Google Home Mini Test 2024

Google Home Mini

Smart Homes – eller smarte hjem – bliver mere og mere populære. Det skyldes i høj grad, at der hele tiden kommer flere produkter, man kan bruge til at gøre sin bolig smart. Med de her forskellige enheder, kan man pludselig begynde at styre sine termostater, sine lamper, alarm, ovn, køleskab og fjernsyn centralt fra sin telefon, computer eller en højtaler med indbygget mikrofon.  

Sidstnævnte findes der et par stykker af, en af dem er Google Home Mini, og det er lige netop den, det skal handle om her i artiklen. Vi kigger nemlig nærmere på, hvad det er for et produkt, hvad det kan og ikke mindst, hvordan det klarer sig i test. Afslutningsvis kommer vi også med nogle lignende produkter, som kan være alternativer til en Google Home Mini.

Hvad er en Google Home Mini?

Google Home mini sort

En Google Home Mini er, som sagt, et højtaler. Som navnet indikerer, er det en lille en af slagsen, og den er en del af Googles Home-serie af produkter. Hvis du kender lidt til smarte produkter, vil du muligvis vide, at det er en serie af produkter, der på en eller anden måde er forbundet med et smart hjem.

Der findes to andre højtalere i samme serie; Google Home og Google Home Max. Sidstnævnte sælges som udgangspunkt ikke i Danmark, men det kan være, at du kan finde den hos en forhandler eller privatperson, der har parallelimporteret den.

Google Home Mini var navnet på den første årgang af højtaleren. Men i forbindelse med den opdaterede udgave, der kom efteråret 2019, ændrede den navn til Google Nest Mini, som altså er en Google Home Mini 2. Det er en lille teknikalitet, men der er ingen tvivl om, at Google Home Mini navnet har hængt ved hos mange, og derfor er det også det navn, vi bruger her i artiklen.

Hvilke funktioner har Google Home Mini?

Højtaleren kan bruges som en helt almindelig højtaler i forbindelse med afspilning af musik eller lignende. Det der adskiller den er dog, at den har en indbygget mikrofon, så du kan tale til den. Det fungerer faktisk ligesom på din telefon, hvor du sandsynligvis har Siri eller Google Assistant indbygget.

Styr hjemmets elektronik med stemmen

Sidstnævnte er den stemmestyring, der er indbygget i Google Home Mini, og med den kan du styre alt fra belysningen og termostaterne til alarmsystemet, musikanlægget, fjernsynet og robotstøvsugeren med stemmen. Det er alt sammen forbundet via Google Home-softwaren, som stadig flere smart home produkter understøtter.

Brug den som en assistent

Har du altid drømt om en personlige sekretær, der kan give dig nyhedsoverblikket, et overblik over dagens aktiviteter og møder, ting du skal huske og en vejrudsigt, mens du spiser morgenmaden? Så er Google Home Mini nok den nemmeste og billigste måde, hvorpå du kan få opfyldt drømmen. Samtidig behøver din partner ikke bekymre sig om, hvorvidt du nu forelsker dig i sekretæren.

Spøg til side; Google Home Mini kan give dig alt det ovenstående, når som helst. Du skal bare bede om det. Samtidig kan den også tilføje ting til din indkøbsliste, sætte et ”æggeur” for maden i ovnen eller på komfuret, oprette møder i din kalender, skrive påmindelser på din to-do-liste og så videre. Det er bare at bede den om at gøre det.

Google Home Mini forstår dansk og kan genkende din stemme

Når du taler til Google Home Mini på dansk, kan du være helt tryg ved, at den nok skal forstå dig. Den taler i øvrigt også dansk til dig, medmindre du beder den om at gøre noget andet. Det er rart, og noget som vi ellers ikke så ofte har været vant til med højteknologiske produkter, der som regel kun er tilpasset til engelsk, spansk og andre store sprog.

Derudover kan du glæde dig over, at Google Home Mini har indbygget stemmegenkendelse. Det betyder, at den udmærket kan gennemskue om det er dig, din partner eller et af børnene, der taler til den. Derfor vil den også tilpasse informationer, modtagne kommandoer og så videre derefter.

Testoversigt: Hvordan klarer Google Home Mini sig i test?

