Spinningcykel Test 2024 → Se De 5 Bedste Spinningcykler

Bedste Spinningcykel

Hvis du går og drømmer om at have en spinningcykel stående derhjemme, så er denne artikel den helt rette for dig. Her sørger vi nemlig for at gøre dig klar til at gøre det første køb. Som det første vil du blive præsenteret vores bud på de 5 bedste spinningcykler i 2022.

Derefter vil give et par gode råd til, hvordan du sparer penge på en spinningcykel og ikke mindst svare på en lang række ofte stillede spørgsmål om motionsmaskinen. Senere i artiklen får du også en guide til, hvordan du udvælger den bedste spinningcykel til lige netop dine behov.

Med alt dette i bagagen kommer du forhåbentligt til at gå herfra med masser af blod på tanden i forhold til valg og køb af din nye spinningcykel. Det er i hvert fald målet, som vi stiler efter at kunne opfylde på dine vegne.

God fornøjelse – og tak fordi du læser med!

#1 Abilica Premium Pro – Bedste spinningcykel

Abilica Premium Pro spinningcykel

Ablicia Premium Pro løber med den titlen som den bedste spinningcykel. Det gør den blandt andet fordi, det er en oprigtig god spinningcykel, der har stort set alt, hvad du kunne have brug for. Med hele 16 modstandsniveauer, hvor du ved højest modstand yder 1.000 Watt, er der ingen tvivl om, at det her en cykel for dig, der vil have plads til at stige i niveau.

Der er en lille indbygget cykelcomputer, hvor du hele tiden kan følge med i watt-belastning, distance, hastighed og mere. Spinningcyklen har også et justerbart styr, der kan flyttes både lodret og vandret, og med både traditionel spinningcykelhåndtag og håndtag som du kender det fra en racercykel.

Pedalerne på Abilica Premium Pro er det, der kaldes for kombinationspedaler. Det vil sige, at man både kan bruge almindelige træningssko eller kliksko. Sådanne pedaler kender du måske allerede fra din racercykel, hvis du bruger den både til træning og hverdag.

En god og stabil spinningcykel

Modellen her vejer 57 kilo, og er faktisk en af de lettere spinningcykler, som vi kommer til at præsentere her på listen. Til trods for det, kan den bære en person på op til 150 kilo, hvilket til dels skyldes designet, der er særligt fokuseret på at gøre spinningcyklen stabil.

Selve svinghjulet vejer 15 kilo og er derfor en god modvægt bagtil. Det er i øvrigt også bagtil, at cyklen har hjul, som den kan vippes op på i tilfælde af, at den skulle flyttes.

Gode anmeldelser

Spinningcykler får ikke vanvittig mange anmeldelser fra forbrugere i Danmark, fordi det nok er et relativt niche-produkt til private. Men så er det godt, at vores svenske naboer kan hjælpe os. Slår man nemlig Abilica Premium Pro op på Google Anmeldelser, får den 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit baseret på 5 anmeldelser i skrivende stund.

Det er næppe nok til at sige noget med statisisk sikkerhed, men det giver et indtryk af, at det reelt set er en anbefalelsesværdig spinningcykel. Svenskerne roser den blandt andet for at være stabil og meget støjsvag, når man bruger den.

#2 Abilica Racer 2.1 – Bedste billige spinningcykel

Abilica Racer 2.1 spinningcykel

Hvis du er på udkig efter en billig spinningcykel, så skal du nok kigge langt. Der er nemlig ikke mange dem. Men Abilica Racer 2.1 får alligevel titlen som den bedste billige spinningcykel, fordi det er den billigste model her på listen, som stadig leverer en fornuftig oplevelse.

Der er både lodret og vandret justering af sæde og styr, og du kan regne med en lydsvag træning, fordi remmen er særdeles stille i sine bevægelser. Svinghjulet vejer 22 kilo, mens selve cyklen er den letteste model på listen med sine 45 kilo.

