Hovedbundsbørste Test 2024 → De 5 Bedste Børster Til Hovedbundsmassage

Hovedbundsbørster

En god hovedbundsbørste er lidt af en gave til håret – og så er det utroligt behageligt selv at kunne massere sin hovedbund, næsten lige så godt, som når din frisør gør det.

En hovedbundsbørste renser, eksfolierer og stimulerer kort fortalt hårbunden, så du får et sundere, smukkere og mere fyldigt hår.

Regelmæssig massage af hovedbunden fremmer desuden hårvækst, forebygger hårtab og virker mod tør hovedbund og skæl, da den effektivt og skånsomt fjerner døde hudceller uden brug af skadelig kemi – du kan endda børste en mild spændingshovedpine væk med en hovedbundsbørste.

Nedenfor har vi samlet en liste over de 6 bedste hovedbundsbørster, der er på markedet lige nu, hvis man spørger forbrugere og sundhedseksperter. Vi gør dig også klogere på, hvordan du bruger en hovedbundsbørste – så du kan få lækkert hår – og hvem vil ikke gerne have det!

Deep Scalp Brush – testvinder

Deep Scalp Brush Test af hovedbundsbørster

Yuaia Haircare Deep Scalp Brush hovedbundsbørste er en massagebørste med silikonepigge. Børsten kan bruges i vådt såvel som tørt hår. Den fjerner døde hudceller, stimulerer blodtilførslen til hårrødder og hovedbund og øger dermed den naturlige hårvækst.

Er du en af dem, der døjer med spændinger i hovedbund og nakke, kan du løsne dem ved at bruge børsten. Brug børsten i små, beherskede cirkelbevægelser, de steder der er spændinger, og du kan afhjælpe lette hovedpiner, samtidig med at du gør noget godt for dit hår.

Børsten er desuden velegnet som anti-skælbørste, da den effektivt renser hovedbunden for døde hudceller og eventuelle bakterier og hudsvamp, der måtte give problemer.

Egenskaber: Giver en god massage og fyldigere hår

Scalp Massage Brush – med bløde og fleksible pigge

Scalp Massage Brush Test af hovedbundsbørster

Scalp Massage Brush fra Hair Lust er en hovedbundsbørste med utroligt bløde og fleksible silikonepigge, der sikrer en skønsom og blød massage og eksfoliering af hovedbunden. Børsten renser effektivt din hovedbund for døde hudceller og rester af plejeprodukter, skæl, snavs og sæbe.

Er du en af dem, der bare ikke kan have noget, der rykker og river i håret, så er dette hovedbundsbørsten for dig. Den er så skånsom, at det føles som at få en lækker hovedbundsmassage hos frisøren. Brug børsten som en shampoobørste sammen med din yndlingsshampoo i badet eller brug den blot som hovedbundsscrub.

Egenskaber: Meget blød og nænsom

Australian Bodycare Scalp Brush – god mod skæl, tør hovedbund og hårtab

Australian Bodycare Scalp Brush Test af hovedbundsbørster

Australian Bodycare er kendt for produkter, der er udviklet til at tackle forskellige hud- og hårproblemer. Det er også tilfældet med deres hovedbundsbørste, Scalp Brush. Lider du af tør hovedbund, skæl eller problemer med hårtab, så er det denne hovedbundsbørste, du skal have fingre i.

Har du tillige problemer med kløe og fedtet hovedbund, kan børsten hjælpe dig her. Brug den gerne i vådt hår, men undgå at køre den rundt i håret i store cirkler, det vil blot få dit hår til at filtre sig ind i børsten. Lad i stedet piggene arbejde stille og roligt hen over hovedbunden – og hvis du oplever store problemer med din hovedbund, kan du overveje at bruge børsten sammen med specialprodukter mod skæl, fedtet hovedbund eller hårtab.

Egenskaber: God mod skæl og udtynding af håret

Karmameju ACTIVE Scalp Brush – lavet i blødt og hygiejnisk silikone

Karmameju ACTIVE Scalp Brush

Karmameju ACTIVE Scalp Brush er en hovedbundsbørste lavet i blød og hygiejnisk silikone. Børsten fjerner effektivt og skånsomt døde hudceller, snavs og rester af sæbe og stylingprodukter, samt overskydende talg i hovedbunden.

Med regelmæssig massage styrkes hvert enkelt hårstrå og hårsækkene i hovedbunden tilføres ekstra ilt, som sammen med den øgede blodcirkulation stimulerer hårvækst. Du kan massere både i vådt og i tørt hår, som det passer dig bedst.

Børsten kan bruges i alle hårtyper og af hele familien, både af mor, far – og selv på de små, som ellers ikke er så glade for hårbørster.

Egenskaber: Giver en god massage uden at kradse

Kent Brushes Shampoobørste – hårvask og massage i et

Kent Brushes

 

Med Kent Brushes Shampoobørste får du en hovedbundsbørste kombineret med en shampoobørste, så du kan vaske dit hår og massere din hovedbund samtidig.

