Bluetooth Højtaler 2024 → Se De 12 Bedste Bluetooth Højtalere

bedste bluetooth højtaler

Er du på jagt efter den bedste Bluetooth højtaler? Så er du kommet til det helt rette sted. Her i artiklen giver vi dig nemlig et overblik over det store udvalg af Bluetooth højtalere. Vi sørger samtidig for at pege dig i den rigtige retning gennem vore bedst i test liste, hvor vi har udvalgt de bedste Bluetooth højtalere i en række forskellige kategorier. 

På den anden side af nedenstående liste vil du kunne læse meget mere om Bluetooth højtalere generelt. Her kommer vi blandt andet med gode råd til, hvordan du sparer penge på dit køb, hvad du skal overveje før dit køb, hvordan du vælger den bedste og meget mere.

Der er med andre ord lagt op til et sandt overflødighedshorn af viden omkring Bluetooth højtalere. Derfor vil vi heller ikke bruge længere tid på at introducere artiklen her. Lad os i stedet begynde festlighederne.

God fornøjelse!

Sonos Move – Bedste Bluetooth højtaler

Sonos Move bluetooth højtaler

Først på listen over de bedste Bluetooth højtalere finder vi Sonos Move. Det gør vi, fordi det er en højtaler, der kan stort et alt, man kan have behov for. Den er lavet til brug derhjemme, men fordi den er udstyret med et batteri og i øvrigt er designet ganske robust, kan du flytte rundt på den både inden- og udenfor.

Sonos Move har indbygget stemmestyring, kan koble på WiFi og så kan man naturligvis forbinde direkte til den med Bluetooth. Har du flere Sonos-højtalere, kan Sonos Move også forbinde med disse, og dermed skabe et multiroom højtaler-setup, der gør at musikken følger dig rundt i hele huset.

Det er ikke den billigste højtaler her på listen, og det skal man naturligvis være forbered tpå. Til gengæld er den bygget af materialer i høj kvalitet, den er nemt at benytte, og den er fyldt med smarte funktioner. Det er blot nogle af de ting, som højtaleren bliver rost for, når man spørger de personer, der har købt den.

Sonos Move scorer nemlig 4,6 ud af 5 stjerner på Google Anmeldelser, og det er lige netop ovenstående, der bliver fremhævet hos de mere end 10.000 mennesker, der i skrivende stund har anmeldt højtaleren. Det er med andre ord et oplagt køb, hvis du er på udkig efter den bedste Bluetooth højtaler.

Philips TAS2505B- Bedste lille Bluetooth højtaler

Philips TAS2505B - Bedste lille Bluetooth højtaler

Er du på jagt efter en lille Bluetooth højtaler, som du kan tage med dig overalt? Så tag et kig på Philips TAS2505B. Den måler 9 centimer x 9 centimeter x 4 centimeter, hvilket placerer den rimelig sikkert i kategorien lille Bluetooth højtaler.

Men Philips TAS2505B er ikke bare en lille højtaler; det er også en ganske udmærket højtaler. Lydkvaliteten er i orden, og så er den opgivet til at kunne spille i 10 timer på en fuld opladning. Det gør det perfekt til de dage, hvor man i timevis er væk fra stikkontakter eller andet – eksempelvis når man er på stranden.

Og det der med at tage på stranden med sin Philips TAS2505B er ikke noget problem. Den er nemlig klassificeret som IPX7. Det betyder, at du kan holde den under vand (mindre end 1 meters dybde) i op til 30 minutter, uden at den tager skade. Det åbner op for mange muligheder, når nu du skal ud og feste på stranden, ved poolen eller måske bare under bruseren.

Dertil er det værd at bemærke, at det også er en Bluetooth højtaler med lys, som blot gør den ekstra festlig – og også lidt nemmere at finde igen. Med 4,2 ud af 5 stjerner i gennemsnit på Google Anmeldelser, er folk også generelt glade for højtaleren.

Sonos Roam – Bedste Sonos Bluetooth højtaler

Sonos Roam - Bedste Sonos Bluetooth højtaler

 

Vi har allerede haft tildelt en plads på listen over de bedste Bluetooth højtalere til en model fra Sonos. Men nu bliver der altså plads til en mere, når vi skal kåre den bedste Sonos Bluetooth højtaler. Denne gang er der tale om Sonos Roam.

Som navnet antyder, er det en højtaler, man kan tage med sig mere eller mindre overalt. Den fylder ikke ret meget (5,9 centimeter x 16,8 centimeter x 6,2 centimeter) og vejer heller ikke mere end 420 gram. Samtidig er den klassificeret med IP67, hvilket vil sige, at den er mere eller mindre vandtæt.

Derudover har den naturligvis alle de sædvanlige Sonos fordele som stemmestyring, multiroom-forbindelse med andre Sonos højtalere, en tilhørende app og samarbejde med et væld af populære streamingtjenester. Hele vejen rundt en virkelig fin og alsidig Bluetooth højtaler.

Slår man den op på Google Anmeldelser, får den i gennemsnit 4,2 ud af 5 stjerner i skrivende stund, hvilket må siges, at være en ganske fornuftig score.

JBL Go 3 – Bedste mini Bluetooth højtaler

JBL Go 3 - Bedste mini Bluetooth højtaler

 

Vi præsenterede tidligere en lille Bluetooth højtaler, men nu bliver det endnu mindre. Det her er nemlig JBL Go 3; den bedste mini Bluetooth højtaler. Med dimensioner, der måler 8,75 centimeter x 4,13 centimeter x 7,5 centimeter, kommer vi ikke udenom, at det her i den grad er en mini Bluetooth højtaler.

Til trods for den lille størrelse, så får du her en ganske god lyd og en nærmest overvældende bas. Det er faktisk i sådan en grad, at man kan have lidt svært ved at tro, at lyden kommer fra sådan en lille højtaler. Men det er naturligvis et kæmpe plus – især for dig, der elsker at have lyd med dig, når du væk hjemmefra.

Det robuste design og hanken i toppen gør JBL Go 3 til en fleksibel mini Bluetooth højtaler. Den er nem lige at hægte fast i tasken, bæltet eller lignende med en karabinhage, og så skal man ikke bekymre sig om at tabe den.

