Motionscykel Test 2024 → De 11 Bedste Motionscykler

Motionscykel

BedstTest.dk Anbefaler

Abilica Stream UB VIII

2024

bedsttest badge 5a
Gratis fragt ved køb over 499,-
3 showrooms
Prismatch
60 dages returret
Motionscykel

Det kan være guld værd at have en god motionscykel stående derhjemme på matriklen. Den giver nemlig mulighed for, at man altid kan få et par kilometer i benene – uanset hvordan vejret arter sig og hvor stram tidsplanen er. 

Samtidig har kroppen bedre af det, hvis man sætter sig op på en motionscykel end hvis man tager en løbetur på et løbebånd. For med cyklen får du ikke hårde stød op gennem benene, som du vil gøre, når du løber. Er man frisk og frejdig er det ikke det største problem, men døjer man med dårligt knæ eller lignende, kan det forværre smerterne.

Der er altså mange gode grunde til at anskaffe sig den bedste motionscykel. Men hvad er det for en? Det forsøger vi at hjælpe dig med at finde ud af her i artiklen. Vi har nemlig lavet al research og forarbejdet, så du ikke behøver. Det betyder, at du nedenfor bliver præsenteret for 15 motionscykler, der er bedst i test.

Vi har delt listen op i kategorier, sådu hurtigt kan finde frem til den motionscykel, der passer bedst til dig. Men du må naturligvis også vældig gerne læse med hele vejen igennem. Gør du det, lover vi dig, at du også går herfra og er blevet meget klogere på alle detaljerne om, hvordan man finder den bedste motionscykel.

God fornøjelse!

Abilica Stream UB VIII – Bedste motionscykel

Abilica Stream UB VIII motionscykel

Hvis du er på udkig efter den bedste motionscykel, så er det Abilica Stream UB VIII, du skal have fat i. Her får du nemlig den perfekte kombination af funktionalitet, kvalitet og ikke mindst pris. Der er altså rigtig meget værdi for pengene her, og det er lige netop det, der gør denne motionscykel til den bedste.

Passer til de fleste: Justérbart design

En af de elementer ved denne bedste motionscykel fra Abilica er, at den har et justérbart design. Det vil sige, at man kan tilpasse sædehøjden ganske meget. Det betyder, at cyklen faktisk kan bruges af personer på mellem 135 centimeter og 195 centimeter i højden.

Dette brede spektrum gør absolut Abilica Stream UB VIII til en anvendelig motionscykel, som praktisk talt kan bruges af hele familien. Det eneste man skal vælge opmærksom på er, at den er bygget til maksimalt at bære 130 kilo. Har man behov for en højere maksimal personvægt, er det en god idé at kigge på nogle af de øvrige motionscykler på listen her.

Indbyggede pulsmålere og Bluetooth

Den bedste motionscykel er selvfølgelig mere end bare en stationær cykel. Det kommer blandt andet til udtryk gennem dens indbyggede pulsmålere, der sidder i motionscyklens håndtag. Derfor måler de også pulsen gennem hånden, hvilket kan være rigtig fint, hvis ikke man har mere avanceret udstyr som eksempelvis et pulsbælte.

Har du sådan udstyr, så er det noget, som understøttes af Abilica Stream UB VIII. Derfor kan du sagtens blive ved med at bruge det til akkurat at måle din puls. Uanset hvordan pulsen måles, kan den aflæses på den indbyggede skærm, der samtidig kan sammensætte et dynamisk træningsprogram baseret på din puls.

Nu vi er ved teknologi, så kommer den bedste motionscykel også med indbygget Bluetooth. Det vil sige, at cyklen kan forbinde med eksempelvis din telefon eller tablet. Har du downloadet den tilhørende app, iC+Training, vil du kunne styre cyklens modstandsniveau, igangsætte træningsprogrammer eller bruge din enhed som Google Street View-skærm, så du kan ”se hvor du cykler”.

Derudover kan du naturligvis også få overblikket over din afsluttede træning i app’en, så du kan se hvor langt du har cyklet, hvor mange kalorier du har forbrændt og så videre.

Specifikationer

Vægt34 kg
Svinghjuls vægt9 kg
Maksimal personvægt130 kg
Mål (L x B X H)105 cm x 56 cm x 140 cm
Afstand mellem pedaler36,5 cm
Maksimal personhøjde195 cm
Modstandsniveauer32 stk
ModstandstypeMagnetisk
Justering af modstandElektronisk
Træningsprogrammer12 stk
BluetoothJa
PulsmålingJa

Tunturi E60 – Bedste motionscykel med Bluetooth

Tunturi motionscykel - E60

Vi holder os til Tunturi, som er en populær producent af motionscykler, når vi skal kåre den bedste motionscykel med Bluetooth. Her får hele vejen rundt en rigtig fin motionscykel, som kan give en god træningsoplevelse, der giver dig lyst til at hoppe i sadlen igen og igen.