Børsten har bløde pigge og et lille ergonomisk håndtag, som gør den god at holde ved. Børsten masserer din hovedbund i dybden og styrker blodcirkulation, så hårvæksten stimuleres, samtidig med at den sørger for at rense din hovedbund grundigt, mens du vasker håret.

Egenskaber: Shampoobørste og massage i ét

Hovedbunden er ofte noget, vi overser

Hvis du går bare det mindste op i hårpleje, så giver du garanteret dit hår både nærende olier, varmebeskyttende produkter, balsam og plejende hårmasker, når håret ser lidt træt og slidt ud. Men hvad med hovedbunden?

Det er de færreste, der husker at kæle for den – og det er rigtig dumt. En sund hovedbund er nemlig helt afgørende for et smukt og sundt hår, der trives godt.

Tænk bare på et blomsterbed. Hvis ikke jordbunden er holdt ren, næret og ordentligt iltet, så kan du kæle nok så meget for blomsterne og forsøge at få dem til at vokse, de vil stadig se sølle, trætte og livløse ud. Det samme med dine hårstrå, som vokser ud fra hårsækkene i hovedbunden.

Når du bruger en hovedbundsbørste regelmæssigt, renser du hovedbunden for rester af stylingprodukter, overskydende fedt og talg, snavs og døde hudceller. Derudover øges blodcirkulationen, og der skaffes derved masser af frisk ilt til hårsække og hårrødder. Dit hår vil vokse, trives og blive stærkere, simpelthen fordi du giver din hovedbund næring i form af ekstra blodcirkulation og ilt.

Hovedbundsbørster er specielt gode til mænd

Da mænd fra naturens hånd har en større risiko for at udvikle skæl end kvinder på grund af det højere testosteronniveau i blodet, kan en god hovedbundsbørste være lige det, der mangler i dit toiletskab.

Da hovedbundsbørster jo netop er designet til at afhjælpe problemer med både fedtet hovedbund, døde hudceller og skæl, er den eminent til dig, hvis du er træt af hvide og skæmmende flager på skulderen – og endeløse rækker af shampooer, som virker noget, men så alligevel ikke i længden.

Det din hovedbund har brug for er massage – masser af massage. Gør det gerne til en fast rutine, så du masserer din hovedbund flere gange om ugen. Til at begynde med kan du opleve, at dit hår nærmest fedter og drysser mere, men fortvivl ikke. Det viser blot, at børsten er i gang med at grundigt rent.

Udover at hjælpe på problemer som fedtet hovedbund og skæl, stimulerer den regelmæssige massage din naturlige hårvækst og mindsker udtynding af håret og hårtab.

Sådan bruger du en hovedbundsbørste

Der er forskellige metoder, du kan bruge, når du skal massere din hovedbund med en hovedbundsbørste. Vi anbefaler, at du prøver dig lidt frem og finder den metode, der føles bedst for dig – ingen metode er bedre end en anden, når det kommer til massage af hovedbunden.

Massage i vådt hår

Langt de fleste hovedbundsbørster kan bruges i såvel vådt som tørt hår. Du kan bruge børsten som en shampoobørste, hvor du gnubber shampooen helt ned i hovedbunden, eller du kan begynde brusebadet med en gang hovedbundsmassage, inden du kommer shampoo og andre produkter i.

Undgå at køre for meget rundt i dit våde hår med store cirkelbevægelser, da du så vil få håret til at filtre sammen om børsten. Brug små bevægelser og giv dig god tid, så du kommer hele vejen rundt og gennem hele din hovedbund – ingen døde zoner med andre ord.

Massage i tørt hår

Det kan være nemmere at bruge en hovedbundsbørste i tørt hår, da risikoen for sammenfiltring er lidt mindre.

Masser blidt din hovedbund ved at bevæge børsten fra issen og ud mod siderne, sørg for at komme omkring hele hovedbunden, brug små cirkelbevægelser og giv dig god tid, så du rigtigt kan nyde massagen.

Du kan endda have børsten liggende på natbordet og give dig selv en lækker og afslappende hovedbundsmassage, inden du skal sove – vi lover dig, du kommer til at sove som en drøm bagefter.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

John Masters Exfoliating Scalp Brush

John Masters Exfoliating Scalp Brush Hårbørste lavet af bæredygtigt bambusmateriale er måske den hovedbundsbørste i testen, der er nemmest at bruge, da den ligner en ganske almindelig hårbørste og bruges på næsten samme måde.

Det, der adskiller børsten fra andre hårbørster, er de bøjede tænder, som går ind og masserer din hovedbund skånsomt og effektivt, mens du børster håret. Du får samme gode effekt med øget blodcirkulation og rensning af hovedbunden, som ved de runde hovedbundsbørster, uden at du behøver at være nervøs for filtret hår – da du jo bare børster håret ”normalt”. Børsten skal anvendes i tørt hår inden hårvask for de bedste resultater.

Børsten er derfor velegnet til at bruge til at fjerne fx arp fra dit barns hovedbund, da det for barnet blot føles som at få børstet håret almindeligt, men børst ikke for hårdt, børsten er ikke blandt de blødeste.

Egenskaber: Materialet er bæredygtigt bambus, børsten anvendes i tørt hår og er nem at bruge

Populære Tests