Hometrainer Test 2024 → De 4 Bedste Hometrainere

Hometrainer

Mange vælger at investere i en spinningcykel, som de kan bruge til at træne deres cykling, når vejret eller tiden ikke er til at komme ud på landevejene. Men i virkeligheden er der et bedre alternativ; hometraineren. 

En hometrainer er på sin vis en dockingstation til din egen racercykel. Det fungerer sådan, at du afmonterer baghjulet på cyklen og i stedet påmonterer cyklen på hometraineren. Den har så et spinningsystem indbygget, som gør, at du kan komme ud at køre på din egen cykel – uden at forlade hjemmet.

Det har flere fordele; eksempelvis fylder en hometrainer meget mindre end en spinningcykel, når du afmonterer din egen cykel igen. Dernæst kan de ofte byde på flere funktioner, og så har du naturligvis mulighed for at træne på din egen cykel, og ikke en eller anden usammenlignelig spinningcykel.

Skal du have en hometrainer? Så er du havet på det rette sted – nedenfor har vi nemlig samlet 6 af de bedste hometrainers, som du kan købe lige nu. For hver af dem kan du forvente en præsentation af, hvorfor lige netop den hometrainer fortjener en plads på vores bedst i test liste.

Dertil har vi også fundet webshops, der forhandler hver af de enkelte modeller, så du hurtigt kan få lagt en bestilling på din foretrukne hometrainer. God fornøjelse!

Zycle Trainer Smart zPro – Bedste hometrainer

Zycle Smart zPRO Hometrainer

Først på listen vil vi præsentere Zycle Trainer Smart zPro. Den får titlen som den bedste hometrainer, og det er der flere årsager til. For at vi tildeler et produkt titlen som det bedste i en produktkategori skal det opfylde en række krav. Det skal give god værdi for pengene, kvaliteten skal være i orden og det skal være målrettet alle – altså ikke kun begynderne og heller ikke kun de professionelle.

Med Zycle Smart zPro får du en hometrainer, der tjekker alle parametrene af. Kvaliteten er i orden, den kan bruges af alle – uanset erfaringsniveauet og så får du rigtig meget hometrainer for prisen med denne model. Det vil du hurtigt opdage, efterhånden som du læser med videre nedenfor.

Nem opsætning og demontering

En af de ting, der er med til at gøre en hometrainer god er, at det er nemt at opsætte den med cykel og det hele – og efterfølgende lige så nemt at afmontere igen. Det kan du roligt forvente med din Zycle Trainer Smart zPro. Det tager nemlig ikke mange øjeblikke at få monteret cyklen på hometraineren, og det samme kan siges om den efterfølgende afmontering.

Du skal bare være opmærksom på, at din cykel har en hjulstørrelse på mellem 20 tommer og 29 tommer, for det er i dette interval, at den vil være kompatibel med Zycle Trainer Smart zPro. Har den ikke det, må du have fat i en anden hometrainer med plads til større (eller mindre hjul) – realiteten er dog, at for langt de fleste cyklister vil dette aldrig blive et problem.

En af grundene til, at lige netop denne bedste hometrainer er så nem at montere og opsætte er, at den kommer kalibreret fra fabrikken af. Du behøver således ikke selv at lave nogle kalibreringsindstillinger eller andet.

Kompakt og let at gemme væk

Samtidig har den en meget kompakt størrelse, og så kan rammen klappes sammen, når du er færdig med at bruge hometraineren og har fået afmonteret cyklen. Det betyder reelt set, at du får mulighed for at træne derhjemme på matriklen uden, at der er et monstrum af en træningsmaskine, der skal gemmes.

Hvis ikke I har fyldt alle skabene til randen, vil denne bedste hometrainer fra Zycle i princippet kunne komme ind i bunden af et skab og stå, når den ikke er i brug. Det er i den grad en god ting.

For det første er det nemmere at opbevare den i den periode af året, hvor man ikke får den brugt. Dernæst er det nemmere at sælge idéen om en hometrainer til sin bedre halvdel, end det vil være at sælge idéen om eksemeplvis en spinningcykel – netop fordi hometraineren kan pakkes væk.

Stabil simulationstræning med pålidelige data

Med din Zycle Smart zPro Hometrainer får du en helt lydløs maskine, hvilket kommer sig af, at den er udstyret med et magnetisk modstandssystem. Kombineret med det effektive ventillationssystem, kommer du nok til at pruste mere end maskinen.

Samtidig er det en utrolig stabil hometrainer, der ved hjælp af teleskopiske ben sørger for, at der ikke er svinger i valsen, når du tramper afsted i pedalerne. Derudover kan man med fordel smide en hometrainer måtte underneden, for at øge stabiliteten og reducere risikoen for skader på gulvet.