Bluetooth-forbindelse til dine enheder

I sagens natur er Tunturi E60 naturligvis en motionscykel med Bluetooth. Det betyder, at du hurtigt og nemt kan forbinde cyklen til din telefon eller tablet. Det tager ikke mange øjeblikke, men kan til gengæld være rigtig givende, hvis du har interesse i at følge din træning og se, hvordan du udvikler dig.

Det forholder sig nemlig sådan med denne motionscykel, at Bluetooth-forbindelsen er kompatibel med en række forskellige træningsapps. Den sender altså bare din data, og så bliver det opsamlet af din yndlingsapp. Den brede understøttelse er utrolig vigtig, og kommer sig naturligvis også af, at Tunturi er et stærkt brand inden for feltet.

De data der indsamles af cyklen, tæller blandt andet tid, distance, pulsmåling, hastighed, omdrejninger i minutter, estimeret kalorieforbrænding og meget mere. Alt dette er lige netop noget, der kan bruges til at holde øje med, hvordan du udvikler dig fra gang til gang – og det er altså det, der bliver nemmere med Bluetooth og tilhørende træningapps.

Tunturi E60 leverer en helstøbt oplevelse

Der er efterhånden mange motionscykler, der kommer med Bluetooth. Derfor kan man i princippet vælge en hvilken som helst af dem, hvis det er det eneste man er på udkig efter. Når vi kårer Tunturi E60 som den bedste motionscykel med Bluetooth handler det derfor om mere end bare Bluetooth-forbindelsen; nemlig den samlede oplevelse.

Her tæller blandt andet også den rige mulighed for at tilpasse træningen til lige præcis dine behov. Det sker gennem de mange forskellige modstandsniveauer og intet mindre 21 forskellige træningsprogrammer. Samtidig kan man justere på styr, saddel og træningscomputer således, at man opnår den helt rigtige siddeindstilling.

Kombinerer man alt dette med et tung svinghjul, indbygget pulsmåling, holder til drikkedunk og en tablet- eller mobilstander, samt et avanceret display med masser af vigtige funktioner. Ja så har man altså en motionscykel med Bluetooth, der kan meget mere end bare at have Bluetooth installeret.

Specifikationer

Vægt48 kg
Svinghjuls vægt18 kg
Maksimal personvægt150 kg
Mål (L x B X H)102 cm x 60 cm x 158 cm
Afstand mellem pedalerUkendt
Maksimal personhøjdeUkendt
Modstandsniveauer32 stk
ModstandstypeMagnetisk
Justering af modstandElektronisk
Træningsprogrammer21 stk
BluetoothJa
PulsmålingJa

Gymstick Desk Bike – Bedste motionscykel til brug ved skrivebord

Gymstick Desk Bike

 

Vi vender for en kort stund tilbage til de lidt sære motionscykler. Det her er nemlig Gymstick Desk Bike, der er bedste motionscykel til brug ved skrivebord, også kaldet en skrivebordscykel. Det er i princippet en traditionel motionscykel – man har bare fjernet styret. Det gør det muligt at bruge cyklen som skrivebordsstol, og så kan man ellers sidde og træde i pedalerne, mens man arbejder.

Hold dig i gang på kontoret

En af de helt store ulemper ved, at vi efterhånden er så mange danskere, der bruger vores arbejdstimer ved et skrivebord er, at vi ikke får rørt os nok. Når man møder ind på arbejde og sætter sig ved skrivebordet, kan det nogle gange hænde, at antallet af gange man rejser sig i løbet af dagen kan tælles på én hånd.

Det er naturligvis meget problematisk for helbredet, hvis man samtidig ikke får rørt sig efter arbejde. Det er lige netop det, der er idéen bag en motionscykel til brug ved skrivebordet. Så kan man nemlig sidde og træde lige så stille i pedalerne i løbet af dagen, og dermed få bevæget sig lidt, samtidig med, at man holder gang i blodcirkulationen.

Det kan altså virkelig bidrage til at holde sig sund og rask, og mens det naturligvis kan være fint at skifte cyklen ud med en traditionel stol fra tid til anden, så er det på mange måder en god opfindelse. Særligt hvis man vælger denne bedste model fra Gymstick.

Alt hvad du behøver

Det med at fjerne styret medfører naturligvis nogle udfordringer. Det gælder særligt i forhold til indstillingen af modstandsniveauer, samt selve cykelcomputeren. Begge dele plejer nemlig at være placeret på styret, og det er i sagens natur ikke længere en mulighed.

Det betyder dog ikke, at Gymstick har sløjfet funktionerne. I stedet har de placeret justeringen af modstandsniveauerne under sadlen, så drejeknappen er let tilgængelig. Selve kørecomputeren, der kan vise kalorieforbrænding, tid, distance, hastighed, m.m., er monteret nede ved fødderne.

Det er ikke helt så praktisk, men skærmen er vinklet opad, således, at man kan se den, selvom man er stående. Derfor kan man jo passende kigge, når man går til frokostpause og når man går hjem for dagen; så fortæller den præcis, hvor langt man har købt, hvor hurtigt det er gået og ikke mindst hvor mange kalorier man har forbrændt.