Den lave vægt betyder dog også, at Abilica Racer 2.1 maksimalt kan bære 120 kilo. Til gengæld er der installeret en lille cykelcomputer, der blandt andet viser din kadence, tid, estimeret kalorieforbrændingen, distance og så videre.

Relativ kompakt spinningcykel

Denne spinningcykel fra Abilica er også særligt interessant, fordi den er relativ kompakt. Det er faktisk den mindste model på listen her, og det kan gøre den oplagt til dig, der ikke har så meget plads derhjemme.

Det betyder dog også, at der ikke har været plads til store stabiliserende fødder, hvorfor det ikke nødvendigvis er det rette valg for dig, der ynder at give den maksimal gas, når du spinner.

Heldigvis har modellen her fået monteret transporthjul, som kan bruges, hvis eller når cyklen skal flyttes rundt på.

Fremhævet af eksperter

Abilica Racer 2.1 får ros med på vejen i ekspertanmeldelserne. Det sker blandt andet i PriceRunners test, hvor cyklen bliver kåret som det bedste mellemklassevalg. De lægger særlig vægt på, at man får en god og robust spinningcykel og masser af valuta for pengene.

Svinghjulet er stort for cyklens størrelse, og der er masser af modstand at hente, hvilket naturligvis også er en værd at tage med. Samtidig skriver de i deres anmeldelse, at den er nem at indstille, og at det største minus er, at sadlen godt kan være en tand for meget til den hårde side.

#3 NordicTrack S22i – Bedste spinningcykel med skærm

NordicTrack S22i

Spinningcykler har traditionelt set ikke en computerskærm indbygget, som vi ellers ofte kender det fra motionscykler. Men hvis du gerne vil have dig den bedste spinningcykel med skærm, så er NordicTrack S22i et oplagt bud.

Den er uden tvivl blandt de dyreste modeller her på listen, hvilket til dels skyldes den avancerede skærm og tilkoblingsmulighederne. Men årsagen er også at finde i, at det her er en oprigtigt god spinningcykel, der giver en rigtig god spinningoplevelse.

Med sin vægt på 80 kilo har den en rigtig god base, og den er da også bygget til personer, der vejer op til 150 kilo. Samtidig er der indbygget stigning- og nedgangsregulator på henholdsvis op til 20% og -10%. Dertil kommer de 24 modstandsniveauer, der for alvor giver plads til, at du kan udvikle dig.

Det er dig værd at bemærke, at pedalerne som udgangspunkt kun er lavet til brug med almindelige sko. De skal altså skiftes, hvis du vil bruge kliksko, og det er ikke nødvendigvis sikkert, at det bliver et godt resultat.

22-tommer med træningsprogrammer og meget mere

Hvis ikke det var for den 22-tommer store skærm på styret, ville NordicTrack S22i ligne en ganske almindelig spinningcykel. Men det er altså ikke helt tilfældet. Den er nemlig udstyret med den her meget store og overskuelige touchskærm, der kan drejes 360 grader.

Den kan koble på dit WiFi, og så er den forbundet til det såkaldte iFit-univers. Her betaler du et månedligt abonnement for at få adgang til alverdens meget motiverende workouts og træningsprogrammer. Flere af dem simulerer cykling på cykelruter fra alverdens stedet i verden. Det gælder både i forhold til modstandsniveauerne og i forhold til indholdet på skærmen; der er nemlig blevet filmet cykelture over hele verden.

Derudover er der også en indbygget og justerbar blæser, samt Bluetooth, der åbner op for, at du kan tilkoble et trådløst pulsbælte eller lignende. Der er altså masser af muligheder for at gøre din spinningtræning sjovere, mere struktureret og ikke mindst mere forbundet.

Masser af gode anmeldelser på Amazon

Denne bedste spinningcykel med skærm har ikke fået mange anmeldelser i Danmark, men i USA er det en helt anden snak. Her har cyklens lillebror (med en mindre skærm) nemlig fået mere end 3.700 anmeldelser i skrivende stund, og en gennemsnitlig score på 4,3 ud af 5 stjerner.

