VR Briller Test 2024 → Se De 4 Bedste VR Briller

vr briller

Der er sket meget siden, at vi første gang så VR briller på markedet. Dengang var de både dyre og brugeroplevelsen var ikke helt i top. Men i dag er der efterhånden et godt udvalg af briller, der kan tage os hele vejen med ind i den virtuelle verden.

Fra produktlancering til produktlancering bliver det blot endnu mere virkeligt, når man tager brillerne på; uanset om man så bruger dem til gaming, streaming eller i forbindelse med arbejde. Vi har fået flere muligheder for at bevæge os rundt i den verden, som vi kommer ind i, præcis ligesom det også bliver en helt generelt mere realistisk oplevelse.

Men der er naturligvis forskel på VR briller, for de tilbyder ikke alle sammen den samme virtual reality oplevelse. For ligesom med alle andre produkter – og især teknologi – er der forskel på VR brillers specifikationer, ydeevne, hvilket formål de er bygget til, hvor nemme der er at benytte og så videre.

For at gøre det nemmere for dig at vælge de helt rette VR briller, har vi lavet nedenstående liste over de 6 bedste VR briller på markedet lige nu. Det er et oplagt sted at starte, hvis du er helt på bar bund i forhold til, hvor din virtual reality rejse skal starte (eller fortsætte).

Oculus Quest 2 (bedste VR briller)

Oculus Quest 2 256 GB

Oculus Quest 2 vinder prisen for de bedste VR briller i denne Bedst i Test liste, fordi man her får et virkelig funktionsdygtigt headset til en særdeles fornuftig pris. Med en opløsning på 1.832 x 1.920 pixels for hvert øje og hele 90 Hz refresh rate, får man et klart billede, som i den grad er en vigtig del af VR oplevelsen.

Modellen her har også fået en ny og bedre processor i forhold til forgængeren (Oculus Quest). Den indbyggede processor betyder i bund og grund, at VR brillerne her kan bruges trådløst uden en tilhørende computer – og det er således rimelig plug-and-play for alle.

Hvis man har brug for lidt ekstra processorkraft til at håndtere større spil eller lignende, kan Oculus Quest 2 dog relativt enkelt forbindes til en computer. Alt dette for en pris, der kan være svær at tro på, når man sammenligner med de andre modeller på markedet. Men den er god nok; det er nemlig Facebook, der står bag Oculus, og de har taget en beslutning om at gøre VR briller tilgængelige for flere mod, at de ikke tjener penge på de briller, der bliver solgt.

VR Shinecon 4.0 (bedste VR briller til mobil)

VR Shinecon 4.0 Virtual Reality 3D

Man kan også får VR briller til sin mobiltelefon. Det er ikke helt på niveau med de briller, der har indbyggede processorer eller som er koblet op til enten en PC eller en konsol. Til gengæld koster de en brøkdel af, hvad ”rigtige” VR briller gør – og de kan være meget sjove at have.

Der er ikke så stor forskel i VR briller til telefoner, fordi der ikke er så meget teknik i dem. Derfor er det især komforten, vægten og så videre, som man skal være opmærksom på. En af de fine modeller er den, der hedder VR Shinecon 4.0.

Her får man muligheden for at gøre sin mobiltelefon til en VR oplevelse, og så koster det ikke en formue. Her får et synsfelt på op til 80 grader, og man kan bruge VR brillerne til at streame serier, se Youtube, spille mobilspil eller sågar tage med Google Streetview rundt om kloden – og så føles det næsten som om man er der selv.

Til prisen kan vi kun anbefale, at man giver det et forsøg. Selvom man ikke ender med at bruge VR briller til telefonen hver dag, er der tilfælde, hvor det kan være sjovt at have.

HTC Vive Focus 3 (bedste VR briller til virksomheder)

HTC Vive Focus 3

 

Sidst på listen har vi HTC Vive Focus 3. Det er et sæt helt nye VR briller, der er udviklet med fokus på virksomheder. Brillerne er teknisk i front med hele 2448 x 2448 pixels for hvert øje, en fornuftig 90 Hz refresh rate, samt 120 graders synsfelt. Batteriet er udskifteligt, og kan oplades til 50% på 30 minutter. VR brillerne har en Qualcomm Snapdragon XR2 processor, og de er mere komfortable end tidligere VR briller fra HTC.

