Vi har udvalgt 6 af de bedste produkter i denne test
Med så mange muligheder for stil, funktion, kvalitet og teknologi kan det være overvældende at vælge den bedste køkkenmaskine til dit køkken, selvom du arbejder med en design- eller bygningsprofessionel. Oprettelse af en designplan og gennemførelse af informeret apparatforskning, inden du begynder med at shoppe, kan sikre, at du opretter et stilfuldt, funktionelt køkken til din familie og livsstil, mens du forbliver på budgettet.
Hvad angår foodprocessorer, har MultiTalent 3 MCM3501MGB et ret standard design, omend et, der er kort nok til at opbevares under køkkenskabe. Der er en twist-in skål med et twist-on låg, støtteben i bunden (som gør et godt stykke arbejde med at holde den stabil på bordpladen under brug) og kabelopbevaring inde i basen. Håndtag på begge sider af basen gør den nemt at bære rundt. Ligesom nogle af de andre foodprocessor modeller, vi testede, er udseendet og funktionerne funktionelle uden at føle sig grundlæggende – der er en metalramme, der indrammer kontrolhjulet, som i sig selv er maskinens få steder, hvor snavs kan skjules, så den skal være let at tørre.
Hvis du er en ivrig kok, vil du elske mængden af sæt, der følger med Bosch MCM3501MGB. Der er en 1-liters likvidator med aftagelige knive, der kan omdannes fra en lille beholder til en mini-foodprocessor – perfekt til små mængder nødder eller urter. Den samme beholder har også slibeblade, så den også kan behandle ting som kaffebønner. Ud over de sædvanlige vendbare skive- og makuleringsskiver er der en slagdisk til piskning af fløde og æg samt et skæreblad og dejblad. Alt dette styres af to hastigheder og en M (betyder ‘øjeblik’) indstilling – som i det væsentlige er pulsen.
Kenwood er en af KitchenAids mest formidable konkurrenter – men Kenwood kMix stand mixer er betydeligt billigere end den lystige KitchenAid Artisan Stand Mixer.
Kenwood kMix-stativarmaturet har 6 hastigheder og en foldehastighed. Ifølge The Good Housekeeping Institute: “Den æltede let brøddej og blandet kagedej og wienerbrød. Den klarede sig også rigtig godt med at piske den maksimale mængde på 12 æggehvider.
“Desværre, når vi forsøgte at piske kun et æg, nåede pisken den ikke. Denne mixer føles robust, og vedhæftede filer er lette at montere, vi kan godt lide, at de alle passer i skålen, når den ikke er i brug.”
Det er helt opvaskemaskine sikkert, inklusive alle tilbehør. Mens glasskålen er tung, har den et stort håndtag og er let at hælde fra og se igennem (den er lavet af glas).
Magimix 5200 XL kan hugge, blande, skære, skære isterninger, strimle, ælte og puré. Med en motor på 1100 watt (garanteret ved 30 års garanti) er maskinen et absolut kraftværk, og den fungerer ved behageligt lave decibel. Hvis du søger efter et apparat, der kan rumme fordoblede (eller tredoblede) opskrifter, er denne 16-kop multiskål-mixer så god som den bliver. Hvis du er nybegynder på foodprocessor scenen, kan den måske overvælde dig først, men du får fat i det.
Magimix tillod os samtidig at pulsere havre i pulver, knuse mandler i et cremet smør og mose bananer til en masse. Hvad der gør Magimix 5200 XL unik er, at den indeholder tre BPA-fri arbejdskåle i mini (6-cup), midi (12-cup) og hoved (16-cup) størrelser. Denne designfunktion tillod os at piske gennem opskrifter, uden at bremse for at rengøre en enkelt skål. Men fordi skålene redde inde i hinanden, fandt vi det næsten umuligt ikke at sprøjte ingredienser fra de mindre skåle i de større, hvilket derefter krævede yderligere rengøring bagefter. Ikke desto mindre viste det sig at være en nyttig funktion, især til opskrifter, der krævede flere hakkede ingredienser som no-bake energi proteinbid. Magimix tillod os samtidig at pulsere havre i pulver, knuse mandler i et cremet smør og mose bananer.
Et imponerende træk ved Magimix er dens to Sabatier rustfrie stålblade. De store og små S-formede knive er knivskarpe til purering og hakning. Denne model leveres også med en række ekstra tilbehør, der er pænt anbragt i en opbevaringsbeholder i brødkasse. Den leveres med et dejblad, ægpisk til piskning, fint rivejern, groft rivejern, to (varierende) tykke skiver samt en kuppelformet citruspresser.
Vi fandt citruspresseren den mest spændende tilføjelse til foodprocessoren. Den er kun kompatibel med den store arbejdsskål og kan kun rumme citrusfrugter, men den inkluderer en stænkskærm og både små og store redskaber, så du kan arbejde med frugter i forskellige størrelser. I vores test blev halvdelen af en grapefrugt saftet ned til skallen på få sekunder, og oprydning krævede næsten ingen anstrengelse, undtagen for en hurtig skylning af vedhæftet tilbehør.
Hvis du er interesseret i saftpressning, kan du købe et ekstra tilbehør, der omdanner apparatet til en rigtig saftpresser, der kan håndtere alle typer frugt og grøntsager. Dette er en god plads- og tidsbesparende mulighed, da det enkelte apparat kan udføre arbejdet med to enheder.
Når det kommer til større ingredienser, er vores ene greb med det ekstra brede tilførselsrør, der hævder at være ideelt til større ingredienser. Da knivene er meget skarpe, begynder maskinen ikke at skære, før madskubberen er halvvejs ned i renden. Selv om dette er en sikkerhedsforanstaltning, tvang det os selvfølgelig til at forudskære ting – som søde kartofler – alligevel, hvilket i sidste ende gør det bredere tilførselsrør meningsløst.
KitchenAid Artisan rangerer øverst i klassen i hver eneste af vores testmålinger, undtagen piskning. Som et resultat af dets præstationer fortjente den vores beundring. Artisan har et robust design, kraftig motor og effektiv planetarisk blandingshandling. Desuden er den nem at betjene med en hånd, og på trods af dens vippehoveddesign er den let at rengøre.