Udover skærmstørrelsen, er den primære forskel, at S22i-modellen også har yderligere modstandsniveauer. Hele vejen rundt er det altså en god spinningcykel med lidt flere fordele end den mindre udgave, som på Amazon har fået masser af gode anmeldelser.

Du kan med andre ord roligt regne med, at du får den ultimative spinningoplevelse, hvis du investerer i NordicTrack S22i. Men, du kommer også til at betale for den. Derfor er det vigtigt, at du afklarer med dig selv, om du mener, at du kan retfærdiggøre den højere pris.

#4 Sole SB700 – Bedste spinningcykel med Bluetooth

Sole SB700 Bluetooth

Hvis ovenstående kondicykel er lige til den dyre side, men du gerne vil have en eller anden form for tilkoblingsmulighed, så skal du tage et kig på Sole SB700. Den får nemlig titlen som den bedste spinningcykel med Bluetooth – og det er der flere årsager til.

Først og fremmest har den Bluetooth – det er trods alt en forudsætning. Dertil har den vundet op til flere titler som den bedste i test. Her bliver det blandt andet fremhævet, at dens kraftige konstruktion og holdbare bremsesystem er lavet til træninger med høj intensitet.

Pedalerne er som standard kombipedaler, hvilket betyder, at du både kan bruge dine almindelige træningssko og dine spinningsko på cyklen. Det kan gør det mere fleksibelt at tage en tur på den, hvis ikke man altid skal have sine spinningsko ved hånden.

Sole SB700 bliver betragtet som en professionel spinningcykel, og derfor kommer den naturligvis med alt det, der følger med. Det er blandt andet en lille trådløs cykelcomputer, der viser alle de vigtigste data såsom tid, kadence, watt og meget mere.

Bluetooth og tabletholder

Bluetooth er særlig interessant, fordi det giver muligheden for at forbinde med et trådløst pulsbælte. Samtidig betyder det også, at du kan koble data fra spinningcyklen til den populære træningsapp, Zwift. Alt dette er fint, men det bliver endnu bedre af den indbyggede tabletholder.

Med den får du nemlig mulighed for at sætte din tablet, iPad eller telefon op foran dig, så den kan fungere som skærm. Det er en billig måde at få en skærm til din spinningcykel, og samtidig får du flere valgmuligheder i forhold til, hvad du vil se, mens du sidder i sadlen.

For jo, det kan være godt med træningsprogrammer gennem en app som Zwift. Men nogle gange, kan det også være, at man vil se en Youtube-video, et serie, en film eller måske nyhederne, mens man tonser afsted på spinningcyklen.

Tilfredse kunder på Google

Finder man Sole SB700 på Google Anmeldelser, vil man se, at den scorer 4,4 ud af 5 stjerner i gennemsnit – i hvert fald i skrivende stund. Det er på basis af mere end 150 anmeldelser fra kunder i forskellige lande, og de er generelt positive alle sammen.

Modellen bliver rost for, på trods af sin kompakte størrelse, at være meget stabil og rolig at cykle på. Sædet bliver kaldt for behageligt, og den medfølgende cykelcomputer fremhæver de vigtigste informationer. Samtidig er der nærmest kun positive ord til overs for den velfungerende cykeloplevelse, og hvor stille cyklen er, når man bruger den.

#5 BH Airmag – Bedste spinningcykel med wattmåler

BH Airmag Spinningcykel

Sidst på listen over de bedste spinningcykler har vi BH Airmag, der får titlen som den bedste spinningcykel med wattmåler. Modellen her er, i sagens natur, udstyret med en wattmåler, og gør i øvrigt brug af luftmodstand og magneter, når den bremser. Fordelen ved dette er, at det kan give en meget virkelighedsnær cykeloplevelse.

Der en form for simpel cykelcomputer indbygget, hvor du kan vælge mellem en række forskellige programmer og hele 24 forskellige modstandsniveauer. Det er også her, at du kan følge med i, hvor mange watt, der bliver genereret, når du tonser derudaf. Displayet har naturligvis også en række andre informationer, som også er fine at have overblik over.

