Riskoger Test 2024 → Se De 4 Bedste Riskogere

Tristar RK-6117 riskoger rustfri

Et riskoger kan være et godt produkt for mennesker med forskellige behov. Riskogere gavner elever, der har brug for kompakte apparater til deres kollegieværelser, forældre, der skal lave en færdiglavet middag eller risudfordrede kokke, der har brug for ekstra hjælp i køkkenet. Så hvilket riskoger har du brug for?

Tristar RK-6117 – Bedste riskoger til små portioner

Tristar RK-6117 riskoger rustfri

 

Produkt TRISTAR RK 6112 var godt pakket, i denne henseende har vi ingen kommentarer. Der var også en kort vejledning, men manglede opskrifter på madlavning. Dette generede os dog ikke, da der er masser af opskrifter på internettet, og det sandsynligvis ville øge omkostningerne ved produktet unødigt. Vi hilste den medfølgende målekop og scoop velkommen til de kogte ris, begge er meget praktiske.

Designet af dette produkt er ikke særlig strålende, men med prisen – ydeevnen kan vi alligevel lide det. Den har en overflade i rustfrit stål, som er meget velholdt. Skål med kogt ris kan tages ud med kun en hånd og kan lægges med låg i køleskabet. Alle dele er tilstrækkeligt robuste og lette at rengøre. Beholderen har en venlig non-stick belægning indeni, ingen ris sidder fast der under tilberedningen.

Til test af riskogeren har vi valgt to portioner jasminris, som vi tilbereder oftest. Vi målte det med den medfølgende målekop og fyldte med vand nøjagtigt i henhold til instruktionerne op til det helt synlige mærke.

Efter omrøring tændte vi riskogeren og ventede, indtil den slukkede. Signallamper var ikke særlig synlige, fordi vi har et virkelig stærkt lys i studiet, men i køkkenet med normal belysning ville det være tilstrækkeligt og tydeligt synligt.

Da riskogeren lukkede automatisk efter 22 minutter, kontrollerede vi resultatet med det samme. Smagen var fremragende, ris var blød selv indeni, så resultatet blev rigtig godt. Der var ikke overskydende vand i gryden. Vi var virkelig tilfredse. Vi serverede ris med en praktisk scoop, som var meget behagelig, og den har en gennemtænkt form. Dele målt med vedlagt målekop var virkelig store. Man kan sige, det er snarere to enorme portioner eller tre eller fire normale portioner, end hvad du normalt serverer derhjemme.

Hvert produkt har imidlertid en ulempe. Vi fandt ud af, at hvis mere end fire portioner er kogt ad gangen, så fylder skummet låget, der er masser af bobler fra vandet og stivelse, låget hopper og kogende vand sprutter overalt. Men dette er normalt, da skummet simpelthen vil skabe i hver gryde, selv når vi vælger ris af høj kvalitet og skyller det grundigt. Derfor synes vi, at det er lidt absurd, at der er endnu mindre riskogere på markedet, for at tilberede 2 portioner i så lille riskoger ender med sprut overalt.

Konklusion

Vi er sikre på at anbefale riskogeren TRISTAR RK 6112. Men køb ikke en mindre, selvom du normalt kun tilbereder en portion. I dette tilfælde gælder – jo større beholder, jo bedre. Prøv flere slags ris, og find ud af, hvilken du vil nyde mest og ikke har problemer med. Så vil resultatet altid være det samme. Efter vores mening – enhver, der har svært ved at lave ris, bør helt sikkert købe en riskoger. Du vil blive blæst af resultatet. Hvis det bliver dette eller et andet produkt, er det kun op til dig.

Fordele ved denne riskoger:

 • Let at bruge
 • Egnet til få personer
 • Lavet af høt kvalitet

Ulemper:

 • Ikke egnet til alle slags ris

Russell Hobbs 19750 – Bedste budgetvenlige riskoger

Russell Hobbs Cook@Home 19750-56

At tilberede ris perfekt kræver ikke omfattende tekniske færdigheder. Ofte er det eneste, du skal bruge, en god riskoger. Det er her, du virkelig vil sætte pris på at have Russell Hobbs 19750 ris- og dampkoger.