IP67-klassificeringen sikrer, at du kan højtaleren med dig mere eller mindre og alt, fordi den er både vandtæt og støvtæt. Der er nem forbindelse til den via Bluetooth, og så kan den spille i op til 5 timer på en fuld opladning.

Bang & Olufsen Beosound Explore – Bedste vandtætte Bluetooth højtaler

Bang & Olufsen Beosound Explore

Næste højtaler på listen er Bang & Olufsen Beosound Explore. Den vinder her titlen som den bedste vandtætte Bluetooth højtaler – til trods for, at vi allerede har præsenteret op til flere højtalere, der også er vandtætte.

Her får du dog en utroligt velspillende højtaler, der kan spille i op mod 27 timer på en fuld opladning. Det siger vi lige en gang til; 27 timer. Hvor vanvittigt er det lige? Når man kobler det sammen med det robuste design, den gode lyd (som vi kender det fra B&O) og hanken, der sikrer nem fastgørelse med en karabinhage – ja så har vi her en god Bluetooth højtaler til dig, der elsker at tage på adventure.

Selvom du ikke er outdoor-typen, kan du stadig godt have brug for en vandtæt Bluetooth højtaler, og her sikrer IP67-certificeringen altså, at du ikke kommer i problemer med en B&O Beosound Explore. Kunderne er generelt glade for den, og giver den 4,6 ud af 5 stjerner i skrivende stund på Google Anmeldelser.

Makita DMR 203 – Bedste Bluetooth højtaler til arbejde

Makita DMR 203 Bluetooth Speakers

 

Går du dagen lang på en byggeplads eller har du af andre årsager brug for en god og robust Bluetooth højtaler til arbejde, så skal du tage et nærmere kig på Makita DMR 203. Det er en højtaler fra den velkendte værktøjsproducent, og den er skabt til at blive udsat for lidt af hvert.

Makita DMR 203 kan naturligvis bruges med Bluetooth 5.0, og har også en lydindgang i form af et minijackstik. Selve højtalerne er 10 Watt, og lyden er af ganske udmærket kvalitet. Vigtigst af alt, kan den spille på et ganske fornuftigt lydniveau, så musikken ikke drukner i larmen fra værktøj og andet arbejde.

Ultimate Ears Boom 3 – Bedste trådløse Bluetooth højtaler

Ultimate Ears Boom 3

 

Ultimate Ears Boom 3 får her titlen som den bedste trådløse Bluetooth højtaler. Det gør den fordi du her får ualmindelig høj lyd fra en lille og transportabel højtaler. Den har samtidig 360-graders lydafspilning, og sørme om ikke den også kan holde til at være under vand i op til 30 minutter med sin IP67-klassificering.

Et oplagt valg til dig, der vil have en højtaler til at holde festen i gang, have lyd med dig overalt og bare have nogle fantastiske oplevelser med musikken – uden at det behøver at koste en bondegård.

Bang & Olufsen Beolit 20 – Bedste Bluetooth højtaler med trådløs opladning

B&O Beolit 20

Hvis du er på udkig efter den bedste Bluetooth højtaler med trådløs opladning, så tag et kig på denne B&O Beolit 20. Det er en trådløs Bluetooth højtaler i lækkert design og med god lyd. Størrelsen gør den især oplagt til hjemmet, men den kan i princippet tages med på farten på en varm sommerdag.

En af de ting, der gør lige netop denne højtaler fed, er den indbyggede trådløse oplader, der reelt set gør højtaleren til en powerbank for din telefon. Ved at ligge telefonen oven på højtaleren, begynder den nemlig at oplade – smart!

JBL Flip 5 – Bedste JBL Bluetooth højtaler

JBL Flip 5

 

JBL Flip 5 får her titlen som den bedste JBL Bluetooth højtaler. Det gør den af flere grunde; først og fremmest er det en kraftfuld højtaler med god lyd, for det andet har den et enkelt design og for det tredje, så kan den parres med andre JBL højtalere, for at sikre endnu bedre lyd.

Med op mod 12 timers spilletid, og fantastiske anmeldelser fra både eksperter og forbrugere, er der ikke meget, der taler imod et køb af denne JBL Bluetooth højtaler. Den scorer 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit baseret på de mere end 13.000 anmeldelser, der i skrivende stund er af højtaleren på Google Anmeldelser.

Eksperter fra blandt andet Lyd og Billede siger blandt andet: ”JBL Flip 5 har det meste, man kan ønske sig af en bærbar sommerhøjtaler.”, og Pricerunner roser højtaleren for at være meget bærbar og have en god lydkvalitet.

Bose SoundLink Revolve II – Bedste Bose Bluetooth højtaler

Bose SoundLink Revolve II

 

Hvis du drømmer om den bedste Bose Bluetooth højtaler, kan du med fordel tage et nærmere kig på Bose SoundLink Revolve II. Her får du en højtaler med 360-graders lydafspilning og indbygget stemmestyring (Siri, Google Assistant og Amazon Alexa). Den har samtidig Bluetooth, NFC og kan nemt kobles med andre kompatible højtalere, for at sikre et mere fuldendt lydbillede i hjemmet.

Kunderne elsker den, og har blandt andet givet højtaleren 5 ud af 5 stjerner hos Elgiganten. Et lignende billede tegner sig på Google Anmeldeler, hvor Bose SoundLink Revolve II scorer 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit.

Marshall Stockwell II – Bedste Marshall Bluetooth højtaler

Marshall Stockwell II - Bedste Marshall Bluetooth højtaler

 

Marshall er et vanvittigt fedt mærke – og i øvrigt også et brand man kender, hvis man bevæger sig lidt inden for musikkens verden. De har nemlig i årevis produceret forstærkere, højtalere og lignende, som især rockmusikere har brugt, når de har lavet riffs på deres elektriske guitarer på scenen foran tusindvis af mennesker.

Hvis du gerne vil bringe lidt rockstar-mentalitet ind i hjemmet, og i øvrigt også er fan af god lyd, så bør du overveje en højtaler fra Marshall. I denne omgang anbefaler vi Marshall Stockwell II, som er noget nær den bedste Marshall Bluetooth højtaler, der kan købes i øjeblikket.