På grund af dens evne og brugervenlighed er det ikke underligt, at KitchenAid Artisan med fem kvarter er en så populær maskine blandt hjemmekokke og bagere. Der er få opgaver, som denne maskine ikke kan tackle med dygtighed. Dens standardudstyr og planetariske blandingshandling ælter og blander til en høj standard, mens det slanke design er let at rengøre. Desuden kan snesevis af tilbehør købes for at imødekomme ethvert kulinarisk ønske. Med over 40 farver og mange muligheder for tilbehør, har denne maskine også stil. Vores tests afslørede lidt at kritisere, hvilket fik os til at tro, at denne mixer vil appellere til alle fra den afslappede bager til den kreative hjemmekok med mange mund til at fylde.
Blanding, der tegner sig for 30% af mixerens samlede score, er den vigtigste funktion, som disse maskiner vil udføre. Som sådan har vi valgt nogle almindelige opskrifter til at teste modellerne under vores gennemgang. Specifikt blander vi et parti kager, der er tæt pakket med nødder, havre, chokoladechips og kokosflager. Vi inkorporerer også de våde og tørre ingredienser til standardpizzadej. For at afslutte det blander vi også lidt smørkremfrost.
På grund af sit stærke og robuste design forventede vi, at Kitchenaid’s Classic Stand Mixer 5K45SS ville score godt for blanding af tunge mix, og den skuffede ikke! Denne mixer scorer maksimale point i dette afsnit af testen og er det perfekte valg for enhver ivrig frugt eller julekagebager. Det var også en af de få maskiner, vi testede, og som scorede godt, når der blev brugt minimumskapacitet. Vedhæftningerne er i stand til at nå bunden af blandeskålen og blandes effektivt!
Denne mixer har også et slankt og tidløst design, som enhver kok ville være stolt af at have udstillet. Fås i hvid og sort, leveres med en piskeris, dejkrog, men en hældningsskærm og flexkantpisker er også tilgængelige at købe. Hvis det ikke er nok, leveres denne maskine også med et fastgørelsesfunktion på fronten, der er designet til at passe til en lang række tilbehør, herunder en madkværn og pastaproducent.
Dette produkt er videnskabeligt vurderet til at have gennemsnitlige støjniveauer for denne kategori.
Denne standarmixer er en god performer til mange opgaver. I vores strenge evaluering scorede den meget godt på tværs af de fleste tests, idet alle ingredienser blandes grundigt og let. Dens eneste forbedringsområde ville være whisking-funktionen, da tilbehør kæmper for at nå bunden af skålen på denne indstilling. Dog pisken til side er det et kraftfuldt og simpelt design, der får jobbet gjort!
Mens den grundlæggende form ikke adskiller sig dramatisk fra de fleste røremaskiner, har Bakery Boss nogle afgørende designforskelle. Der er et håndtag på motorhovedet og fordybninger på basen, der gør den lettere at flytte rundt, parret med et udtrækkeligt netledning til opbevaring. Den har et mærket indikatorbånd, der lyser op for hurtigt at vise, hvilken funktion røremaskineren udfører, lige fra æltning til beluftning – hvilket betyder, at du er mindre tilbøjelig til at vælge en indstilling, der er for hurtig.
Hastighed styres af drejeknappen, der roterer fra ‘fra’ gennem en pauseindstilling og 12 hastigheder og har en nyttig LCD-timer under den. Dette tæller automatisk op, så du kan se, hvor længe du har blandet eller kan indstilles til at tælle ned, så du kan blande i en bestemt periode.
To skåle – et glas og et rustfrit stål – gør det ideelt til bagning, mens fire værktøjer dækker ethvert behov fra slag, piskning og æltning til grundig creaming med plads til en skraber. Et skålelåg, stænkskærm, spatel og sider med tip fuldender den ivrige bagers pakke.
Bygningskvaliteten af Bakery Boss er især mærkbar – alt fra skåle til værktøjet har en solid fornemmelse, og endda hæve og sænke røremaskinens hoved er en jævn operation. Den er 7,5 kg tungt, men det hjælper den med at holde sig fast på bordpladen. Hvert værktøj passer til den sædvanlige push-and-twist bevægelse. Stænkskærmen er vanskeligere, da den passer over toppen af skålen, når blandehovedet er sænket en del af vejen.
Jeg startede med at bruge skrabepiskeren til at fløde sukker og smør til en svampekagedej. Ved at dreje det til en lav hastighed til at begynde med at kombinere, derefter en højere hastighed for at fløde blandingen, var skraberens visper både hurtig og effektiv. På mindre end et minut havde den blandet smør og sukker til en jævn pasta. Noget af blandingen var vandret mod toppen af skålen, men det meste var skrabet mod midten.
At købe større køkkenapparater kan være næsten lige så overvældende som at købe en ny bil. Der er så mange valgmuligheder og en strøm af nye funktioner og teknologi, der er under konstant udvikling. Her er fem tip, der kan hjælpe din beslutningstagning, når du er klar til at købe nye køkkenapparater sammen med nogle af de nyeste funktioner, du måske vil overveje for tre store køkkenapparater: opvaskemaskine, ovn og køleskab.
Du kan finde kvalitets, pålidelige mærker og modeller til køkkenapparater i næsten alle prisklasser. Ting som finish (rustfri koster mere), funktioner, high-tech og kapacitet vil dog helt sikkert øge priserne. At beslutte dit budget, inden du begynder at shoppe, kan hjælpe med at indsnævre dine muligheder og holde dine udgifter på sporet.
Når du overvejer dit apparatbudget, skal du overveje, hvor længe du skal være i dit hjem. Hvis du blot udskifter en gammel opvaskemaskine i et hus, du planlægger at sælge om et par år, vil du måske ikke springe ud efter en avanceret model. Hvis det er din drømme køkkenombygning, kan den ekstra udgift dog være det værd.
