at købe genopfyldning. De fleste sodavandsmaskiner har ikke nogen form for indikator på beholderen, så det er svært at fortælle, hvornår du er ved at løbe tør, før du rent faktisk løber tør. Det kan være en god idé at have en ekstra beholder ved hånden, hvis du planlægger at bruge din sodavandsmaskine til en stor begivenhed eller samling, men det er op til din personlige præference. For at få en ny beholder skal du tage den gamle til en forhandler og købe den, så du skal sørge for, at der er en i nærheden af ​​dig, før du køber sodavandsmaskiner. Ellers kan det være meget vanskeligt at få genopfyldning.

Betjeningsmetode

Nogle sodavandsmaskiner kræver ikke en strømkilde for at fungere, hvor du typisk vil se et trykknapsystem for at starte kulsyreprocessen. Hvis du vil have mere kontrol over, hvor meget kulsyre du kan lide i din sodavandsmaskine, skal du kigge efter modeller med denne manuelle betjeningsstil. Elektriske sodavandsmaskine producenter har normalt kun en indstilling til kulsyre, så du har ikke så meget kontrol. Hvis sodavandsmaskinen har et håndtag eller en anden betjeningsmetode, skal du også sørge for, at den fungerer som du forventer, så du ikke bliver overrasket over brugen af ​​stil, når den dukker op.

Godkendte væsker til brug

Det er vigtigt at bemærke, at de fleste sodavandsmaskiner derude kun arbejder med vand, hvilket betyder, at du ikke kan sætte andre former for væsker i flasken, før du starter kulsyreprocessen. Standardproceduren er at karbonatisere en flaske almindeligt, varmt vand og derefter tilføje din smag for at skabe din egen flaske sodavand. Du kan derefter køle flasken eller hælde den i kopper med is.

Hvis du vil være i stand til at karbonatisere juice, alkohols drikkevarer og andre former for drikkevarer, skal du finde en sodavandsmaskine, der er specielt lavet til at fungere med disse typer væsker. Hvis du forsøger at karbonatisere en væske, som sodavand ikke understøtter, kan du beskadige sodavandsmaskinen og endda sætte dig selv i fare for at blive skadet af en funktionsfejl fra en tilstopning i systemet.

Forhåbentlig har disse retningslinjer hjulpet dig med at få en bedre forståelse af, hvad du skal kigge efter hos en sodavandsmaskine. Selvom det kan virke som om der er meget at holde styr på, kan du holde orden og oprette en liste over de funktioner, der betyder mest for dig, for at hjælpe dig med at ordne alt og finde den rigtige model til dine behov.

Rengøring af din sodavandsmaskine

Sodavandsmaskiner er en enorm tendens lige nu. De sparer penge på sodavandskøb, og de reducerer også mængden af plastaffald, der føjes til miljøet, en gevinst! Den store mængde drikkevarer, du kan lave med disse maskiner, er forbløffende – og der er masser af nye opskrifter og ideer, der frigives hele tiden. Mens sodavandsmaskiner er sjove og spændende, skal de også rengøres lejlighedsvis. Dette er mindre sjovt og mindre ophidset. Ikke desto mindre vil de følgende punkter give en ide om, hvordan du effektivt renser din sodavandsmaskine.

Rensning af flaskerne

Sodavandsmaskiner består af to komponenter; maskinen og flaskerne. Dette afsnit beskriver, hvordan du rengør flaskerne, da de ikke er opvaskemaskine sikre. Disse er sandsynligvis den beskidte del af de fleste menneskers systemer. Det første trin er at skylle alle rester og sodavand ud af flasken med bare varmt vand. Dernæst tilføj noget opvaskemiddel til flasken – bare en lille smule gør det. Hæld varmt vand tilbage i flasken og ryst kraftigt. Når flasken er helt fuld af bobler, skal du lade den sidde i mellem ti og tyve minutter. Derefter skylles flasken eller flaskerne gentagne gange, indtil de er helt fri for sæbe eller sæberester. Lad dem tørre i et opvaskestativ eller lignende. Dette skal efterlade dine flasker rene. Nu er det tid til at tackle maskinen.