Her får du nemlig en god og kompakt højtaler i det klassiske Marshall-design. Det betyder, at du nemt kan tage højtaleren med dig, og du kan i øvrigt glæde dig over de hele 20 timers spilletid på en fuld opladning. Højtaleren har også indbygget hurtigopladning, og du kobler nemt på den med Bluetooth eller via et AUX-stik.

De kunder, der har købt en Marshall Stockwell II er slemt begejstrede for den, og giver den derfor 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit på Google Anmeldelser. Her roser de den for dens byggekvalitet, den høje lydkvalitet og det fede design.

Soundboks Generation 3 – Bedste højtspillende Bluetooth højtaler

SOUNDBOKS (Gen. 3)

 

De fleste danskere kender efterhånden til Soundboks. Det gør de blandt andet, fordi det er et dansk firma, og fordi de har været meget oppe i vælten, fordi de netop kan spille så højt, at det til tider kan være forstyrrende for de, der ikke deltager i festlighederne.

Det er naturligvis irriterende, men det er om noget en blåstempling af deres brand; nemlig at være den bedste højtspillende Bluetooth højtaler. Soundboks er lavet til festivaler, og her skal der være gang i musikken. Det får du, hvis du køber sådan en model her, og der er ingen tvivl om, at en Soundboks kan sætte gang i enhver fest.

Sådan finder vi de bedste Bluetooth højtalere

Det var vores liste over de bedste Bluetooth højtalere. Vi håber naturligvis, at du fandt en højtaler, som du kunne være interesseret i. Hvis ikke, er der ingen grund til panik endnu; senere i artiklen kan du læse mere om, hvordan du vælger den bedste Bluetooth højtaler til lige netop dine behov og din livsstil.

Inden, at vi når så langt, vil vi dog først kort forklare den metode, som vi har brugt til at finde lige netop disse højtalere, som du blev præsenteret for ovenfor. Det er vigtigt at være opmærksom på dette for gennemsigtighed og for, at du kan sammenligne med lignende lister andre steder.

Udvælgelsen er i høj grad databaseret. Det vil sige, at vi ikke selv tester de enkelte højtalere (det har vi ikke ressourcer til – desværre). I stedet baserer vi vores bedst i test liste på en grundig dataanalyse. Det foregår sådan, at vi først indsamler informationer om praktisk talt alle Bluetooth højtalere, der kan købes i Danmark. Det er informationer som tekniske specifikationer, pris, design, materialer, ekspertanmeldelser og forbrugeranmeldelser.

Disse informationer samles i et regneark, hvorefter analysen begynder. Her sammenlignes de enkelte højtalere på kryds og tværs indtil vi finder de bedste Bluetooth højtalere i hver af de kategorier, som du blev præsenteret for på listen ovenfor. Alt efter kategori kan det være forskellige ting, der vægtes højest, men generelt er det altid ekspertanmeldelser og forbrugeranmeldelser der har størst indflydelse på resultatet.

Køb en Bluetooth højtaler på tilbud

Bluetooth højtalere kan fås i mange forskellige prisklasser, som du kan se på listen øverst på siden. Men uanset om man er på udkig efter en dyr eller billig Bluetooth højtaler, vil de fleste sandsynligvis takke ja til at spare lidt penge på sit køb.

Det er der heldigvis rig mulighed for ved at købe en Bluetooth højtaler på tilbud. Det sker regelmæssigt, at danske forhandlere sætter prisen ned på deres udvalg af Bluetooth højtalere, så der er mulighed for at spare lidt – og nogle gange mange – penge.

Vi forsøger så vidt muligt altid at linke ind til webshops, der generelt har deres højtalere til attraktive priser, og samtidig er gode til at fejre store og små begivenheder med skarpe tilbud. Derfor kan du med fordel bruge vores bedst i test liste som indgang til nogle af disse forhandlere, så du kan se, om der er mulighed for at spare lidt penge på den Bluetooth højtaler, du er på udkig efter.

Vi vil dog samtidig gerne have lov at slå et slag for, at du slår til, hvis din nye Bluetooth højtaler kommer på tilbud. For selvom en webshop eller forhandler historisk set har været god til at sætte prisen ned, er det ikke en garanti for, at det vil ske i fremtiden. Én højtaler i hånden er bedre end ti højtalere på taget, som man siger.

Derfor er Bluetooth højtalere så populære

Bluetooth højtalere har i den grad vundet ind på markedet i sådan en grad, at det i dag kræver en seriøs indsats, hvis man vil købe en højtaler, der ikke er udstyret med Bluetooth-teknologi. Men hvad er det, der gør lige netop denne forbindelsestype så populær – og er det noget du skal vælge?

I modsætning til, hvad mange tror, så er en Bluetooth højtaler ikke bare en lille dims, man kan tage med sig rundt. Det var det engang, men i dag kan du få Bluetooth i højtalere med og uden ledning, i store og små størrelser og så videre. Bluetooth er nemlig blåt en teknologi, der sikrer, at man kan forbinde trådløst til højtaleren fra eksempelvis sin telefon, tablet, computer eller sågar sit fjernsyn.

Det vil sige, at hvis du er interesseret i at droppe AUX-stikket eller en anden kablet forbindelse mellem dine musikafspillende enheder og dine højtalere, så er det meget muligt, at en Bluetooth højtaler er det rette valg for dig. Det underbygges især af, at bare fordi højtaleren er udstyret med den trådløse forbindelsesteknologi, er det ikke ensbetydende med, at den ikke længere kan tage imod en kablet forbindelse – det kan langt de fleste Bluetooth højtalere nemlig.

Til outdoor-livet: En vandtæt Bluetooth højtaler

Er du en person, der elsker at bruge tid ude i naturen, gå nogle gode lange vandreture, tage på camping i de norske fjelde og lignende? Så kan du med fordel finde dig en vandtæt Bluetooth højtaler med hank til en karabinhage, som du kan hægte i rygsækken og tage med dig.

Ikke fordi man behøver at blaste den seneste Dance House musik, når man er afsted på sådan en tur, men det kan være rart at have en højtaler med, så man kan have lidt lyd af en eller anden slags i løbet af turen. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at det er noget, der er stor efterspørgsel på.

Det er efterhånden mere eller mindre alle fabrikanter af Bluetooth højtalere, der har en vandtæt model, der er lavet til – eller i hvert fald markedsført til – outdoor brug. Lad os underbygge vores pointe med, at selv Bang & Olufsen (B&O) har meldt sig på banen med sådan en højtaler.