Det er let at blive fristet af et stort salg, nye funktioner eller et godt design. Før du er fristet til at købe, skal du dog overveje, hvad din husstand har brug for, hvem der bruger køkkenmaskiner, og hvordan de skal bruges. Ligesom du gør, når du handler efter en ny bil, er det klogt at undersøge lidt.
Ikke en fan af shopping? Find en ven eller et familiemedlem, der kan lide at shoppe og bede om deres hjælp. Dette kan hjælpe med at forhindre fristelsen til at købe det første, der ser godt ud.
Det lønner sig virkelig at lave dit hjemmearbejde og finde ud af, hvilke apparater der er mest pålidelige. Du tror måske, at de mest pålidelige mærker ville være de avancerede, men du ville blive overrasket.
De fleste mennesker forventer, at deres store apparater varer omkring ti år, hvilket også er ret tæt på, hvad producenterne forventer. Det betyder dog ikke, at dine apparater ikke skal repareres før det.
Dine venner og familie og endda dit online sociale netværk er et godt sted at få råd om must-have – eller holde dig væk fra – apparattyper og mærker. Folk elsker at give anbefalinger om ting, de kan lide – og ikke kan lide.
Søgning på internettet giver altid et væld af oplysninger, men der kan være en masse modstridende og forvirrende råd om de bedste apparat modeller. De bedste funktioner og stilarter kan være subjektive, så du finder muligvis ikke præcis det, du leder efter, men det er et godt sted at starte.
Brand pålidelighed er absolut værd at undersøge på internettet. Forbruger rapporter er et godt sted at starte for brand ratings. Hvis du ikke vil springe efter en konto, skal du tjekke dit lokale bibliotek. De har sandsynligvis det trykte magasin eller en online-konto, du kan bruge.
Er smartere køkkenmaskiner et smart køb? Smartere betyder normalt ikke lettere eller enklere at bruge. Det er let at blive fristet af de nyeste højteknologiske gadgets og smarte enheder. Mange “smarte” funktioner kan virkelig gøre dit liv lettere – hvis du er fortrolig med teknologien. At købe de nyeste og største køkkenmaskiner med højteknologiske computere er dog ikke altid en god idé.
Tilføjelse af computere og flere elektroniske komponenter til køkkenmaskiner betyder, at der er mere at nedbryde. Teknologi udvikler sig konstant, men det betyder ikke, at det er beregnet til at vare. Tænk på din telefon – du udskifter den sandsynligvis efter et par år. Mens et nyt apparat skal vare længere end det, kan smarte køkkenmaskiner muligvis ikke vare så længe. Og når ting går i stykker, er din lokale serviceperson muligvis ikke uddannet til at fastgøre computerskærmen på dit high-tech køleskab eller andet avanceret apparat.
Evaluering af dine behov og mål for dit nye køkken inden for flere nøgleområder, hjælper dig med at skabe en realistisk købsstrategi for apparater.
Uanset om du arbejder med et eksisterende køkkenlayout, som du har brug for udskiftnings apparater til, ombygger for at ændre dit nuværende design eller opretter dit drømmekøkken som en del af et nyt byggeprojekt, dikterer dit køkkenlayout meget om de apparater, du har brug for at købe. Sørg for at overveje, hvordan du bruger dit køkken og det flow og trafikmønster, det skaber med tilstødende værelser, samt eventuelle arkitektoniske eller strukturelle begrænsninger. Se på fælles køkkenlayouts for at få tip og indsigt i planlægning af plads – det layout, du vælger, kan enten forbedre eller begrænse de typer og størrelser på apparater, der kan rumme. Og vær opmærksom på, at du måske bliver nødt til at indgå kompromiser.
Det budget, du opretter til dit nye køkken, vil i høj grad påvirke de apparater, du vælger, så det skal være realistisk for størrelsen og omfanget af dit projekt. Og når du vælger apparater, skal du være sikker på, at du eller din fagmand prioriterer dette etablerede budget og funktion frem for æstetik. For eksempel kan apparater i kommerciel stil, der ikke er korrekt proportioneret til dit køkkenlayout, tilbyde det look, du ønsker, men ender med at kræve budget belastende strukturændringer, som du ikke forventede.
Når du planlægger dit nye køkken, skal du også tage hensyn til din families livsstil og designe den, så det lever og underholder. Sørg for at notere ikke kun, hvordan du i øjeblikket bruger dit køkken, men også hvordan du måske vil bruge det i fremtiden. Hvis du kan lide at underholde, kan du overveje at tilføje specialapparater som en varmeskuffe eller ismaskine eller installere en ovn med større kapacitet. Og travle familier vil måske tilføje en hurtigkogningsovn for at spare tid. Udarbejdelse af en omfattende ønskeliste gør det lettere at matche dine behov og ønsker med apparatets funktioner, når du først begynder at shoppe.
Uanset om du er alene eller med en designprofessionel, så prøv at besøge detailhandlere eller showrooms for produktdemonstrationer – der er ingen erstatning for faktisk at bruge apparaterne til at afgøre, om de passer godt til dig ergonomisk eller til layoutet af dit køkken. For eksempel kan du overveje en rækkevidde eller en ovn med større tids- og temperaturvisninger afhængigt af størrelsen på dit køkken. Eller du kan finde ud af, at visse drejeknapper, knapper og andre taktiske funktioner giver større tilgængelighed. Du kan finde forhandlere via producentens websteder eller ved hjælp af “Find Showroom”. Hvis du ikke er i nærheden af en forhandler, vil din ønskeliste stadig være nyttig til at indsnævre din søgning baseret på funktionerne og specifikationerne på producentens websteder.
Når du har fastlagt dit apparatbudget og funktionelle krav, kan du indsnævre dine valg yderligere ved at vælge den stil og de finish, der supplerer dit køkkendesign. I nutidens luksuskøkkener er rustfrit stål den mest populære finishmulighed – ud over at være langvarig og holdbar er rustfrit ståls slanke overflade også let at rengøre. En anden luksus tendens er at integrere apparater med skabe ved hjælp af brugerdefinerede paneler. Dette indebærer, at paneler skræddersys af en skabsmager i henhold til producentens specifikationer.
