DAB Radio Test 2024 → Se Vi Har Testet De 5 Bedste

DAB Radio Test

Selvom radioformatet i stigende grad bliver erstattet af podcasts, musikstreamingapps og alverdens anden on demand underholdning, så er det stadig en af de mest populære medieformer. Det er naturligvis ikke helt uden grund; for radio kan stadig en masse – både gennem deres nyheder, deres sammensætning af musik, deres spændende og underholdende programmer og meget mere.

Men radio er ikke hvad det altid har været rent teknisk. Man er nemlig gået fra at skulle tune ind på den rigtige FM-kanal til, at det i dag foregår rigtig meget over internettet og ikke mindst gennem digitale kanaler. Og det er her, at DAB radioen kommer ind i billedet. Går du og overvejer at anskaffe dig en ny radio? Så giver det praktisk tal kun mening at købe en af de nyeste DAB udgaver.

Her på denne side, har vi samlet nogle af de DAB radioer, der klarer sig bedst i test. Vi har kategoriseret dem i forskellige formål og kategorier, så du hurtigt og nemt kan finde en kandidat til den bedste DAB radio for dig. Dertil kan du længere nede på siden blive klogere på alverdens andre ting om DAB radioer og radio generelt.

God læselyst!

Sony XDR-V1BTD (bedste bærbare DAB radio)

Sony Bærbar radio XDR-V1BTD

 

 

Skal det være småt og bærbart, ja så er Sony XDR-V1BTD en DAB radio, der er værd at overveje. Det er ikke verdens bedste højtaler rent lydmæssigt, men den er nem at benytte og en særdeles praktisk DAB radio at have med sig rundt i hjemmet.

Udover at være en helt almindelig DAB radio, så kan Sony XDR-V1BTD også tune ind på FM kanaler, og er i øvrigt også udstyret med et indbygget ur. Dertil har den både Bluetooth og Near Field Communication (NFC), som gør det nemt at bruge DAB radioen som højtaler for din telefon, computer, tablet eller lignende.

Sony XDR-V1BTD er en genopladelig og trådløs DAB radio, som man kan tage med sig rundt. Batteritiden er fornuftig, da den kan spille i op mod 25 timer inden den skal lades op igen. Så vil man gerne have muligheden for at tage sin radio, podcast eller musik med sig rundt i boligen eller i haven, er denne DAB radio fra Sony et oplagt valg.

Denver DAB-46 (mest stilfulde DAB radio)

Denver DAB-46

Indtil nu har den stået på meget sort/hvide og en smule anonyme DAB radioer. Men lad os endelig få ændret på det. Denver DAB-46 er den, i vores optik, mest stilfulde DAB radio på listen her. Det er den fordi, den har et flot, klassisk design med en træramme rundt om en enkel hvid betjeningsflade.

Tilfældigt nok, er det også den bedste billige DAB radio på listen her. Men blot fordi den er billig og har et enkelt klassisk design, så kan den nu alligevel godt levere. Den kommer med en enkelt 2 watts højtaler, som naturligvis ikke er den bedste i klassen, men som lyder godt for prisen.

Ligeledes har den både mulighed for at modtage FM kanaler og DAB kanaler, og du kan sørme også bruge den som vækkeur, hvis det er det, du ønsker. Denver DAB-46 er også en god DAB radio i den forstand, at den både kan fungere ved hjælp af strøm via ledning og ved hjælper af batterier. Du kan med andre ord bruge den i de fleste situationer.

Panasonic RF DB30BT (bedste DAB radio)

Panasonic-RF-D30BT

 

Panasonic RF D30BT er en bærbar DAB radio med en 2 watts højtaler, som er utrolig praktisk. Lyden er ganske udmærket, den er nem at have med sig rundt i huset og haven, og så har den en lang række funktioner, der gør den til en af de bedste DAB radioer på markedet. Det er altså ikke uden grund, at den løber med titlen som vores bedst i test DAB radio.

Først og fremmest kan vi nævne, at Panasonic RF D30BT kan købes i to farver; sort og hvid. Det betyder med andre ord, at der en DAB radio, der passer ind i de fleste hjem. Radioen er ligeledes nem at betjene med forskellige logiske knapper, som ikke kræver megen introduktion. Dertil er det værd at nævne, at den har et lille display, hvor man kan følge klokken og i øvrigt fungerer den også som alarm, vækkeur og timer.