Hvis det er noget for dig, så kan vi kun anbefale, at du søger inspiration i vores bedst i test liste øverst på siden. Her har vi blandt andet kåret en af de bedste vandtætte Bluetooth højtalere, samt en række andre modeller, der er velegnede eller i hvert fald brugbare til outdoor-livet.

Til festivalsæsonen: Hold gang i festen med en robust Bluetooth højtaler

Hvis du ynder at bruge sommerhalvåret på at tage til festivaller rundt omkring i landet eller sågar verden, så er du nok også typen, der gerne vil have lidt musik med til campen. Her er en Bluetooth højtaler naturligvis et oplagt valg, fordi man bare kan koble telefonen på den, og så er man godt kørende.

Der er dog et par ting, man lige skal have i mente, når man vælger en Bluetooth højtaler til at tage med på festival. Først og fremmest skal den være batteridreven, da man sjældent har mulighed for altid at have den sluttet til en stikkontakt.

Det er ligeledes en god idé, hvis den er robust, så den kan holde til lidt af hvert. Hvis den samtidig er vandtæt, bliver den blot et endnu bedre valg til festivallen. Derudover kan det være interessant at kigge efter en Bluetooth højtaler med indbygget trådløs opladning eller USB-port, så man kan bruge strømmen fra højtaleren til at oplade sin telefon.

Der er masser af gode muligheder, for sådanne festival Bluetooth højtalere. Flere af de modeller, som vi præsenterede øverst på siden, ville sagtens kunne fungere til at tage med sig på festival, men der er naturligvis også masser af andre festivalhøjtalere derude, som du også kan vælge at købe. Det er blot et spørgsmål om at bestemme sig – hvilket jo kan være svært nok i sig selv.

Bluetooth højtalere er ikke kun til farten: Brug den også i hjemmet

Mange forbinder en Bluetooth højtaler med en lille og trådløs højtaler, der er lavet til at tage med sig. Det stammer nok fra en tid, hvor det primært var det, Bluetooth højtalere var. Realiteten er dog en helt anden i dag, hvor praktisk talt alle højtalere har indbygget Bluetooth-teknologi.

Det vil sige, at uanet om du køber en soundbar til at hænge under dit fjernsyn, om du køber en højtaler, der kan stå i vindueskarmen eller om du anskaffer dig en lille højtaler, som du kan tage med dig, så har de praktisk talt alle sammen Bluetooth.

Og der kan faktisk være rigtig god grund til at købe en Bluetooth højtaler til hjemmet. Den behøver for sin vis ikke at være ledningsfri, selvom det nu engang også er smart. Men bare det faktum, at man kan forbinde trådløst til den fra sin telefon, computer, tablet eller sit fjernsyn gør, at man får den brugt meget mere, end hvis den skal forbindes fysisk via et AUX-kabel eller lignende.

Det betyder også, at højtaleren er nemmere at tage med sig rundt i huset, fordi du i værste fald skal flytte strømforsyningen fra en stikkontakt til en anden. Det kan være en sand fornøjelse, at man kan tage højtaleren med i køkkenet, når man laver mad, ind i spisestuen, når man sidder der og have den med i stuen, soveværelset eller på kontoret, når det er der man opholder sig.

Det kan være værd at investere i en god Bluetooth højtaler

Der findes et væld af gode og dårlige Bluetooth højtalere, og så er der alle dem, der befinder sig et sted midt i mellem. Vi er dog der i dag, hvor selv de højtalere, som vi ville betegne som dårlige, spiller med en nogenlunde lydkvalitet, set i forhold til, hvad man tidligere har kunnet få for de samme penge.

Hvis du bare går det mindste op i god lyd, og det at kunne høre alle instrumenterne i en sang, eller at kunne få den helt optimale lytteoplevelse, når du hører podcasts eller lydbøger, så kan det godt give mening at investere i en god Bluetooth højtaler.

Som udgangspunkt kommer du langt med samtlige af de højtalere, vi præsenterede på vores bedst i test liste først i artiklen. Der er dog også andre gode Bluetooth højtalere derude, og du får som regel god lyd, hvis du køber fra mærker som Bang & Olufsen, BOSE, Sonos og lignende.

Det kan naturligvis være lidt svært at definere, hvad en god Bluetooth højtaler reelt set er. For nogle er det lydkvaliteten, der skal være i top, og for andre skal den bare have masser af bass. Nogle vægter også byggekvalitet og udseende højere end selve lyden, og derfor skal du naturligvis også afklare med dig selv, hvad en god Bluetooth højtaler er for dig. For os skal den helst klare det godt på både lydbilledet men også byggekvalitet, velfungerende tekniske funktioner og have et flot udseende.

Nogle gange er man bedre tjent med den billigste variant

Det er dog også fint at forholde sig lidt kritisk til, hvornår god lyd er værd at betale ekstra for. Skal højtaleren bare bruges til en tur på stranden eller til at have lidt backup musik på festivalen eller lignende, så er det ikke sikkert, at man er interesseret i – eller bør – betale i dyre domme for en bedre højtaler.

Årsagen til, at vi lige netop nævner disse to brugssituationer er todelt;

 1. det er ikke nødvendigt at bruge ekstra penge på en god lydoplevelse, hvis ikke man er i en situationer, hvor man reelt set sætter pris på den ekstra gode lydkvalitet, og
 2. det er ikke nødvendigt at bruge ekstra penge på en god Bluetooth højtaler, hvis den primært bruges i situationer, hvor den risikerer at gå i stykker eller at man risikerer at miste den.

Alternativet er naturligvis, at man køber en god og robust Bluetooth højtaler, som vi tidligere har været inde på. De koster typisk lidt ekstra, men kan også holde til at blive udsat for lidt mere – både i forhold til brug og i forhold til vind og vejr.

Det er naturligvis op til dig at vurdere, hvad der er det rette valg for dig. Uanset resultatet, så er der mange Bluetooth højtalere at vælge i mellem, der kan leve op til lige netop dine behov.

Overvej en Bluetooth højtaler fra et af de mange populære brands

Som vi allerede har været kort inde på af flere omgange, så er der mange forskellige brands, der producerer Bluetooth højtalere. Nogle er mere populære end andre, og der er generelt en årsag, til at de populære brands forbliver populære; de laver nemlig nogle gode højtalere, som kunderne er glade for.

