WiFi Extender Test 2024 → Se De 8 Bedste WiFi Extenders

bedste wifi extender

Er du på udkig efter en WiFi extender til hjemmet? Så er dette den helt rette artikel for dig; her har vi nemlig fokus på WiFi extendere og ikke andet. Som altid, starter vi naturligvis ud med en liste over de bedste WiFi extenders, som du kan købe i øjeblikket. Herefter går vi lidt mere i dybden med emnet, og vi skal nok forsøge ikke at gøre det for nørdet. 

Du kan blandt andet glæde dig til at blive klogere på, hvordan en WiFi extender virker, hvornår den giver mening at købe og meget mere. Vi kigger også nærmere på, hvordan du kan spare penge, når du køber en WiFi extender, og om det overhovedet er den rette løsning for dig. Uanset om du i forvejen har god forstand på WiFi extenders eller ej, så tør vi godt love, at der er noget brugbar viden for dig henover artiklen her.

Vi håber naturligvis, at du blevet meget klogere på WiFi extenders og hvordan du får et bedre og kraftigere netværk derhjemme, når du er færdig med at læse artiklen her. Der er masser at gå i gang med, så vi vil sådan set ikke bruge meget mere tid på at indlede, og i stedet blot ønske dig en god læselyst!

TP-Link RE650 – Bedste WiFi extender

bedste wifi extender

 

TP-Link RE650 får her titlen som den bedste WiFi extender af flere årsager. Det er blandt andet drevet af dens gode byggekvalitet og avancerede funktioner, som alt sammen er pakket ind i en WiFi extender af rimelig størrelse til en rimelig pris.

Det er ikke nødvendigvis den kønneste WiFi forstærker på listen, hvilket blandt andet skyldes de fire eksterne antenner. Til gengæld betyder antennerne, at der kan sendes meget hastighed i gennem WiFi forstærkeren, og at der i øvrigt også er god rækkevidde på det netværk, den skaber.

TP-Link lover blandt andet selv, at det ikke er deres RE650, der sætter en stopper for, at man kan streame film og serier i 4K, samtidig med, at der også bliver gamet på det samme netværk. Det er generelt også den oplevelse vi hører hos de personer, der har købt routeren.

På Google Anmeldelser scorer den 4,2 ud af 5 stjerner i gennemsnit og på Pricerunner scorer den 4,0 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Begge er pæne resultater i en verden, hvor man hurtigt kan blive irriteret, hvis der er de mindste problemer med forbindelsen. Derudover er det værd at bemærke, at ekspertanmeldelser på tværs af lande over hele kloden alle giver 4 eller 5 stjerner til denne meget hurtige og velfungernede WiFi extender.

TP-Link RE605X – Bedste 5 GHz WiFi extender

Bedste 5 GHz WiFi extender

 

Vi er tilbage til en WiFi extender fra TP-Link. Denne gang er der tale om deres RE605X model, der får titlen som den bedste 5 GHz WiFi extender. Det gør den naturligvis fordi den understøtter 5 GHz som frekvensbånd udover det traditionelle 2.4 GHz. Derudover er det værd at bemærke, at den understøtter WiFi 6.

Det er en WiFi extender, der lavet til at sættes direkte i en stikkontakt på væggen, og dens enkle hvide design gør, at den sandsynligvis vil blende ind i mange danske hjem. Vi er trods alt glade for vores hvide vægge.

WiFi extenderen kan både forbindes trådløst og via Ethernet kabel, hvilket også er en stor fordel. Helt generelt må det siges at være en ganske fornuftig netværksforlænger, som i den grad åbner op for høje og stabile hastigheder via 5 GHz netværket. Det er eksempelvis oplagt til dit fjernsyn eller andre enheder, der ikke flytter sig for meget, og altid er inden for en rimelig rækkevidde er WiFi forlængeren.

Eksperterne er generelt begejstrede for den. Det er de blandt andet på grund af den nemme opsætning, den velfungerende Tether-app, som vi allerede tidligere har været inde på og det faktum, at den arbejder godt sammen med alle routere. Forbrugerne er også begejstrede, og giver den blandt andet 4,5 ud af 5 stjerner på Google Anmeldelser.

TP-Link RE505X – Bedste WiFi extender med kabel

TP-Link RE505X

 

Vi bliver ved TP-Link lidt endnu, når vi kigger på den bedste WiFi extender med kabel. Her er der tale om TP-Link RE505X, der udover at have indbygget Ethernet kabel indgang, også understøtter WiFi 6, hurtige hastigheder, samt både 2.4 GHz og 5 Ghz, hvorfra den kan håndtere op mod 1.200 Mbps.

Kører man i stedet med den kablede udgave, har den en dataoverførselshastighed på op mod 1.500 Mbps, hvilket må siges at være ganske pænt. TP-Link RE505X sættes direkte i en stikkontakt i væggen, og opsættes omtrent lige så nemt og enkelt som de øvrige WiFi extenders fra TP-Link.

Også her kan du glæde dig over den tilhørende Tether-app, som giver plads til at styre WiFi extenderens netværk på en måde, der giver fuld kontrol over internettet. Det er absolut værd at tage med, hvis det er noget man vægter, og ellers er det blot rart at muligheden er der.

Selv lover TP-Link, at denne WiFi booster er mere end rigelig til at håndtere 4K streaming og gaming. Det er ligeledes vær dat bemærke, at systemet er sat sådan op, at din telefon og øvrige enheder automatisk burde skifte mellem hjemmets forskellige netværk, når du bevæger dig rundt – det er smart!

TP-Link TL-WA850RE – Bedste billige WiFi extender

TP-Link TL-WA850RE

 

Hvis du bare gerne vil have den bedste billige WiFi extender, så tag et kig på TP-Link TL-WA850RE. Og ja, vi bliver lige ved TP-Link lidt endnu, og det er ikke helt uden grund. De er nemlig en af de producenter, der laver de absolut bedste WiFi extenders, og det kommer vi ikke udenom.