Udover wattmåleren får du også Bluetooth, så du kan koble op til forskellige apps, der kan trække på data fra cyklen.

Topscore til BH Airmag

BH Airmag er endnu en spinningcykel med tilfredse ejere. Slår man den op på Google Anmeldelser, ser man i skrivende stund en gennemsnitlig stjerneklassifikation på 4,5 ud af 5. Det er meget pænt, og absolut med til at sikre, at modellen bliver anbefalet her i artiklen.

Sådan finder vi de bedste spinningcykler

Det var vores liste over de bedste spinningcykler. Forhåbentligt har den kunne bidrage med lidt inspiration eller måske endda overbevist dig om, hvilken model du skal investere i. Næste punkt på listen er, som lovet, en række brugbare informationer og nyttige råd om at købe en spinningcykel.

Inden, at vi når dertil, vil vi dog gerne afsætte lidt tid til at tale om, hvordan vi finder de bedste spinningcykler. Der ligger et større arbejde bag, men det har ikke bestået af at teste de enkelte cykler. Det har vi hverken ressourcerne eller kompetencerne til.

Arbejdet har i stedet bestået af dataindsamling og efterfølgende dataanalyse. Det er helt konkret foregået sådan, at vi har indsamlet en større mængde data som tekniske specifikationer, priser, ekspertanmeldelser og forbrugeranmeldelser om en række forskellige spinningcykler.

Analysen af de indsamlede informationer tegner et billede af hvilke spinningcykler, der er bedst i hver af de fem kategorier, som bedst i test listen er opdelt i. Når enkelte modeller prioriteres over andre, sker det især med udgangspunkt i forbrugeranmeldelser.

Fordelen ved disse er nemlig, at det er privatpersoner, der har købt lige præcis de spinningcykler, som du overvejer, og som har anmeldt dem – sandsynligvis ud fra mange af de samme præmisser, som du ville vægte højt.

Køb en spinningcykel på tilbud

Hvis du drømmer om at købe en spinningcykel, så skal du i langt de fleste tilfælde have rimelig fornuftigt styr på budgettet. De bliver nemlig hurtigt meget dyre, hvis man lader sig rive med. Derfor skal du også værk opmærksom på, at det er en større investering.

Men, hvis du har pengene til det, kan det også være en rigtig god investering. Dertil kan vi afsløre, at der fra tid til anden er mulighed for at købe en spinningcykel på tilbud. Fordelen ved dette er naturligvis, at du får chancen for at spare nogle penge.

Tilbud er typisk noget vi ser hos flere af de online forhandlere, som vi linker til via bedst i test listen længere oppe. Mange af dem er gode til at reducere prisen på deres spinningcykler, hvilket kommer dig og de mange andre entusiaster til gode.

Besparelserne kan variere i størrelse, men du kan sagtens være heldig at spare flere tusinde kroner, hvis du køber en dyrere spinningcykel på tilbud. Men selv hvis besparelserne ikke når helt op i det leje, er de værd at tage med alligevel. En krone sparet er trods alt en krone tjent.

Ofte stillede spørgsmål om spinningcykler

Der er mange, der har rigtig mange spørgsmål inden, at de køber deres første spinningcykel. De fleste har i bedste fald prøvet en sådan cykel i træningscenteret, og for nogle bliver det også den første spinningcykel, de nogensinde sætter sig op på.

Derfor er det ikke underligt, at der er nogle forskellige spørgsmål, som er værd at få afklaret inden, at man lægger de helt store beløb. Hvis du er en af dem, der sidder med et eller flere spørgsmål, er det nu, at du skal være særligt opmærksom.

Henover de nedenstående afsnit kommer vi nemlig til at besvare en lang række af de oftest stillede spørgsmål om spinningcykler. Uanset om du sidder med det specifikke spørgsmål eller ej, så kan det være udmærket at læse svarene igennem, fordi det kan være med til at give en brugbar og relevant viden, som du kan bruge, når du skal til at købe din nye spinningcykel.

Hvad er en spinningcykel?