Derfor kan vi også kun anbefale, at du overvejer at købe en Bluetooth højtaler fra et af nedenstående meget populære mærker. Så er der i hvert fald en vis sandsynlighed for, at du bliver glad for dit køb.

 • Marshall
 • Bang & Olufsen (B&O)
 • Sonos
 • JBL
 • Bose
 • Philips
 • Soundboks
 • Bowers & Wilkins

Der er naturligvis mange flere brands, hvorfra du kan købe Bluetooth højtalere, men ovenstående er et godt sted at starte. Det er også værd at bemærke, at flere af disse producenter har en produktportefølje, der spænder meget bredt. Det betyder, at nærmest uanset, hvilket mærke du vælger, kan du være sikker på at finde en Bluetooth højtaler, der passer til dine behov.

Hvis du har brug for inspiration, kan du naturligvis scrolle op i toppen af artiklen og blive introduceret til nogle af de bedste Bluetooth højtalere på markedet i dag.

Sådan finder du den bedste Bluetooth højtaler

Hvis du har taget et kig på vores bedst i test liste og ikke fundet den helt rette højtaler, så er det nu, at du skal spidse ørerne – eller rettere øjnene. Nedenfor gennemgår vi nemlig lige præcis det, som du skal holde øje med, hvis du vil finde den bedste Bluetooth højtaler til dig.

Det er sådan set relevant at læse de nedenstående afsnit igennem uanset om du tænker, at du allerede har fundet den rette højtaler eller ej. Det kan nemlig være en god måde at blive lidt klogere på dine egne behov, og hvordan de hænger sammen med dit budget og de muligheder, der findes, når man køber Bluetooth højtalere.

Vi håber naturligvis, at du kan bruge nedenstående som en rettepind i forhold til at finde lige netop den højtaler, der er bedst for dig. Efter, at du har læst afsnittene igennem, kan det give mening at kigge på bedst i test listen endnu engang, og dermed se den med nye øjne.

Afsnittene præsenteres i en vilkårlig rækkefølge, hvilket vil sige, at det ikke nødvendigvis er første afsnit, der skal vægtes højest og sidste afsnit, der skal vægte lavest. De spiller alle sammen en rolle i beslutningsprocessen, og det er op til dig at vurdere, hvad der er vigtigst for dig.

Størrelse

Lad os starte med at tale lidt om størrelsen på en Bluetooth højtaler. Det er egentligt en ret vigtig faktor, som det ikke er alle, der tænker over. Alt efter hvor og hvordan din nye højtaler skal benyttes, er det nemlig vigtigt, at den ikke er for stor. Omvendt er der heller ingen grund til at købe en mindre højtaler end nødvendigt, fordi det kan betyde kompromisser på lydkvaliteten.

Har du planer om at stille din Bluetooth højtaler i vindueskarmen, ovenpå vitrineskabet eller lignende, så skal den naturligvis ikke være større eller tungere, end at det kan lade sig gøre. Vil du gerne kunne nyde så god lydkvalitet som muligt derhjemme, gælder det dog generelt at større højtalere også kan spille bedre. Det skyldes simpelthen, at der er plads til mere teknik inde i højtaleren. Hver dog opmærksom på, at bare fordi der er plads til det, er det ikke altid, at pladsen er udnyttet.

Skal din Bluetooth højtaler med på farten, er det naturligvis upraktisk, hvis den bliver for stor. Her kan det således give mening at købe en lille model, som er nem at have i tasken, i lommen eller i hånden. Som du muligvis så på vores bedst i test liste øverst på siden findes der mange forskellige og ganske udmærkede varianter af små Bluetooth højtalere.

Design

Designet på din nye Bluetooth højtaler kan være en udmærket ting at overveje. Der er ingen tvivl om, at dette er et punkt, der fylder rigtig meget for nogen, og ikke ret meget for andre. Hvis du er i sidstnævnte gruppe, er der ikke grund til at bruge meget tankeenergi på at vælge en højtaler med det rette design.

Men selvom det visuelle udtryk ikke betyder meget for dig, så kig alligevel på, hvordan højtaleren helt praktisk er designet. Har den de rigtige knapper og lydudgange, og er de placeret fornuftige steder? Og hvad med selve højtalerne; hvor stor en radius dækker de, og hvilke begrænsninger sætter det i forhold til din brug af højtaleren?

Det er alt sammen noget som man bør overveje uanset om man vægter design (i sin klassiske forstand) eller ej. Hører du til den gruppe, der gerne betaler ekstra for at få en flot højtaler, der passer ind i din indretning, så kan vi anbefale, at du tager et nærmere kig på Bluetooth højtalere fra især B&O, Sonos, Philips og Marshall. De laver alle fire nogle generelt flotte højtalere, som passer ganske fornuftigt ind i de fleste danske hjem.

Strøm og batteri

Som vi tidligere har været inde på, så har du overordnet set to muligheder, når det kommer til at få strøm til din Bluetooth højtaler;

 1. du kan vælge en model med strømforsyning, som altid skal være i en stikkontakt, eller
 2. du kan vælge en model med indbygget batteri, som skal oplades og efterfølgende kan bruges uden adgang til en stikkontakt (i en begrænset periode).

Engang var det sådan, at man fik den bedste lyd fra Bluetooth højtalere med fast forbindelse til stikkontakten, men i dag er batteriteknologierne efterhånden så gode, at der er masser af lydkvalitet at hente fra en Bluetooth højtaler med batteri.

Fordelen ved en batteridreven højtaler er naturligvis, at man ikke er begrænset af adgangen til en stikkontakt, når man vil høre musik. I stedet kan man tage den med sig rundt, uanset om det så er i hjemmet, i haven eller når man er på farten. Hvis du gerne vil have den fleksibilitet, så er der ingen tvivl om, at en Bluetooth højtaler med batteri kan være det rigtige valg.

Til gengæld kan modeller med batteri godt være en anelse dyrere, fordi det simpelthen er dyrere at producere produkter med batterier. Det skal altså være noget du er villig til at betale for.

Lydstyrke

I dag kan de fleste Bluetooth højtalere levere en lydstyrke, der er mere end rigelig for langt de fleste mennesker. Bruger du en højtaler derhjemme, er vi af den overbevisning, at du vil have svært ved at finde en model, der ikke kan spille højt nok.