 Specifikationer

Vægt15 kg
Svinghjuls vægtUkendt
Maksimal personvægt120 kg
Mål (L x B X H)77 cm x 52 cm x 87 cm
Afstand mellem pedalerUkendt
Maksimal personhøjdeUkendt
Modstandsniveauer8 stk
ModstandstypeMagnetisk
Justering af modstandManuelt
TræningsprogrammerIngen
BluetoothNej
PulsmålingNej

Odin A1000 Airbike – Bedste motionscykel med lufthjul

Odin A1000 Airbike Motionscykel

De fleste motionscykler har et svinghjul med magnetisk modstand, men ikke Odin A1000 Airbike. Det er nemlig den bedste motionscykel med lufthjul, hvor man i stedet for det traditionelle svinghjul, har en blæserlignende anordning, hvor luften er modstanden.

Lufthjul giver plads til mere intensiv træning

Fordelen ved at vælge et lufthjul er, at der som sådan ikke er en begrænsning på, hvor hårdt du kan presse dig selv. Når du har magnetisk modstand, er der et maksimalt niveau, hvor det ikke bliver hårdere. Men ved luftmodstand vil du altid skulle kæmpe ekstra for at få vifterne i hjulet til at bryde gennem luften hurtigere.

Det betyder, at du med en Odin A1000 Airbike kan træne mere intensivt end du vil kunne på mange af de øvrige motionscykler her på listen – i hvert fald i teorien. De fleste er nemlig i en kondition, hvor denne ekstra intensivitet ikke er så nødvendig, men det kan jo være, at man når dertil en dag.

Samtidig betyder det også, at modstanden er mere naturlig i den forstand, at når man bevæger sig hurtigere, vil modstanden opleves mindre. Det gør en motionscykel med luftmodstand til et oplagt valg, hvis man er interesseret i at træne udholdenhed. Af samme årsag er det også ofte luftmodstand, der bliver brugt på romaskiner, hvor udholdenhed er essentielt.

Indbygget display med de vigtige info

Selvom modstanden er anderledes, så er det meste andet ved motionscyklen meget det samme. Det vil sige, at du også kan se frem til en indbygget cykelcomputer med tilhørende display. Her vil du kunne følge med i alle de klassiske informationer som eksempelvis tid, distance, hastighed, den målte puls, den estimerede kalorieforbrænding og runder i minuttet.

Samtidig er pedalerne smart designet; på den ene side er det en traditionel cykelpedal, mens den anden side har en klikpedal. Det betyder, at der er god mulighed for at bruge denne bedste motionscykel med luftmodstand på lige præcis den måde, som passer dig bedst.

Specifikationer

Vægt53 kg
Svinghjuls vægtIkke aktuelt
Maksimal personvægt200 kg
Mål (L x B X H)140 cm x 61 cm x 126 cm
Afstand mellem pedalerUkendt
Maksimal personhøjdeUkendt
ModstandsniveauerIkke aktuelt
ModstandstypeLuft
Justering af modstandElektronisk
TræningsprogrammerUkendt
BluetoothJa
PulsmålingJa (med pulsbælte)

Hammer Cardio Motion BT – Bedste motionscykel med elektronisk justering af modstand

Hammer Cardio Motion BT

Der er overordnet set to forskellige måder, hvorpå du kan indstille modstanden på en motionscykel; elektronisk og manuelt. Hvis du skal have fingrene i den bedste motionscykel med elektronisk justering, så vil vi anbefale Hammer Cardio Motion BT.

Brugervenlig og gode indstillingsmuligheder

Der er ingen tvivl om, at Hammer Cardio Motion BT er en motionscykel med mere eller mindre alt, hvad du kunne drømme om. Rent praktisk har den en lav gennemgang, hvilket vil sige, at den er nem at komme både op at sidde på og ned fra igen.

Samtidig er sadlen nem at justere, så cyklen passer til din højde, og så du kan komme til at sidde lige som det passer dig bedst. Dertil har den gode brede fødder, som sikrer, at den står stabilt – selv ved intensivt brug. Alle disse elementer er noget, man hurtigt kan komme til at overse eller glemme i farten, men det betyder virkelig noget for den samlede oplevelse.

Der er styr på den digitale oplevelse

Men herlighederne stopper ikke her. Denne motionscykel med elektronisk justering af modstand er nemlig også udstyret med Bluetooth, og kan således tale sammen med blandt andet Kinomap og iConsole+. Det betyder, at du kan sætte din tablet eller telefon på den indbyggede holder i styret, og så ellers cykle afsted på de amerikanske eller mexicanske veje.

Alternativt kan man undlade at bruge sin telefon eller tablet, og i stedet kigge på det indbyggede display. Det er ikke fordi det er noget særligt, men her kan du nemt følge med i alle de vigtigste informationer. Lige nedenfor kan du justere på modstandsniveauerne via en drejeknap, og vælge mellem forskellige funktioner, programmer og så videre.