En fordel ved avancerede apparater er, at de ofte er designet med klassiske linjer, der koordinerer med en række forskellige køkken stile.
Når du vælger apparater, vil du også overveje, hvordan deres håndtag, drejeknapper, berøringsskærme eller belysning føjer til det samlede look, du ønsker. Hvis du kæmper med et af disse valg, kan du prøve at oprette et humørbræt, der integrerer alle de finish, du overvejer, for at hjælpe dig med at visualisere, hvordan de alle arbejder sammen.
Når du køber apparater, skal du vælge din forhandler klogt. Den salgsrepræsentant, du arbejder med, skal være fortrolig med alle de unikke produktfunktioner på tværs af flere mærker for at hjælpe dig med dit valg. Plus kan detailhandlere ofte hjælpe med komplicerede installationskrav, der er unikke for dit køkkendesign.
At vide, hvornår og hvor man kan købe, kan også være til gavn for dit budget – på detailmarkedet kan der f.eks. Oófte opnås dybe rabatter som en del af sæsonbetinget salg og kampagner, der er orienteret omkring større helligdage. Og kampagner og rabatter er ofte tilgængelige via producentens websteder, hvor lokale forhandlere også tilbyder yderligere rabatter.
Når du har oprettet et budget og skabt en vision for dit nye køkken, skal du undersøge specifikke apparater under hensyntagen til mærkerne og de forskellige faktorer i hver kategori for at vælge apparaterne med de funktioner, ydeevne og stil, der bedst opfylder dine behov.
Sørg også for at overveje Energy Star-klassificerede apparater for at øge energieffektivitet og besparelser i hjemmet, samtidig med at det påvirker miljøet.
En af de største beslutninger, du tager i designet af dit køkken, er, om du foretrækker en separat kombination af komfur og vægovn eller et fritstående udvalg, der integrerer kogepladens overflade og ovn i et apparat. Der er fordele ved begge muligheder, baseret på hvordan du bruger dit køkken. For eksempel, hvis du har tendens til at tilberede retter, der starter på brænderen, men er færdige i ovnen, foretrækker du måske den nærhed, som en række tilbyder. Og fritstående serier er ofte mere økonomiske og lettere at installere. Men hvis du har flere kokke, der deler et stort rum, kan de separate zoner, der tilbydes af en kogeplade og en vægovn, muligvis tjene dig bedre. Dog kan dit valg i sidste ende dikteres af dit køkkens layout eller pladsbegrænsninger – et åbent køkken med lille vægplads eller et lille køkken kan muligvis ikke rumme en separat vægovn.
Uanset om du vælger en rækkevidde eller en kogeplade, skal du starte med at vælge brændstofkilde. Serier er tilgængelige i gas-, el- eller dobbelt brændstofkonfigurationer. Gasområder tilbyder jernbrænderrist og frontvendte betjeningselementer. Dobbelt brændstof er populært, fordi det giver jævn elektrisk varme i ovnen sammen med let kontrollerbare, præcise gasbrændere på kogepladen. Du skal også vælge det rigtige størrelsesområde til dit køkkenlayout. Standard rækkevidde bredder er 76, 91 og 121 cm. Større områder i professionel størrelse (36 og 48 tommer) inkluderer ofte måder at tilpasse madlavnings overfladen på, såsom ekstra brændere eller en valgfri indbygget grill.
For kogeplader er valgmulighederne for brændstofskilde gas, elektrisk stråling eller induktion, med lignende valg i størrelser, konfigurationer af brændere og tilbehør, der kan tilpasses, som findes i intervaller. Både elektriske stråle- og induktionskogeplader giver et moderne, problemfrit look inklusive valgfri installation og er lettere at rengøre end gaskogeplader. Induktion er det mest energieffektive valg, der hurtigt overfører elektromagnetisk energi direkte til pander, hvilket bringer dem til temperatur langt hurtigere end nogen anden metode. Vær dog opmærksom på, at med induktionskogeplader skal du bruge køkkengrej, der indeholder et højt indhold af jernholdigt metal, fordi varmen kun overføres ved magnetisk interaktion mellem gryden og spolerne.
Hvis du har valgt en vægovn, kan mængden af bagning eller stegning, du normalt gør, påvirke hvilke funktioner du vælger. Ovne kommer i standardstørrelser på 27 og 30 tommer og fås i enten en enkelt- eller dobbelt-ovnkonfiguration. Dobbeltovne er ideelle til kokke, der underholder eller har store familier, hvis din køkkenstørrelse og layout kan rumme dem. Og selvom vægovne ikke tillader brugerdefinerede panelfronter, kan de installeres under disken eller skylles ind i kabinettet for et mere integreret look.
En anden ovnfunktion at overveje er konvektion, som bruger en ventilator til at distribuere luften i ovnen med og mod uret til jævn madlavning med et minimum af hotspots på kortere tid end en traditionel ovn. Med konvektion kan du også lave flere ting på samme tid, et plus for dem der elsker at bage batcher af cookies. Derudover kan den reducerede tilberedningstid for konvektion omsættes til husstandens energibesparelser.
En hurtigkogningsovn er ligesom vores en hybridkonvektion og mikrobølgeovn. Advantium bruger højintensivt halogenlys med keramiske og strålende madlavningselementer til at tilberede ydersiden af mad hurtigt sammen med mikrobølgeenergi til at tilberede indersiden jævnt. Speed cooking ovne er ideelle til at rumme en travl livsstil og kan være et godt alternativ for kokken, der ønsker funktionaliteten af en dobbelt ovnkonfiguration i et mindre køkkenrum. Hvis du opgraderer til en ovn med hurtig tilberedning, skal du sørge for at købe apparatet med den korrekte spænding til dit valgte sted, da både 240V og 120V versioner er tilgængelige.
