Pandelampe Test 2024 → Se De 6 Bedste Pandelamper

pandelampe test

Pandelampe Test: En god pandelampe er praktisk talt uundværlig for de fleste; uanset om dagligt løber ture i mørket, om man arbejder udenfor før og efter solnedgang eller om man bare har en mørk kælder eller loft. Men som du måske allerede har erfaret, så er en pandelampe ikke bare en pandelampe. De findes i mange forskellige typer og prisklasser – og det kan godt være en anelse forvirrende. Derfor har vi her på siden samlet en liste over de bedste pandelamper, så du kan få en idé om, hvilken model du skal købe.

Hele denne artikel er nemlig dedikeret til pandelamper, og du kan derfor ikke bare se de bedste pandelamper, men også læse mere om, hvordan du får dem til en god pris, hvilke forskellige typer, der findes og ikke mindst, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med din købsbeslutning.

Så uanset om du bare er på udkig efter en billig pandelampe til at have liggende, eller om du skal have det bedste til dine løbe-, cykel- eller vandreture i mørket, kan vi kun anbefale, at du læser med videre her nedenfor. Vi starter med vores liste over de bedste pandelamper i test.

God læselyst!

Petzl Actik Core – Bedste basis pandelampe

PETZL ACTIK CORE

Petzl er et anerkendt fransk mærke, der er langt fremme i skoene, når det kommer til produktion af pandelamper. Som du hurtigt vil opdage, fremgår de af flere omgange på denne liste over de bedste pandelamper, og det er altså ikke helt uden grund.

Her i første omgang er det i forbindelse med deres model Actik Core, som er en rigtig fin basis pandelampe. Det vil sige, at den er til dig, der ikke vil bruge en formue, men gerne vil have en lampe, som du kan have liggende til brug, når du skal se i mørket og samtidig have hænderne fri.

Modellen her har en rimelig lysstyrke og en fornuftig batteritid, og så medfølger der et ladekabel, så du kan genoplade Core-batteriet i pandelampen. Vægten er samtidig ganske lav, hvilket er vigtigt for komforten.

Petzl Actick Core er samtidig smart, fordi den har en LED til nærbelysning, samt et spot, der kan lyse længere frem (helt op til 90 meter). Der er samtidig mulighed for både hvidt og rødt lys, og som du måske kan forestille dig, er sidstnævnte lidt mere diskret og man bibeholder i højere grad sit nattesyn. Det gør modellen her oplagt til eksempelvis jagt og lystfiskeri.

Specifikationer

Lysstyrke Op til 450 lumen
Batteritid Op til 7.800 minutter
Genopladelige Ja
Lysdistance 90 meter
Vægt 75 gram

 

Millarco LED – Billigste pandelampe

Pandelampe LED

Hvis du bare skal have en billig pandelampe, så vælg denne model fra Millarco. Det er en meget simpel pandelampe, der kan lyse med 90 lumen. Det er ikke meget, men absolut fint nok til bare at have en ekstra lampe liggende til, når man skal på loftet eller lignende.

Selve købet kommer ikke til at gøre det store indhak i budgettet, og derfor kan det generelt også være fint at investere i modellen her. Man tager nemlig aldrig skade af, at have lidt ekstra belysning liggende i form af en god og billig LED pandelampe.

Specifikationer

Lysstyrke Op til 90 lumen
Batteritid Op til 4.500 minutter
Genopladelige Nej
Lysdistance 60 meter
Vægt 80 gram

 

Petzl Tacktikka + RGB – Bedste pandelampe til jagt

TACTIKKA® +RGB

Går du på jag, så kender du til mørke morgener, hvor man skal bevæge sig gennem skov og krat. Det er ikke altid en fornøjelse, hvis ikke man har lidt lys til at hjælpe en på vej. Derfor er denne Petzl Tacktikka + RGB en rigtig interessant pandelampe.

Udover, at den er udført i camouflage-farver og -mønster, så har den RGB-lys, hvilket betyder, at den kan lyse med rødt, grønt og blåt lys. Samtidig er lysstyrken ikke mere end 250 lumen, hvilket til sammen betyder, at du beholder dit nattesyn, forbliver nogenlunde diskret og akkurat har lys nok til at se, hvor du går og hvad du laver.

Kombinerer man det med den utroligt lange batteritid, knappen der er nem at bruge med handsker og ikke mindst muligheden for genopladning af batteriet, så er det alt i alt den noget nær perfekte pandelampe til jagt.