Specifikationer

Vægt37 kg
Svinghjuls vægt8 kg
Maksimal personvægt130 kg
Mål (L x B X H)110 cm x 52 cm x 140 cm
Afstand mellem pedalerUkendt
Maksimal personhøjdeUkendt
Modstandsniveauer16 stk
ModstandstypeMagnetisk
Justering af modstandElektronisk
Træningsprogrammer22 stk
BluetoothJa
PulsmålingJa

Titan Life ATHLETE B55 – Bedste motionscykel med manuel justering af modstand

Titan Life ATHLETE B55 Motionscykel

Foretrækker du en motionscykel med manuel justering af modstand? Så vil vi gerne slå et slag for Titan Life ATHLETE B55. Det er nemlig en rigtig fin motionscykel, som naturligvis bruger manuel indstilling af det magnetiske modstandssystem.

Det kan være en fordel at vælge den manuelle indstilling, hvis man gerne bare vil have en så ukompliceret motionscykel som muligt. Det reducerer nemlig risikoen for, at der er noget, der går i stykker og skal skiftes, og det kan naturligvis være rart at have den sikkerhed.

Gennemført kvalitet

Der er ingen tvivl om, at Titan Life lever op til sit navn med denne bedste motionscykel. Den er nemlig solid og stabil, som var den lavet af titan. Det er måske så meget sagt, men i hvert fald får du her en utrolig velbygget motionscykel, som er lavet af kvalitetsmaterialer og som står stabilt plantet på jorden – også ved intensivt brug.

Ved et nærmere kig på Titan Life ATHLETE B55 vil man opdage, at det ikke ligner den mest moderne motionscykel. Det vil i så fald være helt korrekt. Den har nemlig et lidt retro udseende, og er ej heller udstyret med en stor og moderne skærm, men derimod blot et mindre display og en masse fysiske knapper.

Men endnu engang er det netop et udtryk for, at du her får en motionscykel, der er pålidelig og som kommer til at holde i mange år. Så hvis ellers du kan undvære alle de smarte funktioner som Bluetooth, touch-funktionalitet og lignende, så får du rigtig meget motionscykel for pengene her.

Når det så er sagt, så er den indbyggede cykelcomputer meget brugervenlig, og den er proppet med informationer. Du kan blandt andet se tid, distance, estimerede kalorieforbrænding, temperatur, omdrejninger i minuttet, pulsmålinger fra håndtagene, ur, estimerede kropsfedt og meget mere.

Samtidig er der faktisk en holder til enten telefon eller tablet, så man kan sætte streaming på skærmen, mens man cykler afsted. Så mere umoderne er den heller ikke.

Specifikationer

Vægt39,8 kg
Svinghjuls vægt9 kg
Maksimal personvægt120 kg
Mål (L x B X H)113,5 cm x 55 cm x 143,2 cm
Afstand mellem pedalerUkendt
Maksimal personhøjdeUkendt
Modstandsniveauer15 stk
ModstandstypeMagnetisk
Justering af modstandManuelt
TræningsprogrammerIngen
BluetoothNej
PulsmålingJa

Odin B800 – Bedste motionscykel med brugervægt på 150 kg

Odin B800 Bluetooth Motionscykel

Er du på udkig efter den bedste motionscykel med en brugervægt på 150 kilo, så skal du ej lede længere. Det er nemlig denne Odin B800. Den er nemlig designet til at kunne håndtere en belastning på 150 kilo, og det kan du roligt regne med.

Stabil og pålidelig

Det er nemlig i den grad en motionscykel, der er designet med stabilitet in mente. Det kan man blandt andet se på de brede fødder, der sørger for, at Odin B800 ikke flytter sig – heller ikke selvom man er i den højere vægtklasse og for alvor giver den gas i sadlen.

Samtidig har selve motionscyklen også en kampvægt på knap 35 kilo, hvilket naturligvis også bidrager til stabiliteten. Kombinerer man dette med de kvalitetsmaterialerne og den gode konstruktion, så har man ikke bare en stabil, men også særdeles pålidelig motionscykel, hvis man vælger at investere i en Odin B800.

Rig på justeringsmuligheder

Stabilitet og kvalitet betyder dog ikke meget, hvis ikke der er tale om en motionscykel, som man kan bruge. Derfor er det en fornøjelse at se, at Odin B800 har masser af justeringsmuligheder, der gør det muligt at indstillet cyklen til lige netop de behov, som man nu engang måtte have.

En af de særligt fremhævelsesværdige dele af justerbarheden er, at sadlen kan justeres op til 102 centimeter i højden. Det betyder, at selv som en høj person på over 2 meter, vil man kunne få en optimal træningsposition. Sadlen kan naturligvis også justeres den anden vej, så også lavere personer kan få en god stilling, når de cykler afsted på motionscyklen fra Odin.

Men det er ikke kun saddelhøjden, der er justérbar. Det er styret også – på flere måder endda. Du kan eksempelvis vinkle det sådan, at du kan sidde oprejst på motionscyklen, men også sådan, at du sidder mere foroverbøjet, som man typisk ville gøre det på racercykel.