Men Panasonic RF DB30BT er mere end bare en DAB radio. Den er nemlig også udstyret med Bluetooth, så den kan agere Bluetooth højtaler for din smartphone eller tablet. Dertil har den også en FM tuner, som sikrer, at du på kan høre DAB og FM kanaler. Nåh ja – og så fungerer den sørme også som powerbank, da den gennem sin USB-udgang kan uploade din smartphone eller andre enheder.

Kombinerer man det med, at den er stænktæt (IPX4 certificering), radioens gode fuldtone højtaler og den fornuftige pris – ja så har man opskriften på en af de bedste DAB radioer.

Philips TAM2805/10 (bedste DAB radio med internetradio)

Philips TAM2805/10

 

Vil du gerne have en DAB radio, der gør det muligt at lytte til praktisk talt alle radiokanaler i hele verden? Ja, så er Philips Tam2805/10 et udmærket bud. Den har nemlig ikke blot DAB, men også FM-tuner og internetradio. Det vil sige, at den også kan hente alle de radiokanaler, der nu engang findes på internettet.

Det betyder, at du også kan lytte til udenlandske radiokanaler, samt kanaler, der ikke har mulighed for eller tilladelse til at sende ud på en frekvens – hvad end det så er en DAB eller en FM frekvens. Men Philips Tam2805/10 er naturligvis mere end bare en DAB radio med internetradio.

Den populære model fra Philips har nemlig også Bluetooth og en 3,5 mm lydindgang (AUX-stik), som sikrer, ta du kan tilslutte din telefon, tablet eller computer til radioen og dermed bruge dem som højtaler. Hvis du bruger Spotify er der endnu flere gode nyheder; radioen er udstyret med Spotify Connect, og du kan således bruge din mobiltelefon som fjernbetjening til Spotify.

Philips TAM2805/10 DAB radio kommer med en fjernbetjening, et 2,4-tommers digitalt display og kan monteres på væggen. Det enkle design passer ind i de fleste hjem, og størrelsen er til at overkomme. Lyden bliver leveret gennem to højtalere á 5 watt, som er udstyret med bass reflex. Det betyder med andre ord, at det ikke er her, at radioen mangler.

Philips M2505 (bedste DAB radio med Bluetooth)

Philips-M2505 - DAB-radio

 

Flere af de DAB radioer, som vi har nævnt ovenfor er udstyret med Bluetooth funktionalitet. Det er ved at være ganske almindelig ting i DAB radioer, da flere og flere mennesker skifter væk fra radiokanalerne og over til streamingtjenester som Spotify og Apple Music.

Men hvis vi skulle vælge en DAB radio med Bluetooth som hovedfunktionalitet udover selve DAB-delen, ja så ville vi vælge Philips M2505. Her får du praktisk talt den samme Philips DAB radio og højtaler, som vi nævnte tidligere (TAM2805/10), blot uden internetradio. Til gengæld får du et afslag i prisen – og når du kan forbinde med Bluetooth kan du jo altid lytte til internetradio via din telefon, computer eller tablet.

Du får stadig det smarte design, muligheden for at montere DAB radioen på væggen og for at finde DAB og FM kanaler. Udover Bluetooth, så kommer Philips M2505 også med en 3,5 mm lydindgang (AUX), så du er sikret praktisk talt alle muligheder for at lytte til god lyd i hverdagen.

Sådan finder vi de bedste DAB radioer

Så nåede du gennem vores liste over de bedste DAB radioer – og måske sidder du tilbage med spørgsmålet: ”Hvordan finder I de bedste DAB radioer?” Det er et meget naturligt spørgsmål at stille, og heldigvis er der et ganske enkelt svar på den proces, som munder ud i ovenstående liste.

Som du måske har bemærket, så har vi her hos BedstTest artikler om de bedste produkter i alverdens forskellige produktkategorier. Emnerne strækker sig fra DAB radioer og hovedtelefoner til græsplæneklippere og vandrestøvler. Vi kan ikke være eksperter i det hele – og det er vi heller ikke.

Hvad vi til gengæld kan prale af, er, at vi er eksperter i research. Vi har gennem tiden opbygget en model for, hvordan vi kan indhente data om produkter, ekspertanmeldelser, anmeldelser fra kunder, informationer fra nettet, sammenligne specifikationsark og meget mere. Alt denne data sættes sammen, og ud på den anden side kommer en liste over de absolut bedste produkter – hvad end det så er en DAB radioer eller Bluetooth højtalere.