En spinningcykel er en motionsmaskine, som man ofte ser på rad og række i træningscentre, hvor de morgenfriske er med til holdtræning med høj musik og gang i den. Hvis du nogensinde har passeret et træningscenter eller været i et, vil du sandsynligvis have en nogenlunde idé om, hvad det er vi mener.

Den bedste måde at beskrive en spinningcykel på er nok ved at kalde den for en racercykel uden hjul. Du kommer altså ingen vegne, når du cykler på en spinningcykel, men udover det, minder den på mange måder om en racercykel.

Det er både i den siddestilling man får, i sadlen og i pedalerne. Dertil har en spinningcykel en såkaldt fastnav, hvilket vil sige, at når hjulet kører, så gør pedalerne det også – også selvom du er hold op med at træde i dem.

Spinningcykel vs motionscykel: Hvad er forskellen?

Når det handler om træningsmaskiner, der simulerer det at cykle, er der to typer;

 1. spinningcykler, og
 2. motionscykler.

Forskellen på de to, er egentligt relativ stor, på trods af, at deres grundlæggende funktion er det samme.

Motionscyklen minder mest af alt om en damecykel, hvor sadlen er stor og blød og man sidder oprejst. Her kan man typisk nemt indstille sædet, men ikke styret. En motionscykel vil ofte være udstyret med en computerskærm, der viser distance, tid, til tider pulsmåling og lignende. Derudover har den ofte også en række træningsprogrammer og nyere modeller er også udstyret med internetbrowser, Netflix, Youtube og alt muligt andet underholdning.

Belastningen på en motionscykel bliver styret med magneter via en computer, og så kører den i de fleste tilfælde på frihjul. Det vil sige, at pedalerne stopper med at dreje rundt, selvom hjulet ikke gør det.

Spinningcyklen minder mere om en racercykel. Her får du et smalt og ofte hårdere cykelsæde, og du sidder også foroverbøjet, som du ville gøre på en racercykel. Derudover har den ofte mulighed for både indstilling af sæde og styr, og man kan få klikpedaler, så man kan have cykelsko på.

Der vil typisk ikke være en computer installeret på en spinningcykel (dog med undtagelser), og dermed heller ikke hverken trænings- eller underholdningsprogrammer. Spinningcyklen benytter sig også af manuel belastning, som man selv justerer, og fastnav, som gør, at pedalerne fortsætter med at dreje, så længe hjulet gør det.

Hvorfor købe en spinningcykel?

Der er mange gode grunde til at købe en spinningcykel. Den vigtigste er naturligvis, at det er en måde for dig at kunne dyrke motion, derhjemme. Især for dig, der elsker at cykle på racercykel eller mountainbike, vil en spinningcykel være en oplagt måde at holde benene i gang henover vinteren, hvor det er sværere at komme afsted.

Fordelen ved en spinningcykel kontra en motionscykel er ligeledes, at den tillader lidt mere realistisk brug. Her kan du stå op i pedalerne, du kan tonse afsted og generelt give den gas, som du ville på en rigtig cykel. Det fører naturligvis til, at det giver sved på panden og får pulsen op, hvilket naturligvis også er værd at tage med.

Ved at have en spinningcykel derhjemme, har du også bedre mulighed for at træne præcis, når du ønsker det. Samtidig behøver du ikke at skulle gøre det i samme rum med en masse andre til en holdtræning, hvor instruktøren råber ad holdet og spiller musik, der er til at blive døv af. I stedet kan du gøre det på dine egne præmisser, med din egen musik og din egen indre motivationsdialog

Hvad koster en spinningcykel?

Prisen på en spinningcykel kan være alt mellem 2.500 kroner og 30.000 kroner – nogle gange mere. Vi anbefaler generelt, at man holder sig mellem 5.000 kroner og 20.000 kroner. Det vil typisk være her, at man vil få mest værdi for sine penge – uden at gå meget på kompromis med kvaliteten.