TP-Link TL-WA850RE får titlen som den bedste billige WiFi extender, fordi den ikke koster ret meget. Samtidig kan den levere internet med en rimelig hastighed og udvide rækkevidden af dit WiFi med et ganske pænt areal.

Herlighederne stopper dog ikke her; den har nemlig også indbygget Ethernert (LAN) port, hvilket også er værd at tage med. Prisen gør dog også, at den ikke helt er på niveau med nogle af de øvrige WiFi extenders, vi har præsenteret dig for her i artiklen. Blandt andet får du kun ét frekvensbånd på 2.4 GHz, og den maksimale dataoverførselshastighed er 300 Mbps.

Ser man det i lyset af den lave pris, er der dog ingen tvivl om, at det her er et oplagt køb. Det ses blandt andet på ekspertanmeldelserne, der i overvejende grad giver routeren 4 og 5 ud af 5 stjerner. På Google Anmeldelser får den 4,3 ud af 5 stjerner baseret på mere end 12.000 anmeldelser i skrivende stund, hvilket også må siges at være noget af en blåstempling.

Google Nest wi-fi signaludvider – Bedste kraftige WiFi extender

Google Nest wi-fi signaludvider

 

I den helt anden boldgade har vi Google Nest wi-fi signaludvider, som koster væsentlig mere, men som også kan levere en helt anden hastighed. Faktisk har lige præcist denne WiFi extender op mod 2.200 Mbps i dataoverførselshastighed – og så kan man vist godt sige, at de 300 Mbps fra ovenstående billige WiFi extender blegner lidt.

Det er dog to vidt forskellige formål de to WiFi extenders bruges til, og vil man gerne have noget af det mest kraftige, er der ingen tvivl om, at denne Google Nest wi-fi signaludvider er noget af det bedste. Man skal dog også være opmærksom på, at hvis den virkelig skal yde, så skal den helst parres med en Google Nest router, og altså ikke en hvilken som helst standardrouter derhjemme.

Du burde dog stadig kunne bruge den, og der er ingen tvivl om, at den nok skal sørge for at forlænge rækkevidden på dit internet ganske betragteligt. Den har blandt andet Ethernet port, og er udstyret med Dual-Band teknologi.

Kunderne er pænt begejstrede for lige præcis denne WiFi extender, og giver den blandt andet 4,3 ud af 5 stjerner i gennemsnit hos Elgiganten. Her bliver den rost for at være nem at opsætte, for at fungere som lovet og for i den grad at forbedre signalstyrken for internettet i hjemmet. Hvad mere kan man forlange?

TP-Link Auranet EAP110-Outdoor – Bedste udendørs WiFi extender

TP-Link Auranet EAP110-Outdoor

Savner du bedre internet på terrassen, altanen eller i haven? Så er du muligvis på udkig efter en udendørs WiFi extender, og det er faktisk ikke bare sådan lige at finde. Langt de fleste WiFi extenders til privatpersoner, er lavet til at sidde indendøre, og det kan også godt være, at det er den bedste løsning. Man kan jo altid vælge at placere en WiFi extender lige inden for terrassedøren eller lignende, for at få signalet så tæt på udemiljøet som muligt.

Men hvis du absolut insisterer på at finde en udendørs WiFi extender, så tag et kig på TP-Link Auranet EAP110-Outdoor. Som navnet indikerer, er den lavet til at være udendørs, og det ses blandt andet også på IP65-klassificeringen, der gør at den er mere eller mindre vandtæt og støvtæt, og derfor burde kunne holde til at hænge udendørs.

TP-Link lover at denne WiFi extender kan sikre internet i en op mod 200 meters rækkevidde udendørs. Det er en pæn slat, men det kræver altså, at du kan føre et Ethernet kabel udenfor, for modellen her kan ikke koble på dit eksisterende WiFi. Til gengæld kan du glæde dig over, at du slipper for strømkabler og lignende; størmmen bliver nemlig leveret gennem Ethernet kablet.

D-Link DAP-X1860 – Bedste D-Link WiFi extender

D-Link DAP-X1860

 

Hvis du er på udkig efter den bedste D-Link WiFi extender, så vil vi gerne slå et slag for D-Link DAP-X1860. Det er en WiFi rækkeviddeforlænger, der understøtter WiFi 6 og har begge frekvensbånd på både 2.4 GHz og 5 GHz.

Ligesom med flere af de andre WiFi extenders skal den bare sættes i en stikkontakt i væggen, og så er du køreklar. Med dataoverførselshastigheder på op til 1.800 Mbps er du også rimelig godt sikret i forhold til at beholde hastigheden på dit WiFi til trods for, at det bliver sendt gennem en WiFi extender som denne.

Du kan ligeledes glæde dig over, at den har to solide antenner, og samtidig understøtter både Ethernet, Fast Ethernet og Gigabit Ethernet. Der er således for alvor fart på hastighederne, hvilket i den grad er værd at tage med. Det gør også, at D-Link DAP-X1860 hele vejen rundt fremstår som et virkelig godt valg med et ganske rimeligt prisniveau.

Med 5 ud af 5 stjerner på Google Anmeldelser i skrivende stund og det samme på PriceRunner, kan man vist roligt sige, at der er god underbygning fra kundernes side også. Det understøttes i øvrigt også af eksperter fra blandt andet Latest in Tech, Technoyard og flere lignende IT-magasiner rundt omkring i verden.

