Elektrisk Skateboard Test 2024 → Se De Bedste El Skateboards

elektrisk skateboard

Elektrisk Skateboard Test: Elektriske skateboards bliver langet over disken i stribevis rundt omkring i verden; og trenden er også så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Ligesom med de elektriske løbehjul, er skateboards med motor lige pludselig blevet til et reelt transportmiddel, mere end det er et produkt til en helt bestemt niche.

I modsætning til de elektrisk løbehjul, er skateboards ofte lidt sjovere at køre på  – men de kræver også lidt mere øvelse, før man for alvor bliver god og får den fulde kontrol. Det viser sig dog, at hvis man normalt er glad for skateboarding eller snowboarding, så kommer det meget let, når først man træder op på et el skateboard.

Men når nu man gerne vil købe et elektrisk skateboard, så kan det måske virke en smule uoverskueligt. For hvilket board skal man vælge? Vi har her samlet en lille håndfuld af de bedste elektriske skateboards, som du kan købe hos danske forhandlere. Listen over disse bliver du præsenteret for lige her.

Panther Elektrisk Skateboard (bedste elektriske longboard)

Elektrisk Skateboard – Panther

Panther er et elektrisk longboard, og er derfor i samme stil som Roadsurfing Hub 2.5. Her er prisen dog lidt lavere, så du kan komme billigere i gang med at stå på elektrisk skateboard. Til trods for den lavere pris, kan du godt se frem til at kunne køre op til hele 30 km/t med en 400 W motor.

Batteriet sikrer dig en rækkevidde på op til 18 kilometer, hvilket vil være fint for de fleste. Boardet er IP54 certificeret, hvilket i bund og grund betyder, at det er vandtæt, selvom det nok er bedst at holde sit elektriske skateboard inden døre, når det regner.

Designet er pænt, og der er ingen tvivl om, at et elektrisk longboard er nemmere at køre på end eksempelvis et penny board, som ovennævnte model fra Razor. Til længere ture eller til nybegyndere, kan et longboard som dette derfor være det oplagte valg.

Impulse Elektrisk Skateboard (bedste elektriske skateboard til prisen)

Impulse Elektrisk Skateboard

Hvis det bare skal være billigt – så kan det elektriske skateboard Impulse være et rigtig godt bud. Det er det billigset board på listen her, og det lægger op til god underholdning. Størrelsen gør det oplagt til børn, og dets lille størrelse sikrer, at det ikke kan køre for hurtigt.

Helt præcist, kan du med dette elektriske skateboard nå op på 15 km/t, og opnå en rækkevidde på op til 12 kilometer. Det er således hverken det hurtigste board eller det med længst rækkevidde, men det er som sagt et fint begynderboard, og så er prisen jo naturligvis også derefter.

Mange vælger at starte ud på et elektrisk skateboard som dette, inden de bevæger sig op i både funktionalitet, kvalitet, rækkevidde, hastighed og naturligvis også priser.

Du kan også se vores liste over de bedste segboards her.

Sådan finder vi de bedste elektriske skateboards

Når vi skal finde de bedste elektriske skateboards – eller nogle af de andre produkter til vores mange Bedst i Test lister her på siden, så kan vi desværre ikke nå at teste dem alle sammen selv. Det bliver for omfangsrigt og tidskrævende.

Derfor har vi specialiseret os i en anden disciplin; dataindsamling. Vores lister er nemlig baseret på en lang række forskellige faktorer, der især bygger på kunde- og ekspertanmeldelser af produkterne. Dertil kommer naturligvis de tekniske specifikationer, produktudvalget hos danske forhandlere (så du har en lovpligtig og ubesværet ret til at reklamere ved fejl og mangler), priser og andet.

Alle disse faktorer bliver indsamlet for en række elektriske skateboards, og herefter holdt op mod hinanden. Baseret på disse kan vi efterfølgende træffe en beslutning om de bedste elektriske skateboards på et oplyst grundlag.

Og det er altså sådan, at vi har fundet frem til de boards, som du kan se på listen ovenfor. Og som du måske har bemærket, er den ikke lige så lang som nogle af vores andre Bedst i Test lister (eksempelvis den med de bedste elektriske løbehjul). Det skyldes blandt andet, at markedet for elektriske skateboards endnu er relativt småt i Danmark og derfor er udvalget det også. Men med ovenstående skateboards er du også godt dækket ind.