Specifikationer

Lysstyrke Op til 250 lumen
Batteritid Op til 12.000 minutter
Genopladelige Ja
Lysdistance Ukendt
Vægt Ukendt

 

Silva Sprint – Bedste pandelampe til sport i mørket

Pandelampe Sprint

Hvis du dyrker sport i mørket, hvor du er i megen bevægelse, så er Silva Sprint den bedste pandelampe til dig. Det kunne eksempelvis være til dig, der løber, cykler, vandrer eller lignende i de mørke timer, for her får du nemlig en fuldstændig vanvittig lysstyrke på hele 1.030 lumen. Samtidig, får du en pandelampe, der kan lyse 140 meter frem.

Med gode justeringsmuligheder, er du således sikker på, at du kan se, hvad du laver og hvad du kan forvente længere fremme, når du har Silva Sprint med ud i mørket. De gode egenskaber og den høje kvalitet er dog også noget, som du kommer til at betale for. Modellen her er nemlig den ubetinget dyreste pandelampe på listen.

Specifikationer

Lysstyrke Op til 1.030 lumen
Batteritid Op til 1.200 minutter
Genopladelige Ja
Lysdistance 140 meter
Vægt 190 gram

 

Petzl Nao + – Bedste intelligente pandelampe

Petzl Nao + Headlamp

Petzl Nao + er endnu en pandelampe fra franske Petzl, og den er ret interessant, fordi det er en såkaldt intelligent pandelampe. Det vil sige, at den er udstyret med en sensor, der hele tiden analyserer på dine omgivelser, og tilpasser lyset derefter.

Det betyder, at den automatisk dæmper lyset en smule, når du kigger ned på dit kort, og skruer op for lyset igen, når du kigger rundt for at orientere dig omkring din placering. Udover, at det sikrer dig et godt lys i alle situationer uden, at du behøver at justere på det selv, så er det også med til at give dig en længere batteritid, da pandelampen ikke bare kører på fuld knald hele tiden.

Hvis du bare vil have en almindelig pandelampe og selv justere lysstyrken, så kan man let skifte mellem den intelligente og almindelige indstilling. Samtidig kan du glæde dig over, at der er en lås på tænd-knappen, hvilket vil sige, at pandelampen ikke tænder ved et uheld, mens den er i rygsækken i løbet af dagen eller lignende.

Modellen er designet, så den sidder komfortabelt på hovedet, og det er værd at bemærke, at der sidder en rød lampe bagtil, som kan ses op til 1 kilometer væk, og dermed gør dig synlig for eksempelvis bagfrakommende bilister.

Specifikationer

Lysstyrke Op til 750 lumen
Batteritid Op til 900 minutter
Genopladelige Ja
Lysdistance 140 meter
Vægt 185 gram

 

Petzl Swift RL – Bedste pandelampe til arbejde

PETZL SWIFT RL

Petzl Swift RL er den sidste model i denne omgang, og vi har givet den titlen som den bedste pandelampe til arbejde. Det har vi fordi den har muligheden for lyse med helt op til 900 lumen, den kan genoplades og så vejer den ikke ret meget.

Det gør den oplagt til dig, der går udenfor i mørket og arbejder, hvad end det så er i dit erhverv eller i din fritid. Med tre forskellige lysstyrker, kan du tilpasse alt efter behov og arbejdssituation. Knokler du eksempelvis med en ledningsboks eller andet, der er tæt på, kan du nøjes med den mindre kraftige lysstyrke, men skal du i stedet kunne se langt, kan du skrue op for lysstyrken og se klart helt op til 110 meter.

Alt i alt en vældig praktisk pandelampe, som naturligvis også kan bruges i andre situationer end blot i forbindelse med udendørs arbejde i mørket.

Specifikationer

Lysstyrke Op til 900 lumen
Batteritid Op til 650 minutter
Genopladelige Ja
Lysdistance 110 meter
Vægt 100 gram

 

Sådan finder vi de bedste pandelamper

Når vi skal finde de bedste pandelamper, så går vi meget systematisk til værk. Der ligger nemlig et stort og omfattende arbejde forud for den liste, som du netop er blevet præsenteret for ovenfor. Vi starter med at indsamle data om en lang række pandelamper på markedet. Her kigger vi på tekniske specifikationer (lysstyrke, batteritid, lysdistance, vægt og mere), priser, forbrugeranmeldelser og ekspertanmeldelser.