Så selvom vi ikke har haft alle DAB radioerne ovenfor i hænde, kan vi på baggrund af vores research af diverse eksperter indenfor feltet, populariteten af radioerne på diverse webshops og så videre, roligt sige, at listen viser nogle af de bedste DAB radioer.

DAB er en forkortelse af Digital Audio Broadcast

Nu har vi efterhånden sagt DAB radio så  mange gange, at du muligvis er ved at være træt af at læse ordet. Men vi er kede af at fortælle, at der endnu er lidt læsestof endnu her på siden, så det er bare med at spænde bæltet. Til gengæld tænkte vi, at det kunne være en udmærket idé at forklare, hvad DAB radio står for, og hvad det egentligt betyder.

DAB er en forkortelse af Digital Audio Broadcast – oversat til dansk betyder det noget i retningen af Digital Lydtransmission. Idéen med at skifte over til DAB er, at det hele foregår digitalt – i stedet for analogt, som det gør på det FM system, som vi kender.

Og som vi også kommer ind på nedenfor, så har det den fordel, at digitale transmissioner ikke bliver forstyrret af andre signaler og frekvenser. Ligeledes er man heller ikke lige så begrænset af ens fysiske placering, når det kommer til udvalget af radiokanaler.

Fordelen ved at vælge DAB radio fremfor FM radio

Når man har lyttet til radio, så er det ofte foregået gennem en klassisk FM radio. Sådan en radio modtager, naturligt nok, et FM signal og det er dette signal, der sikrer, at du kan lytte til dine favorit radioprogrammer. Men for en række år siden valgte man at begynde at rykke flere radiokanaler over på DAB, som er et digitalt radiosignal. Det skulle sikre en mere stabil forbindelse til radiokanalerne, hvilket det også gjorde – til gengæld blev lydbilledet forringet.

Heldigvis har man nu fundet frem til DAB+, som i realiteten stadig er et DAB signal – denne gang bare med lyd af væsentlig højere kvalitet. Så nu er fordelen ved at vælge DAB, at man får en god radio med mere stabil adgang til forskellige radiokanaler – uanset om man befinder sig i et område, hvor FM signalet ikke er super godt.

For du kender det sandsynligvis godt; det er ikke altid, at man har lige godt FM signal. Og der er næppe noget mere irriterende, end den skrattende lyd fra en radio, der ikke har et helt klart signal til den kanal, som man nu engang lytter til. Dette problem kommer man udover med en DAB radio, da den forbinder digitalt til sine kanaler, og dermed har en meget mere stabil forbindelse.

Og så er der det faktum, at DAB radioer som regel altid kommer med muligheden for at forbinde til FM kanaler. Det vil sige, at man ikke giver tab på noget ved at vælge en DAB radio. For hvis man vil, kan man altid bare slå den over på FM og lytte præcis som man plejer.

Forskellen på DAB radio og internetradio

DAB radio og internetradio – ja det kan være svært at forstå forskellen baseret på den introduktion vi har givet DAB her i artiklen. For hvis det hele foregår digitalt, er det så ikke praktisk talt noget, der foregår over internettet? Nej ikke helt.

For en DAB radio modtager fortsat signaler – blot på en anden måde en en traditionel FM radio gør det. Omvendt modtager henter en internetradio sine radiokanaler via internettet, hvilket også betyder, at den skal være forbundet til internettet (typisk via dit WiFi), for at den kan fungere.

Til gengæld har en internetradio mulighed for at modtage praktisk talt samtlige radiokanaler på hele jordkloden. Langt de fleste radiokanaler kan nemlig findes online; og hvis de kan findes online, så kan du lytte til dem via din internetradio.

Det gør internetradioen til det oplagte valg, hvis man gerne vil følge lidt med i, hvad der sker rundt omkring i verden. Mange danskere vælger den type af radio, hvis de har familie eller venner i udlandet, eller hvis de af en anden årsag har en interesse i musikken, kulturen, nyhederne eller lignende i et bestemt land eller område.