Uanset om det er via en vægmonteret hætte, emhætte eller nedluft ventilationssystem, fjerner korrekt ventilation ikke kun damp, varme og lugt fra dit køkken, men holder også dine skabe og apparater rene og fedtfrie. En af de vigtigste funktioner at se efter i et ventilationssystem er ventilatorens evne til at bevæge luft målt i kubikmeter pr. minut (CFM). For den bedste udluftning er den anbefalede hastighed 1 CFM pr. 100 BTU’er af varmeeffekten i dit sortiment eller kogeplade. For eksempel, hvis din samlede kogepladeproduktion er 60.000 BTU’er, skal du overveje en hætte med en luftstrømningshastighed på 600 CFM. Sørg også for at se på andre emhættefunktioner som belysning, varmelamper og redskabsstativ, der kan øge dens funktionalitet i dit køkken.
En anden vigtig overvejelse for ventilation er kanaler. Hvis layoutet og placeringen af dit køkken i dit hjem tillader det, fjerner du den maksimale mængde varme og lugt ved at lede dit ventilationssystem udad. Ellers skal du vælge en kanalfri eller recirkulerende ventilationshætte, der er stærkere afhængig af filtrering til lugtkontrol.
Når du vælger et køleskab til dit køkkenprojekt, skal du først vælge en af de tre installationstyper:
Alle tre muligheder er tilgængelige i en række størrelser og kapaciteter, der imødekommer din families individuelle madopbevarings behov.
Når du har valgt en installationstype, skal du overveje køleskabets konfiguration. Franske dørmodeller med bundfryser såvel som populære side-by-side-modeller kræver mindre dørudsving og giver lettere adgang til fryseren for børn end en traditionel topfryser-model. For ekstra kapacitet kan store familier også overveje en større kombination af køleskab og fryser eller opgradering til en fryser ved siden af et køleskab, hvis køkkenpladsen og layoutet kan rumme dem.
Hvis du ofte underholder, kan du overveje at supplere dit regelmæssige køleskab med yderligere muligheder uden for counter:
Hyppige underholdere elsker også bekvemmeligheden ved en dedikeret ismaskine. Når du vælger en ismaskine, skal du starte med at vælge den type is, den producerer – nugget eller gourmetklar, hvilket kan gøre en forskel i mange cocktails og specialdrikke. Og vær sikker på, at mængden af isproduktion og opbevaring svarer til din families behov.
Når du vælger en opvaskemaskine, skal du starte med styling; vælg et finish, der koordinerer med resten af dine nye apparater. Og mens de fleste opvaskemaskiner installeres med køkkenbordplader, er integrerede opvaskemaskiner tilpasset dit skab ved hjælp af brugerdefinerede paneler en voksende design trend. Sammenlign derefter rengøringsfunktioner. Kig efter opvaskemaskiner med en række cyklusser og muligheder, der supplerer dine rengøringsvaner. For eksempel, hvis din familie kører hyppige vaskecyklusser, skal du shoppe efter modeller, der tilbyder forskellige kapacitets- eller jordniveauindstillinger. Og underholdere kan overveje dem med stemware holdere eller cykler til fint porcelæn. Derudover vil du sammenligne typer stativer baseret på de slags retter, du skal rengøre.
En af de vigtigste funktioner at overveje er, hvor høj opvaskemaskinen er, mens den kører. Opvaskemaskinens støjniveauer er klassificeret i decibel; jo lavere decibel, desto mere støjsvage bliver opvaskemaskinen. Kig efter en rating på 45 decibel eller mindre for de mest stille modeller.
Opvaskemaskiner fås oftest i en standard 24-tommer bredde såvel som en mindre 18-tommer bredde, ideel til meget små rum eller som en anden opvaskemaskine.
Og miljøbevidste forbrugere bør overveje opvaskemaskinens energiforbrug og vandforbrug. Køb en model, der er Energy Star-kvalificeret til ikke kun overlegen energieffektivitet, men også for at reducere miljøpåvirkningen.
Hvis du investerer et stykke tid, før du handler for at bestemme dine behov, skal du oprette en designplan og funktionerne til forskningsudstyr kan sikre, at dit nye byggeri eller ombygningsprojekt ender som dit drømmekøkken.
Der er så meget at elske ved et nyt hjem, men en af de bedste ting skal være helt nye køkkenapparater. Hvis du nogensinde har haft en slidt lejlighed eller har behandlet gamle, temperamentsfulde apparater, ved du hvad jeg mener. Madlavning og køkkenoprydning bliver så meget lettere og tør jeg sige, endda behageligt, når du ved, at dine apparater fungerer uden besvær.
Det er uundgåeligt, at apparater på et eller andet tidspunkt skal udskiftes, men du kan forlænge deres levetid ved blot at tage sig af dem. Nedenfor deler vi et par tip om, hvordan du vedligeholder dine køkkenapparater til lang levetid og ydeevne.
Køkkenapparater er designet til at fungere alene med meget lidt input fra os. I de fleste tilfælde er det et spørgsmål om at trykke på en knap og lade den klare resten. Det betyder, at der er meget få husejere, der skal gøre noget for at holde deres køkkenapparater kørende. Faktisk kan apparatets vedligeholdelse opsummeres med disse tre ord: inspicér, rengør og vedligehold. Lær dine apparater at kende, så du genkender, hvad der fungerer normalt, og hvad der ikke er. Hold dem rene og vedligehold dem efter behov.
En god måde at lære mere om dine apparater på, er at læse producentens instruktionshæfte, der fulgte med hver enkelt.
Køleskabe og frysere er et perfekt eksempel på et “tilslut og glem det”-apparat, men det ville være en fejltagelse, da forsømmelse er den største årsag til svigt i køleskab og fryser. Som et minimum skal du støvsuge enhedens kompressorspoler to gange om året, oftere hvis du har kæledyr. Kompressorspoler er placeret på bagsiden eller bunden af enheden og er afgørende for at holde apparatet køligt. Beskidte, støvede spoler har problemer med at fjerne varmen inde i enheden, hvilket får apparatet til at køre oftere i længere perioder og generelt køre varmere. Alt dette kan føre op til tidlig fiasko.