Performancemæssigt og i forhold til komfort outperformer HTC Vive Focus 3 konkurrenter som eksempelvis Oculus Quest 2. Samtidig er det bedre egnet til brug i forbindelse med forskellige virksomhedsrelaterede situationer. Selv siger HTC, at brillerne er udviklet i samarbejde med bilfabrikanter, professionelle løbere, medicinfirmaer, entreprenører og lignende.

Ligeledes kommer HTC Vive Focus 3 som udgangspunkt med gratis adgang til det, der hedder Vive Sync. Det er et værktøj, der gør det muligt at mødes og samarbejde i den virtuelle verden. Det kan være oplagt i en verden, hvo flere og flere arbejder på distancen og på tværs af lande.

Oculus Rift S (bedste VR briller til PC)

Oculus Rift S

Oculus Rift S er rent teknisk lidt længere nede på listen end Oculus Quest 2 – og så er det ovenikøbet ikke muligt at benytte Oculus Rift S uden en computer. Hvordan de så kan blive kåret som de bedste VR briller til PC kan måske virke underligt, men der er faktisk en årsag.

For i modsætning til Oculus Quest 2, så er Oculus Rift S bygget specifikt til at blive brugt til en computer. Det er således en essentiel del af VR brillen, hvilket betyder, at kablerne og forbindelsen mellem VR brillerne og din PC er væsentlig bedre; både i hensyn til kvalitet, forsinkelse og kapacitet.

Fordelen ved Oculus Rift S er også, at det er et VR headset, der er endnu billigere end Oculus Quest 2. Det skyldes blandt andet, at det ikke behøver, at have de samme processorer og lignende indbygget, da det i stedet fungerer mere som en ekstern skærm, der bliver forbundet til computeren.

Her får du altså et sæt VR briller, der er optimeret til brug med en PC, og som ovenikøbet kan købes til en særdeles fornuftig pris. Du slipper samtidig for eksterne kameraer (som følger med eksempelvis Sony PlayStation VR), da der er såkaldt inside-out tracking i modellen her.

Sådan finder vi de bedste VR briller

Nu har du været igennem vores liste over de bedste VR briller, og du er forhåbentligt blevet klogere på, hvilke briller, der er de rette for dig. Men måske du undrer dig over, hvordan vi dog har fundet frem til, at det lige netop er disse VR briller, der er de bedste. I så fald forstår vi dig godt.

Hvis man kigger rundt på siden, har vi en lang række forskellige tests af alverdens forskellige produktkategorier. Det kan være svært at forestille sig, at vi er eksperter i alt fra græsslåmaskiner og elektriske løbehjul til pizzaovne og VR briller.

Det er vi heller ikke – det ville have været for vildt. Hvis vi dog skal rose os selv, så er vi ret gode til at indsamle data. Det er nemlig sådan, at vi laver vores Bedst i Test lister. Vi trawler internettet for ekspertanmeldelser, kundeanmeldelser, tekniske specifikationer, prisniveauer og meget mere, når vi skal lave sådan en liste – og det er lige præcis det vi har gjort, når vi skal finde de bedste VR briller.

Disse informationer holder vi op mod hinanden, og vi udvælger i sidste ende de absolut bedste VR briller på baggrund af, hvordan de har klaret sig på de opstillede parametre.

Køb VR briller på tilbud og spar penge

Du har måske lagt mærke til, at VR briller ikke nødvendigvis er billige. De koster faktisk nemt et par tusinde kroner, og når man tager højde for, at det jo ”bare” er et underholdningsmiddel, så kan det være svært at argumentere for, at man skal lægge alt mellem 3.000 og 10.000 kroner for sådan et par.

Heldigvis er der mulighed for at spare penge. Du har nemlig regelmæssigt mulighed for at købe VR briller på tilbud, og dermed skære op mod et par tusinde kroner af prisen. Så begynder det at hjælpe på det. Enten kan man bruge tilbuddet til at anskaffe sig de VR briller, man alligevel havde udset sig – bare billigere. Alternativt kan man vælge at se tilbuddet som muligheden for at købe nogle bedre VR briller uden, at merprisen er så voldsom som den normalt er.

Hvad end man vælger at gøre, er det naturligvis altid en fordel, at købe VR briller på tilbud. Vi forsøger så vidt muligt at linke ind til forhandlere af de enkelte produkter, der er gode til at føre brillerne på tilbud. Derfor er det et oplagt sted at starte – og hvis du spotter de VR briller, som du gerne vil have, på tilbud, så kan vi kun anbefale, at du slår til, når nu der er mulighed for at spare penge.