TP-Link RE600X – Bedste TP-Link WiFi extender

Bedste TP-Link WiFi extender

 

Vi bliver lidt i TP-Link regi, og kigger nu på deres RE600X model. Den har på mange fronter de samme egenskaber og kvaliteter som RE650 forlængeren, som vi netop har kigget på ovenfor. Her får du dog en dataoverførselshastighed, der er en my højere, og sørme om ikke også denne model understøtter WiFi 6.

Det betyder, at du kommer til at opleve et hurtigere internet, der sikrer, at du kan game og streame lige så meget du overhovedet vil, hvis ellers at WiFi forlængeren har en fornuftig forbindelse til din router. I den forbindelse er det værd at bemærke, at TP-Link RE600X også kan fungere som en enhed i et Mesh-netværk, hvis netværket drives af en OneMesh router.

En af fordelene ved TP-Link RE600X er også, at den kan styres med Tether-app’en, som kan downloades til din telefon. Det vil sige, at du nemt kan styre det område, hvor internettet fra WiFi forlængeren skal kunne tilgås. Du bevarer altså fuld kontrol over dit internet – og faktisk i en grad der er højere, end du har ved den typiske internetrouter.

Hele vejen rundt er der ingen tvivl om, at TP-Link RE600X er en god WiFi extender, der kan løse langt de fleste behov. Det er samtidig en af de lidt dyrere modeller på listen her, men det kan være pengene værd at investere i denne model.

Sådan finder vi de bedste WiFi extenders

Det var vores oversigt over de bedste WiFi extenders. Vi håber naturligvis, at der var en eller flere af disse, som vakte din interesse. Men du sidder muligvis også og studser lidt over, hvordan vi er nået frem til, at det lige netop er disse produkter, der er bedst, når nu der er så mange forskellige WiFi forstærkere at vælge imellem.

Det er godt at være lidt kildekritisk, og derfor fortæller vi gerne om vores fremgangsmåde. Som du måske allerede har gennemskuet, så tester vi ikke selv de enkelte WiFi extenders. Det har vi simpelthen hverken ressourcer eller kompetencer til. I stedet udvælger vi mere eller mindre alle WiFi extenders, der er til slag hos en række forskellige forhandlere, og indsamler data om dem.

Det er data som forbrugeranmeldelser, tekniske specifikationer, priser, ekspertanmeldelser og mere. Disse data bliver efterfølgende analyseret på kryds og tværs i et regneark, og efterhånden bliver de modeller, der performer værst, sorteret fra.

Regnearket bliver efterhånden mindre og mindre, og slutresultatet er ovenstående WiFi extenders, der hver især er de bedste indenfor den pågældende kategori.

Vi tror på, at denne tilgang til tingene skaber gode bedst i test lister. Fordi vi ikke har noget særligt forhold til de enkelte produkter eller fabrikanter, men udelukkende baserer det på ren data, kan vi holde os relativt objektive omkring, hvilke WiFi extenders der er gode – og hvilke der ikke er.

Køb en WiFi extender på tilbud

En god (og nogle vil nok sige indlysende) måde at spare penge på en forstærkning af internettet i dit hjem er ved at købe en WiFi extender på tilbud. Det er der vist ingen tvivl om, at vi alle er klar over, men det vi også kan afsløre er, at der faktisk kan være mulighed for rigtig store besparelser.

I forbindelse med tilbudsdage som Black Friday og Cyber Monday, er der blandt andet set besparelser på op mod 60% og nogle gange mere. Det er nok mere undtagelsen end reglen, og har man problemer med sit internet, er det ikke sikkert, at man kan vente til næste store tilbudsdag.

Heldigvis er der mange danske forhandlere, der er gode til at sætte deres WiFi extenders på tilbud. Det betyder altså, at det ikke behøver at koste en formue, når man skal have en forstærker koblet på sit internet, så man endelig kan streame film og serie selvom man er kommet lidt for langt væk fra sin router.

Vi forsøger så vidt muligt altid at linke ind til forhandlere i ovenstående oversigt, der er gode til at sætte deres produkter – herunder WiFi forstærkere på tilbud. Det er naturligvis ikke en garanti, men det er et oplagt sted at starte.

Hvad er en WiFi extender?

En WiFi extender er nok det, som mange ville kalde for en lille dims. Det er bare ikke særligt sigende, så derfor kalder vi det en lille netværksdims. Spøg til side, så er en WiFi extender en slags internetrouter, men i ministørrelse. Den sættes typisk i en stikkontakt, og så kører den sådan set bare derudaf.

Formålet med en sådan WiFi extender ligger lidt i navnet; den skal udvide (extend) dit WiFi-netværk. Derfor bliver den også kaldt for en WiFi forstærker, WiFi forlænger, WiFi booster og et hav af andre lignende navne, der for sin vis betyder det samme alle sammen. Det er fint lige at have disse navne lagret i baghovedet, når du begynder at kigge efter en WiFi extender. Det kan nemlig variere meget, hvad forskellige forhandlere kalder dem, og dermed også, hvad du skal søge for at finde produkterne frem.

Der findes i dag mange forskellige WiFi extenders, og det kan godt være en anelse uoverskueligt at holde overblikket – selv for sådan nogle som os, der er lidt teknologinørdede. Derfor kan vi også godt forstå, at du er havnet her. Vi håber naturligvis, at du bliver lidt klogere på WiFi extenders, og hvorvidt det er den rette løsning for dig.

Hvordan virker en WiFi extender?

En af de ting, som kan være udmærket at have styr på, er at vide, hvordan en WiFi extender virker. Det er heldigvis ikke så teknisk og kompliceret, som det måske kan lyde. Det fungerer nemlig sådan, at når en WiFi extender er sat i stikkontakten og sat op, så fanger den dit WiFi-netværk – præcis ligesom din computer, telefon og andre enheder gør det.