Rengøring af maskinen

Den anden del af sodavandssystemet er maskinen. Dette er meget lettere at rengøre end flaskerne og bliver generelt meget mindre snavset. Tør først rester og støv af maskinen med en fugtig klud. Den kan have lidt mild sæbe på den, men det er ikke rigtig nødvendigt i de fleste tilfælde. Sørg for, at du kommer ind i alle de små hjørner og kanter på maskinen, hvor der kan opstå partikler. Hvis du har brugt sæbe eller rengøringsmiddel på maskinen, skal du tørre det ned igen med en fugtig klud, der ikke har sæbe på. Til sidst skal du enten tørre det forsigtigt eller lade det lufttørre.

Slippe af med lugt og pletter

Sodavandsmaskine flasker har tendens til at blive stinkende eller plettet efter gentagen brug. Lugten er fra opbyggede bakterier i flasken, så pres en hel citron i en flaske, der er fuld af varmt vand. Varmt vand og syren i citronen hjælper med at dræbe bakterierne og neutralisere lugten. Ryst flasken og lad den sidde i flere minutter. Skyl til sidst grundigt og lad den tørre.

Hvis du har særlig dårlige pletter eller rester i din flaske, kan du drage fordel af en specialiseret flaskeskrubber – selvom disse kan have mange flere funktioner til køkkenbrug. Sørg for, at skrubberen, du får, er blød, fordi en for hård skrubber kan ridse indersiden af ​​flasken. Ridser er dårlige, fordi de skaber et sted for yderligere bakterier at vokse.

Rengør aldrig dine flasker med hårdere kemikalier end opvaskemiddel. Dette er en dårlig idé af to grunde. Den første er, at du drikker ud af disse eller drikker vandet, der kommer ud af dem. Således kan du meget let drikke blegemiddelrester eller lignende, hvilket naturligvis er en stor sundhedsrisiko. Derudover kan de stærkere kemikalier nedbryde plastikflasken, hvilket også er et andet stort nej-nej.

Til sidst må du ikke sætte flasker i opvaskemaskinen. De er lavet af PET-plast, så de nedbrydes i opvaskemaskinen, hvilket ikke er nyttigt. De kan ikke modstå høje opvarmninger, så du trækker smeltede plaststykker ud af din opvaskemaskine i slutningen. Derudover, hvis du virkelig skal sætte dine flasker i opvaskemaskinen, er der glasflasker til rådighed, der er opvaskemaskine sikre.

Sodavandsmaskinens fascinerende historie

På det seneste har der været meget snak om det slanke nye kulsyreudstyr til hjemmet, sodavandsmaskiner er kommet med, men hvor meget ved du virkelig om sodavandsmaskiner?

Odds er, at du ved, at det er en nem og omkostningseffektiv måde at lave sodavand derhjemme. Du har sikkert endda hørt, at SodaStream-drikkevarer er et sundere alternativ til kommercielle sodavand, og at det er ret simpelt at lave dine egne smag.

Men hvad ved du faktisk om den sodavandsmaskine, du tænker på at købe?

Det viser sig, at sodavandsmaskiner faktisk har en ret lang historie, og i nogle lande – især i Sverige – har disse maskiner været populære i årtier. Næsten 20% af alle svenske hjem har en SodaStream-maskine.

At kende historien om din sodavandsmaskine påvirker ikke, hvor godt den fungerer eller gør den lettere at bruge, men det er en historie, der er værd at vide.

Hvornår startede kulsyre i hjemmet?

Da noget mineralvand er naturligt kulsyreholdigt, kan vi antage, at folk har drukket svimmel vand i omkring så længe der har været mennesker. Folk har også brugt gær til at karbonatisere øl og vin i århundreder. Den første menneskeskabte kulsyreholdige drik blev skabt af Joseph Priestley i 1767, men der ville gå mange år, før kulsyreholdenheden kunne være derhjemme.

Når du tænker på sodavandsmaskiner, tænker du måske på hjemmelavet ingefærøl, men den første hjemmeautomatiserede maskine blev faktisk opfundet af Guy Hugh Gilbey fra W & A Gilbey Ltd. i 1903 for at skabe en kulsyreholdig drink, som hans gæster kunne nyde med deres gin. Det var en stor og uhåndterlig maskine, hovedsagelig installeret i statslige hjem. En af de tidligste kulsyreudstyr til hjemmet blev installeret i Buckingham palace.

Aromatiske koncentrater, som dem, du bruger til at fremstille sodavand i din egen sodavandsmaskine, kom først omkring 1920’erne.