Google Home Mini blev første gang introduceret tilbage i 2017, og med opdateringen til Google Nest Mini i 2019, er der gennem årene kommet mange anmeldelser af den lille højtaler. Det forsøger vi at skabe et overblik over i løbet af de næste par afsnit.

Her vil du relativt hurtigt opdage, at den generelt har fået mange pæne ord med på vejen. Hvis vi kort skal opsummere, så er det især dens kvaliteter som stemmestyringsværktøj, der bliver fremhævet, mens den funktionalitet som højtaler ikke er lige så fantastisk.

Ekspertanmeldelser

Vi starter med at give dig et lille overblik over ekspertanmeldelserne. Til vores held, er de fleste tech-magasiner glade for at uddele stjerner, tommel-opper, procentscores og så videre. Det betyder nemlig, at vi har kunne opsamle deres vurderinger i nedenstående tabel for at give et hurtigt overblik over deres test af Google Home Mini.

ModelMagasinVurdering
Google Home MiniTechradar4 ud af 5
Google Home MiniCnet8,4 ud af 10
Google Home MiniWhat Hi-Fi?4 ud af 5
Google Home MiniThe Verge7,5 ud af 10
Google Home MiniAlt om Data4 ud af 5
Google Home MiniMobil.nu8 ud af 10
Google Home Mini 2iNPUT3,5 ud af 5
Google Home Mini 2Mobil.nu9 ud af 10
Google Home Mini 2Android Authority4 ud af 5
Google Home Mini 2Mere Mobil4 ud af 6
Google Home Mini 2Digitaltrends4 ud af 5

Opsummering

Skal man tro anmeldelserne fra eksperterne, er lyden uden tvivl blevet bedre med den nye version. Det er dog fortsat et stemmestyringsværktøj i højere grad end det er en højtaler, som du skal regne med at bruge til masser af musik.

Google Home Mini bliver samtidig beskrevet som nem at betjene og rost for dens lille størrelse, der gør den relativ diskret og nem at få plads til i de fleste hjem. Til gengæld bliver det også nævnt i flere af anmeldelserne, at der i hvert fald i USA er flere smart home produkter, der understøttes af nogle af konkurrenterne. Det kommer vi lidt nærmere ind på senere i artiklen her.

Forbrugeranmeldelser

Hvis du af og til læser med her på siden, når vi udgiver bedst i test artikler og lignende, vil du vide, at vi lægger rigtig stor vægt på forbrugeranmeldelser. Det er ikke helt uden grund. Det er nemlig det absolut bedste indblik man kan få i, hvordan en Google Home Mini er at bruge i hverdagen.

Det forsøger eksperterne også at fortælle, men i realiteten lykkes det sjældent for dem, fordi de ofte tester produkterne over relativ kort tid, fordi de skal være først ude med deres anmeldelser. Derfor er det ikke altid, at de giver et virkelighedstro billede af, hvordan det er at leve med eksempelvis en Google Home Mini.

Derfor har vi nedenfor opsamlet vurderingerne fra kunder på forskellige portaler og webshops, hvor de har mulighed for at afgive deres anmeldelser.

ModelPortalGennemsnitlig vurderingAntal anmeldelser
Google Home MiniPriceRunner4,5 ud af 51.553
Google Home MiniGoogle Anmeldelser4,6 ud af 531.151
Google Home Mini 2Elgiganten4,2 ud af 5194
Google Home Mini 2AV-Cables4,6 ud af 514
Google Home Mini 2PriceRunner4,3 ud af 53.742

Opsummering

Anmeldelserne på de to webshops, samt PriceRunner er hovedsageligt fra danske og skandinaviske kunder, mens Google Anmeldelser indhenter anmeldelser fra kunder i hele verden. Som det ses i tabellen, er der generelt en tendens til, at mange har være mere glade for Google Home Mini end for Google Home Mini 2 (som også kaldes for Google Nest Mini 2. generation).

Det er generelt også det billede, der tegner sig, når man læser ekspert- og forbrugeranmeldelser, men generelt kan du roligt regne med, at det er en vældig fin smart home højtaler til prisen.

Google Home Mini vs Google Home: Hvilken skal man vælge?