Al denne data bliver samlet i et stort regneark, hvorefter de enkelte pandelamper bliver sammenlignet på kryds og tværs. Efterhånden finder vi frem til top-performerne, og det er dem, som du netop er blevet præsenteret for som værende de bedste pandelamper i test.

Det betyder også, at vi ikke selv har testet de enkelte pandelamper. I stedet har vi udarbejdet listen i høj grad baseret på de erfaringer, som andre har gjort sig. Her er der både tale om de forbrugere, der har købt de enkelte pandelamper, og de eksperter på området, som har haft lejlighed til at teste dem.

Køb en pandelampe på tilbud

Som du givetvis har opdaget, hvis du har klikke dig videre til forhandlerne via listen over de bedste pandelamper, så spænder priserne for en pandelampe meget vidt. Den billigste kan fås for mindre end 100 kroner, mens de dyreste gerne koster op mod 5.000 kroner.

Hvis du hælder mere til nogle af de mere avancerede og dermed dyrere pandelamper, så kan det give mening at være opmærksom på muligheden for at købe en pandelampe på tilbud. Det sker nemlig regelmæssigt, at der er en af ovenstående forhandlere, der sætter prisen ned på en eller flere af deres pandelamper.

Ved at købe en pandelampe på tilbud sparer du dig selv for nogle penge, som kan bruges på andre ting. Men der er også en anden mulighed; for hvis der er en bedre pandelampe, som egentligt var uden for budget, der kommer på tilbud og dermed kommer inden for dit budget, så kan det give mening at udnytte det tilbud til at opgradere til en ekstra god pandelampe.

Pandelamper er et oplagt værktøj i mange situationer

Som vi allerede har været inde på, så er en pandelampe et oplagt værktøj i mange situationer. Nedenfor har vi angivet nogle af de aktiviteter, hvor det i den grad er belejligt, at kunne se i mørket og samtidig have hænderne fri.

Der er naturligvis mange andre situationer, hvor en pandelampe også er oplagt; eksempelvis, hvis man skal på loftet, i skuret eller har punkteret dækket midt om natten på motorvejen. Vi kan vist roligt sige, at det helt generelt er rart med en pandelampe i nærheden – uanset hvor man er og hvad man laver.

Sport

Vi bor på mange måder i et fantastisk land, hvor sommernætterne er lyse og dagene er lange. Men det kommer på bekostning af en mørk, grå og ofte kold periode fra midt i efteråret og helt frem til det tidlige forår.

Derfor er det også svært for de, der ynder at dyrke sport om morgenen eller om aftenen, at gøre det mens det endnu er lyst. Der er ikke meget sjov ved at brage gennem skoven, hvad end det så er på sin mountainbike eller på sin løbetur, mens det stadig er mørkt.

Derfor er det også lige netop i disse situationer, at en god pandelampe er et vigtigt stykke værktøj. Man behøver ikke at investere i den helt dyre Silva Sprint fra start af. Der er andre muligheder, som fortsat giver godt lys, høj komfort og muligheden for at fortsætte med at dyrke sin sport i vinterhalvåret.

Fysisk arbejde

Som håndværker i Danmark starter dagen tidligt. Det betyder også, at man ofte er mødt på arbejde inden, det for alvor er blevet lyst henover de mørke måneder. Derfor har man naturligvis behov for noget lys for at kunne udføre sit arbejde, og det er ikke altid, at det er lige oplagt med store arbejdslamper og lignende.

Derfor kan en god og kraftig pandelampe være et vigtigt stykke værktøj, der i den grad gør arbejdet i mørket nemmere og mere overskueligt. Men det er ikke kun håndværkerne, der kan få brug for pandelamper.

Helt generelt gælder det, at man gerne vil kunne se, hvad man laver, når man udfører fysisk arbejde. Det kan for sin vis også være, hvis man går og renoverer derhjemme, lægger terrasse, laver havearbejde eller lignende.

Gå- og vandreture

Når man er ude at gå en aftentur, kan det være vældig belejligt med en pandelampe, så man kan se og blive set. Det samme gør sig sådan set også gældende, når man er ude på en decideret vandretur – uanset om det så er på hærvejen, Caminoen eller i de norske fjelde.

Kravene til sådan en pandelampe er naturligvis lidt forskellige alt efter behov. Ved førstnævnte kan man godt klare sig med ikke så lang batteritid, lidt lavere lysstyrke og færre funktioner. Ved sidstnævnte vil man typisk gerne have så lang batteritid som muligt, samt muligheden for en kraftig lysstyrke og gerne også en lang lysdistance.