Som du måske bemærkede på vores bedst i test liste, er det også indenfor det prisleje, at de fleste modeller ligger. Nogle er dyrere end andre, og hvad man har lyst og råd til at betale bliver derfor en naturlig bestemmende faktor for, hvilken spinningcykel man kan købe.

Hvad vejer en spinningcykel?

En spinningcykel kan godt være rigtig tung. En vægt på mellem 40 og 80 kilo er ikke ualmindelig, og nogle gange vejer den mere. Det kan virke voldsomt, men vægten er et essentielt element i cyklens stabilitet. Hvis den ikke vejede ret meget, ville man relativt nemt kunne få den væltet eller rykket rundt, så snart man begyndte at cykle på den.

Den høje vægt sikrer altså, at den ikke bare lige er til at flytte med. Det giver en bedre og mere tryg oplevelse, når man bruger sin spinningcykel. Det betyder dog også, at de kan være lidt tunge at få installeret. Heldigvis er der flere modeller, der har transporthjul bagtil, som gør, at man kan flytte rundt på cyklen, hvis det skulle blive nødvendigt.

Hvor langt cykler man på en spinning time?

Det kan være svært at angive præcis, hvor langt man cykler på en spinning time. Det er der flere årsager til. Blandt andet ville de tvære bedre, hvis man målte i watt og så afhænger det også af, hvor hurtigt man cykler.

Hvis man skulle komme med estimater for, hvor langt man cykler på en spinning time, så ville det nok se nogenlunde sådan her ud:

Tid Distance
20 minutter 8 kilometer
30 minutter 12 kilometer
45 minutter 19 kilometer
60 minutter 28 kilometer

 

Ovenstående er et estimat, der er baseret på, at man cykler med cirka 80 omdrejning i minuttet. Træder du hurtigere i pedalerne, cykler du naturligvis længere og omvendt.

Hvordan indstiller man en spinningcykel

Indstilling af en spinningcykel er ganske enkelt. Det foregår i langt de fleste tilfælde sådan, at du skal trække en klemme ud, hvorefter du kan justere på sadlen eller styret til begge dele er placeret i den rigtige højde. Hvis du er i tvivl om, hvordan du rent praktisk gør med din spinningcykel, så står sandsynligvis i manualen.

Det er også rimelig lige til, når du skal finde ud af, hvilken højde styret og sadlen skal sidde i. Du skal sådan set bare følge nedenstående trin-for-trin guide:

 1. Stil dig ved siden af cyklen med siden til den.
 2. Løft det ben op, der er tættest på spinningcyklen, så dit lårben er vandret og knæet bøjet.
 3. Indstil sadlen, så oversiden af den er på højde med oversiden af dit lår.
 4. Indstil styret, så det er på højde med sadlen.

På den måde får du den rigtige foroverbøjede siddestilling. Ovenstående er en tommelfingerregel, og hvis stillingen ikke føles rigtig, kan det betyde, at din spinningcykel skal indstilles på anden vis.

Hver også opmærksom på, at hvis du enten har smerter i ryggen eller er gravid, så skal du hæve styret, så det bliver placeret højere end sadlen. På den får du en mere oprejst cykelstilling.

Overvej at købe en måtte til din spinningcykel

Når man tonser afsted på en spinningcykel, er det ikke ualmindeligt, at den rykker lidt på sig. De fleste modeller har en eller anden form for gummifødder eller lignende, der skal forsøge at modvirke disse bevægelser.

Det er dog ikke altid, at det er nok. Derfor der er mange, der vælger at købe en måtte til deres spinningcykel. Det medvirker til, at cyklen ikke rykker lige så meget på sig, når du virkelig giver den gas. Samtidig er måtten med til at passe på gulvet, hvor cyklen står.

For en spinningcykel kan nemlig godt være ret tung, som vi tidligere har talt om. Det betyder også, at hvis cyklen får rykket på sig eller på anden måde bliver udsat for pres, så kan der være en risiko for, at den kan lave mærker i gulvet.