Som vi startede ud med at sige, så er Google Home Mini blot én højtaler i et line-up af flere. Den næste model i rækken er den såkaldte Google Home (eller Google Nest Audio i den nye version). Men skal man vælge Mini-modellen eller den lidt større Home-model?

For langt de fleste vil Google Home Mini være det rette valg, fordi den er billigere og har stort set alle de samme funktioner. Den primære forskel på de to er nemlig lydkvaliteten fra højtalerne. Det er simpelthen fordi man har bedre plads til gode højtalere i den større model end i den lille Mini-udgave.

Af samme årsag vil vi kun anbefale Google Home, hvis du reelt set forventer at bruge den som højtaler. Hvis ikke, kan du lige så godt spare pengene og pladsen ved at købe en Google Home Mini. Samtidig skal du huske, at også er mulighed for at forbinde dine eksisterende højtalere til Google Home-softwaren ved hjælp af en Google Chromecast Audio.

Har du derfor allerede gode højtalere, vil det ofte være den bedste løsning at købe en sådan Chromecast Audio, samt en Google Home Mini.

Alternativer til Google Home Mini

Google Home Mini er en vældig fin smart-home assistent og en nogenlunde højtaler, men den er ikke den eneste af sin slags på markedet. Der er op til flere alternativer, der opfylder nogle af de samme behov og har mange tilsvarende funktioner.

I et forsøg på at gøre dig lidt klogere på, hvilke valgmuligheder du har på dette område, har vi lavet nedenstående liste med alternativer til Google Home Mini.

Apple HomePod Mini

Apple HomePod mini

Når man kigger på tech-industrien, er der ingen tvivl om, at to af de helt store rivaler er Google og Apple. Derfor er det heller ingen overraskelse, at de begge har en smart højtaler. Hos Apple hedder den HomePod, og den kan købes i både en stor og lille udgaver. Sidstnævnte hedder Apple HomePod Mini.

Modellen her er naturligvis udstyret med stemmestyringssoftwaren, som Apple kalder for Siri, og som du sandsynligvis kender, hvis du har en Apple iPhone eller andre produkter fra den californiske tech-gigant. Som højtaler er Apple HomePod Mini faktisk overraskende god, og den har op til flere praktiske funktioner. Eksempelvis kan den bruges som samtaleanlæg, hvis man har flere af slagsen, og har både handoff og stereo-parring i sin værktøjskasse.

Som smart højtaler og interaktion med det smarte hjem, er den kompatibel med Apples svar på Google Home. Det hedder Apple HomeKit, og arbejder naturligvis sammen med Apples andre produkter, samt alle de produkter, der understøtter platformen. Herunder fra mærker som Logitech, Linksys, Philips, Netatmo med flere.

Amazon Echo

Amazon Echo Dot (4th Generation) - Anthracite

 

Endelig har vi Amazon Echo, som er svaret på Apple HomePod og Google Home. Det er en udmærket højtaler med fornuftig lyd. Faktisk er den blevet kaldt for den bedste smart home højtaler af det amerikanske medie Cnet.

Udover lydkvaliteten, skyldes det også, at den understøtter både Amazon Alexa og Google Assistant, og dermed kan den integrere med en række forskellige smart home produkter Samtidig har den en indbygget Zigbee hub, som kan bruges til at synkronisere Zigbee-sensorer rundt omkring i hjemmet.

Derudover kan den også opfange lyde såsom glas, der bliver smadret eller en alarmen fra en brandalarm. Skulle det ske, modtager du automatisk en notifikation på din telefon eller andre enheder, så du er opmærksom på det potentielle problem – også selvom du ikke er hjemme.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Sonos One (Gen2) - smart speaker

I Danmark er vi generelt meget begejstrede for Sonos-produkter, herunder den populære Sonos One-højtaler. Den er ret interessant som højtaler, fordi den har en høj lydkvalitet, og kan parres med tilsvarende modeller for at skabe stereo-lyd eller afspille samme lyd i alle boligens rum på én og samme tid.

Udover at være en god højtaler, så er den også udstyret med både Amazon Alexa og Google Assistant, og kan derfor integrere med dine smart home produkter, der benytter sig af disse løsninger. Dertil har den også Apple AirPlay 2, som ikke giver plads til, at du kan styre andre elementer via højtaleren, men at højtaleren kan styres via ethvert Apple-produkt med Siri indbygget.