Sejlads

Sejler man meget – og her tænker vi særligt på sejlbåde – vil man være godt hjulpet med en pandelampe. Faktisk er vi af den overbevisning, at uanset om man har tænkt sig at sejle om natten eller ej, så bør man altid have mindst én pandelampe ombord på sin båd.

Man ved desværre aldrig, hvordan havet kommer til at opføre sig, eller hvad der kan ske, og derfor kan man ende med at skulle rende rundt på dækket i mørket. I sådanne situationer, er det utroligt vigtigt, at man har begge sine hænder til rådighed, og man bør derfor altid benytte en pandelampe i stedet for en lommelygte.

Samtidig bør man have en pandelampe med et godt stærkt lys, så man er sikker på, at man kan se, hvad man laver. Der er som regel mange reb og andet, som man kan snuble over og så videre.

Jagt

Jagt er ofte en aktivitet i efteråret og om vinteren, og dermed også ofte noget, der delvis foregår i døgnets mørke timer. Her er det vigtigt, at man kan se, hvad man laver, da det ikke kan nytte noget, at man famler rundt i mørket.

Samtidig skal man dog helst ikke gøre for meget opmærksom på sig selv, eller ødelægge sit nattesyn med de stærke lyskegler. Derfor kan det her ofte give mening at vælge en pandelampe, der kan lyse med en farve i stedet. Det mest populære er rødt lys, men der er også mulighed for både grønt og blåt.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en pandelampe?

Når du køber en pandelampe, er der flere forskellige ting, som du skal være opmærksom på. Nogle af de mest vigtige vil vi gennemgå nedenfor, så du forhåbentligt kan blive lidt skarpere på, hvad du skal gå efter, når du skal købe din nye pandelampe.

Hovedreglen og princippet, der ligger bag nedenstående tre ting er naturligvis, at din pandelampe skal passe til dine behov. Derfor er det vigtigt, at du overvejer, hvad du primært skal bruge den til. Er det jagt, sejlads, fysisk arbejde, sport eller måske bare som reserve i bilen, i bryggerset eller lignende?

Hvad du helt præcist skal kigge efter, ved hvert af nedenstående tre punkter vil nemlig afhænge af, hvordan du har planer om at bruge din pandelampe. Når det så er sagt, så er en pandelampe naturligvis en pandelampe; de kan alle lyse og hver model er bedre end ingenting. Men i denne omgang handler det altså om at finde den absolut bedste pandelampe til lige netop dine behov.

 

Lysstyrke

Første opmærksomhedspunkt, som vi vil beskrive her, er lysstyrken. Pandelampers lysstyrke måles i lumen, og modellerne som vi præsenterede dig for tidligere, varierer mellem 90 lumen og 1.030 lumen. Det fortæller dog ikke så meget om, hvad man kan forvente. Derfor har vi lavet nedenstående tabel, der giver et overblik over, hvilke behov forskellige lysstyrker opfylder.

Lumen Styrke Behov
Under 100 Svag belysning At blive set med og se svagt i mørke
100 til 400 Normal belysning (svarende til en almindelig LED-lampe eller lysdiode) At læse, orientere sig på kort afstand, skifte bildæk, jagt og løbe på jævne stier
400 til 1000 Kraftig belysning (svarende til fuld belysning af et større rum) At vandre, orientering på mellem afstand og løb på mere ujævne stier
1000 og derover Meget kraftig belysning (svarende til det lange lys fra én lygte på en bil) At løbe på skovstier, mountainbiking, cykling, orienteringsløb og sejlads

 

Det bemærkes, at de fleste pandelamper har forskellige lysindstillinger (lav, middel og høj lysstyrke), og kan derfor tilpasses til flere forskellige situationer.

Batteritid

Batteritiden er naturligvis også meget vigtig, da man helst ikke vil stå med en pandelampe, der er løbet tør for strøm. Sørg derfor for, at du vælger en pandelampe med lang batteritid, men vær opmærksom på, at batteritiden typisk er angivet som den ville være ved den laveste lysstyrke. Bruger man udelukkende den højeste lysstyrke, vil batteriet holde væsentlig kortere.