Denne riskoger giver dig et pålideligt apparat i køkkenet, ikke kun til at passe ris, men også når du har brug for dampning. På denne måde kan du fokusere på andre ting og lade apparatet udføre alt arbejdet.

Med Russell Hobbs 19750 riskoger og dampkoger i køkkenet vil madlavning af ris ikke længere være en udfordrende opgave at udføre. Det bedste er, at du kan være sikker på at have perfekt kogte ris hele tiden. Den har et oplyst indikatorlys, der giver dig besked, når strømmen er tændt. Den leveres også med en funktion til at holde risene varme, når tilberedningen er færdig. Det attraktive design af riskogeren gør det også til en god tilføjelse til ethvert køkken. Finishen i børstet rustfrit stål tilføjer sin appel. Desuden er designet også funktionelt, især da det leveres med en skridsikker base for at holde det stabilt på overfladen.

Denne riskoger kommer i en pakke, der allerede indeholder en aftagelig skål, der ikke kan klæbes, samt spatel og målebæger.

Fordele ved denne riskoger:

 • Mange funktioner
 • Budgetvenlig
 • Brugervenlig

Sage Slow Cooker Plus – Bedste multifunktionelle riskoger

Sage Slow Cooker

 

Hvis du ønsker at investere i en ny langsom riskoger, er chancerne store for, at du gerne vil eksperimentere i køkkenet med nye retter og smag. Hvis ja, så brug lidt mere på et apparat, der laver mere end almindelig langsom madlavning. Selvom det kan koste mere end din gennemsnitlige langsomme komfur, med 11 trykkogerindstillinger oven på dets funktioner til langsom madlavning, udgør dets funktionalitet og stilfulde design mere end sin præmiepris.

Design

Fast Slow Pro er kun en af ​​en bred vifte af små riskogere, der fås fra det prisvindende køkkenapparat firma Sage. Inden for sin store portefølje af attraktive designs finder du kaffemaskiner, juicere, brødmaskiner, små ovne og kedler, der matcher den moderne styling af The Fast Slow Pro slow cooker. Og hvis du er interesseret i at købe ind i mærkes æstetik for at indrette dit køkken, tror vi, at du ikke kan gå galt med den minimale og moderne styling af Sages apparater i børstet rustfrit stål.

Selvom The Fast Slow Pro har en rigelig kapacitet på 6 liter, måler den runde karrosseri i gennemsnit 32 cm høj, hvilket ifølge standarder med flere komfur gør den temmelig diskret. Inkluderet i kassen får du en dampkurv i rustfrit stål og en hylde også i rustfrit stål. Du får også en af ​​de mest omfattende opskriftsbøger, vi er stødt på i et slow cooker-sæt med opskrifter på retter som svinekød, Bolognese med Pancetta og Vegetable Biryani. Langsom komfurens krop har den en lås, der betyder, at den ikke fungerer, før låget er låst på plads, og denne tredobbelt sikre lågkonstruktion er faktisk hængslet og aftagelig til rengøring af opvaskemaskinen.

Der er også en sikkerhedsventil og trykaflastningsknap på The Fast Slow Pro, når du vil bruge indstillingen tryktilberedning sikkert, selvom du som de fleste multi-komfur designs skal sørge for at have god plads omkring designet, så den kan slukke damp uden at ødelægge dine køkkenenheder. Designet leveres også med smarte dual-sensorer i toppen og bunden af ​​komfuret til at overvåge ingredienserne for en mere præcis temperatur- og trykregulering.