Køb elektrisk skateboard på tilbud

Drømmer du om at få fingrene i et skateboard med indbygget motor, så du kan race afsted uden at skulle bekymre dig om at komme op og ned i fart ved brug af fødderne? Så er det bare med at slå til – men tag gerne en dyb indånding inden.

Det er nemlig en god idé at tjekke siden her, hvor vi linker ind til nogle af de forhandlere med de bedste priser på de bedste elektriske skateboards. Det betyder i bund og grund, at du kan få muligheden for at købe et elektrisk skateboard på tilbud.

Når du køber et elektrisk skateboard på tilbud, får du muligheden for at købe en bedre og mere avanceret model uden, at det behøver at koste meget mere. Man kan sige, at du får mere valuta for pengene, og det kan absolut være værd at tage med.

Vi vil dog også gerne gøre opmærksom på, at det ikke er alle forhandlere, der kører med tilbud på deres elektriske skateboards. Derfor kan man også ende med at vente forgæves, hvis man har bestemt sig for ét specifikt board. I så fald er det bare med at slå til, så længe det er på lager.

Elektrisk skateboard regler: Hvad du skal være opmærksom på

Reglerne for elektriske skateboards falder, på nuværende tidspunkt, under de regler, der gælder for små motoriserede og selvbalancerende køretøjer. Det betyder, at de skal leve op til følgende krav:

 • Det elektriske skateboard må maksimalt kunne køre 20 km/t ved motorkraft alene.
 • Det elektriske skateboard skal være CE-godkendt
 • Boardet må maksimalt veje 25 kilo og måle 1,2 meter i længden og 70 centimeter i bredden (120 cm x 70 cm)
 • Der skal være lys for (hvid/gul) og bag (rød) på boardet eller dig, der bruger det døgnet rundt. Lyset skal kunne ses på mindst 300 meters afstand.
 • Der skal ligeledes være reflekser foran (hvid/gul), bagpå (rød) og på begge sider (hvid/gul) af det elektriske skateboard eller dig, der bruger det. Dette gælder også døgnet rundt.
 • Du må ikke køre på elektrisk skateboard med ulovlige stoffer i kroppen eller med en promille på mere end 0,5.
 • Brugeren af det elektriske skateboard skal være fyldt 15 år.

Trafikmæssigt gælder de samme regler for elektriske skateboards, som der gælder for cykler. Det vil sige, at man skal køre på cykelstien, hvis der er sådan en. Hvis ikke, skal man holde sig i højre side af vejen og altså ikke ”opføre” sig som en bil.

Det bemærkes også, at elektriske skateboards ikke må bruges uden for byzoner, hvis ikke der er en cykelsti eller hvis hastighedsgrænsen er over 50 km/t. Det vil sige, at du ikke må køre dit elektriske skateboard på en landevej uden cykelsti.

Du kan læse flere regler om elektriske skateboards på den dedikerede side til emnet hos Rådet for Sikker Trafik.

Flere typer af elektriske skateboards

Der er flere forskellige typer af elektriske skateboards, som du måske allerede har bemærket i forbindelse med vores liste over de bedste el skateboards. Hvis ikke man lige er erfaren i skating jargon, kan det måske være en anelse uoverskueligt med de forskellige og typiske engelske begreber.

Heldigvis er det ikke så svært at forstå, hvis man bruger lidt tid på at sætte sig ordentligt ind i det. Derfor har vi under de følgende fire underoverskrifter skrevet lidt om de primære typer af elektriske skateboards, som man kan købe. Du vil opdage, at kun to af disse typer fremgår af vores liste over vores Bedst i Test liste længere oppe på siden.

Det skyldes primært vores krav om, at forhandlerne af de produkter, som vi anbefaler, skal være danske. Det er et krav vi stiller for at sikre dig som forbruger, men det betyder også, at vi ikke nødvendigvis når hele vejen rundt om eksempelvis produkter som elektriske skateboards, hvor det udenlandske udvalg er større.

Når det så er sagt, er der ingen tvivl om, at de typer af elektriske skateboards (longboards og penny boards) er nogle af de mest populære og brugbare her i Danmark. Vi har altså adgang til de vigtigste modeller, så at sige.

Longboard

Den absolut mest populære type af elektriske skateboards er det såkaldte longboard. Det kan sandsynligvis også beskrives som værende den absolut mest populære type af skateboard helt generelt – det er nemlig det ”originale” skateboard, så at sige.