Forskellen er blot, at WiFi extenderen ikke benytter netværket til at gå på Facebook eller Youtube. I stedet sender den det med samme videre ud i huset med fornyet styrke. Det vil altså sige, at det er lidt ligesom at have to routere derhjemme.

Idéen er så, at du opsætter din WiFi extender fysisk der i huset, hvor du så småt begynder at mærke internetsignalet dale på eksempelvis din telefon. Her vil din nye WiFi extender opfange signalet, mens det stadigvæk er stærkt, og efterfølgende distribuere det ud i en eller anden rækkevidde omkring sig. Ved at koble på det nye netværk, den har skabt, får du dermed adgang til hurtigt internet der, hvor du tidligere ikke har haft ordentligt signal. Man kan altså se det som en slags bro, der sørger for at opretholde internetforbindelsen til din telefon på trods af, at du bevæger dig længere væk fra internetrouteren, hvorfra signalet udsendes i første omgang.

Hvad er en WiFi Mesh extender?

Når man taler om WiFi extenders, vil man sandsynligvis også høre ordet WiFi Mesh. Nogle slynger ordene omkring sig, som om, at de to ting er det samme, men det er ikke helt rigtigt. Der er nemlig nogle enkelte, men vigtige forskelle på de to teknologier.

Hvor en traditionel WiFi extender typisk opretter et nyt netværk baseret på det netværk, den fanger fra din router, så er et WiFi Mesh lidt mere avanceret. Her køber du nemlig en række forskellige satellitter, som alle udsender det samme netværk. Disse satellitter finder selv ud af, hvilken af disse du skal koble på, for at få det bedste internet.

Idéen er overordnet set den samme som med en WiFi extender; her bliver det bare mere gennemført og teknisk. Det kan være en bedre løsning, men det er også en dyrere løsning. Det skal man have i mente inden man fravælger WiFi extenders til gode for WiFi Mesh extenders. Det er nemlig ikke altid, at den ekstra investering giver mening.

Har du et hus, der er fyldt med diverse Internet of Things (IoT)-produkter (eksempelvis robotstøvsugere og lignende), så kan et Mesh-netværk være et bedre valg, fordi man undgår problemer ved at robotten skal skifte mellem forskellige netværk. Men vil du bare gerne have internet ind i stuen, så kan en almindelig WiFi extender være et lige så fint valg.

Hvornår giver det mening at købe en WiFi forstærker?

En WiFi forstærker er et oplagt køb for dig, der bor i et hjem, hvor du døjer med dårlig internetforbindelse, når du begynder at komme for langt væk fra routeren. Det kan eksempelvis være i et hus med to etager, eller en bolig, hvor routeren står i den ene ende, og derfor ikke formår at sende signal ud til den anden ende.

Ved at sætte en eller flere af disse WiFi forstærkere op gennem huset, kan du relativt nemt og relativt billigt sikre din adgang til internettet i hele huset. Så behøver du ikke længere at døje med dårlig signal, når du eksempelvis sætter dig ind i sofastuen eller hvor der nu ellers er problemer med internettet.

Du skal dog være opmærksom på, at en WiFi extender ikke er en perfekt løsning. Den vil eksempelvis aldrig kunne levere hurtigere internet end det, den får ind. Den vil typisk heller ikke have en meget lang rækkevidde, så hvis problemet strækker sig over større arealer, kan det blive nødvendigt med flere WiFi extenders.

Formår man dog at placere sine forstærkere rigtigt, vil det som regel give et fornuftigt resultat. Oplever man fortsat problemer internettet, vil det sandsynligvis skyldes, at det internet, der bliver sendt ud fra routeren, ikke er hurtigt nok.

Bedre router vs WiFi extender: Denne løsning er bedst

Det leder os let og elegant videre til det næste spørgsmål; for kan det være routeren, der er problemet? Og giver det i så fald bedre mening at investere i en ny og bedre router eller en WiFi extender? Det er nogle spørgsmål, der er lidt komplicerede at svare på, uden at kende den specifikke case. Men vi har forsøgt at samle nogle generelle råd til, hvad du kan gøre.

Først og fremmest, så er en ny og bedre router ofte et udmærket valg, hvis den du har i forvejen ikke er noget særligt. Mange får tildelt en router af deres internetudbyder, og i de fleste tilfælde er det cirka det billigste og dermed absolut ikke det bedste, man får. Derfor er vi også af den opfattelse, at de fleste vil opleve en forbedring af rækkevidden og hastigheden på det trådløse netværk, hvis de opgraderer deres router til en bedre.

Når det så er sagt, så er det også en dyrere løsning. En god router koster gerne over 1.000 kroner, og det er ærgerligt at bruge så mange penge, hvis det ikke er den rigtige løsning. Derfor anbefaler vi generelt, at man prøver sig af med en WiFi extender først. De er typisk lidt billigere, og kan fås til under 200 kroner. Hvis en af de billigere WiFi extenders løser problemet, så kan man overveje at opgradere til en dyrere WiFi extender, der kan levere højere hastigheder og længere rækkevidde.

Forringer en WiFi extender internethastigheden?

Det er ikke ualmindeligt, at vi bliver spurgt om, hvorvidt en WiFi extender forringer internethastigheden, og det er endnu et svært spørgsmål at svare på. Generelt set vil svaret være nej, fordi den jo typisk installeres på steder, hvor der i forvejen er ringe forbindelse og dermed langsom internethastighed. Hvis ikke WiFi forlængeren forbedrer dette, har det været en spildt investering.

Vi ved dog også godt, at det ikke helt er det, vi bliver spurgt om. Spørgsmålet går naturligvis mere på, om man kan forvente den samme hastighed, når man kobler på det trådløse netværk fra en WiFi extender, som når man kobler på sit almindelige trådløse netværk direkte fra routeren.