Du vil også gerne kontrollere gummipakningerne på dit køleskab og frysedøre. Disse forsegler enheden lukket og holder kulden inde, hvor den hører hjemme. Beskidte pakninger kan forsegle dårligt, så kold luft kan slippe ud og tvinger apparatet til at køre oftere for at holde temperaturen stabil. Tør simpelthen mad og snavs af med sæbevand, og tør derefter pakningerne af med et håndklæde. Endelig må du ikke overfylde dit apparat. Dette blokerer luftstrømmen og får igen enheden til at køre varmere end ønskeligt.
Mikrobølgeovnen er et af mine mindst foretrukne apparater til rengøring. Men regelmæssig rengøring er den bedste måde at forlænge mikrobølgernes levetid på, som i gennemsnit varer 10 år. Ikke kun er påklædte fødevarepartikler grove, de kan i sidste ende føre til elektrisk gnistdannelse, hvis de efterlades for længe og bliver til kulstof.
Den nemmeste måde at rengøre mikrobølgeovnen på? Sæt en mikrobølgesikker skål med vand eller hvid eddike inde i apparatet, og tænd den, indtil væsken koger. På dette tidspunkt skal det sammenklædte skrammel tørres af med det samme. Hvis det stadig sidder fast, skal du gentage processen, men lad dampen arbejde i et par minutter, før du åbner døren.
El- og gasovne fungerer begge bedst, når de er rene for madopbygning. Hold eksponerede elektriske spoler rene og fjern snavs fra gasbrændere. Brug en tandbørste til at løsne snavs, der ikke tørrer let op. Glass-toppede områder kan holdes rene med glasrens eller specialrens.
Til ovnen kan du bruge en spray-on ovnrenser eller komme ind der og skrubbe den ned med bagepulver og eddike, men mange ovne har en selvrensende funktion – vær ikke bange for at bruge den! Bagefter er alt hvad du skal gøre, at rydde krummerne op!
Og glem ikke at kigge op. Rengøring af udluftningshættens filter over området hjælper med til at holde en ophobning af fedt fra området omkring området og kogepladen, hvilket gør det lettere at holde området rent.
Vedligeholdelse af opvaskemaskiner handler også om at holde apparatet rent, forseglet og fri for snavs. Selvom du har en opvaskemaskine, sparer du penge og tid ved at tage dig af dette vigtige apparat. Vær særlig opmærksom på dørpakningerne og dørens nederste kant. Du vil gerne holde disse områder rene og fri for snavs for at forhindre lækager. Tør den ned så ofte med en vand- og blegemiddelopløsning for at holde den ren. Mens du er ved det, skal du kontrollere pumpeområdet og sprøjte armene i bunden af maskinen. Disse områder kan blive tilstoppet af madrester, hvilket forhindrer enheden i at dræne og kan også gøre det sværere for opvaskemaskinen at blive helt ren.
Jeg tror undertiden, at køkkenapparater ikke undervurderes af husejere. Vi bruger dem hver dag, men har en tendens til at tage dem for givet, indtil de holder op med at arbejde eller begynder at lave en sjov lyd. Når det sker, kan der opstå en smule panik: “Hvor får jeg en reparatør?” “Hvor hurtigt kan han komme her?” “Kan det løses, eller skal jeg udskifte det?”
Panik er fuldstændig forståeligt. Ikke alene er reparationer af apparater ubelejlige, og de ser altid ud til at dukke op på de værste tidspunkter, de kan også være dyre. Selv at have en tekniker til at diagnosticere problemet vil koste dig, og det tager ikke højde for de faktiske reparationer, som inkluderer reservedele (eller et nyt apparat) og arbejdskraft.
Beskyt dig selv mod denne type situationer ved at tage dig af dine apparater, bruge dem korrekt og hold dem rene. Hvis tanken om uventede nedbrud og reparationer virkelig generer dig, skal du købe en serviceaftale og sige ja til den udvidede garanti for ekstra ro i sindet.
Rengøring af dit køkkenudstyr grundigt efter hver brug, er en af de nemmeste måder at tage sig af dine genstande på. Selvom en travl tidsplan kan gøre det fristende at springe over eller skynde rengøringsopgaver, når du er vant til at rengøre efter hver brug, vil du hurtigt indse, at det sparer kræfter i det lange løb.
Derefter er der sanitetsrisikoen ved ikke at rengøre regelmæssigt eller ordentligt. Bakterier eller skimmelsvamp kan vokse på køkkenoverflader og spredes til skærebrætter, redskaber, skåle eller direkte til mad, hvilket potentielt får din husstand til at blive syg. Fedtopbygning er også en brandfare, og det kan bringe din families liv i fare.
Du kan undgå alle disse risici, ved at følge en streng rengøringsplan. Frituregryder, grill, komfur, knive og kødskærere skal rengøres og desinficeres dagligt. Andre apparater, såsom køleskabe og ovne, skal rengøres hver uge.
Gør det til en vane at kontrollere dit køkkenudstyr for eventuelle problemer. Det bedste tidspunkt at gøre dette er ved rengøring. At finde og løse små problemer tidligt kan forhindre dig i at blive sprunget med større reparationer og udskiftninger i fremtiden og hjælpe dig med at undgå kostbar vedligeholdelse. Hvis du ikke ved, hvad du leder efter, eller hvordan du reparerer udstyr, skal du undersøge online eller spørge venner, der er erfarne kokke. Regelmæssig vedligeholdelse såsom rengøring og kalibrering af madlavningsudstyr, kan øge genstandenes levetid.
De fleste køkkener har mindst en lille samling af forskellige køkkenknive. Kokkens kniv er den mest kendte, da den er en god allrounder. At lære at skærpe og passe på dine knive, hjælper dem med at vare længere, giver dig bedre resultater og gør dem også mere sikre at bruge.
I denne tid og alder er dette punkt ofte overset. At læse manualen er dog en vigtig og nem måde at passe godt på dit køkkenudstyr på. Især til køkkenmaskiner giver læsning af en manual specifikke detaljer om, hvordan du rengør og plejer dit udstyr.