Overvej en kombineret DAB radio med Bluetooth, FM og internet

Alle disse ting kan hurtigt komme til at virke forvirrende. For hvilken type DAB radio skal man vælge, og får man nu alle de funktioner, man skal bruge. Heldigvis viser det sig sjældent at være så stort et problem, fordi flere og flere DAB radioer kommer med en bred vifte af funktionaliteter, som sikrer, at man altid har mulighed for at lytte til radio på den ene eller anden måde.

Mange vælger at købe en DAB radio, der både kan tage i mod FM kanaler, DAB kanaler og internetkanaler. På den måde har man adgang til alle de radiokanaler, som man overhovedet kan drømme om – ligegyldig hvor man er i verden. Samtidig er man ikke begrænset, hvis internettet bryder ned eller giver problemer – for så kan man bare skifte over til DAB eller FM.

Hvis den samtidig har Bluetooth og AUX-indgange, så er det blot endnu bedre. I så fald kan man nemlig blot slå sin telefon, tablet eller computere til radioen, og dermed fungerer den pludselig som højtaler. Så kan man streame musik, podcasts eller selv finde internetradiokanaler og sende dem til radioen via Bluetooth eller AUX opkoblingen.

Faktisk kan det give mening at spare internetradiofunktionaliteten væk, og ”nøjes” med Bluetooth, da man typisk vil kunne finde sine internetradio kanaler på telefonen, tabletten eller computeren. Gør man dette skal man dog være opmærksom på, at din enhed naturligvis skal være koblet til radioen for at du kan lytte til internetradiokanaler. Det kan derfor både have sine fordele og ulemper.

De mest populære mærker på markedet

Der er mange forskellige DAB radio mærker på markedet i dag, men der er naturligvis forskel på deres popularitet. Som hovedregel leverer de fleste etablerede producenter dog DAB radioer af en fornuftig kvalitet. Derfor kan du generelt være tryg ved at købe en DAB radio uanset mærke, om end det altid kan være en god idé at læse lidt op på den eksakte model, som du overvejer at købe.

Alternativt kan du gå ud fra oversigten længere oppe på siden her, hvor vi har samlet de bedste DAB radioer på markedet lige nu. Det er et udmærket udgangspunkt, og her kan du trods alt være relativ sikker på, at du nok skal få en fornuftig DAB radio, der gør det den skal uden problemer. Samtidig henviser vi kun til forhandlere, som har et godt ry, og som er kendt for at behandle deres kunder ordentligt – også ved eventuelle retursager.

Under alle omstændigheder så har vi samlet nedenstående liste over de mest populære DAB radio mærker:

  • Philips
  • Panasonic
  • Sony
  • Denver
  • Pioneer
  • Argon

Hvis du vælger et af ovenstående mærker, kan du godt være sikker på, at kvaliteten er i orden.

Hvor kan man købe en god DAB radio?

En ting er at vide, hvilket mærke, der er værd at købe – en anden ting er at vide, hvilken forhandler, man skal købe sin DAB radio hos. Som nævnt ovenfor, så henviser vi til en række forhandlere i vores DAB Radio Bedst i Test oversigt længere oppe på siden.

Det er et oplagt sted at starte, hvis du er i tvivl om, hvor du skal købe din DAB radio. Det er der flere årsager til. Først og fremmest forsøger vi altid at finde den side, der forhandler den pågældende DAB radio til den bedste pris. Dernæst har vi også fokus på at udvælge forhandlere, som vi erfaringsmæssigt ved, klarer sig godt på flere forskellige punkter. Endelig er de naturligvis også valgt ud fra de mange positive anmeldelser, som tidligere kunder har givet til forhandlerne.

Som hovedregel anbefaler vi derfor, at man køber sin DAB radio fra en af nedenstående forhandlere:

  • Computersalg
  • Proshop
  • Innoliving
  • Gucca

De fleste af disse har deres primære forretning på internettet. Det er positivt i den frostand, at det typisk betyder væsentlig bedre priser og større udvalg. Men hvis du gerne vil ud og se din DAB radio fysisk, inden du beslutter dig for noget, så er det kun Computersalg og Proshop, som du kan handle hos. Alternativt kan du vælge at købe en DAB radio i Elgiganten, POWER eller en anden fysisk butik, der sælger elektronik.