Her er svaret mere kompliceret. Det afhænger nemlig af, hvilken router du har og hvilken WiFi extender du har. Som du vil kunne læse lidt senere i artiklen, så er hastigheden en af de ting, som man skal være opmærksom på, når man køber en WiFi forlænger.

Det vil nemlig typisk være opgivet, hvor høj en hastighed forlængeren kan udsende. Nogle af de billige modeller ligger på 300 Mbps og nogle af de dyrere kan håndtere 1.800 Mbps eller mere. Hvorvidt det er en forringelse af internethastigheden, afhænger naturligvis af, hvor hurtige hastigheder routeren kan håndtere. Er det mere end forlængeren, så er der tale om en forringelse, er det mindre, er der ikke tale om en forringelse.

Køb en WiFi booster fra et af de populære mærker

Når du skal købe en WiFi booster, så er der ikke bare mange forskellige modeller at vælge i mellem. Der er også et hav af forskellige fabrikanter, der producerer disse boostere. De fleste af dem kender du sandsynligvis allerede, hvis du ved en smule om internetroutere og anden netværksteknologi.

Det er nemlig mange af de samme populære fabrikanter, der også producerer de her rækkeviddeforlængere til WiFi. Fordelen ved at købe fra disse mærker er naturligvis, at de i forvejen har rigtig godt styr på netværksteknologi. De er ikke blevet populære uden grund, og derfor kan du glæde dig over, at du køber produkter af høj kvalitet, når du køber din WiFi booster fra en af disse producenter.

 • TP-Link
 • Asus
 • Netgear
 • Arlo
 • Argos
 • Apple
 • D-Link

Der kan naturligvis altid være enkelte produkter, hvor producenterne ikke har ramt helt plet. Det er dog vores generelle opfattelse, at du har større sandsynlighed for at få en god WiFi booster, hvis du køber en model fra et af disse brands.

Er det værd at købe en WiFi extender?

Om det er værd at købe en WiFi extender afhænger af flere forskellige faktorer. Først og fremmest skal man naturligvis synes, at man har et problem med at internetsignalet rundt omkring i sit hjem. Om det så er indendørs eller udendørs er i princippet ligegyldigt, men det skal være et problem, som generer dig.

Hvis det er tilfældet, så kan du til en start forsøge at flytte på din internetrouter, hvis du har mulighed for det. Nogle gange kan det løse problemet, hvis man får den flyttet ind i midten af huset i stedet for ude i en af enderne.

Hvis dette ikke løser problemet, så kan det være værd at investere i en WiFi extender. Det er i hvert fald et forsøg hver, fordi de netop ikke behøver at koste det hvide ud af øjnene. Vi synes generelt, at det er en udmærket løsning, og er selv af den opfattelse, at det kan være ualmindeligt irriterende, hvis ikke man god internetdækning i hele huset.

Der er ingen tvivl om, at det er en løsning der virker, og at du roligt kan regne med, at du oplever bedre resultater, hvis ellers de nødvendige forudsætninger er opfyldt. Det kan naturligvis være svært at være hundrede procent sikker på forud for købet, men som sagt er det værd at teste af, da det typisk er en billigere løsning end alternativerne.

WiFi forstærkere virker også med fibernet

Fibernet udsendes på samme måde i huset via en router som traditionelt net via kopper-ledning eller andet. Den eneste forskel er måden, hvorpå routeren modtager internettet. Derfor kan du også være helt rolig ved, at WiFi forstærkere virker med dit fibernet.

Har du fibernet, og oplever du problemer med at miste signalet, kan du typisk også vide dig sikker på, at det ikke er internethastigheden, der er problemet. Dermed er den forudsætning på plads, og du kan derfor med rimelig sikkerhed regne med, at en WiFi extender kan løse din problemer.

Den eneste årsag til, at det ikke skulle være tilfældet, ville være, hvis din router simpelthen ikke kunne udsende internettet ved de høje fibernetshastigheder. Og apropos hastigheder, er det også en punkt, som du skal være ekstra opmærksom på, når du køber en WiFi forstærker til fibernet. For at få fuld udbytte af det netværk, forstærkeren skaber, skal du nemlig sørge for, at den kan håndtere de høje hastigheder. Vi vil generelt anbefale mere end 1.000 Mbps i sådan et scenarie.

Guide til valg af WiFi extender: Dette skal du være opmærksom på

Uanset om du fandt den rette WiFi extender eller ej i vores bedst i test liste øverst på siden, så kan du med fordel læse denne guide til valg af lige netop en WiFi extender. Der er nemlig en række forskellige ting, som er gode at være ekstra opmærksom på i forbindelse med sit køb, hvis man gerne vil finde den bedste WiFi extender til sit hjem.

Vi anbefaler derfor, at du nøje læser de kommende afsnit. De skulle nemlig gerne gøre dig meget klogere på, hvad du skal gøre for at finde den helt rette WiFi extender til at løse dine behov. Der er lidt forskel på, hvor vigtige de enkelte faktorer er, alt efter hvilken situation og hvilket problem man står med.

Prioriteringen må du derfor selv stå med, men vi forsøger så vidt muligt at vejlede dig til at tage den helt rette beslutning, når nu du står og skal vælge den bedste WiFi extender. Læs med og bliv – forhåbentligt – klogere. Bagefter anbefaler vi, at du tager et kig på vores bedst i test liste endnu en gang, og ser på den med fornyede øjne.

Hastighed

Vi har allerede tidligere været inde på denne faktor, som naturligvis spiller en stor rolle. Hastigheden, som din nye WiFi extender kan håndtere, er nemlig utrolig vigtig for den oplevelse du kommer til at få efter, at den er blevet opsat og installeret derhjemme.