Sådan fungerer VR briller

VR briller skal i bund og grund ses som en skærm, der kommer så tæt på ansigtet, at man ikke kan se andet. Dermed får man illusionen af, at man har lagt virkeligheden bag sig og i stedet er trådt ind i den her virtuelle verden. I realiteten er det dog to skærme; én til hvert øje, da man prøver at spejle måden, hvorpå mennesket normalvis betragter verden.

Typisk vil VR brillerne enten have en indbygget computer, eller også skal de være forbundet til en (eller en konsol). Brillerne kan så vise præcis det samme, som du ser, når du alligevel bruger din computer eller din konsol – her bliver det blot vist på skærmen lige foran øjnene, så det føles som om du er der.

Noget af oplevelsen forsvinder naturligvis, hvis man skal bruge en mus og et tastatur. Derfor skal de fleste VR briller bruges sammen med nogle controllere. Afhængig af typen af VR brille, skal man måske også have eksterne sensorer, men det er ikke altid nødvendigt. Flere briller har nemlig egen indbyggede trackere og sensorer, der kan kortlægge, hvor du kigger hen og hvordan du bevæger dig.

Virtual Reality til mobiltelefoner

Som du måske husker fra Bedst i Test listen, så er det også muligt at få Virtual Reality briller til telefonen. Det grundlæggende princip er meget det samme; man får en skærm så tæt på sig, at det føles som om man er der, hvor indholdet på skærmen også er.

I modsætning til ”rigtige” VR briller, er de til mobilen dog i virkeligheden blot et telefonholder foran ansigtet. Det vil sige, at i stedet for at have en indbygget skærm, kan man indsætte sin telefon i brillerne, og dermed bruge den som sin VR skærm.

Man får naturligvis ikke helt den samme oplevelse, men det kan være sjovt til spil eller hvis man ser film, serier eller videoer på telefonen. Samtidig er prisen på sådanne VR briller til mobilen meget lavere, og de kan typisk anskaffes for et par hundrede kroner eller mindre.

Køb dine VR briller hos en dansk forhandler

Når du skal have nye VR briller, anbefaler vi, at du køber dem hos en dansk forhandler. Det gør vi fordi du dermed er bedre dækket, i tilfælde af eventuelle problemer med brillerne. Det er nemlig sådan, at alle danske forhandlere skal give forbrugere 2 års reklamationsret.

Det betyder, at hvis der opstår fejl med brillerne inden for 2 år efter købet, så er du dækket. Det er naturligvis under forudsætning af, at fejlen ikke skyldes brugen af brillerne, men at den er opstået på grund af for dårlig produktkvalitet, fejl i produktionen eller lignende.

Som udgangspunkt skal andre forhandlere i EU også dække sådanne ting, men det er bare nemmere at gøre sin reklamation gældende, hvis forhandleren også holder til i Danmark. Ligeledes kan de danske forhandlere som regel også levere brillerne hurtigere, de er nemmere at kommunikere med helt generelt, og du er sikker på, at du får, hvad du køber.

Vi linker naturligvis kun ind til danske forhandlere i vores liste over de bedste VR briller længere oppe på siden. Disse kan du være trygge ved at handle hos.

VR briller er ikke for alle

Vi elsker VR briller, og de kan være både være fantastisk underholdende i forbindelse med gaming og streaming, samt brugbare i forbindelse med forretningsmæssige aktiviteter. Men det er også vigtigt at pointere, at det ikke er for alle.

Har man en tendens til at blive køresyg eller har man en dårlig balance eller stedsans, kan man givetvis opleve, at det ikke er synderlig behageligt at have VR briller på. Det med at få et headset på hovedet, der overtager både syns- og høresansen, kan være problematisk for nogle.

Er man uheldig kan det ende med at man bliver dårlig, utilpas eller måske endda kommer til skade, fordi man mister orienteringen. Men risikoen for dette må endelig ikke afskrække dig fuldstændig fra at prøve VR.

Giv det et forsøg uden at bruge masser af penge

Hvis du gerne vil være sikker på, at virtual reality er noget for dig, inden du kaster dig ud i at købe et sæt dyre VR briller, så er der heldigvis rig mulighed for det. Du kan eksempelvis besøge det, der hedder Limitless.

Man kan kalde det for en netcafe – men i stedet for traditionelle computere, har man her mulighed for at prøve VR briller. De har en masse spil at vælge i mellem, og man kan tage af sted med venner eller familie, og dermed også gøre det til en hyggelig oplevelse.

Samtidig er det jo en fantastisk måde at prøve teknologien af på, og dermed også undersøge, hvorvidt ens krop er egnet til at håndtere at kaste sig ud i den virtuelle verden.