Som navnet antyder er et longboard et længere skateboard, og det er den type af skateboard, der minder mest om eksempelvis surfing eller snowboarding. De er typisk nemmere at benytte og den større overflade, som man kan stå på, gør det til det oplagte valg for begyndere.

Elektriske longboards er de nemmeste at lære at stå på skateboard på. De er komfortable, mere behagelige at benytte på længere og ture og allerede optimeret til at ”cruise” på. Så hvis du aldrig før har stået på skateboard, og gerne vil i gang med en elektrisk udgave, så er vores klare anbefaling, at du starter med longboardet – også selvom det er lidt dyrere.

Shortboard

Et shortboard er nok den type af skateboards, som man ser flest af, hvis man tager ned i skaterparken eller et andet sted, hvor de ”rigtige” skatere mødes. De er bedre egnet til tricks, hvor longboards er optimeret til at køre på cykelstien, vejen eller lignende.

Årsagen til, at shortboards er bedre til tricks er, at de er lidt sjovere og at de buer en lille smule opad i hver ende. Ofte er de også lettere og nemmere at have med sig. Som udgangspunkt ser man dog ikke så mange elektriske shortboards, fordi et elektrisk board ikke er egnet til at lave tricks på (da det kan skade motor og batteri).

Derfor vil de elektriske shortboards, som du kan købe, typisk være designet sådan for det visuelle udtryks skyld og altså ikke for, at du kan tage det med ned i skaterparken og lave tricks. Til gengæld er de ofte lidt billigere, fordi de jo er mindre (både i størrelse og vægt) end de store longboards. Det kan også betyde længere rækkevidde og en generelt mere fleksibel oplevelse.

Skal du eksempelvis på bussen eller med toget som en del af din pendlertur med boardet, kan det være rart, at det ikke er lige så tungt som et longboard, da de ekstra kilo i den grad kan mærkes, når man skal bære rundt på sit elektriske skateboard.

Penny boards

Penny boards er opkaldt efter det australske firma Penny Skateboard. De er meget ikoniske idet, at de er nærmest komisk små og så kurver boardet som regel bagtil. Traditionelt set er de lavet af plastik, hvilket betyder, at de nærmest ikke vejer noget. For mange resulterer det i en sjovere skatingoplevelse, og det er jo en af de absolut vigtigste dele af at skate.

Selvom et penny board er bygget af plastik, er det sjældent skrøbeligt. Faktisk er de som regel ganske holdbare og modstandsdygtige, så du kan gøre det meste med dem. Det gælder også de elektriske penny boards, om end med det forbehold, at man naturligvis stadig skal passe på motoren og batteripakken under boardet.

Fordelen ved de her elektriske penny boards er primært to ting; prisen og størrelsen. De hænger – som med shortboards – lidt sammen. Her får du nemlig meget mindre skateboard målt i materialer, hvorfor det også er billigere at købe. Samtidig betyder det, at boardet er lettere og nemmere at have med sig rundt. Ja du kan måske endda smide det i rygsækken, hvis det skulle være.

Deres lille størrelse betyder dog også, at de ikke er de bedste begynderboards. Det kan være svært at variere sin placering af fødderne, og dermed mister man noget stabilitet. Manglende stabilitet kan meget hurtigt betyde, at man ender i asfalten, hvis ikke, at man er forsigtig.

Offroad

Endelig er der de elektriske offroad skateboards. Som du måske kan forestille dig, så har de absolut intet praktisk formål – de eksisterer udelukkende som en underholdningskilde. Det betyder også, at mange af dem har sagt farvel til alle fornuftige tanker, og boardene er derfor gearet til offroadkørsel, og ville faktisk ikke fungere særlig godt på vejen.

Hvis man gerne vil kunne køre i byen til hverdag, og så smide boardet under armen, og drage et sted hen, hvor man kan køre offroad i weekenden, ja så behøver man heldigvis ikke to elektriske skateboards. I stedet kan man købe et såkaldt hybrid board.

Med et hybrid board, får man et elektrisk skateboard, hvor hjulene kan skiftes. Så kan man køre med almindelige hjul i hverdagen, og sætte offroad dæk på, når der skal mere ujævn grund under fødderne. Det kan være utroligt sjovt, men hvis du ikke er sikker på, at du kommer til at bruge dit board offroad, er du bedre tjent med at købe en af de andre typer af elektriske skateboards.