Som sagt, så vil det typisk være angivet i produktbeskrivelsen som en del af de tekniske specifikationer, hvor høj hastighed en WiFi extender kan håndtere. Det vil oftest være angivet i Mbps, og dette bør optimalt set være på niveau med eller højere end den hastighed, din router er opgivet til at kunne håndtere. Alternativt bør det som minimum være højere end den hastighed, du betaler for hos din internetudbyder.

De billigste varianter ligger typisk omkring 300 Mbps, hvilket er okay, men har du eksempelvis fibernet eller blot lidt mere end den mest langsomme internetpakke, vil vi anbefale, at du går efter en WiFi extender med højere hastighed. Vores anbefaling er generelt mere end 1.000 Mbps, og har du eksempelvis en, der kan håndtere 1.800 Mbps, er du som regel godt dækket ind.

Der er rigeligt med forskellige muligheder, og det afhænger naturligvis også af dine behov. Bruger du primært dit internet til at scrolle på Facebook eller lignende aktiviteter, der ikke kræver så høje hastigheder, så er det ikke nødvendigvis nødvendigt at investere i de helt dyre og hurtige WiFi extenders.

Rækkevidde

Rækkevidden på din WiFi extender spiller naturligvis også en rolle. For det er i princippet ligegyldigt, at den er lynhurtig, hvis ikke den kan distribuere sit netværk ret langt. Problemet med rækkevidde er blot, at det kan være en anelse svært at gennemskue, hvor langt en WiFi extender reelt et kan sende sit signal.

Det er nemlig ikke noget, der altid bliver reklameret lige meget med, og det besværliggør naturligvis processen. Man kan derfor blive nødt til at tage sin købsbeslutning baseret på de øvrige faktorer, og så teste rækkevidden af, efter opsætningen af sin WiFi extender.

Problemet med dette er naturligvis, at hvis rækkevidden ikke er lang nok, så kan man ikke længere bruge sin nyindkøbte WiFi extender til noget. Derfor kan det også give mening at handle hos en forhandler, hvor det er relativt nemt at returnere det købte, efter det er blevet testet. Her er man som regel lidt bedre stillet, når man handler online, fordi de skal tilbyde en 14 dages returret, da der er tale om et fjernkøb.

Teknologi

Teknologi er sådan et bredt begreb, der godt kan være lidt abstrakt at forholde sig til, hvis ikke man er helt så meget inde i området. I den her forbindelse tænker vi specifikt på flere forskellige ting; først og fremmest bør du have fokus på, hvilken generation af WiFi, din nye WiFi extender understøtter. Her er WiFi 6 naturligvis optimalt (da det er den nyeste), men de fleste extenders bruger endnu ”kun” WiFi 5. Det er dog også fint – er det tidligere generation end det, begynder det at blive problematisk.

Derudover kan det være fint at se på, om den pågældende WiFi extender understøtter forskellige frekvensbånd. Her vil typisk være tale om 2.4 GHz og 5.0 GHz. Har den begge, er det et plus. Samtidig er det fint, hvis den understøtter flere dataforbindelsesprotokoller og overensstemmelesstandarder. Selvom du ikke kommer til at benytte dem alle, så kan det reducere risikoen for, at der opstår problemer med brugen af din WiFi extender, hvis du har flere af disse protokoller og standarder.

Endelig er der noget så simpelt som indgange og strømforsyning. Lad os starte bagfra; en WiFi extender vil som regel have et indbygget strømstik, så den bare skal sættes i en stikkontakt. I forhold til indgange, vil de fleste udelukkende kunne forbinde trådløst til et eksisterende netværk. Der er dog også enkelte forlængere, der har indgang til et Ethernet-kabel, og dermed også kan bruge dette til at skabe sit netværk ud fra.

Udseende

Udseendet på din nye WiFi extender kan i nogle tilfælde spille en rolle. Det afhænger naturligvis meget af, i hvor høj grad du går op i indretning og boligens overordnede udtryk. Fordi en WiFi extender typisk sættes direkte i stikkontakten, vil den typisk også være placeret et sted, hvor man kan se den.

Det behøver ikke at være et problem, men det kan det vise sig at være, hvis man ikke er synderlig tilfreds med udseendet på lige netop sådan en WiFi extender. Hvis det er tilfældet, er der overordnet set tre løsninger. Man kan enten;

 1. købe en WiFi extender med et design, man kan lide,
 2. sætte en forlængerledning i stikkontakten, og dermed installere WiFi extenderen ved gulvet i stedet, eller
 3. købe et WiFi Mesh netværk i stedet, da det typisk kan gemmes lidt mere væk.

Der er ingen tvivl om, at den første løsning også er den bedste løsning i WiFi extender øjemed. Får man først sin extender ned til gulvet, vil den som regel både have sværere ved at opfange signalet fra routerne, og ved at sende signalet videre ud i huset.

Og som vi tidligere har været inde på, er et WiFi Mesh netværk en dyrere løsning.

Størrele

Vi holder os lidt i samme boldgade, når vi taler om størrelsen på din WiFi extender. Netop fordi den typisk bliver placeret lige ved nogle stikkontakter, kan det være irriterende, hvis den bliver for stor. Det er både i forhold til noget med udseendet og indretning, men også i forhold til, at den kan blive så stor, at den blokerer for eventuelt oven- eller undersiddende stikkontakter.

Størrelsen vil dog typisk også have en betydning for, hvor stærkt et signal, den pågældende WiFi extender kan udsende – og modtage for den sags skyld. Derfor kan man også risikere at gå på kompromis med kvaliteten af produktet, hvis man vælger den mindst model man kan få.

Det er derfor ikke bare lige at finde den helt rette størrelse WiFi extender, og vi vil typisk også anbefale, at dette bliver brugt mere til at tippe vægtskålen, end som udgangspunkt for sorteringen af mulige WiFi extenders.