DAB radio med CD afspiller: Du kan nå det endnu

Markedet for CD afspillere er efterhånden blevet meget nichepræget. Det er de færreste, der i dag lytter til CD’er og MP3’er, da flere og flere skifter over til internetbaserede streamingtjenester i stedet. Tjenester som Spotify, Apple Music, TIDAL, og diverse lydbogstjenester som Mofibo og mange andre gør, at der er mange, der ikke længere gider at bøvle med en CD.

Men hvis du holder fast i dine CD’er og nyder muligheden for at afspille dem – hvad end det så er en traditionel CD eller en MP3 disk – ja så er der heldigvis tid endnu. Du kan nemlig købe en DAB radio med CD afspiller. I oversigten længere oppe på siden anbefaler vi den model, som vi anser for den bedste; Panasonic RX D70BT.

Her får du en fornuftig DAB radio med CD afspiller, så du kan lytte til din CD’er og samtidig lytte til FM og DAB kanaler. Og så er radioen heller ikke mere ”gammeldags” end det – både er det en ret ny model og så er den sørme også udstyret med Bluetooth. Der er altså fortsat rig mulighed for at koble op – også hvis du streamer dine lydbøger eller lignende.

Hvad er DAB+ og skal man tage højde for det?

Når man snakker DAB radio, kan man godt komme til at falde over begrebet DAB+. Men hvad er det egentligt, og hvorfor er det vigtigt? Jo, som vi nævnte tidligere, så fandt man ud af, at DAB ikke kunne levere den samme lydkvalitet som et traditionelt analogt FM signal.

Det fik man heldigvis rettet op på, og så introducerede man den nye generation af DAB, som går under navnet DAB+. Det kan hurtigt virke forvirrende, men hvad du skal vide er blot, at hvis du overvejer at købe en DAB radio, så gå efter en med DAB+ funktionalitet.

Dette vil man typisk kunne se i produktspecifikationerne på en webshop eller på kassen, hvis man står i en fysisk butik og overvejer at købe en DAB radio. Hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte, så tag et kig på oversigten over de bedste DAB+ radioer øverst på siden her. De har nemlig alle DAB+ funktionalitet – så er du i hvert fald dækket ind på den front.

Det er vores klare anbefaling, at man ikke vælger en ”gammel” DAB radio – både fordi det kan give problemer ift. at modtage nye DAB+ signaler, og fordi kvaliteten af lyden kan være værre. Vær dog også opmærksom på, at DAB+ efterhånden er blevet til DAB i daglig tale nu – og det kan derfor hurtigt blive en smule forvirrende.

Købsguide: Dette bør du overveje, når du køber DAB radio

Når man er på udkig efter en DAB radio, så er der en hel del ting, som man kan og bør tage stilling til, inden man beslutter sig for at købe. Men hvis ikke man er ekspert i DAB radioer, HiFi eller elektronik generelt – ja så kan man måske godt få brug for en lille købsguide til, hvad man skal være opmærksom på.

Heldigvis er du kommet til det helt rette sted. Vi har nemlig sammensat præcis sådan en købsguide lige her. Her kommer vi ind på 6 forskellige punkter, som vi anbefaler, at du tager stilling til i din beslutningsproces.

Hvis du er lidt på bar bund, så har vi hjulpet dig godt på vej i vores Bedst i Test oversigt over de bedste DAB radioer længere oppe på siden. Her kan du finde informationer om de fleste af punkterne, og således komme godt fra start – eller måske blive introduceret til den bedste DAB radio for dig lige nu og her.

Men først anbefaler vi, at du læser nedenstående købsguide. Så ved du da, hvad du skal være opmærksom på.

Pris og garanti

Det er godt med en god DAB radio, der kan alverdens ting, ser godt ud og har gode højtalere indbygget. Men det er også vigtigt, at man tænker over, hvor mange penge, man ønsker at bruge på sin DAB radio. De kan nemlig koste alt mellem 200 kroner og 2000 kroner eller derover.

Man kan få fornuftige DAB radioer for under 1.000 kroner, og hvis man blot skal have den kørende i baggrunden er det generelt også her, at man får mest for pengene. Vores anbefaling er, at man kun bruger mere end 800 – 1000 kroner, hvis man går seriøst op i lyd og regelmæssigt planlægger at benytte sin DAB radio som Bluetooth højtaler eller hvis man er på udkig efter bestemte funktioner.