Når kulsyre kom til almindelige hjem

Den første maskine til kulsyre til hjemmet, der faktisk passede i et almindeligt hjem og ikke kostede en formue, blev opfundet i 1955. SodaStream startede i Storbritannien og spredte sig over hele Europa.

I løbet af 70’erne og 80’erne opnåede SodaStream-maskinen popularitet overalt i den industrialiserede verden. Mange af nutidens voksne husker med glæde at lave deres egen sodavand hjemme hos en ven eller når de besøger slægtninge. Denne æra kom også med en klingring, “Bliv optaget med den brusende”, som blev så kendt, at det på et tidspunkt var en del af SodaStream-logoet. Dette slogan ville blive droppet i 1996 for kun at blive gendannet i 2010.

Hvordan SodaStream udviklede sig

Oprindeligt var SodaStream et datterselskab af W & A Gilbey Ltd. Siden oprettelsen har virksomheden skiftet hænder mange gange og på et tidspunkt endda blevet et helejet datterselskab af Cadbury Schweppes. Virksomheden fortsatte med at fungere som et selvstændigt selskabsorgan gennem hele denne tid.

I 1998 blev SodaStream købt ud af Soda Club, et israelsk firma, der blev grundlagt af Peter Wiseburgh i 1991. I 2003 lukkede de deres Peterborough-placering og flyttede al produktion til Israel, den nuværende hjemmebase for alle SodaStream-aktiviteter.

De seneste år

I 2007 overtog Daniel Birnbaum som administrerende direktør for SodaStream. Han genstartede mærket på mange forskellige markeder, skabte nye maskiner og mange nye varianter og distribuerede dem til 41 lande rundt omkring i verden.

SodaStream Source-linjen blev oprettet i 2012 for at være særligt energieffektiv, da miljøhensyn bliver mere presserende. Disse maskiner fik Good Housekeeping Institute-godkendelsesstemplet i 2013, hvilket hjalp med at øge deres popularitet, når folk bliver mere bekymrede over deres individuelle indvirkning på miljøet.

Da SodaStream genvandt popularitet de sidste par år, er de blevet købt af alle slags husejere. Mens husejere oprindeligt elskede dem, fordi køb af en SodaStream forhindrede dem i nogensinde at løbe tør for sodavand, er de begyndt at lave alle slags SodaStream-eksperimenter. Hvilket betyder, at der nu er mange forskellige opskrifter til alkoholholdige drikkevarer oprettet ved hjælp af en SodaStream-maskine – og endnu flere opskrifter til ikke-alkoholholdige drikkevarer – alt inden for rækkevidde af alle, der har en internetforbindelse.

SodaStream blev også et børsnoteret selskab i disse år og kom første gang på Nasdaq-børsen i 2010. Indtil videre har den gjort det godt på børsen og vil sandsynligvis fortsætte med at gøre det i mange år fremover, da flere mennesker skifter til hjemmelavet sodavand.

I 2012 kom Cuisinart ud med en lignende maskine, og Hamilton Beach fulgte trop med deres eget huskulsyreindretning i 2013. Stadig forbliver SodaStream den mest populære – og mest pålidelige – mærke af kulsyreindretninger til hjemmet. Denne tendens vil sandsynligvis ikke vende når som helst snart.

Sodavandsmaskiner er kommet langt siden den første blev opfundet tilbage i 1903. Du behøver ikke længere være rig for at nyde hjemmelavet sodavand. Du behøver heller ikke engang at have meget plads, da de nye sodavandsmaskiner er slanke.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

SodaStream Genesis sodavandsmaskine

SodaStream Genesis er en ekstremt kompakt sodavandsmaskine til karbonatisering i hjemmet. Den bruger ingen batterier og intet elektricitet, hvilket gør den perfekt til både eller autocampere. Du kan bruge Genesis til at fremstille brusrvand eller enhver form for brus, ved at trykke på en enkelt knap.

Som de fleste SodaStream-maskiner, bruger Genesis genanvendelige og BPA-fri plastflasker. Det er også en af ​​de ældre SodaStream-modeller, så du kan ofte finde den brugt til en fremragende pris.

SodaStream Genesis er en utrolig enkel maskine, der giver dig mulighed for at fremstille alle typer sodavand inden for få minutter ved at trykke på en enkelt knap. Den har ikke brug for elektricitet eller batterier for at fungere, og den er let bærbar.