Ydeevne og de bedste funktioner

Det er let at finde indstillingen for langsom tilberedning på The Fast Slow Pro, da LCD-kontrolpanelet lyser, når du tænder for apparatet. Du kan derefter rulle gennem indstillingerne ved hjælp af en af ​​de tre skiver. Du kan derefter finpudse din kok yderligere og vælge den nøjagtige ret, du er interesseret i langsom madlavning. Fast Slow Pro vil derefter foreslå det ideelle tidspunkt. Vælg mellem ni brugerdefinerede indstillinger, f.eks. ‘Bælgfrugter’, hvilket tyder på seks timer i en ‘Hej’ indstilling eller lammekød i otte timer på en ‘Lo’-indstilling. Der er også en indstilling til budding, som foreslår to timer på en Lo-indstilling og suppe, hvilket er fire timer på Hej. I mellemtiden lader en tidsskive dig skræddersy din tallerken og rampe tiden op og ned, som du finder passende.

Vi fandt The Sage Fast Slow Pro meget let at bruge. Mens vi lavede vores lammetagineopskrift, valgte vi indstillingen Casserole slow cook, hvilket foreslog fire timer ved en høj temperatur. Inden vi skiftede til denne indstilling, valgte vi sautéfunktionen til at brune vores løg og lam. Dette tog et par minutter at nå temperaturen, og derefter på bare et par minutter blev vores løg sauteret og vores lam forseglet. Når de fire timer var slut, skifter Sage Fast Slow Pro til funktionen Hold varm, så vores mad forblev glødende varm, da vi var klar til at servere.

Mens vores lam var i gang, var vores gulerødder perfekt kogte og havde en dejlig crunch, var vi ved slutningen af ​​de fire timer ivrige efter at reducere væsken i fadet, da det bare var en smule for tyndt. Ved hjælp af Reducer-funktionen kunne vi sikre, at alle de dejlige juicer fra fadet blev gennemblødt i lammet og fortykket lidt for at intensivere smagen. Det er værd at huske, at når du bruger reduceringsfunktionen, skal du sørge for, at der er nok plads omkring apparatet, så du kan lade låget stå op. Det tog kun et par minutter at reducere vores taginesauce, og temperaturen kan justeres mellem Lo, medium og Hi – et par minutters boblende og vores lam taginefad havde den perfekte konsistens.

Når du disker op, skal du huske på, at læberne på den indvendige gryde kan blive lidt varme, så når du fjerner gryden, skal du også bruge ovnhandsker. Så snart vi havde dekanteret vores lammetagine ved at overføre den til et fad, lagde vi Sage Fast Slow Pro-gryden i vasken og vaskede den med varmt sæbevand – mens den tåler opvaskemaskine, anbefales håndvask for at beskytte den keramiske belægning. På samme måde kan låget også tages af og lægges i opvaskemaskinen eller vaskes i hånden. Mens vi fandt låget lidt besværligt at tage af ved første forsøg, blev vi hurtigt vant til processen, og det var let anden gang, og hjælper med at holde låget i topform efter hver brug.

Fordele ved denne riskoger:

 • Mange funktioner
 • Let at bruge
 • Flot design

Sage Risotto Plus – Bedste riskoger til risotto

Sage BRC600 The Risotto Plus™ Riskoger

 

På trods af sine flere madlavningsmetoder er Risotto Plus behageligt minimalistisk i udseende med en attraktiv metalbygning. Der er dog ingen grund til at bekymre sig om uigenkendelige ikoner på betjeningselementerne – ly -knapperne er tydeligt mærket.

Endnu bedre er en dampkurv inkluderet, så du kan dampe grøntsager, mens din ris koger. Kurven har endda et håndtag til nem ekstraktion fra den varme risskål – et lille, men vigtigt designelement mangler i dampkurvene, der følger med mange andre riskogere.

Madlavning

Langkornet ris blev hurtigt kogt på 13 minutter og 24 sekunder. Resultaterne var generelt gode-fugtige og luftige med for det meste godt adskilte kerner. Et par pletter blev stadig klumpet sammen og havde et fast bid, men et større problem var, at ris i bunden af ​​skålen var overstegt, hvilket nogle steder førte til noget sprødhed. Det var ikke så sprødt og hårdt i samme omfang som Tefal MultiCook Advanced 45-in-1 RK812142, men vi kan aldrig lide at se spildt mad.