Hold også øje med, hvilken garanti, der bliver tilbudt på DAB radioen. Er det blot en standard reklamationsret, eller er der længerevarende og / eller mere dækkende garanti? Det kan være værd at betale lidt ekstra, hvis man ved, at man godt dækket ind ved eventuelle fejl, mangler eller lignende.

Lydkvalitet

De fleste billigere DAB radioer er udstyret med en enkelt højtaler på 2 watt eller deromkring. Det betyder, at lydkvaliteten ikke nødvendigvis er imponerende. Men for mange er det også okay, fordi det ”blot” er en DAB radio, som ofte fungerer mere som hverdagslytning end noget andet.

Men hvis du planlægger at bruge din DAB radio til også at kunne holde fester, skrue helt op for musikken eller lignende – ja så kommer du måske til at føle, at de 2 watt er lige i underkanten. Så kan du overveje at betale lidt ekstra for en DAB radio med 5 watt eller måske endda 10 watt eller derover.

Vi anbefaler blandt andet nogle modeller fra Philips, der har nogle mere seriøse højtalere – og det kan godt være værd at overveje. Men hvis det blot er til hverdagsbrug, så vil det 2 watt typisk være tilstrækkeligt.

Funktioner

DAB radioer kan ofte mere end blot at være DAB radioer. Mange af dem kommer blandt andet udstyret med et lille ur og en tilhørende mulighed for at sætte en alarm, et vækkeur eller sågar et æggeur. Det er alle nogle funktioner, der kan være praktiske at have med sig rundt i hjemmet, hvor man ofte har en radio stående. Det kunne eksempelvis være på natbordet, på badeværelset eller i køkkenet.

Flere DAB radioer kommer også med en lille skærm, der kan vise informationer om, hvilken kanal man lytter til, hvilken sang eller hvilket program, der bliver spillet og lignende. Afklar med dig selv, om det er noget, som du specifikt er på udkig efter, eller om nogle af disse funktioner kan undværes.

Signaltyper

Når man vælger en DAB radio er det vigtigt, at man får valgt en med de rette signaltyper. Hvilke typer af signaler, der er de rette kan naturligvis variere fra person til person. Hvis de kanaler, som du lytter til, er flyttet over på DAB, så er der ikke så meget at være opmærksom på. Men hvis nu du lytter til nogle kanaler, som endnu bliver transmitteret på FM signalet, ja så er det med at finde en DAB radio, der også har en FM tuner.

Dertil kan det være udmærket at kigge efter om en DAB radio er udstyret med internetradio og / eller Bluetooth, alt efter hvor mange forskellige typer af radioprogrammer og andet indhold, man vil kunne lytte til gennem radioen. Sørg naturligvis også for, at der er tale om en DAB plus radio – så er du sikker på at kunne modtage dine DAB kanaler med den bedste lydkvalitet.

Trådløs eller kablet

DAB radioer kan købes både som trådløse varianter, som enten har udskiftelige batterier eller genopladelige batterier. Det kan være smart i den forstand, at man så kan tage radioen med sig rundt i boligen eller hvor man ellers befinder sig.

Vil man helst bare have sin DAB radio hængende eller stående det samme sted, så kan man gå efter en kablet variant. Disse er ofte enten billigere eller udstyret med bedre højtalere. Derfor kan disse også være værd at overveje. Om ikke andet, er de i hvert fald mere praktiske i den forstand, at man ikke skal skifte batteri.

Design

En DAB radio kommer til at stå fremme, og derfor er det vigtigt, at man vælger en, som man kan holde ud at kigge på. Heldigvis er der flere DAB radioer, der har et pænt design, som passer ind i de fleste danskeres hjem.

Du kan se et udvalg af hvordan radioerne kan se ud, hvis du kigger på vores liste over de DAB radioer, der klarer sig bedst i test længere oppe på siden.

Test af DAB radio med Bluetooth

Fordelene ved at vælge en DAB radio med Bluetooth er mange – det gælder ligegyldig om du vælger en radio med kabel eller en trådløs udgave. For du får nemlig mulighed for at kombinere det bedste fra begge verdner så at sige.

På den ene side kan du lytte til dine yndlings radiokanaler via DAB signalerne, og på den anden side kan du streame din favoritmusik, de bedste podcasts og gode lydbøger via Bluetooth. Således bliver radioen også til en Bluetooth højtaler – med ét klik.