Kalibreringen af Zycle Smart zPro sikrer, at du kan forvente en høj nøjagtighed på de data, du modtager fra hometraineren på din mobil, tablet eller træningsur via Bluetooth. Helt konkret indikeres din hastighed og kadence med +/- 3 % nøjagtighed.

Bluetooth på denne bedste hometrainer bruges ikke kun til overførsel af data. Den giver også mulighed for at samarbejde med diverse simulator-apps såsom Zwift, KinoMap, Bkool og så videre.

Tacx NEO 2T Smart – Bedste premium hometrainer

Tacx Neo 2T Smart

Befinder du dig i den modsatte lejr, hvor der er plads og lyst til at bruge lidt ekstra på en premium hometrainer? Så kan vi anbefale, at du tager et nærmere kig på denne Tacx hometrainer. Helt konkret er der tale om Tacx NEO 2T Smart, som her får titlen som den bedste premium hometrainer.

Modellen er udviklet af Tacx, som er kendt for at levere produkter af høj kvalitet, med smarte funktioner og et skarpt design. Det afspejler prisen naturligvis også, men der er ingen tvivl om, at man vil få et kvalitetsprodukt, der holder mange år ud i fremtiden, hvis man vælger at investere i en model som denne.

Lydløs hjemmetræning – eller i hvert fald tæt på

Der er flere måder, hvorpå man mærker den kvalitet og den kærlighed, som Tacx har lagt i NEO 2T Smart hometraineren. En af disse er på støjniveauet – det er nemlig tæt på ikkeeksisterende, og det er på alle måder et plus, fordi det alt andet lige er rarere at træne uden støjen fra svinghjulet.

Faktisk er man der, hvor Tacx NEO 2T Smart bliver markedsført som værende ”næsten lydløs”. Den er god nok, støjniveauet er nemlig opgivet til ikke at nå over 60 dB, hvilket svarer til lydniveauet for en normal samtale eller baggrundsmusik på et niveau, hvor man sagtens kan føre en samtale.

Køber du denne model uden at have prøvet en anden hometrainer, er det ikke sikkert, at du vil bemærke det lave støjniveau, men har du prøvet en anden, vil det stå lysende klart, at det her er en premium model. Den er nemlig en af de mindst larmende hometrainere, som du kan finde på markedet lige nu. Flere andre maskiner vil larme med op mod 70 dB eller sågar 80 dB ved helt almindelig træning.

Optimering af luftstrømme

Det har man blandt andet opnået ved hjælp af at justere på placeringen af de interne magneter i hometraineren. Det har givet bedre gennemgang for de luftstrømme, der skabes gennem maskinen, og dermed reduceret den støj, der blev skabt af disse på den tidligere model.

Udover at luftstrømmene genererer mindre støj i sig selv, så har de også reduceret mængden og kraften af vibrationer i maskinen. Det betyder, at den støj som vibrationerne har skabt, når de har forplantet sig i gulvet under hometraineren, også er reduceret gevaldigt.

Så nøjagtig og realistisk som mulig

Nu roste vi tidligere den bedste hometrainer for at være nøjagtig med en præcision på + / – 3 %. Men med denne premium Tacx hoemtrainer, kan du måle watt og kadence med en præcision på helt ned til + / – 1 %.

Det er helt ekstraordinært, og det giver bare den mest realistiske og pålidelige træning. Samtidig hjælper det også til, at simulationen gennem apps som Zwift, Tacx og lignende føles mere virkelig.

Det hjælpes i øvrigt også på vej af de mange indbyggede funktioner i Tacx NEO 2T Smart. Den har blandt andet Road Feel, der ved hjælp af rystelser i pedaler og cyklen kan simulere, at man kører på forskellige underlag, som eksempelvis brosten, grusvej eller lignende.

Samtidig kan motoren i hometraineren også simulere nedkørsler på så realistisk vis, at du kan blive i tvivl om, hvorvidt du rent faktisk er på vej ned ad bakke – lige der midt på stuegulvet.

Alt dette spiller naturligvis sammen med din foretrukne simulationsapp – hvad end det så er Zwift eller den software, som Tacx selv har udviklet til sine hometrainers. Det giver en realistisk oplevelse, der kan få dig til at vælge hometraineren over en ellers smuk sommerdag herhjemme.

Foldes sammen til ingenting

Vi kan blive ved med at tale om Tacx NEO 2T Smart og dens smarte funktioner i evigheder. De tæller eksempelvis også dynamisk inertia, stigningssimuleringer og så videre. Men det kan du alt sammen prøve på egen krop, hvis du vælger at investere i hometraineren.

