Boghandel → 6 Kendte Boghandlere i 2024

Boghandel

Lige som den trykte avis er den trykte bog blevet erklæret død, uden mulighed for genoplivning, utallige gange. De seneste par år har påvist en lille stigning i salget af trykte bøger, hvilket jo fuldstændigt modsiger erklæringen om den trykte bogs bortgang. Ud over den trykte bog kan læseren også glæde sig over den store mængde af e-bøger, og en stadig stigende antal af lydbøger. Bogsider med abonnement har gjort det lettere og hurtigere for læseren at finde frem til nye udgivelser og bestsellere. Samtidig med, at der i hele landet, samlet set, er blevet færre fysiske boghandlere, dukker der flere og flere op på internettet.

Herunder får du en liste med de ni mest kendte boghandlere. De otte er internet baserede og kun den niende har også fysiske butikker rundt omkring i hele landet. Der er rige muligheder for at købe både fysiske bøger e-bøger og lydbøger. Du kan også vælge ikke at købe bøgerne, men derimod at tegne et abonnement med tilgang til en lang række e-bøger og lydbøger.

Hvordan de enkelte abonnementer og medlemskaber er bygget op, og hvad de giver adgang til, kan du læse om i hvert deres afsnit herunder.

Mofibo: Online boghandel med streaming af e-bøger og lydbøger

Mofibo Boghandel

Mofibo er en online boghandel, som udbyder streaming af e- og lydbøger. Tjenesten tilbyder streaming direkte eller downloades til offline læsning eller lytning. Mofibo råder over 450.000+ e- og lydbøger, som læserne frit kan vælge imellem.

Mofibo Originals

Mofibo originals er Mofibos egne produktioner af lydbøger. Manuskripterne til Mofibos Original er skrevet direkte til lyd. Mofibo mener, at det ikke er alle bøger, der egner sig til lyd, derfor har de skabt deres egne lydbøger og kaldt dem Mofibo Originals.

Mofibo unlimited, Mofibo Family og Family+ og Mofibo Light

Mofibo koster mellem 129 og 199 kroner om måneden, alt efter hvilket abonnement du vælger. Bortset fra Mofibo Light giver alle abonnementer fri adgang til alle bøger i ubegrænset tid. Mofibo unlimited er privat og kun for én person. Mofibo Family og Family+ er for flere personer i husstanden.

Ud over de oplistede abonnementer har Mofibo en studierabat, som gør det muligt for studerende at få fuld adgang til tjenesten til nedsat pris i hele studieperioden.

TIL BUTIK

Saxo: En meget stor boghandel på nettet

Saxo Boghandel

Saxo er en kæmpestor online boghandel. Saxo har mere end 10 millioner titler, som læserne kan vælge mellem. Saxo er ikke kun skønlitteratur på dansk. Saxo råder over titler på både dansk og engelsk i genrerne skønlitteratur, faglitteratur, børnebøger, hobby og videnskab – alt sammen findes på Saxo. Saxo sælger nye bøger i fysisk form, e-bøger, lydbøger og brugte bøger.

Saxo garanterer hurtig levering og gratis levering ved køb over 399 kroner. Derudover har de en fornem returpolitik, der sikrer kunderne mod fejlkøb, idet de uden beregning tager bøger tilbage, hvis kunderne ikke tilfredse.

Saxo samarbejder desuden med alle landets stor og små forlag og mange selvudgivere.

Saxo Publish

Ud over selve boghandler-delen har Saxo også et tilbud til selvudgivere. Saxo Publish er en platform for selvudgivelser af bøger i alle formater. Priserne for denne service hos Saxo Publish varierer fra produkt til produkt, men ligger alle i den favorable ende.

TIL BUTIK

Bookbeat: Lyd og e-bøger på abonnement

Bookbeat

Bookbeat råder over en halv million titler – alle i form af enten e- eller lydbøger. Du tilgår bogreolen via en app på din telefon. For at få tilgang til bøgerne skal du vælge et af tre abonnementer med månedlig betaling. Lyt til din yndlingsforfatter, mens du venter på bussen, eller tager gårsdagens enorme opvask. Bookbeat er lyd i høj kvalitet, så det kan sagtens være en god ide at tilmelde sig et af deres abonnmenter.

Bookbeat har tre typer af abonnement

Basic er det mindste abonnement og også det billigste. Basic giver adgang til 20 timers læsning eller lytning i en 30 dages periode. Standard er det mellemste abonnement og giver adgang til 100 timers læsning eller lytning på en måned.

Fri- og ubegrænset adgang får du med det tredje og det dyreste abonnement, som Bookbeat har givet navnet Premium. Ud over de tre nævnte typer af abonnement er der en mulighed for at tilkøbe adgang til en eller flere personer på samme abonnement. Bookbeat har ingen bindingsperiode, så du kan opsige dit abonnement fra dag til dag, hvilket er rigtig rart, hvis du kommer ind i en periode, hvor du ikke har tiden eller overskuddet til at få udnyttet dit abonnement.

TIL BUTIK

Gucca.dk: Meget mere end bare en boghandel på nettet

Gucca.dk

Gugga.dk begyndte som en lille internetbutik, der solgte DVD film. I dag er det en stor butik med mange forskellige afdelinger, hvor bøger bare er en af dem. Elektronik, film, legetøj, spil og alt muligt andet kan du finde hos Gucca.dk.

