Blødgøringsanlæg Test 2024 → De 4 Bedste Blødgøringsanlæg

Blødgøringsanlæg Bedst i Test

I store dele af Danmark har vi høje mængder af kalk og magnesium i vandet. Det gør vandet hårdt og det kalkrige vand forårsager problemer for vores husholdningsmaskiner, armaturer og andre overflader som er i berøring med vand. Kalkaflejringer i vores vaskemaskiner og opvaskemaskiner er også med til at forhøje elregningen. Når varmelegemerne kalker til, så skal de bruge mere effekt ( flere watt) for at varme vandet op til den rigtige temperatur.

Vi har besluttet at undersøge hvilke blødgøringsanlæg, der klarer sig bedst i test. Vi gennemgår samtidig hvad et blødgøringsanlæg er, hvordan det virker og hvilke fordele der er ved at bruge et blødgøringsanlæg. Og så kigger vi på, hvor i landet at kalk koncentrationerne er højt i vandet.

Hvad er et blødgøringsanlæg

Et blødgøringsanlæg fjerner effektivt kalk og magnesium fra brugsvandet. Blødgøringsanlægget er koblet til lige efter vandmåleren så alt det vand, der strømmer igennem dine rør og dine armaturer og husholdningsmaskiner er blødt vand med et meget lavt kalkindhold.

Du må gerne selv købe et blødgøringsanlæg, men selve opsætningen skal foretages af en autoriseret VVS installatør. Det er lovpligtigt, at der skal benyttes en autoriseret VVS installatør til at tilslutte vand og strøm korrekt og i øvrigt sikre, at dit blødgøringsanlæg er korrekt opsat.

Sådan virker et blødgøringsanlæg

Et blødgøringsanlæg fjerne kalk og magnesium fra brugsvandet. Det gør den ved hjælp af en ionombytter. Ionombytteren fjerner effektivt alle de kalcium- og magnesium ioner, som der er i vandet. I samme ombæring så desinficeres vandet. Dette gøres ved hjælp af salt. Resultatet af denne behandling er at vandet bliver helt fri for bakterier og som en sidegevinst bliver det super blødt.

Der findes overordnet to typer af blødgøringsanlæg. Der findes den type blødgøringsanlæg som selv kommer af med kalken ved hjælp af en rense og regenereringsproces og så findes der de anlæg, hvor du selv manuelt skal tømme maskinen for kalk.

Begge slags blødgøringsanlæg har brug for salt for at kunne virke. Salten skal i begge tilfælde fyldes manuelt.

BWT AQA Basic blødgøringsanlæg

BWT AQA Basic Blødgøringsanlæg simplex anlæg

BWT AQA basic blødgøringsanlæg er et såkaldt simplex blødgøringsanlæg. Blødgøringsanlægget er udviklet til at fjerne kalk fra vand ved brug af ionbytning princippet. BWT AQA Basic sørger for at fjerne kalk fra vandforsyningen i din bolig, så du ikke behøver at døje med kalk ophobninger i dine hårde hvidevarer og kalkskader på dit vasketøj og dit porcelæn.

Drikkevand Godkendt med DVGW certifikat

Dette blødgøringsanlæg har DVGW certifikat  hvilket betyder, at det er godkendt til brug af rensning af drikkevand. Når dit drikkevand har været gennem et blødgøringsanlæg, så vil du tydeligt kunne både smage og mærke en forskel. Blødgjort v and smager bare bedre. Det har drikkevands producenterne fundet ud af for længst og derfor er det vand, du kan købe på flaske også altid blødgjort. Ikke nok med at vandet smager bedre, men det føles også blødere. Og endnu en fordel er, at dit yndlings glas eller kop ikke får kalk pest hverken ved brug eller under opvask.

Effekt på 36 watt

Denne model blødgøringsanlæg har en effekt på 36 watt under regenerering, altså mens maskinen effektivt renser dit vand. Den restrende drifttid har den en effekt på 4 watt. At drive et blødgøringsanlæg er altså ikke noget, der vil gøre en synlig forskel på elregningen og slet ikke i forhold til de store besparelser du opnår ved, at varmelegemerne i dine husholdningsmaskiner ikke kalker til

BWT AQA Life blødgøringsanlæg

BWT AQA Life blødgøringsanlæg inkl. installationssæt

BWT AQA Life blødgøringsanlægget er storebror til BWT AQA Basic, som vi lige har anmeldt.  BWT blødgøringsanlæggene har fokus på at gøre din hverdag nemmere. Derfor er det også muligt at styre mange af modellerne via en BWThome app, så du kan kontrollere den via din telefon eller tablet. Det gør, at du altid har et fuldstændig overblik over blødgøringsanlæggets indstillinger.