Med en måtte til en spinningcykel får du altså både en mere stabil spinningcykel, der ikke flytter sig lige så meget, og potentielt set også færre skader på gulvet. Det vil typisk være investeringen værd – især fordi måtter til spinningcykler ofte ikke koster ret meget. I hvert fald ikke set i forhold til reparation af gulvskader eller i forhold til spinningcyklens pris i sig selv.

Kom god i gang med træningen: Læg et program

Der er ingen tvivl om, at en spinningcykel i hjemmet kan være en god måde at gøre træning mere appetitligt i hverdagen. For mange er det sjovere og nemmere at gå i gang med end at løbe en tur eller lignende.

Men det vil stadig være en god idé at lægge et spinningcykel program. Ligesom med alle andre typer af træning, vil det være nemmere at;

 1. holde motivationen og gejsten oppe, hvis man har et program, man følger, og
 2. at sikre en løbende tilpasning af træningen, så den understøtter kroppens udvikling.

Der findes heldigvis mange gode steder på internettet, hvor man kan finde inspiration til et spinningcykel træningsprogram. Det er desværre ikke noget, som vi vil udgive os for at være eksperter i, men det er der heldigvis deciderede træningsmagasiner og træningsprogramsudviklere, der er.

Et alternativ er også, at du tager fat i en personlig træner, der kan assistere dig med at sammensætte et træningsprogram. På den måde får du mest ud af din nye spinningcykel, og sikres i øvrigt også, at programmet er tilpasset lige netop dig, dine behov og dine mål med træningen.

Sådan finder du den bedste spinningcykel

Vi håber naturligvis, at du fandt den helt rette cykel, da du gennemgik vores lille spinningcykel bedst i test liste. Men vi er også meget bevidste om, at vi alle har forskellige behov, og derfor er det ikke sikkert, at den rigtige model for dig var blandt vores anbefalinger.

Derfor har vi her lavet en miniguide til, hvordan du finder den bedste spinningcykel. I de nedenstående afsnit vil vi gennemgå nogle af de faktorer, som du skal være særligt opmærksom på i beslutningsprocessen.

Der kan naturligvis være forskel på, hvor højt du vægter hver af disse faktorer. Samtidig kan der være en række andre faktorer, der også kan indgå i dine overvejelser. Men det er vores take på hvilke ting, der er vigtigst at inddrage i dine overvejelser.

Gør du dette tør vi godt love, at der er større sandsynlighed for, at du bliver ekstra glad for den spinningcykel, som du ender med at købe.

Funktioner

Spinningcykler kan have diverse funktioner; nogle er helt simple og bare til at sætte sig op på, mens andre har store skærme, Bluetooh, WiFi, cykelcomputer og alverdens måleinstrumenter. Der er ikke nødvendigvis noget, der er mere rigtigt end andet.

Du skal bare finde ud af, hvad det er du vil have fra din spinningcykel. Jo mere avanceret, jo nemmere kan du tracke din motion, men jo dyrere vil den typisk også være – både i indkøb og vedligehold.

Design

Hvis din spinningcykel skal stå et sted, hvor den bliver set, er det værd at inddrage designet i dine overvejelser. Et stor og klodset cykel, vil typisk ikke spille så godt ind i et velindrettet soveværelse, stue eller andet.

Men skal den bare stå i kælderen, hvor man kun kommer ned, hvis man skal i sadlen, så er det ikke sikkert, at designet behøver at betyde så meget. Husk dog også, at det også har en betydning i forhold til cyklens stabilitet.

Indstilbarhed

En god spinningcykel skal kunne indstilles, så den passer til dine behov. Gå derfor helst efter en model med så stor fleksibilitet som muligt. Gerne med både vandret og lodret justerbarhed på styret, og en lodret justerbar saddel.

Vægt

Med vægt mener vi både spinningcyklens vægt og den vægt, som den er godkendt til at bære. Førstnævnte skal helst ikke være tungere, end at du kan flytte rundt på cyklen, når den er på transporthjul. Den skal i øvrigt heller ikke være tungere, end at det bliver et problem, hvis du eksempelvis har den på første sal.