En anden ting som du kan prøve er at pakke den væk. Det kan lyde mærkeligt, men det er i den grad en sand fornøjelse. Benene kan nemlig foldes op, så den ikke fylder ret meget. Herefter er det bare at tage den under armen og lægge den hen i det skab eller på den hylde, hvor den hører hjemme, når den ikke skal stå fremme.

ASG ThinkRider A1 – Bedste hometrainer til lejlighed

ASG THINKRIDER A1 HOMETRAINER

Er du på udkig efter en hometrainer til lejlighed, er der flere forskellige elementer, som er værd at være opmærksom på. En af dem er naturligvis, at den helst ikke skal blive for tung. Samtidig må den også gerne være nogenlunde kompakt, og ikke vibrere for meget.

Alt dette får du med en ASG ThinkRider A1. Det er en smart hometrainer, der er så stabil, at den med en underliggende måtte er perfekt til brug i lejligheden. Vibrationerne er på et minimalt niveau, hvilket i høj grad skyldes designet, der netop sikrer en stabilitet selvom du tonser derudaf på stuegulvet.

Vægt og størrelse til en lejlighed

Derudover spiller vægten naturligvis også en rolle; med blot 15 kilo, kommer du ikke til at brase gennem gulvet ned til underboen, når du sætter din ThinkRider A1 op. Samtidig er den tilpas let til, at den kan flyttes rundt på, hvilket også er en fordel, hvis pladsen er lidt trang.

I forhold til det med pladsen, så har denne hometrainer til lejlighed også den fordel, at den ikke fylder ret meget. Faktisk er den omtrent på størrelse med et halvt cykelhjul i højden og bredden. Derfor kan den også relativt nemt stilles over i et hjørne, under et skrivebord eller ind i et skab, hvor den ikke generer nogle, når den ikke er i brug.

Opkobling til mange af de mest populære apps

Med en ASG ThinkRider A1 får du ikke bare en hometrainer, der er god til brug i lejlighed. Den kan naturligvis også bruges i mange andre boligsituationer, og den har naturligvis også mange af de vigtige funktioner.

En af disse er muligheden for at opkoble til mange af de mest populære simulations- og træningsapps, som er udviklet til hometrainers og andre former for træningsmaskiner, der hjælper folk til at træne på cyklen derhjemme.

Som du givetvis allerede ved findes der mange, men der er ingen tvivl om, at Zwift er e af de mest udbredte. Den understøttes af ASG ThinkRider A1, og det samme gør PowerFun, ThinkRiders egen app, samt OneLap. Der er altså rig mulighed for at koble tiden i sadlen med en app, der både simulerer cykelturen og samtidig sørger for at give dig et indblik i al den vigtigste træningsdata.

Denne data er i øvrigt ganske pålidelig. Cyklen kan nemlig måle med en afvigelse på + / – 3 %, hvilket burde være tilstrækkeligt for langt de fleste. Den indsamlede data overføres enten via Bluetooth 4.0 eller ved hjælp af ANT+.

Wahoo KICKR Core 5 – Bedste Bkool hometrainer

Wahoo Fitness Kickr 5.0

Er du specifikt på udkig efter den bedste hometrainer, der kan samarbejde med den populære og meget avancerede Bkool simuleringssoftware? Så skal du tage et kig på Wahoo KICKR Core 5 – det er uden tvivl en af de dyreste modeller på listen her, men til gengæld får man også en hometrainer, der kan lidt udover det sædvanlige.

Certificeret af Bkool

Selvom Bkool endnu ikke er den mest populære træningsapp, så er det uden tvivl en af de bedste. Den er primært udviklet til at blive brugt i forbindelse med cykling, og kan simulere cykelture på en måde, som få andre apps har formået hidtil.

Det gør den ved at samarbejde intensivt med de hometrainers, som man benytter, når man bruger applikationen. Af samme årsag er det heller ikke alle hometrainers, der er kompatible med Bkool – men det er Wahoo KICKR Core 5.

Den er certificeret og godkendt af Bkool, og det er bekræftet, at modellen kan forbinde og fungere upåklageligt med den avancerede app via både ANT, FEC og Bluetooth-forbindelse. Derfor kan du være helt sikker på, at du får den fulde oplevelse, hvis du vælger at investere i KICKR Core som din Bkool hometrainer.

Tiltfunktion og kontrolleret modstand

Der er flere elementer, udover samarbejdet med Bkool, der gør Wahoo KICKR Core 5 til et oplagt valg for dig, der gerne vil have en så tæt på realistisk cykeloplevelse som muligt, når du bruger din hometrainer.

Det tæller eksempelvis den indbyggede tiltfunktion, der gør det muligt at dreje cyklen fra side til side med op til 5 grader. Det sker ved hjælp af såkaldte AXIS-fødder, der kan indstilles til enten af være på blød, medium eller hård.