Undgå kalkskader

I rigtig mange dele af Danmark er kalkniveauet meget højt. Det går ud over vores husholdningsapparater og det er heller ikke sundt for hverken vores hud eller vores hår. Ved at benytte et blødgøringsanlæg som dette, så undgår du at skulle afkalke din elkedel, opvaskemaskine og vaskemaskine hele tiden for at undgå, at de kalker til. Du behøver heller ikke irriteres over at vandtrykket er lavt, fordi vandhanen er kalket helt til. Du vil også opleve, at du skal bruge meget mindre shampoo for at få det til at skumme, når du vasker hår. Og dit hår vil blive mærkbart blødere og lettere at rede ud.

Din hud og dit hår vil takke dig

Det kan godt være at vores knogler har godt af kalk, men vores hud og hår er ikke lige så begejstret. Kalk gør nemlig vandet hårdt og det er voldsomt for hår og hud. Hvis du vasker hår i hårdt vand, så vil du opleve, at det er svært at vaske shampooen helt ud af håret, så håret føles rent og blødt. Det er på grund af kalken i vandet. Porrerne i din hud bliver også lettere stoppet, når der er meget kalk i vandet. Med en BWT blødgøringsanlæg kan du løse de problemer en gang for alle.

 

Diamond blødgøringsanlæg

Blødgøringsanlæg - 8 liter

Diamond 8 L blødgøringsanlæg sænker effektivt dit vands hårdhed ved at reducere mængden af kalk i vandet. Ved at fjerne calcium og magnesium carbonat fra vandet, så forlænger du levetiden på dine husholdningsmaskiner, du behøver ikke at afkalke vandhaner og brusehoveder konstant og dit vasketøj vil både se klarere ud efter vask og føles blødere.

LCD Display giver dig fuld overblik

Diamond 8 L modellen har et programmerbart LCD- display. Displayet menu er på 5 sprog, så du let kan følge anvisningerne. Displayet er ligeledes udstyret med automatisk by-pass. Der medfølger selvfølgelig også en brugermanual når du køber en Diamond 8 liters blødgøringsanlæg, men det brugervenlige display vil ligeledes guide dig gennem de forskellige menuer og anvendelsesmuligheder.

Spar på energien

Der er faktisk store besparelser at hente ved at installere et blødgøringsanlæg. Besparelserne finder du både i at dine husholdningsmaskiner holder længere, når de ikke kalker til, men energimæssigt er der også en besparelse at finde på elregningen. Når varmelegemerne i for eksempel vaskemaskine og opvaskemaskine ikke er kalket til, så bruger maskinerne meget mindre strøm.

Blødgøringsanlæg til industri kaffemaskiner

manuelt Blødgøring 12 liter 3/4" tilslutninger til kaffemaskiner

Har du en café eller en restaurant eller leder du et storkøkken, så har du helt sikkert allerede været ude og investere i en industri kaffemaskine, som sikkert ikke har været billig. For dig vil det være optimalt at investere lidt penge i et blødgøringsanlæg, som kan tilsluttes direkte til din kaffemaskine. Ved at tilslutte et blødgøringsanlæg direkte til kaffemaskinen, så vil din kaffemaskine have en meget længere levetid og samtidig vil kaffen smage meget bedre fordi den er tilberedt med blødt vand.

Denne model er på 12 liter, men du kan finde mange andre varianter af blødgøringsanlæg til industri kaffemaskiner. Hvis du følger linket her, så vil du komme til fabrikantens hjemmeside, hvor du kan indtaste modelnummeret på din kaffemaskine, og så kommer det blødgøringsanlæg frem, der passer til din kaffemaskine.

Kaffen smager bedre og det gør elregningen også

Det er ingen hemmelighed, at kaffe lavet på kalkfattigt vand smager bedre end kaffe lavet på hårdt vand. Hvis du lever af at servere kaffe, så bruger du sikkert allerede en god portion penge på de rigtige kaffebønner. Desværre kommer smagen af bønnerne ikke helt til deres ret, hvis ikke vandet har den rette blødhed. Med et blødgøringsanlæg vil du altid være sikker på, at din kaffe eller te smager så godt som den overhovedet kan. Det har den gode kaffebønne fortjent og det samme har dine kunder.

Fordele ved et blødgøringsanlæg

Der er rigtig mange fordele ved at investere i et blødgøringsanlæg. Sikkert også flere end du umiddelbart var klar over. Vi gennemgår i det følgende de væsentligste af de fordele, som du får ved at koble et blødgøringsanlæg op til din vandforsyning.