Det er dog noget, som du skal være opmærksom på, hvis du virkelig gerne vil have muligheden for at skrue fuldt op for musikken. Det kan eksempelvis være relevant i forbindelse med festivaler eller hvis man holder havefester.

En Bluetooth højtalers lydstyrke vil typisk være angivet under dens tekniske specifikationer udtrykt i decibel (dB). Decibel er en måleenhed for lige netop lydniveauer, og derfor er den også oplagt til at indikere, hvor højt din nye Bluetooth højtaler kommer til at kunne spille.

Danske Soundboks producerer nogle af de højest spillende Bluetooth højtalere i verden, og de kan levere 126 dB. Det er lige præcis 1 dB mere end, hvad der generelt vil blive betegnet som støj – og langt over det, der kan skade hørelsen.

De fleste vil derfor opleve, at selv højtalere, der kan spille 80 dB vil være rigeligt tilstrækkeligt, men hvis en høj lydstyrke virkelig er vigtig, så er der altså muligheder længere oppe af skalaen. Men vær forsigtig; det kan have konsekvenser for både din popularitet hos naboerne og din langsigtede hørelse.

Lydkvalitet

Lydkvalitet og lydstyrke er adskilt, fordi det er to vidt forskellige ting. Bare fordi en højtaler kan spille højt, er det ikke ensbetydende med, at den kan spille godt. Desværre er lydkvalitet noget, der kan være utroligt svært at teste forud for sit køb.

Afprøver du højtaleren i en butik, kan du godt nok høre, hvordan den spiller – men det foregår typisk i et lokale med anden støj og som i øvrigt sjældent minder om det lokale, hvor du kommer til at placere din nye Bluetooth højtaler. Prøver du i stedet at finde en videoanmeldelse på Youtube, kan højtalerens lydkvalitet ikke overføres, fordi du altid vil være begrænset af mikrofonen, der er blevet brugt til optagelsen og kvaliteten af dine høretelefoner eller nuværende højtaler.

Derfor må man holde sig til at læse anmeldelser af den pågældende Bluetooth højtaler og forhåbentligt få en fornuftig idé om lydkvaliteten den vej rundt. Man kan også tage et kig på, hvor bredt et spænd af frekvenser højtalerne dækker. Det vil være angivet i Hz, og jo bredere spændet er, jo flere dybe og høje toner kan højtaleren afspille. Her er det værd at bemærke, at den menneskelige øre kan høre toner i intervallet 20 Hz til 20.000 Hz.

Pris

Så er vi endelig nået til sidste faktor på vores liste over ting, som du bør overveje, når du skal finde den bedste Bluetooth højtaler. Det er naturligvis prisen, og den er meget vel en af de vigtigste parametre, fordi den er bestemmende for, hvorvidt du kan få opfyldt dine ønsker fra de ovenstående faktorer.

Der er flere måder at fastsætte en maksimal pris på, og man kan i teorien også lade være, hvis ikke prisen spiller nogen rolle. For de fleste vil det dog være en udmærket idé at finde et prisleje, så man ikke spenderer hele månedslønnen på en Bluetooth højtaler.

Vores anbefaling er, at du tager udgangspunkt i, hvad du har råd til og, hvad du synes, at du vil give for en ny højtaler. Det kan være en svær overvejelse at gøre sig, men det er en god øvelse. Når du har fundet et tal, vil vi anbefale, at du får dig en idé om, hvad man kan få for forskellige prislejer. Det kan du eksempelvis gøre via listen over de bedste Bluetooth højtalere øverst på siden.

Holder du dette op mod dine ønsker og det prisleje du fandt før, kan du justere op eller ned alt efter behov og økonomisk rådighed.

En Bluetooth højtaler kan sagtens være kraftig

Vi har allerede været kort inde på det, men lad os kigge lidt nærmere på det her, for det er noget, som mange af vores læsere er nysgerrig på. Der er generelt en idé om, at Bluetooth højtalere (især de batteridrevne) typisk ikke kan spille ret højt. De ses ofte som en, man måske har stående i køkkenet, når man laver mad og det er omtrent der, at brugsscenariet stopper.

Realiteten er dog, at der findes nogle kraftige Bluetooth højtalere på markedet, som ikke bare kan spille hele hjemmet op, men sågar hele haven eller festen. Man er simpelthen nået dertil i dag, hvor teknologien ikke længere er lige så begrænset af, at skulle være koblet op med alverden forskellige ledninger; hvad end det så er til stikkontakten eller via AUX-stikket til en forstærker eller lignende.

Bluetooth-forbindelser er både stabile og effektive i dag, ligesom batterier også i dag er meget bedre end de tidligere har været. Der sker for alvor noget på området, og det betyder også bare, at du i dag sagtens kan have en højtaler med høj effekt, på trods af, at den ”bare” er batteridrevet.

Der findes masser af gode højtspillende Bluetooth højtalere

Som det blev nævnt tidligere, er Soundboks en af de absolut bedste højtspillende Bluetooth højtalere. Den er både robust bygget, og så rammer det utroligt høje dB, der i virkeligheden ikke er anbefalelsesværdige ud fra et rationelt synspunkt. Men hvis det er højtspillende du vil have, er det et oplagt sted at starte.

Derudover kan vi i flæng nævne højtspillende Bluetooth højtalere som Amazon Echo Studio (90 dB), JBL BoomBox 2 (101 dB), Anker Soundcore Rave (105 dB) og Marshall Woburn II (110 dB). Disse er blot et lille uddrag af et stort udvalg af højtalere, hvor mn virkelig har givet den gas med den helt høje volumen.

Der findes naturligvis mange flere gode højtspillende Bluetooth højtalere derude, men ovenstående modeller er et godt sted at starte. Endnu engang vil vi dog gerne slå et slag for, at du overvejer, hvor meget volumen du har brug for.

Ved at nedprioritere lydstyrke, kan man nemlig være heldig at få en Bluetooth højtaler med lidt bedre lydkvalitet, bedre materialer eller lignende til samme pris. Så hvis ikke volumen er noget, du for alvor har brug for, så kan du overveje at gå en anden vej.