Det var en lignende historie med kortkornet ris. Det blev hurtigt tilberedt på 15 minutter, og mens der var masser af spiselige ris, var standarden for fugtighed, blødhed og luftighed ikke så god som standarderne opnået af andre mærker. Et større problem var, at den ujævne kvalitet af madlavningen førte til nogle mærkbart pletter, mens andre var overkogte og knasende. Med andre ord mere madspild.

Vi opnåede bedre resultater ved hjælp af risottotilstanden til at tilberede vores hvide kortkornsris. Tilberedningstiden var næsten nøjagtig den samme, men resultaterne var langt mindre klumpet, men alligevel rimeligt klæbrige og luftige uden blødte eller sprøde pletter. Kornene var lidt fjedrende i forhold til de helt bløde resultater, der blev opnået med dyrere riskogere i denne test, men det var helt underholdende og stadig en betydelig forbedring i forhold til at bruge standard ris-tilstand til at tilberede kortkornet ris.

Selvom Risotto Plus har en Keep Warm-tilstand, var det ikke op til meget. Den slukkede automatisk natten over, men ikke hurtigt nok til at forhindre ris i at blive uspiseligt hårde og sprøde, samt kolde, da vi kom tilbage til det den følgende morgen.

Denne riskoger er let at rengøre, i hvert fald ved tilberedning af langkornet ris – lidt rod omkring indersiden af ​​risskålen og på den øverste overflade af låget omkring dampudstødningshullet blev let rengjort. Det skabte et meget større rod, når der blev tilberedt kortkornet ris, både i ris- og risottotilstandene, og spyttede dråber overskydende vand rundt om vores bordplade og skabte en tynd filmagtig rest over toppen af ​​låget.

Fordele:

 • Mange funktioner
 • Let at anvende
 • Flot rustfrit design

Ulemper:

 • Ikke alle programmer er lige gode

Hvordan fungerer en riskoger?

Riskogere er designet til at gøre det let at få perfekte ris hver gang. Du putter simpelthen et målt forhold mellem ris og vand (eller bouillon) i skålen, klikker på kontakten, og den opvarmer risene til lige ved kogning. I slutningen af ​​tilberedningstiden, når risene er kogt og al væsken er absorberet, skifter komfuret til en “hold varm”-tilstand. Dette eliminerer eventuelle timingproblemer ved at holde risene ved serveringstemperatur i timevis, så den er klar, når middagen er, ikke omvendt.

Hvor lang tid tager en riskoger?

Tilberedningstiderne varierer afhængigt af den type ris, du bruger, og hvor mange kopper du laver. Det er vigtigt at følge producentens anvisninger, når det kommer til forholdet mellem ris og vand.

Baseret på vores test kan tilberedning af hvide (jasmin) ris i gennemsnit tage omkring 30 minutter, men kan tage så lidt som 11 minutter og op til 57 minutter i de modeller, vi har testet. Brune ris tager længere tid at tilberede – baseret på vores test tager det generelt en time at tilberede brune ris, men tilberedningstiderne spænder fra 28 minutter til 1,5 timer i de modeller, vi har testet.

Som en tommelfingerregel, hvis du laver hvid ris, skal mængden af ​​kopper vand tilsat være den samme som mængden af ​​kopper ris tilsat (f.eks. 2 kopper ris til 2 kopper vand). Dette er en vejledning og kan eksperimenteres med, så den passer til individuelle smag. Producentens instruktioner er baseret på den medfølgende målekop, så sørg for at bruge den medfølgende kop til at måle ris og væske.

Nogle andre nyttige tips, når du bruger et riskoger

Læg ubehandlede ris (hvide eller brune) i en sigte og skyl godt under rindende vand, indtil vandet løber klart. Dette vil fjerne det meste af stivelsen og forhindre, at risene bliver trætte.

Brug koldt vand fra hanen, ikke koldt vand fra køleskabet, da dette øger tilberedningstiden.