Motor til elektrisk skateboard: Hvad skal man vælge?

Det er ikke kun typerne af elektriske skateboards, der er forskellige – det er motorerne også. Overordnet set er der to forskellige teknikker, som motorerne bruger; hub og belt. Forskellen mellem de to typer kan primært findes i, hvordan og hvor hurtigt accelerationen foregår.

Dertil skal man naturligvis også være opmærksom på motorens styrke. Som du måske husker fra vores Bedst i Test liste øverst på siden, så var der stor forskel på, hvor mange watt de enkelte skateboards havde. Det ene var et elektrisk skateboard med mere end 1.000 W, mens andre kun havde 125 W eller måske endnu mindre.

Motorkraften er naturligvis en indikator for højeste hastighed, accelerationshastigheder, hvor kraftige stigninger boardet kan klare og lignende. Her vil man jo gerne have et board, der kan klare lidt af hvert. Men som med eksempelvis biler eller motorcykler, skal man være opmærksom på, at jo flere motorkræfter, jo sværere bliver det også at styre. Det er især gældende for elektriske skateboards, da hastighedskontrollen typisk er fint følsom og den mindste fejl i fodplaceringen på boardet, kan betyde, at man falder af.

Med det i mente, vil vi nedenfor beskrive de to typer af motorer, som dit kommende elektriske skateboard kan være udstyret med.

Hub motor

En hub motor (også kaldet hub drive) er en motor, der er forbundet direkte til det eller de enkelte hjul på skateboardet. I de fleste tilfælde betyder det, at motoren sidder inde i selve hjulet, mens det andre gange kan ske, at motoren sidder andetsteds og er forbundet til hjulet med aksler og gear.

En hub motor har en række fordele. Blandt andet kan du, hvis batteriet på dit elektriske skateboard dør, bruge det som et helt almindeligt skateboard, uden at motorerne giver modstand eller blive beskadiget af det. Samtidig er det en mere stille motor, som i øvrigt også er mere effektiv i forhold til strømforbruget. Derfor vil elektriske skateboards med hub motorer typisk også have en længere rækkevidde.

Til gengæld bliver hub motorer hurtigere varme, hvilket kan reducere deres levetid (afhængig af, hvor meget man presser motorerne). Samtidig har de ikke lige så meget moment, og de accelerer langsommere end et elektrisk skateboard med en belt motor.

Belt motor

Som navnet antyder er en belt motor (belt drive) en motor, der driver skateboardet via et ”bælte”. Forestil dig en motor med et lille gear med et gummibælte omkring, der er forbundet til et større gear, der sidder på hjulet. Når motoren drejer, gør hjulene det altså også.

Det har naturligvis sine fordele, som til dels kan ses i nogle af de ulemper, der er ved en hub motor. Eksempelvis kan et elektriske skateboard med belt motor typisk accelerere væsentlig hurtigere, det overopheder ikke lige så let, det kan producere mere moment og dermed håndtere stigninger bedre, og fordi teknologien har eksisteret i længere tid, bliver de også betragtet som mere pålidelige.

Til gengæld støjer et elektrisk skateboard med belt motor lidt mere. Typen af motor fylder også så meget, at det eksempelvis ikke kan monteres på et penny board, og det har en kortere rækkevidde end et elektrisk skateboard med hub motor, hvis alt andet er lige.

Husk sikkerhedsudstyret

Som vi nævnte tidligere, så er det faktisk lovpligtigt, at man kører med lys og reflekser, når man bruger sit elektriske skateboard. Hvad der til gengæld ikke er lovpligtigt, er brugen af hjelm eller andet sikkerhedsudstyr. Men for gud skyld; husk det!

Selvom 20 km/t ikke lyder af meget, så er det rigtig hurtigt, når man står på et bræt af træ uden noget at holde fast i, og som bliver påvirket af de mindste ujævnheder i vejen eller på cykelstien. Der skal altså ikke meget til, for at man vælter eller falder af sit elektriske skateboard.