Hvis du har forlagt din manual, har de fleste producenter uploadet dem til deres websteder online. Det anbefales, at de, der bruger udstyret, læser instruktionerne, så de er opmærksomme på eventuelle sikkerhedsrisici.
Køb dit udstyr fra autoriserede og velrenommerede forhandlere – ideelt sammen med en garanti. Dette vil sikre, at din ovn, køleskab, komfur og al elektronik er installeret korrekt i dit køkken og er dækket, hvis noget går galt.
Køkkenapparater blev designet til at gøre livet lettere ved madlavning og tilberedning af mad. Siden midten af 1800’erne har folk tænkt på nye og innovative måder at opbevare mad på, tilberede mad og rydde op efter at have spist mad. Mange af disse ideer var gode nok til at blive brugt af et stort antal mennesker, og de findes stadig i dag. Opfindere forsøger stadig at gøre tingene lettere ved at komme med nye produkter, der gør flere ting. Følgende er et par af de opfindelser, der har bestået tidstesten og fortsætter med at blive brugt af millioner i dag.
Komfuret er noget, som de fleste ikke kunne undvære. Uanset om du foretrækker gas eller el, er komfurer den vigtigste kilde til madlavning i hjem i dag. De første gaskomfurer blev opfundet i begyndelsen af 1850’erne. I 1912 blev gaskomfurer udfordret af de mere bekvemme elektriske komfurer. De elektriske ovne brugte konvektion til at opvarme mad i stedet for en flamme.
Copeman Electric Stove Company, der er baseret i Flint, Michigan, modtog det første patent på en elektrisk komfur i 1912 og fortsatte med at perfektionere deres teknologi i de følgende år. I dag kan folk vælge mellem gas og elektrisk. Da de begge er sikre og tjener det samme formål, er den komfur, som folk bruger, generelt et spørgsmål om personlig præference.
Hvis komfuret var det vigtigste køkkenapparat produkt i 1800’erne, var køleskabet muligt det vigtigste apparat i 1900’erne. Selvom ideen om køling af fødevarer dateres tilbage til den antikke romerske æra, blev ideen til det moderne elektriske køleskab patenteret i 1914. Andre patenter fandt sted før denne, men modellen til patentet fra 1914 var den, der ligner dagens køleskab. Det elektriske køleskab var skadeligt for dagens isindustri, fordi det ikke længere krævede is for at køle mad. Snarere brugte den en konvektions teknologi, der producerede kold luft i en isoleret kasse. I 1952 begyndte der at blive produceret køleskabe med en automatisk ismaskine. Et par år senere var magnetbåndet, der hjælper med at holde dørene lukkede tæt, på nye køleskabe.
Opvaskemaskinen er blevet en integreret del af ethvert køkken. Mens nogle stadig betragter dette apparat som en luksus snarere end en nødvendighed, har det overvældende flertal af husstande en opvaskemaskine. Det første patent på et apparat, der ligner opvaskemaskinen, fandt sted i 1850 af Joel Houghton. Derefter i 1893 bragte Josephine Cochran ideen til offentligheden på Chicago World’s Fair. Datteren til steamboat-opfinderen, Josephine, havde brug for en maskine til at vaske sine retter, fordi hendes tjenere hele tiden knækkede hendes fine tallerkener. Opvaskemaskiner med permanent VVS blev først bragt til offentligheden før 1920’erne, og tørringsmekanismen blev patenteret i 1940’erne. I begyndelsen af 1970’erne var opvaskemaskiner blevet ret almindelige i husholdninger, og de er fortsat populære i dag på grund af alle deres fremskridt og den luksus, de giver.
Endelig er mikrobølgeovnen en af de mest innovative og udbredte køkkenapparater i dag. Da den tilbereder mad hurtigt, ejer næsten alle husstande en mikrobølgeovn. Det første patent på en mikrobølgeovn blev modtaget i 1940, men det første markedsførte produkt blev først oprettet i 1947. Dette blev kaldt Radarange, og det var over 6 meter højt og vejede meget. Det var først i 1967, hvor mikrobølgeovne i køkkenstørrelser var tilgængelige til køkkener. Når den kompakte størrelse blev introduceret for offentligheden, købte folk dem i masser. Mellem 1970 og 1975 voksede mængden af mikrobølgeovne, der blev solgt i butikker, eksponentielt. I dag er de en vigtig del af enhver husstand, og der er en komplet serie af fødevarer, der er specielt lavet til opvarmning i mikrobølgeovnen.
Køkkenapparater begynder normalt med en idé, men de slutter med noget, der lader folk undre sig over, hvordan de fungerede før opfindelsen. Selvom nogle ideer tager årtier, før de bliver perfektioneret og massemarkedsført, afventes ivrigt den næste nye ting for at gøre livet mere problemfrit. Dette er mest tydeligt med anmeldelser, der hele tiden roser den lette brug af nye køkken produkter. Med kreative sind og offentlighedens accept, er de fremtidige muligheder for køkkenapparater uendelige.
De fleste køkkenmaskiner afgiver støj, men lydniveauet varierer meget afhængigt af model og motoreffekt. Kraftige maskiner med stærke motorer, såsom dem, der kan håndtere tung dej, vil typisk være mere støjende. Hvis støj er en bekymring, kan det være værd at kigge efter maskiner med indbyggede støjdæmpningsfunktioner.
For at sikre din køkkenmaskines levetid bør du rengøre den regelmæssigt, især skåle, piskeris og dejkroge. Mange tilbehørsdele kan vaskes i opvaskemaskine, men vær forsigtig med dele lavet af aluminium, da de kan blive misfarvede. Sørg også for at kontrollere brugsanvisningen, da visse komponenter kan kræve håndvask.
Ja, mange køkkenmaskiner, som fx KitchenAid og Kenwood, tilbyder et bredt udvalg af ekstraudstyr. Dette kan inkludere pastaruller, kødhakkere, ismaskiner og saftpressere, som kan monteres på maskinen og udvide dens anvendelsesmuligheder.