Teknikken er på plads

Odin B800 er udstyret med Bluetooth og en brugervenlig kørecomputer med store knapper og masser af smarte funktioner. Begge dele betyder, at man kan sammensætte den helt rigtige træningssession, for på bedst måde at nå sine mål og få de tilstrækkelige informationer undervejs.

Samtidig betyder det også, at der er noget til enhver – uanset teknologiske færdigheder. Skal du bare have en motionscykel, som du kan sætte dig op at køre på, kan du bare bruge den meget intuitive kørecomputer med tilhørende betjening.

Vil du derimod gerne lidt mere, og har du mod på at forbinde din tablet eller mobil via Bluetooth, så kan du tracke dit træningsforløb i en app og meget mere. Mulighederne er der altså for alle.

Specifikationer

Vægt34,7 kg
Svinghjuls vægtUkendt
Maksimal personvægt150 kg
Mål (L x B X H)107 cm x 57 cm x 150 cm
Afstand mellem pedalerUkendt
Maksimal personhøjdeUkendt
Modstandsniveauer16 stk
ModstandstypeMagnetisk
Justering af modstandElektronisk
Træningsprogrammer15 stk
BluetoothJa
PulsmålingJa


Masterfit TP900 – Bedste Masterfit motionscykel

Masterfit TP900 motionscykel

 

Er du specifikt på udkig efter den bedste Masterfit motionscykel, så vil vi anbefale, at du går efter Masterfit TP900. Det er uden tvivl en af deres bedste modeller, og det siger ikke så lidt. De ter nemlig et meget anerkendt mærke inden for lige netop motionscykler.

Kraftig og robust

Hvis man skal beskrive Masterfit TP900 med to ord, ville det være kraftig og robust. Det er langt fra altid, at man ville betragte det som positive kendetegn, men lige ved en motionscykel giver det rigtig god mening. Det er nemlig vigtigt, at den er stabil og at man føler sig sikker, når man sidder på den.

På Masterfit TP900 bliver man aldrig i tvivl. Den står solidt plantet på underlaget, og du kan bare give den gas og tonse afsted i flere timer uden, at det kan mærkes på cyklen. Det bliver altså kun i kroppen, at træningen kommer til at efterlade spor.

Kom ud i det blå

Som med flere af de andre motionscykler her på bedst i test listen, er Masterfit TP900 også udstyret med Bluetooth og understøtter blandt andet applikationen iConsole+. Det er den app, der gør det muligt for din tablet at simulere en tur på rigtige veje.

Det kan i den grad være med til at gøre det sjovere at hoppe i sadlen på motionscyklen, hvis man får fornemmelsen af, at man cykler rundt i Italien eller på andre idylliske lokationer. Uanset om vælger at bruge sådan en app eller i stedet smider Netflix, nyhederne eller andet på skærmen, så kan man sætte sin tablet eller telefon på den dedikerede holder, der er installeret på styret.

Ligesom med motionscyklen fra Keller, har Masterfit været smarte, og placeret denne holder oven for cykelcomputeren. Det vil sige, at også her kan du både følge med i tallene på motionscyklens skærm og på din egen mobilskærm.

Specifikationer

Vægt46 kg
Svinghjuls vægt7 kg
Maksimal personvægt150 kg
Mål (L x B X H)122 cm x 61 cm x 154 cm
Afstand mellem pedalerUkendt
Maksimal personhøjdeUkendt
Modstandsniveauer32 stk
ModstandstypeMagnetisk
Justering af modstandElektronisk
Træningsprogrammer12 stk
BluetoothJa
PulsmålingJa

Abilica Premium UB BT – Bedste Abilica motionscykel

Abilica Premium UB BT motionscykel

Har man kigget lidt på træningsmaskiner af den ene eller anden slags, er man sandsynligvis stødt på mærket Abilica. De laver nemlig alverdens træningsmaskiner, og de er dygtige til det. Derfor kan der også være god grund til at gå efter den bedste Abilica motionscykel.

I så fald vil vi anbefale, at man vælger Abilica Premium UB BT.

Stabilt at være i sadlen

Med sine 46 kilo, brede fødder og en godkendt brugervægt på op til 200 kilo, kan der vist ikke herske megen tvivl om, at Abilica Premium UB BT er en motionscykel, der er ualmindelig stabil. Denne stabilitet er vigtig, fordi den sørger for, at man føler sig tryg, når man sidder i sadlen.

Tryghedsfornemmelsen og tilliden til stabiliteten er afgørende for, at man giver den maksimal gas under træningen. Har man ikke denne tro på, at cyklen bliver stående oprejst, vil man ikke få trænet lige så intensivt – eller måske slet ikke overhovedet.

Det er heldigvis intet problem med Abilica Premium UB BT – her sidder du godt og trygt, og kan bare lægge kræfter i, når der trædes i pedalerne. Det gælder for både lave og høje personer; cyklen kan nemlig indstilles, så den passer til alle højder mellem 135 centimeter og 195 centimeter.