Der medfølger også en kasette, der er kompatibel med et 11 Speed Sram / Shimano gearsæt, hvilket betyder, at du selv kan indstillet hvilket gear, du ønsker at køre i. Kombinerer man dette med den kontrollerede modstand på op til 2.200 Watt og de simulerede stigninger på op til 20 % – ja så har man i den grad en hometrainer, der i samarbejde med Bkool kan simulere en meget realistisk cykeltur.

Integrerede sensorer med præcise målinger

I hometraineren finder du en integreret kadencesensor, som altså virker i det øjeblik, at du får maskinen sat op derhjemme. Den kan naturligvis måle kadence, men sørger også for at give data om hastighed, distance og hvor meget kraft du cykler med.

Disse målinger laves med + / – 1 % nøjagtighed, hvilket er omtrent det bedste, man kan opnå. Derfor er det da også en hometrainer, der aktivt benyttes af professionelle cykelhold som Bora-Hansgrohe og INEOS.

Lydløs og af høj kvalitet

Med din Wahoo KICKR Core 5 får du altså en fremragende Bkool hometrainer, som ovenikøbet også er af utrolig høj kvalitet. Det mærker man på flere måder; materialerne er lækre, maskinen er vedligeholdelsefri, og så er den praktisk talt lydløs under brug.

Ligesom hometraineren fra Tacx, kan KICKR Core 5 også holde et lydniveau på maksimalt 60 dB svarende til niveauet for en normal samtale. Kombinerer man dette med en træningsmåtte, der kan tage vibrationerne fra maskinen under brug, så har du reelt set en hometrainer, som de andre i hjemmet ikke bemærker.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Saris Mag+ Trainer

Selvom ovenstående bedste hometrainer er skarpt prissat, kan det sagtens være, at den falder uden for budget. I så fald er der ingen grund til bekymring, der findes nemlig også billigere modeller, som eksempelvis denne Saris Basic Mag+ Trainer.

Den får her titlen som den bedste billige hometrainer, og det gør den ikke fordi den er den billigste hometrainer man kan købe, men derimod en model, hvor prisen er lav, men du fortsat får et godt og pålideligt produkt.

Basismodel med de grundlæggende funktioner

En af måderne hvorpå det er lykkedes for Saris at holde prisen nede på lige præcis denne hometrainer er, at det er en basismodel, der ikke er udstyret med alverdens lir. Her får du de grundlæggende og nødvendige funktioner i en god hometrainer – men heller ikke mere.

Alligevel kan du forvente en hometrainer, der er relativt støjsvag i forhold til andre hometrainers i samme prisklasse. Samtidig har den en god stabilitet, som i høj grad hjælpes på vej af modellens design. De skrående støtteben sørger nemlig for, at hometraineren kan holde igen – også under pres.

Fordelen ved den billige model her og dens ”manglende” lir er, at den ikke fylder lige så meget som nogle af de andre hometrainers på listen. Selvom de alle er kompakte i forhold til alternativet, så er Saris Basic Mag+ Trainer lige det mere kompakt. Derfor er det også nem at gemme af vejen, når den ikke er i brug.

5 modstandsniveauer og tilkøb af sensorer

Selvom dette er en billig hometrainer, så kan du fortsat forvente modstandsniveauer. Faktisk er der 5 forskellige af slagsen, hvilket betyder, at der er plads til at tilpasse din træning. Det sker via den medfølgende fjernbetjening, som du kan sætte fast på cykelstyret, og dermed skifte mellem modstandstrinnene.

Vælger du at investere i en Saris Basic Mag+ Trainer, fordi du bare gerne vil have en billig hometrainer for lige at prøve det af, men senere finder ud af, at det er noget for dig – så er der gode nyheder.

Du kan nemlig ”opgradere” modellen her ved at tilkøbe hastigheds- og kadencesensorer. Gør du dette, vil du også kunne koble Saris hometraineren op til Zwift og de øvrige træningssimukationsapps.

Så går den fra at være en helt grundlæggende og basal hometrainer med begrænsede funktioner, til pludselig at være konkurrencedygtig med flere af de dyrere modeller.

En billig hometrainer har også sine begrænsninger

Der hvor den til gengæld ikke kan tilpasses er ved de fysiske mål og og konstruktioner; modellen passer nemlig kun til dækstørrelser på mellem 26 tommer og 29 tommer, og vil man have flere modstandsniveauer, er det desværre ikke muligt at opnå.

På den positive side er den Saris Basic Mag+ Trainer dog godkendt til en brugervægt på op til 135 kilo, hvilket er mere end de 100 kilo, som den bedste hometrainer fra Zycle Training er godkendt til at bære. Endnu en fordel ved den mere simple konstruktion.