Pris

Endelig er vi nået til en af de helt vigtige faktorer, når man køber en WiFi extender; prisen. For hvad må sådan en forstærker til dit WiFi netværk egentligt koste? Som du nok lagde mærke til, da du læste vores bedst i test liste igennem, så kan der være stor forskel på, hvad de bedste WiFi extenders koster.

Forskellen i pris bunder typisk i tre forskellige parametre;

 1. Hastighed
 2. Rækkevidde
 3. Byggekvalitet

Hovedreglen er, at jo mere du vil have af ovenstående, jo dyrere bliver den. Når det så er sagt, så kan man få WiFi extenders til ganske fornuftige priser, uden at gå meget på kompromis med kvaliteten. Som vi tidligere har været inde på, så kan det være oplagt at købe en af de billigere varianter til at teste løsningen af, og herefter opgradere til en dyrere og bedre model, hvis det viser sig at være den rigtig løsning på dit problem.

Vores anbefaling er, at du forud for dit køb beslutter dig for et prisleje, som din nye WiFi extender må befinde sig i. Det kan du eventuelt gøre med udgangspunkt i bedst i test listen øverst på siden, da du her gerne skulle få en udmærket idé om, hvad det skal koste at få forskellige funktioner, hastigheder og så videre.

Køb en WiFi extender online og spar penge

Vi anbefaler generelt, at man køber sin elektronik og andre varer på internettet. Det er også tilfældet her, da du kan spare mange penge ved at købe en WiFi extender online. Det skyldes simpelthen nogle ret basale forhold, som gør at webshops typisk har lavere priser end fysiske butikker.

For det første så er en webshops i tæt konkurrence med praktisk talt alle andre online forhandlere. Som forbrugere kan vi med et tryk på en knap skifte mellem forskellige forhandlere, og hurtigt sammenligne priser. Typisk ender vi med at købe hos den billigste webshop, og det betyder naturligvis, at en webshop kæmper for at have den laveste pris på så mange produkter som muligt.

Det kan webshops i højere grad gøre, fordi de typisk har lavere faste omkostninger til eksempelvis leje af lokaler og lignende, end en fysisk butik har. Det skyldes eksempelvis noget så basalt som, at en webshop kan nøjes med et koldt lager et sted i ingenmandsland, hvor en fysisk butik skal have butikslokaler på dyre adresser.

Det kommer naturligvis bare dig til gode som forbruger, fordi du kan spare penge ved at handle online – og i øvrigt samtidig sparer turen i elektronikhandlen. For at gøre det nemmere for dig, har vi – via vores bedst i test liste – linket ind til forskellige forhandlere, der har hver af de mange bedste WiFi extenders til attraktive priser. Det er et oplagt sted at starte, hvis du overvejer at købe en WiFi extender i dag.

Online og fysisk: Masser af forhandlere at vælge i mellem

Uanset om du vælger at købe din WiFi extender online eller hos en fysisk forhandler, så kan du vide dig sikker på én ting; der er masser af populære butikker at handle hos. Fordelen ved at handle ved populære butikker er, at de typisk er blevet populære, fordi de behandler deres kunder godt. Samtidig er det som regel virksomheder, du kan stole på, og det er værd at tage med.

Derfor kan du blandt andet glæde dig over, at du kan købe en WiFi extender hos eksempelvis en af nedenstående forhandlere:

 • Elgiganten
 • Proshop
 • ComputerSalg
 • Dustin
 • Bilka
 • Harald Nyborg
 • AV Cables

Som du måske allerede ved, så er de alle danske, og det gør bare noget for både din beskyttelse som forbruger, men også noget for leveringstider og så videre. Når først man har bestilt sit produkt, så vil man jo vældig gerne have det i hånden inden alt for lang tid.

Anskaf en WiFi extender og slip for problemer med internettet

Så hvis du står og har problemer med internetsignalet derhjemme, og eksempelvis ikke kan få lov til at se dine Youtube-videoer i sengen, eller følge med i de nyeste afsnit af din Netflix-serie fra sofaen eller lænestolen i stuen, er det bare med at få investeret i en WiFi extender.

Som vi har været inde på af flere omgange, så er der en overvejende sandsynlighed for, at den kan løse dine problemer – ovenikøbet til en lavere pris end mange af alternativerne. De er som regel ganske nemme at opsætte og installere, da de kommer med små guides.

Hvis det alligevel giver problemer, så kan du forsøge dig med at ringe efter hjælp hos en bekendt, noget familie eller lignende, der måske er mere teknologikyndige. De vil som regel have ganske nemt ved at klare sådan en opsætning, der typisk ikke behøver at tage meget mere end et par minutter.

Herefter er det blot et spørgsmål om at finde den placering, der giver bedst mening for lige netop den WiFi extender, som du har anskaffet dig til dit hjem. Det kan godt kræve nogle forsøg, men start gerne ud med at placere den midt mellem din router og der du oplever netværksproblemet. Det er et godt udgangspunkt.

Se listen over de bedste WiFi forstærkere: Hvilken WiFi extender skal jeg vælge?

Det var næsten alt, hvad vi havde at sige om WiFi forstærkere i denne omgang. Vi håber, at du er blevet klogere på, hvad de kan og om det er den rette løsning for dig. Det er efterhånden lang tid siden, at vi præsenterede dig for vores oversigt over de bedste WiFi forstærkere, og derfor tillader vi os lige at opsummere listen her.