Motorens wattstyrke angiver maskinens ydeevne. Til lettere opgaver som piskning og blanding er en lavere wattstyrke (200-500W) tilstrækkelig, mens tungere opgaver som at ælte dej kræver en kraftigere motor (600W og opefter). En stærkere motor giver ofte længere levetid og bedre resultater med tungere ingredienser.
Ja, multifunktionelle køkkenmaskiner kan ofte erstatte flere individuelle apparater. Nogle modeller inkluderer funktioner som blender, foodprocessor, og i nogle tilfælde juicer eller kaffekværn, hvilket gør dem til et pladsbesparende alternativ i køkkenet.
Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.
Denne kraftfulde Kenwood Chef KVC3170S stativblander har 1000W effekt og kan justeres kontinuerligt. På denne måde har du altid den rigtige hastighed til din forberedelse. Den store blandeskål er lavet af rustfrit stål og har en kapacitet på 4,6 liter. Så du kan nemt lave dej, bage mel og wienerbrød – uden at spilde. Denne køkkenmaskine leveres med flere armaturudstyr. En banker, piskeris og dejkrog til bagning, en hakekøds kniv til at fremstille dit eget hakket kød og en termokast på 1,5 liter. Dette betyder, at du også kan bruge denne køkkenmaskine til forberedelse af smoothies. Så er du på udkig efter en kontinuerligt justerbar standarmatur med hakemaskine og blender? Så er dette det rigtige valg for dig.
Electrolux EKM6000 er testet og gennemgået af Tek.no. Eksperterne derfra forsøgte flere forskellige køkkenmaskiner for at nå frem til alle fordele og ulemper ved hver model.
I undersøgelsen skriver Tek.no, at Electrolux EKM6000 er en stærk køkkenmaskine og et godt køb. De påpeger også, at maskinen har et elegant design, og at den fungerer meget effektivt, når det kommer til æltning af brøddej.
Eksperterne nævner ikke mange ulemper ved Electrolux EKM6000. De skriver dog, at denne model ikke er så kraftig som andre maskiner, de har testet.
Electrolux EKM6000 fungerer som en hjælpende hånd i køkkenet. Denne køkkenmaskine kan piske, ælte, røre og blande forskellige ingredienser.
For at maskinen skal bruges til disse forskellige opgaver, leveres Electrolux EKM6000 med flere forskellige tilbehør, nemlig en piskeris, en dejkrog og en mixer. Hvis du har brug for mere tilbehør, er der også flere dele, der kan købes separat. For eksempel kan du købe ekstra tilbehør til at rive, hugge og skære.
Denne køkkenmaskine har også en LED-belysning, der belyser skålen, når du bruger maskinen. Skålen har en kapacitet på 5,7 liter og kan derfor bruges til at fremstille store portioner på én gang.
Ifølge norske eksperter er Electrolux EKM6000 en brugervenlig køkkenmaskine, der er nem at bruge. I deres gennemgang forklarer de, at maskinen er let at komme i gang med og let at kontrollere, når du er begyndt at behandle ingredienserne.
Eksperterne er også positive over for, at Electrolux EKM6000 har ti hastighedstilstande og en timer. Timeren viser, hvor længe det er siden du begyndte at blande ingredienserne og kan også bruges til at indstille, hvor længe maskinen skal fungere.
Tek.no finder ikke mange ulemper ved Electrolux EKM6000 og skriver, at maskinen kan bruges til de fleste opgaver uden problemer. Imidlertid henleder de forbrugernes opmærksomhed på, at det kan være lidt vanskeligt for mere krævende ingredienser. Eksperterne følte imidlertid ikke, at der var noget, maskinen ikke kunne gøre.
Electrolux EKM6000 har en motoreffekt på 1200 watt og er således en ret kraftig maskine. Denne model har et simpelt og elegant design, der passer godt i de fleste køkkener. Maskinen er også let at rengøre, fordi alle aftagelige dele kan køres i opvaskemaskinen. Selve basen skal kun tørres af med en fugtig klud.
Fremstillet i sort og rustfrit stål for at matche resten af sortimentet, designet er praktisk og elegant. De finere detaljer er, hvor den udmærker sig. I stedet for at have en netledning, der ligger rundt om maskinen, trækkes kablet ind i basisenheden. Tre plastkander kan fastgøres til bunden – en hovedskål, en juicepresser enhed, der ligner design og en kandeblender (der er let at rengøre).
Mens mange processorer leveres med et udvalg af tilbehør, er FP 5160 klogere i sin tilgang. I stedet er der en enkelt tilbehør med fem indsatser, der popper ind og ud, der dækker en række skiver og makulering, og en tilbehør med et opdelt blad til fremstilling af pommes frites.
Tre andre værktøjer dækker æltning, piskning, hugning og blanding. Foruden 11 hastigheder – der er anbefalinger til, hvilken hastighed der skal bruges med hvert udstyr – er der to programmer til æltning og blanding. Begge skal dog stoppes manuelt og er optimerede hastigheder til disse opgaver.
Mere nyttigt er auto-puls, der leverer strømskud kontinuerligt – ideel til foldning eller knusning af is.
Blandeskålen Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S har en kapacitet på 6,7 liter. På denne måde kan du fremstille 4,5 kg kagedej, ælte 2,6 kg brøddej og slå op til 16 æggehvider på én gang. Med sin kraftige 1.700 watt effekt er den også velegnet til kraftig æltning. Du kan nemt lave dej til en frisk pizza eller fuldkornsbrød. Juster hastigheden selv med det trinløst justerbare hjul. Blanderen indeholder forskellige tilbehør til tilberedning af forskellige retter, f.eks. en K-pisker, dejkrog, ballonpisker, flexi-pisker og et foldetilbehør. Brug foldetilbehøret til forsigtigt at folde tunge og lette ingredienser, hvilket resulterer i en blød blanding. Takket være det nyttige lys i blandeskålen ser du altid præcis, hvad du laver, og alle separate dele kan gå i opvaskemaskinen efter brug.