Og hvis ikke man har det rette sikkerhedsudstyr på, så kan det have alvorlige konsekvenser. Som minimum bør man have hjelm på, når man bruger det. Men i realiteten kan vi kun anbefale, at man også investerer i følgende:

 • Handsker, der er lavet specifikt til formålet
 • Knæbeskyttere
 • Albuebeskyttere
 • Håndledsbeskyttere

Dertil kan du med fordel overveje at investere i et rygskjold, som kan være med til at afbøde slaget, hvis du skulle falde på ryggen. Flere vælger også at købe tøj med ekstra indbygget beskyttelse, hvilket også kan være et udmærket alternativ, hvis man er meget imod at have synlige knæ-, albue- og håndledsbeskyttelse på.

Hvis man har svært ved at finde sikkerhedsudstyr til formålet kan man eventuelt undersøge muligheden for at købe motorcykeltøj og -beskyttelse.

Sådan kommer du i gang med at stå på et elektrisk skateboard i Danmark

Hvis du gerne vil i gang med at stå på elektrisk skateboard i Danmark, så er det ganske nemt. Vi anbefaler, at du læser indholdet på siden her igennem. Det skulle gerne gøre dig lidt klogere på nogle af de mange ting, der er værd at vide inden, at man går ud og køber sit første board.

Når du er blevet klogere, kan du tage et kig på udvalget af de bedste elektriske skateboards, og se om ikke du kan finde et, som du kan lide. Husk, at longboards som udgangspunkt er bedst for begyndere – også selvom de er lidt dyrere.

Vi anbefaler, at du husker sikkerhedsudstyret, og sætter dig grundigt ind i reglerne og lovgivningen omkring brug af elektriske skateboards på offentlige veje. Du bør ligeledes øve dig på et lukket område, inden du kaster dig ud i trafikken – det er bedre for alle parter.

Endelig kan du med fordel søge lidt rundt på internettet og på sociale medier efter grupper af folk, der står på elektriske skateboards. Hvis du søger efter ”e-skating” og ”elektriske skateboard”, burde det være til at finde nogle fællesskaber, der kan hjælpe dig i gang.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Razor X X1 Cruiser

Razor X X1 Cruiser er et såkaldt elektrisk penny board. Det vil i bund og grund sige, at det er lidt kortere end et longboard, som beskrevet både oven- og nedenfor. Det kan gøre det sjovere at køre på, da det bliver lidt nemmere at lave små tricks, hurtige vendinger og lignende.

Den mindre størrelse betyder naturligvis også, at der ikke er plads til lige så store batterier og motorer, som på de større skateboards. Derfor er Razor X X1 Crusier et elektrisk skateboard med lidt mindre batteritid og en motor på 125 W (sammenlignet med de 2 x 560 W ovenfor). Det betyder også, at tophastigheden er 16 km/t.

Det kan lyde kedeligt, men hvis blot er opmærksom på det, når man klikker køb, så får man her et rigtig godt elektrisk skateboard, som på grund af dets lille størrelse er sjovt til trods for de tekniske begrænsninger. Samtidig er prisen ganske fornuftig, og det er i vores optik et oplagt valg, hvis man gerne vil prøve et elektrisk penny board.

Roadsurfing Hub 2.5

Roadsurfing Hub 2.5 løber med titlen som det bedste elektrisk skateboard. Det gør det af flere årsager; først og fremmest er det i bund og grund et rigtig godt board, der er holdbart og af høj kvalitet. Designet er super skarpt, og så har den to 560 W hub motorer (det vil sige 1.120 W i alt), som sikre en hurtig og meget behagelig køreoplevelse uden så meget støj.

Boardet kan køre op mod 35 kilometer på en fuld opladning, hvilket burde være rigeligt for de fleste, der ønsker at bruge det til hverdag – uanset om det så er til at pendle eller bare for sjov. Boardet har 3 forskellige hastighedsindstillinger, der sætter en topfartsgrænse på henholdsvis 20 km/t, 30 km/t og 39 km/t.

Roadsurfing Hub 2.5 har naturligvis også en fjernbetjening, regenerative bremser og bliver leveret med både vægophæng, værktøj til mindre vedligeholdelse og naturligvis en brugermanual. Men det, der for alvor gør boardet attraktivt, er, at det bliver solgt og produceret af en dansk virksomhed, der ved, hvad de laver og som er til at komme i kontakt med. Det gælder både til en hyggelig snak, i forbindelse med reklamationer, med et ønske om en prøvetur inden køb eller ved spørgsmål til boardet eller elektriske skateboards generelt.