Bedre vandkvalitet

Vandkvaliteten bliver mærkbart bedre ved at sænke eller fjerne kalkindholdet. Uden kalk bliver vand blødt og det smager bedre. Der er samtidig færre bakterier i vand med et lavt kalkindhold. Det skyldes, at bakterier tit klæber til kalk partiklerne, som bliver ophobet.

Forlænget levetid for dine husholdningsmaskiner.

Kalk aflejres også i dine husholdningsapparater. Det er specielt maskiner som din kaffemaskine, din opvaskemaskine og din vaskemaskine, hvor kalken virkelig sætter sig. Problemet er, at kalken sætter sig på varmelegemerne. Det forringer maskinens levetid, men det øger også din elregning, da varmelegemerne har sværere ved at gøre deres job, når de er dækket af et tykt lag kalk

Blødere tøj efter vask

Meget kalk i vandet gør, at dit tøj kan føles stift efter vask og at det derfor kan være nødvendigt at bruge skyllemiddel for, at opnå et acceptabelt resultat. Du kan også opleve at dit hvide tøj bliver gråt over tid. Det skyldes også kalkaflejringerne i tøjet.  Hvis du installere et blødgøringsanlæg så vil dit tøj og specielt dine håndklæder føles meget blødere, og du vil endda kunne spare skyllemidlet væk, hvilket også er en stor bonus for miljøet.

Du vil også kunne holde dit hvide vasketøj hvidt – nu hvor du ikke længere skal kæmpe med kalken i vandet.

Mindre sæbeforbrug

Ved at fjerne kalk og magnesium fra brugsvandet, så kan du også nøjes med at bruge meget mindre sæbe. Det gælder både den mængde vaskepulver, du skal bruge i din vaskemaskine og den mængde shampoo, du skal bruge, når du vasker dit hår eller den opvasketabs, du smider i opvaskemaskinen. Hvis du gerne vil leve grønnere, så er et blødgøringsanlæg en godt skridt og det er også et godt valg, når det kommer til din økonomi.

Opnå en energibesparelse

Ved at sørge for, at varmelegemerne i din elkedel, vaskemaskine og opvaskemaskine ikke er kalket til, så sørger du også for at holde din elregning så lav som muligt. Når varmelegerme er dækket af et lag kalk, så skal maskinen nemlig bruge mere energi på at varme vandet op. På tid er der store besparelser at hente med et enkelt tiltag som et blødgøringsanlæg

Bedre indeklima

Når kalk aflejres som det for eksempel gør på fliserne og langs gulvet i brusekabinen, så giver det rigtig god grobund for mug, skimmelsvamp og andre bakterier. Selv ved jævnlig rengøring med almindelige rengøringsmidler, kan disse bakterier være svære at få bugt med. Har du meget kalk i vandet, så kender du sikkert også alt til hvor svært det kan være at holde glasdøren til brusekabinen strålende ren og uden kalkpletter. Med et blødgøringsanlæg så er kalkproblemer i badeværelset fortid og du vil opnå et meget sundere indeklima i din bolig.

Lugtgener

Er du klar over, at mange af de lugtgener som du oplever i din bolig faktisk stammer fra kalk? Hvis din vaskemaskine lugter surt, så er det fordi, der vokser bakterier på alle de kalkaflejringer, der er i maskinen. Lugten i maskinen kan desværre meget let overføres til dit nyvaskede tøj, som vil have en ram og kuldslået lugt.

Din opvaskemaskine kan også begynde at lugte ubehageligt. Det er samme problem, der er opstået her. Bakterier har sat sig fast i kalklaget og det er bakterierne, der udsender den ubehagelige lugt.

Her er kalkkoncentrationen størst

Vi har generelt meget kalk i undergrunden i Danmark, men i flere dele af landet er koncentrationerne virkelig kraftige. De største kalk koncentrationer finder vi i Storkøbenhavn, men flere andre landsdele følger godt med.

Det drejer sig om følgende landsdele

  • Sjælland
  • Fyn
  • Nordjylland
  • Østjylland

Vi håber, at vi har gjort dig klogere på blødgøringsanlæg og alle dens fordele. Vi har fundet de bedste modeller frem til dig i denne test og hvis du har besluttet dig for, hvilken model du gerne vil købe, så har vi indsat link direkte til forhandleren. På den måde er du sikker på, at den model vi har beskrevet her, også er den du bliver henvist til. De forhandlere som vi henviser til er alle danske velrenommerede forretninger, som har mange gode anmeldelser fra tidligere kunder.