Hvad skal man kigge efter i en riskoger?

Kapacitet

Kapacitet er normalt angivet som det maksimale antal kopper ubehandlede ris, du kan tilberede på én gang. Større modeller koger op til 10 kopper ris, men mindre kun ca. 5 kopper. Husk, at disse er betydeligt mindre end en standard kop – normalt kun omkring 160 ml. Oplysninger om det mindste antal kopper, der kan koges ad gangen, leveres sjældent, men normalt drejer det sig om 2 kopper, selvom det kan være mere for nogle af de større riskogere.

Uforseglet lågtype

Fordele: normalt billigere, temmelig intuitiv at bruge og generelt let at rengøre, plus du kan normalt kontrollere fremskridt gennem glaslåget.

Ulemper: de kan rasle og også sprøjte stivelsesholdigt vand på bordpladen, især hvis de bruges tæt på kapacitet.

Forseglet lågtype

Fordele: forhindrer sprøjt ved bordet og enhver rangle.

Ulemper: De er lidt mere besværligt at rengøre. Der er normalt et aftageligt indvendigt låg, som kan rengøres i vasken, men det ydre låg skal også rengøres, især stilken. Nogle låg har også en aftagelig udluftning.

Brugervenlighed

Der er et par ting, der gør en riskoger lettere at bruge:

 • En non-stick skål betyder lettere rengøring
 • Store håndtag gør det lettere at løfte, især hvis det er fuldt
 • En aftagelig ledning gør det lettere at bære til bordet og opbevare
 • Kontrolelementer, der er godt mærket og let at forstå.
 • Automatisk slukning og hold varmen
 • Alle riskogere, vi har testet, har en funktion til automatisk at slukke madlavningen og holde risene varme, selvom hvor lang tid de vil holde risene varme kan variere.

Tilbehør

Alle de riskogere, vi har testet, kommer med en kop til måling af ris og væske. Dette er ikke en standard målebægerstørrelse, og der kan være forskelle mellem komfurene. Andet tilbehør kan omfatte:

Hurtig funktion

Hvis du har travlt, har nogle modeller en “hurtig” tilberedningsfunktion for at fremskynde tilberedningen. Husk, at selvom denne funktion kan spare dig tid, giver den muligvis ikke perfekte resultater.

Multigrain

Nogle riskogere har en multigrain-mulighed. Men producenter mener ikke altid det samme, når de siger ‘multigrain’, så det er en god idé at tjekke manualen. Det kan bare betyde, at det kan koge andre korn end ris, eller at det kan koge en gradueret blanding af ris.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Hamilton Beach 37541-SC

 

 

Digital Simplicity™ riskoger og madkoger har forprogrammerede tilberedningsfunktioner for at forenkle tilberedningen. Du behøver ikke bekymre dig om overcooking, passe på komfuret eller indstille en køkkentimer. Når du laver mad justerer Digital Simplicity™ riskogeren automatisk tilberedningstiden efter behov baseret på den faktiske mængde mad og væske i nonstick-gryden.

Let hvid ris, hurtig ris og fuldkornsris

Alle tre funktioner er forprogrammeret med den rigtige mængde tilberedningstid for hver type mad, så det er ikke nødvendigt at konsultere tilberedningsvejledningen på din rispose eller havregrynskasse. Når mad tilberedes, registrerer Digital Simplicity™ riskogeren madens resterende fugtighedsniveau og justerer automatisk tilberedningstiden kortere eller længere efter behov. Når madlavningen er færdig, skifter den automatisk til VARM.

Hvad er forskelligt ved varme/simmer?

Heat/simmer er til tilberedning af færdigpakkede ris- og pastablandinger og er også perfekt til bønner, supper og one-pot-måltider. Den er let at bruge. Vælg heat/simmer-funktionen, og indtast, hvor mange minutter indholdet skal simre (findes på komfurets anvisninger på dit mærkes emballage). Digital Simplicity™ riskogeren opvarmer automatisk vandet (eller anden væske) til den rigtige temperatur og skifter til simmer for at afslutte tilberedningen. Når maden er klar, skifter den automatisk til VARM.