Specifikationer

Vægt46 kg
Svinghjuls vægt9 kg
Maksimal personvægt200 kg
Mål (L x B X H)95 cm x 51 cm x 143 cm
Afstand mellem pedaler37 cm
Maksimal personhøjde195 cm
Modstandsniveauer32 stk
ModstandstypeMagnetisk
Justering af modstandElektronisk
Træningsprogrammer14 stk
BluetoothJa
PulsmålingJa

Concept 2 BikeErg PM5 – Bedste Concept 2 motionscykel

Concept 2 BikeErg PM5

 

Rosinen i pølseenden bliver Concept 2 BikeErg PM5, der får titlen som den bedste Concept 2 motionscykel. Du kender givetvis Concept 2 navnet fra deres meget populære romaskiner. Går man i træningscenter, er der nemlig en overvejende sandsynlighed for, at det en Concept 2 romaskine, man støder på.

Men de laver altså også motionscykler, og det er de faktisk ganske gode til. I hvert fald er der ingen tvivl om, at man virkelig får en god maskine, når man køber en Concept 2 BikeErg PM5.

Ergonomisk cykel med luftmodstand

Det kræver blot et kort kig på denne motionscykel fra Concept 2, før man registrerer, at den skiller sig ud fra mængden. Den har nemlig et lidt anderledes design, hvilket blandt andet skyldes, at man har forsøgt at designe en ergonomisk motionscykel med muligheden for at opnå den helt rigtige siddestilling.

Derfor kan man også nemt justere på både motionscyklens styr og saddel. Det sikrer, at man sidder i den mest optimale position, og dermed får de bedste forudsætninger for en god træning.

Specifikationer

Vægt26 kg
Svinghjuls vægtUkendt
Maksimal personvægt136 kg
Mål (L x B X H)122 cm x 61 cm x 103 cm
Afstand mellem pedaler28,5 cm
Maksimal personhøjdeUkendt
ModstandsniveauerUkendt
ModstandstypeLuft
Justering af modstandManuelt
TræningsprogrammerUkendt
BluetoothJa
PulsmålingJa (med pulsbælte)

Kettler Tour 600 – Bedste premium motionscykel

KETTLER TOUR 600 ERGOMETERCYKEL

 

Er du ikke lige så begrænset af budgettet, og har du derfor ikke noget imod at gå efter den bedste premium motionscykel? Så kan vi anbefale, at du tager et nærmere kig på Kettler Tour 600. Det er lige netop en premium model, som kan rigtig meget og lidt til – men det kommer man naturligvis også til at betale for.

Ergonomisk designet motionscykel

En af de første ting man spotter, når man kigger nærmere på denne motionscykel er, at den er lidt anderledes designet. Det er simpelthen fordi det er en såkaldt Ergometercykel (eller ergonomisk motionscykel), hvor der har været særligt fokus på at skabe en model, der er særligt god for kroppen.

Dermed ikke sagt, at de andre modeller på listen ikke er det, men her får man altså lige det ekstra. Samtidig får man også en motionscykel fremstillet i gode og solide materialer af høj kvalitet. Det bidrager naturligvis til den samlede oplevelse, når man sætter sig på cyklen, og kan være særligt prisværdigt ved regelmæssigt brug.

Høj effekt – stille under brug

Med muligheden for at opnå en effekt på hele 400 watt, er der plads til noget af nogle præstationer på lige netop denne Kettler motionscykel. Men til trods for, at man tonser afsted i pedalerne, så er der en overvejende sandsynlighed for, at man selv larmer mere end cyklen.

Det er nemlig en stille model, der afgiver minimalt støj under kørsel. Samtidig er det værd at bemærke, at den kan håndtere en personvægt op til 150 kilo. Selv ved de højeste vægte, kan du forvente en solid stabilitet og en oplevelse af, at motionscyklen er bygget til at kunne holde til noget.

Smart træning

Udover materialerne, designet og cyklens stabilitet, så er det særligt det tekniske, der får den til at fremstå som en premium motionscykel. Den har naturligvis Bluetooth installeret, så du kan forbinde med din telefon eller tablet. Dertil kommer en rigtig fin skærm, hvor man kan følge med i alle de vigtige informationer.

Men der hvor det for alvor bliver premium, er med muligheden for hele 6 forskellige brugerprofiler. Det vil sige, at hele familien kan bruge cyklen uden manuelt at skulle tilpasse deres træningsprogrammer og så videre hver gang. Det sørger Kettler Tour 600 for at huske for dem.

Man har naturligvis mulighed for at sammenligne sine egne præstationer fra gang til gang, men profilerne åbner også for, at man kan sammenligne på kryds og tværs i familien. Det kan være særligt fordrende for brugen af motionscyklen, hvis man får stablet en lille konkurrence på benene.