Når det kommer til batteritid, er vores anbefaling, at man hellere køber en model med lidt mere end nødvendigt end lidt for lidt. Ved man, at man ikke løber mere end omtrent 30 minutter, behøver man som udgangspunkt ikke en pandelampe, der kan holde meget mere end 1 time, hvis bare man sørger for at lade den op.

Regner man derimod med at stå på ski om natten ned ad uoplyste løjper, skal man være forberedt på det værste, og bør derfor have en pandelampe, der gerne kan klare 24 timer eller mere. Det samme gælder med vandreture, hvor der også kan gå lang tid mellem muligheden for at lade sin pandelampe op.

Mulighed for opladning eller batterier

Og det bringer os til mulighed for opladning; for vil man have en pandelampe, der kan lades op via et USB-kabel eller lignende – eller hælder man mere til en pandelampe, hvor man skal udskifte batterierne? Begge har naturligvis deres fordele og ulemper, og det er svært at sige, hvad der er den rette løsning.

Muligheden for genopladning er rar, fordi det typisk vil være billigere end at købe nye batterier hver gang, at pandelampen løber tør for strøm. Glemmer man dog at oplade pandelampen eller har man ikke mulighed for det, så kan man ikke bare lige skifte batteriet og så er det problem løst.

Er man derfor på vandretur, ude at sejle eller lignende, så kan det i nogle tilfælde være rart med en pandelampe, der kører på udskiftelige batterier. Så kan man altid have rigeligt med batterier med sig, og dermed ikke stå i en situation, hvor den løber tør for strøm og ikke har mulighed for at lade op.

Omvendt er der i dag mange og gode powerbanks, som man givetvis har med sig i forvejen til sin telefon, som man kan bruge til at lade pandelampen op. Det er dog ikke en lige-nu-og-her-løsning på, at batteriet i pandelampen er gået dødt, da den naturligvis skal have tid til at genoplade.

Fastgørelse

Endelig bør du tage stilling til, hvordan pandelampen skal kunne fastgøres til dit hoved. Skal der bare være et enkelt elastikbånd, der går rundt om hovedet, eller skal det være tredelt, så der også går et pandebånd ovenom hovedet eller skal det være en helt tredje løsning?

Der er mange forskellige muligheder, og der er som udgangspunkt to ting, der spiller ind; komfort og sikkerhed. Den første er naturligvis meget vigtig, hvilket taler for, at du skal vælge den løsning, som er mest komfortabel for dig.

Det er dog også vigtigt, at pandelampen sidder godt fast, så den ikke lige ryger af midt i et skarpt sving på mountainbiken eller fordi du snubler på din løbetur. Typisk vil en model med et elastikbånd, der går over hovedet sidde lidt bedre fast.

Køb din pandelampe online og spar penge

Vores anbefaling er, at du køber din pandelampe online, da det kan spare dig for mange penge og samtidig give dig nogle ekstra fordele. Det forholder sig nemlig sådan, at en online forhandler af pandelamper typisk har en bedre ratio mellem omkostninger og indtægtsmuligheder end en fysisk butik har.

Det skyldes lavpraktiske ting som en bedre husleje til et webshoplager end masser af fysiske butikker med centrale placeringer i forskellige travle byer, en større kundebase og meget mere. Til gengæld er konkurrencen online også lidt hårdere, hvilket betyder, at en webshop skal skille sig ud.

Det kan de blandt andet gøre på god service, attraktive handelsbetingelser, prisgaranti og ikke mindst generelt lave priser. Uanset hvordan webshoppen griber det an, så kan du som regel glæde dig over ekstra fordele, når du vælger at købe din pandelampe online.

Pandelampe test: Her er de bedste pandelamper

Nu er vi ved at nå slutningen af vores pandelampe test, og inden vi runder helt af, vil vi kort tillade os at genopfriske listen over de bedste pandelamper lige nu og her. Den liste kan du se nedenfor, og hvis du vil læse mere om de enkelte modeller, kan du naturligvis scrolle op i toppen af artiklen, hvor du finder vores beskrivelser, relevante tekniske specifikationer og ikke mindst links direkte ind til forhandlere, der sælger de forskellige pandelamper.

  • Bedste basis pandelampe: Petzl Actik Core
  • Bedste billige pandelampe: Millarco LED
  • Bedste pandelampe til jagt: Petzl Tacktikka + RGB
  • Bedste pandelampe til sport i mørket: Silva Sprint
  • Bedste intelligente pandelampe: Petzl Nao +
  • Bedste pandelampe til arbejde: Petzl Swift RL