Philips og Georg Jensen: Et umage par

Er du på udkig efter en Georg Jensen højtaler? Så kunne man fristes til at sige, at du er kommet lidt på afveje. Men den er altså god nok; det velkendte danske designhus, der blandt andet laver smykker, service, håndklæder og ure, har også lavet en Bluetooth højtaler.

Eller det vil sige, det er ikke noget, de har gjort helt selv. I forbindelse med udviklingen, produktionen og efterfølgende salg af deres Bluetooth højtaler, indgik Georg Jensen nemlig et samarbejde med hollandske Philips.

Resultatet blev blandt andet til højtaleren Philips Georg Jensen JS30, som vi også havde fremhævet på vores bedst i test liste øverst på siden. Der kom nogle flere modeller ud af samarbejdet, men det er altså den her, du nok er bedst tjent med at købe, hvis det skal være en højtaler fra dette lidt umage par.

Det bliver interessant at se, om vi kommer til at opleve flere af sådanne samarbejder på kryds og tværs af virksomheder og brancher, der ellers normalvis ikke arbejder så meget sammen. Vi har allerede set lidt, fordi Georg Jensen har designet et fjernsyn, som Philips efterfølgende har sat på markedet.

Andre Bluetooth højtalere med dansk design

Samarbejdet mellem Georg Jensen og Philips er ikke din eneste mulighed for at få fingrene i en Bluetooth højtaler med dansk design. Der er nemlig også andre danske designvirksomheder, der har sørget for, at vi kan få nogle danske Bluetooth højtalere ind i hjemmet.

Den ene er blandt andet SACKit, som er en relativ ung virksomhed (stiftet i 2012) fra Aalborg, der har et bredt udvalg af produkter i dansk design. Udover deres indendørs og udendørs møbler, gør de sig meget i elektronik. Her er højtalere en af deres mest populære produktkategorier, og det er ikke uden grund; de laver nemlig nogle flotte dansk designede Bluetooth højtalere.

Derudover har vi naturligvis Bang & Olufsen (B&O), som må siges at være et ikon, når det kommer til at lave højtalere med dansk design. Det har de gjort i mange år, og selvom forretningen ikke altid går lige godt, er der nok ingen tvivl om, at de kommer til at gøre det mange år i endnu.

Vi kan også fremhæve Libratone, som er en dansk virksomhed – eller det var det i hvert fald. De var i mange år meget populære for deres højtalere med flot, dansk design, og blev blandt andet forhandlet via Apple, hvilket må siges at være en blåstempling, der vil noget. Til trods for dette har de været på randen af konkurs, og eksisterer kun i dag, fordi de blev opkøbt af kinesiske investorer.

Køb din Bluetooth højtaler online og spar penge

Når nu du skal til at investere i en ny Bluetooth højtaler, så kan det give god mening at ty til webshops. Ved at købe din Bluetooth højtaler online er der nemlig rig mulighed for at spare penge, og i øvrigt også blive stillet bedre som kunde. Begge dele er som regel noget, der er værd at tage med.

Årsagen til, at Bluetooth højtalere (og de fleste andre produkter) som regel er billigere på internettet, er egentligt ret enkel. Det bunder i flere forskellige ting, men kan opsummeres til følgende;

 1. en online webshop har typisk lavere omkostninger set i forhold til omsætningspotentialet, og
 2. en online webshop er typisk i langt hårdere priskonkurrence end en fysisk butik.

Lad os starte med årsag nummer et; en webshop behøver ikke lokaler på dyre adresser, for at være i nærheden af sine kunder. Den kan i stedet placere sit lager langt væk fra alt og alle, så længe der kan komme lastbiler dertil; det vil sige store besparelse på lokaleomkostninger.

Samtidig har den adgang til langt flere kunder, end den typiske fysiske butik. For hvor en online webshop kan sælge til – i teorien – hele verden, kan en fysisk butik som regel kun tiltrække kunder fra det umiddelbare nærområde.

Men når nu en online webshop har adgang til en langt bredere gruppe af potentielle kunder, så har de potentielle kunder også adgang til en lang række forskellige webshops. Fordi de sidder ved computeren, mobilen eller tabletten, kan de med få klik skifte mellem forskellige webshops, der sælger de samme produkter. Det betyder, at man som webshop typisk bliver valgt på prisen – og det kommer dig til gode som kunde, da priserne som regel er presset helt i bund, når man køber sin Bluetooth højtaler online.

Online eller ej: Der er mange forhandlere at vælge i mellem

Uanset om du vælger at købe din højtaler online eller ej, så er der naturligvis masser af populære forhandlere at vælge i mellem. Det forholder sig da også sådan, at vi i dag har et bredt udvalg af forhandlere, der er repræsenteret både på internettet og med fysiske butikker.

Som kunde står du i den heldige situation, at du kan købe en billig Bluetooth højtaler fra populære butikker som blandt andet:

 • Proshop
 • Elgiganten
 • ComputerSalg
 • Bilka
 • Føtex
 • HiFi Klubben
 • DanGuitar

Listen fortsætter et godt stykke endnu, men vi må hellere stoppe den her, så vi ikke lader os rive for meget med. Du har dog forhåbentligt fanget idéen om, at der er masser af muligheder, når du skal købe en Bluetooth højtaler.

I listen over de bedste højtalere øverst på siden, kan du naturligvis klikke dig direkte videre til nogle af de populære og troværdige forhandlere, der sælger hver af de Bluetooth højtalere, vi har fremhævet. Vi forsøger så vidt muligt altid at henvise til en forhandler, der sælger den pågældende højtaler til en attraktiv pris.

Man kan også overveje at købe en brugt Bluetooth højtaler

Endelig er der naturligvis også muligheden for at købe en brugt Bluetooth højtaler. Det kan være en oplagt løsning, hvis du er lidt presset på økonomien, men gerne vil have en af de lidt dyrere højtalere. Man kan typisk købe brugte Bluetooth højtalere på DBA, Gul og Gratis, Facebook Marketplace og lignende platforme.

Du skal dog være ekstra opmærksom, når du køber varer brugt. Det gælder naturligvis for Bluetooth højtalere, men også for alt andet. Man er nemlig ikke beskyttet af ret mange regler, når man handler med andre privatpersoner. Det er der som sådan ikke noget i vejen med, men hvis højtaleren går i stykker dagen efter, at du har købt den, så er det bare ærgerligt. Der er nemlig ikke rigtig noget, du kan gøre.