Omvendt skal den ikke være så let, at den har svært ved at stå fast, når du træder hårdt i pedalerne. Dertil skal du naturligvis være opmærksom på, at spinningcyklen er godkendt til at bære din vægt.

Køb din spinningcykel online og spar penge

Vi vil anbefale, at du køber din spinningcykel online, fordi du på den måde får muligheden for at spare penge. Det er der mange gode årsager til. De to primære er;

 1. Webshops har typisk lavere faste omkostninger set i forhold til deres omsætning end fysiske butikker, og
 2. der er ekstra skarp konkurrence blandt online forhandlere af spinningcykler end fysiske.

Sidstnævnte bunder i, at du som kunde kan skifte mellem webshops med blot et par klik. Dermed kan du altid skifte til det sted, hvor du kan få din spinningcykel til den laveste pris. Det tvinger de online forretninger til at konkurrere på pris og andre faktorer, der kan overtale dig til at købe hos dem.

Det kommer naturligvis dig til gode som kunde, fordi du dermed får lov at vælge mellem flere forskellige webshops, der bejler dig op. Samtidig er der den notits, at motionsmaskiner som en spinningcykel er en niche, der ikke har så mange fysiske butikker. Så du vil typisk få adgang til langt det største udvalg af modeller, når du køber din spinningcykel online.

Vælg mellem et væld af populære forhandlere

Når du skal købe en spinningcykel, så har du et bredt udvalg af forhandlere at vælge i mellem. Det gælder uanset om du vælger at købe den online eller en fysisk butik. Faktum er dog, som vi også nævnte ovenfor, at hvis du vil have adgang til det bredeste udvalg af kvalitetscykler, så må du sandsynligvis ty til internethandel.

Nedenstående liste er et udvalg af de forhandlere, der tilbyder spinningcykler. Nogle har dem permanent i deres sortiment, mens andre kun har sådanne cykler fra tid til anden. Du kommer typisk længst hos dedikerede motionsudstyrsforhandlere. Disse er de første på listen:

 • Apuls
 • Fitnessshoppen
 • Fitnesssupply
 • Abilica Online
 • Bilka
 • COOP
 • CDON
 • Føtex
 • Harald Nyborg

Du vil sandsynligvis bemærke, at nogle af ovenstående webshops er de samme, som dem der fremgår af bedst i test listen for spinningcykler øverst på siden. Det er naturligvis med fuldt overlæg, fordi det er nogle af de bedste forhandlere af lige netop sådanne cykler i Danmark.

Spinningcykel bedst i test: Hvilken skal jeg købe?

Det var alt, hvad vi havde at sige om spinningcykler i denne omgang. Vi håber naturligvis, at du er blevet meget klogere på, hvilken spinningcykel du skal vælge, hvad du skal være opmærksom på ved købet og så videre. Om ikke andet har du forhåbentligt fået svar på nogle af de spørgsmål, som du måtte sidde inde med.

Som en sidste lille opfrisker af, hvilken spinningcykel du skal købe, har vi nedenfor samlet vores bedst i test liste. Det er den samme, som den du blev præsenteret for først i artiklen – her er den bare opsummeret i noget mere konkret form.

 1. Bedste spinningcykel: Abilica Premium Pro
 2. Bedste spinningcykel til prisen: Abilica Racer 2.1
 3. Bedste spinningcykel med skærm: NordicTrack S22i
 4. Bedste spinningcykel med Bluetooth: Sole SB700
 5. Bedste spinningcykel med wattmåler: BH Airmag

Hvis du skal have genopfrisket, hvad det var, der var særligt ved hver af ovenstående modeller, kan du naturligvis bare scrolle øverst op på siden. Her finder du beskrivelser af hver af disse bedste spinningcykler, samt direkte links videre til forhandlere, der sælger dem.

Hvis du og økonomien er klar til det, kan vi kun anbefale, at du får købt din nye spinningcykel allerede i dag. Så kan du nemlig hurtigt komme i sadlen, og få mange kilometer i benene.

Tak fordi du læste med!

Populære Tests