Specifikationer

Vægt36 kg
Svinghjuls vægt8 kg
Maksimal personvægt150 kg
Mål (L x B X H)119 cm x 55 cm x 137 cm
Afstand mellem pedalerUkendt
Maksimal personhøjde195 centimeter
Modstandsniveauer75 stk
ModstandstypeMagnetisk
Justering af modstandElektronisk
Træningsprogrammer10 stk
BluetoothJa
PulsmålingJa

 

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

InShape motionscykel - FB40

Der er ingen tvivl om, at mange af de bedste motionscykler her på vores bedst i test liste er i den højere ende af prisskalaen. Det skyldes naturligvis, at man får et bedre produkt, hvis man betaler lidt ekstra for det. Heldigvis betyder det ikke, at det ikke også er muligt at få en god og billig motionscykel; det er InShape FB40 et fantastisk eksempel på.

Gode tilpasningsmuligheder

Modellen her er ikke bare skarpt prissat, men også en rigtig fin træningsmaskine. Det kommer blandt andet til udtryk med muligheden for at justere modstanden til 8 forskellige niveauer. Dermed kan du tilpasse din træning på motionscyklen til lige netop den sværhedsgrad, som passer dig bedst.

Selve modstanden er magnetisk, hvilket praktisk talt er uopslideligt. Det betyder, at uanset hvor meget (eller lidt) du bruger din InShape FB40, så er det ikke modstandssystemet, der kommer til at give problemer. Fordi indstillingen samtidig er manuel, er der grænser for, hvor meget der kan gå i stykker, og det gør virkelig dette til en god og billig motionscykel.

Indbygget display

Du får hverken Bluetooth eller store farverige skærme på en InShape FB40. Det er altså et sted, hvor prisen kommer til udtryk. Men alligevel har man formået at indbygge et lille display, der kan vise tid, hastighed, distance, puls (som måles via de indbyggede pulsmålere i håndtagene) og den estimerede kalorieforbrænding.

Det er rigtig meget at få med i en ellers billig motionscykel. Det er også lige netop det, der gør, at InShape FB40 får titlen som den bedste billige motionscykel på listen her.

4,5 ud af 5 stjerner

Du kan i øjeblikket købe denne billige motionscykel hos COOP, hvor man som kunde har mulighed for at efterlade en anmeldelse af det produkt, man har købt. Det er der i skrivende stund 108 personer, der har gjort, og de har i gennemsnit vurderet motionscyklen til 4,5 ud af 5 stjerner.

De 100 af anmeldelserne er enten 4- eller 5-stjernede, og det viser i den grad kundernes begejstring. Den bliver kaldt god og funktion, og andre skriver, at de er glade for, at den ikke fylder så meget. Samtidig roses transporthjulene, der gør det nemt at flytte rundt på InShape FB40, hvilket også er en stor fordel i pladstrange hjem.

Specifikationer

Vægt18,5 kg
Svinghjuls vægt4 kg
Maksimal personvægt100 kg
Mål (L x B X H)87 cm x 51 cm x 114 cm
Afstand mellem pedalerUkendt
Maksimal personhøjdeUkendt
Modstandsniveauer8 stk
ModstandstypeMagnetisk
Justering af modstandManuelt
TræningsprogrammerIngen
BluetoothNej
PulsmålingJa

KETTLER TOUR 800 ERGOMETERCYKEL

Vi præsenterede tidligere en Kettler motionscykel, der mindede meget om denne; Kettler Tour 600. Men nu tager vi den altså et nøk op, når vi skal finde den absolut bedste Kettler motionscykel. Det er nemlig Kettler Tour 800 – den kan nemlig lige det ekstra.

Samme gode kvalitet

Der er ingen tvivl om, at man hurtigt bemærker den samme gode kvalitet, som vi også talte om, da vi præsenterede den anden motionscykel fra Kettler. Mærkets fokus på at skabe et kvalitetsprodukt går nemlig igen på tværs af modelporteføljen, og det er lige netop det, der gør deres motionscykler attraktive.

Vi tør i hvert fald godt love, at du her får en oplevelse, der er præget af lige netop denne gode kvalitet, den høje stabilitet, gode justeringsmuligheder, samt en lav gennemgangshøjde, der gør det nemt at stige på og af cyklen.

Stor og flot skærm

På styret, der i øvrigt giver masser af muligheder for at tilpasse sin cykelposition undervejs i træningen, er der monteret en skærm. Men det er ikke bare et lille farveløst LCD-display, som på flere af de andre motionscykler, vi har præsenteret dig for her i vores bedst i test artikel.

Nej, det er en stor og flot farveskærm, som har lækker grafik og alverdens smarte funktioner og informationer. Det giver alt sammen masser af mulighed for at følge med i træningen på en måde, som virkelig kan være både motiverende og meget mere overskueligt end hos de konkurrerende produkter.

Dertil kommer naturligvis den indbyggede holder til en tablet eller en telefon. Den er placeret ovenfor skærmen, så man både kan se sin tablet og sin kørecomputer. Det er også noget, som mange andre motionscykler kan lære noget af; her vil ens tablet nemlig typisk blokere for kørecomputerskærmen så snart, at den placeres på den dedikerede holder.