Sådan dampes maden

Vil du servere en grøntsagsret eller dumplings sammen med dine ris? Brug den valgfrie dampkurv. Du skal blot fylde kurven og tilføje til komfuret mod slutningen af ​​din riskogecyklus eller bruge den alene. For at bruge denne praktiske funktion skal du vælge steam cook og indtaste cook time fra 1 til 30 minutter. Displayet viser ON under opvarmning, og displayet tæller din indstillede tid ned, når dampningen er begyndt. Bemærk: Hvis gryden koger tør, advarer et bip dig, og den resterende tid begynder at blinke. For at fortsætte funktionen steam cook skal du blot tilføje mere vand inden for 3 minutter for at genoptage dampningen.

Tilberedningstips

Hvis du lader ris “hvile” i cirka 5-10 minutter efter tilberedning, får du bedre ris. Giv dine ris eller grøntsager et smagsforøg, ved at erstatte bouillon med vand. Jo flere grøntsager der tilsættes dampkurven, jo længere skal damptiden være. Mindre stykker grøntsager dampes hurtigere end store stykker.

Fordele ved denne riskoger:

 • Egnet til store portioner
 • Kan selv finde den passende koge temperatur
 • Flot design

Digital Simplicity™ Riskoger og Dampkoger

 

Uanset om det er ris eller quinoa, der er en fast bestanddel i din kost, er en dampkoger klar til at tilberede alle dine daglige måltider. Fra almindelig ris til havregryn, sunde dampede fødevarer og one-pot-måltider, denne Hamilton Beach-model er i stand til at tilberede det hele, for en stor familie og derefter nogle gæster. Faktisk er denne måltids alsidighed grunden til, at vi kaldte den som den bedste alsidige Hamilton Beach riskoger i vores komplette guide.

For at forberede fremtidige måltider skal du forsinke madlavningen i op til 15 timer, så risene er friske og varme, når alle kommer hjem til middag. Når familien er fodret, skal du stikke den inderste gryde og tilbehør i opvaskemaskinen for at gøre opvasken til en leg.

Lille riskoger med stor kapacitet

Sagen ved riskogere med stor kapacitet er, at de fylder meget på bordet. For familier, der for det meste laver one-pot-måltider, er dette muligvis ikke et problem. For dem med mindre køkkener eller har begrænset bordplade fylder 14 kop riskogere dog meget plads. Overraskende nok er Hamilton Beach 37549 mindre omfangsrig i forhold til konkurrenterne, hvilket er en bonus for alle, uanset hvor lille eller stor dit køkken er.

Budgetvenlig

Uden at kende kapaciteten på Hamilton Beach 37549 ville de fleste mennesker nok se på prispunktet og antage, at det maksimalt giver 12 kopper kogt ris. Det er forbløffende, hvor meget mad der kan tilberedes i dette overkommelige apparat, hvilket gør det endnu mere attraktivt for familier på et budget.

Enkel og ligetil

Når det kommer til riskogere, er der nogle gange sådan noget som for mange tilstande og funktioner. Selvom det kan være praktisk for de uerfarne eller dovne kokke at have specifikke knapper til forskellige slags retter, har nogle mennesker bare brug for deres apparat til kun at gøre en ting, og det er at tilberede ris med succes. Med Hamilton Beach 37549 har du tre indstillinger til dine forskellige riskorn; en Heat/Simmer-tilstand til tilberedning af stegte ris, pastaretter, supper og mere; en mulighed for dampkogning til sundere madlavning; og endelig den automatiske Hold varm-funktion. Hvad angår multicookers, er dette så enkelt og effektivt som det bliver.

Det har ikke kun været en succes med at lave ris, men forbrugerne er også glade for fremkomsten af andre korn, såsom farro og quinoa. Selvom denne enhed er brugervenlig, er det vigtigt, at forbrugerne også har en vis viden om betjening af riskogere for at få mest muligt ud af dette apparat.