Hvis du er på udkig efter en sådan radio, så tag et kig længere oppe på side, hvor vi i vores DAB radio med Bluetooth test har fundet nogle gode valg. Selvom vi har kåret én DAB radio som værende den bedste med Bluetooth, så er der op til flere af de bedste radioer, der også har Bluetooth-funktionalitet.

DAB radio med indbyggede eller eksterne højtalere

Når man vælger at købe en DAB radio, vil det som regel være en model med indbyggede højtaler eller højtalere. Det vil sige, at man altså ikke skal gøre andet end at tænde for radioen, hvorefter man kan begynde at lytte til radiokanalerne direkte fra selvsamme radio.

For nogle er lydkvaliteten af disse indbyggede højtalere ikke altid helt god nok. Og det er forståeligt nok, for hvis man går meget op i lyd, så er det bare ikke altid, at kvaliteten af en lille 2 watt højtaler er tilstrækkelig. Heldigvis er der også et alternativ, hvis man gerne vil have bedre lydkvalitet fra sin DAB radio.

Man kan nemlig også købe en DAB radio, der skal tilsluttes til eksterne højtalere. Så bliver det mere en receiver, der kan modtage FM, DAB og DAB+ signalerne, og dermed afspille lyden derfra gennem eksterne højtalere, som er tilsluttet til radioen.

Det kan også være et oplagt valg, hvis man alligevel har nogle højtalere hængende eller opsat i stuen eller andet sted, som man lige så godt kan spille lyden over. I sådanne tilfælde, skal man dog være opmærksom på, at man ikke får den samme fleksibilitet i forhold til at flytte rundt på radioen, da den naturligvis skal være tilsluttet eksterne højtalere for at afgive lyd.

Vil man ikke give kald på denne fleksibilitet, så tag et kig på vores DAB+ radio test længere oppe på siden. Her anbefaler vi en række mere eller mindre fleksible og transportable DAB radioer, som kan tages med rundt i huset. Det er et oplagt sted at starte, hvis man vil hurtigt i gang med en god DAB radio.

Køb din DAB radio på internettet og spar penge

Vi anbefaler generelt, at man vælger at købe sin DAB radio på internettet. Det betyder nemlig ofte, at man kan spare penge sammenlignet med at gå ud i en fysisk butik for at handle. Årsagen er sådan set ganske simpel. En webshop har ikke de samme udgifter til dyre butikslokaler og sælgere i butikken, ligesom de heller ikke er begrænset af det fysiske område, som butikken er placeret i.

I stedet kan de sælge til hele Danmark, og de kan effektivisere og automatisere store dele af deres forretning. Samtidig kan tilbyde et bredere udvalg, grundet bedre plads på deres lager, og i sidste ende betyder det, at du står med en række fordele som kunde i en webshop, der sælger DAB radioer.

Overvejer du at købe din DAB radio fra en webshop? Så kan du se et stort udvalg her – alternativt kan du tage et kig længere oppe på siden, hvor vi i vores DAB+ radio test viser nogle af de absolut bedste DAB radioer lige nu.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Panasonic Bærbar radio -RX-D70BT

 

Holder du fast i, at din DAB radio gerne må kunne afspille CD’er? Så er du en af de få, hvorfor der heller ikke er et stort udvalg af radioer, der tilbyder den mulighed. Heldigvis er der en af de muligheder, som absolut er en anbefaling værdig. Det er en DAB radio, der går under navnet Panasonic RX D70BT.

Her får du en DAB radio, der klarer sig særdeles godt i adskillige ekspertanmeldelser fra flere forskellige tyske magasiner. Det gør den blandt andet på grund af sine to indbyggede 2 watts højtalere. Det slår ikke nogle af de andre, som vi har nævnt her i vores Bedst i Test for DAB radioer, men det resulterer nu alligevel i et pænt lydbillede.

Det der naturligvis får den op at ringe er, at det er en af de få DAB radioer med CD afspiller. Der er i øvrigt tale om en CD afspiller, der også kan afspille MP3. Ligeledes kan den naturligvis tage i mod både FM og DAB kanaler. Radioen har også et indbygget ur, og den kan forbindes til via Bluetooth, USB og AUX.

Mulighederne er altså mange i denne Panasonic RX D70BT DAB radio med CD afspiller, og vi kan kun anbefale, at du tager et kig på den, hvis det er vigtigt for dig at have mulighed for at spille dine CD’er.