Specifikationer

Vægt38 kg
Svinghjuls vægt10 kg
Maksimal personvægt150 kg
Mål (L x B X H)119 cm x 55 cm x 137 cm
Afstand mellem pedalerUkendt
Maksimal personhøjde195 cm
Modstandsniveauer75 stk
ModstandstypeMagnetisk
Justering af modstandElektronisk
Træningsprogrammer15 stk
BluetoothJa
PulsmålingJa

TUNTURI B25 X-BIKE MOTIONSCYKEL

Alle de motionscykler som vi har præsenteret indtil nu (og som vi kommer til at præsentere på resten af listen) har været faste modeller, som fylder og ser ud som de gør. Men ikke Tunturi B25 X-Bike; det er nemlig en foldbar motionscykel – og den bedste af slagsen.

Den fleksible motionscykel

Som du kan se på billedet, og som navnet indikerer, er Tunturi B25 X-Bike designet som et X. Det er lige der, hvor benene krydser hinanden, at man kan folde motionscyklen sammen, og dermed pakke den væk, når man er færdig med at bruge den.

Disse foldbare egenskaber vil være ligegyldig for nogle, men bor man et sted med begrænset plads eller vil man bare helst ikke have sin motionscykel stående fremme, så er det guld værd at kunne folde den sammen og flytte den uden for skue.

Men det gode ved at vælge en foldbar motionscykel er også, at den ikke behøver at stå det samme sted altid. Er vejret godt, kan man flytte den ud på terrassen, og holder ungerne fest i kælderen, hvor den normalt står, kan den flyttes op i stuen eller på soveværelset.

Let til moderat intensitet

En foldbar motionscykel kommer naturligvis med nogle begrænsninger, som en mere stationær model ikke har. Det er naturligvis vigtigt at være bevidst om, så man ikke forventer for meget af den motionscykel man køber.

Modellen her er designet til at blive brugt ved et let til moderat intensitetsniveau. Det vil altså sige, at det ikke er med en Tunturi B25 X-Bike, at du skal forestille dig, at du kæmper dig til bjergtrøjen i Tour de France. Den er derimod rigtig fin til at cykle afsted i et rimeligt tempo, hvor cyklen ikke mister stabiliteten, men hvor du stadig får rørt dig.

God støtte til ryggen

En af de ting, som gør Tunturi B25 X-Bike værdi som en bedst i test foldbar motionscykel er, at den har et ergonomisk sæde, der er udstyret med et ryglæn. Det sørger for, at du kan sidde i cyklen med god støtte under træningen, og dermed skåne kroppen for så meget unødig belastning som overhovedet muligt.

Samtidig er der også et sæt ekstra håndtag langs sædet, som kan bruges til støtte, hvis man har brug for variation under længere træningsseancer. Det er særligt vigtigt, hvis man døjer med rygproblemer, da man kan bruge håndtagene til at lette presset på ryggen.

Specifikationer

Vægt18 kg
Svinghjuls vægt2 kg
Maksimal personvægt110 kg
Mål (L x B X H)101 cm x 53 cm x 117 cm
Afstand mellem pedalerUkendt
Maksimal personhøjdeUkendt
Modstandsniveauer8 stk
ModstandstypeMagnetisk
Justering af modstandManuelt
TræningsprogrammerIngen
BluetoothNej
PulsmålingJa

InShape motionscykel - Apollon 900E

Vi præsenterede dig tidligere for en InShape motionscykel. Den fik lov at løbe med titlen som den bedste billige motionscykel, hvilket i den grad gør den attraktiv for mange. Hvis du skal have den bedste InShape motionscykel, kræver det dog et lidt højere budget – men faktisk heller ikke mere end det.

InShapes cykler er nemlig generelt rigtig fornuftigt prissaat, og man får meget for pengene. Det er naturligvis positivt, og kommer blot dig til gode – særligt, hvis du specifikt er på udkig efter den bedste motionscykel fra lige netop InShape.

Til store og små

En af de elementer, der gør, at det lige netop er InShape Apollon 900E, der får lov at blive kåret som den bedste InShape motionscykel er, at den kan bruges af personer i alle størrelser. Først og fremmest er den godkendt til en brugervægt på 150 kilo.

Dernæst er den meget justerbar. Faktisk kan sadlen justeres i en højde på mellem 80 centimeter og 140 centimeter fra gulvet. Hvis du har læst med hele vejen igennem, vil du bemærke, at vi tidligere fremhævede en motionscykel, der kunne justeres op til 102 centimeter.

Med de ekstra 38 centimeter og en justeringsrækkevidde på i alt 60 centimeter, får du her en motionscykel, der kan bruge af både store og små. Faktisk er det ikke utænkeligt, at man som en person på mere end 2 meter i højden ville kunne opnå en behagelig træningsposition på Apollon 900E.

Specifikationer

Vægt40,5 kg
Svinghjuls vægt9 kg
Maksimal personvægt150 kg
Mål (L x B X H)109 cm x 56 cm x 149 cm
Afstand mellem pedalerUkendt
Maksimal personhøjdeUkendt
Modstandsniveauer32 stk
ModstandstypeMagnetisk
Justering af modstandElektronisk
TræningsprogrammerIngen
BluetoothJa
PulsmålingJa