Havde du i stedet købt din nye Bluetooth højtaler hos en dansk forhandler, ville de skulle dække alle utilsigtede problemer med højtaleren i 2 år efter købet jævnfør din ret til reklamation. Det er noget du bør have i mente, og vurdere, hvorvidt den ekstra risiko er værd at spare penge for.

For nogle mennesker er det intet problem, mens andre gerne vil have den ekstra tryghed, der er ved at handle hos en forhandler. Det er meget individuelt, og derfor også en overvejelse du skal gøre dig selv, og som vi desværre ikke kan give det rette svar på.

Bedst i test: Se listen over de bedste Bluetooth højtalere her

Nu er vi ved at være nået til vejs ende for denne artikel om Bluetooth højtalere. Måske du allerede har glemt det, men vi startede ud med en liste over de bedste Bluetooth højtalere, og den liste vil vi gerne lige genopfriske for dig, så du har den helt frisk i hukommelsen, når nu du skal ud i den virkelige verden igen.

Hermed listen over de bedste Bluetooth højtalere:

 1. Bedste Bluetooth højtaler: Sonos Move
 2. Bedste lille Bluetooth højtaler: Philips TAS2505B
 3. Bedste Bluetooth højtaler med lys: JBL Pulse 4
 4. Bedste Marshall Bluetooth højtaler: Marshall Stockwell II
 5. Bedste B&O Bluetooth højtaler: Bang & Olufsen Beosound Level
 6. Bedste Sonos Bluetooth højtaler: Sonos Roam
 7. Bedste mini Bluetooth højtaler: JBL Go 3
 8. Bedte vandtætte Bluetooth højtaler: Bang & Olufsen Beosound Explore
 9. Bedste JBL Bluetooth højtaler: JBL Flip 5
 10. Bedste Bose Bluetooth højtaler: Bose SoundLink Revolve II
 11. Bedste Georg Jensen Bluetooth højtaler: Philips Georg Jensen JS30
 12. Bedste Bluetooth højtaler til arbejde: Makita DMR 203
 13. Bedste trådløse Bluetooth højtaler: Ultimate Ears Boom 3
 14. Bedste Bluetooth højtaler med trådløs opladning: Bang & Olufsen Beolit 20
 15. Bedste højtspillende Bluetooth højtaler: Soundboks Generation 3

Hvis du gerne vil have genopfrisket, hvad det var, der gjorde lige netop en eller flere af disse specielle, så kan du scrolle op i toppen af artiklen her, hvor vi kort præsenterer hver af disse bedste Bluetooth højtalere og i øvrigt også linker ind til forhandlere, der sælger dem.

Tak fordi du læste med!

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Bang & Olufsen Beosound Level - Bedste B&O Bluetooth højtaler

I en helt anden boldage (rent designmæssigt) finder vi Bang & Olufsen; den ikoniske danske højtalerproducent. De har i mange år været bagefter i forhold til nye teknologier, men det har de for alvor indhentet, og producerer nu nogle fuldstændig fremragende Bluetooth højtalere.

En af disse højtalere, der absolut topper vores liste, er B&O Beosound Level. Udover, at den er forrygende designet, så er det også bare noget nær den bedste B&O Bluetooth højtaler, der findes i øjeblikket. Lydkvaliteten er helt i top, den kan spille i op til 16 timer på en fuld opladning, og du kan tage dem med dig rundt eller hænge den op på væggen.

Det er også slut med store fjernbetjeninger eller andet; du kan justere indstillingerne på den direkte fra B&O-appen på din telefon, og så har den i øvrigt også indbygget stemmestyring via Google Assistant. Uanset om du vil streame musik til højtaleren via Bluetooh, din Chromecast, AirPlay 2, Spotify Connect eller bare vil bruge en internet radio, så kan Beosound Level det hele.

Nåh ja, og så er det værd at bemærke, at hvis du har andre højtalere, der understøtter Chromecast- eller AirPlay 2-streaming, så kan Beosound Level koble sammen med disse også – uanset om det er B&O-højtalere eller ej.

Philips Georg Jensen - JS30

 

De færreste ved det, men der findes faktisk Georg Jensen Bluetooth højtalere derude i den store vide verden; og Philips Georg Jensen JS30 er den bedste. Vi vil ikke bruge så meget tid på at tale om historien bag den her højtaler lige nu, men det kan du til gengæld læse meget mere om senere i artiklen.

Nu skal det handle om selve højtaleren, der er udført i lækkert stof fra danske Kvadrat, med en topplade af rustfrit stål og indmad fra Philips. Resultatet bliver en stilfuld og meget unik Bluetooth højtaler, som du nok ikke finder i ret mange danske hjem.

Der er ingen tvivl om, at du betaler for mærkerne og materialekvaliteten, men til trods for dette får du en velfungerende højtaler. Den spiller godt, du kan tage den med dig rundt, og har du to Georg Jensen Bluetooth højtalere, kan du koble dem sammen, så du får stereo lyd.

JBL Pulse 4 - Bedste Bluetooth højtaler med lys

 

Lad os blive lidt ved Bluetooth højtalere med lys – denne gang skruer vi bare gevaldigt op for mængden af lys. Der er naturligvis tale om JBL Pulse 4, der vist bedst kan beskrives som en højtaler med indbygget lavalampe.

Hele vejen rundt om denne bedste Bluetooth højtaler med lys, får du et lysshow, der passer fuldstændig til musikken, der bliver afspillet – og det ser bare godt ud. Det er især populært blandt mange unge, og der er ingen tvivl om, at det også giver noget ekstra til festen.

Men det ikke bare lyset, der vises hele vejen rundt om højtaleren. Lyden afspilles også i 360 grader, hvilket igen, gør den til et oplagt valg til festen eller andre steder, hvor man typisk vil have mulighed for at placere højtalere lidt mere centralt i rummet.

Med 12 timers batteritid på en fuld opladning, en IPX7-klassificering og en velfungerende Bluetooth-forbindelse, er der altså lagt op til megen sjov med denne JBL Pulse 4. Derfor er det heller ikke overraskende, at højtaleren scorer 4,5 ud af 5 stjerner i gennemsnit på Google Anmeldelser.