Hvad der får SodaStream Genesis til at skille sig ud fra andre SodaStream-maskiner, er dens slanke moderne udseende og lille størrelse. Du kan få SodaStream Genesis i rød eller sort og montere den på næsten enhver bordplade. Den er også lettere end nogle af de andre SodaStream-maskiner, hvilket gør den let at transportere.

Det eneste virkelige problem med Genesis er, at den ikke kommer med en automatisk låsemaskine. At skrue flasken på plads i hånden er ikke svært, men det er vigtigt at gøre dette omhyggeligt for at undgå spild.

Den bruger også BPA-fri plastflasker designet til at blive genbrugt i tre år. Du kan få disse flasker i størrelser på 500 ml eller 1 liter (de fleste startpakker leveres med en 1 liter flaske).

Fordele:

 • Flot design
 • Lille størrelse

Ulemper:

 • Ingen låsemaskine

SodaStream Spirit One Touch sodavandsmaskine

Med et voksende udvalg af organiske og sukkerfrie Soda Press Co-smag, der er fremstillet til SodaStream nu tilgængelige, kan du bruge SodaStream Spirit One Touch til at opleve den strålende søde smag af en sodavand uden den sædvanlige skyld – hvilket også gælder med hensyn til miljøet.

Med millioner af tons plast, der sidder på lossepladser og flyder i vores oceaner, er genbrugelige SodaStream-flasker et klart øko-alternativ til plastflasker til engangsbrug. Positivt er SodaStreams C02-cylindre også genanvendelige og kan returneres til SodaStream, som vil inspicere, rengøre og genopfylde dem for dig.

Den første ting, der slog mig, da jeg pakket SodaStream Spirit One Touch Sparkling Water Maker ud, var dens enkelhed og slanke design. Pakken inkluderer den egentlige SodaStream-mousserende vandproducent, 60L C02-cylinder og 1L FUSE-genanvendelig kulsyreflaske med en speciel brusbevarende hætte.

Efter installation af gasflasken, som faktisk er virkelig let, er det bare et spørgsmål om at snappe den kulsyreholdige flaske på plads. Frisk mousserende vand er bare et tryk på en knap væk – seriøst! Du skal blot vælge indstillingen for lys, medium eller høj brus på tre-knaps et-tryk-systemet, så er du klar. Det er så let.

Enheden er kompakt, så den fylder det rum, du placerer den på. Den er dog meget stilfuldt, så du vil bestemt heller ikke skjule den væk!

Vil SodaStream spare mig penge?

Før jeg gik ud på mit SodaStream-eventyr, var et spørgsmål, jeg havde overvejet, ‘vil SodaStream spare mig penge?’ Da jeg købte SodaStream-smag, blev det klart, at det at flytte fra indkøbte læskedrikke til SodaStream faktisk kunne gøre underværker for mit budget. For eksempel kan en meget overkommelig 440 ml flaske SodaStream-sirup med naturlig smag udgøre op til 9 liter brusevand med smag – langt bedre værdi end hvad der normalt findes i et supermarked.

Jeg begyndte bestemt at se, hvordan et skift til SodaStream kunne være en klog investering, ikke kun for mit helbred og miljøet, men også for min banksaldo.

Fordele:

 • Mest popluære model
 • Brugervenlig
 • Kompakt design

KitchenAid Artisan

Denne KitchenAid SodaStream-maskine er en virkelig unik premium sodavandsmaskine, som vi stærkt anbefaler til dem, der er villige til at betale over gennemsnitspris. Så nu hvor vi har konstateret, at KitchenAid er dyrere end andre sodavandsmaskine, er spørgsmålet stadig: Er det prisen værd? Dens førsteklasses egenskaber gør bestemt et stærkt argument til fordel for dets køb.

KitchenAid SodaStream-maskinen er utvivlsomt den mest robuste sodavandsmaskine der findes. Lavet af metal, det er også fremstillet i USA, er den et bevis på god, holdbar og kraftfuld amerikansk fremstilling. Kvaliteten af ​​denne sodavandsmaskine bekræftes af de fantastiske anmeldelser, den har fået fra brugere, hvor næsten ingen af ​​dem har problemer med maskinen, mens de alle sætter pris på dens kvalitet.

Derfor, hvis du køber denne sodavandsmaskine, er det sandsynligvis den sidste, du nogensinde har brug for, hvilket retfærdiggør den høje initialinvestering.

Fordele ved denne sodavandsmaskine fra Kitchen Aid:

 • Kvalitet
 • Deisgn
 • Funktioner