Bøger hos Gucca.dk

Gucca.dk samarbejder med de fleste små og store forlag i landet og har derfor et stort udvalg af bøger i deres sortiment, hvormed de efterhånden er blevet en ret stor boghandel. Gucca.dk sælger ikke e-bøger og lydbøger, ud over enkelte titler på CD, hvormed det altså ikke er en optimal side at bruge, hvis du foretrækker disse formater.

Gucca tror på kundeloyalitet

Hos Gucca.dk er der ikke noget abonnement, kundeklub eller andre foranstaltninger for at fastholde kunderne. Gucca tror på, at faste lave priser og god service får kunderne til at vende tilbage – og mon ikke det også ofte er tilfældet? Gucca.dk er i hvert fald en forretning i stadig vækst, så måske der er noget om snakken.

Gucca.dk har god betjening, fair priser og hurtig levering, hvormed der altså er gode fordele at opnå ved at handle hos dem. Er du ikke tilfreds med dit køb, sender du varen retur uden bøvl og brok. Gucca lever nemlig af tilfredse kunder, hvormed de vil gå langt for at gøre deres kunder tilfredse.

TIL BUTIK

Bog & ide: Både en fysisk og online boghandel

Bog & ide

Denne boghandel er den eneste fysiske boghandel på listen, som du kan gå ind i direkte fra gaden – dermed er muligheden for at se og bladre i fysiske bøger heldigvis ikke død endnu. Bog & ide har rundt regnet 100 butikker spredt ud over det ganske land. I butikkerne finder du de nyeste bogudgivelser i fysisk form. Du har lov til at røre ved bøgerne og smug læse på den sidste side i bogen, før du går til kassen. Er du en klassisk bogelsker, og har du behov for at snuse til en bog før du køber den, så er Bog & ide lige noget for dig.

Har de ikke lige præcis den bog, du leder efter, er der altid personale, som er klar til at hjælpe dig med at lokalisere bogen eller bestille den hjem til dig, så den ligger klar, næste gang du kommer på besøg.

Bog & ide er mere end bøger

Ud over et meget stort antal af bøger har Bog & ide og så et stor udvalg af artikler til hjemmekontoret. Der er alt fra brevpapir til fine penne med tynde filtspidser.

Spil i fysisk form er også en stor afdeling i Bog & ide. Alle de klassiske som Ludo og Matador og en hel masse nye, som du måske slet ikke havde hørt om, før du fandt dem i butikken, er blandt deres store sortiment.

TIL BUTIK

Mindly.dk: Lydbøger til personlig udvikling

Mindly.dk

Mindly.dk er specialiseret i salg af lydbøger til personlig udvikling, hvormed det er en oplagt boghandler at bruge, hvis du står og har brug for noget hjælp til at udvikle dig som person og menneske.

Udover lydbøger tilbyder Mindly.dk også kurser og andre programmer, der alt sammen handler om at udvikle sig personligt. Dermed kan du altså også finde hjælp hos denne side, selv hvis du ikke er den store læsehest eller bogorm.

Stort udvalg inden for personlig udvikling

Der findes ikke et aspekt af det at udvikle sig personligt, som Mindly.dk ikke har et øje på. Der findes titler inden for alt fra hypnose, søvnbesvær, slankekure til tips om økonomi og bedre sociale relationer. Alle lydbøger og kurser falder inden for kategorien personlig udvikling og hjælp til selvhjælp.

Leder du efter et samlet sted for bøger om selvhjælp i alle sine former, så er Mindly.dk lige præcis det, som du har ledt efter. Det kan dog også sagtens anbefales at tage et kig på deres store udvalg, selvom det måske ikke lige er selvhjælpsbøger, som du normalt leder efter. Mange af titlerne er spændene, så måske du alligevel falder over en bog, som kunne være noget for dig.

TIL BUTIK

Klassiske bøger og bøger på nye måder

Den klassiske bog i sin fysiske form er en helt særlig oplevelse. Bogen forlanger, at vi sætter tempoet ned, sætter os ned og lukker den virkelige verden ude. En rigtig bog giver den rigtige, dybe fornemmelse af at blive et med fortællingen i bogen. At der er kommet nye måder at tilgå litteratur på, har gjort den fysiske bog endnu mere eksklusiv, end den har været længe. Den fysiske bog har fået en særstatus, lidt på samme måde som med vinylpladerne, der igen er begyndt at sælge i stigende antal.

E-bogen kræver ikke det samme af læseren og er skabt til at have med overalt, hvormed den ofte er mere praktisk. De fleste apps er gode til at sætte bogmærke på præcis det sted, du er nået til. Har du kun ti minutter, mens du står og venter på bussen, kan du hurtigt lige nå at læse et par sider i den e-bog, du var i gang med. E-bogen har vist sig ikke at være en direkte konkurrent til den fysiske bog, men mere et smart og praktisk supplement.

Lydbogen er meget mere end bare en bog. Du kan ikke køre til og fra arbejde, styre bilen, holde øje med trafikken og læse en fysisk bog på samme tid – indtil lydbogen kom til. En lydbog kan du lytte til, lige præcis hvor og hvornår du vil. En opvask, støvsugning, bustur eller turen til og fra arbejde behøver ikke længere at være kedelig. Du kan lytte til din yndlingsforfatter, samtidig med at du foretager dig alt muligt andet. Du kan også vælge at lytte intenst. Du vælger helt selv, om du sætter dig roligt i sofaen og bare lytter, eller om du lytter, mens du går ud med skraldet.

Lydbogen er også en rigtig god hjælp til børn og unge med læsevanskeligheder. De kan enten lytte og læse på samme tid og derved få styrket deres læseevne, eller de kan nøjes med at lytte og derved få hele indholdet med sig.

Populære Tests