Køb VR briller online: Her er fordelene

Der er masser af fordele ved at købe VR briller online. For det første er du af loven garanteret en 14 dages fortrydelsesret, hvis du ender med at fortryde dit køb. Det skyldes, at der er tale om et såkaldt fjernsalg, hvilket vil sige, at du i bund og grund ikke har haft mulighed for at se det produkt, du køber, før du betaler. Dermed får du en fair chance for at gøre dette gennem den lovpligtige 14 dages fortrydelsesret. Du skal blot være opmærksom på, at du ikke bryder virksomhedens betingelser for denne fortrydelsesret.

Udover muligheden for at fortryde købet, kan du typisk også se frem til en række andre fordele ved at handle online. Typisk vil webshops kunne tilbyde et større udvalg af VR briller af den årsag, at de ikke behøver at have det i deres fysiske butik. Enten kan de have det på deres eget store lager, eller også kan de have det liggende hos en samarbejdspartner, og dermed sørge for at bestille det hjem, når du afgiver din bestilling.

Ligeledes kan de som regel tilbyde bedre priser. Fordi de ikke skal betale en dyr husleje til en fysisk butik på en dyr adresse, men i stedet et lager med en billigere pris. Det samme gælder for antallet af salgsmedarbejdere. Disse lavere omkostninger, kommer typisk dig til gode som kunde, og du kan derfor se frem til lavere priser på dine VR briller.

Populære spil, der understøtter VR

I teorien kan alle spil spilles med VR, hvis blot man har VR briller, der understøtter den platform spillene er tilgængelige på. Der er dog væsentlig forskel på et spil, der kan spilles med VR og et, der er udviklet specifikt til VR.

Sidstnævnte giver en meget vildere og mere virkelighedstro oplevelse. Der kommer hele tiden nye udgivelser inden for dette felt, og nedenstående liste er titlerne på nogle af de bedste VR spil, man kan spille i øjeblikket.

  • Half-Life: Alyx
  • Star Wars: Squadrons
  • No Man’s Sky
  • Beat Saber
  • Elite: Dangerous
  • Eve: Valkyrie
  • Microsoft Flight Simulator
  • Batman: Arkham

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Pimax Vision 5K Super

De VR briller, som vi hidtil har præsenteret, har haft et synsfelt på omkring 100 grader. Det er som regel fint nok til et sæt VR briller, men det kan betyde, at man af og til ser en sort kant – og dermed bliver mindet om, at man er i en virtuel verden.

Det er ikke tilfældet med Pimax 5K Super, der har givet den maksimal gas på synsfeltet – det er nemlig hele 200 grader. Samtidig har det en opløsning på 2.560 x 1.440 pixels for hvert øje, og dermed en 5K opløsning i alt. Kombinerer man det med hel top til 180 Hz refresh rate, ja så har man her et headset, der for alvor forsøger at få dig til at føle, at du står midt i den virtuelle verden.

Headsettet i sig selv er faktisk fornuftigt prissat, men det kræver, at du tilslutter det til en computer. Hvis du for alvor vil have fuld udbytte af Pimax 5K Super, så skal den computer være udstyret med noget af det nyeste og bedste hardware. Hvis ikke den er det, er man måske i virkeligheden bedre tjent med at de billigere og mindre voldsomme VR briller.

Sony PlayStation VR Headset + Camera V2

Hvis du klarer dine spil og gaming på en PlayStation, så kan vi kun anbefale, at du tager et nærmere kig på Sony PlayStation VR. Som navnet antyder er det VR briller, der er lavet til brug på den populære spillekonsol fra Sony. Helt præcist, virker disse VR briller til PS4 og PS5.

PlayStation VR er ikke helt teknisk på niveau med de øvrige på listen her – i hvert fald ikke i forhold til opløsningen. Til gengæld har de en høj refresh rate (Hz), hvilket giver en mere virkelighedstro oplevelse, når man har brillerne på.

Der er ligeledes ingen tvivl om, at nogle af de absolut bedste VR spil, der er udkommet gennem tiden, er udkommet til PlayStation VR brillerne. Udover selve brillerne, kan man også montere et kamera og benytte sig af såkaldte bevægelsescontrollere for en endnu bedre oplevelse.

Så til trods for, at hardwaren og teknikken måske halter lidt efter, er det i Sony PlayStation VR absolut et oplagt valg, hvis man gerne vil prøve VR og spiller på konsollen fra Sony.