 1. Bedste WiFi extender: TP-Link RE650
 2. Bedste TP-Link WiFi extender: TP-Link RE600X
 3. Bedste ASUS WiFi Extender: ASUS RP-AX56
 4. Bedste Netgear WiFi Extender: Netgear AC750 EX3800
 5. Bedste 5 GHz WiFi Extender: TP-Link RE605X
 6. Bedste WiFi Extender med kabel: TP-Link RE505X
 7. Bedste billige WiFi Extender: TP-Link TL-WA850RE
 8. Bedste kraftige WiFi Extender: Google Nest wi-fi signaludvider
 9. Bedte udendørs WiFi Extender: TP-Link Auranet EAP110-Outdoor
 10. Bedste D-Link WiFi Extender: D-Link DAP-X1860
 11. Bedste WiFi Extender til gaming: Netgear Nighthawk X6S Tri-Band
 12. Bedste WiFi Extender til streaming: Netgear Nighthawk X6 EX7700

Med listen frisk i hukommelsen, er du forhåbentligt lidt mere bevidst om hvilken WiFi extender du skal vælge. Hvis du har behov for at få genopfrisket nogle detaljer om en eller flere af disse modeller, så kan du altid scrolle op i toppen af artiklen og gennemgå listen igen. Her kan du også klikke dig direkte ind til forhandlere, der sælger de enkelte WiFi extenders til en attraktiv pris.

Tak fordi du læste med!

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Bedste WiFi extender fra ASUS

Hvis du gerne vil have en ASUS WiFi extender, så kan du med fordel overveje at købe ASUS RP-AX56. Det er en seriøs netværksforlænger, der på trods af sin lille størrelse og enkle design, kan forbedre rækkevidden for dit internet gevaldigt i hjemmet – og det er endda uden, at du behøver at gå meget på kompromis med internethastighederne.

ASUS RP-AX56 er nemlig udstyret dual-band teknologi, understøtter WiFi 6 og så kan den håndtere op til 1.800 Mbps. Det vil sige, at du i den grad kan give den gas med både streaming og gaming, hvis ellers der er god forbindelse til din oprindelige router.

Kigger man på kundernes anmeldelser på eksempelvis Elgiganten, er der ikke meget andet end gode ord tilovers for denne WiFi extender. Modellen scorer i skrivende stund 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit blandt anmeldelserne, der blandt andet roser den for at være hurtig og nem at opsætte. Der er generelt gode erfaringer med, at denne WiFi extender forlænger rækkevidden med en pæn slat, og samtidig sørger for god hastighed på trods af, at man er langt væk fra husets router.

Bedste Netgear WiFi extender

Skal din nye WiFi extender være fra Netgear, så kan du med fordel tage et kig på Netgear AC750 EX3800. Den er ret interessant af flere årsager. Først og fremmest er der den fordel, at du bibeholder muligheden for at sætte noget i den stikkontakt, som netværksforlængeren bruger. Det er et kæmpe plus, da man på den måde frit kan vælge, hvor man skal placere sin WiFi extender uden at skulle tage hensyn til om stikkontakterne allerede er i brug.

Derudover kan vi afsløre, at den ellers ret lille WiFi extender kan håndtere hastigheder på op til 750 Mbps, og i øvrigt også har en Ethernet port, som giver mulighed for hurtige og stabile opkoblinger på gamerværelset, i kælderbiografen eller hvor man ellers døjer med dårligt internet.

Der er ingen tvivl om, at du til prisen får et seriøst velfungerende stykke hardware. Får du det opsat rigtigt, tror vi gerne på, at du kommer til at få løst mange af de udfordringer du måtte have med utilstrækkelig rækkevidde og langsomme internethastigheder, når du kommer for langt væk fra husets router.

Tag ikke blot vores ord for det; på Google Anmeldelser får Netgear AC750 EX3800 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Det gør den fordi den er nem at opsætte og formår at forlænge rækkevidden på dit WiFi ganske pænt. Et lignende billede tegner sig på PriceRunner, hvor brugerne i gennemsnit har givet den 4,0 ud af 5 stjerner.

Netgear Nighthawk X6S Tri-Band

Hvis du er til gaming, så er du også til stabilt internet, der bare virker. Det skal helst både være hurtigt i hastighed, og hvis man samtidig kan komme så tæt på 0 ms, når man taler ping, er man glad. Derfor kan man heller ikke vælge en hvilken som helst WiFi extender, hvis den skal bruges som udgangspunkt for det netværk, man er på, når man gamer.

I dette tilfælde ville vi anbefale Netgear Nighthawk X6S Tri-Band, da det meget vel er den bedste WiFi extender til gaming i øjeblikket. Det er den blandt andet fordi den ikke blot har to bånd, men hele tre (1 x 2.4 GHz og 2 x 5.0 GHz). Det vil sige, at du i virkeligheden kan få dit eget 5 GHz bånd for dig selv, mens resten af huset bruger de andre bånd. Det sikrer en mere stabil forbindelse til dig.

Når det kommer til dataoverførselshastigheder, så kan modellen her håndtere op til 3.000 Mbps, hvilket er mere end nogen anden WiFi extender her på listen. Det er blot endnu et punkt på listen, der taler for, at det her er den helt rette WiFi extender til gaming.

Netgear Nighthawk X6 EX7700

Vi bliver lidt i samme boldgade med Netgear Nighthawk X6 EX7700. Vi har valgt at give den titlen som den bedste WiFi extender til streaming. Det gør vi blandt andet fordi den kan håndtere dataoverførselshastigheder på op 2.200 Mbps. Det betyder med andre ord, at du kan være helt rolig ved at streame film og serier i selv den højeste opløsning.

I virkeligheden er det noget du kan med mange af de ovenstående WiFi extenders, men her kan du være sikker på, at det ikke er din WiFi booster, der sætter begræsningerne for, hvad der kan lade sig gøre eller ikke lade sig gøre.

Det er da generelt også en WiFi extender, som både eksperter og forbrugere er begejstret for. Førstnævnte giver dem generelt 5 stjerner, hvilket vi blandt andet så i magasinet LifeWire og TechTest. Sidstnævnte kommer til udtryk via Google Anmeldelser, hvor Netgear Nighthawk scorer 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit.